Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η πιο γλυκιά ήττα της ΑΕΚ

Μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος παρά την ήττα της με 2-3 από τον Παναθηναϊκό. Ήρωας της αναμέτρησης ο Μίτσελ και μοιραίος ο Καρνέζης, ο οποίος στο 97', δέχθηκε γκολ από το φάουλ του Ισπανού από τη σέντρα!
Ένα από τα πιο δραματικά φινάλε των τελευταίων χρόνων παίχτηκε στο ΟΑΚΑ. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ από σαράντα μέτρα του Μίτσελ στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση απέναντι στον Παναθηναϊκό, παρά την ήττα της με 3-2. Οι "πράσινοι" απάντησαν στπ γρήγορο γκολ του Λαγού (13') με τους Σισέ (21'), Ζιλμπέρτο (44') και Βύντρα (61'), ο οποίος δέκα λεπτά αποβλήθηκαν, αλλά πλήρωσαν την αδράνειά τους στο τέλος, ΄΄οταν και πίστεψαν ότι όλα είχαν τελειώσει.
ΑΕΚ: Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μανωλάς, Νασούτι, Ντιόπ, Μάκος (79' Μίτσελ), Καφές (53' Μπάχα), Σκόκο, Λαγός (72' Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (89’ Πλεσί), Νίνης (79' Σιμάο), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (74' Μαρίνος), Σισέ

Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τον Ολυμπιακό από το κύπελλο

Πιο εύκολη πρόκριση δεν θα φανταζόταν ούτε ο... Ζαγοράκης! Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφέστατα καλύτερος κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό και οι παίκτες του δικαίωσαν τα λεγόμενα του προέδρου, που είπε πως στην Τούμπα κάνει αυτός κουμάντο! Χρυσός σκόρερ ο Σαλπιγγίδης, ενώ ο Τσιρίλο αφιέρωσε το γκολ στον Κοντρέρας! Ο Μιραλάς είδε κόκκινη κάρτα και κατά την αποχώρησή του τραυματίστηκε από αντικείμενα που δέχτηκε! Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη ευκαιρία των Πειραιωτών έγινε στο 90’!
Το παιχνίδι μπορεί να μην ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, μιας και έξω από το γήπεδο έγιναν πολλά... τραγελαφικά, με αποκορύφωμα το τηλεφώνημα για βόμβα!
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σαβίνι (72’ Ελ Ζαρ), Γκαρσία, Ίβιτς (94’ Μπαλάφας), Τσουκαλάς, Λίνο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (84’ Μουσλίμοβιτς)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (53’ Ζαϊρί), Φουστέρ (61’ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζιμπούρ (61’ Πάντελιτς)

Τα εφημερεύοντα Φαρμακεία της Δυτικής Κορινθίας την Παρασκευή 4/2 και Δευτέρα 7/2/2011

Η Γενική Συνέλευση των Φαρμακοποιών της Κορινθίας στις 31/1/2011 με συντριπτική πλειοψηφία έλαβε την απόφαση να συμμετάσχει στην Απεργία που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την Παρασκευή 4/2 και Δευτέρα 7/2/2011, ημέρες που συζητείται το επίμαχο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία στη Βουλή. Τα φαρμακεία της Δυτικής Κορινθίας θα παραμείνουν κλειστά τις παραπάνω ημέρες, εκτός των εφημερευόντων που θα ορισθούν από τον Σύλλογο.
Φαρμακοποιοί και εργαζόμενοι στα φαρμακεία θα είναι σε πλήρη εγρήγορση, προκειμένου οι Αρμόδιοι Νομοθέτες αλλά και οι πολίτες να κατανοήσουν ότι:
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εξαθλίωση του Φαρμακείου σαν μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθώς και την υποβάθμιση του συστήματος της Φαρμακευτικής Περίθαλψης»

Παρασκευή 4/2/2011
Ταρνάρη Χαρίκλεια (Δερβένι)
Σάμπα Άννα (Πιτσά)
Σκουλαρίκης Γιώργος – Π. Τσαλδάρη 79 Ξυλόκαστρο
Στασινού Σοφία (Συκιά)
Κακαβάκης Οθώνας - Πλ. Πλουμιστού Κιάτο
Σέρπη Ελευθερία (Μούλκι)
Κατρανάς Αλέξανδρος (Καλλιάνοι)

Δευτέρα 7/2/2011
Αναγνωστόπουλος Ανδρέας (Δερβένι)
Αμπάλοβ Γεώργιος (Λυκοποριά)
Κλαδούχος Αντώνης-Π. Τσαλδάρη 53 Ξυλόκαστρο
Μπασιούκα Μαρία (Μελίσσι)
Κωνσταντίνου Ελένη – Ελ. Βενιζέλου 119 Κιάτο
Τσιβίλης Θεόδωρος (Κρυονέρι)
Μαγκανά Δήμητρα (Γκούρα)

Συλλαλητήριο αγροτών της Κορινθίας στην Τρίπολη τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα στη 1.00 τι μεσημέρι, θα γίνει συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης. Οι Γραμματείες της ΠΑΣΥ Αρκαδίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας και Κορινθίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και αναφέρουν τα εξής:

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Πανηγύρεως του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Βλασίου Προστάτου και Πολιούχου Ξυλοκάστρου

Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 10ης έως 12ης Φεβρουαρίου 2011 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).
Πέμπτη 10.02.2011
Ώρα 18.15  ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ μετά Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ κ.κ. ΜΕΛΙΤΩΝΟΣ.                      

Παρασκευή 11.02.2011
Ώρες 7:00 - 11:00 ΟΡΘΡΟΣ προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου ΖΙΧΝΩΝ και ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ και ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ  Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ,  προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου ΕΔΕΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ και ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ.κ. ΙΩΗΛ.
Ώρα 9:45  Είσοδος των Τοπικών Αρχών και των Επισήμων στον Ι.Ν. Αγίου Βλασίου.
Ώρα 11:00  ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ  ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.
Εις τις ως άνω Τελετές έχουν κληθεί από Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ να παραστούν και οι κάτωθι σεπτοί Ιεράρχες:
̵ Ο Σεβασμιότατος ΕΔΕΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ και ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ.κ. ΙΩΗΛ.
̵ Ο Σεβασμιότατος ΖΙΧΝΩΝ και ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ.
̵ Ο Σεβασμιότατος ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ κ.κ. ΜΕΛΙΤΩΝ.
Της όλης πομπής προηγούνται Τροχονόμοι, η Φιλαρμονική και η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μαθητές & μαθήτριες των Λυκείων και ο χορός των ψαλτών.
 Ακολουθούν ο Ιερός Κλήρος και οι Σεβασμιότατοι Αρχιερείς, οι Επίσημοι και οι Αρχές της πόλης, η εκκλησιαστική επιτροπή, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος και προσκυνητές.
Η περιφορά της ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΛΑΣΙΟΥ θα ακολουθήσει, καιρού επιτρέποντος, την εξής διαδρομή: Ιερός Ναός Αγίου Βλασίου – Π. Τσαλδάρη – Αραβαντινού – Ι. Ιωάννου – Λ. Φραντζή – Π. Τσαλδάρη – Πλατεία - Ιερός Ναός.
Τελετάρχες ορίζονται οι Υπάλληλοι των Υπηρεσιών του Δήμου κ.κ., Ιωάννης Σαλωνίτης και Ιωάννης Φόρτης.
Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου μας Aγίου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου

Το Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 18:00 μ.μ. στο Κλειστό θέατρο Ξυλοκάστρου ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ.
Θ’ ακολουθήσει χορευτικό πρόγραμμα από μαθητές της σχολής χορού της κ. Χριστίνας Βήχου – Βαλιμήτη.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΖΑΝΗ

Ανδρική Ομάδα Μπάσκετ Ξυλοκάστρου - 3η αγωνιστική 2ης Φάσης

Σας καλούμε να ενισχύσετε την προσπάθεια της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, για την άνοδο στην Α1 ΕΣΚ Αργολίδας Κορινθίας.
3η Αγωνιστική 2ης Φάσης
Α.Ο.ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Σαββατο 5/2/2011,  Ωρα 17:00 μ.μ.
Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου

ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ...

Όταν οι πολιτικοί ασελγούν πάνω στο σύνταγμα.




Ο Κλεισθένης γράφει.


Το Δ’ τμήμα του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για την παραχώρηση δικαιώματος του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» στους μετανάστες. Περιμένουμε με αγωνία την απόφαση της ολομέλειας που κατά την γνώμη των ειδικών δεν θα ανατρέψει τη απόφαση του Δ’ τμήματος.
Αυτή η απόφαση εκθέτει την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, την κοινοβουλευτική του ομάδα, τους βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο, και ιδιαίτερα τους δύο υπουργούς ( Βενιζέλο και Λοβέρδο) που είναι συνταγματολόγοι.

Σήμερα το 2ο μέρος με 2 πρόωρους τελικούς Κυπέλλου!


To πρώτο μεγάλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας βγαίνει απόψε, μιας και οι νικητές των επαναληπτικών προημιτελικών ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού (18.00) και ΑΕΚ- Παναθηναϊκού (21.00) θα συνθέσουν το πρώτο ημιτελικό ζευγάρι, σε έναν ακόμα πρόωρο τελικό.

Σεμίνα Διγενή:Ελλη γιατί επέστρεψες να "υπηρετήσεις" τη χούντα;

Όχι πες, γιατί;


Της Σεμίνας Διγενή

Έλλη, γνωριζόμαστε ακριβώς 30 χρόνια. Πολύ καλά.
Ανεβήκαμε ταυτόχρονα τα σκαλιά της εισόδου στην ΕΡΤ, παρέα με την Γιάννα Παπαδάκου, την Συλβάνα Ράπτη, τον Κώστα Τσιβιλίκα, την Αθηνά Ραπίτου κ.α., θυμάσαι;
Τότε που η κραταιά Φωτεινή Πιπιλή, μας χαρακτήριζε ''τυχάρπαστους πρασινοφρουρούς, που ήρθαν να καταστρέψουν την ΕΡΤ'' (της).
Εκείνον τον πρώτο αμήχανο χειμώνα του '81, μαθαίναμε τα βασικά της τηλεόρασης. Εσύ ''τα πήρες'' πιο γρήγορα από εμένα, μπήκες αμέσως στο νόημα αυτής της δουλειάς, εγώ ακόμη μαθαίνω και εκπλήσσομαι.

Εξέγερση και στα Κατεχόμενα της Κύπρου, φοβάται ο Ερντογάν


Από την Σοφία Βούλτεψη
http://www.elzoni.gr/html/ent/247/ent.6247.asp

Στα Κατεχόμενα της Κύπρου φαίνεται ότι φθάνει το κύμα της μεγάλης λαϊκής εξέγερσης που σαρώνει την Β. Αφρική και την Μ. Ανατολή. Οι διαδηλώσεις που εδώ και καιρό και με αποσπασματικό τρόπο οργανώνονται, παίρνουν όπως όλα δείχνουν συγκεκριμένη μορφή και αποκτούν συγκεκριμένο στόχο: Την Άγκυρα.
Οι Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν και πάλι στην Πλατεία Ινονού, φώναξαν συνθήματα κατά των οικονομικών μέτρων που έχει από το περασμένο καλοκαίρι εφαρμόσει η ψευδοκυβέρνηση, αλλά κυρίως κατά της Τουρκίας.
«Να φύγει η Άγκυρα από το κεφάλι μας», «Εμείς θα διοικήσουμε τη χώρας μας», ήσαν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην διαδήλωση.

Οι εξελίξεις φαίνεται ότι έχουν ανησυχήσει την Άγκυρα, που χθες δημοσιοποίησε...Περισσότερα http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=4630

ΗΠΑ: Περισσότερες από 10.000 πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας - Οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν και τους -45 βαθμούs

Περισσότερες από 10.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλά αεροδρόμια έκλεισαν εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας, της χιονόπτωσης και της παγωμένης βροχής που πλήττουν ένα μεγάλο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα FlightAware, ειδική στις αερομεταφορές.
Περίπου 6.500 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες Τρίτη, το 20% του συνόλου των αμερικανικών πτήσεων, και οι αεροπορικές εταιρίες ματαίωσαν άλλες 3.600, επισημαίνει η FlightAware. Την Δευτέρα είχαν ακυρωθεί προληπτικά 800 πτήσεις.
Η περιοχή που πλήττεται περισσότερο καλύπτει έκταση 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από το Τέξας στο Μέιν και αφορά τις μισές Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
"Αυτή η εντυπωσιακή χειμερινή καταιγίδα θα φέρει ισχυρούς ανέμους από την Αρκτική", ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Οι θερμοκρασίες θα πέσουν και αναμένεται να κυμανθούν από -34 ως -45 βαθμούς στο Κολοράντο, το Ουαϊόμινγκ, την Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, το Κάνσας, το Αϊνταχο και ορισμένα τμήματα του Τέξας.
Οι πολιτείες του Ιλινόις, της Ιντιάνα, του Μισούρι και της Οκλαχόμα έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Σε πολλές πολιτείες λειτουργούν κέντρα υποδοχής για αυτούς που στα σπίτια τους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν κλειστές και πολλοί δρόμοι είναι αδιάβατοι.
Χθες Τρίτη το αεροδρόμιο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ παράμεινε κλειστά για λίγες ώρες εξαιτίας της καταιγίδας. Το αεροδρόμια στην πόλη του Κάνσας έκλεισε όπως και αυτό στην Τούλσα της Οκλαχόμα.
Στο Σικάγο το ύψος του χιονιού προβλέπεται να φτάσει τα 60 εκατοστά και οι αρχές δήλωσαν αδυναμία να καθαρίσουν και να ανοίξουν τις δευτερεύουσες οδικές αρτηρίες. Οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα 95 χιλιομέτρων στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν προκαλώντας κύματα ύψους ακόμα και επτά μέτρων.

e-typos.com

Πού θα κρυφτεί;

Γράφει ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ επίσημη: Το Μνημόνιο απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς, όχι μόνο να λύσει, αλλά και να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Το δείχνουν τα νούμερα, το παραδέχονται δημοσίως κορυφαίοι Ευρωπαίοι παράγοντες και κυρίως το μαρτυρούν οι σχεδόν δημόσιες διαπραγματεύσεις, για την κατ’ ουσίαν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η μόνη που ακόμα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει είναι η κυβέρνηση. Και μάλιστα την ώρα που ακόμα και οι Γερμανοί ομολογούν το πρόβλημα και αναζητούν λύση.

Δεν εισπράττω, δεν εισπράττω

ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ελληνικές συνθήκες τα κινήματα «ανυπακοής» δεν προσφέρουν κάτι ουσιώδες στο κοινωνικό σύνολο. Από τα γεγονότα αποδεικνύεται ότι ούτε η κυβέρνηση προσφέρει, καθώς όχι μόνον δεν λύνει αλλά αντιθέτως εντείνει προβλήματα με τις επιλογές της.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με την ίδια προχειρότητα όπως και τα εν λόγω κινήματα. Αυτές τις ημέρες βρίσκονται αντιμέτωπα δύο νέα κινήματα: το «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» εναντίον τού «δεν εισπράττω – δεν εισπράττω». Οι «τζαμπατζήδες», όπως τους ονόμασε η κυβέρνηση, εναντίον των «ανυπάρκτων» , όπως ονομάζουμε εμείς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα έπρεπε να υπάρχουν.
ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ λοιπόν αυτούς που αποδεδειγμένα παρανομούν και από την άλλη αυτούς που αποδεδειγμένα δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, να εισπράξουν. Δεν καταβάλλουν δε καμία προσπάθεια να ελέγξουν.
ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; Εχοντας ως δεδομένο ότι το 40% των επιβατών δεν πληρώνει, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει την τιμή στα εισιτήρια στο ίδιο ποσοστό για να ισοφαρίσει τη χασούρα. Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταφεύγει στην εύκολη λύση. Οπως ακριβώς και με τη φοροδιαφυγή, που το 2010 έφθασε τα 2 δισ. ευρώ. Αντί να βρει τους δράστες και να μαζέψει τα οφειλόμενα, αύξησε τρεις φορές τον ΦΠΑ. Η κυβέρνηση ας αφήσει επιτέλους τις εύκολες λύσεις και ας κάνει με αποτελεσματικό τρόπο τη δουλειά της, χωρίς να στέλνει το λογαριασμό της ανεπάρκειας στους πολίτες.

e-typos.com

Συνεδρίαση Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας 5/2/2011

Image



Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00 θα συνεδριάσει η Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Κορινθίας με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:
  • Αλλαγή μορφής ιστοσελίδας & προβολή από εναλλακτικά δίκτυα.
  • Ηλεκτρονικό αρχείο ΟΝΝΕΔ Κορινθίας 2007 – 2010.
  • Οργάνωση κοινωνικής δράσης σε συνεργασία με την Actionaid εντός
    Φεβρουαρίου 2011.
  • Επίσκεψη στα νέα γραφεία της Ν.Δ και συνάντηση με όργανα
    του κόμματος.
  • Διάφορα
  • Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή για όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας.

     
    ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

    Η ατομική ευθύνη του καθενός μας να συμμετέχουμε
    στην
    επανάσταση Ελπίδας που ξεκινά,
    ταυτίζεται με την υποχρέωσή μας να είμαστε
    πρωτοπόροι
    στις εξελίξεις που έρχονται.

    onned-korinthias.gr

Ο Ολυμπιακός τιμά την μνήμη των θυμάτων της "Θύρας 7"

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου και ώρα 12:30 θα γίνει επιμνημόσυνη Δέηση στο Στάδιο Καραϊσκάκη, για τα αδικοχαμένα θύματα της "Θύρας 7" του 1981. θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των θυμάτων.


Το... χρονικό της τραγωδίας!

Μία από τις μαύρες σελίδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου γράφτηκε την μέρα που ο Ολυμπιακός συνέτριβε την ΑΕΚ με 6-0.Το πανηγύρι από τους φιλάθλους είχε αρχίσει πολύ πριν το 90'. Όμως η μοίρα εκείνη την στιγμή είχε άλλα σχέδια.

2o Ziria Open Party "Nikos Doikas"...


Το Σάββατο 5/2/2011 στις 7μμ θα προβληθεί για πρώτη φορά το βίντεο από το 2ο Rock Party "Νίκος Δόικας" στη Ζήρεια, στο Intro Art Cafe, στην πλατεία Ξυλοκάστρου.
Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, που θα μας θυμίσει το ωραίο διήμερο που περάσαμε τον Αύγουστο, εκεί ψηλά. Για όσους δεν μπόρεσαν να έρθουν, είναι ευκαιρία να δουν τι ...έχασαν! Σας περιμένουμε όλους.

Ασυλο α λα ελληνικά

Tης Mαριεττας Γιαννακου*

Στη δεκαετία του ’60 σε διάφορες χώρες, ΗΠΑ, Γαλλία, παρατηρήθηκαν ταραχές μέσα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι πρωτοστατήσαντες στις ταραχές αυτές ήσαν διάφοροι γενικώς και αορίστως αριστεροί, οι περισσότεροι εκ των οποίων σήμερα βρίσκονται στην πρωτοπορία της ενοποίησης της Ευρώπης. Τι συνέβη αλήθεια; Πώς από τα συστήματα αυτοδιαχείρισης και το πεζοδρόμιο, πρόσωπα όπως ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, βρέθηκαν εκεί; Γιατί οι δικοί μας «εγχώριοι επαναστάτες» έχουν καθηλωθεί σε άλλες εποχές, σε συμπεριφορές και δράσεις που γελοιοποιούν τη χώρα και το κράτος;

“Βόμβα” ΣτΕ - Αντισυνταγματικός ο Ν. 3838/2010 που επιτρέπει το εκλέγειν και εκλέγεσθαι των αλλοδαπών. Στον “αέρα” εκλεγμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Στον .. «αέρα» τινάζει τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ, καθώς με απόφασή του έκρινε αντισυνταγματικό  νόμο Ραγκούση που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στη χώρα μας.Ωστόσο λόγω της σοβαρότητας του θέματος, το ζήτημα θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας. Και για το λόγο αυτό παρέπεμψε το όλο αυτό "καυτό" ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.