Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΡΑΔΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ



Ζωντανή μετάδωση  του Δημοτικού συμβούλιου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, από το Ράδιο Ξυλόκαστρο 103,1.

Οριστικά παρελθόν ο Μανωλόπουλος από τον Πανηλειακό

Οριστικά δεν θα συνεχίσει στις τάξεις του Πανηλειακού ο Θανάσης Μανωλόπουλος. Ο 29χρονος γκολκήπερ δεν ήταν στα «ερυθρόλευκα» πλάνα μετά το γνωστό πλέον, πειθαρχικό θέμα που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα. Η απόφαση της διοίκησης ήταν αυτή και ήδη λύθηκε η συνεργασία μεταξύ τους κοινή συναινέσει.
Το ΤΑΠ Πανηλειακός ευχαριστεί τον Θανάση Μανωλόπουλο για την προσφορά του στην ομάδα στο διάστημα που αγωνίστηκε σε αυτήν και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».
Σε ότι αφορά τον παίκτη, όλες οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι θα συνεχίσει στον Αστέρα Αμαλιάδας. Την ομάδα από την οποία ως γνωστόν, ξεκίνησε και αναδείχτηκε

Ο Γιώργος Σπανός και πάλι τεχνικός στη Ρόδο

Απρόσμενες οι εξελίξεις στο «στρατόπεδο» της Ρόδου, αφού μετά από οκτώ μόλις ημέρες παραμονής του Γιώργου Σκαρτάδου στην τεχνική ηγεσία των «ελαφιών» (ανακοινώθηκε την Τρίτη 18/1), σημειώθηκε νέα αλλαγή σκυτάλης. Πληροφορίες που ακούγονται από τη Ρόδο αναφέρουν ότι  πιθανόν αντικαταστάτης του Σκαρτάδου είναι ο Δημήτρης Σπανός θα βρεθεί ξανά στο «τιμόνι» της Ρόδου, με τον Γιώργο Σκαρτάδο, να αναλαμβάνει καθήκοντα ως τεχνικός διευθυντής, εάν και εφόσον βέβαια αποδεχθεί οριστικά την σχετική πρόταση που του έκανε η Διοίκηση της Ρόδου..

Ντεμπούτο για τρεις στην Κόρινθο με Χανιά

Στο "στόχαστρο" είχνα βάλει οι παράγοντες της Κορίνθου τον Λάζαρο Μουρατίδη, αλλά δεν προχώρησε η προσπάθεια για την απόκτησή του. Οσο για το παιχνίδι με τα Χανιά, ντεμπούτο θα μπορούν να κάνουν οι νεαποκτηθέντες Τσουλάκος, μεϊμάρογλου, Μπένος. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΠ:

"1)Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία της ομάδας για το εκτός έδρας παιχνίδι στα Χανιά.

2)Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι νεοαποκτηθέντες Τσουλάκος, Μειμάρογλου και Μπένος.

3)Ναυάγησε τελευταία στιγμή η μεταγραφή του Λ. Μουρατίδη στην Κόρινθο. Ο παίχτης λόγω οικογενειακών προβλημάτων προτίμησε τους ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

4)Η Κόρινθος δεν έχει εγκαταλείψει την απόκτηση ακόμα 2 παικτών.

5)Την Δευτέρα   07 Φεβρουαρίου 2011 θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου στο Castello Hall στο Λουτράκι. Χορηγός  της εκδήλωσης  είναι η γνωστή εταιρεία  ΠΙΕΤΡΗΣ.  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν απονομές και τιμητικές διακρίσεις". 

Πρωτόγνωρο «Κοκκινόμαυρο» Συλλαλητήριο στην Πάτρα

Πρωτόγνωρες στιγμές έζησε πριν από λίγη ώρα στις 6 μ.μ. η Πάτρα, καθώς το κέντρο της πόλης πλημμύρισε με φιλάθλους της Παναχαϊκής, που ξεπέρασαν τις 2.500! στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που συνδιοργανώσαν οι σύνδεσμοι των οργανωμένων φίλων εναντίον της διοίκησης της ΠΑΕ. Αφορμή φυσικά τα γεγονότα που ακολούθησαν την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ασπρόπυργο και τα οποία αμαύρωσαν την ιστορία του συλλόγου, κάνοντας το γύρο της Ελλάδας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

ΠΗΓΗ : ΣΦΕΝΤΟΝΑ

Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνουμε ότι ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ερωτήματα που του τίθενται για διάφορα σοβαρά προβλήματα του νομού μας και απαντάει πολύ σύντομα και συγκεκριμένα σε αυτά τα ερωτήματα .
Σε πρόσφατο άρθρο μας (δείτε εδώ) του θέσαμε μερικά ερωτήματα με αφορμή την επίσκεψή του στην Δυτική Κορινθία και την επιτόπια εξέταση του μεγάλου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών.Ο Γιώργος Δέδες με σαφήνεια απαντάει ότι το θέμα αυτό ενώ ήταν κάποτε πρόβλημα της δυτικής Κορινθίας, σήμερα είναι πρόβλημα ολόκληρης της ακτογραμμής από τα Μαύρα Λιθάρια μέχρι την παραλία του Δήμου Κορινθίων.
Τονίζει πως πρέπει να αξιοποιήσουμε και να επικαιροποιήσουμε ότι στοιχεία υπάρχουν μέχρι σήμερα δηλαδή μελέτες , επιστημονικά προγράμματα , τεχνικές προσεγγίσεις κ.ά και φυσικά σε αυτά να προστεθούν και τα νέα δεδομένα.
ceb4ceb9ceb1ceb2cf81cf89cf83ceb7111 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ
Ο αντιπεριφερειάρχης είναι κατηγορηματικός ότι δεν πρέπει να πάμε αυτή τη φορά σε αποσπασματικές λύσεις και σε προσωρινά έργα του παρελθόντος που άλλα απέδωσαν και άλλα όχι, αλλά να προχωρήσουμε σε μία συνολική και ριζική λύση του προβλήματος που θα έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί για όλη την ακτογραμμή και φυσικά θα υλοποιείτε τμηματικά και αναλόγως την κατάσταση επικινδυνότητας του κάθε σημείου της παραλίας.
Απαντώντας στα ερωτήματά μας για το που θα βρεθούν τα κονδύλια για να πραγματοποιηθούν τα σοβαρά έργα που χρειάζονται , δηλώνει πως τέτοιοι είδους πόροι υπάρχουν και στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε προγράμματα παγκόσμιας εμβέλειας όπως είναι αυτά της ΟΥΝΕΣΚΟ για φυσικές καταστροφές, πλημμύρες ,διαβρώσεις κ.λ.π Φυσικά υπάρχουν και μικρά διαθέσιμα ποσά στο ταμείο της Περιφέρειας που μπορεί και αυτά να αξιοποιηθούν.
Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Δέδε:

Εισήγηση Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στην σύσκεψη στο ΥΠΑΝ

Π.Τατούλης: "Διακριτές οι αρμοδιότητες αιρετών και δοτών. Μόνο μέσα από τις επιτυχημένες περιφέρειες μπορεί το ελληνικό κράτος να διαφύγει από την κρίση αναξιοπιστίας που το κατατρύχει. Χρειαζόμαστε μετεξέλιξη του ΕΣΠΑ, το οποίο φτιάχτηκε πριν την κρίση!"

«Έφυγε» από τη ζωή ο επί σειρά ετών Κοινοτάρχης Νεμέας Μιχάλης Βελέντζας

«Έφυγε» στις 6:00 χθες το απόγευμα από τη ζωή, ένα κεφάλαιο της κορινθιαής αυτοδιοίκησης, ο επί σειρά ετών πρόεδρος και Δήμαρχος Νεμέας , Μιχάλης Βελέντζας, χτυπημένος από την επάρατη νόσο σε ηλικία 65 ετών. Ο Μ. Βελέντζας διετέλεσε ακόμα Νομαρχιακός σύμβουλος και Αντινομάρχης Κορινθίας. Η είδηση του θανάτου του διαδόθηκε χθες το απόγευμα και έκανε όσους τον ήξεραν όλα αυτά τα χρόνια, να λυπηθούν αληθινά για τον άνθρωπο και τον αγέρωχο χαρακτήρα του. Η κηδεία του έγινε σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Νεμέα ,δημόσια δαπάνη,
ενώ το δημοτικό συμβούλιο επίσης αποφάσισε να δοθεί το ονομά του σε δρόμο της Νεμέας.Τέλος με αποφασή του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας για να τιμήσει τον απελθόντα πρωην δήμαρχο της Νεμέας όλα τα καταστήματα της πολεως παρέμειναν κλειστά απο τις 12 το μεσημέρι έως τις 14, ώρα της κηδείας του Μιχάλη Βελέντζα.

Εφημερεύοντα φαρμακεία στην Δυτική Κορινθία και στη Ανατολική Αιγιαλεία


Οι φαρμακοποιοί, συνεχίζουν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για το χρονικό διάστημα από σήμερα 26 έως και 28 Ιανουαρίου.
Διαβάστε την λίστα με τα φαρμακεία που εφημερεύουν στη Δυτική Κορινθία  και στην περιοχή της Ανατολικής Αγιαλείας ,από σήμερα Τετάρτη 26 έως και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου:

Τετάρτη 26/01/2011

Δερβένι: Αναγνωστόπουλος Ανδρέας
Λυκοποριά: Αμπάλοφ Γεώργιος
Ξυλόκαστρο: Αλογογιάννης Βλάσης – Π. Τσαλδάρη 45
Συκιά: Στασινού Σοφία
Κιάτο: Χατούπης Νικόλαος – Σικυωνίων 15
Μούλκι: Σέρπη Ελευθερία
Κρυονέρι: Τσιβίλης Θεόδωρος
Γκούρα: Μαγκανά Δήμητρα

Πέμπτη 27/1/2011

Ροζενά: Αδαμόπουλος Αναστάσιος
Πιτσά: Σάμπα Άννα
Ξυλόκαστρο: Καπετάνιου Ασημίνα – Π. Τσαλδάρη 16
Κιάτο: Αγγελίδου Ασημίνα – Εθν. Αντίστασης 9
Πάσιο: Σκούρτη Χριστίνα
Καλλιάνοι: Κατρανάς Αλέξανδρος

Παρασκευή 28/1/2011

Δερβένι: Κατσαρού – Ταρνάρη Χαρούλα
Καμάρι: Λιάπης Στέλλιος
Ξυλόκαστρο: Κοντογιάννη Αμαλία -1. Ιωάννου 46
Μελίσσι: Μπασιούκα Μαρία
Διμηνιό: Σκαρμούτσου Φωτεινή
Κιάτο: Βασιλειάδου Χριστίνα – Καποδιστρίου 24
Γκούρα: Μαγκανά Δήμητρα


ΑΚΡΑΤΑΣ - ΑΙΓΕΙΡΑΣ
26/1/2011
08:00–17:00: Αναστασόπουλος (ΑΙΓΕΙΡΑ)
17:00–πρωι: Δάρρα Γ. - Μεντζελόπουλος

27/1/2011
08:00–17:00: Γκέκας (ΚΡΑΘΙΟ)
17:00–πρωι: Κουτρούλης (ΑΙΓΕΙΡΑ)

28/1/2011
08:00–17:00: Ασημακόπουλος (ΑΚΡΑΤΑ)
17:00–πρωι: Δάρρα Γ. - Μεντζελόπουλος


ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ
26/1/2011
08:00–17:00: Μαγαλιούλης Χ.
17:00–πρωι: Ντούβλη Β. (ΤΡΥΠΙΑ)
27/1/2011
08:00–17:00: Γεωργόπουλος Γιώργος
17:00–πρωι: Φιλιππάτου
28/1/2011
08:00–17:00: Ντούβλη Β. (ΤΡΥΠΙΑ)
17:00–πρωι: Μαγαλιούλης Χ.

Τα Δημ. Συμβούλια από σήμερα live στο Ράδιο Ξυλόκαστρο


Καλώς εχόντων των ...γραμμών, από σήμερα και στο εξής θα μεταδίδονται ζωντανά τα δημοτικά συμβούλια Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, από το Ράδιο Ξυλόκαστρο 103,1.
Το μειονέκτημα έιναι ότι το Ράδιο Ξυλόκαστρο δεν καλύπτει ολόκληρο το σημερινό νέο Δήμο , και ειδικά μεγάλο τμήμα του Δερβενίου αλλα και αρκετών χωριών της Ευρωστίνης , καθώς η ακρόαση του είναι προβληματική , λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών , αλλά και συνδημότες που κατοικούν εκτός Κορινθίας, θα μπορούν να τα ακούν όλοι και από το Διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=831 ή http://www.radiofono.gr/view-broadcasts.php?city_id=196.

Η ελληνική κοινωνία απαιτεί να δοθεί τέλος στην παράνομη μετανάστευση

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο την παράνομη μετανάστευση. Οι εξαθλιωμένες ομάδες ανθρώπων που φτάνουν καθημερινά από κάθε γωνιά της γης, με όνειρο να διαφύγουν στην Ευρώπη, επιτείνουν τα προβλήματα εγκληματικότητας, παραεμπορίου και  ανθρώπινης εκμετάλλευσης. Ωστόσο στην εποχή της οικονομικής κρίσης, το πρόβλημα εκτός από κοινωνικό και ανθρωπιστικό μετατρέπεται σε θέμα οικονομικής επιβίωσης για την ίδια τη χώρα.

Άμεση εκκένωση της Νομικής ζητά ο Πρύτανης και πετά το μπαλάκι στην Κυβέρνηση. Έγινε κατάχρηση του πανεπιστημιακού ασύλου


Την άμεση εκκένωση της Νομικής ζήτησε σε Εκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στην παλιά αίθουσα Συγκλήτου, στα Προπύλαια, σχετικά με την κατάληψη της Νομικής από 250 μετανάστες, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης. Κάλεσε σε σύσκεψη τους Γιάννη Ραγκούση, Αννα Νταλάρα, Γιάννη Σγουρό και Γιώργο Καμίνη
Ο κ.Πελεγρίνης δήλωσε ότι η κατάληψη είναι καθοδηγούμενη και αποτελεί κατάχρηση του ασύλου, ενώ ζήτησε να εκκενωθεί σήμερα η Νομική.
Ο πρύτανης τόνισε ότι πρόκειται για θέμα μεταναστευτικής πολιτικής και καλεσε σε συσκεψη στο Πανεπιστήμιο τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, την υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα μετανάστευης, Αννα Νταλάρα, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα.
Οσον αφορά τις ευθύνες, ο πρύτανης τόνισε ότι οι πρυτανικές αρχές δεν έδειξαν ολιγωρία.
«Από την στιγμή που μάθαμε ότι θα έρθουν ειδοποιήσαμε τα αρμόδια όργανα» είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι υπήρχε μια συνεχής επαφή με τους εκπροσώπους των μεταναστών και στάλθηκαν στον χώρο γιατροί να παράσχουν τη βοήθειά τους.
Οι γιατροί διαβεβαίωσαν ότι οι κανόνες υγιεινής τηρούνται υπάρχει καθαριότητα και δεν υπάρχουν βανδαλισμοί.
Τέλος, ζήτησε να σταματήσει να αποτελεί το θέμα του ασύλου πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Από την πλευρά του, ο αντιπρύτανης επανέλαβε ότι η μετάθεση ευθυνών από την πολιτεία στο Πανεπιστήμιο «απλά διευκολύνει τη μη λύση του προβλήματος».
Το θέμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεωνς τόσο σε πολιτικό όσο και σε πανεπιστημιακό επίπεδο, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, ένα «πινγκ-πονγκ» ευθυνών μεταξύ πρυτανικών αρχών, υπουργείων και κομμάτων για το ποιος τελικά φταίει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διαμήνυσε μέσω του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.
Την Τρίτη παρενέβη στο θέμα η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου λέγοντας ότι «η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής». Οι πρυτανικές αρχές, συνέχισε η κ. Διαμαντοπούλου, «οφείλουν ως έχουν, εκ του νόμου, να πάρουν την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία.
Οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν με τη συνδρομή όλων των οργάνων της πολιτείας, ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση».
Η υπουργός Παιδείας έστρεψε τα «πυρά» της και εναντίον όσων οδήγησαν αυτούς τους «δυστυχείς ανθρώπους», όπως τους χαρακτήρισε, στη Νομική. «Δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία. Οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν. Είναι εξοργιστικό ότι πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία για να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες».
ΠΕ

Κοπή πίτας Γρ. Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ.



Image



ImageΤη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "CARAVEL" η κοπή της πίτας της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας.Παρούσες στην εκδήλωση ήταν η Υπεύθυνη του τμήματος Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας και Γενική Γραμματέας του Τοπικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων, Κατερίνα Οικονόμου και η Γενική Γραμματέας του Τοπικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας στο δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Άννα Τσουραπά.
Σύντομα η Άννα Τσουραπά θα αποκτήσει και νέα ιδιότητα εντός των κομματικών οργάνων και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα καθήκοντα  που θα αναλάβει.
Image