Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

5.000 διαδηλωτές έξω από το σπίτι του Κ. Σημίτη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Πολύς κόσμος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στο Κολωνάκι.Το είπαν και το έκαναν! Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο κέντρο της Αθήνας.
Οι συγκεντρωμένοι, που διαμαρτύρονται για τις δύο τετραετίες διακυβέρνησης του κ. Σημίτη, φώναξαν "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα"και "ΠΑΣΟΚ, ΝΔ οι κλέφτες του λαού", ενώ τραγούδησαν και τον εθνικό ύμνο.
Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή και άνδρες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο Κώστας Σημίτης.Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι δεν καθοδηγούνται από κανένα κόμμα και την Κυριακή 6/3 δίνουν ραντεβού έξω από το σπίτι του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
  


O κ. Πεταλωτής επιτίθεται ως συνήθως στη ΝΔ:
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής με αφορμή την προγραμματισμένη μέσω Διαδικτύου συγκέντρωση έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για υποκινούμενο και μεθοδευμένο σχέδιο, τονίζοντας ότι είναι γνωστό από την ιστορία τι σημαίνει «αγανακτισμένοι πολίτες». «Τέτοιου είδους ενέργειες, μέσα από μια οργανωμένη πολιτική δραστηριότητα, ειδικά εναντίον ενός πρώην πρωθυπουργού που έχει προσφέρει πολλά στη χώρα, είναι πραγματικά καταδικαστέες» σημείωσε και τόνισε ότι κινήσεις όπως αυτές με τις οποίες καθυβρίζεται και στιγματίζεται μια πολιτική προσωπικότητα είναι αποπροσανατολιστικές.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία, σε πλήρη αντίθεση με την πάγια πρακτική του ΠΑΣΟΚ, που θυμάται όλος ο κόσμος, καταδίκασε και καταδικάζει κάθε φαινόμενο και κάθε μορφής βία. Όπου και αν συμβαίνει, από όπου και αν προέρχεται, όποιον και αν στοχεύει, όποια αίτια και αν έχει, όποια πρόφαση και αν επικαλείται. Το είπαμε πολλές φορές έως τώρα και δεν παύουμε να το επαναλαμβάνουμε. Η εμμονή των κυρίων Πεταλωτή και Καρχιμάκη, στους μονότονους ισχυρισμούς τους, παρά τις αλλεπάλληλες ξεκάθαρες τοποθετήσεις της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτει πολιτικό θράσος. Αποβλέπει στην πρόκληση πόλωσης και φανατισμού και καθίσταται, πλέον,  ύποπτη»

antinews.gr

KAI ΑΛΛΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


THN ΠΑΤΗΣΕ...

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ... ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ...
Την πάτησε. Το ΕΣΡ πήρε τηλέφωνο. Καναλάρχες και διευθυντές ΜΜΕ πήρε τηλέφωνο. Έκανε ότι μπορούσε με την Αστυνομία για να μην επιτραπεί η διαδήλωση. Έδωσε εντολή στον Πεταλωτή να αποδοκιμάσει πριν καν γίνει το συλλαλητήριο. Συμπαρέσυρε...
και τα άλλα κόμματα να μην οργανώσουν το παραμικρό. Κι όμως ο κόσμος μαζεύτηκε στο Κολωνάκι και οι περισσότεροι ήταν οικογενειάρχες αγανακτισμένοι πολίτες. Δεν άνοιξε ούτε μύτη. Και ο Σημίτης διαπίστωσε ότι για πρώτη φορά απλοί πολίτες πλησίασαν τόσο κοντά στο φρούριο την οικεία του. Την επόμενη φορά μπορεί να του χτυπήσουν το... κουδούνι!
Fimotro


Δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση, που υπέβαλλε ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ - Καζάνι που βράζει η αστυνομία

Την παραίτησή του υπέβαλε το απόγευμα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος, Γιάννης Ραχωβίτσας, λίγο μετά την κηδεία του 23χρονου ειδικού φρουρού, Γιάννη Ευαγγελινέλη, στο νεκροταφείο του Περιστερίου.
Η παραίτηση του υπαρχηγού δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό, παρά το γεγονός ότι ο αντιστράτηγος προέβαλε λόγους ευθιξίας για τον θάνατο των δύο αστυνομικών και συμπαράστασης στις οικογένειές τους.

Στις 26 Μαρτίου η Ελλάδα σβήνει τα φώτα

Με το μήνυμα αυτό το WWF Ελλάς καλεί τους συμμετέχοντες, μέσα από την ιστοσελίδα wwf.gr/earthhour, να δεσμευτούν για μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα ακολουθήσουν πιστά μετά την Ώρα της Γης, και να διαδώσουν τις ιδέες τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Η Κατερίνα Παπακώστα γιά την «Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας» (8/3)

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με αφορμή την «Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας» (8/3), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ν. Νικολόπουλοςμε αφορμή την απάντηση του Όλι Ρεν για το επίδομα ανεργίας:«Η Κυβέρνηση του Μνημονίου για τη δέσμευσή της αυτή πρέπει να δώσει λόγο στους Έλληνες πολίτες και στους άνεργους».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ν. Νικολόπουλος, με αφορμή την απάντηση του Όλι Ρεν για το επίδομα ανεργίας, προέβη στην εξής δήλωση:

 «Το Μνημόνιο περικόπτει και το επίδομα ανεργίας. Στις 27 Αυγούστου του 2010 καταγγείλαμε την περικοπή του επιδόματος ανεργίας από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Τότε η Κυβέρνηση μας διέψευδε και μας λοιδορούσε. Σήμερα, η απάντηση του επιτρόπου Όλι Ρέν σε Έλληνα Ευρωβουλευτή είναι αποκαλυπτική. Από το 2012 το επίδομα ανεργίας θα δίνεται σε κάποιους με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία δεν είναι ακόμη γνωστά. Τέσσερις άνεργοι στους 10 τον επόμενο χρόνο δεν θα πάρουν επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με αυτά που προσυπέγραψε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο Μνημόνιο. Η Κυβέρνηση του Μνημονίου για τη δέσμευσή της αυτή πρέπει να δώσει λόγο στους Έλληνες πολίτες και στους άνεργους».

Τι αλλάζει στις λαϊκές αγορές και στους πλανόδιους

Άδειες για λαϊκές αγορές και για υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο μπορούν να λαμβάνουν πλέον οι Έλληνες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ χωρίς να απαιτείται να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος. Αυτές είναι οι σημαντικότερες αλλαγές που περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφασης για το λιανεμπόριο, το υπαίθριο και στεγασμένο εμπόριο με τις οποίες απελευθερώνονται τα συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Οικονομικών με θέμα «Προσαρμογή διατάξεων αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στην Οδηγία 2006/123/ΕΚ σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά» δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 275/22.2.2011) και οι αλλαγές που επέρχονται είναι αναλυτικά οι εξής:

Αυστηρά μέτρα της τροχαίας εν όψει της εξόδου του τριημέρου

Αυξημένα μέτρα ενόψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν :

Eπίδομα ανεργίας ΤΕΛΟΣ για την συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων

 
- Απάντηση βόμβα του Όλι Ρεν σε ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή
- Στο Μνημόνιο περιλαμβάνεται δέσμευση εξοικονόμησης 500 εκ. Ευρώ από επιδόματα ανεργίας
- Έρχεται η περικοπή και άλλων κοινωνικών παροχών


Η είδηση σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες ανέργους δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης αφού προέρχεται από τα πλέον αρμόδια χείλη, του κοινοτικού επιτρόπου δηλαδή για οικονομικά θέματα. 
Ο Όλι Ρεν ρωτήθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή να διευκρινίσει τι σημαίνει η δέσμευση στο πλαίσιο του Μνημονίου για εξοικονόμηση 500 εκ ευρώ από επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης.
Ο Φινλανδός επίτροπος απάντησε χωρίς περιστροφές πως από το 2012 θα εξοικονομηθούν τα χρήματα αυτά καθώς θα γίνει έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας. 
Δηλαδή για να το πούμε απλά το επίδομα ανεργίας θα το στερηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων και θα το δικαιούνται όσοι θα περιλαμβάνονται στα κριτήρια ελάχιστων απαιτούμενων μέσων διαβίωσης.
Συνεπώς θα ελεγχθούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία ΟΛΩΝ των ανέργων και από το ''κόσκινο'' μετά θα περάσουν ελάχιστοι.
Μάλιστα η Κομισιόν μας προετοιμάζει για ακόμα χειρότερα καθώς προαναγγέλει την δραστική μείωση και άλλων κοινωνικών παροχών μετά από αξιολόγηση τους.

newsit.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ κ.κ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία, σε πλήρη αντίθεση με την πάγια πρακτική του ΠΑΣΟΚ, που θυμάται όλος ο κόσμος, καταδίκασε και καταδικάζει κάθε φαινόμενο και κάθε μορφής βία. Όπου και αν συμβαίνει, από όπου και αν προέρχεται, όποιον και αν στοχεύει, όποια αίτια και αν έχει, όποια πρόφαση και αν επικαλείται. Το είπαμε πολλές φορές έως τώρα και δεν παύουμε να το επαναλαμβάνουμε. Η εμμονή των κυρίων Πεταλωτή και Καρχιμάκη, στους μονότονους ισχυρισμούς τους, παρά τις αλλεπάλληλες ξεκάθαρες τοποθετήσεις της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτει πολιτικό θράσος. Αποβλέπει στην πρόκληση πόλωσης και φανατισμού και καθίσταται, πλέον,  ύποπτη».

Δημήτρης Σκούρας : " O κος Κλαδούχος διαστρέφει την πραγματικότητα, ειλικρινά εξεπλάγην. Θεωρώ κυριολεκτικά ανάξια σχολιασμού την ανακοίνωσή του."

Σύντομη απάντηση στον μετρ της παραπληροφόρησης και της μικροπολιτικής κ. Αντώνη Κλαδούχο
Στην ιστοσελίδα του συνδυασμού του την Τετάρτη 2 Μαρτίου ο κ. Αντ. Κλαδούχος δημοσίευσε ανακοίνωσή του με τίτλο «Δεν θέλουν να γίνουν σχολεία στο Ξυλόκαστρo» αναφερόμενος ονομαστικά σε εμένα, πέντε ακόμα συνεργάτες μου ...δημοτικούς συμβούλους και τον επικεφαλής της Συμπολιτείας!!!

Ομολογώ ότι ακόμα κι εγώ που γνωρίζω πόσο συχνά και εύκολα ο κος Κλαδούχος διαστρέφει την πραγματικότητα, ειλικρινά εξεπλάγην. Θεωρώ κυριολεκτικά ανάξια σχολιασμού την ανακοίνωσή του.
Είναι άραγε δυνατόν να πιστέψει οποιοσδήποτε καλόπιστος συμπολίτης που δεν επηρεάζεται από τυφλές κομματικές αγκυλώσεις και μικροσυμφέροντα ότι υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δε θέλουν να γίνουν σχολικά κτίρια στον τόπο μας; Αν υπάρχει έστω και ένας με μεγάλη χαρά να τον ενημερώσουμε, να του αποδείξουμε τα γεγονότα που αναδεικνύουν ξεκάθαρα την ποιότητα λόγων και έργων του κ. Αντ. Κλαδούχου, που με ανεξήγητη προχειρότητα και ανευθυνότητα ψεύδεται, ασχημονεί και διαστρεβλώνει την αλήθεια για να καλύψει την απαράμιλλη ανεπάρκειά του σε σοβαρά θέματα του Δήμου μας.


Δημήτρης Σκούρας
«Δημοτική Αναγέννηση»

«Αντίο» από το Γιώργο Σαββίδη

«Αντίο» από Σαββίδη
Η αναμέτρηση του Ασπρόπυργου με τον Πλατανιά στις 20 Φεβρουαρίου πιθανότατα θα αποτελέσει το τελευταίο παιχνίδι του Γιώργου Σαββίδη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος μέσος, που είχε εκφράσει την πρόθεση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο τέλος της σεζόν, αποφάσισε να δώσει πρόωρο τέλος στην πολυετή καριέρα του.
Αξίζει να σημειωθεί πως στη 15χρονη διαδρομή του στα γήπεδα φόρεσε τη φανέλα επτά διαφορετικών ομάδων (Καστοριά, Λύκοι, Καλλιθέα, Εργοτέλης, Εθνικός Αστέρας, Κόρινθος και Ασπρόπυργος).

Αγωνία στην Κόρινθο για τον αρχηγό Πέτρο Δημητριάδη

Πάνω στον Πέτρο Δημητριάδη έχουν πέσει άπαντες στην ομάδα του Ισθμού εν όψει του εκτός έδρας ντέρμπι με τη Ρόδο. Ο αρχηγός της Κορίνθου ταλαιπωρείται το τελευταίο 20ήμερο από ένα πρόβλημα στη μέση που τον έχει αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης.
Η κατάστασή του παρουσιάζει βελτίωση, όμως η συμμετοχή του στην αναμέτρηση της προσεχούς Δευτέρας θα κριθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η απουσία του Δημητριάδη ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής τόσο κόντρα στον Αίαντα Σαλαμίνας όσο κυρίως εναντίον του Ηρακλή Ψαχνών, όπου οι «ερυθροκίτρινοι» ήταν σχεδόν ακίνδυνοι σε όλη τη διάρκεια του ματς.
Από την πλευρά του ο Νίκος Κουρμπανάς έχει αρχίσει να καταστρώνει ήδη τα πλάνα του χωρίς τον Ντόμα που θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής.

"Γκάφα" ολκής στο ντέρμπι Ρόδος-Κόρινθος

Πρόκειται για ανευθυνότητα ή εμπαιγμό; Αυτό, είναι κάτι στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας μετά τη σημερινή «γκάφα» ολκής στην οποία υπέπεσε, ορίζοντας ως παρατηρητή διαιτησίας στην αναμέτρηση Ρόδος – Κόρινθος την Καθαρά Δευτέρα, τον Κορίνθιο, Παναγιώτη Αργύρη!
Στη Ρόδο, στο …ανάγνωσμα του ονόματος, έτριβαν τα μάτια τους από απορία, ωστόσο η …θολούρα, δεν αλλοίωνε το όνομα του Κορίνθιου παρατηρητή, που ήρθε να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο το κλίμα, λίγα 24ωρα πριν από έναν αγώνα υψίστης βαθμολογικής και όχι μόνο σημασίας! Εξάλλου, πριν από αυτό το παιχνίδι, τα «ελάφια» τα έχουν δει όλα και απορούν τι άλλο μπορεί να προκύψει μέχρι τη σέντρα.
Κατ’ αρχήν, η ημέρα που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση προκάλεσε το πρώτο «σοκ», ενώ ακολούθησε η στάση της Κορίνθου και η πίεση που επιδίωξε να ασκήσει μέσω υψηλά ιστάμενων προσώπων στην Λίγκα, για να γίνει η σέντρα του ματς στις 3.30μ.μ και όχι στις 5μ.μ, προφανώς για να κρατήσει μακριά από το Στάδιο όσο το δυνατόν περισσότερους οικογενειάρχες.
Στη Ρόδο πάντως, δεν άφησαν το σημερινό απλά και μόνο να περάσει. Επικοινώνησαν άμεσα με τα αρμόδια όργανα και ζήτησαν εξηγήσεις, για να λάβουν τελικά μία συγνώμη και τη βεβαίωση πως θα υπάρξει διόρθωση. Ακόμα κι έτσι όμως, ο ορισμός αυτός δεν παύει να προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν ή …βλέπουν κάποιοι το ντέρμπι κορυφής της 23ης αγωνιστικής.

Πηγή: 12soccer.gr

Ο Τάσος Παυλίδης στο Golden3: “Η καλή Κόρινθος δεν φοβάται κανέναν”

Το ντέρμπι της Ρόδου την καθαρά Δευτέρα είναι αυτό που κλέβει την παράσταση από τους αγώνες της Football League2. Τα “ελάφια” φιλοξενούν την Κόρινθο σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά.  Ο σκόρερ του αγώνα του πρώτου γύρου, Τάσος Παυλίδης μίλησε στο Golden3 για το μεγάλο ματς τονίζοντας ότι η Κόρινθος στην καλή της μέρα δεν έχει να φοβηθεί κανένα αντίπαλο. Αναφέρθηκε ακόμα στα στοιχεία που... χαρίζουν άνοδο, αλλά και στην ήττα από τα Ψαχνά που έχει πεισμώσει τους πρωτοπόρους.
Αναφορικά με τον αγώνα κόντρα στη Ρόδο ο Παυλίδης δήλωσε στο Golden3: “Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σε μία δύσκολη έδρα. Ένα ντέρμπι ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Ένα ματς που θα κρίνει πολλά.  Εμείς σαν Κόρινθος πάμε για τη νίκη όπως άλλωστε και σε κάθε ματς. Είναι ένας τελικός και για μας και για τον αντίπαλο. Τέτοια ματς κρίνονται στο πάθος και τη θέληση που υπάρχει. Αν είμαστε καλά εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Η καλή Κόρινθος δεν έχει να φοβηθεί κανένα”.
Όσο για τα “συστατικά” που πρέπει να έχει μία ομάδα για να κερδίσει την άνοδο ο Έλληνας μέσος της Κορίνθου υπογράμμισε: “Για να μπορέσεις να ανέβεις κατηγορία πρέπει να υπάρχει μεγάλη σταθερότητα σε όλους τους τομείς. Σε όλα τα επίπεδα. Για παράδειγμα αγωνιστικά πρέπει να είσαι σοβαρός σε όλα τα παιχνίδια να έχεις και καλή άμυνα και καλή επίθεση. Μεγάλο ρόλο παίζει και η χημεία της ομάδας. Ανάμεσα σε παίκτες και προπονητικό τιμ. Εμείς αυτό το έχουμε από την αρχή της χρονιάς. Έχουμε βρει τη χημεία μας. Παίζει ρόλο και ποια ομάδα θα δείξει πιο πολύ ότι θέλει να ανέβει. Εμείς το θέλουμε πάρα. Το ξαναλέω ότι όταν είμαστε καλά δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα αντίπαλο”.
Τέλος για το αν η ήττα από τον Ηρακλή Ψαχνών έχει επηρεάσει την ψυχολογία της ομάδας επεσήμανε: “Η ήττα από τα Ψαχνά μας έχει πεισμώσει. Μπορώ να πω ότι μετά από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα είδαμε κάποια από τα λάθη μας και μπορούμε να τα διορθώσουμε. Κάποιες φορές στο ποδόσφαιρο μία ισοπαλία δεν σε κάνει να δεις όλα σου τα λάθη. Λες εντάξει, πήρα ένα βαθμό, αλλά μία ήττα σε βοηθάει να μαθαίνεις από τα λάθη”.

Eνός λεπτού σιγή από τη FOOTBALL LEAGUE 2 στη μνήμη των αδικοχαμένων αστυνομικών

H FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ  αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή αγώνων της 25ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της FOOTBALL LEAGUE  και των αγώνων της 23ης και της 25ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της FOOTBALL LEAGUE 2 του 1ου και του 2ου Ομίλου αντίστοιχα, που θα διεξαχθούν το Σάββατο 05-03-2011, την Κυριακή 06-03-2011 και τη Δευτέρα  07-03-2011, στη μνήμη των αδικοχαμένων αστυνομικών, που έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας την Τρίτη 01-03-2011.Ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Καλογιάννης θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων.

Άρης Σπηλιωτόπουλος:«η Υπουργός Παιδείας υπονομεύει το εκπαιδευτικό σύστημα, βάζει τα σχολεία στην εντατική και στοιβάζει τους μαθητές σε κτίρια αποθήκες»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τα σχέδια συγχώνευσης σχολείων που προωθεί η Υπουργός Παιδείας υπονομεύει το εκπαιδευτικό σύστημα, βάζει τα σχολεία στην εντατική και στοιβάζει τους μαθητές σε κτίρια αποθήκες που δεν πληρούν τις απαραίτητες και σύγχρονες κτιριακές υποδομές. Μάταια η Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα πολυπληθή σχολεία ευνοούν τους μαθητές και το εκπαιδευτικό σύστημα. Τις συγχωνεύσεις των σχολείων τις σχεδίασαν με οικονομίστικα και λογιστικά, αλλά όχι εκπαιδευτικά κριτήρια. Η κα Διαμαντοπούλου έστω και τώρα, οφείλει να αναλογιστεί τις ευθύνες της για την αναστάτωση και την ένταση που έχει προκαλέσει με τις παλινωδίες της και να λάβει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια σε όλη την Ελλάδα αντιδρούν με ομόφωνες αποφάσεις τους».

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛ​ΟΣ:«Εφιαλτικό σκηνικό ανεργίας»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της εγγεγραμμένης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εφιαλτικό είναι το σκηνικό της ανεργίας στη χώρα μας. 834.290 εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο 2011. 144.734 άνεργοι δεν αναζητούν καν Εργασία, αφού έχουν απογοητευτεί πλήρως από την ανυπαρξία Κυβερνητικής πολιτικής. 14,09% του συνόλου των ανέργων είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων. Το πιο βαρύ τίμημα στην ανεργία πληρώνουν οι γυναίκες και  οι νέοι μας.   Η πολιτική της Κυβέρνησης δεν χρειάζεται άλλες αποδείξεις αποτυχίας. Η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται καθημερινά. Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι ο μοναδικός δρόμος για να πολεμήσουμε την κρίση είναι η Ανάπτυξη. Με συγκεκριμένες προτάσεις. Με ολοκληρωμένες δράσεις. Με μετρημένες και κοστολογημένες πολιτικές. Αυτή είναι η θέση και η δέσμευσή μας. Για την έξοδο από την κρίση. Για την ελπίδα και την προοπτική των εργαζομένων, των ανέργων και κυρίως της νέας γενιάς».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ TOY YΠΕΥΘ TOMEA ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΜΕ ΤΗΣ ΝΔ κ Σ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ME ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡ ΤΥΠΟΥ.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου κ. Πλαχούρη Γιάννη και το γραμματέα κ. Κρίκο Σπύρο είχε την Τρίτη, 1 Μαρτίου, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μ.Μ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Εύβοιας κ. Σίμος Κεδίκογλου.
Ο διάλογος γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις επαγγελματικές ενώσεις των διαφόρων φορέων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ενόψει της κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου, αλλά και με σκοπό να κατατεθούν προτάσεις, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο υπό κατάρτιση πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για το χώρο των Μέσων Ενημέρωσης.
Έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και υπογραμμίστηκε η ανάγκη να ληφθούν μέτρα που θα εξασφαλίζουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότερη και υγιέστερη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης.
Οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα οριστικοποιηθούν μετά τη σύσκεψη της Ολομέλειας της Ένωσης και θα παρουσιαστούν σε επόμενη συνάντηση που θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Eνα ραπ-ζεϊμπέικο στη Γιουροβίζιον

Το τραγούδι «Κοιτάξτε τον χορό μου», ή αλλιώς «Watch my dance» κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα τόσο των κριτών όσο και του τηλεοπτικού κοινού και πήρε το εισητήριο για να ταξιδέψει στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην διοργάνωση του Μαίου τελείωσε λίγο πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα αναδεικνύντας νικήτη τον  Λούκα Γιώρκα με το τραγούδι "Watch my dance" σε μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους  Ελεάνας Βραχάλη.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα  μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν η Μαρίνα Λαχανά, διευθύντρια προγράμματος της ΕΡΑ, ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος, ραδιοφωνικός παραγωγός, η Μπέσσυ Μάλφα, ηθοποιός, ο Γιώργος Παυριανός, στιχουργός και ο μουσικοσυνθέτης, Ανδρέας Πυλαρινός. Ακόμα, οι ψήφοι των μελών της επιτροπής αποτέλεσαν το 50% του αποτελέσματος, ενώ το άλλο 50% διαμορφώθηκε από το τηλεοπτικό κοινό με την διαδικασία του televoting.
Παρουσιάστρια της διοργάνωσης ήταν η Λένα Αρώνη, ενώ η διαδικασία μεταδιδόταν, εκτός από την τηλεόραση, και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΡΤ για τη Eurovision, καθώς και από την ERTworld για τον απόδημο ελληνισμό.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς διαγωνίστηκαν 6 τραγούδια ( με τη σειρά που εμφανίστηκαν στην σκηνή) :
Το «Come With Me» από το συγκρότημα «Κόκκινα Χαλιά».
Το «The Time Is Now» με την Βαλάντω Τρύφωνος.
► Το «Χαμογέλα», ένα τραγούδι με ελληνικό στίχο από το συγκρότημα Τριημιτόνιο.
► Το  «It's all Greek to me»που τραγούδησε η Αντιγόνη Ψυχράμη.
► Το «Watch my dance» ένα εναλλακτικό τραγούδι, συνδυασμός ζεϊμπέκικου και ραπ μουσικής που τραγούδησε ο Λούκας Γιώρκας και τέλος
► Το «I don’t Want to Dance» της Nikki Ponte.
Στη διοργάνωση παρουσιάστηκε και το τραγούδι της Κύπρου, το «Σαν Άγγελoς Σ' αγάπησα» , με τον Χρίστο Μυλόρδο.
Οσον αφορά τώρα στον διαγωνισμό που θα γίνει το Μάιο στο Ντίσελντορφ:
Στον α' ημιτελικό (10 Μαΐου 2011):
(α' μέρος) Αλβανία, Αρμενία, Φινλανδία, Γεωργία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Ελβετία, Τουρκία.
(β΄ μέρος) Αζερμπαϊτζάν, Κροατία,Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Λιθουανία, Μάλτα, Πορτογαλία, Σαν Μαρίνο.

Στον β' ημιτελικό (12 Μαΐου 2011):
(α' μέρος) Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κύπρος, Μολδαβία, Ολλανδία, Σλοβακία, Σουηδία, Ουκρανία.
(β' μέρος) Λευκορωσία, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Λετονία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σλοβενία.

enet.gr

Βρέθηκαν χαμένες μετώπες του Παρθενώνα. Σημαντική ανακάλυψη Ελλήνων αρχαιολόγων.




Μία σημαντική ανακάλυψη έκαναν οι Έλληνες αρχαιολόγοι, μετά τη φωτογραμμετρική αποτύπωση που έγινε στα τείχη της Ακρόπολης. Πέντε μετόπες του Παρθενώνα, εντοπίστηκαν στο νότιο τείχος της Ακρόπολης. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι εντοιχίστηκαν κατά το 18ο αιώνα, όταν επισκευάστηκε το τείχος της Ακρόπολης.
Τα θραύσματά τους βρίσκονται στο νότιο τείχος και εκτιμάται ότι προέρχονται από τη νότια πλευρά του Παρθενώνα. Όλα δείχνουν ότι ενσωματώθηκαν στην οχύρωση της Ακρόπολης κατά των 18ο αιώνα, όταν έγιναν έργα αποκατάστασης των τειχών. Τα κομμάτια αυτά ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους λίθους γιατί είναι από λευκό καλοδουλεμένο μάρμαρο Πεντέλης, όπως ήταν όλος ο Παρθενώνας.
Την αποκάλυψη δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", η οποία αναφέρει ότι προφανώς οι πέντε μετόπες διέφυγαν της προσοχής του Έλγιν και εκτιμά ότι αν ήξερε την ύπαρξή τους τότε είτε δεν θα χρειαζόταν να μπει στον κόπο να πριονίσει και να κατεβάσει τις άλλες από το ναό, είτε θα φρόντιζε να αρπάξει και αυτές!
Οι έλληνες αρχαιολόγοι έκαναν την σημαντική αυτή ανακάλυψη μετά την επεξεργασία δύο χιλιάδων εικόνων, που ελήφθησαν στο πλαίσιο της αποτύπωσης των τειχών με σύγχρονες φωτογραφικές μεθόδους. Η αποτύπωση των τειχών έγινε με ένα κατάλληλα διαμορφωμένο μετεωρολογικό μπαλόνι και μέσω μιας μεθόδου που με κατάλληλη επεξεργασία προσφέρει εικόνα με ακρίβεια σχεδίου.
Μέχρι σήμερα, οι αρχαιολόγοι πίστευαν ότι οι νότιες μετόπες είχαν καταστραφεί από την έκρηξη Μοροζίνι το 1687. Τα νέα ευρήματα δείχνουν όμως ότι κομμάτια του ναού έπεσαν στο εσωτερικό του και συγκεντρώθηκαν αργότερα για να ενσωματωθούν στο τείχος.
Τα θραύσματα, αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", αποτελούν ένα μικρό μέρος από τις συνολικά 92 μετόπες του Παρθενώνα, που απεικονίζουν Γιγαντομαχία στην ανατολική πλευρά, Αμαζονομαχία στην δυτική, τον Τρωικό Πόλεμο στην βόρεια και Κενταυρομαχία στη νότια. Ωστόσο, το τι ακριβώς απεικονίζουν οι πέντε εντοιχισμένες μετόπες που μόλις αποκαλύφθηκαν θα φανεί μόνο όταν αποξηλωθούν από τη θέση τους.

thebest.gr

Προσλήψεις 10.667 μονίμων το 2011

Τη σταδιακή ενσωμάτωση των 15 ειδικών μισθολογίων στον β
ασικό «κορμό» και την ενιαία λογική του Μισθολογίου που θα ισχύσει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ανακοίνωσε ο Γ. Ραγκούσης



Οι τομείς προτεραιότητας, αλλά και τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνουν οι 10.667 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων και των μετατάξεων για το 2011, περιλαμβάνονται στην κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών κ. Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Να γιατί καταστραφήκατε! 1999-2009, η δεκαετία του ολέθρου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εικόνα απόλυτης διάλυσης παρουσιάζει πλέον η χώρα, με το κλίμα να βαραίνει ακόμη περισσότερο λόγω της δολοφονικής επίθεσης κατά αστυνομικών και του πένθους που ήλθε να προστεθεί σε μια γενικότερα πένθιμη ατμόσφαιρα.
Η επικοινωνιακή επιλογή μιας βιαστικής εξόδου στους δρόμους της Ομάδας Δίας, η στρατηγική αναβολής επίλυσης κάθε προβλήματος, όπως συνέβη με την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας που εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα, οι κατηγορίες για μη συμμετοχή σε έναν διάλογο για το χρέος, παρά το γεγονός ότι η πορεία του είναι προδιαγεγραμμένη, αποδεικνύει ότι το πολιτικό μας σύστημα βρίσκεται μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο.

Οι χρεοκοπημένοι που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η εκ μέρους του υπουργού των Εσωτερικών χθεσινή ανακοίνωση περί περικοπής κατά 20% της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα, αποσκοπεί χωρίς αμφιβολία στην ικανοποίηση του κοινού αισθήματος και επομένως μόνο προπαγανδιστική αξία έχει.
Η ουσία βρίσκεται, κατά τη γνώμη μου, αλλού. Στο γεγονός ότι τα κόμματά μας είναι εντελώς χρεοκοπημένα, έχουν δανειστεί τα μαλλιά της κεφαλής τους, δανείζονται κάθε φορά βάζοντας ως εγγύηση την επόμενη κρατική χρηματοδότηση, οι κατά καιρούς – όχι, βέβαια, τώρα, καθώς θα τους έπαιρνε ο κόσμος με τις πέτρες – οικονομικές εξορμήσεις τους αποδίδουν ελάχιστα, δεν έχει λειτουργήσει καμιά πομπώδης εξαγγελία περί διαφάνειας, κουπονιών και πιστωτικών καρτών.
Φυσιολογικό είναι να διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατόν κόμματα που ουδέποτε κατάφεραν να βάλουν σε τάξη τα του οίκου τους, να κατεβαίνουν κάθε φορά στις εκλογές με την υπόσχεση ότι θα νοικοκυρέψουν τη χώρα.

Μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, που φέρνουν την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω, στον τομέα της κρατικής λειτουργίας, συμβαίνουν επί των ημερών της νέας διακυβέρνησης, η οποία εξαντλεί την πολιτική της μόνο στη λήψη ακραίων, εισπρακτικών μέτρων για την εφαρμογή του Μνημονίου, χωρίς να είναι σε θέση να αποτρέψει, αλλά ούτε και να επιλύσει, τα σοβαρά προβλήματα που η ίδια δημιουργεί με τις επιλογές της. Από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη σύγχρονη Ελλάδα που επαγγελλόταν ο κ. Παπανδρέου, φθάσαμε στη… χειρόγραφη ακυβερνησία και στην οπισθοδρόμηση. Το χάος που επικρατεί στην υποτιθέμενη λειτουργία δύο κορυφαίων πολιτικών εφαρμογών, το ΤΑXISNET και τον «Καλλικράτη», είναι χαρακτηριστικό. Το νέο, προηγμένο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών υπέστη «μπλακ άουτ», επαναφέροντας την ταλαιπωρία της έντυπης μορφής στις φορολογικές δηλώσεις και γυρίζοντας τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω το όλο εγχείρημα εκσυγχρονισμού των εφοριών.
Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ, η έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων έκαναν το… θαύμα τους, τινάζοντας στον αέρα το σύστημα. Από την άλλη πλευρά, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού δύο μήνες από την τυπική ισχύ της πολυδιαφημισμένης διοικητικής μεταρρύθμισης του υπουργείου Εσωτερικών, βασικές εκτελεστικές πράξεις του νόμου φαίνεται ότι έχουν παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες και οι νέοι δήμοι αδυνατούν να λειτουργήσουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη χαώδη εικόνα στις πολεοδομίες. Λανθασμένες επιλογές, παραλείψεις και ανεπαρκής χρηματοδότηση έχουν φέρει το αναμενόμενο.
Ενάμιση χρόνο στην εξουσία και το μόνο που έχει απομείνει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι οι δραματικές επιπτώσεις των μέτρων του Μνημονίου. Από τις μειώσεις μισθών μέχρι την επιβολή υπέρογκης φορολογίας. Γιατί, ως προς τα υπόλοιπα, αποδεικνύεται ότι το κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Στον αστερισμό του κραξίματος…

Γράφει ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ήταν η σειρά του Θ. Πάγκαλου να αποδοκιμαστεί και να δεχθεί τις λεκτικές επιθέσεις Ελλήνων πολιτών. Η μοίρα το έφερε έτσι ώστε ο Θ. Πάγκαλος να δεχθεί το «κράξιμο» στο Παρίσι, εκεί δηλαδή που πριν από 43 χρόνια, συμμετέχοντας στην εξέγερση του Μάη του ΄68, «έκραζε» ο ίδιος τους τότε εκφραστές του συστήματος…

Χρήστος Σταϊκούρας:«Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη»

 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το διάλογο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015:

Εργαστήριο εμπλουτισμού της Wikipedia στα ελληνικά!

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας έγινε με επιτυχία το εργαστήριο για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, στελέχη φορέων της τοπικής κοινωνίας και άλλοι πολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την Wikipedia, τη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές για τη σύνταξη της Wikipedia και στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν έμπρακτα τρόπους συγγραφής και επιμέλειας των λημμάτων της εγκυκλοπαίδειας.
Επίσης συζητήθηκαν εμπειρίες συμμετοχής στην ελληνική wikipedia από παλαιότερους έμπειρους χρήστες, που συμμετείχαν στο εργαστήριο. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη χρήση και αξιοπιστία της wikipedia, αλλά και την ποιότητα του υλικού που αναρτάται στην διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια.
Η εκδήλωση ήταν η πρώτη από μια σειρά δράσεων που έχουν προγραμματιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η εξοικείωση με την Wikipedia (Βικιπαίδεια), ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή της ελληνικής κοινωνίας.
Παράλληλα, οι εκδηλώσεις στοχεύουν στον εμπλουτισμό των λημμάτων της Wikipedia στα Ελληνικά μέσω της συμμετοχής ομάδων, κοινοτήτων αλλά και εθελοντών που θέλουν να είναι ενεργά μέλη της Κοινωνίας της Γνώσης, μιας γνώσης που δεν περιορίζεται σε επαΐοντες αλλά αναπτύσσεται με την εθελοντική συνεισφορά, την τεκμηρίωση και τη συστηματική χρήση της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας.
Όσοι θέλουν μπορούν να βρουν τις παρουσιάσεις και τη δραστηριότητα του εργαστηρίου εδώ.
newsit.gr

Χειμερινή προσφορά από το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα έως Παρασκευή για τα σχολεία και συλλόγους ισχύουν μειωμένες τιμές 5 € ανά άτομο για ενοικίαση εξοπλισμού, δάσκαλο σκι κατά ομάδες 10 – 15 ατόμων και αναβατήρα.
Για περισσότερες πληροφορίες στα παρακάτω τηλέφωνα : 6941550983 – 6948064102.

Κλειστός ο δρόμος Περιστέρας-Χιονοδρομικού Καλαβρύτων λόγω της χιονόπτωσης

Λόγω  χιονόπτωσης έκλεισε  χθες το μεσημέρι η διαδημοτική οδός Περιστέρας Ακράτας - Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Σήμερα στα Τρίκαλα και το Περιστέρι το "τελευταίο αντίο" στους δύο αστυνομικούς

Σήμερα στα Τρίκαλα και το Περιστέρι θα τελεστούν  οι κηδείες των δύο αστυνομικών ,του 22χρονου Γιώργου Σκυλογιάννη και του 23χρονου Γιάννη Ευαγγελινέλη, που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενόπλων την Τρίτη στου Ρέντη. Εκτός κινδύνου εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι άλλοι δύο αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ» που τραυματίστηκαν.Ο πρώτος φέρει θλαστικό τραύμα στο γόνατο, ενώ έχει υποστεί ισχυρό σοκ και υποστηρίζεται ψυχολογικά. Ο δεύτερος, ύστερα από την χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας, μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τραύμα του στη λαγόνιο φλέβα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε χθες τον αστυνομικό .
Εν τω μεταξύ, μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σε όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού, της Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι να τελεστούν οι κηδείες των δύο αστυνομικών. Παράλληλα, ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στη μνήμη των δύο νεκρών, ύστερα από εντολή του αρχηγού.
Σήμερα στις 21:00, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων πραγματοποιεί συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας για τη δολοφονία των δύο νέων αστυνομικών στην πλατεία Συντάγματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΗΡΥΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ KΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ


ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 2011.

Κυριακή ΤΥΡΙΝΗΣ 6/3:
Θ. Λειτουργία εις Ι. Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ροζενών.
Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός (Εσπερινός της Συγγνώμης) και ομιλία εις Ι. Καθεδρικὸ Ναὸ Απ. Παύλου Κορίνθου.
Καθαρά Δευτέρα 7/3:
Μ. Απόδειπνο και Κανών εις Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου.

ΟΝΝΕΔ: Οργή και θλίψη για το χαμό των δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Image
Οργή και θλίψη για το χαμό
των δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ

 
Αθήνα, 2 Μαρτίου 2011

Οι λέξεις «οργή» και «θλίψη» είναι λίγες για να χαρακτηρίσουν την στυγερή δολοφονία δύο νέων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ εχτές το απόγευμα σε συμπλοκή με κακοποιούς στην περιοχή του Κηφισού. Ο θλιβερός χτεσινός απολογισμός των δύο νεκρών αστυνομικών και δύο ακόμα – ευτυχώς εκτός κινδύνου – συναδέλφων τους , θυμίζει περισσότερο «εμπόλεμη κατάσταση» παρά ένα κράτος που μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ευημερία στους κατοίκους της.
Η χτεσινή παρουσία της ΟΝΝΕΔ , μόλις λίγη ώρα πριν δεχτούν τα πυρά οι άτυχοι αστυνομικοί , στην Πρεσβεία της Λιβύης για να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία για την πρωτοφανή αιματοχυσία και την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην γειτονική χώρα  , φάνηκε δυστυχώς ,κάτι παραπάνω από προφητική , καθώς η κρίση αξιών έχει αρχίσει να χτυπάει και την πόρτα της χώρα μας. Τα πρώτα σημάδια είναι ήδη ορατά. Εν ψυχρώ δολοφονία με καλάσνικοφ , στην καρδιά της Αθήνας.
Ας λάβει επιτέλους η ελληνική πολιτεία τις ευθύνες που τις αναλογούν και να προστατεύσει αυτούς που μας προστατεύουν .Όχι άλλο αίμα αστυνομικών, παιδιών της γενιάς μας , που
διακινδυνεύουν την ζωή τους κάθε μέρα για έναν πενιχρό μισθό.
Η ελληνική αστυνομία κάτω από καθεστώς  διάλυσης και πλήρους απαξίωσης δεν μπορεί να είναι το εξιλαστήριο θύμα του κάθε  εγκληματία που κυκλοφορεί ανενόχλητος ανάμεσά μας.
Το να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας όλοι οι νέοι και οι νέες , όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι δεδομένο , το να κάνουμε κάτι να σταματήσει αυτός ο κύκλος βίας είναι το δύσκολο αλλά και το  επιβεβλημένο.
Γιατί πίσω από το αλεξίσφαιρο του αστυνομικού δεν προστατεύεται μόνο η ζωή του , αλλά και η Δημοκρατία μας , η αξιοπρέπεια μας , η ίδια μας η λογική.

Από το Γραφείο Τύπου
onned-korinthias.gr