Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

Πηγή: enaigeira.blogspot.com

Ο πολιτευτής Αχαΐας Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σε δηλώσεις για τον "Καλλικράτη" του μεταξύ άλλων τόνισε:

" Το ΠΑΣΟΚ κάνοντας πράξη το ...δις εξαμαρτείν (!) νομοθετεί βιαστικά για δεύτερη φορά μέσα σε μια 15ετία για τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, με απίστευτη προχειρότητα...

Στην Αχαΐα άλλα είπαν κι άλλα έκαναν με αποκορύφωμα την κυβερνητική διγλωσσία για τον Δήμο Ανατολικής Αιγιάλειας...που δυστυχώς για τη δημοκρατία μας η κομματική επιρροή υπερίσχυσε της κοινωνίας.

Είναι ανάγκη πλέον, η πολιτεία από τη μια και οι νέοι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την άλλη να παλέψουν για το νοικοκύρεμα, τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες, την στήριξη των χωριών και συνοικιών και βέβαια να επιδιωχθεί η ενιαία ανάπτυξη, ως ευκαιρία"

Άνοιξε η Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών

Στην κυκλοφορία δόθηκαν και πάλι η νέα και η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, τις οποίες είχαν αποκλείσει από τις 11.30 το πρωί στο ύψος των Ζαχλωριτίκων κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων από τους δήμους της Ανατολικής Αιγιαλείας διαμαρτυρόμενοι για τον «Καλλικράτη».

Δ. Σκούρας: «Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και δυνατό. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ»

Σε δηλώσεις του ο πρώην δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Δ. Σκούρας αναφέρει:
«Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23/5 με άψογη οργάνωση η προκριματική επιλογή με κάλπη του Υποψηφίου Δημάρχου στο νέο Δήμο Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης.
Η συμμετοχή των συμπολιτών ξεπέρασε μακράν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Ψήφισαν 1596 συμπολίτες του νυν Δήμου Ξυλοκάστρου και 262 συμπολίτες του νυν Δήμου Ευρωστίνης.
Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και δυνατό: Αλλαγή πρακτικών, προσώπων, και πολιτικών στη Διοίκηση του νέου Δήμου. Το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν επίσης ξεκάθαρο: Το 82% των συμπολιτών μου ανέθεσε ισχυρότατη εντολή να εκφράσω τον ευρύτερο χώρο της Δημοτικής αντιπολίτευσης. Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε με απόλυτη ηρεμία και η οργάνωση ήταν εξαιρετική. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμπολίτες για τη μεγάλη συμμετοχή την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους. Νίκησαν νίκη μεγάλη οι συνδημότες που είχαν για πρώτη φορά τον κυρίαρχο και αποφασιστικό λόγο στη γέννηση ενός Αυτοδιοικητικού Συνδυασμού.
Δεν υπάρχουν νικητές ούτε χαμένοι. Απέναντί μας έχουμε τα δύσκολα προβλήματα του Δήμου και μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής. Θα προχωρήσουμε δυναμικά, με πίστη στις δυνατότητές μας, με συλλογικές αποφάσεις, με ευπρέπεια, αξιοπρέπεια και ειλικρινή σεβασμό στους Δημότες. Θα προχωρήσουμε χωρίς μυστικές συμφωνίες και παζάρια αξιωμάτων που υποβαθμίζουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο μύθος ότι οι πολίτες είναι αδιάφοροι κατέρρευσε, οι συμπολίτες συμμετέχουν, ελπίζουν, αισιοδοξούν, συναποφασίζουν και απαιτούν. Όλοι μαζί, όλα στο φως, όλα για τον τόπο μας.
Δεσμεύομαι να κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να δικαιώσω τις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη σας»

Αιχμές του Ν. Κουρτζή στον Δ. Σκούρα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ.Νίκος Κουρτζής σε δηλώσεις του αφήνει σοβαρές αιχμές για τον κ. Σκούρα αναφέροντας: «Όπως ήταν προδιαγεγραμμένο ο κ. Σκούρας εκλέχτηκε με συντριπτική πλειοψηφία έναντι του κ. Κλωνή. Το 2002, μετά από μακρόχρονη θητεία στην τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Σκούρας είχε ηττηθεί από τον νυν δήμαρχο Ξυλοκάστρου κ. Κλαδούχο. Η τότε ήττα του δεν μπορεί να αποδοθεί παρά μόνο στην εκτίμηση ότι για τους δημότες του δήμου Ξυλοκάστρου στη ζυγαριά της αυτοδιοικητικής του παρουσίας βάρυναν τα αρνητικά περισσότερο από τα θετικά. Του καταλογίζονται ευθύνες διότι όχι μόνο δεν φρόντισε για ανάδειξη αντικαταστάτη του αλλά στάθηκε και εμπόδιο για προώθηση νέων αυτοδιοικητικών στελεχών. Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, διεκδικώντας τον ενιαίο δήμο το αρνητικό ισοζύγιο όχι μόνο δεν έχει αντιστραφεί, αλλά αντίθετα έχει αυξηθεί. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να προβληθεί ως υπερκομματικός στην πρόσφατη αναμέτρηση, αυτό δεν επιτεύχθηκε και μια πρώτη συγκριτική ανάγνωση των ποσοστών: 5% στην Ευρωστίνη και 14% στο Ξυλόκαστρο (επί του συνόλου των ψηφισάντων το 2006) καταδεικνύει ότι οι 1498 ψηφοφόροι του Ξυλοκάστρου, δεν πρέπει να αποδοθούν σε υπεροχή των κ. Σκούρα και Κλωνή αλλά κυρίως σε ελλείμματα της δημαρχίας Κλαδούχου».

Κλειστή η Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών στα Ζαχλωρίτικα

                             Αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη»


Μπορεί σε λίγες ώρες ο «Καλλικράτης» να είναι νόμος του κράτους, καθώς αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυκτα από την Ολομέλεια της Βουλής και όσο η συζήτηση συνεχίζεται τόσο οι μικρές ή μεγάλες εστίες αντίδρασης και ρήξης με τη νέα αρχιτεκτονική δομή παραμένουν ενεργείς.
Μετ’ εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία στην παλαιά και νέα Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών (στα Ζαχλωρίτικα , κοντά στο Διακοπτο) καθώς φορείς και κάτοικοι της περιοχής έχουν αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας αντιδρώντας στον «Καλλικράτη».
Οι κάτοικοι αντιτίθενται στη συνένωση των δήμων Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας, με τον
από τους τρεις υπάρχοντες δήμους.Εξαιτίας του αποκλεισμού, ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται ουρές οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Το Δερβένι από δορυφόρο

Το ΔΝΤ

http://www.youtube.com/watch?v=LIUebiQM6CY&feature=player_embedded

Η τελευταία ημέρα του Καλλικράτη

Οι « ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» σε ζωντανή σύνδεση με τη Βουλή



Παρουσιάζουν τη συζήτηση για το σχέδιο «Καλλικράτης»
Σύνδεση στο
http://www.parliament.gr/videoaudio/video/par/olo/vouliTVQT.asp
καθώς και στο http://www.parliament.gr/videoaudio/video/par/olo/vouliTVMP.asp

Η Συνέντευξη του Α. Σπηλιώτη υπ. Προέδρου Ν.Ο.Δ.Ε Κορινθίας (Video)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες, στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας, ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε., Αντώνης Σπηλιώτης όπου εξέθεσε τους βασικούς άξονες και τις αρχές που διέπουν την υποψηφιότητά του.
Τον Αντώνη Σπηλιώτη προλόγισε ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, Βασίλης Μπαλάφας.

Η Συνέντευξη Τύπου του Α. Σπηλιώτη στο βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=yqMwjMGlXWU&feature=player_embedded#!

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ξυλόκαστρο με θύμα δικυκλιστή

Ένας 70χρονος δικυκλιστής , έχασε τη ζωή του , το απόγευμα στο κέντρο του Ξυλοκάστρου , καθώς παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Ο ατυχής , ο οποίος κατά την αστυνομία , δεν φορούσε κράνος , έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου για την παροχή άμεσης βοήθειας , όπου και υπέκυψε στα τραύματά του. Για το θανατηφόρο τροχαίο την προανάκριση έχει αναλάβει το Α. Τ. Ξυλοκάστρου.