Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ανακαλύφθηκε σημαντικό γονίδιο για την παχυσαρκία - Ελπίδες για χάπια που κόβουν την όρεξη

Οι επιστήμονες βρήκαν νέα σημαντικά γενετικά στοιχεία που ενισχύουν την πεποίθησή τους ότι τα γονίδια παίζουν...

άμεσο ρόλο στην πιθανότητα ενός ανθρώπου να γίνει υπέρβαρος ή παχύσαρκος, πράγμα που εξηγεί σε ένα βαθμό γιατί μερικοί μένουν λεπτοί χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια, ενώ άλλοι πρέπει να πασχίζουν σκληρά για την βάλλουν παραπανίσια κιλά.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ SPORTS (Ανακοίνωση)

ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 'Η ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ

Η "Ανάσταση" του Αστέρα και το "μάδημα" του Αετού



Ένας πολύ αγχωμένος, από τη βαθμολογική θέση του, Αστέρας κατάφερε να πετύχει στο Ξυλόκαστρο ευρεία νίκη επί ενός αξιόμαχου αντίπαλου, του Αετού Κρυονερίου με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 4 – 1.

Το αποτέλεσμα μάλλον υπερβολικό για τον Αστέρα, γιατί ο αγώνας στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν αμφίρροπος και οι δύο ομάδες είχαν και καλά και κακά διαστήματα. Βέβαια μετά το δεύτερο τέρμα του Αστέρα, η ψυχολογία έπαιξε το ρόλο της και η ικανότητα στο σκοράρισμα του προικισμένου Δάνη και του επανεμφανισθέντα Πιλιαφά οδήγησαν το αποτέλεσμα στα ύψη. Ο Αετός, που τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, παρουσίασε δυνατό σύνολο και διεκδίκησε μέχρι το 75’ τη νίκη επί ίσοις όροις.

Ο Τσιπάς, σουτάροντας άτσαλα άουτ, έχασε μόλις στο 4’ ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και στο 17’ ο τερματοφύλακας Ρουμελιώτης αποσόβησε με έξοδο ένα σίγουρο τέρμα πέφτοντας στα πόδια του Πρίφτη. Αυτές ήταν οι κυριότερες φάσεις μέχρι το 23’ που σε κόρνερ του Γερμάνοφ ο τερματοφύλακας Κυρίτσης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Δάνης που καραδοκούσε, με κεφαλιά από πολύ κοντά την έστειλε στα δίχτυα. Ο Αετός αντεπετέθηκε, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η άμυνα του Αστέρα κρατούσε καλά.

Στο β’ ημίχρονο, στο 53’ ο Λαφαζάνος, σε μια άσχημη στιγμή του, διαμαρτυρόμενος προς τον διαιτητή για ένα πλάγιο άουτ, δώρισε στο Αετό ένα πλάγιο φάουλ, από το οποίο ο Πρίφτης προλαβαίνοντας τον Μετεβελή με γυριστό σουτ-λόμπα πέτυχε την ισοφάριση. Ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά γιατί ο Αετός συνέχισε να έχει καλύτερη κυκλοφορία στην μπάλα και για ένα περίπου 10λεπτο πίεσε την άμυνα του Αστέρα, οι κεντρώοι παίκτες του οποίου δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα. Η είσοδος του Πιλιαφά στο 60’ βελτίωσε την εικόνα του Αστέρα και στο 68’ ο Τσιπάς ταλαιπώρησε μέσα στην περιοχή και στα αριστερά τους αμυντικούς του Αετού και με χαμηλή σέντρα έδωσε την ευκαιρία στον Δάνη στο δεύτερο δοκάρι να σκοράρει και πάλι. Ο Δάνης πέτυχε χατ-τρικ, στο 75’ όταν ο Πιλιαφάς βρήκε υπέροχα στην πλάτη της άμυνας του Αετού τον Κουτρούλη που σέντραρε ευθύβολα και ο Δάνης εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι τον Κυρίτση. Ήταν ένα πανέμορφο τέρμα στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Ο Αστέρας έγινε ο κυρίαρχος του αγώνα μιας και ο Αετός κατέρρευσε, αφού έχασε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 78’ τον Τσιτσίκο. Ο Δάνης στο 84’ έφυγε εντελώς μόνος του από τη σέντρα του γηπέδου και ενώ όλοι περίμεναν ένα εύκολο τέρμα, ο Κυρίτσης τον σταμάτησε με τα πόδια κοντά στη γραμμή της περιοχής. Στο 88’ ο Πιλιαφάς σπάζοντας το τεχνητό οφσάιντ περνώντας την μπάλα πάνω από τον όρθιο Κυρίτση πέτυχε το τελικό 4 – 1. Ο αγώνας έληξε μέσα σε γκρίνιες από πλευράς Αετού προς τον διαιτητή κ. Καλαρά για την αποβολή (δίκαιες ήταν οι κάρτες του Τσιτσίκου για διαμαρτυρία και για επικίνδυνο παιχνίδι) και γενικά για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα τους μετά το 75’.

Ο Αστέρας νίκησε μετά από καιρό, έχοντας όλους τους παίκτες του διαθέσιμους. Όμως η νίκη του ήρθε δύσκολα, μιας και δεν παρουσίασε στο γήπεδο εικόνα σφριγηλής ομάδας. Η προσωπικότητα κάποιων παικτών του και η εκτελεστική δεινότητα του Δάνη τον βοήθησαν να φθάσει σε υψηλό σκορ. Τώρα ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια με την επιστροφή όλων των παικτών του.

Ο διαιτητής κ. Καλαράς έκανε αδικαιολόγητα λάθη σε εύκολες φάσεις. Δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, αλλά γενικά δημιούργησε εκνευρισμό και στους παίκτες και στους πάγκους των δύο ομάδων. Λάθη έκανε και ο βοηθός κ. Μπουρτζοβίτης (ειδικά στη φάση που δέχτηκε το τέρμα ο Αστέρας), ενώ ο κ. Σπηλιώτης ήταν σωστός (οι διαμαρτυρίες του Αετού για οφσάιντ στα δύο τέρματα του Αστέρα δεν έχουν καμία βάση).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης, Μερκούρης, Μετεβελής (75’ Πετρόπουλος), Ρούτσης, Βορινιώτης, Λαφαζάνος (86’ Γώγος), Ζήσης, Δάνης, Κουτρούλης, Τσιπάς, Γερμάνοφ (60’ Πιλιαφάς).

asterasderveniou.gr

Περί εξεγέρσεων.



Ο Κλεισθένης γράφει στην "Ιδεοπηγή".


Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύσεις σε πολλά και αξιόλογα ιστολόγια ερμηνείες των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών και ειδικότερα του φαινόμενου της πολύ μεγάλης αποχής.
Πολλοί μιλούν για πτώση της αξίας της ψήφου αφού δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα δεδομένου ότι το τι θα γίνει στη χώρα είναι προαποφασισμένο.
Μερικοί μιλούν για επερχόμενη εξέγερση ή επανάσταση.
Μερικοί κατηγορούν τους πολίτες που απείχαν με απρεπείς χαρακτηρισμούς. Για το ζήτημα του πως θα αντιδράσει η Ελληνική κοινωνία αναφέρομαι στο http://ideopigi.blogspot.com/2010/08/blog-post_5979.html . Συμπληρωματικά θα ήθελα να προσθέσω κάποιες σκέψεις.

ΔΗΛΩΣΗ του Γιώργου Δέδε

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες της Κορινθίας, οι οποίοι συμμετείχαν στις περιφερειακές εκλογές, για την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν τον συνδυασμό μας. Η συμμετοχή τους σε αυτή την ιστορική στιγμή για την Κορινθία και την Πελοπόννησο, μάς δίνει τη δύναμη να ανταποκριθούμε σε μια μεγάλη πρόκληση. Να αναγεννήσουμε τον τόπο μας.
Το μήνυμα από τις εκλογές είναι πως οι πολίτες δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να χαθεί μία ακόμα δυνατότητα για την πατρίδα μας. Τονίσαμε πολλές φορές στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πως ο Καλλικράτης είναι ένα μια ειρηνική επανάσταση και ταυτόχρονα η τελευταία ευκαιρία της Κορινθίας και της Πελοποννήσου να ξεφύγουν από την αδράνεια, την αναποτελεσματικότητα και την αδιαφορία και να περάσουν σε μια Νέα Εποχή. Στην εποχή της προόδου και της ανάπτυξης, μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.
Η διαφάνεια, η διαβούλευση και ο διάλογος θα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της διοίκησής μας, η επιτυχία της οποίας στηρίζεται στην δική μας εργατικότητα και την δική σας συμμετοχή. Σας υπόσχομαι την σκληρή δουλειά και σας ζητώ την συμμετοχή. Για να στηρίξουμε την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Γι’ αυτό σας καλώ όλους σε μια μεγάλη παγκορινθιακή συμμαχία για να κάνουμε όλοι μαζί την αλλαγή. Γιατί ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ μπορούμε. Γιατί μας ενώνουν πολλά και δεν μας χωρίζει τίποτα.
Δεσμεύομαι πως θα είμαι πάντα ανοιχτός σε κάθε πρόταση ή σκέψη που μπορεί να μας βοηθήσει να πάμε μπροστά. Σε κάθε πρωτοβουλία ικανή να μας βοηθήσει για να αποτινάξουμε βάρη του παρελθόντος και να πάρει ανάσα η κάθε οικογένεια, ο κάθε πολίτης. Να φτιάξουμε μια Περιφέρεια διαφάνειας και δικαιοσύνης. Κι έναν τόπο του οποίου θα είμαστε περήφανοι κάτοικοι. Σας ευχαριστώ.

Γραφείο Τύπου


 

Περιοδείες σε όλη την Κορινθία ξεκινά από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο νέος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες.
Ο κ. Δέδες θα επισκεφτεί όλο το νομό προκειμένου να ευχαριστήσει από κοντά τους πολίτες για την συμμετοχή τους στις εκλογές, αλλά και την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν τον ίδιο και τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης».
Το αμέσως προσεχές διάστημα θα καταρτιστεί ένα πλάνο των επισκέψεων στη διάρκεια των οποίων θα καταγραφούν και τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους, προκειμένου να καταρτιστεί ένα πλάνο δράσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης την 1η Ιανουαρίου 2011.