Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Σωτηρίου Κροκιδά στο Περιγιάλι

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Σωτηρίου Κροκιδά θα γίνουν την Κυριακή 13 Ιουνίου στις 11 το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού μεγάρου Άσσου Λεχαίου , στο Περιγιάλι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Άσσοπυ – Λεχαίου.
Ο Σωτήριος Κροκιδάς (1852 - 29 Ιουλίου 1924) ήταν νομικός και προσωρινός πρωθυπουργός της Γεννήθηκε στον Σικυώνα Κορινθίας και σπούδασε νομικά.

Πιθανή «μονομαχία» Γιάννη Μανώλη και Πέτρου Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Όλο και πιο κοντά σε μία μάχη Γιάννη Μανώλη – Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οδηγούν οι τελευταίες εξελίξεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας , aftodioikisis . gr. , ο Γιάννης Μανώλης φαίνεται ότι

Οι 12 προτάσεις της Ν. Δ για το Ασφαλιστικό Σύστημα.


ΠΗΓΗ: ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έδωσε σήμερα, στη δημοσιότητα 12 προτάσεις για το Ασφαλιστικό, ως συμβολή στον Κοινωνικό Διάλογο, για το μεγάλο αυτό θέμα, ο οποίος, ήδη, έχει δρομολογηθεί

Οι δώδεκα προτάσεις της Ν.Δ. είναι:

Νομαρχιακή Συνέλευση στο ΠΑ.ΣΟ.Κ Κορινθίας την Κυριακή για την ανάδειξη υποψηφίων

Την Κυριακή 13 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Κορινθίας θα πραγματοποιήσει νομαρχιακή συνέλευση στις 11:00 π.μ. για την ενημέρωση των μελών και των φίλων του Κινήματος για τις διαδικασίες ανάδειξης Υποψηφίων Δημάρχων, Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" πραγματοποιούν Δημοσκοπηκή έρευνα με θέμα τις Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
ΕΡΩΤΗΣΗ :Εάν είχαμε τώρα δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ποιός πιστεύετε θα έβγαινε Δήμαρχος;

Θύμα «ποντικών» η Εθνική Ελλάδος

Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της εθνικής στο Μουντιάλ

ΠΗΓΗ: Α.Π.Ε.

Απίστευτο περιστατικό κλοπής με θύματα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου σημειώθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Beverly Hills στην περιοχή Ουμλάνγκα, που έχει καταλύσει η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. όπως αναφέρει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας του Ντέρμπαν "Mercury".

Συνεχίζεται η «ναυμαχία» στο λιμάνι της Κορίνθου


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τρίτη ημέρα ναυτεργάτες και μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται στο λιμάνι της Κορίνθου κι εμποδίζουν τη φορτοεκφόρτωση του πλοίου «ROPAX1» βρετανικών συμφερόντων, αντιδρώντας στην άρση του καμποτάζ.
Το πλοίο, που κανονικά ο απόπλους του είχε προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, βρίσκεται ακόμα δεμένο στο λιμάνι, ενώ νωρίτερα έδεσε στο λιμάνι της Κορίνθου και δεύτερο πλοίο

Εγκαίνια Ιερου Ησυχαστηρίου Αγίου Παντελεήμονος Γελινιατίκων

Το Σάββατο 12ην Ιουνίου 2010 ε.ε., θα τελεσθούν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο τα Εγκαίνια του Καθολικού (Κεντρικού Ναού) του Γυναικείου Ιερου Ησυχαστηρίου Αγίου Παντελεήμονος Γελινιατίκων κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα:

Οι εξομολογήσεις ενός Καλλικρατικού Συνεπαρχιώτη

Καλημέρα σας καλλικραθηκοί μου και καλλικρατικοί μου γείτονες. Πως είπατε ? Άντε επαρχιώτες. Μας πήρε και μας σήκωσε . Με τα καλλιγραφικά του Καλλικράτη. Από σαν Επαρχιώτης στην Ομόνοια που μας τραγουδά ο Νιόνιος ο Σαββόπουλος .Ο Καλλικράτης έτσι μας τα κατάφερε. Μας χώρισε . σε Καλλικρατικούς και καλλικραθηκούς. Δηλαδή στους δώθε και στους πέρα. Δώθε από τα Μαύρα Λιθάρια και τους πέρα από το Κράθιο. Πως είπατε? Αν ξέρω τραγούδια του καλοκαιριού? Καλοκαιρινές διακοπές κ.λ.π. Είναι τόσο ωραίες ,ελκυστικές αλλά και τόσο ακριβές οι καλοκαιρινές διακοπές. Φτάσατε στο σημείο, δηλαδή να τις φανταζόσαστε και να τις φαντασιώνεται μέσω τραγουδιών πλέον. Ή φωτογραφιών. Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα λέει ( στο παμπάλαιο αλλά διαχρονικό)τραγούδι του ο Νίκος Καρβέλας. Ή θα πάω στη Ζούγκλα με τον Ταρζάν που μας έλεγε πριν από δεκαετίες ο Γιώργος Ντουνιάς. Αλλά εύκολα είναι να πας να τις κάνεις? Καλά το «για πάντα» δεν το συζητάμε καν. Βλέπετε Συνεπαρχιώτες μου τα ιλουστρασιόν περιοδικά με φωτογραφίες από τα διάφορα νησιά και τα λιγουρεύεστε . Μετράτε ακολούθως τα ευρά σας και δεν σας φτάνουν ούτε για μια εκδρομή μέχρι τον Άνω Ταρσό. Με τι βενζίνη? μετά είναι και η ψυχολογία. Πως να κάνεται σχέδια και με ποια παραμονή να περιμένετε τα μακροβούτια, τις ηλιοθεραπείες, και την φρέσκια τσιπούρα όταν τα κανάλια καθημερινά σας προειδοποιούν ότι από μέρα σε μέρα θα έρθουν στην Ελλάδα οι απεσταλμένοι του Δ.Ν.Τ. Πω πω ξενέρωμα. Και πώς μέσα στην περίοδο των μπάνιων του λαού η χώρα σας μπορεί να χρεοκοπήσει. Με αυτά και με εκείνα δεν έχετε όρεξη ούτε στην μπανιέρα σας να βουτήξετε. Σας καταλαβαίνω απόλυτα. Το καλοκαίρι του 2010 μπορεί να χαρακτηριστεί εφιαλτικό. Αφήστε που μέσα σε όλα δεν λέει να μπει το καλοκαίρι. Δεν βλέπεται όλο βροχές και ψύχρα σας το πάει ο καιρός τις τελευταίες μέρες ενώ μπήκε για καλά ο Ιούνης; Ούτε στον χειρότερο εχθρό σας. Εν πάση περίπτωση, καλλικραθηκοί μου και καλλικρατικοί μου επαρχιώτες, καλοκαιρινές διακοπές για πάντα. Έστω και στην φαντασία σας….