Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Σε λίγη ώρα στο Δερβένι «Δερβενιώτικο τρελό –τρελό καρναβάλι» -


«Δερβενιώτικο καρναβάλι» και φέτος στo Δερβένι, σήμερα Κυριακή 6 Μαρτίου, με καρναβαλική παρέλαση, σοκολατοπόλεμο με γλέντι, χορό, τραγούδι και άφθονο κρασί.
Το καρναβάλι ξεκινά σε λίγη ώρα στις 3.30 το απόγευμα με παρέλαση 8 αρμάτων & ομάδες μεταμφιεσμένων από την περιοχή της Αγίας Τριάδας, αφού διανύσει απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων μέσα από την κεντρική οδό θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης, όπου θα καεί ο «βασιλιάς» καρνάβαλος. Το γλέντι θα συνεχισθεί υπό τους κρότους και τη λάμψη φωτοβολίδων έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Επίσης απόψε το βράδυ στις 8.00 στον Άνω Αιγιαλό αναβιώνει το παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο της φωτιάς με μουσική, γλέντι, φωτιές και μεζέδες στην πλατεία του χωριού. Η έναρξη του γλεντιού γίνετε με το άναμμα μεγάλης φωτιάς στο κέντρο της πλατείας. Οι κάτοικοι και παρευρισκόμενοι αρχίζουν να συγκεντρώνονται γύρω από τη φωτιά και κάτω από τους ήχους παραδοσιακής μουσικής αρχίζουν το χορό γύρω από αυτήν.
Το παμπάλαιο αποκριάτικο αυτό έθιμο του Άνω Αιγιαλού , που έχει εκλείψει από τα άλλα χωριά της Ευρωστίνης, διατηρείται από τους Απανωγιαλίτες αναλλοίωτο όπως αυτήν την ημέρα , αρκετές δεκαετίες πριν θυμούνται τους παππούδες τους και τους γονείς τους που στη σημερινή πλατεία που τότε ήταν αλώνι, με γλέντι που άρχιζε από το μεσημέρι, με αυτοσχέδια μασκαρέματα, πειράγματα, ξεφάντωναν με το άναμμα της φωτιάς, τραγουδώντας με το στόμα, χορεύοντας.

Τραγωδία στο λιμάνι της Σούδας. Τρεις άνθρωποι πέθαναν στα παγωμένα νερά του λιμανιού και ακόμη 14 αγνοούνται

 Γλίτωσαν από την κόλαση της Λιβύης για να πνιγούν Λιμάνι της Σούδας

Γύρω στις 12.00 το μεσημέρι και οκτώ ώρες μετά τη βουτιά απελπισίας στα νερά του λιμανιού της Σούδας, δύο άνθρωποι βρέθηκαν σε ημιθανή κατάταση στην περιοχή του Ναυστάθμου. Τρεις συμπατριώτες τους χάθηκαν στα παγωμένα νερά, ενώ ακόμη 14 αγνοούντα
Το τραγικό περιστατικό έγινε στο πλοίο "Ιόνιαν Κινγκ" σημαίας Κύπρου που μεταφέρει κόσμο από τη Λιβύη.
Ενώ το πλοίο έδενε στη Σούδα στις τέσσερις τα ξημερώματα, 46 άνθρωποι καταγωγής από το Μπαγκλαντές πήδηξαν στη θάλασσα – σύμφωνα με τις πληροφορίες γιατί φοβόντουσαν απέλαση καθώς δεν είχαν χαρτια και φοβούνταν ότι θα τους έστελναν πίσω στη χώρα τους. Συνολικά επέβαιναν στο πλοίο πάνω από 1200 υπήκοοι από το Μπαγκλαντές.
Δύο άνθρωποι περισυνελλεγησαν νεκροί από πνιγμό, ένας άφησε την τελευταία του πνοή από υποθερμία, ενώ άλλοι 25 νοσηλεύονται με υποθερμία. Οι υπόλοιποι 14 αγνοούνται από την ώρα που έπεσαν στο νερό και αναζητούνται από δυνάμεις του λιμενικού. Στην επιχείρηση συμμετέχει και σούπερ πούμα.
  Για το περιστατικό βγήκε επίσημη ανακοίνωση από το λιμενικό στις 12.30 το μεσημέρι.

newsit.gr

Γαλλία: Δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές του 2012, φέρει πρώτη, την Μαρίνα Λε Πεν, δεύτερο τον Ν. Σαρκοζί, και τρίτο, τον σοσιαλιστή υποψήφιο

Γαλλία: Δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές του 2012, φέρει πρώτη, την Μαρίνα Λε Πεν, δεύτερο τον Ν. Σαρκοζί, και τρίτο, τον σοσιαλιστή υποψήφιο


Η Μαρίνα Λε Πεν, η ηγέτης της γαλλικής άκρας δεξιάς, 42 ετών, θα έλθει πρώτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα γίνουν την άνοιξη του '12, μπροστά και από τον σοσιαλιστή υποψήφιο και από τον νυν πρόεδρο Σαρκοζί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου 'Harris interactive', που δημοσιεύει σήμερα Κυριακή η παρισινή εφημερίδα "Λε Παριζιέν".

Δημοσκόπηση της ALCO δείχνει νέα μείωση της ψαλίδας και οργή των πολιτών



Έκρηξη οργής των πολιτών και μείωση της ψαλίδας μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στις 2,3 μονάδες δείχνει δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται στο «Πρώτο ΘΕΜΑ».
Το  71% των ερωτώμενων λέει ότι είναι λάθος η στρατηγική εξόδου από την κρίση που ακολουθείται, 42% ζητάει ανασχηματισμό της κυβέρνησης ενώ για πρώτη φορά το μεγάλο ποσοστό (45%) των ερωτώμενων απαντά ότι καλύτερα να πάμε σε εκλογές από το να έχουμε νέα σκληρά μέτρα (34%), στέλνοντας το μήνυμα ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.
Στη δημοσκόπηση της ALCO το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ποσοστό 21,9%, η ΝΔ 19,6%, το ΚΚΕ 8,3%, ο ΛΑΟΣ 5,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 2% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,2%. Το Λευκό/Άκυρο στο 7,6%, στο 17% η αποχή και στο 6,7% το Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Στην έρευνα της ALCO οι πολίτες που παίρνουν μέρος εμφανίζονται οργισμένοι με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης. Το 79% κρίνει ότι ορθώς αποδοκιμάζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε εκδηλώσεις από πολίτες και ότι αποτελεί μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση. Το 77% θεωρεί ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπακούει μόνο στην τρόϊκα και όχι στα συμφέροντα του λαού, ενώ το 66% λέει για τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρη Ρέππα ότι ευνοεί τους εργολάβους στο θέμα των διοδίων και δεν αντιμετωπίζει σωστά το κίνημα «Δεν πληρώνω»

eklogika.gr

Κούγιας: Ψάχνει κορόιδα ο Κουσκουνάς!











Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια για το θέμα του Νίκου Κουσκουνά:

«Ο Λαζαρίδης και ο Δημογιάννης που παίζουν επίσης δανεικοί στον Αίαντα Σαλαμίνας πληρώνονται κανονικά. Ο Κουσκουνάς, όμως, δεν πληρώνεται εξαιτίας της σκηνοθεσίας που έστησε της δήθεν κλοπής του πατρικού του για να μην παίξει με την Κόρινθο. Ο Κουσκουνάς και το περιβάλλον του νομίζει ότι στην Παναχαϊκή υπάρχουν ακόμα κορόιδα. Οτι είναι η παλιά Παναχαϊκή που ο καθένας μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει. Αν πιστεύει ότι μ' αυτό τον τρόπο το καλοκαίρι που θα έχουμε τετ-α-τετ θα πάρει είτε μεταγραφή είτε θα μείνει ελεύθερος είναι βαθιά νυκτωμένος! Εχει ακόμα άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο»

mikriliga.com

Οι «λύκοι»... δάγκωσαν την Θήβα. O Koλλιάκος τις ψαλίδισε τις ελπίδες για άνοδο..



Η δυναμική του Παναργειακού ως ομάδα και ως ιστορία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και αυτό αποδείχθηκε και χθες. Παρά το ότι η φετινή πορεία τους χαρακτηρίζεται από μετριότητα οι "λύκοι" εμφανίστηκαν ψυχωμένοι χθες, "δάγκωσαν" τη Θήβα (2-1) , έκαναν παράλληλα ένα σημαντικό βήμα σταθεροποίησης στην κατηγορία και έριξαν από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας την ομάδα της Βοιωτίας η οποία απομακρύνετε από την υπόθεση άνοδος. Ο Κουτσοδήμος στο 23' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους αλλά στο 43’ ο Μπούνας έκανε το 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο το γκολ δεν άργησε να μπει καθώς άσκησε πίεση στην ομάδα της Θήβας και αυτή η πίεση έφερε και την νίκη με γκολ του Μister Kολλιάκου στο 65' και έδωσε την πολύτιμη νίκη στον Παναργειακό. Το παιχνίδι ηταν σκληρό και απο τις δύο ομάδες και φάνηκε καθαρά ότι ήθελαν πολύ τους 3 πολύτιμους βαθμούς, ο Παναργειακός για να σιγουρέψει την παραμονή του στην κατηγορία και η Θήβα για την άνοδο από την Δ' Εθνική, τελικά χωρίς αναισθητικό ο Παναργειακός κέρδισε καθαρά και έτσι στέρησε στη Θήβα την πρόκριση και με το τελικό αποτέλεσμα ευνόησε Μαγούλα και Ένωση Μιδέας.
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Παπαδόπουλος Β., Σάιντ, Τσαούσης, Πανάκης, Χοντζάι, Λιάρος, Ζαραφωνίτης, Νάκας, Κουτσοδήμος (93' Κολιοκώστας), Κολλιάκος (75' Παπαπέσιος), Νικολέτος (56' Ταμπούρης).
ΘΗΒΑ: Γενιτσαρίδης, Πέρρος, Πανουριάς, Καρύδης, Ευθυμίου, Κοτσαλάς (60' Φύτρο), Νταφόπουλος (46' Κουτσογιάννης), Τσέλος, Μπινιάκος, Μπούνας, Περγιάλης (76' Παπαδόπουλος).

Ο Διαγόρας Βραχνέικων ο «κακός δαίμονας» της Καλαμάτας

Ο Διαγόρας Βραχνέικων στο τέλος του πρωταθλήματος θα έχει ένα λόγο σοβαρό να υπερηφανεύεται: η ομάδα της Πάτρας θα είναι αυτή που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει πάρει τέσσερις βαθμούς από την Καλαμάτα. Στον αγώνα του α' γύρου στην έδρα της είχε κερδίσει σταματώντας το αήττητο της «μαύρης θύελλας» και χθες  στάθηκε όρθιος μέσα στην Καλαμάτα  καθώς απέσπασε λευκή ισοπαλία 0-0 και σημαντικό πόντο στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία.
Πάντως, η πρωτοπόρος Καλαμάτα, παρότι «κόλλησε», διατήρησε τη διαφορά από τον δεύτερο Αστέρα Αμαλιάδας στους εφτά βαθμούς έχοντας και έναν αγώνα λιγότεροέχοντας κάνει και το ρεπό της αλλά το Σάββατο ήταν ευκαιρία να ξεφύγει ακόμη περισσότερο.

Άρειος Πάγος: «Το παιδί είναι του Πασχάλη!»

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση η οποία είχε κρίνει ότι πατέρας του πεντάχρονου γιου της πανεπιστημιακού Ουρανίας Τουτουντζή είναι ο τραγουδιστής Πασχάλης Αρβανιτίδης.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του τραγουδιστή Πασχάλη Αρβανιτίδη, με το οποίο ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών που αναγνώρισε, κατόπιν εξετάσεως DNA, την πατρότητα του γιου της Ουρανίας Τουτουντζή.
Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν το αίτημα του τραγουδιστή κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει νόμιμη, πλήρη και ορθή αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.
Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, η Τουτουντζή γνωρίστηκε με τον Πασχάλη στο κέντρο που τραγουδούσε ο καλλιτέχνης και στη συνέχεια υπήρξε ερωτική σχέση. Οι συναντήσεις γίνονταν στο σπίτι της πανεπιστημιακού. Ο καλλιτέχνης είχε συμφωνήσει να αναγνωρίσει συμβολαιογραφικά το αγοράκι που γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2005, αλλά στην πορεία της σχέσης τους δεν προέβη στην αναγνώριση του παιδιού παρά τις οχλήσεις της μητέρας του. Ακολούθησε ένα διάστημα όπου ο Πασχάλης απέφευγε συστηματικά την Τουτουντζή με αποτέλεσμα η μητέρα του ανήλικου παιδιού να υποβάλλει αγωγή σε βάρος του τραγουδιστή.
Εξάλλου, υπογραμμίζει η εφετειακή απόφαση ότι και ο ίδιος ο καλλιτέχνης αποδέχεται μία ερωτική συνεύρεση με την Τουτουντζή.
E.T.