Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Προς εκτόνωση η κατάσταση στη Νομική

Μαραθώνιες είναι οι διαβουλεύσεις έξω από την είσοδο της Νομικής Σχολής ανάμεσα στους δύο εισαγγελείς και τους εκπροσώπους των μεταναστών και τους αλληλέγγυους, με την κυβέρνηση να κάνει πίσω στους όρους που έθεσαν οι μετανάστες για την μετεγκατάστασή τους.

Οι απεργοί πείνας ζητούν εάν δεχθούν τελικά να μεταφερθούν να μεταφερθούν με πλήρη ασφάλεια, χωρίς κανένας να τους συλλάβει και να ασκηθεί βία, στο νέο κτίριο να μπορούν να τους επισκέπτονται οι αλληλέγγυοι και να μην υπάρχει καμία παρουσία αστυνομικών ούτε μέσα στο κτίριο αλλά ούτε και περιμετρικά. Επίσης ζητούν να μην μεταφερθούν όχι με πούλμαν ή κλούβες αλλά κάνοντας πορεία.

Ωστόσο, υπήρξε εμπλοκή νωρίτερα, καθώς ο ιδιοκτήτης του νέου κτιρίου αρνείται να μεταφερθούν οι μετανάστες, χωρίς το κτίριο να φυλάσσεται εντός και εκτός από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ζητά πλέον και να μην επιτρέπεται η είσοδος στους αλληλέγγυους. Πάντως, ο ιδιοκτήτης έφθασε πριν από λίγο στη Νομική προκειμένου να συζητήσει ο ίδιος με τους μετανάστες όπου τους ζήτησε να προσέξουν το κτίριο και να μην κάνουν βανδαλισμούς.

Σε περίπτωση που οι μετανάστες δεν έχουν κάποιο άλλο πρόβλημα ή όρο, τότε θα ακολουθήσει πορεία τους προς το νέο κτίριο το οποίο βρίσκεται στην λεωφόρο Πατησίων και Ηπείρου.

Πάντως, πλέον στην περιοχή η αστυνομία δεν επιτρέπει σε κανέναν να πλησιάσει το κτίριο, ενώ τα ΜΑΤ εγκλώβισαν ομάδα νεαρών που από τα Εξάρχεια είχαν την πρόθεση να μεταβούν στο κτίριο της Νομικής. Η ακτίνα αποκλεισμού πάντως διευρύνεται από την Αστυνομία, πέριξ της Νομικής Σχολής Αθήνας. Στην περιοχή, που οριοθετείται από τους δρόμους Ομήρου, Σκουφά, Ασκληπιού, Πανεπιστημίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων, αλλά και η προσέγγιση πεζών, ακόμη και δημοσιογράφων.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές νωρίτερα γίνονταν σε τεταμένο κλίμα, καθώς είχε υπάρξει ένταση όταν ο Εισαγγελέας προσπάθησε να εισέλθει στο χώρο της Νομικής, με τους αλληλεγγύους να τον εμποδίζουν και να φράσουν την είσοδο.  Ο εισαγγελέαςε είχε σκοπό να μπει στο κτίριο μιας και είχε δοθεί εντολή από τις πρυτανικές αρχές για άρση του ασύλου.

Δείτε το βίντεο με τον εισαγγελέα έξω από τη Νομική


newsit.gr

Η απάντηση του Κώστα Κλωνή στο Δελτίο Τύπου Κίνησης Πολιτών του κ. Αντώνη Κλαδούχου

"Η ολοκληρωμενη επιθεση στο πρόσωπο μου, απο τον κ. Κλαδούχο ήταν αναμενόμενη.
Είναι γνωστό πλέον σε όλους οτι όταν οποιοσδήποτε έχει διαφορέτικη γνώμη , τον κριτικάρει και δεν τον στηρίζει στις προσωπικές επιλογές του , θα υποστεί ανελέητη προσωπική επίθεση που πολλές φορές φθάνει τα όρια της συκοφαντίας.
."

H πρωτοχρονιάτικη πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας

Η Περιφερειακή  Ενότητα Κορινθίας την Παρασκευή 28-1-2011 και ώρα 12:30 μ.μ. , στο Περιφερειακό κατάστημα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γιώργο Δέδε . Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο επίσκοπος κ.κ. Διονύσιος καθώς και πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες .
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Περίληψη ΔΣ (Μέρος 2ο)...


Από τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης της 26ης Γενάρη, εκτός της περικοπής του γεύματος των επισήμων προσκεκλημένων για τη γιορτή του Αγ. Βλασίου,  ξεχώρισαν τα παρακάτω:
1ο ΘΕΜΑ: Επιλογή τραπεζικού ιδρύματος για συναλλαγές του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η πρόταση της δημοτικής αρχής για συνεργασία με την ALPHA BANK χωρίς να πάρουμε προσφορές από άλλες τράπεζες, λόγω παλιότερης συμφωνίας με το δήμο Ξυλοκάστρου, δεν έγινε δεκτή από τις μειοψηφίες, που πρότειναν να ισχύσει αυτό για το πρώτο εξάμηνο του 2011 και μετά να το συζητήσουμε εκ νέου. Η δημοτική αρχή το δέχτηκε και θα παρθούν προσφορές τον Ιούνιο του 2011, για να αποφασίσουμε.
4ο ΘΕΜΑ: Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Ο κ. Σκούρας δήλωσε ότι η μειοψηφία δεν θα μετέχει σε καμία επιτροπή την πρώτη διετία, επειδή δεν τις ενεργοποίησε ποτέ η προηγούμενη δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου. Παρά την παρέμβασή μας, ώστε να διαχωρίσει το όργανο της Πολιτικής Προστασίας και να συμμετέχει ο ίδιος από πλευράς μειοψηφιών, δεν δέχτηκε και μπήκα εγώ.
20ο ΘΕΜΑ: Αίτημα Δήμου για τροποποίηση απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΧΔΙΚ.
Το θέμα αφορούσε το κτίριο στο Ειρηνοδικείο, που νοικιάζει και στεγάζεται η ΔΕΥΑΞΕ. Δεκτή ομόφωνα έγινε η διορθωτική πρόταση του κ. Σκούρα ώστε να μην προτείνουμε ενοίκιο μέχρι 300€, αλλά την τιμαριθμική προσαρμογή του προηγούμενου, που ήταν 100€.
21ο ΘΕΜΑ: Αίτημα μισθωτή δημοτικού ακινήτου, στη Μέση Συν. Τρικάλων, για πρόσληψη συνεταίρου.
Με αφορμή την αίτηση συλλόγων της περιοχής να περάσει στη δικαιοδοσία τους το κτήριο, μόλις τελειώσει η μίσθωση, προκαλέσαμε μια συζήτηση (εκτός θέματος όντως) όπου ακούστηκαν απόψεις για τη χρήση του κτηρίου. Το αίτημα του μισθωτή έγινε ομόφωνα δεκτό, όπως είχε δικαίωμα από το νόμο και θα ξανασυζητηθεί όταν λήξει η μίσθωση.

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Από τις 30 Μαρτίου και για δύο εβδομάδες η νέα απογραφή πληθυσμού

Με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής


Από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου θα διεξαχθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η γενική απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών της χώρας, ενώ θα έχει προηγηθεί- από 1 έως 28 Φεβρουαρίου- η γενική απογραφή των κτιρίων. Στόχος της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς την 29η Μαρτίου, είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δηλ. στον τόπο της συνήθους διαμονής τους. Θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της χώρας.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ Θέμα χρόνου είναι η έφοδος της αστυνομίας στη Νομική

Πρωτοφανείς δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ έξω από τη Νομική και σε όλο το κέντρο της Αθήνας


 
Θέμα χρόνου είναι η έφοδος της αστυνομίας για την απομάκρυνση των μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στο κτήριο της Νομικής, στη Σόλωνος, μετά την άρνησή τους να μετακινηθούν αλλού. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Ελένη Ράϊκου, δέχθηκε αίτημα από την πρυτανεία προκειμένου να προχωρήσει στην άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, προκειμένου να απομακρυνθούν από τη Νομική Σχολή. Αυτομάτως, δόθηκε εντολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα ΜΑΤ να επέμβουν, προκειμένου να διώξουν από το κτίριο τους λαθρομετανάστες ενώ οι περιοχή γύρω από το χώρο έχει αποκλειστεί από δυνάμεις των ΜΑΤ. Ήδη στο σημείο βρίσκονται δύο εισαγγελείς και τρεις στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ενώ είναι κλειστή η κυκλοφορία στην οδό Σόλωνος και υπάρχουν πρωτοφανείς δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο στο σημείο όσο και σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας. Τέλος ο Πρύτανης Θ. Πελεγρίνης ακούγεται ότι θα ανακοινώσει την παραίτησή του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από PRESS - AΠE

Το άκρον άωτον της ανευθυνότητας

ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ θέατρο του παραλόγου διαδραματίζεται τα τελευταία 24ωρα στη Νομική Σχολή, στο κέντρο της Αθήνας, που όμοιό του έχει πολλά χρόνια να βιώσει δυτικοευρωπαϊκή χώρα. Οι αρμόδιοι, έχοντας να αντιμετωπίσουν την καυτή πατάτα που τους έλαχε, απλώς ανταλλάσσουν ύβρεις από τηλεοπτικά παράθυρα ρίχνοντας κατηγορίες ο ένας στον άλλον.
ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ, οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι να δώσουν οδηγίες εφόσον κατελύθη το πανεπιστημιακό άσυλο, ντρέπονται να εφαρμόσουν τους νόμους, παίρνουν αποφάσεις αμφιλεγόμενες και ουσιαστικά αφήνουν να διαιωνίζεται μία κατάσταση απαράδεκτη που προσβάλλει κάθε πολιτισμένο άνθρωπο.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ από την πλευρά της ντρέπεται κι αυτή να εφαρμόσει τους νόμους του ελληνικού κράτους ως οφείλει, εφόσον έχει καταλυθεί κάθε έννοια έννομης τάξης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας ήταν σαφέστατος: «Υπάρχει κατάχρηση του ασύλου». Κι αν το είπε ποιος τον άκουσε; Οι υπεύθυνοι να δώσουν λύση έχουν ουσιαστικά αφήσει την πρωτοβουλία κινήσεων στους λαθρομετανάστες και στους «συνοδούς» τους. Το άκρον άωτον της ανευθυνότητας. Ολα κρέμονται από ένα τεντωμένο σχοινί και για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση παρακολουθεί ανήμπορη να αντιδράσει εγκλωβισμένη στα δικά της παλαιολιθικά στερεότυπα, άλλων δεκαετιών και εντελώς διαφορετικών καταστάσεων. Ο κύκλος της μεταπολίτευσης έκλεισε και ο Χρήστος Παπουτσής δεν είναι πλέον πρόεδρος της ΕΦΕΕ. Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης ήταν επίσης κατηγορηματικός: «Κανένας παράνομος δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί».
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα και να εφαρμοσθούν οι νόμοι. Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει πλέον ξεπεραστεί. Είναι αδύνατον ισχνές αλλά βροντερές μειοψηφίες να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους με το έτσι θέλω στον ελληνικό λαό.

e-typos.com

ΧΕΛΥΔΟΡΕΑ

xelidorea01
Στα βουνά της βόρειας Πελοπονήσσου, στο χωριό Τρίκαλα, βρίσκεται ένα ξενοδοχείο, του οποίου οι πελάτες επιστρέφουν ξανά και ξανά. Αποτελείται από δυο πέτρινα σπίτια που τα έκτισε ένα ζευγάρι Αθηναίων, με σκοπό να περνούν εκεί τα Σαββατοκύριακά τους μαζί με τους φίλους τους. Απολάμβαναν να καλούν κόσμο τόσο πολύ που στο τέλος το μετέτρεψαν σε ξενοδοχείο.
Πήγα & σου προτείνω... Το Ξενοδοχείο Χελυδορέα σας κάνει να αισθάνεστε πραγματικά ευπρόσδεκτοι. Όταν φτάσετε, θα σας προσφέρουν ένα ποτό στο καθιστικό, ένα ζεστό χώρο με ξύλινα τραπέζια και καρέκλες, μια χτιστή γωνιά καθιστικού και ένα τζάκι. Έπειτα, θα σας οδηγήσουν στο δωμάτιό σας, είτε στο κυρίως κτίριο, είτε στη σουίτα σας στον κήπο. Κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό, αλλά όλα είναι διακοσμημένα σε χωριάτικο στιλ με ξύλινα ή πλακόστρωτα πατώματα, χτιστά ή παλιά μπρούτζινα κρεβάτια, τζάκι σε ορισμένα, και μικρά χαριτωμένα μπάνια. Κάποια δωμάτια έχουν καταπληκτική θέα στο βουνό.

Το ξενοδοχείο δεν έχει κανονικό εστιατόριο αλλά το βράδυ υπάρχει πάντα φαγητό για τους επισκέπτες. Δεν υπάρχει κατάλογος φαγητού, αλλά ένα απλό, σπιτικό φαγητό. Το πρωί έχετε περισσότερες επιλογές. Μπορείτε να φάτε οτιδήποτε θελήσετε: φρούτα και δημητριακά για αυτούς που προσέχουν την υγεία τους, αυγά και μπέικον εάν πεινάτε πολύ, ή σοκολατένια κρουασάν και κέικ, αν είστε γλυκατζήδες.
Αποστάσεις:

170 χιλ., από αεροδρόμιο, 25 χιλ., από θάλασσα

Ο Ταξιδευτής
zoomout.gr

Τέλος και ο Πατέρας από το Δ. Σ. του ΠΑΟ!


Παρελθόν αποτελεί και από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Νικόλας Πατέρας! Ο πρώην ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» με μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί τις εφημερίδες «Πράσινη» και «Derby» για λασπολογία και τονίζει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον τους!
«Είναι δε τόσο προφανές ότι οι εφημερίδες «Πράσινη» και «Derby» απαξιώνουν την προσφορά μου στον Παναθηναϊκό, και μάλιστα σκόπιμα , άδικα και συνειδητά…αποφάσισα σήμερα να παραιτηθώ και από το Δ.Σ. της ΠΑΕ, ώστε να μην υπάρχει καμία πλέον δικαιολογία για να γράφουν οι ανωτέρω εφημερίδες ασύστολα ψεύδη» τονίζει μεταξύ άλλων και συμπληρώνει πως: «Επιφυλάσσομαι δε να υποβάλω αγωγή κατά των ανωτέρω εφημερίδων για τα όσα κατά καιρούς εν γνώσει τους συκοφαντικά δημοσιεύματα που αφορούν το πρόσωπό μου».

Κοπή πίτας Ε.Π.Σ.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
   Σας καλούμε να τιμήσετε με την  παρουσία σας την  κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, και του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, την Τετάρτη 2 φεβρουαριου 2011 και ώρα 20.00΄μ.μ.κατά τη διάρκεια της οποίας θ΄ απονεμηθούν τα ΚΎΠΕΛΛΑ ΗΘΟΥΣ περιόδου 2009-2010 στα σωματεία της ΄Ενωσής μας και τα διπλώματα των Νέων Διαιτητών της Σχολής Διαιτησίας..

Για το Δ/Σ της Ε.Π.Σ. Κορινθίας
    Ο Πρόεδρος      Μιχ. Τσιχριτζής                   
 Ο Γεν. Γραμματέας    Παν. Βράκας

"Ξεπερασμένα" γεύματα

Κάθε χρόνο, την εορτή του πολιούχου Αγ. Βλασίου ήταν καθιερωμένο ο Δήμος Ξυλοκάστρου να παραθέτει γεύμα προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων του και εκπροσώπων φορέων και Συλλόγων.  Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο , εισηγήθηκε την κατάργηση του γεύματος που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι προφανές ότι στη συνείδηση των πολιτών αυτά τα γεύματα είναι ΄΄ξεπερασμένα΄΄ και ιδιαίτερα σε εποχή οικονομικής κρίσης τέτοιες δαπάνες που επιβαρύνουν το σύνολο των πολιτών είναι αδικαιολόγητες.

Συνέλευση Τοπικής Κοινότητας Καρυάς

 Η Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Καρυάς καλούν τους κατοίκους και τους φορείς της Τοπικής Κοινότητας, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 10:30 το πρωϊ στο Δημοτικό Σχολείο Καρυωτίκων, για συζήτηση σχετικά με θέματα που αφορούν την τοπική κοινότητα.

Η Πρόεδρος Τ. Κ. Καρυάς
Γεωργία Σαρανταυγά Προκόπου

Περίληψη ΔΣ...


Το ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης της 26ης Γενάρη, κράτησε τρεις ώρες. Περιληπτικώς και αφαιρετικώς, έγιναν τα παρακάτω:

Εμείς βάλαμε τα εξής θέματα, προ ημερησίας διάταξης:

- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ. Ξαναθέσαμε, αναλυτικότερα αυτή τη φορά, την ανάγκη ενεργοποίησης της Επιτροπής Απογραφής, που αποτελείται από 2 συμβούλους της πλειοψηφίας, 1 της μείζονος μειοψηφίας και δημοτικούς υπαλλήλους. Αν και θα έπρεπε από τις 3/1 να δουλεύει και να απογράφει κάθε κινητό, ακίνητο, χρωστούμενο κλπ κλπ των δύο δήμων, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα. Καλέσαμε για τελευταία φορά τη δημοτική αρχή να ενεργοποιήσει την Επιτροπή και να μην απογράφει μόνη της. (Η απάντηση του δημάρχου για φόρτο εργασίας δεν έπεισε ούτε εμάς, αλλά και κανέναν άλλον, γιατί γι' αυτό γίνεται η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ. Για να μπορεί να δουλέψει ανεξάρτητα από τους άρχοντες, που όντως έχουν πολλά στο μυαλό τους!!!)

- ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Βάλαμε το θέμα για τις επικείμενες συγχωνεύσεις σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση και προτείναμε στο ΔΣ να ασχοληθεί με το θέμα και να αντισταθεί στην υποβάθμισή τους. (*#@$@@#$%*#@$$)

- ΑΙΤΗΜΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ. Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να φέρει άμεσα σαν θέμα το αίτημα επιτηδευματιών από το Δερβένι σχετικά με το άνοιγμα πολυκαταστήματος στην περιοχή και να ακούσουμε την άποψή τους. Ένα θέμα που ανοίγει τη συζήτηση για την τοπική αγορά, τα προβλήματα και τις προοπτικές της.

- ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ. Προτείναμε στο ΔΣ να βγάλει ψήφισμα συμπαράστασης στους πολίτες των Αγ. Θεοδώρων που διαφωνούν με την εγκατάσταση της πολύ επικίνδυνης και ρυπογόνας δραστηριότητας στην περιοχή τους.

- ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΔΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.

- ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΣΕ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, όπου θα μπορέσουμε να συζητήσουμε τους στόχους και τις προτεραιότητες για τη δύσκολη τετραετία που ξεκινά και θα μπορέσουμε να ακούσουμε τις απόψεις όλων των δημοτικών συμβούλων. Θα είναι εφιαλτικό σενάριο και αυτή την τετραετία να μιλάνε, ως επί το πλείστον, οι επικεφαλής και οι υπόλοιποι απλώς να συμφωνούν με τον δικό τους. Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε και να διαφωνούμε και χρειαζόμαστε προπόνηση!

Επίσης, ο κ. Σκούρας ζήτησε και έγινε δεκτό από το ΔΣ, να συγκροτηθεί επιτροπή από πολίτες που θα ψάξει το θέμα των αλλαγών των όρων δόμησης σε περιοχές NATURA και θα ενημερώσει το ΔΣ.

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ένα μόνο θα σας πω απόψε. Έγκριση δαπάνης για τον εορτασμό του Αγ. Βλασίου, ο τίτλος. Ενώ η εισήγηση της δημοτικής αρχής έλεγε να εγκρίνουμε δαπάνη για να ταΐσουμε τους "υψηλούς προσκεκλημένους",  ο δήμαρχος  είπε ότι αυτά πρέπει να κοπούν και πρότεινε να μην εγκρίνουμε καμία δαπάνη και να μην τραπεζώσουμε κανέναν "χορτάτο", όπως τους χαρακτήρισε. Κάτι που, εννοείται, έγινε δεκτό από όλους. Τα υπόλοιπα αύριο...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

ΥΓ: Τα μικρόφωνα δεν...

Κρις (Χρήστος) Σπύρου: "'Ετσι έδωσαν στα Σκόπια το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ""

15 Δεκεμβρίου 2004 Αθήνα

“Γνώρισα την Μακεδονία από τα λίγα χρόνια που πήγα σχολείο στην Ελλάδα. Έφυγα για την Αμερική 13 ετών πριν από 48 χρόνια. Έμαθα για την Μακεδονία από τον παππού μου τον Θανάση Σπύρου, ο... οποίος άφησε την γυναίκα του έγκυο το 1910, με τον πατέρα μου στην κοιλιά της, και έφυγε για την Αμερική. Πήρε τρία παιδιά μαζί του και άφησε πίσω στο χωριό άλλα 4 παιδιά με τη γιαγιά μου την Ελένη.

Συμφωνία για την διαχείριση των απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε χθες η διϋπουργική επιτροπή που έχει συσταθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, με τη θεσμική συμμετοχή του Αιρετού Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, εξήγησε στους παρευρισκόμενους για τη διαβούλευση που έχει προηγηθεί όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για τη σύγκλιση που έχει επιτευχθεί με τους δημάρχους της Περιφέρειας τόσο για την οριστική όσο και την προσωρινή λύση του προβλήματος.
Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώνεται πως, ‘’μετά από διεξοδική συζήτηση, η διυπουργική συμφώνησε στη λύση που αποτελεί την προγραμματική δέσμευση της αιρετής Περιφέρειας και που συνίσταται στη διεξαγωγή άμεσα διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων που θα βασίζεται στην αυστηρή τήρηση της Ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας με ελαχιστοποίηση των ρύπων, ελαχιστοποίηση του κόστους για τους πολίτες, δημιουργία μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού οφέλους και ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή. Παράλληλα, ο ανάδοχος που θα επιλεγεί, θα έχει από την πρώτη μέρα την υποχρέωση της σωστής προσωρινής διαχείρισης μέχρι και την οριστική επίλυση του κρίσιμου ζητήματος’’.
Τέλος γίνεται γνωστό ότι, για την επιτάχυνση της διαδικασίας η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε την παρακολούθηση της εκπόνησης της μελέτης κόστους - οφέλους του έργου, το συντονισμό των προμελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την δημόσια διαβούλευση, μέσω της ιστοσελίδας της περιφέρειας για το σχέδιο περίληψης προκήρυξης του έργου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπό κατάληψη τελούν από τους μηχανικούς, οι πολεοδομίες στην Πελοπόννησο

Eλλάδα: Υπό κατάληψη τελούν από τους μηχανικούς,  οι πολεοδομίες στην Πελοπόννησο

Οι μηχανικοί υλοποιώντας απόφαση του περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ στην Πελοπόννησο, έχουν προχωρήσει, από το πρωί, σε κατάληψη των πολεοδομικών γραφείων στις πρωτεύουσες των νομών της περιφέρειας Πελοποννήσου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση κι αφορά τα λεγόμενα ''κλειστά'' επαγγέλματα.
  Η πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου, Χαρίκλεια Τσιώλη, με δηλώσεις στο ΑΠΕ, σημειώνει ότι ''προχωρήσαμε σήμερα σε συμβολική κινητοποίηση προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για την απαξίωση του επαγγέλματός μας, που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα''.
   Η κ. Τσιώλη προσθέτει πως ''αυτή την στιγμή που οι μηχανικοί στην Πελοπόννησο δεν έχουν δουλειά, η οικοδομή έχει νεκρώσει, δημόσια έργα δεν υπάρχουν και στους εργολάβους χρωστούν χρήματα από το 2007, το ΕΣΠΑ δεν προχωρά και πολλοί συνάδελφοί μου ετοιμάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, αυτό που δείχνει να ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι οι ελάχιστες αμοιβές μας. Αναρωτιέμαι μήπως ζουν σε άλλη χώρα; Εμείς λοιπόν σήμερα είμαστε εδώ για να τους δώσουμε να καταλάβουν, συνολικά στην κυβέρνηση ότι στην Ελλάδα του μνημονίου οι μηχανικοί και όλοι οι επιστήμονες πλήττονται βάναυσα, ισοπεδώνονται, σπιλώνεται το κύρος τους και η αξιοπρέπειά τους''. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι ''ο μηχανικός είναι επιστήμονας όχι έμπορος και μεταπράτης, η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι έχει ανάγκη το επιστημονικό δυναμικό της χώρας για να προστατεύει τους πολίτες το δημόσιο συμφέρον και να προχωρήσει στην ανάπτυξη. Αντί να ισοπεδώνουμε τους επιστήμονες και να παίρνουμε οριζόντιες δράσεις που ισοπεδώνουν τον κοινωνικό ιστό του κράτους, ας πάρουν μέτρα για την ανάπτυξη που περνάνε μόνο μέσα από την αξιοποίηση του επιστημονικού κεφαλαίου των ελλήνων και φέρνουν ανταγωνιστικότητα, τεχνολογία, καινοτομία και παραγωγικότητα''.
Οι μηχανικοί θα αποχωρήσουν από τις πολεοδομίες με τη λήξη του ωραρίου εργασίας στις 3.00 το μεσημέρι.
AΠE

ΜΕ ΤΟΝ ΑΟΛ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου · 12:00 π.μ. - 7:30 π.μ.

 

Η Διοίκηση του ΠΑΟ Λουτράκι έχει προγραμματίσει για τους Φιλάθλους της Ομάδας, εκδρομή στο Άστρος Κυνουρίας, έδρα της ομάδας των Βρασιών, με την οποία η ομάδα μας θα τεθεί αντιμέτωπη την επόμενη Κυριακή στα πλαίσια της 19ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Φίλαθλοι, η ανεβασμένη ψυχολογία της ομάδας τις τελευταίες αγωνιστικές πρέπει με κάθε τρόπο να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα. Εσείς είστε ο δωδέκατος παίκτης και η συμπαράστασή σας απαραίτητη.

Η συμμετοχή για κάθε φίλαθλο είναι 8,00 € ( ποσό που αντιστοιχεί στα έξοδα του ταξιδιού).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:12.00 Αναχώρηση από το Θώδειον Στάδιον
13.30 Άφιξη στο Παράλιο Άστρος και πάμε για καφεδάκι ή φαγητό.
14.30 Αναχώρηση για το γήπεδο
15.00 Έναρξη του αγώνα
17.15 Αναχώρηση για Λουτράκι


Κρατήστε έγκαιρα θέσεις
Για να κατοχυρωθεί η θέση σας στο πούλμαν του ΑΟΛ πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μου και να δηλώσετε τον αριθμό ατόμων που θα παρευρεθούν.
Τηλ. επικοινωνίας 6947401345 ή στο 6977254967
Με εκτίμηση
Δημήτρης ΚυττάκηςΤμήμα επικοινωνίας ΑΟΛ

Σημείωση Ήδη έχουν κλείσει 30 θέσεις
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Το Δ.Σ. του ΠΑΟ Λουτράκι

Δίνουμε Αίμα.Δίνουμε Ζωή.

Image
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας συμμετείχε στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε πανελλαδικά από την Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας ,την Τετάρτη 26  Ιανουαρίου 2011, με σκοπό τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος για νέους ηλικίας  έως 32 ετών.
Η αιμοληψία έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου με την προσφορά  αίματος από μέλη μας απ' όλο το νομό.

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το Μανιάτικο χωριό Καργκέζε στην Κορσική!


Το χωριό Καργκέζε ή Καρζές, η ελληνική αυτή γωνιά της Κορσικής, ιδρύθηκε από Μανιάτες φυγάδες που θέλησαν να σωθούν από τον τουρκικό ζυγό. Ονόματα δρόμων, μνημεία, όλα θυμίζουν κάτι ελληνικό. Μα πιο πολύ η βυζαντινή εκκλησία του Καρζές, με θαυμάσιες εικόνες, που έφεραν μαζί τους τον 17ο αιώνα οι Μανιάτες.

Ξεκινούν και πάλι από αύριο τα δρομολόγια του φέρρυ μποτ Αιγίου - Αγ.Νικολάου Φωκίδας


Τα δρομολόγια που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, έδωσε στη δημοσιότητα ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου (αν και αυτό συνήθως γίνεται από το αρμόδιο Υπολιμεναρχείο Αιγίου). Ο πρόεδρος κ. Ευαγγελίου, σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση πως, μετά από σειρά ενεργειών του ιδίου και με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου, ανακοινώνει τα νέα δρομολόγια της γραμμής, ως εξής:

ΑΠΟ 28/1 ΕΩΣ 31/3/2011
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΒΑΤΟ
ΑΠΟ ΑΙΓΙΟ 07.30, 11.00, 14.30
ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ 08.30, 12.00, 15.30
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΑΠΟ ΑΙΓΙΟ 11.00-14.30-17.00
ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ 12.00-15.30-18.30
*Μέχρι την 31η Μαρτίου, η γραμμή δε θα λειτουργεί τις Τετάρτες.

ΑΠΟ 1/4 ΕΩΣ 31/10/2011
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΑΠΟ ΑΙΓΙΟ 07.30-11-14.30-17.00
ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ 08.30-12.00-15.30-18.00

Ρυθμίσεις έκπληξη για τα όρια ηλικίας στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων Στον Kαιάδα οι μητέρες ανηλίκων.



Δύο σημαντικές διευκρινίσεις για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων εμπεριέχει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με την οποία παρέχονται οδηγίες προς το Γενικό Λογιστήριο και τα ασφαλιστικά ταμεία για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού καθεστώτος του δημοσίου τομέα (νόμος 3865/2010). Σύμφωνα με αυτές, δικαίωμα συνταξιοδότησης με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις παρέχεται και στους δύο γονείς δημοσίους υπαλλήλους με τρία παιδιά και άνω, καθώς και με ανάπηρο τέκνο.