Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δόθηκε τελική παράταση στην περαίωση - Οι νέες προθεσμίες



Παρατείνεται η προθεσμία της ρύθμισης που αφορά στην εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών (περαίωση). Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, και δεδομένης της εξαιρετικά μεγάλης προσέλευσης κόσμου (περίπου 350.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες προσήλθαν για να υπαχθούν στη ρύθμιση) το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, με καταληκτική ημερομηνία στις 28 Δεκεμβρίου.
Οι προθεσμίες που αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση, είναι:

Εντείνεται το πρόβλημα της διάβρωσης

Μεγάλο πρόβλημα παραμένει για την παραλιακή Κορινθία η διάβρωση των ακτών που απειλεί με μεγάλες υλικές καταστροφές, αλλά και την ασφάλεια πολιτών, λίγο προτού μπει ο Χειμώνας. Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Άσσου – Λεχαίου κ. Χαράλαμπος Καμπούρης αρμόδια για την επίλυση του προβλήματος θα είναι με την εφαρμογή του Καλλικράτη η Περιφέρεια, η οποία θα πρέπει και να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην υλοποίηση έργων για την προστασία από την διάβρωση των ακτών που δημιουργεί προβλήματα και στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και στην τουριστική εκμετάλλευση των παραλιακών περιοχών του Δήμου, εκφράζοντας παράλληλα και την αμφιβολία του για το αν θα βρεθεί η απαραίτητη υψηλή χρηματοδότηση για την υλοποίηση ενός ζωτικής σημασίας έργου που αφορά όλη την παραλιακή Κορινθία. Ωστόσο ο κ. Καμπούρης επεσήμανε ότι οι βλάβες που έχουν προκληθεί από την μέχρι τώρα διάβρωση θα αντιμετωπιστούν και θα διορθωθούν τόσο από τον Δήμο Άσσου – Λεχαίου όσο και από τον νέο διευρυμένο δήμο Κορινθίων όπως διαμορφώνεται από 1η Ιανουαρίου στον οποίο και ο Δήμαρχος Άσσου – Λεχαίου θα συμμετέχει ως δημοτικός σύμβουλος, χαρακτηρίζοντας όμως τις μικροπαρεμβάσεις που μπορούν να κάνουν οι δήμοι «μπαλώματα» που δεν αντιμετωπίζουν συνολικά το πρόβλημα. Είναι ανάγκη να συνεργαστεί η νέα δημοτική αρχή με την περιφέρεια ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την διάβρωση των ακτών, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπούρης.

korinthiannews.gr

Διαψεύδει ο ΠΑΣ Κόρινθος

Ανακοίνωση του ΤΑΠ για τις οφειλές
Με ανακοίνωσή του το ΤΑΠ Κόρινθος διέψευσε τις πληροφορίες για οφειλές της ομάδας στους παίκτες. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΚ:

"1) Το ΤΑΠ ΠΑΣ Κόρινθος με επίσημη ανακοίνωση, σχετικά με τα αναγραφόμενα ρεπορτάζ για καθυστερήσεις οφειλών επί μήνες, δημιουργία δυσμενούς κλίματος στο χώρο των αποδυτηρίων και διάφορα άλλα, ανακοινώνει ότι: Σε ότι αφορά τον άμεσο « πληροφοριοδότη» των ψευδών αυτών ειδήσεων θα το μάθετε σύντομα. ".

Tο οργανόγραμμα δράσης του συνδυασμού του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου "Αιγιάλεια Νέα Εποχή" στον Δήμο Αιγιάλειας

 

Στην πρώτη μετεκλογική του σύσκεψη ο Δημοτικός Συνδυασμός, αφού συζήτησε και ανέλυσε το εκλογικό αποτέλεσμα, ομόφωνα αποφάσισε την ενεργή παρουσία του στα δημοτικά δρώμενα του νέου Δήμου Αιγιάλειας.
Η δραστηριότητα αυτή θα πραγματοποιείται τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου με τους κ.κ. Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο και Παναγιώτη Γιαννούλη, όσο και σε επίπεδο δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων με τους εκλεγμένους προέδρους και τα αιρετά μέλη αυτών.
Επίσης, σε μια προσπάθεια καλύτερης και αποδοτικότερης οργάνωσης και λειτουργίας του Δημοτικού μας Συνδυασμού, παρουσιάζουμε το οργανόγραμμα δράσης αυτού σε όλους τους τομείς της δημοτικής δραστηριότητας :


Ο Π. Μπεγλίτης καθησυχάζει ,ο Τατούλης σιωπά για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σ’ ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με το μέλλον του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δημιουργήθηκε, ξαφνικά, θόρυβος ειδικά για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το μέλλον του.  Ο θόρυβος αυτός έχει προκληθεί, ενδεχομένως, από παραπληροφόρηση και δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.  Η Κυβέρνησή μας προχωρά δια της αρμόδιας Υπουργού κας Άννας Διαμαντοπούλου, με την οποία συναντήθηκα και συζήτησα το θέμα, σ΄ έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.), με στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας και τη δημιουργία ισχυρών πανεπιστημιακών κέντρων παραγωγής τριτοβάθμιας παιδείας, έρευνας και γνώσης.   Στο πλαίσιο αυτό θα θεσπιστούν κριτήρια καθώς και κίνητρα για την ενίσχυση των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.  Ευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι να αξιοποιήσει τη νέα στρατηγική που προωθεί η Κυβέρνηση, ώστε, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, με εξωστρέφεια και συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να μπορεί να σταθεί ισότιμα στον ευρωπαϊκό και διεθνή ανταγωνισμό.  Αυτός, εξάλλου, κατά την άποψή μου είναι και ο μόνος δρόμος για την ενδυνάμωση και όχι για τη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου της Περιφέρειάς μας

 

Μένει να δούμε την στάση και του νεου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη οπου για το θέμα κρατά την σιωπή του προς απορία κόσμου σαν να είναι χρυσός ενω βουλευτές ακόμα και του ΠΑΣΟΚ έχουν επαναστατήσει…



report24.gr

Την παραίτηση Δημήτρη Σαραβάκου θέλει ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος


Τα στελέχη του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», στην Αργολίδα, συνάντησε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Τον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη Πελοποννήσου υποδέχτηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι Σύμβουλοι του συνδυασμού, εκλεγμένοι και μη. Στην προχθεσινή σύσκεψη απών ήταν ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο οποίος αν και έθεσε υποψηφιότητα περιφερειακού συμβούλου και εξελέγει με τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος», μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών απέσυρε την στήριξή του στον Πέτρο Τατούλη και φαίνεται ότι θα τραβήξει τον δικό του ανεξάρτητο δρόμο στο περιφερειακό συμβούλιο.
Ο Πέτρος Τατούλης απέφυγε να μιλήσει για τον αποχωρήσαντα μέσα στην προεκλογική περίοδο Δημήτρη Σαραβάκο. Ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος δεν ήταν καθόλου φειδωλός ή διστακτικός στις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι ο κος Σαραβάκος δεν έχει θέση στον συνδυασμό. Επιπλέον κάλεσε τον πρώην νομάρχη να παραιτηθεί.
Ο Πέτρος Τατούλης στις τοποθετήσεις του αναφέρθηκε στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης, που αποτελεί «το συμβόλαιο με τους πολίτες», που ψήφισαν και έβγαλαν πρώτο τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» και επικέντρωσε συγκεκριμένα στους τομείς προτεραιότητας που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την διαχείριση των σκουπιδιών, την ενέργεια και την τουριστική ανάπτυξη...
Πληροφορίες: neapeloponnisos.gr

Π. Παναγιωτόπουλος: Θετική η παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής του χρέους αν δεν συνοδεύεται από νέα επώδυνα μέτρα

Eλλάδα - Π.  Παναγιωτόπουλος: Θετική η παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής του χρέους αν δεν συνοδεύεται από νέα επώδυνα μέτρα
Η παράταση της προθεσμίας της αποπληρωμής του χρέους είναι θετική, αρκεί να μην συνοδεύεται από συμφωνία για νέα επώδυνα μέτρα, επεσήμανε μιλώντας στον Real Fm o Πάνος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας πως η ΝΔ είναι υπέρ και των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, καθώς και ότι είναι ο Αντώνης Σαμαράς εκείνος που παρότρυνε την κυβέρνηση να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Αντώνης Σαμαράς , στην Πάτρα για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη ,την Πάτρα όπου θα παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Πολιούχου της πόλεως Αγίου Ανδρέα.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην Αχαική πρωτεύουσα , αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων και τοπικά κομματικά στελέχη.
Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Πάτρα, αναμένεται με ενδιαφέρον , καθώς είναι η πρώτη έξοδός του εκτός Αθηνών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Ν.Δ, που αφορούν ανεξαρτητοποιήσεις και διαγραφές βουλευτών και την ίδρυση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Οι μικροί «κανονιέρηδες» της Κορινθίας βρίσκουν στόχο


Άκρο παραγωγικότατες είναι οι 27 ομάδες πού συμμετέχουν στους τρεις ομίλους του παιδικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Κορινθίας. Βρισκόμαστε στην 6η αγωνιστική και οι μικροί «κανονιέρηδες» των ομάδων σήμερα και αυριανοί πρωταθλητές του μέλλοντος έχουν βρει στόχο 372 φορές! Οι πιτσιρικάδες , που αποτελούν το «φυτώριο» των ομάδων τους , κατά μέσο όρο βάζουν 3 με 4 γκολ σε κάθε αγώνα και την παραγωγικότητα τους αυτή θα ήθελαν να είχαν και οι βασικοί ποδοσφαιριστές των μεγάλων ομάδων. Αλλά ας δούμε τα αποτελεσματα του παιδικού πρωταθλήματος:

Παραίτηση του Ολυμπιακού Κορίνθου από το πρωτάθλημα της Β΄ Κορινθίας λόγω απουσιών


Με επίσημη επιστολή προς την ΕΠΣ Κορινθίας , η πρόεδρος του Ολυμπιακού Κορίνθου , Σοφία Πρωτόπαππα, δήλωσε την παραίτηση της ομάδος της "από το υπόλοιπο πρωτάθλημα διότι δεν είναι δυνατή η συγκρότησή της λόγω απουσίας πολλών αθλητών".

Στο τούνελ της τρόικας ως το 2021 (;)

Έντεκα (11) τα χρόνια για την πλήρη απόσβεση των δανείων, έναντι πέντε(5), Άσχημα τα πράγματα

Στο τούνελ της τρόικας ως το 2021 (;)
Το δρόμο για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων (ύψους 110 δισ.) που έχει λάβει η Ελλάδα από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ ανοίγει η χθεσινή απόφαση που έλαβαν τα Συμβούλια Eurogroup και Ecofin για την Ιρλανδία.
«Το Eurogroup θα εξετάσει τάχιστα τη δυνατότητα ευθυγράμμισης της περιόδου αποπληρωμής της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα με αυτή της Ιρλανδίας», αναφέρει το τελικό ανακοινωθέν του Eurogroup για τα 85 δισ. που θα λάβει ως δάνειο η Ιρλανδία.
Την ανάγκη εναρμόνισης των χρόνων ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας υπογράμμισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Eurogroup κ Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ο Επίτροπος Ολι Ρεν, ανοίγοντας επί της ουσίας τον δρόμο για την επιμήκυνση των χρονικών ορίων που έχουν τεθεί για την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει το ελληνικό κράτος από τις χώρες της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Ελληνικές διπλωματικές πηγές εκτιμούσαν σήμερα ότι στην πράξη αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν ένδεκα τα χρόνια για την πλήρη απόσβεση των δανείων, έναντι πέντε που είναι με βάση τις πρόνοιες του μνημονίου.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν λίγο μετά το πέρας των εργασιών του χθεσινού έκτακτου Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε  στις Βρυξέλλες με αντικείμενο το δάνειο προς την Ιρλανδία, οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες αναφέρθηκαν στο εδάφιο της ανακοίνωσης του Συμβουλίου που αναφέρεται στην ανάγκη εναρμόνισης των χρόνων ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.

naftemporiki,ΑΠΕ

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Bράβευση των επιτυχόντων μαθητών στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, έτους 2010

Δήλωση στοιχείων για τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ ΤΕΙ του 2010

Η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, έτους 2010, θα γίνει την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που κατοικούν ή κατάγονται από το Δήμο μας, να δηλώσουν τα στοιχεία τους, το αργότερο μέχρι τις 15.12.2010, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην κατάσταση βράβευσης, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα του Δήμου  2743360120  2743360120 . (αρμόδια υπάλληλος Παναγιώτα Ανδρικοπούλου) και  2743360101  2743360101 (αρμόδια υπάλληλος Γεωργία Αλεξίου).

Ο Δήμαρχος
Νικόλαος Κουρτζής
.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου απαντά για τις κλαδεύσεις των ευκαλύπτων

Με αφορμή την δημοσίευση καταγγελίας στον Τύπο με θέμα την «κοπή ευκαλύπτων» , ο Δήμος Ξυλοκάστρου σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει τα ακόλουθα:
«Ο Δήμος Ξυλοκάστρου προέβη σε κλαδεύσεις των ευκαλύπτων που αποτελούν δενδροστοιχία στην οδό Σπ. Παπαγεωργίου κατόπιν υποβολής αιτήματος από περίοικους και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι ευκάλυπτοι αυτοί οι οποίοι ήταν μεγάλης ηλικίας και ύψους είχαν προσβληθεί από ξυλοσηπτικούς μύκητες με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος θραύσης τους και πρόκλησης ατυχήματος σε ανύποπτους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς οχημάτων.
Ευτυχώς κατά το παρελθόν όταν είχαν συμβεί στο συγκεκριμένο σημείο θραύσεις κλάδων, είχαν ως αποτέλεσμα μόνο πρόκληση υλικών ζημιών, κυρίως σε αυτοκίνητα.
Τα δέντρα κλαδεύτηκαν αυστηρά προκειμένου να απομακρυνθεί το προσβεβλημένο ξύλο και για να μπορούν στο μέλλον να ελέγχονται ως προς το ύψος από την υπηρεσία μας.
Έχουμε στην μνήμη όλοι τις εικόνες του ατυχήματος στην Παναγίτσα του Κιάτου με τα ολέθρια αποτελέσματα για τα άτυχα παιδιά.
Ο Διευθυντής δασών Ν. Κορινθίας κος Καλλίρης Παναγιώτης στο αρ. πρωτ. 2532/7-10-10 έγγραφό του με θέμα «Διαχείριση βλάστησης σε κοινόχρηστους χώρους Δήμων Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου» αναφέρει χαρακτηριστικά:
Τα μεγάλα δέντρα αποτελούν κομμάτι της ζωής των κατοίκων οι οποίοι συνδέονται με αυτά με ιστορικά περιστατικά και βιώματα γιατί ακριβώς αποτελούν κομμάτι του περιβάλλοντος της «πόλης» που γεννήθηκαν και διαβιούν.
Έτσι αντιμετωπίζεται αρνητικά και προκαλεί έντονη λαϊκή αντίδραση και αγανάκτηση που εκφράζεται κυρίως από οικολογικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, κάθε προσπάθεια ελέγχου και απομάκρυνσης επικίνδυνων δέντρων, ακόμη και όταν κρίνεται από τους Δήμους Φορείς ή άλλες Αρχές ότι μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα. Το αποτέλεσμα είναι να μη γίνεται τίποτα, όταν όμως κάποιο από αυτά πέσει και προκαλέσει ζημιά ή ατύχημα τότε πάλι προκαλείται η λαϊκή αγανάκτηση και αντίδραση γιατί κανείς δεν πήρε έγκαιρα μέτρα για την απομάκρυνσή τους που θα αποσοβούσε το ατύχημα ή την ζημιά.
Εμείς πιστεύουμε ότι προέχει η ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου μας, άλλωστε οι ευκάλυπτοι εφόσον είναι υγιείς θα αναπτυχθούν εκ νέου.
Στις φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι ολοφάνερες οι σήψεις του κορμού των δέντρων


Τέλος οι ευκάλυπτοι είναι ένα ξενικό είδος (εκ Αυστραλίας) με γιγαντιαίο ύψος, που δεν συνάδουν με το μεσογειακό χαρακτήρα της χώρας μας και είναι δέντρα εντελώς ακατάλληλα σύμφωνα με την επιστήμη της δασοκομίας των πόλεων να φυτεύονται σε πεζοδρόμια, λόγω των προβλημάτων που επιπλέον δημιουργούν και με το τεραστίων διαστάσεων ριζικό τους σύστημα.
Η προαναφερόμενη περιοχή ήταν γνωστή σαν Λεύκες γιατί εκεί λόγω της ύπαρξης του ποταμού Σύθα, φύονταν αυτοφυώς λεύκες, οι οποίες δεν υπάρχουν σήμερα, αφού κόπηκαν για την κατασκευή πολυκατοικιών».

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος