Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΕ-ΟΤΑ Συμβολική κατάληψη δημαρχείων την Τρίτη

Σε συμβολική κατάληψη όλων των Δημαρχείων της χώρας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου.
Αυτό αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο πλαίσιο νέου κύκλου αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η κατάληψη θα διαρκέσει τρεις ώρες (10.00 – 13.00) και στόχος είναι να ενημερωθούν εργαζόμενοι και δημότες για τις επιπτώσεις στα εισοδήματα και στις συντάξεις από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Παράλληλα η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

 http://www.tovima.gr

Η σημασία της έδρας στη "ΜΠΑΡΤΣΑ"

Στη σημασία που θα παίξει η έδρα στα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος στάθηκε ο τεχνικός της Κορίνθου, Νίκος Κουρμπανάς. Ο έμπειρος προπονητής τόνισε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη διαφορά αν ήταν πιο... συνεπής στο γήπεδο του Συνοικισμού.“Το μόνο δύσκολο ματς στην έδρα μας είναι αυτό με την Παναχαϊκή. Έχουμε πολλές πιθανότητες να μπούμε στην τριάδα και θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερη διαφορά, αν δεν είχαμε φέρει πέντε ισοπαλίες μέσα στην έδρα μας”, δήλωσε ο Κουρμπανάς.

O Π. Μπεγλίτης ομιλητής σε εκδήλωση στο Ξυλόκαστρο

Την Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19:30, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε πολιτική εδκήλωση της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός». Θα ακολουθήσει συναυλία – αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη».

3,9 Ρίχτερ "χώρεψαν" Πάτρα και Ναύπακτο

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγα λεπτά στην Πάτρα και αναστάτωσε τους κατοίκους, που είχαν καιρό να...κουνηθούν στο ρυθμό των Ρίχτερ. Η δόνηση είχε αρκετά μεγάλη διάρκεια. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός έιχε ένταση 3,9 Ρίχτερ και επίκεντρο 19 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας και 2 χιλιόμετρα δυτικά της Ναυπάκτου. Το εστιακό του βάθος ήταν 5 χιλιόμετρα και γι αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πάτρα και τη Ναύπακτο. Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο Αθηνών ο σεισμός είχε ένατση 3,8 Ρίχτερ.

Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ! Αναλαμάνει την εξουσία στην Αίγυπτο το Ανώτατο Επιτελείο Στρατού

Παραιτήθηκε πριν από λίγη μόλις ώρα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής κυβέρνησης Ομαρ Σουλεϊμάν. Στο εξής την εξουσία αναλαμβάνει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.
Ξέφρενοι οι πανηγυρισμοί των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ τη στιγμή που ο Σουλεϊμάν εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση για να ανακοινώσει την παραίτηση του Αιγύπτιου προέδρου αλλά και την ανάληψη της εξουσίας από το στρατό και όχι από τον ίδιο.
«Στο όνομα του φιλεύσπλαχνου Θεού, σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Αίγυπτος, ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ αποφάσισε να παραιτηθεί και έχρισε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο αρμόδιο για τις υποθέσεις της χώρας. Ας μας βοηθήσει όλους ο Θεός» ανέφερε το σύντομο μήνυμα του Σουλεϊμάν.
Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινό διάγγελμά του ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός είχε εμμέσως προαναγγείλει την παραιτησή του, ενώ σήμερα εντάθηκαν εκ νέου οι διαδηλώσεις στις πόλεις της Αιγύπτου, με τους διαδηλωτές στο Κάιρο να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.
best

Oι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας στην Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά ορίζονται οι εκπρόσωποι του κόμματος στην Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

«Γιάννης Στέφας» ονομάζει το φετινό τελικό κυπέλλου η ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η Ένωση ποδοσφαιρικών Σωματεί­ων Κορινθίας θέλοντας να τιμήσει έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου, που δεν είναι πια κοντά μας, απο­φάσισε (και ανακοίνωσε στην κλή­ρωση των ζευγαριών της ημιτελικής φάσης του θεσμού), να ονομάσει το φετινό τελικό κυπέλλου «Γιάννης Στέφας». Μια εξαιρετική από όλες τις απόψεις πρωτοβουλία που σίγουρα είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής σ’ έναν άνθρωπο που πρόσφερε πολλά στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ Α. ΧΑΝΙΩΤΗ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σε γνωστό καφέ μπαρ του Κιάτου πραγματοποίησε εχθές το βράδυ συγκέντρωση ο Α. Χανιώτης, υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, για τους συναδέλφους του στην Δυτική Κορινθία.
Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν πολλοί νέοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας Δικηγόροι, οι οποίοι μέσα στην ευχάριστη ατμόσφαιρα που επικρατούσε αντάλλαξαν απόψεις για τα ζητήματα της επικαιρότητας, συζήτησαν για τα τρέχοντα θέματα του Συλλόγου και πέρασαν μια βραδιά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάνοντας νέες γνωριμίες, αλλά και συσφίγγοντας τις ήδη υφιστάμενες.
Το παρόν έδωσαν φυσικά όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού, που ήρθαν και από την Κόρινθο και το Λουτράκι, μεταξύ των οποίων και ο Γ. Γιαννίκος, προκειμένου να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Α. Χανιώτη και τους συναδέλφους τους από Κιάτο, Βραχάτι και Ξυλόκαστρο.

korinthiannews.gr

ΕΔΕ για το δυστύχημα στη Συκιά

Σε ότι έχει να κάνει με το δυστύχημα που γράψαμε χθες και προκλήθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο με κατεύθυνση προς Κιάτο σχολιάστηκε αρκετά στην Κορινθία καθώς ασχολήθηκαν και τα αθηναϊκά ΜΜΕ!

Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για το συμβάν απλά έχει ξεκινήσει ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ. Σε ότι έχει να κάνει με τον οδηγό συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής Εισαγγελέα Υπηρεσίας. Να θυμίσουμε ότι η 72χρονη (που έχασε τη ζωή της) διέσχιζε κάθετα την Παλαιά Εθνική Οδό στη Συκιά, όταν παρασύρθηκε από το ασθενοφόρο!

korinthiannews.gr

Παρέμβαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,κ. Αντώνη Σαμαρά. Σε επερώτηση για τα αγροτικά


            Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

            Σήμερα ζούμε ημέρες αναβρασμού του αγροτικού κόσμου.
            Αναβρασμού που οφείλεται σε δύο αίτια...
            Και τα δύο τα έχει πυροδοτήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:
            -- Από τη μια πλευρά, ως κυβέρνηση κάνετε τα ακριβώς αντίθετα από εκείνα που υποσχεθήκατε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν ήσασταν στην Αντιπολίτευση.
            -- Κι από την άλλη, μπροστά στην οργή του αγροτικού κόσμου για τη διάψευση των δικών σας υποσχέσεων, έρχεστε σήμερα και καταφεύγετε σε πρωτοφανείς μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής.
            Αρχίζω απ’ αυτό το τελευταίο:
           Φτάσατε στο σημείο να απαγορεύετε τη συνάθροιση! Και να συλλαμβάνετε ανθρώπους- στις Σέρρες – επειδή… «συναθροίστηκαν».

Με την σφραγίδα του Υπουργείου παραγράφονται οι αξιόποινες πράξεις για αυτοδιοικητικούς που δε επανεκλέχθηκαν!!

Τη γλιτώνουν όσοι έφαγαν με χρυσά κουτάλια και δεν επανεξελέγησαν!!
Μήπως κάτι γνώριζαν και το κάνανε σκοπίμως μερικοί;;



Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που υπογράφει ο υφυπουργός Γ. Ντόλιος ,παραγράφονται πειθαρχικά παραπτώματα για αξιόποινες πράξεις που τέλεσε πρώην δήμαρχος, πρώην νομάρχης ή σύμβουλος, εφόσον δεν έχουν επανεκλέχτεί στην Αυτοδιοίκηση και έχουν περάσει τρία χρόνια από την τέλεση της διωκόμενης πράξης.
Αντιθέτως, για αυτούς που εκλέχτηκαν και πάλι ο χρόνος παραγραφής αδικημάτων αιρετών , επιμηκύνεται από τα 3 στα 5 χρόνια.
Ειδικότερα απο το ΥΠΕΣ τονίζεται ότι:
Εάν ο χρόνος τέλεσης της διωκόμενης πράξης είναι πριν τις 31.12.2010 τότε το παράπτωμα υπόκειται σε τριετή παραγραφή, ισχύουσας της διάταξης του άρθρου 143, παρ. 2 του ΚΔΚ. Τούτο διότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 63/ 2007 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αν από τη τέλεση του πειθαρχικού αδικήματος μέχρι την έκδοση απόφασης από το οικείο όργανο ίσχυσαν περισσότεροι νόμοι εφαρμόζεται ο νόμος που περιέχει τις ευμενέστερες διατάξεις για τον διωκόμενο.
Εάν, δε, ο χρόνος τέλεσης της διωκόμενης πράξης είναι μετά τις 31.12.2010 τότε το παράπτωμα υπόκειται σε πενταετή παραγραφή, ισχύουσας της διάταξης του άρθρου 233, παρ. 4 του «Καλλικράτη».
Αναζήτηση πειθαρχικής ευθύνης των αιρετών των δήμων και των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων
Οι αιρετοί των δήμων και των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, οι οποίοι έχουν εκλεγεί και κατά τη δημοτική και περιφερειακή περίοδο 2011- 2014 σε οποιοδήποτε αξίωμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, μπορούν να διωχτούν πειθαρχικά και να αναζητηθούν οι πειθαρχικές τους ευθύνες για παραπτώματα που τυχόν διέπραξαν κατά την προηγούμενη δημοτική και νομαρχιακή περίοδο, βάσει των διατάξεων των άρθρων 233επ. και 238, παρ. 1, τελευταίο εδάφιο του «Καλλικράτη». Δηλαδή, πχ μπορεί να διωχτεί πειθαρχικά περιφερειακός σύμβουλος για παραπτώματα που θεωρείται ότι διέπραξε ως Δήμαρχος, ή δημοτικός σύμβουλος για παραπτώματα που θεωρείται ότι διέπραξε ως Νομάρχης.
Τούτο διότι κατά πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (βλ. ΣτΕ 2464/ 2007 και 2964/ 2002) επιτρέπεται η άσκηση πειθαρχικής διώξεως κατά δημοτικού άρχοντα και η επιβολή σ’ αυτόν πειθαρχικής ποινής για πειθαρχικά παραπτώματα που διαπράχθηκαν σε προηγούμενη θητεία εφόσον, πάντως, κατά τον χρόνο επιβολής της πειθαρχικής ποινής ο τιμωρηθείς έχει επανεκλεγεί.

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/2011/02/blog-post_7568.html

Η ΟΝΝΕΔ για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Ν.Δ. Μιλτιάδη Έβερτ

Δελτίο ΤύπουΚάθε αγωνιστής της παράταξης που φεύγει είναι να σαν να χάνουμε ένα  μέλος της οικογένειας μας.
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  με την αμεσότητα και το ήθος του Μιλτιάδη Έβερτ.
Άνθρωπος ελεύθερος , μαχητής και ιδεολόγος , χαρακτηριστικά που τον συνόδευσαν σε όλη του την πορεία , τόσο στην πολιτική, όσο και στην ζωή.
Του ευχόμαστε καλό ταξίδι.

ΟΝΝΕΔ

To ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΙΟ



Με λαμπρότητα η πόλης του Ξυλοκάστρου τίμησε την μνήμη του Πολιούχου της ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Κορινθίας .
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ από όπου και το σχετικό VIDEO