Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Άγρια κακοκαιρία από την Κ. Δευτέρα - Θα χιονίσει ακόμα και στο Σύνταγμα! Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Τελευταία ενημέρωση: 04.03.2011 | 20:54-
- Τι δηλώνει στο Newsit o Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος
Οδηγίες από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση στο Ελσίνκι, του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι. Συμφώνισαν ότι "Το μνημόνιο δεν λύνει προβλήματα"

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ε.Λ.Κ. στο Ελσίνκι, με τον νικητή των εκλογών και εντολοδόχο Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας κ. Έντα Κένι

Ολύμπια Οδός: Παράταση ως το 2012 για την κατασκευή του τμήματος Α/Κ Κιάτου-Δυτικός Α/Κ Αιγίου. Απάντηση του Γ. Μαγκριώτη σε Ερώτηση του Γ. Κοντογιάννη

112 εκατ. ευρώ είναι το καθαρό ποσό που είχε εισπράξει ως τον Ιούλιο του 2010 ο Παραχωρησιούχος από τα διόδια στην Ολύμπια Οδό σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γ. Μαγκριώτη, σε Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, σχετικά με την πρόοδο του έργου σε σχέση με τις εισπράξεις από τα διόδια και τις απολύσεις εργαζομένων από εταιρείες της κοινοπραξίας κατασκευής του έργου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό από τα 150 εκατ. ευρώ που έχει εισπράξει ο Παραχωρησιούχος από τα διόδια, ποσοστό 25% περίπου αναλώνεται σε έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου, συνεπώς το καθαρό ποσό για την κατασκευή του έργου είναι 0,75Χ150=112 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι σε αντιστοιχία με το ποσοστό προόδου των εργασιών.
Ακόμα επισημαίνεται ότι δεν υφίσταται συμβατικός συσχετισμός των εσόδων διοδίων με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών. Και τούτο διότι ο κυκλοφοριακός κίνδυνος ο οποίος συνδέεται με τα έσοδα των διοδίων, αποτελεί κίνδυνο που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Παραχωρησιούχος.
Ως προς την Τέταρτη Αποκλειστική Προθεσμία που αφορά στην ολοκλήρωση των τμημάτων Αρχαία Κόρινθος-Α/Κ Κιάτου, Α/Κ Αραχωβίτικων-Α/Κ Ρίου-Κ1 Μηντιλόγλι-Α/Κ Κάτω Αχαΐας, σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, έχει παραταθεί μέχρι την 30-6-2012 λόγω καθυστέρησης ολοκλήρωσης των αρχαιολογικών εργασιών και ερευνών, καθώς και των απαλλοτριώσεων, αλλά και των εκκρεμών προσφυγών στο Συμβούλιο  της Επικρατείας για την παραλλαγή της χάραξης στα Βραχνέικα (όπου κάτοικοι δεν επιτρέπουν την οποιαδήποτε έναρξη εργασιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης). Κατά συνέπεια, οι προβλέψεις του σχετικού άρθρου της Σύμβασης περί παύσης επιβολής διοδίων για τα μη ολοκληρωμένα τμήματα, ισχύουν για την παραταθείσα προθεσμία.
Ωστόσο, το Υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τον Παραχωρησιούχο για τη μείωση των διοδίων τελών στα υπό κατασκευή τμήματα του αυτοκινητόδρομου.

thebest.gr

Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Ακράτα και Αιγείρα

Κορυφώνονται αυτή την εβδομάδα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Αιγειράτικου Καρναβαλιού 2011, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρας, με τη χορηγία του Δήμου Αιγιάλειας. Το πρόγραμμα για το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή έχει ως εξής:

-Παρασκευή 4 Μαρτίου: Πάρτυ μασκέ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας στο Club «Αρχόντισσα».
-Σάββατο 5 Μαρτίου: Βραδινή παρέλαση στις 8.30μ.μ.-Συναυλία.
-Κυριακή 6 Μαρτίου: Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στις 4.30μ.μ. –Dj Party.

Το Ακρατινό Καρναβάλι, συνεχίζεται και φέτος, με πλούσιο πρόγραμμα που απευθύνεται σε καρναβαλιστές όλων των ηλικιών! Το πρόγραμμα, μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, έχει ως εξής:
-Παρασκευή 4 Μαρτίου-Διαγωνισμός χορού και τραγουδιού στην αίθουσα «Αναγέννηση» στις 6μ.μ.
-Σάββατο 5 Μαρτίου-Λαμπαδηδρομία στις 7μ.μ., γλέντι με ψητά, λουκουμάδες και δωρεάν κρασί, με καρναβαλική μουσική στις 8μ.μ. στην πλατεία Ακράτας.
-Κυριακή 6 Μαρτίου-Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, με αφετηρία την πλατεία Ακράτας και τερματισμό την πλατεία Σιλυβαινιωτίκων. Απονομή βραβείων, κάψιμο Καρνάβαλου (έναρξη 2μ.μ.). Χορός της Φιλαρμονικής Ακράτας στην αίθουσα «Αναγέννηση» στις 10μ.μ.
-Δευτέρα 7 Μαρτίου- Κούλουμα στον Αϊ- Γιώργη Ακράτας (μετά τις 11.30π.μ.).

Δημήτρης Ζωιτσούδης
thebest.gr

Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος: « Ο Τόπος, χρειάζεται πρωθυπουργό, που να κυβερνά και όχι υβριστή και ψευδόμενο κομματάρχη».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, απαντώντας στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με φανατισμό και ύβρεις ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να ηρεμήσει τις πρωτοφανείς αναταράξεις στο κυβερνητικό σκορποχώρι. Υβρίζει εκείνους από τους οποίους –υποτίθεται- ότι επιζητεί τη συναίνεση. Ο Τόπος, όμως, χρειάζεται πρωθυπουργό, που να κυβερνά και όχι υβριστή και ψευδόμενο κομματάρχη. Και κάτι ακόμη: Δεν μας είπε ο κ. Παπανδρέου, γιατί είχε επαφές με τον κ. Στρος Καν, ακόμα και όταν ήταν στην αντιπολίτευση και έλεγε ότι “λεφτά υπάρχουν”; Ας πάψει, επιτέλους, να θεωρεί τους Έλληνες ευκολόπιστους και χωρίς μνήμη».

Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων καταγράφεται τελευταία στην Ν Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών

Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων καταγράφεται τελευταία στην Εθνική Οδό Πατρών Κορίνθου σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Ολυμπία Οδός που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου. Σε ανακοίνωση της κοινοπραξίας επισημαίνεται πως

Αίγιο: O ιερέας επέλεγε και ο Αλβανός τα έκλεβε!

Άφωνη η τοπική κοινωνία του Αιγίου , από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη - Ο ιερέας που είχε κινήσει υποψίες, συνελήφθη σε σούπερ μάρκετ...


Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα "Κόσμος". Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα.
Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου... μένει μαζί του στο σπίτι! Ε, μετά από τα παραπάνω, λογικό ήταν στο Αίγιο να ξεσπάσει σάλος! Το συμβάν έφθασε μέχρι και τα αυτιά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος... προφανώς θα παρέμβει!

newsit.gr

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης : Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 11/03/2011

Προς: Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση  της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στις  11-03-11   ημέρα  Παρασκευή  και ώρα 12:00  που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα  με τα άρθρα 74 παρ.6 και 75 του Ν. 3852/2010  με θέματα:
  1. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ »  ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ «MARKET IN» ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «MARKET IN A.E.B.E.» ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΥΝΤΑ,  ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ. 
  2. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «ΑΠΟΘΗΚΗ ΧΟΝΔΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ» ΑΠΟ ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗ   ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ   ΡΟΖΕΝΩΝ.
  3. 3)  ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ»  ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  «ΖΗΡΕΙΑ Α.Ε.» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Ο· ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΝΟΥΝΟΣ

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 10/3/2011

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής·Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 10 Mαρτίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:30, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Εισήγηση στο Δ.Σ. περί αναπροσαρμογής ή μη τελών νεκροταφείου έτους 2011.
  2. Εισήγηση στο Δ.Σ. περί αναπροσαρμογής ή μη τελών άρδευσης.
  3. Εισήγηση στο Δ.Σ. περί αναπροσαρμογής ή μη τελών βοσκής.
  4. Εισήγηση στο Δ.Σ. περί αναπροσαρμογής ή μη τέλους μπαζότοπου.
  5. Εισήγηση στο Δ.Σ. περί αναπροσαρμογής ή μη εισφοράς επί αγροτικών εκτάσεων.
  6. Εισήγηση στο Δ.Σ. περί αναπροσαρμογής ή μη τελών καθαριότητας και φωτισμού
  7. Εισήγηση στο Δ.Σ. περί αναπροσαρμογής ή μη συντελεστή ΤΑΠ.
  8. Εισήγηση στο Δ.Σ. περί αναπροσαρμογής ή μη φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων.
  9. Εισήγηση στο Δ.Σ. περί αναπροσαρμογής ή μη τιμής ζώνης ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων.
  10. Εισήγηση στο Δ.Σ. περί αναπροσαρμογής ή μη τελών πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων.
  11. Εισήγηση στο Δ.Σ. περί αναπροσαρμογής ή μη τελών ελλιμενισμού.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Και τώρα οι δυό τους στη μάχη των μαχών Ελλάδα Βέλου και Ατρόμητος Χιλιομοδίου

Οι δύο διεκδικητές του τίτλου , στην Α’ κατηγορία Κορινθίας , που οδηγεί στην άνοδο , Ελλάδα Βέλου και Ατρόμητος Χιλιομοδίου , κοντράρονται μεταξύ τους , αύριο Σάββατο στο Βέλο στη μάχη των μαχών στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής. Η ομάδα ττου Βέλου προηγείται με ένα βαθμό διαφορά απέναντι στους "ροσονέρι" του Χιλιομοδίου, και αν καταφέρει να πετύχει το «τρίποντο» τότε θα έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, αν πάλι οι φιλοξενούμενοι νικήσουν σίγουρα με το ηθικό στα ύψη δύσκολα θα χάσουν την πρωτιά.
Στο Δερβένι ο Αστέρας φιλοξενεί την Δάφνη Εξαμιλίων , ενώ ο Πανευρωστινιακός μάχεται εκτός έδρας με τον Ηρακλή Λεχαίου. Στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής , αντιμετωπίζει τον Α. Ο. Σπαθοβουνίου , ενώ ο ΠΑΣ Κλένια μάχεται , εντός έδρας τον Αετό Κρυονερίου. Στο Λουτράκι , ο Ολυμπιακός ,θα προσπαθήσει να πάρει τρίποντο από την Προοδευτική Περιγιαλίου , για να διασκεδάσει την εντός έδρας ήττα του από τον Ασρέρα Δερβενίου. Στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός αγωνίζεται με τον Ισθμιακό και τέλος ο Σαρωνικός Γαλατακίου , στην έδρα του , με τους Αγίους Θεοδώρους.


Η 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

'Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Θα χιονίζει παντού έως την Τετάρτη!


- Θα χιονίσει ακόμα και στα νησιά! - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 10 μποφορ
- Στην Αττική θα χιονίσει από το βράδυ της Τρίτης - Θα το στρώσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας                                                                                                                                                
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο ο καιρός θα επιδεινωθεί από την Δευτέρα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνή χιονόπτωση όχι μονο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της βόρειας χώρας και μέχρι το βράδυ και της κεντρικής. Θα χιονίσει ακόμα και στα νησιά.


Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί και θα φτάσουν στο Αιγαίο και τα 10 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν, αλλά κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.
Στα ανατολικά και τα νότια όμως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές.
Ειδικότερα για την Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού.
Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθηνας.
Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού των επομένων ημερών θα δίνονται με τα τακτικά και ενδεχομένως με έκτακτα δελτία της Ε.Μ.Υ.

newsit.gr

O Ανδρέας Λυκουρέντζος για τη μεταφορά μαθητών στις σχολικές μονάδες

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, με αφορμή τη διακοπή παροχής υπηρεσιών των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, οι οποίοι συνεργάζονται για τη μεταφορά μαθητών στις σχολικές μονάδες σε μια σειρά Νομών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση της μεταφοράς των μαθητών για το σχολικό έτος 2009-2010 και για το τρέχον έτος, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους συνεργαζόμενους μεταφορείς των ΚΤΕΛ, των ΤΑΧΙ και των ιδιωτών λεωφορειούχων. Ήδη σε ορισμένους νομούς οι μέτοχοι των ΚΤΕΛ αρνούνται να προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους και αναμένεται να γενικευτεί στο σύνολο της χώρας η άρνηση τους να συνεχίσουν το έργο το όποιο έχουν αναλάβει, με άμεση συνέπεια τη διακοπή των σπουδών των μαθητών. Η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της.
Για το θέμα αυτό, κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων».

Ν. Δ. : Όχι άλλος χρόνος χαμένος για το ελαιόλαδο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, για θέματα του ελαιολάδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια μοναδική ευκαιρία στα χρονικά της χώρας για το ελαιόλαδο αφήνει η κυβέρνηση να πάει χαμένη, χωρίς να συναισθάνεται την  αγωνία και τη ζημία των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών, οι οποίοι βλέπουν το προϊόν τους να μένει απούλητο ή να πωλείται σε τιμές κάτω του κόστους.Συγκεκριμένα, μετά  το διατροφικό σκάνδαλο από τον Ιούνιο του 2010 με τα νοθευμένα ιταλικά και ισπανικά ελαιόλαδα στην αγορά των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί καταναλωτές στρέφονται εναντίον των εμπόρων και προμηθευτών των νοθευμένων ελαιολάδων.Την ίδια στιγμή αναζητούν στην αγορά γνήσιο και ποιοτικό ελαιόλαδο που όμως δεν υπάρχει. Το κενό αυτό στην αγορά και τη χρυσή ευκαιρία για τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς και το εθνικό μας προϊόν, η κυβέρνηση εδώ και 8 μήνες τα αφήνει ανεκμετάλλευτα.Γιατί άραγε η κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο δεν ενεργοποιεί και την διεπαγγελματική ελαιολάδου και όλους τους ενδιαφερόμενους για το καλό της πατρίδας;
Γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε, μέχρι σήμερα, στην επιτάχυνση των διαδικασιών τυποποίησης και πιστοποίησης, με στόχο την ανταγωνιστικότητα και εμπορευσιμότητα του Ελληνικού λαδιού στις διεθνείς αγορές; Πόσες άλλες τέτοιες ευκαιρίες θα μας παρουσιαστούν και, μάλιστα, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για της  χώρα μας; Τριάντα βουλευτές της Ν.Δ. καταθέσαμε  σχετική ερώτηση πιέζοντας την κυβέρνηση να μην αφήσει να πάει άλλος χρόνος χαμένος».

Ν. Νικολόπουλος γιά την ΕΒΟ Αιγίου :«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει καταδικάσει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα σε μαρασμό και απαξία.Μια μεγάλη και εθνικά σημαντική βιομηχανία κινδυνεύει»..

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ν. Νικολόπουλος, με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΕΒΟ Αιγίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την παρατεινόμενη καθυστέρηση - αδράνεια στη λήψη μέτρων, έχει καταδικάσει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα σε μαρασμό και απαξία. Μια μεγάλη και εθνικά σημαντική βιομηχανία κινδυνεύει. Μαζί της αγωνιούν και εκατοντάδες εργαζόμενοι των ΕΑΣ που υφίστανται περικοπές αποδοχών, μείωση δικαιωμάτων, καθώς και μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή τους. Η κυβέρνηση αγνοεί τα προβλήματα και οδηγεί τους εργαζόμενους σε απόγνωση. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει, επιτέλους, να αδιαφορεί και να αδρανεί.
Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει σ΄ ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, που θα εξασφαλίσει την επιβίωση και την ομαλή λειτουργία της και θα σώσει τις θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η Οικονομία και η Κοινωνία. Και αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα, να γίνει άμεσα.  Οι αντοχές της επιχείρησης και των εργαζομένων λιγοστεύουν. Δεν πρέπει να αφήσουμε να απαξιωθεί και να καταστραφεί μια τόσο σημαντική οικονομική και παραγωγική μονάδα».

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία


Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για το ποία θέση πιστεύετε πως θα κατακτήσει η Κόρινθος στο τέλος της σαιζόν.
Συνολικά ψήφισαν 73 άτομα. 39 με ποσοστό 53% εξ' αυτών πιστεύουν πως η "Μπάρτσα" θα κατακτήσει την πρώτη θέση πανηγυρίζοντας παράλληλα την άνοδο στην Football League. 14 με ποσοστό 19% πιστεύουν πως η Κόρινθος δεν θα τερματίσει στην πρώτη θέση αλλά σε μία από την δύο άλλες (2 ή 3) που θα της δώσει το εισιτήριο για τα play off την ανόδου αλλά εκεί θα καταφέρει να τερματίσει στη πρώτη θέση που θα της δώσει την άνοδο. Σχεδόν ίδιος αριθμός ατόμων, 15 με ποσοστό 20%, πιστεύουν πως η ομάδα του Ισθμού θα καταφέρει να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα play off  αλλά δεν θα καταφέρει να πάρει την άνοδο. Τέλος μόλις 5 άτομα με ποσοστό 6% πιστεύουν πως η Κόρινθος δεν θα τερματίσει σε καμία από τις τρεις πρώτες προνομιούχες θέσεις αλλά σε κάποια άλλη.
Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε το φινάλε της φετινής σαιζόν αφού απομένουν 8 αγωνιστικές ελπίζοντας το καλύτερο για την ομάδα μας.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:


Την 1η
  39 (53%)
Την 2η-3η και στα μπαράζ θα πάρει την άνοδο
  14 (19%)
Την 2η-3η και στα μπαράζ δεν θα καταφέρει να πάρει την άνοδο
  15 (20%)
Άλλη
  5 (6%)

Τα... βρόντηξε ο Νίκος Κουσκουνάς!

Η απουσία του Νίκου Κουσκουνά εδώ και δύο εβδομάδες από τις προπονήσεις του Αίαντα Σαλαμίνας έχει δημιουργήσει αρκετά ερωτηματικά. Ο 23χρονος επιθετικός, που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο με τη μορφή δανεισμού από την Παναχαϊκή, είχε ζητήσει άδεια από την ΠΑΕ μετά τη διάρρηξη που είχε συμβεί στο πατρικό του σπίτι στα Κλένια Κορινθίας αλλά από τότε δεν έχει επιστρέψει ξανά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου.
Τα αίτια για τη συγκεκριμένη στάση του παίκτη έχουν να κάνουν με τις οικονομικές εκκρεμότητες της πατρινής ΠΑΕ προς το πρόσωπο του. Ο νεαρός άσος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην έχει πληρωθεί εδώ και πέντε μήνες, από τον περασμένο Νοέμβριο συγκεκριμένα, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να μετακινηθεί καθημερινά από την ιδιαίτερη πατρίδα του στη Σαλαμίνα.
Η ΠΑΕ Αίας του είχε βρει σπίτι στη Σαλαμίνα δέκα ημέρες μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης του στον σύλλογο αλλά ο Κουσκουνάς προτίμησε και δικαιολογημένα να επιστρέψει στο χωριό του και στους δικούς του ανθρώπους, μια και ήταν απλήρωτος. Πάντως, προκειμένου να μην μείνει πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης κάνει προπονήσεις στην τοπική ομάδα του Ατρόμητου Χιλιομοδίου.
 
mikriliga.com

Δεν βρήκε αντίπαλο για φιλικό παιχνίδι ο Παναιγιάλειος

Παναιγιάλειος: Δεν βρήκε αντίπαλο
Στον Παναιγιάλειο η αποχή από τους αγώνες (αυτή την αγωνιστική ήταν προγραμματισμένο να γίνει το ματς με την Αγία Παρασκευή, η οποία όμως έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα) προβληματίζει τον Παναγιώτη Τζαναβάρα, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει αντίπαλο για φιλικό παιχνίδι (κυρίως αναζήτησε ομάδες Δ' Εθνικής, στην οποία υπάρχει δράση αύριο Σάββατο).
Οπως όλα δείχνουν, αν δεν προκύψει κάτι άλλο (φιλικό με ομάδα που αγωνίζεται στο τοπικό), οι «μελανόλευκοι» θα δώσουν οικογενειακό διπλό (με διαιτητές, για να έχει πιο... επίσημο χαρακτήρα).
Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση Κορίνθιου τεχνικού, αφού και ο Γκίκας προπονείται κανονικά μετά τη μετάθεσή του στη Ναυτική Διοίκηση Πατρών.

Ρόδος: Η γκάφα, το μάζεμα και η ανησυχία

Ρόδος: Η γκάφα, το μάζεμα και η ανησυχία
Την αγανάκτηση των ανθρώπων της Ρόδου προκάλεσε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας να ορίσει στο ντέρμπι της Καθαράς Δευτέρας με την Κόρινθο ως παρατηρητή διαιτησίας τον Κορίνθιο Παναγιώτη Αργύρη.
Η απόφαση αυτή ήρθε να δυναμιτίσει περισσότερο το κλίμα λίγα 24ωρα πριν από έναν αγώνα υψίστης βαθμολογικής σημασίας. Οι άνθρωποι της ομάδας που έχουν ήδη εκφράσει την απογοήτευσή τους για την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα επιικοινώνησαν άμεσα με τα αρμόδια όργανα και ζήτησαν εξηγήσεις, για να λάβουν τελικά μία συγγνώμη και τη βεβαίωση πως θα υπάρξει διόρθωση.
Ακόμα κι έτσι στο «στρατόπεδο» των νησιωτών ο ορισμός δεν παύει να προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το ντέρμπι κορυφής του νότιου ομίλου.

sentragoal.gr

Ούτε στην κηδεία μας!

 
 
 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ούτε στην κηδεία μας! Αυτό είναι το νέο μήνυμα – κόλαφος που έλαβε χθες το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Οι κηδείες των δύο νεαρών αστυνομικών έγιναν χωρίς επίσημη πολιτική εκπροσώπηση, ενώ όσοι πολιτικοί – λιγοστοί – προσπάθησαν να… πενθήσουν, προπηλακίστηκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η χθεσινή ήταν άλλη μια μέρα λαϊκής οργής. Στις κηδείες και έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, με τον κόσμο να πλημμυρίζει την οδό Αναγνωστοπούλου και τις εικόνες να διαψεύδουν την προπαγάνδα περί «διαλυμένης διαδήλωσης».

Το ζήτημα είναι αν αυτά τα μηνύματα διαπερνούν αυτό το χοντρόπετσο πολιτικό μας σύστημα. Όλα δείχνουν πως όχι.

Η «πόρτα» που έφαγαν από τους συγγενείς των θυμάτων μεταφράστηκε σε μια ανακοίνωση περί σεβασμού της επιθυμίας των οικογενειών που πενθούσαν. Κανένας συγκλονισμός, καμιά αυτοκριτική, καμιά παραίτηση.

Οι χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν έξω από το σπίτι του Σημίτη αντιμετωπίσθηκαν ως… αόρατοι, περιθωριακοί και υποκινούμενοι. Κανένας προβληματισμός, καμιά περίσκεψη, καμιά δεύτερη σκέψη για τα πραγματικά κίνητρα της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Πατρών, στο Καμάρι και στα διόδια στο Καλαμάκι

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν μέχρι 15 Απριλίου 2011 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών, από τη χιλιομετρική θέση 125+800 μέχρι το 127ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής της νέας γέφυρας στη θέση «Φόνισσα» του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πάτρας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων όλο το διάστημα θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Επίσης παρατείνεται η τμηματική διακοπή κυκλοφορίας μέχρι 27 Μαΐου, από τη χιλιομετρική θέση 72+600 μέχρι τη χιλιομετρική θέση 73+400 της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, όλο το 24ωρο στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ΛΕΑ και στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην κατεύθυνση Αθήνα – Κόρινθο, λόγω εργασιών στήριξης και επέκτασης προς Βορρά του χωροδικτυώματος του στεγάστρου του σταθμού διοδίων Ισθμού Καλαμακίου.
Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τρεις λωρίδες μειωμένου πλάτους η καθεμιά, με περιθώρια ένθεν κι ένθεν.

Οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Σε επιφυλακή εν όψει της εξόδου των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα είναι από το πρωί της Παρασκευής το προσωπικό της Τροχαίας και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει θα υπάρχει διαρκή αστυνόμευση κατά μήκος των δυο Εθνικών Οδών και ενισχυμένη παρουσία αστυνομικών σε σημεία όπου σημειώνονται τροχαία ατυχήματα. Παράλληλα τροχονόμοι θα βρίσκονται σε σταθμούς διοδίων μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς με συμβουλές για ασφαλές ταξίδι.
Η Τροχαία συμβουλεύει τους οδηγούς:

Θανάσης Παπαχριστόπουλος : Η διάβρωση… έφαγε τη Π.Ε.Ο στο Μελίσσι .










Ο Ιατρός , πρώην δημοτικός σύμβουλος Ξυλοκάστρου κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος με δήλωσή του , αναφέρει ότι ο δρόμος της Π.Ε.Ο Κορίνθου - Πατρών , στο Μελίσσι κοντεύει να καταρρεύσει εξαιτίας της διάβρωσης που κοντεύει να φτάσει μέχρι την διπλή διαχωριστική γραμμή του δρόμου!. Μάλιστα ο κ. Παπαχριστόπουλος ζητά από τον δήμαρχο κ. Κλαδούχο,βέβαια για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνεται ο δήμος Ξυλοκάστρου, από την στιγμή που δεν γίνεται τίποτα,αφού ο δρόμος θα πέσει που θα πέσει γιατί να μην τεθεί εκτός λειτουργίας μία …ώρα αρχύτερα χωρίς να χρειαστεί να κινδυνεύσουν και ανθρώπινες ζωές!



Μητροπολίτης «αφορίζει» Καστανίδη για τους gay – Ο υπουργός απαντά με «παραβολή»!



Απίστευτη εμπλοκή της Εκκλησίας στην υποχρέωση του ελληνικού ποινικού δικαίου να εκσυγχρονιστεί στα πρότυπα των ευρωπαϊκών για το  δικαίωμα των ομοφυλοφίλων να προστατευτούν από εκδηλώσεις ρατσισμού. Τη βεβαιότητα ότι ... ο Θεός δεν θα συγχωρήσει τον  υπουργό Δικαιοσύνης, εξέφρασε δημόσια ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ. Ο  κ. Καστανίδης απάντησε με   «παραβολή» από τη ζωή του Χριστού!
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης παρά τη διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε για το άρθρο 3 του νομοσχεδίου «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου», που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, δέχεται πυρά εκατέρωθεν. Τα μεν κόμματα της Αριστεράς του ζητούν πρόσθετες ρυθμίσεις υπέρ της διευθέτησης που αφορούν την ισότιμη μεταχείριση των ομοφυλοφίλων και των τρανσέξουαλ, ενώ εκπρόσωποι της Εκκλησίας, θεωρούν απαράδεκτο να θεσμοθετηθούν μέτρα για τους «ποικίλους γενετήσιους σεξουαλικούς προσανατολισμούς». Επισήμως η Ιερά Σύνοδος δεν έχει πάρει θέση.
(Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη ρύθμιση)
Ο «αφορισμός» του κ.. Σεραφείμ

Εθελοντισμός για τους «Special Olympics 2011»


Image


Εθελοντισμός για τους «Special Olympics 2011»


Το καλοκαίρι του 2011 η χώρα μας θα φιλοξενήσει  τη μεγαλύτερη παγκόσμια αθλητική συνάντηση  για το 2011. Από τις 25 Ιουνίου έως  και τις 4 Ιουλίου στην Αθήνα 7.500 αθλητές από 185 χώρες θα συναντηθούν για τους παγκόσμιους θερινούς αγώνες Athens2011 Special Olympics. Τους μοναδικούς
αγώνες στον κόσμο, όπου όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είναι Νικητές.
Νικητές στον αγώνα τους για το σεβασμό μας στη διαφορετικότητά τους.
Νικητές στον αγώνα τους για την αυτοεκτίμησή τους.
Νικητές στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των ξεχωριστών τους
ικανοτήτων.
Η ΟΝΝΕΔ, πάνω στις αρχές του Ευρωπαϊκού έτους  εθελοντισμού 2011, ενώνεται με τον Υπέροχο  Κόσμο των Νικητών και στηρίζει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 παροτρύνοντας τα μέλη της, αλλά και κάθε νέο και νέα της χώρας, να πάρουν ενεργό ρόλο στην προετοιμασία και την υλοποίηση των αγώνων, δηλώνοντας συμμετοχή.
Ήδη ο  αρχικός μας στόχος συγκέντρωσης 125 ατόμων έχει σχεδόν εξασφαλιστεί , καθώς 100 και πλέον εθελοντές έχουν συγκεντρωθεί με στόχο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε Διοικητικές αλλά και Οργανωτικές ανάγκες του θεσμού.
Παροτρύνουμε  όλους τους νέους και όλες τις  νέες να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτούς τους Αγώνες που στόχο έχουν να «στείλουν μήνυμα» πως η ζωή μπορεί να είναι πάντα νικήτρια.
Για οποιαδήποτε απορία ή συμμετοχή επικοινωνήστε με:

το       

ή στο  επίσημο site των αγώνων  http://www.athens2011.org/

Από το Γραφείο Τύπου

onned korinthias

Όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μία φυλακή


Image

Μ.Α.ΚΙ. :
'' Όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μία φυλακή "



Με μεγάλη απογοήτευση, οι μαθητές και  οι γονείς μας, παρακολουθούμε την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει πλήρως την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης στα σχολεία της χώρας. Σταθερά και με μεγάλη υποκρισία,  η ηγεσία του Υπουργείου δίνει τη χαριστική βολή στο ελληνικό σχολείο και τους μαθητές.
Αντιμετωπίζει την εκπαίδευση μας μόνο με αριθμητικά και οικονομικά κριτήρια, και όχι  με
παιδαγωγικά και μαθησιακά  όπως οφείλει. Η μνημονιακή λογική είναι,  δυστυχώς,παρούσα και στον χώρο της  παιδείας !

Υπάρχουν ακόμη Έλληνες ! Αστυνομικοί ήρωες πού έπεσαν στην μάχη για την Προστασία του πολίτη…





Τά γεγονότα είναι πιά γνωστά. 

Σ΄ αυτή την πένθιμη καί θλιβερή ιστορία, υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί αλλά και ηθικοί συνένοχοι . 

Με τους πρώτους να τραβούν την σκανδάλη (όπως σαν παλιοτόμαρα ήξεραν και από άλλες φορές…), και με τους δεύτερους να ευθύνονται πού δεν υπολόγισαν ίσως την απροσδόκητη συμπεριφορά των δολοφόνων και την παγίδευση των αστυνομικών για την εν ψυχρώ εκτέλεσή τους και πού τους άφησαν μόνους επιχειρησιακά καί χωρίς βοήθεια…

Γιατί οί κακοποιοί δεν είχαν ασφαλώς σκοπό μόνο να τους σταματήσουν...

Αν είχαν, θα τους έριχναν στα πόδια. Τους έριξαν στο κεφάλι, χαριστικές στην ουσία βολές για «μια κι΄ έξω».

Αυτό το συμβάν άς είναι το ξεχείλισμα του πικρού ποτηριού εγκληματικής θλίψης πού εδώ και κάποια χρόνια γεύεται ο Ελληνικός λαός, στις πόλεις και στην ύπαιθρο…



Και άς καθήσουν οί περισπούδαστοι πολιτικοί μας, πού ψηφίζουν νόμους για την «διατήρηση της χελώνας της Ζακύνθου και των φιδιών του Αιγαίου», να ψηφίσουν νέους νόμους για την προστασία της Κοινωνίας και του πολίτη. 

Και επάξια το Υπουργείο να φέρει τον τίτλο «Προστασίας του πολίτη», όχι ψεύτικα και φανταστικά όπως σήμερα…








Ο κόμπος έφθασε πιά στο κτένι. 

Τα παλιά σχολεία και οι παλιές πολιτικές...

Στην προηγούμενη ανάρτηση υπάρχει μία ανακοίνωση του δημάρχου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, που αποτελεί άλλο ένα μνημείο μικροπολιτικής στην καριέρα του. Αυτοί που με ξέρουν καλά, καταλαβαίνουν αμέσως ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια, τα όσα υποστηρίζει ο δήμαρχος. Αν προσθέσουμε ως στοιχείο ότι στα δύο αυτά σχολεία βρίσκονται καθημερινά η σύζυγος και οι δύο κόρες μου, ίσως να μη χρειαζόταν καν να απαντήσω, αλλά θα το κάνω γιατί πρέπει να ακουστεί η αλήθεια. Επειδή μερικοί αγνοούν τη λέξη αυτή, να τους βοηθήσω και να πω ότι κατά τον Τεγόπουλο Φυτράκη αλήθεια είναι: (η) ουσ. η απόλυτη συμφωνία με την πραγματικότητα.

Έχουμε και λέμε. Στο ΔΣ της 28/2/2011 και στην ημερήσια διάταξή του υπάρχει 21ο το εξής θέμα : "Έγκριση παραχώρησης ιδιοκτησιών σχολείων Α΄ Δημοτικού Ξυλοκάστρου και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου Ξυλοκάστρου στον ΟΣΚ." Όταν ήρθε η σειρά του, η πρόεδρος του ΔΣ το ανέβαλε, γιατί χρειαζόταν τη γνωμοδότηση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ξυλοκάστρου, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει. Προχωρήσαμε στα επόμενα και όταν ήρθε η σειρά του 27ου που αφορούσε στη δημοπράτηση του αναψυκτηρίου στην παιδική χαρά και χρειαζόταν την ίδια γνωμοδότηση, πλειοψηφία και μειοψηφία συμφώνησαν να προχωρήσει και να δημοπρατηθεί, γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα καταφέρουν οι σύμβουλοι της δημοτικής κοινότητας να συγκροτήσουν το συμβούλιό τους. Έτσι, ο δήμαρχος είπε να συζητήσουμε και το 21ο. Και ξεκίνησε η συζήτηση, γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.
Η μόνη εισήγηση που είχαμε στα χέρια μας, είναι το έγγραφο που ακολουθεί:

 

Αντίθετα με το έγγραφο που μιλά για αντικατάσταση των δύο σχολείων, ο δήμαρχος στην εισήγησή του είπε ότι θα αντικατασταθεί μόνο το 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Δημοτικό θα γίνουν προσθήκες αιθουσών. 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Σκούρας ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι το 1ο Δημοτικό δεν χρειάζεται γκρέμισμα γιατί έχει γίνει ανακατασκευή και εξέφρασε την αμφιβολία του αν χρειάζεται γκρέμισμα και το 1ο Γυμνάσιο, που κατά τη γνώμη του είναι πολύ γερή κατασκευή, παρά την ηλικία του. Είπε επίσης ότι το μόνο πρόβλημα που είχε διαπιστωθεί ήταν στο περιστύλιο (εκεί τρόμαξα). Ζήτησε αναβολή του θέματος και διερεύνηση αν υπάρχει άλλος χώρος για κατασκευή σχολείων και εξέταση της στατικότητας του Γυμνασίου.

Οι δικές μου παρεμβάσεις και ερωτήσεις ήσαν οι εξής:
Για τη στατικότητα του κτηρίου ρώτησα αν έχουμε κάποια γνωμάτευση και αν δεν έχουμε να το εξετάσουμε. Εκεί με διέκοψε ο δήμαρχος και είπε το εξής τραγικό: "Δεν μπορούμε σε εν ενεργεία σχολείο να πούμε ότι υπάρχει πρόβλημα στατικότητας".
Απάντησα ότι πρέπει να το αδειάσουμε την ίδια μέρα αν υπάρχει πρόβλημα και εξήγησα ότι δεν μπορούμε να παίζουμε με τέτοια θέματα. Ζήτησα επίσης εξηγήσεις για το τι θα γίνει τελικά. Γκρέμισμα του 1ου Δημοτικού που λέει ο ΟΣΚ στο έγγραφο ή προσθήκη αιθουσών που λέει προφορικά η πλειοψηφία; Ποιον να εμπιστευτείς; Στη συνέχεια ζήτησα αναβολή του θέματος μέχρι να αποσαφηνιστούν αυτά, να έρθει στο επόμενο ΔΣ και να ζητηθεί και η γνώμη των εκπαιδευτικών και όλων όσων εμπλέκονται. Είπα χαρακτηριστικά ότι: "Θέλω να το ψηφίσω, αλλά με τέτοιες ασάφειες δεν μπορώ".

Ακολούθησαν διάφορες αντιπαραθέσεις για την αναβολή ή όχι του θέματος μεταξύ πλειοψηφίας και μείζονος μειοψηφίας και τελικά απορρίφθηκε η πρόταση για αναβολή. Να σημειωθεί ότι αρκετοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Λογοθέτης κ.α.) κατά τη διάρκεια των αντιπαραθέσεων, φώναζαν υπέρ της αναβολής, αλλά μετά την καταψήφισαν. Μετά περάσαμε στην ψήφιση του θέματος, το οποίο ψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Αμέσως μετά την ψηφοφορία και αφού είχαμε μιλήσει τόση ώρα για όλα αυτά, πετάγεται ο δήμαρχος και λέει: "Άρα δεν γίνεται, γιατί θέλει την πλειοψηφία των 2/3!". Εκεί κόντεψα να τρελαθώ και παραφέρθηκα λίγο. "Καλά, μας δουλεύεις νυχτιάτικα; Γιατί δεν το λες τόση ώρα και ταλαιπωρούμαστε; Αφού θέλει τα 2/3 και δεν περνάει αλλιώς, γιατί δεν το αναβάλεις να το ψηφίσουμε την άλλη φορά;". Στη συνέχεια βγήκα στο διάδρομο μονολογώντας ακατάλληλες φράσεις για δημοσίευση, που ευτυχώς δεν άκουσε κανείς. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα ξαναέρθει στο ΔΣ, να έρθει σωστά. Άλλες προχειρότητες και άλλες "Αποθήκες Φραντζή", δεν χρειάζεται ο τόπος.

Αυτά έγιναν σε γενικές γραμμές. Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα που ξεχνάω τώρα, αλλά το νόημα αυτό ήταν. Τώρα τι σχέση έχει η ανακοίνωση του δημάρχου με όλα αυτά, δεν ξέρω. Ποιον μπορεί να εξυπηρετεί το ψέμα, πέρα από ορισμένους φανατικούς, που έτσι κι αλλιώς έχουν χάσει την πολιτική τους όραση προ πολλού, πάλι δεν ξέρω.
Το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι ότι λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτό το ΔΣ πρέπει να χειριστεί δύσκολες καταστάσεις και δεν πρέπει να δυναμιτίζεται έτσι η συνοχή του. Λυπάμαι που ο δήμαρχός μας, δεν αισθάνεται ντροπή να υπογράφει τέτοια κείμενα. Λυπάμαι για το χουλιγκανισμό, αυτών που συνέταξαν το κείμενο.

Τέλος, να σημειώσω ότι εκτός από τα παλιά σχολεία, γκρέμισμα θέλουν και οι παλιές πολιτικές. Γι' αυτό θα αγωνίζομαι, μέχρι να με σκάσουν...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

ΥΓ: Παρακαλώ τη δημοτική αρχή να δημοσιεύσει αμοντάριστο, το σχετικό ηχητικό απόσπασμα του συμβουλίου.
 
 Armonistas