Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

συμ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...


Ας ξεκινήσουμε την ενημέρωση για το ΔΣ της 28/2/2011, με το θέμα του Συμπαραστάτη του δημότη. Αυτό το ωραίο "μυρωδικό" του Καλλικράτη, με το οποίο ο νομοθέτης, με θολές αναφορές μέσα σε μισή σελίδα,  προσπάθησε να δώσει ένα άρωμα δημοκρατίας στο νόμο.

Στα δικά μας. Οι υποψηφιότητες ήσαν 13 (δείτε εδώ http://sympolitia.blogspot.com/2011/02/13.html). Εμφανίστηκαν οι εξής 6 για να τις υποστηρίξουν:
Καΐτσα Αναστασία
Λάσκος Νικόλαος
Μιχόπουλος Κωνσταντίνος
Μπάκος Παναγιώτης
Ντόκου Δήμητρα
Σιγάλα Ειρήνη

Στην πρώτη ψηφοφορία πήραν:
Καΐτσα Αναστασία 13
Λάσκος Νικόλαος 5
Μιχόπουλος Κωνσταντίνος 5
Μπάκος Παναγιώτης 0
Ντόκου Δήμητρα 0

Σιγάλα Ειρήνη 2
Λευκά 2

Στη δεύτερη ψηφοφορία πήραν:
Καΐτσα Αναστασία 16
Λάσκος Νικόλαος 4
Μιχόπουλος Κωνσταντίνος 5
Μπάκος Παναγιώτης 0
Ντόκου Δήμητρα 0

Σιγάλα Ειρήνη 0
Λευκά 2

Δεν επιτεύχθηκε η πλειοψηφία των 2/3 (18 ψήφοι) και αναμένουμε οδηγίες από το Υπουργείο για τη συνέχεια. Η πολιτική άσκηση συναίνεσης δεν είχε επιτυχές αποτέλεσμα, γιατί όπως αποδείχτηκε από τους χειρισμούς του θέματος από τη δημοτική αρχή, δεν επιδιώχθηκε. Η συνέχεια αργότερα...

Ανάστατοι οι κάτοικοι Ακράτας και Αιγείρας για τη συγχώνευση - κατάργηση των σχολείων τους.

Την αντίθεσή τους για την προτεινόμενη συγχώνευση και κατάργηση σχολείων Αιγείρας και Ακράτας, που δρομολογούνται από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εκφράζουν με ψήφισμά τους, σύλλογοι γονέων εκπαιδευτικών και Τοπικά Συμβούλια Ανατολικής Αιγιάλειας.
Γονείς και καθηγητές των υπό συγχώνευση σχολείων Ακράτας και Αιγείρας δεν δέχονται να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και οι συμπτύξεις τμημάτων, γιατί πιστεύουν πως κάτι τέτοιο θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην περιοχή.

Μακελειό στου Ρέντη - Νεκρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ – τραυματίες άλλοι τρεις.Τους γάζωσαν με καλάσνικοφ .


Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά, μετά από ενέδρα θανάτου στο Ρέντη, στη Λαχαναγορά.
Οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τους τραυματίες στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Νωρίτερα υπήρχε καταγγελία στην αστυνομία για ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, σύμφωνα με την οποία τρεις δράστες που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, διέφυγαν με αυτοκίνητο μάρκα Volvo.
Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Κηφισού και το ακολούθησαν. Το αυτοκίνητο μπήκε στον παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος της Λαχαναγοράς στο Ρέντη, στο ρεύμα προς Πειραιά.
Στο σημείο αυτό το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά σε σκοτεινό σημείο του δρόμου και κάποιοι από τους επιβαίνοντες βγήκαν έξω και γάζωσαν τους τέσσερις αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του και άλλος ένας νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε κρίσιμη κατάσταση με τραύμα στο κεφάλι. Στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός και ήδη η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.
Η περιοχή του Κηφισού, ήδη, βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου, ενώ πάνω από το σημείο του μακελειού πετά και το ελικόπτερο της αστυνομίας. Περίπου 100 κάλυκες από τα τρια Καλάσνικοφ των άγνωστων δραστών βρέθηκαν στον τόπο του μακελειού

ΑΠΕ

Κώστας Κόλλιας: «Ούτε πρόληψη ούτε επανόρθωση ζημιών δεν προσφέρει πλέον ο ΕΛΓΑ»

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στα προγράμματα ενεργητικής προστασίας του ΕΛΓΑ συνυπέγραψε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας από κοινού με 14 ακόμα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Κόλλιας δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία:

«Τον τελευταίο χρόνο ο ΕΛΓΑ μας έχει δώσει, ιδιαίτερα εδώ στην Κορινθία, άφθονες αφορμές για δυσμενή σχολιασμό της λειτουργίας και της μειωμένης αποτελεσματικότητάς του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μέχρι στιγμής ασχολούμαστε με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και τις απαράδεκτες πρακτικές που έχουν ακολουθηθεί στις διαδικασίες των αποζημιώσεων. Τώρα, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις αγροτικές αποζημιώσεις, βρισκόμαστε διαρκώς μπροστά σε νέα προβλήματα και νέες δυσλειτουργίες. »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Στην πιο επώδυνη οικονομική κρίση, που περνάει η Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να κυβερνήσει τη χώρα, εμπνέοντας την κοινωνία με τις θέσεις της.
Το ΛΑ.Ο.Σ. είναι ένα άλλο κόμμα, που έχει ταυτίσει την πολιτική του ύπαρξη με την ψήφιση του Μνημονίου.
Η Νέα Δημοκρατία αποβλέπει στο να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να απεμπλακεί από το Μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ξέρω αν έχετε υπόψιν σας τις νωπές δηλώσεις του κ. Πεταλωτή σε σχέση με τις εκλογές –στο Flash συγκεκριμένα- ο οποίος μίλησε επί πολύ ώρα στην εκπομπή του κ. Κύρτσου και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο των εκλογών και κάλεσε βασικά τη Ν.Δ., την αξιωματική αντιπολίτευση να συμπεριφερθούν πιο θεσμικά σ’ αυτό το θέμα. Είπε βεβαίως ότι οι εκλογές δεν συμφέρουν τον τόπο. Επειδή υπάρχει αυτή η εκλογολογία και αυτή η θολή ατμόσφαιρα, γι’ αυτό………

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Χαιρόμαστε που ο κ. Πεταλωτής κατάλαβε, επιτέλους, ότι τα σενάρια, τα οποία διαρρέει η κυβέρνηση και τα διαψεύδει κάνουν κακό στον τόπο. Πρέπει να καταλάβει, επιτέλους, η κυβέρνηση ότι, μ’ αυτή την τακτική, μόνο ζημιά κάνει. Και θέλω εδώ να σας θυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που πάντα έπαιζε με το θέμα των πρόωρων εκλογών. Θέλω να επαναλάβω ότι πριν τις εκλογές του 2007 ζητούσε πάλι πρόωρες εκλογές. Μάλιστα είχε καταθέσει και πρόταση μομφής.
Θέλω, επίσης, να σας θυμίσω το 2009, που εκβίασε με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
Θέλω, επίσης, να σας πω για τις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου πάλι εκβιάστηκε το εκλογικό σώμα να ψηφίσει τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ για να μην πάμε σε πρόωρες εκλογές.
Και θέλω, επίσης, να σας θυμίσω ότι ο τελευταίος βουλευτής, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέμα πρόωρων εκλογών, δεν ήταν βουλευτής της Ν.Δ. ή κάποιου άλλου κόμματος, ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μέσα στο Κοινοβούλιο.
Θέλω, επίσης, να σας πω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που διαρρέει, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που διαψεύδει, τα σχετικά σενάρια, διότι έχει φτάσει η πολιτική του σε αδιέξοδο.
Χαιρόμαστε, λοιπόν, και ελπίζουμε να είναι αληθινό και να το εννοούν. Αλλά, για να μην πουν κάποιοι ότι η Ν.Δ. φοβάται τις εκλογές, επαναλαμβάνω: Πάγια θέση μας είναι ότι είμαστε έτοιμοι, όποτε κι αν αποφασίσουν. Γιατί οι πρόωρες εκλογές είναι μια κίνηση, την οποία μπορεί να κάνει μόνο η κυβέρνηση.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΔ κ Ν ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 190 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ COSMOTE

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την απόλυση των 190 εργαζομένων από την Cosmote, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αποτροπή των απολύσεων, η συγκράτηση της ανεργίας παράλληλα με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων είναι ο πυρήνας της στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης, με λιγότερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό κόστος.
Για άλλη μία φορά, όμως, η διοίκηση μιας σημαντικής επιχείρησης, όπως η Cosmote, που έχει τοποθετηθεί από την Κυβέρνηση, πορεύεται αντίθετα με το στόχο, συντηρώντας το φαύλο κύκλο της ανεργίας και της ύφεσης, λίγες μέρες μετά την προτροπή της Κυβέρνησης για μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ.
Οι απολύσεις στην Cosmote δεν δικαιολογούνται από τα πραγματικά οικονομικά και επιχειρησιακά δεδομένα της εταιρείας.
Εκπέμπεται ένα αρνητικό μήνυμα στην αγορά, όταν μία κερδοφόρα επιχείρηση προχωρά σε απολύσεις. Αντιστρατεύεται την στόχευση της οικονομίας για αξιοποίηση θέσεων εργασίας, για την αναπτυξιακή πορεία των ελληνικών επιχειρήσεων.
Η αναθεώρηση της απόφασης αυτής και η διαβούλευση με τους εργαζομένους είναι ο μόνος δρόμος για την Cosmote
».

Τελικά αποτελέσματα στις εκλογές του Δ.Σ. Αθηνών . Στο δεύτερο γύρο Βερβεσός - Αδαμόπουλος , Εκτός ο Ζαφειρόπουλος

Ντέρμπι για σκληρά νεύρα αποδείχτηκε η εκλογική διαδικασία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) όπου ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βερβεσός κατέλαβε την πρώτη θέση και ο Γιάννης Αδαμόπουλος υποστηριζόμενος από μέρος της «γαλάζιας» παράταξης έκανε την ανατροπή και κατέλαβε την δεύτερη θέση. Στην Τρίτη θέση έμεινε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει στον δεύτερο γύρο όπου και θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών του ΔΣΑ, η σειρά κατάταξης των υποψηφίων προέδρων έχει ως εξής:

Δημ. Βερβεσός (προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) ποσοστό 25,95%,

Γιάννης Αδαμόπουλος (προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ) 19,84%,

Μιχ. Ζαφειρόπουλος (προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ) 19,41%,

Θεόδ. Σχινάς (προέρχεται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ) 8,51%,

Παν. Γαλετσέλης (ανεξάρτητος) 7,63%,

Άγγ. Βρεττός (προέρχεται από τον χώρο του ΚΚΕ) 5,20%,

Βασ. Κατσαφάδος (προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ)3,13%,

Χαρ. Αναλυτής (προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) 2,51%,

Παν. Περάκης (προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) 2,41%,

Δημ. Μουστακάτος 1,72%, Γ. Μαραγκός 1,59% και Κλ. Καρατζάς 1,31%

report24

Τίτλοι τέλους γιά την Ανί Ζιραρντό "Έφυγε" στα 71 χρόνια της

Την τελευταία της πνοή άφησε, χθες, στα 71 της χρόνια η Γαλλίδα ηθοποιός Ανί Ζιραρντό, ύστερα από πολύχρονη μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Η Ανί Ζιραρντό πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 100 ταινίες, ενώ είχε τιμηθεί με βραβεία Σεζάρ και είχς λάβει διακρίσεις στα Φεστιβάλ Βενετίας και Βερολίνου
Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, με το ρόλο της νεαρής πόρνης στο "Ο Ρόκκο και τα αδέλφια του" του Λουκίνο Βισκόντι, ενώ έκλεψε τις εντυπώσεις για την ερμηνεία της στη "Δασκάλα του Πιάνου", όπου έπαιξε τη νευρωτική μάνα,  στο πλευρό της Ιζαμπέλ Υπέρ.
Παντρύτηκε με τον ηθοποιό και συμπρωταγωνιστή της στην ταινία "Ο Ρόκκο και τα αδέλφια του" Ρενάτο Σαλβατόρι, με τον οποίο χώρισαν μερικά χρόνια αργότερα. Απέκτησαν μαζί μια κόρη τη Τζούλια Σαλβατόρι.

ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΑΤΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΑΤΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑΣ

Θέσεις του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ. Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Δραματικοί οι τόνοι της Πολιτείας. Η υλοποίηση του Μνημονίου απλώνεται αργά, καρτερικά, σε όλους τους πολίτες. Δύσβατος ο δρόμος. Ανηφορικός. Από βράχο γυμνό. Ψυχρό. Κοφτερό. Και χωρίς επιστροφή για ορισμένους. 
ΟΜΩΣ, ποια η επιτυχία μας άραγε μέχρι σήμερα απ αυτή τη Μνημονιακή συνταγή ; Ολες οι λέξεις ευαισθησίας σιγούν μπρος της. Συνεχίζουμε άραγε την ίδια πολιτική ; Πτωχεύουμε ; Ή υπάρχει και άλλο, διαφορετικό μείγμα πολιτικής ; Ξεχνάμε άραγε κατά που πέφτει η οδός της ανάπτυξης ; Πότε άραγε θα ξεθαρρέψουν οι φοβισμένοι ;

Η Αθηνά Κόρκα για την κατάργηση και συγχώνευση σχολείων

Για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων η πρ. Βουλευτής κα Αθηνά Κόρκα δήλωσε:

Έχουν ήδη εξαγγελθεί από το Υπουργείο Παιδείας καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων μονοθέσεων και διθέσιων, εν ονόματι πάντοτε της οικονομίας ή θα έλεγα της μείωσης της σπατάλης του δημοσίου. Με σχέδιο Νόμου, προωθεί η κυβέρνηση του Πασόκ την κατάργηση σχολείων. 
Ο τομέας της γνώσης είναι αυτός στην ουσία, στον οποίο θα κάνει οικονομία η κυβέρνηση μέσω καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολείων; Ποιός μας βεβαιώνει ότι με τα μεγαθήρια σχολεία θα εξοικονομηθούν πόροι;

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης - Απόκριες 2011

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, τους πολιτιστικούς & επαγγελματικούς συλλόγους, το ΚΔΑΠ & το ΚΑΠΗ διοργανώνει την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς τις εξής εκδηλώσεις:
1. Από Τετάρτη 2/3/2011 έως Παρασκευή 4/3/2011 στις 5-7μ.μ.έκθεση αποκριάτικων δημιουργιών από το ΚΔΑΠ  Ξυλ/στρου, στο ισόγειο του Κέντρου Νεότητας.
2. Κυριακή 6/3/2011 και ώρα 3μ.μ. Καρναβάλι στο Καμάρι με παρέλαση αρμάτων & ομάδες μεταμφιεσμένων με κατάληξη & κάψιμο του Καρνάβαλου στο Γήπεδο Καμαρίου.
3. Κυριακή 6/3/2011 και ώρα 3.30μ.μ. Καρναβάλι στο Δερβένι με παρέλαση αρμάτων.
4. Κυριακή 6/3/2011 και ώρα 8.00μ.μ. το έθιμο της φωτιάς στον Άνω Αιγιαλό με μουσική, φωτιές και μεζέδες.
5. Καθαρά Δευτέρα και ώρα 11.30π.μ. στη πλατεία του Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο θα γιορταστούν τα ‘’Κούλουμα’’ με την παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα, νηστίσιμα και χορό.
Σας περιμένουμε όλους!

Πρόσκληση Κλαδούχου στην νεολαία για διάλογο

 

Φίλες και φίλοι
νεολαίοι του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σας καλώ σε συζήτηση – διάλογο σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν τον τόπο μας.Ραντεβού την Παρασκευή 4-3-2001 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου.
Αντώνης Κλαδούχος
Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ούτε εχθές εξελέγη ο "Συμπαραστάτης του Πολίτη" - Έκπληξη στο β' γύρο με τον Κορίνθιο Χ. Βραχνό

Ούτε εχθές τελικά εξελέγη ο "Συμπαραστάτης του Πολίτη" αφού το θέμα "ξανασκάλωσε" στο Περιφερειακό συμβούλιο. Η πλευρά Τατούλη πρότεινε και πάλι το Μεσσήνιο κ. Μπουλούκο ο οποίος έλαβε 28 ψήφους στον πρώτο γύρο και 31 στο δεύτερο χωρίς να καταφέρει να εξασφαλίσει και πάλι την επιθυμητή πλειοψηφία.

Η έκπληξη ήρθε από τον πρώην κοινοτάρχη Λεχαίου Κορινθίας Χ. Βραχνό που πέρασε στο δεύτερο γύρο με 8 ψήφους στον πρώτο γύρο έναντι 5 του Αρκά κ. Μπαζίγου και του Κορίνθιου υποψήφιου της Δημοκρατικής Αριστεράς Γ. Τσόγκα που έλαβε 4 ψήφους. Στο δεύτερο γύρο ο κ. Βραχνός έλαβε 10 ψήφους.

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα πάντως η μόνη ορατή λύση είναι μία ενδεχόμενη εγκύκλιος του Υπουργείου που να καθορίζει μια σχετική πλειοψηφία στο β' γύρο αφού το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται τόσο σε πολλές άλλες περιφέρειες όσο και σε Δήμους.
ISTHMOS.GR

Ως πότε θα κυβερνούν φρουρούμενοι;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα – το πιο ανίκανο, αλλά και το πιο ανθεκτικό επί του πλανήτου – ενοχλείται από τις εναντίον του κατηγορίες, εξοργίζεται και θεωρεί «λαϊκιστικές» τις διαμαρτυρίες έξω από σπίτια πολιτικών (όπως αυτές που οργανώνει ο σκηνοθέτης Δ. Κολλάτος με χορηγό επικοινωνίας το Fimotro), καταδικάζει μετά βδελυγμίας και κολλάει την ταμπέλα του «αναρχικού» σε όποιους πολίτες αντιδρούν με οποιονδήποτε τρόπο.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι οι πολιτικοί μας δεν κατανοούν το αυτονόητο: Ότι ο κόσμος τους θεωρεί υπεύθυνους για όλα τα δεινά της πατρίδας, ανίκανους και αναξιόπιστους να δώσουν οποιαδήποτε λύση.

1/3/2011- Δημοτικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Πρόταση)

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, το πρωί, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου το λεύκωμα «Κόρινθος 1858-2008», ενώ παράλληλα τιμήθηκε ο κ. Χαράλαμπος Πρεδάρης για το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό που διέθεσε από το προσωπικό του αρχείο για τη δημιουργία αυτής της έκδοσης από τον Δήμο Κορινθίων.

Σπάνιες  φωτογραφίες και σχέδια που καλύπτουν  την ιστορία της νέας πόλης της Κορίνθου από τότε που ιδρύθηκε το 1858, στη σημερινή της θέση, συμπεριλαμβάνονται πλέον σε ένα λεύκωμα που είναι και μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα με τη συμβολή της κας Μάγιας Φουριώτη.


Πρόκειται αναμφισβήτητα, για μια πολύτιμη παρακαταθήκη που οφείλουμε στον κο Πρεδάρη, όμως το προσωπικό του αρχειακό υλικό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο και ανυπολόγιστης αξίας για την πόλη, σύμφωνα με όσα είπε ο φιλόλογος κος Παναγιώτης Χωρίκης που παρουσίασε το λεύκωμα.

Η συγκεκριμένη δράση του Δήμου Κορινθίων που αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τη συγκέντρωση ιστορικού υλικού της πόλης, μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί, αποκτώντας χαρακτηριστικά διαρκούς αναζήτησης και καταγραφής της ιστορίας. Τα ευεργετήματα μιας τέτοιας κίνησης είναι πολυσχιδή, με κυριότερο εκείνο της ενίσχυσης και της ανάδειξης της ταυτότητος του Δήμου Κορινθίων και της πρωτεύουσάς του.




Πολλοί πολίτες του δήμου έχουν στη διάθεσή τους ανεκτίμητο υλικό (φωτογραφίες, αρχείο εφημερίδων, έγγραφα, βιβλία κ.α.) που μπορούν να αξιοποιηθούν, να ψηφιοποιηθούν και να ενοποιηθούν σε ένα κοινό δημόσιο αρχείο, συνιστώντας μια πολύτιμη πηγή ιστορικής πληροφόρησης και καταγραφής, συνεχούς ανατροφοδότησης από τους ίδιους τους δημότες.

Κατάληψη-​Λευκή απεργία στην Cosmote πραγματοπο​ιούν οι εργαζόμενο​ι

Κατάληψη-λευκή απεργία πραγματοποιούν αυτοί την στιγμή οι υπάλληλοι της Cosmote στο κτήριο της Αχαρνών οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια της εταιρείας για απολύσεις 120 υπαλλήλων που ανακοίνωσε χτές απόγευμα με Δελτίο Τύπου η εταιρία. Οι εργαζόμενοι στην πιο κερδοφόρα επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας στην χώρα μας ήρθαν χτές αντιμέτωποι με τον φόβο της απόλυσης αφού χωρίς να υπάρχει καμία προειδοποίηση ή φήμη, τους στάλθηκε ενημερωτικό Δελτίο Τύπου απο το Σωματείο των Εργαζομένων το οποίο τους ενημέρωνε για τις προθέσεις του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου κ.Τσαμάζ για απολύσεις λόγω μείωσης του κόστους.
Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της εταιρείας είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων της κατά 40 εκατ. ευρώ για το 2011.Οπως ανακοινώθηκε το προσφερόμενο πακέτο για τους αποχωρούντες θα ισοδυναμεί με αποδοχές από ένα έως τρία έτη, ανάλογα με την ηλικία, την προϋπηρεσία καθώς και την οικογενειακή κατάσταση, διατηρώντας, παράλληλα, για εύλογο χρονικό διάστημα συγκεκριμένες παροχές (ατομική και οικογενειακή ασφάλιση υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης, κάλυψη δαπάνης φύλαξης τέκνων κ.ά.).
Ο Πρόεδρος του ΟΤΕ και της Cosmote έστειλε "ευχαριστήρια" επιστολή προς τους "συναδέλφους" στους οποίους αναφέρει ότι με βαριά καρδιά αναγκάζεται ο όμιλος να πάρει αυτή την απόφαση.
Το Σωματείο των εργαζομένων στην Cosmote έχει συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύριο ενώ οι αντιδράσεις αναμένονται δυναμικές με απεργίες ακόμα και από αυτή την εβδομάδα.
Οι απολύσεις στην Cosmote είναι όπως όλα δείχνουν το πείραμα της κυβέρνησης για απολύσεις και στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα.
http://www.7news.gr

prisma news Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

 
Σε αντίθεση με τα συμβούλια των προηγουμένων ετών, σε ήπιους τόνους με το νέο προεδρείο και  με 35  θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες το  Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Μεταξύ άλλων, η ψηφοφορία για «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης»,  ξεκίνησε λίγο  μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς να φαίνεται από τη διεξαχθείσα συζήτηση ότι θα προκύψει αποτέλεσμα, ενώ Αντιπρόεδρος στο Πνευματικό Κέντρο μετά από πρόταση Σκούρα εξελέγει  ο Ανδρέας Ζάρρος.

Με 5  θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες στην Τρίπολη το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, όπου για μια ακόμα φορά, δεν κατάφεραν να εκλέξουν τον συμπαραστάτη του πολίτη στην Περιφέρεια.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης για 2η χρονιά αποτέλεσε  Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011, μοναδικός δήμος από την Πελοπόννησο και από τους λίγους σε όλη την Ελλάδα.

Με θέμα την απογραφή και τον ισολογισμό. θα συνεδριάσει την Τετάρτη στις 3 το απόγευμα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης 

Το Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων στο χώρο του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, αύριο και την Πέμπτη 5 με 7 το απόγευμα αποκριάτικες κατασκευές  με χαρτόνια και διάφορα υλικά. Την Παρασκευή 4 με 6 το απόγευμα  φορέστε την πιο αστεία στολή και ελάτε να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε,  όπως αναφέρει η πρόσκληση. Μπορείτε όλοι να επισκεφτείτε και τις τρεις ημέρες την έκθεσή με αποκριάτικες δημιουργίες,

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ» που πραγματοποιεί το Πειραματικό Γυμνάσιο Κορίνθου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αύριο στις 5μιση το απόγευμα στο Πειραματικό Γυμνάσιο,  η τελευταία συνάντηση – μάθημα με Θέμα  : «Τηλεοπτικές εικόνες και φαντασιακές διεργασίες: Ανίχνευση μιας νέας σχέσης των παιδιών με την τηλεοπτική εικόνα».

Την Κυριακή τα καθιερωμένα Καρναβάλια στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στις 3 το απόγευμα στο Καμάρι και στις 3μιση στο Δερβένι, ενώ την  Καθαρά Δευτέρα, όπως κάθε χρόνο στις 11μιση το πρωί τα aπατροπαράδοτα κούλουμα στην Πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο

Την Κυριακή της Αποκριάς στις 10 το βραδύ στο κέντρο ‘KORINTHIAN PALACE’ στο Σολομό,  ο ετήσιος χορός  του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου. Τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ
+++++++
prisma news

Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης - Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε για 8η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε 70 χώρες και σε 5 ηπείρους, από την Ισλανδία έως την Κένυα και από τον Καναδά έως την Ν. Κορέα. Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Τι σημαίνουν οι λέξεις: Τριώδιο, Αποκριά, Μασκαράς κ.ά.;

Οι λέξεις της εβδομάδας από τα 24γράμματα..

Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Τριώδιο: «άνοιξε το Tριώδιο»: H φράση χρησιμοποιείται μεταφορικά και σημαίνει την έναρξη της Aποκριάς. Για την Oρθόδοξη Eκκλησία, όμως, η φράση κυριολεκτείται, επειδή δέκα Κυριακές πριν το Πάσχα αναγνώσκεται το εκκλησιαστικό βιβλίο, το λεγόμενο Tριώδιο< τρεις ωδές. Πρόκειται για Υμνογραφικούς Κανόνες – εκκλησιαστικά ποιήματα- που αποτελούνται μόνο από τρεις ωδές αντί από εννέα ωδές, που είναι το σύνηθες.24γράμματα
Απόκρεως, αποκριά, απόκριες: Η αποκρέα (ενν. Κυριακή ή ημέρα), αρχικά, προσδιόριζε την τελευταία μέρα κατανάλωσης του κρέατος (από+κρέας). Η εβδομάδα πριν τη μεγάλη Σαρακοστή θεωρείται προπαρασκευαστική για τη νηστεία των σαράντα ημερών. Σ’ αυτή την εβδομάδα επιτρέπεται η κατανάλωση γαλακτομικών αλλά όχι του κρέατος (από + κρέως> γεν. ενικ. του ουσ. “κρέας”). Γι αυτό, άλλωστε, η σαρκοφαγία, τιμάται ιδιαίτερα κατά την προηγούμενη εβδομάδα, με αποκορύφωμα την Τσικνοπέμπτη. Η τελευταία ημέρα σαρκοφαγίας (η αποκριά) προσδιόρισε, τελικά, όλη την περίοδο των αποκριάτικων εορτασμών. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πιστοί αποκρεύουν (απέχουν από το κρέας) την ημέρα του Aγίου Φιλίππου (14 Νοεμβρίου), πριν αρχίσει η νηστεία των Χριστουγέννων, την Κυριακή των Aγίων Πάντων (την Kυριακή μετά την Πεντηκοστή) και την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.24γράμματα
Μασκαράς: Η Ιταλική λέξη maschera σημαίνει το “προσωπείο”. Το maschera παράγεται από το masca, το οποίο ακόμα και σήμερα στη διάλεκτο του Piemonte προσδιορίζει τη μάγισσα. Κατα τους Deviz, Dozy, Mahn το υστερολατινικό masca παράγεται από το αραβικό maskara (: γελωτοποιός). Kατά το συνεργάτη μας, τον κ. Ραχίμι, το maskara παράγεται από το ρήμα ΣΟΧΡ سخر που σημαίνει «κοροϊδεύω, ξεγελάω, αστειεύομαι». Από το ρήμα παράγεται το όνομα ΜΑΣΧΑΡΕ مسخره (: γελοίος). Πάντως είτε Ιταλική, είτε Αραβική είναι η λέξη στην ελληνική έδωσε τις λέξεις: μάσκα, μασκέ, μάσκαρα, μασκαράς, μασκαρεύω, μασκάρεμα μασκαριλίκι, μασκότ κ.ά. Στα 24γράμματα θα βρείτε περισσότερες λέξεις καθώς και το...
...Έκτακτο Αφιέρωμα για τις Απόκριες (30 νέα άρθρα στις 3 πρώτες σελίδες).

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Διάβασα σήμερα μία συνέντευξη του κ. Ραγκούση στα «ΝΕΑ», όπου μεταξύ άλλων έχει ένα σημείο που αναφέρεται σε Συνταγματική Εγγύηση για το χρέος. Λέει σ’ αυτό το σημείο: «Ταυτόχρονα, όμως, προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να πάρουμε και όλα τα απαραίτητα μέτρα, μεταξύ των οποίων και σχετικές συνταγματικές εγγυήσεις, ώστε καμία άλλη κυβέρνηση τύπου Καραμανλή, ποτέ στο μέλλον, να μην έχει ξανά το περιθώριο να καταστρέψει τη χώρα υπερχρεώνοντάς την».
Θέλω εδώ να σας θυμίσω δύο δηλώσεις:

« Ένα κερί για αυτούς που πίστεψαν στην Δημοκρατία»

                  

                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2011


Όταν αθώοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους για μια ελεύθερη Πατρίδα, δε μπορούμε να μένουμε απαθείς. Το δράμα που βιώνουν εκατομμύρια πολίτες στη Βόρειο Αφρική δεν έχει τελειωμό την ίδια ώρα που η διεθνής κοινότητα επιμένει να ασχολείται αποκλειστικά με οικονομικά μεγέθη και δημοσιονομικά μέτρα.
Αδιαφορεί μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και δε δίνει σημασία στις συνέπειες του Ως νέοι άνθρωποι αντιστεκόμαστε. Λέμε όχι στη βιαιότητα που συντελείται και ζητάμε από το ελληνικό Κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν πρωτοβουλίες προκειμένου να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία.
Συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες εκείνων που έχουν χάσει τις ζωές τους προκειμένου να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα.
Στηρίζουμε τη Δημοκρατία, απαιτούμε να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.
Καλούμε σε συμβολική σιωπηρή διαμαρτυρία την Τρίτη 1 Μαρτίου ώρα 18.30  έξω από την Πρεσβεία της Λιβύης (Βύρωνος 3, Π. Ψυχικό).
Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν αποτελεί κατάκτηση. Είναι δικαίωμα.Αρκετά.

Από το Γραφείο Τύπου
                                                   

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΔ κ Μ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr


Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Πέτρος Τατούλης:«Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει νταηλίκι, στις δημοκρατίες δεν υπάρχει αυθαιρεσία»

Η Παρέμβαση Τατούλη:
Θεωρώ ότι η κουβέντα είναι καλή γιατί δεν συζητάμε σήμερα την έκδοση ενός ψηφίσματος αλλά προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες πολιτικής δεοντολογίας σε αυτό τον τόπο, γιατί αυτή είναι η ευθύνη μας. Και ας αφήσουμε όλοι μας τα δικά μας βολέματα των νηπιακών μας λαθών, ας δούμε την πραγματικότητα και ας καταλάβουμε ότι αυτή η περιφέρεια πρέπει να στείλει ένα μήνυμα αντίστασης. Ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι έχουν εξ' αρχής το δικαίωμα, άνωθεν, να συμπεριφέρονται ως εκπρόσωποι των λαϊκών αγώνων, των λαϊκών αιτημάτων και των κοινωνικών ζητημάτων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ


Υπερψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία και με την θετική στάση της αντιπολίτευσης, το "ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ" που κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ Τάσος Χειβιδόπουλος.
ΘΕΜΑ: «ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ»

Με δεδομένη την αμετακίνητη θέση μας ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες θα σέβονται τους νόμους του ελληνικού κράτους και ότι η περιφέρεια μας θα γίνει υπόδειγμα ελληνικής περιφέρειας ως προς την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας,