Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Αντώνης Σαμαράς γιά το Δημήτρη Δράκο :«Kεφάλαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ολόκληρη την Ελλάδα»


Ως «κεφάλαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ολόκληρη την Ελλάδα» περιέγραψε το Δημήτρη Δράκο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε τοποθέτησή του που έκανε την Παρασκευή 8/10, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας, παρουσία του ίδιου του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποποννήσου, του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Κώστα Μανδρώνη, του νομάρχη Αρκαδίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, καθώς και κλιμακίου υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέτζος, ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής Β’ Αθήνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και βουλευτές από νομούς της Περιφέρειας.

Το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη στη Μεσσηνία





Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του ανεξάρτητου συνδυασμού  «Νέα Πελοπόννησος» για τον νομό Μεσσηνίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με τον Δημήτρη Σκούρα υποψήφιος ο Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης Νίκος Κεκερής



Στον υπερκομματικό συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» του υποψήφιου Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , Δημήτρη Σκούρα , εντάσσεται ένα ακόμη πρόσωπο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή της Ευρωστίνης. Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ευρωστίνης , Νίκος Κεκερής ,είναι από χθες βράδυ στο πλευρό του ανθρώπου που μπορεί , και είναι έτοιμος να κάνει την ανατροπή και να πετύχει αλλαγές στα σημερινά δεδομένα για το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , τον Δημήτρη Σκούρα.
Με όραμα, θέληση, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά στόχος του είναι να προσφέρει τα μέγιστα , ώστε να ακολουθήσει ο νέος Δήμος το δρόμο της ανάπτυξης και της Προόδου. Ο Νίκος Κεκερής, σαν Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης , έχει βάλει υψηλά τον πήχη στα δημοτικά δρώμενα της Ευρωστίνης με την επίζηλη εργατικότητα που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια. Και την προσφορά του αυτή οφείλουμε να την αναγνωρίσουμε καθώς ο Νίκος Κεκερής, εργάζεται δραστήρια και αποδοτικά για την εκτέλεση διαφόρων έργων στο Δήμο, όπως διάνοιξη δρόμων, χαλικόστρωση ή τσιμεντόστρωση δρόμων, κατασκευή πεζοδρομίων, κατασκευή σκιαδίων σε διάφορα χωριά του Δήμου κλπ. Είναι πρόθυμος και ακούει πάντοτε τα δίκαια αιτήματα των δημοτών και καταβάλλει κάθε προσπάθεια να τα ικανοποιήσει. Άλλωστε με την εργατικότητα που επέδειξε ο Αντιδήμαρχος αποτέλεσε το «δεξί» του χέρι του συγχωριανού του Δήμαρχου Ευρωστίνης Νίκου Κουρτζή.
Η απόφαση του Νίκου Κεκερή, να κατέβει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, καθώς έχει σημαντική εμπειρία αγάπη ,για τα κοινά και πάντα με ανιδιοτελή προσφορά , δίνει ξεχωριστή δυναμική στο συνδυασμό Σκούρα και το ισχυροποιεί περισσότερο στην περιοχή Ευρωστίνης, την πορεία προς τη Νίκη που έχουν ξεκινήσει.
Μαζί με τον Νίκο Κεκερή , στην «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» έθεσε υποψηφιότητα και η Δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας του Δήμου Ευρωστίνης κ. Μαγδαληνή Καλαντζή – Τσοπανά.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Τρίπολη


Στην Τρίπολη περιοδεύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον γραμματέα Ανδρέα Λυκουρέτζο, τον εκπρόσωπο Τύπου και βουλευτή Πάνο Παναγιωτόπουλο, βουλευτές της Πελοποννήσου και τον υποψήφιο περιφερειάρχη και πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκο.

Το Σάββατο 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Σεμινάριο Πολιτικής Επικοινωνίας στην Κόρινθο


Η Πολιτική Ακαδημία της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας έχει ως
αποστολή την ιδεολογική και πολιτική επιμόρφωση των μελών της με κάθε
πρόσφορο τρόπο και μέσο (διοργάνωση σεμιναρίων πολιτικού προβληματισμού,
ανοιχτών συζητήσεων για τα σύγχρονα ζητήματα κλπ).

Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού πολιτικού
λόγου ο οποίος σε συνάρτηση με την παραγωγή σύγχρονων εκδόσεων θα
μπορούν να αποτελούν τον πυρήνα παραγωγής πολιτικής της ΟΝΝΕΔ.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας
και με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές
στην τοπική αυτοδιοίκηση, πραγματοποιείται το
1ο επιμορφωτικό σεμινάριο
με θέμα «Πολιτικό πλαίσιο & βασικές οργανωτικές αρχές εκλογικής
καμπάνιας»
για υποψηφίους και μέλη της ΟΝΝΕΔ από τη Νότια Ελλάδα,
το
Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11.15 π.μ. στο Μικρό Θέατρο
του Δημαρχείου Κορίνθου
.


Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σεμιναρίου:


12.00 - 12.45 Βασικό πολιτικό πλαίσιο καμπάνιας

12:45 - 13:15 Επικοινωνιακές αρχές καμπάνιας

13:15 - 13:45 Διάλειμμα

13:45 - 14:30 Νομικά ζητήματα προεκλογικής εκστρατείας

14:30 - 15:00 Ανάλυση εφαρμογών social media - Λήξη

Ο Πέτρος Τατούλης αύριο στις υπαίθριες αγορές Ναυπλίου και Άργους

Δελτίο Τύπου

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αύριο Σαββάτο 09 Οκτωβρίου θα περιηγηθεί κατά τις πρωινές ώρες στις υπαίθριες αγορές του Ναυπλίου και του Άργους.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 19.00, o κ. Τατούλης θα παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Ο Δημήτρης Σκούρας απόψε στη Ρίζα



Σήμερα, Παρασκευή 8/10, ο Δημήτρης Σκούρας και οι συνεργάτες του θα επισκεφθούν στις 19:30 τη Ρίζα (καφενείο κ. Γιάννου) προκειμένου να συζητήσουν τα κύρια προβλήματα και να ανταλλάξουν απόψεις με τους κατοίκους της περιοχής στα πλαίσια της διαμόρφωσης των προγραμματικών θέσεων του Συνδυασμού Δημοτική Αναγέννηση.

Ανοικτή συγκέντρωση Κλαδούχου απόψε στο Δερβένι

Η Κίνηση Πολιτών & ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος σας καλούμε σε ανοικτή συγκέντρωση στο Δερβένι μπροστά στο εκλογικό κέντρο την Παρασκευή 08-10-2010 και ώρα 19:30.

Η 2η αγωνιστική στη Β’ Κορινθίας

Με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα στους 2 ομίλους της Β’ κατηγορίας Κορινθίας . Στο Β1 όμιλο ξεχωρίζουν οι αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Κύψελο και του Τενεάτη με την Περαχώρα. Στο Β2 όμιλο ξεχωρίζουν οι αγώνες Λυκοποριάς – Θύελλας Κάτω Διμηνιού , Θύελλας Πετρίου – Πανκαμαριακού και το ντέρμπι του Ολυμπιακού Άσσου με τον Παννεμεατικό.


Η 2η Αγωνιστική

Β1 Τοπικό

ΣΑΒΒΑΤΟ 9.10.10 ΩΡΑ 16.00΄
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10.10.10 ΩΡΑ 16.00
ΑΟΦ ΠΑΟΚ - ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝ.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ.- ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ.


Β2 Τοπικό

ΣΑΒΒΑΤΟ 9.10.10 ΩΡΑ 16.00΄
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10.10.10 ΩΡΑ 16.00
ΑΡΑΤΟΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡ. - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ

Αστέρας Δερβενίου και Πανευρωστινιακός θα επιδιώξουν τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα

.
Με τους αγώνες της 3ης Αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α ΄ κατηγορίας Κορινθίας με αρκετές ενδιαφέροντες αναμετρήσεις. Στο Ξυλόκαστρο ο εκ των πρωτοπόρων τοπικός Ηρακλής μάχεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου και θα επιδιώξει το 3 στα 3. Εντός έδρας αγωνίζονται και οι 2 άλλοι πρωτοπόροι , ο Ατρόμητος στο Χιλιομόδι με την Προοδευτική Περιγιαλίου και η Ελλάδα , στο Βέλο , με το Σπαθοβούνι. Στο γήπεδο του Συνοικισμού ο Ισθμιακού κοντράρεται με την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων, ενώ στο Σολομό ο ΠΑΣ Κλένια αντιμετωπίζει τον Σαρωνικό Γαλατακίου. Στην Αρχαία Κόρινθο ο Ηρακλής Λεχαίου την Δάφνη Εξαμιλίων. Τους πρώτους του βαθμούς ,στο πρωτάθλημα, θα επιδιώξουν να πάρουν , στο Σοφικό , ο Πανσολυγειακός και ο Αστέρας Δερβενίου , καθώς οι δύο (ομάδες ) εκπλήξεις του περυσινού πρωταθλήματος φέτος , έχουν μόνο ήττες. Τέλος τους πρώτους βαθμούς θα επιδιώξει , την Κυριακή , να πάρει , στο Ξυλόκαστρο , και ο τυπικά γηπεδούχος Πανευρωστινιακός , στην κόντρα του με τον Αετό Κρυονερίου.


Η 3η Αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 9.10.10 ΩΡΑ 16.00΄
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. - ΔΑΦΝΗ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10.10.10 ΩΡΑ 16.00
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Ο Αντώνης Σαμαράς περιοδεύει την Πελοπόννησο. Χθες επισκέφθηκε την Κόρινθο

Συναντήθηκε με τον Νίκο Ταγαρά και τον Δημήτρη Δράκο


Στην Κόρινθο βρέθηκε χθες στις 6 το απόγευμα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς όπου συνοδευόμενος απο τον αντιπρόεδρο Σταύρο Δήμα , επισκέφτηκε τον Νομάρχη Κορινθίας Νίκο Ταγαρά στο νομαρχιακό μέγαρο όπου του επιφυλάχτηκε πολύ θερμή υποδοχή! Εκτός από τον Νομάρχη στην νομαρχία τον Αντώνη Σαμαρά περίμεναν και οι Κώστας Κόλλιας και Δημήτρης Δράκος.
Σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Γυρίζουμε όλη την Ελλάδα, μέσα σε ένα πλαίσιο συγκεκριμένο χωρίς υποσχέσεις αλλά με απόψεις στέρεες με ανθρώπους που μπορούν να στηρίξουν και την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία όπως πρέπει, με ανθρώπους όπως τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δράκο και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Ταγαρά»
Αμέσως μετά βγήκαν όλοι μαζί και περπάτησαν στους δρόμους της κορινθιακής πρωτεύουσας. Ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε και το εκλογικό κέντρο του Κώστα Γιώτη , το οποίο ήταν κατάμεστο από κόσμο. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι με τον Κ. Γιώτη τους συνδέει φιλία από το παρελθόν. Ο κ. Γιώτης τον υποδέχτηκε θερμά. «Έχουμε κάνει την καλύτερη επιλογή και στηρίζουμε τους ΑΞΙΟΥΣ και τις ΑΞΙΕΣ», ανέφερε ο κ. Σαμαράς σε ότι έχει να κάνει με τα πρόσωπα που στηρίζει η ΝΔ από την Κορινθία ενώ δεν απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων σε ότι έχει να κάνει με τις διαφορές των δύο υποψηφίων για την Περιφέρεια Τατούλη και Δράκου ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του κ. Δράκου και του κ. Τατούλη;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: "Ο ένας είναι αποδεδειγμένα και πετυχημένα αυτοδιοικητικός, ο άλλος είναι πολιτικά μεταλλαγμένος. Ο ένας είναι ο εκπρόσωπος του χώρου της Νέας Δημοκρατίας -αλλά και όχι μόνον- προχωράει και πολύ πέρα και εκφράζει έναν ευρύτατο κόσμο από κάθε πλευρά, γιατί είναι κατεξοχήν ανθρωποκεντρικός. Ο άλλος είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, που δεν ξέρω καν αν τον θέλει".
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, πως σχολιάζετε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού το πρωί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που μίλησε για «εγκλήματα» της Ν.Δ. στην Ελληνική οικονομία;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Πέρυσι, ο κ. Παπανδρέου μας έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και μετά μας είπε ότι θα δώσει αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Σήμερα, μας λέει ότι, για τα δικά του σφάλματα, φταίει και πάλι η Ν.Δ. Και τότε έλεγε ψέματα. Και τώρα λέει τα ίδια ψέματα. Με μία διαφορά: Ότι τώρα πια τον έχει καταλάβει όλος ο κόσμος. Αυτή τη φορά όμως δεν πείθει τους πολίτες»
Μετά την Κόρινθο ο κ Σαμαράς μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Δράκο επισκέφτηκαν το Άργος.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φθάνοντας στο Αργος συναντήθηκε αρχικά με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου τον Εμπορικό Σύλλογο και οικονομικούς φορείς της περιοχής. Στη συνέχεια μιλώντας σε πολίτες που τον περίμεναν στο Επιμελητήριο Αργολίδας, είπε ότι δίνουμε μάχη στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα.
«Υπάρχει ελπίδα, Λέμε όχι στην Ελλάδα της κατάθλιψης και του λεξοτανίλ» τόνισε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε τους πολίτες της Αργολίδας να στηρίξουν το Δημήτρη Δράκο στην περιφέρεια Πελοποννήσου και τους υποψηφίους που στηρίζει η ΝΔ στους δήμους του νομού, λέγοντάς τους «μην αφήνετε να καλλιεργείται ο φόβος. Είμαστε το κόμμα της ελπίδας και της ανάπτυξης».
Ο Δημήτρης Δράκος, ανέφερε, είναι ο υποψήφιος της Αυτοδιοίκησης στη μάχη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, και από την άλλη είναι ο υποψήφιος του μνημονίου.
«Κηρύττουμε πόλεμο στο παραεμπόριο» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «που μαστίζει το εμπόριο παντού και λέμε όχι στον αθέμιτο ανταγωνισμό που κλείνει μαγαζιά».
Κάνοντας στη συνέχεια αυτοκριτική για το κόμμα του, σημείωσε πως «ίσως επί Νέας Δημοκρατίας χειριστήκαμε λάθος το θέμα» και πρόσθεσε πως το κράτος πρέπει να δει και να δώσει μπόνους στους συνεπείς φορολογουμένους ως αντίδοτο στη φοροδιαφυγή.
Από το ΕΣΠΑ, επισήμανε ο κ. Σαμαράς, πρέπει να δοθούν χρήματα στο ΤΕΜΠΕ για να ενισχυθεί η αγορά. Προτείνουμε είπε μέτρα με χαμηλό δημοσιονομικό κόστος για να ανασυσταθεί η αγορά, για έργα ανάπτυξης, όπως το λιμάνι του Ναυπλίου και το εκθεσιακό κέντρο Αργολίδας μέσω του ΣΔΙΤ.
Σήμερα Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα περιοδεύσει με τον Δημήτρη Δράκο σε Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 9 π.μ. επίσκεψη στο Νομάρχη Αργολίδας, στις 9.30 π.μ. στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αργολίδας, στις 11 π.μ. επίσκεψη στον Νομάρχη Αρκαδίας και αμέσως μετά στην αγορά της Τρίπολης. Το απόγευμα στις 6.30 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Νομάρχη Λακωνίας και αμέσως μετά περιοδεία στην αγορά της Σπάρτης.