Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες από έντονη νεροποντή και υπερχείλιση του Ασωπού στη Βόχα


Η έντονη νεροποντή που έπεσε το απόγευμα στις περιοχές της Στιμάγκας, του Σουλιναρίου και στο Χαλκί ήταν η αιτία να ξεχειλίσουν ο ποταμός Ασωπός σε κάποια σημεία καθώς το νερό ξεπέρασε κατά μισό περίπου μέτρο το ύψος του ποταμού , καθώς και ο χείμαρος Ζαπάντης για πρώτη φορά μετά απο την δεκαετία του '40 με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αγροτικές καλλιέργειες αλλά και σπίτια στα χωριά Κρήνες, Στιμάγκα ,Ευαγγελίστρια , Πουλίτσα, Μπολάτι, Ελληνοχώρι , Κοκκώνι και Ταρσινά, ενώ για αρκετή ώρα έκλεισε κα η παλιά ΠΕΟ μεταξύ Κοκκωνίου και Βραχατίου.

Η ΕΣΠΗΤ καταδικάζει την επίθεση του δημάρχου Κορινθίων σε βάρος της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ

«Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ καταδικάζει την αναίτια και απαράδεκτη φραστική επίθεση του δημάρχου Κορίνθου στην διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου, σε βάρος συναδέλφου μας ανταποκρίτριας της ΕΡΤ επικεφαλής του συνεργείου που κάλυπτε ειδησεογραφικά την συνέντευξη. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες σειρά δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ έκαναν λόγο για προβλήματα στην ποιότητα του νερού και στη πόλη επικρατούσε ένα κλίμα αγωνίας και ανησυχίας. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο δήμαρχος επικαλέστηκε το δικαίωμα του έκτακτου και επείγοντος περιστατικού και κάλεσε τα Μέσα και τους δημοσιογράφους, ξεπερνώντας τις απαγορεύσεις του νόμου για τον περιορισμό των τηλεοπτικών εμφανίσεων. Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ σε πρώτη φάση προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να επιτρέψει παρεμβάσεις στο έργο των συναδέλφων μας, ότι υπερασπίζεται με κάθε μέσο την ελευθερία, το ήθος και αξιοπρέπεια της ενημέρωσης, καταγγέλλει την παραπάνω ενέργεια και θυμίζει ότι οι όποιες απόπειρες εκφοβισμού και απειλών εκδηλώθηκαν στο παρελθόν σε βάρος δημοσιογράφων αντιμετωπίστηκαν αμέσως και αποτελεσματικά με πνεύμα ομοψυχίας και συμπαράστασης».

Άρχισαν για καλά τα όργανα… Του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ βεβαίως , βεβαίως …

Ο Δημήτρης Σκούρας συναντά εμπόρους και επαγγελματίες απόψε στο Δερβένι



Σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Δημήτρης Σκούρας θα έχει συνάντηση στις 19.30 . στο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ με τους εμπόρους και επαγγελματίες του Δερβενίου και της Ευρωστίνης

Ο Αντώνης Κλαδούχος Κλαδούχος απόψε στα Ροζενά

Η Κίνηση Πολιτών & ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος καλούν όλους τους δημότες σε διάλογο - ενημέρωση για θέματα που τους απασχολούν την Τετάρτη 06 Οκτ. στις 7:30 μμ στα Ροζενά στο καφενείο Π. Καΐτσα.
Την Παρασκευή 08-10-2010 και ώρα 19:30 ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Δερβένι μπροστά στο εκλογικό κέντρο.
Τέλος το Σάββατο 09 Οκτ. στις 22:00 στο Cafe – bar Flight Up η Κίνηση Πολιτών & ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος καλούν τη νεολαία για ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα και τις ανησυχίες που αφορούν το μέλλον του Ξυλοκάστρου.

Η Συκιά δείχνει το δρόμο...


Από τη Συκιά ξεκίνησε τις περιοδείες της η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, την περασμένη Παρασκευή 1/10/2010. Αυτόν το γραφικό όρμο του Κορινθιακού, το χωριό του Καρυωτάκη (αλήθεια γιατί το κρύβουμε;), τον τόπο έμπνευσης του Σικελιανού, διαλέξαμε να παρουσιάσουμε την προσπάθειά μας, που στόχο της έχει να αναλάβουν οι πολίτες, την τύχη του τόπου στα χέρια τους.

Παρουσίαση Βιβλίου του Νίκου Καρακάση, "Βασιλιάς ΙΚΕΛΟΣ"



Σήμερα Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου • 7:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ. στον Ελευθερουδάκη Πανεπιστημίου 17 (6ος όροφος) στην Αθήνα
γίνετε η παρουσίαση του Βιβλίου «Βασιλιάς ΙΚΕΛΟΣ» του Νίκου Καρακάση,

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δήμητρα Δημητροπούλου, Διδάκτορας της Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Κώστας Καρακάσης, συγγραφέας
Πάνος Σταθόγιαννης, συγγραφέας
τη συζήτηση συντονίζει και διαβάζει αποσπάσματα η Νίνα Κουλετάκη

Στον Φενεό ο δήμαρχος...λείπει για εκλογές...!




Άρθρο του


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΛΙΩΤΗ

Δήμαρχε: Οφείλεις να ζητήσεις δημόσια συγνώμη από όλους τους οπαδούς και στελέχη της παράταξης και να παραιτηθείς έστω και τώρα , διότι στη συνείδηση όλων των Δημοτών έχεις καταστεί έκπτωτος του τίτλου του πρώτου πολίτη του Δήμου μας. Διαφορετικά είμαι υποχρεωμένος στο επόμενο τεύχος να βγάλω έγγραφα, αποδείξεις και τόσα άλλα που πλέον τον πρώτο λόγο θα έχει ο εισαγγελέας Κορίνθου…

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2010 - 2011


Με την συμμετοχή 27 ομάδων θα διεξαχθεί φέτος το παιδικό πρωτάθλημα Κορινθίας, του οποίου η κλήρωση έγινε από την ΕΠΣ Κορινθίας. Οι 27 ομάδες απαρτίζουν 3 ομίλους όπου συμμετέχουν , στο κάθε όμιλο από 9 ομάδες .
Στον Α΄ όμιλο συμμετέχουν οι παιδικές ομάδες Αγ. Θεόδωροι, Α. Ο. Λουτρακίου, Ολυμπιακός Λουτρακίου , Ισθμιακός , ΠΑΣ Κύψελος , Άρης Κορίνθου, Κόρινθος '06, Άγιος Γεώργιος και Ηρακλής Λεχαίου.

Στον Β΄ όμιλο συμμετέχουν οι ομάδες Πανσολυγειακός, Σαρωνικός Γαλατακίου, Δάφνη Εξαμιλίων, Ατρόμητος Χιλιομοδίου , ΑΟ Σπαθοβουνίου , Πρόοδος Αγίου Βασιλείου, ΠΑΣ Κλένια , Παννεμεατικός και Θύελλα Πετρίου.

Στον Γ΄ όμιλο συμετέχουν οι ομάδες Αστέρας Δερβενίου , Πανευρωστινιακός , Ηρακλής Ξυλοκάστρου , Πέλοπας Κιάτου , Αετός Κρυονερίου, Ελλας Βέλου, Απέσσας Χαλκίου , Ολυμπιακός Άσσου και Προοδευτική Περιγιαλίου.

Το πρόγραμμα των ομίλων.

Ο Πέτρος Τατούλης σημερα στην Ερμιονίδα


O υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης θα περιοδεύσει σήμερα, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στο νομό Αργολίδας. Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης θα επισκεφθεί στις 17:00 την Ερμιονίδα, στις 19:00 το Κρανίδι και στις 20:00 το Πόρτο Χέλι.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αύριο, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» κος Πέτρος Τατούλης θα επισκεφθεί το νομό Λακωνίας,. Το πρωί θα βρίσκεται στην Σπάρτη όπου θα συναντηθεί με φορείς και πολίτες.
10:30 Συνεταιρισμός Λακωνία, 11:00 Αστυνομική Διεύθυνση, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων , Τοπική Διοίκηση Λακωνίας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών
11:30 Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας νομού Λακωνίας
Στην συνέχεια ο κ. Τατούλης θα βρεθεί στο κέντρο της πόλης της Σπάρτης, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί τους Δήμους Μολάων, Ασωπού και Μονεμβασίας σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:
17:00 Μολάοι , 17:30 Πάκια , 18:00 Ελιά ,18:15 Φοινίκι ,18:30 Ασωπός ,19:00 Παπαδιάνικα, 19:30 Δαιμονιά, 19:45 Τάλαντα ,20:00 Άγιος Δημήτριος ,20:15 Βελλιές ,20:30 Άγιος Ιωάννης ,21:00 Μονεμβάσια .

Τέλος το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 στις 7 το απόγευμα ο κ. Πέτρος Τατούλης, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης θα παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος»,. στους τομείς Υγείας, Γεωργίας και Δημόσιας Διοίκησης

Εκτροπή κυκλοφορίας στη ΝΕΟ από Δερβένι έως Ξυλόκαστρο

Λόγω κατεδάφισης γέφυρας στα Καριώτικα


Από τις 15:00 σήμερα και μέχρι τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης θα διαρκέσει ο ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας στη νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος του Ξυλοκάστρου, λόγω των εργασιών με ελεγχόμενη χρήση εκρηκτικών υλών κατεδάφισης της γέφυρας «Άνω Διάβαση Α223» στα Καριώτικαστη χιλιομετρική θέση 124,400 .
Η κυκλοφορία προς την Κόρινθο θα εκτρέπεται από από την χιλιομετρική θέση 120,870 στον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών μέχρι την χιλιομετρική θέση 142,440 στον ανισόπεδο κόμβο Δερβενίου και η κυκλοφορία προς Αθήνα θα εκτρέπεται επίσης στην παλαιά εθνική οδό από την προσωρινή έξοδο στην περιοχή της Λυγιάς έως τον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου

Στο μεταξύ στις 3 Μαϊου, θα εκδικαστεί τελικά ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πάτρας, η προσφυγή πολιτών της Αχαϊκής πρωτεύουσας και του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου «για το παράνομο της είσπραξης διοδίων στο δρόμο – καρμανιόλα Κορίνθου – Πάτρας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η εταιρεία Ολυμπία Οδός Α.Ε. ζήτησε αναβολή και η νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε για τις 3 Μαίου του 2011. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τελευταία αναβολή και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την μαζική αγωγή της Ολυμπίας εναντίον 25 πολιτών από την Πάτρα, το Αίγιο, την Αθήνα, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη και από άλλα σημεία της χώρας, οι οποίοι αρνούνται την καταβολή διοδίων στην οδό Ελευσίνας – Πάτρας.