Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κάθε Τρίτη ο Δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος θα δέχεται στο Δημαρχείο στο Δερβένι

Υποδοχή Δημοτών κάθε Τρίτη στο Δερβένι

Οι Δήμαρχοι, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Αντώνης Κλαδούχος και Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης , σε συνάντησής τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

O Δήμαρχος κ. Αντώνης Κλαδούχος
θα δέχεται τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι
κάθε Τρίτη από τις 11:30 π.μ. - 2:30 μ.μ.

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 7/2/2011

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 7 Φεβρουαρίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:30, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:

1.Αποδοχή δωρεάς οχημάτων από τη ΔΗΚΕΞ.
2.Αποδοχή δωρεάς μηχανοκίνητου σαρώθρου από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΙ ΑΤΕΕ.
3.‘Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για προμήθεια γραφικής ύλης έτους 2011.
4.Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για προμήθεια λοιπών παροχών σε είδος.
5.Ορισμός δικηγόρου για την αγωγή Ευφροσύνης Πουλή – Ηλιοπούλου κατά του τέως Δήμου Ευρωστίνης.
6.Ορισμός Επιτροπής Διαγωνισμού Έργων του Δήμου.
7.Ένταλμα προπληρωμής για ταχυδρομικά τέλη (δωδεκατημόρια).
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ

"Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίση"!

Διόδια: Διαταγές πληρωμής σε όσους δεν πληρώνουν


Διαταγές πληρωμής ετοιμάζεται να κοινοποιήσει η κοινοπαξία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» σε περίπου εξακόσιους οδηγούς που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια.
 
Οι εν λόγω οδηγοί αναμένεται να λάβουν επιστολή της εταιρείας για την εξόφληση του χρέους τους εντός 15 ημερών και αν δεν...
το πράξουν, θα κλήθουν να πληρώσουν το 20πλάσιο του ποσού με διαταγή πληρωμής, όπως προβλέπεται από τη συμβαση παραχώρησης.

Σε ανάλογη διαδικασία προχωρά και η κοινοπραξία «Νέα Οδός»,
που εκμεταλλεύεται, μεταξύ άλλων, και τα διόδια των Αφιδνών, στα οποία παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους οδηγούς, που αρνούνται να καταβάλουν αντίτιμο. Σημειώνεται ότι από τους κατά μέσο όρο 60.000 οδηγούς που διέρχονται καθημερινά από τα συγκεκριμένο διόδια, δεν πληρώνει το 14%.

Από τη «Νέα Οδό» διευκρινίστηκε ότι η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον εννέα ατόμων,
αφορά μηνυτήρια αναφορά της εταιρείας για φθορές, οι οποίες προκλήθηκαν στις Αφίδνες πριν από έναν χρόνο και όχι για μη πληρωμή διοδίων.

Υπενθυμίζεται πάντως πως το κίνημα «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» εξήγγειλε νέο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων για την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9, ο δικηγόρος του κινήματος Κ. Παπαδάκης χαρακτήρισε «τρομοκρατική» τη μήνυση, τονίζοντας πως στόχος είναι να ποινικοποιηθεί η κοινωνική αντίσταση
.
Ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε το γεγονός ότι η ποινική δίωξη δεν αφορά τη μη καταβολή του αντιτίμου των διοδίων, σημειώνοντας πως η ελεύθερη διέλευση από τα διόδια δεν αποτελεί αδίκημα.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Υποστολή της ελληνικής σημαίας στα κρουαζιερόπλοια γνωστής εταιρείας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, και η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης κα Όλγα Κεφαλογιάννη προέβησαν, σήμερα, από κοινού στην ακόλουθη δήλωση, αναφορικά με την υποστολή της ελληνικής σημαίας στα κρουαζιερόπλοια γνωστής εταιρείας:
 «Για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνονται οι επιφυλάξεις μας για την αποτελεσματικότητα της υποτιθέμενης άρσης του καμποτάζ, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης της  ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Σημαίας. 
Όσο για τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες περί άνθισης της κρουαζιέρας και πρακτικού ενδιαφέροντος από ξένες εταιρείες, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Τα μέτρα δεν έκαναν τη διαφορά, όπως παρουσιάζεται. Και αυτό δυστυχώς αποδεικνύεται από το γεγονός ότι γνωστή εταιρεία κρουαζιέρας σκοπεύει να υποστείλει την Ελληνική Σημαία από τα πλοία της.
Επομένως, καλό είναι η Κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ να σταματήσει, επιτέλους, τα επικοινωνιακά τρικ, να ελέγξει τις διαφωνίες μεταξύ των υπουργών της και να αξιοποιήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τις Ελληνικές δυνατότητες. Δεν υπάρχει, άλλωστε, καιρός για χάσιμο».
Παράλληλα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μαζί με την Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης  κ. Όλγα Κεφαλογιάννη θα συναντηθούν αύριο στις δέκα (10) το πρωί με το Προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για θέματα κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνδέσμου.
ndpress@nd.gr

Δήλωση Γιάννη Πλακιωτάκη για την απαξίωση του Λιμενικού Σώματος και την αποκοπή του από την Εμπορική μας ναυτιλία

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τη χθεσινή συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την «Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και διατάξεις»:
«Για μια ακόμη φορά όλοι οι φορείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους και έθεσαν ερωτήματα για την απαξίωση του Λιμενικού Σώματος και την αποκοπή του από την Εμπορική μας ναυτιλία.
Ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα, καθώς μας παρουσιάστηκε μόνο ένα υποτιθέμενο όραμα, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά ρότα χωρίς πυξίδα. Παραμένουν, λοιπόν, άγνωστα τα αίτια και σχέδια των κυβερνητικών πειραματισμών στον τομέα της Ναυτιλίας, όταν χωρίς λόγο διαλύουν ένα σχήμα το οποίο ανταποκρινόταν με επάρκεια στο διεθνές περιβάλλον, τους όρους και τους κανόνες του.
Παράλληλα, απορούμε προς τι αυτή η επιμονή. Πως είναι δυνατό να κάνουν όλοι λάθος και η Κυβέρνηση να έχει δίκιο; Και επαναλαμβάνουμε: Μήπως δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά αυτοί στραβά αρμενίζουν»;
ndpress@nd.gr

Συνάντιση Άρη Σπηλιοτόπουλου με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων


Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, Πέμπτη 03 Φεβρουαρίου 2011 ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και οι αναπληρωτές τομεάρχες κ. Σπύρος Ταλιαδούρος και κ. Φίλιππος Τσαλίδης συναντήθηκαν με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην κατάσταση που επικρατεί στον Πανεπιστημιακό χώρο, σε συνδυασμό με τις προωθούμενες αλλαγές της κυβέρνησης στο νομοθετικό πλαίσιο των Α.Ε.Ι. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και από τις δυο πλευρές, από όπου και φάνηκε ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε αρκετά θέματα. Οι πρυτάνεις εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για το κυοφορούμενο νομοθετικό πλαίσιο για τα Α.Ε.Ι καθώς, επίσης, και για τις επιθέσεις που δέχονται τόσο αυτοί, όσο και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ιδίως το τελευταίο διάστημα. Συμφωνήσαμε από κοινού με το προεδρείο των πρυτάνεων να υπάρξει διάλογος και συνεχής επικοινωνία μεταξύ μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα θέματα των πανεπιστημίων.»

Δήλωση του υπεύθυνουτου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκου Νικολόπουλου

 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Νικολόπουλος και οι αναπληρωτές κ. Θεόδωρος Καράογλου βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Πουπάκης Ευρωβουλευτής και κ. Γεώργιος Βερναδάκης είχαν σήμερα συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία του κόμματος με τους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού κ. Γιάννης Μανώλης και ο αναπληρωτής Γραμματέας Συνδικαλιστικού κ. Φίλιππος Ταυρής .

Ο κ. Ν. Νικολόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων:  

Κοίτα ποιος μιλάει για “τσαμπατζήδες”.

Άστραψαν και βρόντηξαν οι εθνοπατέρες μας, με προεξάρχοντα τον επί των Μεταφορών κ. Ρέππα. «Τσαμπατζήδες» και «μπατακτσήδες» είναι λοιπόν, όλοι όσο στενάζοντας από τα αλλεπάλληλα χαστούκια, αποφάσισαν να πουν «τέρμα, δεν πληρώνω» στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους σταθμούς διοδίων.
Και ποιοι επιδίδονται σε αυτούς τους άθλιους χαρακτηρισμούς;

ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
 
Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Μία βασική υποχρέωση των νέων δήμων είναι η απογραφή των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων τους. Αυτή πρέπει να γίνει από την Επιτροπή Απογραφής, που αποτελείται από 2 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, έναν της μείζονος μειοψηφίας και υπηρεσιακούς παράγοντες. Λέει, μεταξύ άλλων, ο οδηγός απογραφής που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών:
«…Οι νέοι Δήμοι, που συγκροτήθηκαν με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» απαιτείται να πραγματοποιήσουν την 01/01/2011 την απογραφή έναρξης των πάγιων περιουσιακών στοιχείων, των απαιτήσεων, των υποχρεώσεων και των χρηματικών τους διαθεσίμων.
…Η απογραφή ξεκινά σε όλους τους Δήμους με τη συγκρότηση της Επιτροπής Απογραφής. Η επιτροπή αυτή συγκροτείται με απόφαση του Δημάρχου, η οποία πρέπει να ληφθεί μέχρι την 3η Ιανουαρίου 2011
-          Α΄ φάση, η οποία ολοκληρώνεται μέχρι την 3η Ιανουαρίου 2011 και αφορά τα χρηματικά διαθέσιμα των συνενούμενων δήμων, τις άμεσα πληρωτέες υποχρεώσεις τους και την τακτοποίηση των ταμειακών τους εκκρεμοτήτων.
-          Β΄ φάση, η οποία ολοκληρώνεται μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2011 και αφορά τα έσοδα (εισπρακτέες απαιτήσεις) και τα έξοδα (άμεσα καταβλητέες υποχρεώσεις) των συνενούμενων δήμων με επείγοντα χαρακτήρα.
-          Γ΄ φάση, η οποία ολοκληρώνεται μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2011 και περιλαμβάνει την απογραφή κινητών και κεφαλαιουχικών περιουσιακών στοιχείων, χρηματοδοτήσεων, δανειακών και γενικά συμβατικών υποχρεώσεων, την ολοκλήρωση των διαδικασιών των εσόδων και κάθε είδους νομικές εκκρεμότητες.
-          Δ΄ φάση, η οποία ολοκληρώνεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2011 και αφορά την απογραφή και αποτίμηση των παγίων (δημοτικά, κοινόχρηστα) και των έργων σε εξέλιξη.»
Ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, ίσως είναι ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα, που ένα μήνα μετά, δεν έχει ενεργοποιήσει την Επιτροπή Απογραφής. Παρ’ όλες τις επισημάνσεις μας, ακόμα δεν προχωρά τίποτα.
Είναι λυπηρό και επικίνδυνο συνάμα, για δύο δήμους, όπως είναι οι πρώην δήμοι Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης, που τόσα έχουν ακουστεί και ακούγονται για την οικονομική τους κατάσταση, να μη γίνεται απογραφή από τη διαπαραταξιακή επιτροπή και να βαδίζουμε στα τυφλά, λίγες μέρες πριν τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος, του προϋπολογισμού και του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης. Όλοι οι πολίτες αναρωτιούνται και θέλουν να μάθουν την οικονομική κατάσταση του δήμου τους και εύλογα οδηγούνται σε άλλα συμπεράσματα, βλέποντας την απροθυμία της δημοτικής αρχής να «ανοίξει» τα στοιχεία στη μειοψηφία και να μένει στα λόγια μόνο, η πολυθρύλητη «διαφάνεια». Για όλα αυτά:

  • Καλούμε τη δημοτική αρχή να ενεργοποιήσει, έστω και τώρα, την Επιτροπή Απογραφής και να δημοσιοποιήσει τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία του νέου δήμου.
  • Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας (που η χλιαρή αντίδρασή της για το θέμα είναι αδικαιολόγητη),  να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πιέσουν τη δημοτική αρχή, προς αυτή την κατεύθυνση.

Από το Γραφείο Τύπου
της Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ..!!!

Ραδιοφωνική - τηλεοπτική Κάλυψη από τον Αγιο Βλάσιο


Την Παρασκυή 11 Φεβρουαρίου πανιγυρίζει ο Προστάτης και Πολιούχος του Ξυλοκάστρου Άγιος και Μεγαλομάρτυρας Βλάσιος , όπου θα παραστούν Αρχιερείς , πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης γιά τον εορτασμό έχει καταρτίσει πρόγραμμα γιά να τιμήση τον Προστάτη Άγιο της έδρας του Δήμου. Πρέπει όμως να ενεργήση και για την κάληψη της Θείας Λειτουργίας από την ΕΡΤ , ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά. Τώρα ο Δήμος μεγάλωσε , οι Δημότες αυξήθηκαν , και οι παρεπιδημούντες εκτός Δήμου , Δημότες , στην Αθήνα και σε άλλα αστικά κέντρα αρκετα , δεν θα ήταν σωστό να μή παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία από τον Άγιο Βλάσιο. Ο Δήμος ας φροντίσει  για την μετάδοση από τον τιμόμενο Άγιο, για να μη  την πάθει σαν την Καλαμάτα.

ΕΡΤ και Δήμος Καλαμάτας απαξίωσαν την Πολιούχο Καλαμάτας Υπαπαντή

Για πλήρη απαξίωση από την πλευρά της ΕΡΤ μιλάνε όλοι σήμερα στην Καλαμάτα αλλά και οι απανταχού Μεσσήνιοι ανά την Ελλάδα καθώς δεν μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό κανάλι που συντηρείτε από τον απλό λαό μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ, η θεία λειτουργία αλλά και η λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Υπαπαντής του Χριστού.
Η απαξία της ΕΡΤ όμως συμπληρώθηκε και από την αδιαφορία του Δήμου Καλαμάτας όπου τελικά δεν είχε προβλέψει για να μεταδοθεί τουλάχιστον από τα τοπικά περιφερειακά κανάλια με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι κάτοικοι της Μεσσηνιακής Πρωτεύουσας που περίμεναν να δουν ζωντανά την θεία λειτουργία να εισπράξουν μεγάλη απογοήτευση.

O Θεόδωρος Κοτσώνης τέως Υφυπουργός και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας προσχώρησε στην Ντόρα..!!!

Ο πρώην υφυπουργός και τέως βουλευτής Κορινθίας κ. Θεόδωρος Κοτσώνης, κουμπάρος του Κ. Σημίτη και στενός φίλος του Ε. Βενιζέλου  είναι το πρώτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που προσχώρησε στο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Σε δηλώσεις του ο κ. Κοτσώνης εξήγησε τους λόγους της απόφασής του, εκθείασε την προσωπικότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, επεσήμανε την ανάγκη επαναφοράς του ορθού πολιτικού λόγου, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα έχει διψήφιο νούμερο στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές. Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Κοτσώνης δήλωσε, ότι με την ηγεσία του κ. Γιώργου Παπανδρέου το Κίνημα έχασε τον προσανατολισμό του και από ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα έγινε ένα κόμμα παρέας.

reports 24

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία σε ολόκληρη την Πελοπόννησο

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί, μέχρι αυτή την ώρα, στην Αρκαδία, σε Λακωνία και Κορινθία εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και των κακών καιρικών συνθηκών.
Κλειστή είναι η εθνική οδός Τρίπολης - Σπάρτης, στο 18ο χιλιόμετρο, όπου έχει «διπλώσει» μια νταλίκα, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί πολλά Ι.Χ αυτοκίνητα και δέκα νταλίκες.Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια να απομακρυνθεί η νταλίκα από το οδόστρωμα, όμως αυτό δεν είναι εύκολο λόγω της κακοκαιρίας.Επιβάτες αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν και πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.
Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα τα οποία κινούνται στο δρόμο προς Χρυσοβίτσι, προς Δημητσάνα, προς Βυτίνα και γενικά στο μεγαλύτερο τμήμα της επαρχίας Γορτυνίας στην ΑρκαδίαΣτην Βόρεια Κυνουρία, δουλεύουν συνεργεία αποχιονισμού και οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, καθώς και προς Καστρί - Aγιο Πέτρο Κυνουρίας. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται οι διερχόμενοι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Σπάρτης - Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου, Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας, Τρίπολης - Καλαβρύτων και Πατρών μέσω της «111», στην θέση «Καλογερικό» στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Μεγαλόπολης και στην ορεινή Κορινθία για τα χωριά Τρίκαλα , Ευρωστίνη , Σαραντάπηχο , Γκούρα και Φενεό. Γκούρα προς Δερβένι (1ο έως 17ο χιλιόμετρο), Γκούρα προς Λυκούρια, Γκούρα προς Κιάτο, Ξυλόκαστρο προς Τρίκαλα, Τρίκαλα προς Καριά και Κρυονέρι προς Γονούσα. Κλειστός είναι ο δρόμος από Κανδήλα προς Νεμέα και ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, ενώ αυτή την στιγμή εξελίσσεται επιχείρηση διάνοιξης των δρόμων προς τα χωριά Κοσμάς, Αγιος Βασίλειος και Πελετά στη Νότια Κυνουρία και Σέρβου στην Γορτυνία.Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία σε Καστρί, Άγιο Πέτρο, Σκιρίτιδα, Βαλτεσινίκο, Δημητσάνα και Βυτίνα στην Αρκαδία.Οι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Πελοποννήσου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

report24.gr

Άνοιγμα της ΝΔ στους bloggers δια μέσου Τζότζολα…


Η ΝΔ ανοίγει το παιχνίδι της επικοινωνίας…

Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κα Βασιλική Τζότζολα, προσκαλεί τους bloggers :

«Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε την καθημερινή ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας, στείλτε μας την ονομασία του blog σας, την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και, προαιρετικά, τα στοιχεία του υπευθύνου του blog σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: blogs@nd.gr

Γιατί τα ιστολόγια δεν προσφέρονται μόνον για επικοινωνία. Προσφέρουν ενημέρωση».

Κ. Μαρκής: «Ίσως μια μέρα επιστρέψω στην Παναχαϊκή»


Πληθωρικός και χειμαρρώδης όπως πάντα, ο ομογενής από την Αυστραλία πρώην μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής Κώστας Μακρής, μίλησε χθες στο Ράδιο Γάμμα, για όλα και για όλους. Από το… ρεσιτάλ Μακρή σταχυολογούμε τα εξής:
«Ίσως μια μέρα να τα φέρει έτσι ο Θεός και να γυρίσω στην Παναχαϊκή. Ίσως όχι σύντομα, αλλά μια μέρα θα με χρειαστεί η Παναχαϊκή. Ακόμα και τώρα έχω προτάσεις από ομάδες στην Ελλάδα για να τις αναλάβω, και μάλιστα από μεγάλες ομάδες. Το κύρος μου είναι πασίγνωστο και δεν χρειάζεται κανείς να λέει ότι δεν έχω μαντίλι να κλάψω. Το ξέρει όλη η υφήλιος αν έχω ή όχι μαντίλι να κλάψω».
«Ανυπομονώ να 'ρθω στο γήπεδο της Αγυιάς, ν’ ανέβω εκείνα τα σκαλοπατάκια και να ευχαριστήσω αυτούς που με χειροκρόταγαν. Το 90% του κόσμου με λάτρεψε. Το λέω με την καρδιά μου. Όταν φύγεις καταλαβαίνουν την αξία σου. Τώρα λοιπόν που δεν εκεί κατάλαβαν όλοι ποιος ήταν ο Μακρής.»
«Ο Κούγιας βάζει τα λεφτά και δεν πρέπει να τον βρίζουν. Ακόμα και δέκα ευρώ να βάζει κάποιος, ήρωας είναι. Δεν παίρνω το μέρος του, έχουμε να μιλήσουμε πάω από ένα χρόνο. Κι έχει κάνει τεράστια λάθη. Τα ‘χει βάλει με ολόκληρη την πόλη. Κι εμένα μ’ έβριζαν όταν έφευγα από το γήπεδο, αλλά έμπαινα στο αυτοκίνητό μου και έφευγα».
«Έχω πολλούς φίλους στην Πάτρα. Την Βίβιαν Σαμούρη, Τον Αντζουλάτο με κείνο το πολύ ωραίο εστιατόριο, τον Χρήστο Λιαρομάτη, τον Νιάρο, κι άλλους.»

thebest.gr

Ο γηραιότερος γάιδαρος του κόσμου

Τον φωνάζουν Eeyore, είναι γάιδαρος και διεκδικεί μια θέση στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Γιατί; Επειδή κατάφερε να ξεπεράσει κατά 30 περίπου χρόνια τη συνηθισμένη διάρκεια ζωής των γαιδάρων και σήμερα αισίως μετρά 54 ολόκληρα χρόνια ζωής!
Ο σημερινός του ιδιοκτήτης, ανακάλυψε ότι οι δυο προηγούμενοι ιδιοκτήτες του, τον είχαν για 50 συνεχόμενα χρόνια: μάλιστα, το καταπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι στην πρώτη οικογένεια που ανήκε ο Eeyore, τον φρόντιζε μια 20χρονη κοπέλα, που σήμερα είναι 72 ετών, κάτι που επίσης αποδεικνύει ότι ο συμπαθητικός γαϊδαράκος είναι υπερήλικας για τα δεδομένα του πάντα!
Σήμερα, ζει υπό την προστασία του 78χρονου Selwyn Demmy, ο οποίος δεν ήθελε να τον αφήσει μόνο του και έτσι τον πήρε στο στάβλο του όπου ζει συντροφιά με τα υπόλοιπα ζωάκια.
Όσο για τα γενέθλια του; αυτά τα γιόρτασε με άφθονα καρρότα και σανό

Παναιγιάλειος: Η προπόνηση της Τετάρτης και οι δηλώσεις Τζαναβάρα

"Η ομάδα βρίσκει ρυθμό. Πιστεύω πως κάνουμε τα σωστά βήματα"

Με διπλή προπόνηση και χωρίς επιπρόσθετα προβλήματα συνεχίστηκε την Τετάρτη η προετοιμασία του Παναιγιαλείου για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή Ψαχνών την Κυριακή (3 μ.μ.) για την 19η αγωνιστική.

Αχαΐα: Αποκλεισμένη από το χιόνι η Κλειτορία

Αγώνας δρόμου για να ανοίξουν οι δρόμοι - Με αλυσίδες διεξάγεται αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων


Συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση αυτή την ώρα, σε όλη την ορεινή Αχαΐα, με αποτέλεσμα να απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ εδώ και μια ώρα έχει διακοπεί, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, η κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στην Κλειτορία.
Την ίδια ώρα στο δρόμο βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα της ΔΕΣΕ προκειμένου να ανοίξουν τους δρόμους και να επανέλθει η κυκλοφορία. Κλειστός είναι αυτή την ώρα και ο δρόμος Περιστέρας – Χιονοδρομικού.
Παρά την ισχυρή χιονόπτωση από τις 7:00 πμ άνοιξε η Επαρχιακή Οδός Πούντας - Καλαβρύτων αλλά και Αιγίου-Καλαβρύτων έπειτα από ολονύχτιες προσπάθειες των συνεργείων της Νομαρχίας και της πολιτικής προστασίας. Αυτή τη στιγμή προβλήματα παρουσιάζονται στην Καλαβρύτων-Κλειτορίας (Πριόλιθος) αλλά και εκεί θα δοθεί στην κυκλοφορία τις επόμενες ώρες.
Συνιστάτε μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς και απαραίτητη προμήθεια αντιολισθητικών αλυσίδων. Οι οδηγοί να μην αφήνουν τα αυτοκίνητα τους κάτω από δέντρα και από καταλήξεις στεγών!

thebest.gr

ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΚΤΩΝ - ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΑ (απαντήσεις και ερωτήσεις στον αντιπεριφερειάρχη κ.Δέδε)









Γράφει ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Η θάλασσα διαβρώνει τις ακτές. Αυτό το γνωρίζαμε, όπως γνωρίζαμε ότι αυτά που έχουμε κάνει: ούτε θα την σταματήσουν, ούτε θα κάνουν παραλία. Ο κ. Δέδες, αντιπεριφερειάρχης επιμένει σ’ αυτά, τα ίδια: Ν’ αξιοποιήσουμε νέα στοιχεία, μελέτες, προγράμματα … να μην πάμε σε αποσπασματικές λύσεις και σε προσωρινά έργα, να προχωρήσουμε σε συνολική λύση του προβλήματος που θα έχει μελετηθεί και σχεδιασθεί για όλη την ακτογραμμή (Μαύρα Λιθάρια – Κόρινθος) … και η υλοποίηση θα γίνει τμηματικά. Που θα βρεθούν οι πόροι; Ο κ. Δέδες είπε ότι υπάρχουν…

Ιδιωτική η επίσκεψη του Χ. Δήμα στην Ορεινή Κορινθία. - Απάντηση σε σχόλιο της Korinthian news

«Έκανα μία ιδιωτική επίσκεψη στην ορεινή Κορινθία και τίποτα παραπάνω» δήλωσε ο γιος του τ. Επιτρόπου και Αντιπροέδρου της Ν. Δ. , κ. Σταύρου Δήμα , Χρίστος , απαντώντας σε χθεσινό σχόλιο της Korinthian news
Στο σχόλιο του το Korinthian news με τίτλο «Ετοιμάζεται για τις εκλογές ο γιος του Σ. Δήμα;» και υπότιτλο «Ο Χ. Δήμας τι κάνει στην ορεινή Κορινθία; ». ανάφερε ότι «Ο κ. Χ. Δήμας από ότι ακούσαμε κάνει κάποιες επισκέψεις στην ορεινή Κορινθία όπου και μιλάει με τους πολίτες τα θέματα που τους απασχολούν!» και αναρωτούσε «Πως και αυτό το… ξαφνικό ενδιαφέρον για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών αυτή την περίοδο; Μήπως ο γιος του επίτροπου προσπαθεί να ετοιμάσει το έδαφος για τις ερχόμενες εκλογές; Λέμε μήπως…»
Στην απάντησή του στο σχόλιο της εν λόγου εφημερίδας , ο Χρίστος Δήμας διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι : «…1. Έκανα μία ιδιωτική επίσκεψη να συναντήσω κάποιους φίλους μου στην ορεινή Κορινθία το Σ/Κ που μας πέρασε. Δεν έκανα τίποτα παραπάνω. 2. Δεν υπάρχει ξαφνικό μου ενδιαφέρον για την ορεινή Κορινθία όπως γράφετε, την επισκέπτομαι πολύ συχνά και μάλιστα από μικρό παιδί διότι έχω αρκετούς φίλους και είναι μοναδικός προορισμός που μου αρέσει. Δεν τα γράφω αυτά για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο γιατί θέλω να αποκαταστήσω την αλήθεια σε εσάς... Εγώ είμαι σχεδόν κάθε Σ/Κ στην Κορινθία (ορεινή, πεδινή και ημιορεινή!!!), τις καθημερινές είμαι στην Αθήνα όπου δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα. φιλικά, Χρίστος».

ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙ...ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ!!!

Αποκάλυψη φωτιά από τον βουλευτή ΝΔ Αχαΐας, Νίκο Νικολόπουλο, σχετικά με 35 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για την αποζημίωση των σεισμόπληκτων σε Αχαΐα και Ηλεία και μεταφέρονται για την πληρωμή των απαλλοτριώσεων στην Ολυμπία Οδό. Όπως τόνισε στο IONION FM, επειδή οι απαλλοτριώσεις για το νέο αυτοκινητόδρομο έχουν καθυστερήσει με κίνδυνο ακύρωσης, θα διατεθούν τα χρήματα των σεισμόπληκτων. Κατάλογο με τα δημόσια έργα που θα απενταχθούν από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις μέχρι τέλος Μαρτίου, ζητά από την περιφέρεια ο βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, παρουσία του υπουργού ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα. Ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε απογοητευμένος από την παρουσία του κ. Χρυσοχοϊδη, καθώς ανέμενε δεσμευτικές δηλώσεις για τα εκκρεμή ζητήματα της περιοχής. Για τον κ. Κατσιφάρα ανέφερε ότι παρότι θεωρείται μίνι – πρωθυπουργός της περιοχής, δεν προωθεί επαρκώς τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

IONION FM

Κακού χαμού συνέχεια στη Ζαχάρω...


κάτω: To εξώδικο του κ. Δημήτρουλα

Καταγγελία για παρουσία μπράβων κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως αλλά και εξώδικο με παραλήπτη τον υπερ- περιφερειάρχη Τάσο Αποστολόπουλο, περιλαμβάνουν τα νέα επεισόδια τoυ σήριαλ "Ζαχάρω εν έτει 2011"...
Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Χρήστος Γιαννόπουλος, με δηλώσεις του στο IONION FM, κατήγγειλε μεταξύ άλλων την παρουσία μπράβων της πλειοψηφίας, που απαγόρευσαν  σε συγκεκριμένους συμβούλους της αντιπολίτευσης την είσοδο τους στο χώρο όπου πραγματοποιείτο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακούστε τις δηλώσεις εδώ

Πριν από λίγη ώρα κοινοποιήθηκε και στο iliatora.gr εξώδικη πρόσκληση του Φώτη Δημήτρουλα στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρουλα, ενέργειες και παραλείψεις του κ. Αποστολόπουλου τον θίγουν προσωπικά και τον ζημιώνουν ανεπανόρθωτα.

Δείτε το εξώδικο στη φωτό

iliatora.gr

ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Image


 Για την απόφαση του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ, σχετικά με την ιθαγένεια
και την ψήφο των μεταναστών.
Κατʼ αρχήν, αυτή η απόφαση, η οποία –να τονίσω- είναι παραπεμπτική στην
Ολομέλεια, άρα μένει να κριθεί και εκεί, δικαιώνει τις θέσεις του Αντ. Σαμαρά.

Σας θυμίζω ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε μιλήσει για το θέμα αυτό, όταν συζητείτο
το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό στη Βουλή. Μπορείτε να βρείτε και την
ομιλία του Προέδρου, και τη δευτερολογία στην οποία είχε κάνει αναφορά για
τα συγκεκριμένα θέματα που δημιουργούνται. Όπως, επίσης υπάρχει και η
επιστολή που είχε στείλει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς στον υπουργό
Εσωτερικών, στον Ραγκούση για το θέμα αυτό.

Το πανεπιστημιακό άσυλο στη Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ



«Φωτιά» πήρε η Ολομέλεια της Βουλής από την αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων κατά τη συζήτηση της τροπολογίας που κατέθεσε η ΝΔ για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με κορύφωση την κόντρα μεταξύ ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν.
Ο εισηγητής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, αιτιολόγησε την τροπολογία, κάνοντας λόγο για «τραυματισμό» του πανεπιστημιακού χώρου από τρομοκράτες, μαφιόζικες συμμορίες και εμπόρους ναρκωτικών, που εκμεταλλεύονται το καθεστώς του ασύλου και προσθέτοντας πως «το άσυλο δεν ισοδυναμεί με άβατο». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Κώστας Μαρκόπουλος, σημείωσε ότι αυτό που υπάρχει σήμερα είναι πανεπιστημιακό άβατο, ενώ αυτό που προτείνεται είναι άσυλο για πανεπιστημιακές ελευθερίες.

Ποιοι καταχρηστικοί όροι των τραπεζών καταργήθηκαν


Έπαψαν από σήμερα να ισχύουν οι οκτώ καταχρηστικοί όροι των τραπεζών, έπειτα από τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ. Πλέον οι τράπεζες οφείλουν να σταματήσουν να τους χρησιμοποιούν, διότι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προβλέπεται η επιβολή αυστηρών προστίμων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3587/2007. Οι όροι που καταργήθηκαν είναι :
  1. Καταβολή προμήθειας ή λειτουργικών εξόδων από τον καταναλωτή στο πιστωτικό ίδρυμα, σε περίπτωση ανάληψης μετρητών από κατάστημα ή ΑΤΜ του ίδιου πιστωτικού ιδρύματος.
  2. Ο όρος που προβλέπει ότι στην περίπτωση στεγαστικού δανείου που χρησιμοποιείται για κατασκευή ή ανέγερση κατοικίας, το δάνειο κατατίθεται σε δεσμευμένο λογαριασμό του οφειλέτη και ενώ η αποδέσμευση γίνεται σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, ο δανειολήπτης επιβαρύνεται με τους τόκους του δανείου, από την ημέρα που κατατίθεται το ποσόν στον δεσμευμένο λογαριασμό. Ο όρος αυτός απαγορεύεται, ανεξάρτητα αν το ποσόν που κατατίθεται στον λογαριασμό του δανειολήπτη εκτοκίζεται με τόκο κατάθεσης.
  3. Η επιβολή προμήθειας ή εξόδων για την κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου, που είναι πελάτης του πιστωτικού ιδρύματος.
  4. Η επιβολή προμήθειας ή εξόδων σε κάθε κίνηση λογαριασμού ταμιευτηρίου ή τρεχούμενου αναφορικά με την ανάληψη ή κατάθεση μετρητών ή επιταγής στα ταμεία των τραπεζών, όταν οι κινήσεις υπερβαίνουν το καθορισμένο από την τράπεζα όριο.
  5. Η επιβολή εξόδων αδράνειας σε καταθετικούς λογαριασμούς, που παραμένουν ακίνητοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που καθορίζει η τράπεζα.
  6. Ο όρος που προβλέπει ότι οι λογαριασμοί με μέσο μηνιαίο υπόλοιπο μικρότερο από εκείνο που ορίζει η τράπεζα βαρύνονται με έξοδα τήρησης και παρακολούθησης των κινήσεων.
  7. Ο όρος που υποχρεώνει τον καταθέτη να ειδοποιήσει αμέσως την τράπεζα, σε περίπτωση απώλειας του βιβλιαρίου καταθέσεων, και ορίζει ότι η τράπεζα δεν ευθύνεται σε περίπτωση που πραγματοποιήσει πληρωμή σε άλλο πρόσωπο, πριν λάβει την προαναφερόμενη ειδοποίηση.
  8. Ο όρος που περιορίζει την ευθύνη των τραπεζών μόνο για δόλο ή για βαριά αμέλεια υπαλλήλου της, σε περίπτωση μη γνήσιας υπογραφής σε δελτία ή εντολές πληρωμής, αποκλείοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ευθύνη της για ελαφρά αμέλεια. Έχει εφαρμογή και παράγει αποτελέσματα και έναντι των τραπεζών που δεν ήταν διάδικοι και φυσικά αφορά όλους τους καταναλωτές, οι οποίοι επωφελούνται από τις διατάξεις της χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε καμία διαδικασία ή κόστος.
Με την έκδοσή της, απόφαση όλα τα πιστωτικά ιδρύματα ή εταιρείες παροχής πιστώσεων οφείλουν άμεσα να απαλείψουν αυτούς τους καταχρηστικούς όρους και να πάψουν να κάνουν χρήση αυτών.

eklogika.gr:

ΥΠΕΣ: Πότε διώκονται οι πρώην και οι νυν των ΟΤΑ - Περίοδος «ατιμωρησίας» τώρα...



Διώκεται πειθαρχικά για αξιόποινες πράξεις που τέλεσε πρώην δήμαρχος, πρώην νομάρχης ή σύμβουλος, εφόσον επανεκλέχτηκε στην Αυτοδιοίκηση και δεν έχουν περάσει τρία χρόνια από την τέλεση της διωκόμενης πράξης. Στην αντίθετη περίπτωση, οι αξιόποινες πράξεις θεωρείται ότι έχουν παραγραφεί. Αυτό αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που υπογράφει ο υφυπουργός Γ. Ντόλιος. Αντιθέτως, ο χρόνος παραγραφής αδικημάτων αιρετών που ανέλαβαν τώρα, επιμηκύνεται από τα 3 στα 5 χρόνια, επαναλαμβάνεται στη νέα εγκύκλιο, παρ΄ ότι προβλέπεται στον «Καλλικράτη».