Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Κίνδυνος υποβιβασμού για την "Μπάρτσα"

 

Με υποβιβασμό κινδυνεύει η ομάδα της Κορίνθου ύστερα από απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
Μπορεί η ομάδα του Ισθμού να βρίσκεται μόλις τρείς βαθμούς πίσω από την κορυφή του νοτίου ομίλου της Football League 2 ωστόσο κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό. Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε τον ποδοασφαιριστή Αντρέι Αντρέεφ ο οποίος είχε κάνει προσφυγή εις βάρος της ομάδας της Κορίνθου ενώ παράλληλα επιδίκασε ένα ποσό το οποίο και καλείται να πληρώσει η ομάδα της Κορίνθού. Σε αντίθετη περίπτωση αν η Κόρινθος δεν τακτοποίση τις οικονομικές της οφειλές προς τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή που είχε στο παρελθόν στις τάξεις της θα μηδενίζεται σε κάθε αγώνα και θα τις αφαιρούνται τρείς βαθμοί.

Αναλυτικά η απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου:

“Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του ποδοσφαιριστή ΑΝΤΡΕΪ ΝΙΚΟΛΟΦ ΑΝΤΡΕΕΦ κατά του Τ.Α.Π. με την επωνυμία «Τ.Α.Π. Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ». Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την ανταίτηση του Τ.Α.Π. κατά του ποδοσφαιριστή. Υποχρεώνει το καθού - ανταιτόν να καταβάλλει στον αιτούντα - καθού η ανταίτηση, το τελεσιδίκως επιδικασθέν ποσό των 830,00 ευρώ (καθαρά) και των 12.000,00 ευρώ (άνευ φόρων), με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της προσφυγής και μέχρι την εξόφληση, πλέον ποσού 6.640,00 ευρώ (καθαρά) και ποσού 3.000,00 ευρώ (άνευ φόρων), καθώς και το ποσό των 300,00 ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ' αριθμ. 350/2010 αποφάσεως της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο., σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, της πρώτης καταβλητέας την 11.03.11 και των υπολοίπων την αντίστοιχη ημέρα των επόμενων μηνών.


Επιβάλλει στο καθού - ανταιτόν, για την περίπτωση της μη εμπρόθεσμης καταβολής, έστω και μιας εκ των ανωτέρω δόσεων, τις εξής ποινές: α) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή ως άνω εξόφληση του συνολικού ποσού των 22.770,00 ευρώ στον αιτούντα ποδοσφαιριστή και β) της αφαίρεσης τριών βαθμών".

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ



Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Υπάρχει, κατ’ αρχήν, μία δήλωση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Δ. Αβραμόπουλου σε σχέση με την επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη. Αναφέρει συγκεκριμένα:  
«Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου στη Θράκη, υπερέβη τα εσκαμμένα και κάθε άλλο, παρά συμβάλλει σε αυτό, που όλοι στοχεύουμε και επιθυμούμε, τη δημιουργία δηλαδή όρων προσέγγισης και κλίματος συνεργασίας.
Σε αντίθεση με την επίσκεψη Ερντογάν το 2004, ο   κ. Νταβούτογλου φάνηκε να παραγνωρίζει το γεγονός, ότι η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα χαίρει, ισονομίας, ισοπολιτείας και του συνόλου των δημοκρατικών αρχών της ελληνικής και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, καθώς και των διεθνών συμβάσεων.
Ερωτηματικά εγείρει, η σιωπή, μέχρι στιγμής, του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο και καλούμε να ενημερώσει, άμεσα, με πληρότητα και ειλικρίνεια, την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, για όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών, που είναι σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό, καθώς και για μια πρώτη αποτίμησή τους, με αξιολόγηση -εάν υπάρχουν- των όποιων αποτελεσμάτων».

·         Θέλω, επίσης, να σας πω, κάτι ακόμη. Επειδή είχα βγει προηγουμένως σε ένα ραδιόφωνο, στον Real Fm, και ρωτήσανε σχετικά, έχω κάνει μία δήλωση και την κατέγραψα για να σας τη δώσω. Για το θέμα των σεναρίων, με αφορμή το θέμα των πρόωρων εκλογών, τις συνεργασίες κτλ., έχω πει, λοιπόν, το εξής:
Εκείνοι που ονειρεύονται αρραβώνες της Νέας Δημοκρατίας πότε με τον έναν και πότε με τον άλλο, είναι αυτοί που φοβούνται τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά αυτοδύναμο Πρωθυπουργό. Κουτόχορτο δεν τρώμε.

·         Ένα τρίτο θέμα είναι η παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπ. Οικονομικών. Έχω κάνει, επίσης, μία δήλωση: Η παραίτηση του γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου, αποκαλύπτει την πλήρη διάλυση και ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Παπανδρέου, ακόμη και στον κρισιμότατο τομέα των εσόδων. Τα συντροφικά μαχαιρώματα, οι ίντριγκες και τα παιχνίδια εξουσίας του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτονται και αποδεικνύουν το κυβερνητικό σκορποχώρι. Ο αρμόδιος για το θέμα των εσόδων, τελικά δεν έχει αρμοδιότητες και ήταν αναρμόδιος! Το απόλυτο μπάχαλο!
Η ακολουθούμενη πολιτική του Μνημονίου οδηγεί τη χώρα σε κατάρρευση και την ελληνική κοινωνία σε τραγικά αδιέξοδα.
Μέχρι τώρα η υστέρηση των εσόδων καλύφθηκε από τις θυσίες μισθωτών και συνταξιούχων, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τη στάση πληρωμών προς τις επιχειρήσεις. Και ακόμα δεν βγαίνει.
Τώρα φαίνεται ότι χρειάζεται και «Ιφιγένεια» για να διασωθεί ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου. Επιτέλους, ποιοι θα λογοδοτήσουν για τις χαμένες θυσίες των πολιτών;
Για ποια αξιοπιστία τολμά να μιλά ο κ. Παπανδρέου;
Το κυβερνητικό ξεχαρβάλωμα και η εικόνα διάλυσης βυθίζουν τη χώρα στην άβυσσο…

Πως προστατεύομαι από τα Ψεύτικα Προφίλ στο facebook

Έχει γίνει μόδα τον τελευταίο καιρό διάφοροι κομπλεξικοί , κακεντρεχείς , πρώην σχέσεις , φιλοπρώην περιπτώσεις , κακοί άνθρωποι και γενικά πάσης φύσεως προβοκάτορες ακόμα και για κομματικές ή επαγγελματικές σκοπιμότητες να φτιάχνουν ψεύτικα προφίλ στο facebook  και να
λασπολογούν , να υβρίζουν και να προβοκάρουν τον  χρήστη που έχουν βάλει στο μάτι ...
Η Ελληνική νομοθεσία είναι τόσο πίσω στον τομέα αυτό που για να μπει στη διαδικασία να ψάξει θα πρέπει να υπάρξει σαφής απειλή κατά ζωής και αφού ο "Αμερικάνικος" πάροχος του facebook δώσει άρση απορρήτου .
Φανταστείτε όμως ότι όταν κάποιος που μας προσέγγισε με ένα "χαριτωμένο" προφίλ ξαφνικά στις 4 τη νύχτα γέμισε τον τοίχο μας με σχόλια του στυλ : (δώσε μου τα λεφτά που σου δάνεισα μωρή πουτ@ν@) κλπ και  το βλέπουμε στις 10 το πρωί πόσο μας έχει συκοφαντήσει και στην ουσία πόσο απροστάτευτοι είμαστε  στο θέμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος .

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά,στην εκδήλωση της ΕΑΣΕ, «Το βήμα του Ηγέτη»


            Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα, έχω τη μεγάλη χαρά να μιλάω με ανθρώπους των επιχειρήσεων.
Δεν θα σταθώ κυρίως σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Αυτά τα ξέρετε πολύ καλά.
Δεν θα σας κουράσω με τη γνωστή απαρίθμηση των «δεινών» που μας βρήκαν και των «συμφορών» που μας απειλούν.
Θα σας μιλήσω για το ακριβώς αντίθετο: για τη διέξοδο που μπορεί να υπάρξει.
Και θα ξεκινήσω από το πώς αντιλαμβάνεται ο μέσος άνθρωπος, την πραγματικότητα, ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣ​ΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


Καταγγελία


Αθήνα, 10 Μαρτίου 2011

           
Σήμερα στις 2.00 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς γίναμε μάρτυρες για δεύτερη φορά, μιας ακόμη προσπάθειας εκφοβισμού και δυσφήμησης του φοιτητικού κινήματος. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ με τη συνδρομή εξωπανεπιστημιακών πληρωμένων μπράβων (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) επιτέθηκαν σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ χωρίς καμία αφορμή.

            Η ένδεια πολιτικών θέσεων και η επικίνδυνη αντίληψη περι φοιτητικού συνδικαλισμού που επιδεικνύει τελευταία η εν λόγω παράταξη, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατρακύλας στην οποία έχει φτάσει.

            Ζητάμε από όλους τους φοιτητές να καταδικάσουμε τη συνεχιζόμενη αυτή πρακτική και τους καλούμε να επισκεφθούν το dap.gr ώστε να ενημερωθούν για τη νέα μας Πρόταση Παιδείας.

            Ας γίνουν οι προτάσεις μας απάντηση στην παρακμή που θέλουν να μας επιβάλλουν. Ας βάλουμε στο περιθώριο μια και καλή αυτούς που θέλουν ένα απαξιωμένο ελληνικό Πανεπιστήμιο.



ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
αλλάζουμε νοοτροπία

Προτάσεις και ερωτήσεις του Δημήτρη Δράκου για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσ​ου

Καλαμάτα 10/03/2011
Κύριε Περιφερειάρχα,
Από τις 9 Μαρτίου διεξάγεται στο Βερολίνο μία από τις σπουδαιότερες τουριστικές εκθέσεις  που μπορεί να θεωρηθεί  και το βαρόμετρο  της αναμενόμενης τουριστικής κίνησης  στη χώρα μας.
Η Ελλάδα λόγω των ειδικών συνθηκών της οικονομίας κινείται ιδιαιτέρως περιορισμένα αυτή την περίοδο στα διενεργούμενα  διεθνή τουριστικά  δρώμενα.
Αλλά παρά ταύτα συμμετέχει σε τουριστικές εκθέσεις που θεωρούνται ότι διαμορφώνουν το κλίμα της τουριστικής ανάπτυξης ενός τόπου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ,κινούμενη εκτός του κλίματος αυτού, δεν αξιολόγησε τις ανάγκες του τόπου και είναι παντελώς απούσα από κάθε είδους συμμετοχή.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις Νταβούτογλου

Ειδικού Συνεργάτη

Η τριήμερη επίσκεψη του νεοοθωμανού υπουργού Eξωτερικών κ. Νταβούτογλου είναι άκρως αποκαλυπτική. Μπορεί το ενδιαφέρον μας να εστιάζεται στην επιθεώρηση που θα κάνει στο «βιλαέτι» της Δ. Θράκης, αλλά δεν είναι τόσο αφελής ώστε να προκαλέσει την κοινή γνώμη με τη στάση και τη συμπεριφορά του. Οι αποκαλύψεις έγιναν την πρώτη κιόλας μέρα στην Αθήνα. Εάν μελετήσει κανείς προσεκτικά και συγκρίνει τις συνεντεύξεις  στην Καθημερινή, στο Mega και τις κοινές δηλώσεις  που έκανε με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Δρούτσα συνάγει σημαντικά συμπεράσματα για τις προθέσεις τις Άγκυρας.

Ο κ. Νταβούτογλου δεν αναφέρθηκε καθόλου σε γκρίζες ζώνες, σε οριοθέτηση ΑΟΖ. Τόνισε ότι «η Τουρκία έχει μεγάλες ακτές στη Μεσόγειο και πρέπει να έχει πρόσβαση σε αυτές. Παρά τις διαφορετικές απόψεις πρέπει να υπάρξει στρατηγικό όραμα για το Αιγαίο, ώστε να καταστεί θάλασσα ειρήνης, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κοινών συμφερόντων. Οι δυο χώρες έχουν την αποφασιστικότητα να λύσουν όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με το Αιγαίο. Στόχος είναι η Ελλάδα και η Τουρκία να περπατήσουν χέρι-χέρι».

Ας ελπίσουμε με τη φράση χέρι-χέρι να μην υπαινίσσεται τη σχέση πατέρα-αφέντη με το παιδί που θα το πηγαίνει όπου θέλει….

Για πρώτη φορά, από όσα γνωρίζουμε, μας ζήτησε να τους εμπιστευτούμε. Να ξεπεράσουμε δηλαδή τις προκαταλήψεις μας και να τους εμπιστευτούμε. Ποιους να εμπιστευτούμε; Αυτούς που δεν τους εμπιστεύονται ούτε οι Τουρκοκύπριοι που υποτίθεται ότι τους έσωσαν;

Οι δηλώσεις Νταβούτογλου για το Καστελόριζο, που όπως φαίνεται μετακόμισε και δεν ανήκει πια στη συστάδα των Δωδεκανήσων αποκάλυψαν τις νέες τουρκικές διεκδικήσεις!

Επειδή οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου είναι ρητοί και απαράβατοι δεν μπορούν να ισχυρίζονται πια την ύπαρξη γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Οι ινστρούχτορες τους στη Δύση είναι πεπεισμένοι ότι ο καθορισμός της «μέσης γραμμής» στο Αιγαίο είναι πολύ εύκολος.

Αλλά λόγω των νησιών η Τουρκία δεν μπορεί να έχει σημαντική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Άρα πρέπει να μετακομίσουν τα νησιά!  Αφού , όμως, αυτό είναι αδύνατο  ο κ. Νταβούτογλου προτείνει να πειστούν  οι Έλληνες στην ένδεια που βρίσκονται να αγνοήσουν την ύπαρξη τους.  Τα νησιά θα είναι ελληνικά αλλά δεν θα έχουν ούτε υφαλοκρηπίδα, ούτε ΑΟΖ.

 Έτσι «λύνονται» όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο. Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να οριοθετήσει την ΑΟΖ στο Αιγαίο επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας. Όλος ο δυτικός πολιτισμός περιμένει από την πτωχή , ταπεινωμένη Ελλάδα να δεχθεί την πρόταση αυτή, γιατί επείγει η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ (τι έπρεπε να πει το δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης)

Περισσότεροι από 50 επιτηδευματίες της Ευρωστίνης απευθύνθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο. Αίτημά τους: «να μην εκδοθεί άδεια λειτουργίας» σε υποκατάστημα «μεγάλης αλυσίδας λιανικού εμπορίου» και κάθε άλλης «ξενόφερτης αλυσίδας», 
Στο δημοτικό συμβούλιο δεν συζητήθηκε. Τέθηκαν ερωτήματα αν έχει δικαίωμα από το νόμο να πει όχι σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι  και οι νόμοι, αλλά ο κανόνας άμυνας των πολιτών είναι αυτός που αναφέρω σε κείμενο που είχα δημοσιοποιήσει τον Οκτώβριο του 2003 όταν άνοιγε στο Ξυλόκαστρο ένα παράρτημα μεγάλου καταστήματος:
‘‘Δεν μας ταιριάζουν οι πολυπληθείς καταναλωτές – προσκυνητές των βωμών των αλυσίδων σουπερμάρκετ. Η μικρή επιχείρηση βρίσκει την αρμονία της στο περιβάλλον μας. Μας ταιριάζει η άμεση σχέση παραγωγού – καταναλωτή, εμπόρου – πελάτη του, του επαγγελματία με τον δέκτη των υπηρεσιών του. Αυτή η προσωποποιημένη σχέση πέρα από χαρά επικοινωνίας είναι και οικονομία. Είναι κριτική στον άκρατο ατομισμό, ανακαλεί σε πρώτο πλάνο αξίες ζωής και πολιτισμού, προσπαθεί να μας απομακρύνει από την τηλεοπτική τυραννία που μας πείθει για αμφίβολης ανάγκης και ποιότητας προϊόντα και συμπεριφορές. Είναι η επαναφορά σ’ ένα αυτοτροφοδοτούμενο σύστημα, σε μια κοινότητα ανθρώπων που μπορεί να καθορίζει κανόνες της εσωτερικής ζωής της, να συναλλάσσεται κι επικοινωνεί ευρύτερα χωρίς διατάραξη των εσωτερικών σχέσεων αμοιβαιότητας, αλληλεγγύης, οικονομικής και κοινωνικής συνοχής.’’  
             Δεν χρειάζεται φόβος. Χρειαζόμαστε άλλη καταναλωτική συμπεριφορά, έναν αλληλέγγυο, εσωτερικό στο δήμο κύκλο οικονομικής ζωής. Αντιγράφω από το προεκλογικό πρόγραμμα της Κίνησης Πολιτών και το κεφάλαιο ΕΜΠΟΡΙΟ – ΑΓΟΡΑ: « ο δήμος και εδώ, με ενέργειές του, μπορεί να βοηθήσει ώστε να καλλιεργηθεί ένα αίσθημα εντοπιότητας, με αποτέλεσμα την υποστήριξη των τοπικών αγορών από τους δημότες». 
            Αυτά, τα παραπάνω έπρεπε να πει το δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Αυτά θα ‘πρεπε να λέει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Με την ευκαιρία τον δημοτικών εκλογών,  σε δελτίο τύπου μας κάλεσε να βάλουμε πλάτη  «για να βγει η οικονομία και η χώρα από το αδιέξοδο», βρίσκει ότι το έλλειμμα « οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τοπική αυτοδιοίκηση». Για να μην λέμε πολλά, χρειαζόμαστε εμβάθυνση, ψυχραιμία, όχι αναπαραγωγή σλόγκαν.
Στο τμήμα με τίτλο «Οικολογία, οικονομία και αναχρηματοδότηση» του προεκλογικού μου φυλλαδίου γράφω: « Η προτίμηση των τοπικών καταστημάτων και προϊόντων μας ( και περιφερειακών και εθνικών) είναι κοινωνική οικολογία, οικονομία. Πάει μπροστά μια οικονομία, όταν το οικονομικό πλεόνασμα δεν διαφεύγει. Έτσι, αναχρηματοδοτείται ο παραγωγικός και εμπορικός κόσμος του δήμου. Είναι οριζόντια οικονομία, αποφυγή των καθέτων, από τα πάνω και μακριά απρόσωπων προϊόντων, μέσα από αλυσίδες πολυκαταστημάτων.
            Είναι ζήτημα οικονομίας και πολιτισμού. Ένας μελετητής τους, ο Φ. Μπρωντέλ έλεγε : ‘‘Ένας πολιτισμός διακρίνεται απ’ αυτά που δίνει και απ’ αυτά που ζητά από το εξωτερικό αλλά επίσης απ’ αυτά που είναι ικανός ν’ αρνηθεί.’’»     
            Η Ελλάδα φτωχαίνει, ήταν και είναι εξαγωγέας κεφαλαίων. Ο τόπος μας χρειάζεται να μάθει κάτι που επισημαίνει και ο Δημήτρης Γούσιος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Η ανάπτυξη μιας οικονομίας εξαρτάται από την παρεμπόδιση της διαρροής εισοδήματος από την περιοχή.» Αυτά έπρεπε να το γνωρίζουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, αυτά έπρεπε να πουν στους καταστηματάρχες της Ευρωστίνης. Αλλά η στάση αφωνίας, αφήνει τον μικροέμπορο με φόβο και τον ντόπιο καταναλωτή ευάλωτο στη μαζική καταναλωτική προπαγάνδα.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
09/03/2011
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Μύρισε Λακωνία στο Σύνταγμα…

Γιορτή Λακωνικών προϊόντων πραγματοποιείται από τις 9 Μαρτίου εως και 13 Μαρτίου στο Μετρό του Συντάγματος. Πρόκειται για μια εκδήλωση που οργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά και έχει πλέον καταστεί θεσμός συμβάλοντας σημαντικά στην εξωστρέφεια, αλλά και την προβολή των επιχειρήσεων του νομού και των προϊόντων του.

Επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Λακωνίας παραθέτουν τα αγνά προϊόντα τους δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει και να γευτεί παρθένες γεύσεις της Λακωνικής γής.
Προίόντα όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,ελιές,μέλι,Χυμούς και παραδοσιακά γλυκά είναι κάποια μόνο προϊόντα που μπορείς να δείς στον εκθεσιακό χώρο ενώ και έμποροι έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας με τους εκθέτες
Περνάς από το Μετρό του Συντάγματος και η Λακωνία σε καλωσορίζει…

report24.gr

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου … πάει στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού

Ένα θέμα το οποίο συζητιόταν αρκετό καιρό σε ότι έχει να κάνει με το κτιριακό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου βρίσκει επιτέλους την λύση του.

Η στέγη των σχολών του Πανεπιστημίου θα είναι σε ένα μέρος του χώρου του 6ου Συντάγματος πεζικού (ως γνωστόν είναι θέμα χρόνου η κατάργηση του στρατοπέδου).
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Είμαστε στην οριστική επίλυση του κτιριακού ζητήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου όπου θα γίνει σε ένα μέρος του 6ου συντάγματος Πεζικού. Είναι δομημένος ο χώρος εκεί και μπορεί να βοηθήσει. Οι συζητήσεις και οι επαφές με το υπουργείο και τον Π. Μπεγλίτη είναι σε πολύ καλό δρόμο».

Η γρίπη υπέρ των... μαθητών δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες των

Εγκύκλιο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης, απέστειλε το μεσημέρι της Τετάρτης η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που διαβιβάστηκε σήμερα στα σχολεία της χώρας, οι απουσίες που έκαναν οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου λόγω του ιού Η1Ν1 δεν θα μετριούνται! Βασική προϋπόθεση βέβαια αποτελεί η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Στην ίδια εγκύκλιο επίσης ορίζεται πως δεν θα προσμετρηθούν και οι απουσίες μαθητών που φοιτούν σε σχολικά συγκροτήματα ορισμένου τύπου(μαθητές Εσπερινών σχολείων, Πειραματικών, Μουσικών, Καλλιτεχνικών, Επαγγελματικών Λυκείων) που βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους και δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους εξαιτίας των απεργιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν τίθεται θέμα κλεισίματος των σχολείων λόγω γρίπης, καθώς η χρησιμότητα του μέτρου αμφισβητείται εντόνως.

Μάλιστα, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού δικαιολόγησε το περσινό κλείσιμο των σχολείων, τονίζοντας ότι οι επιστήμονες δεν γνώριζαν τη συμπεριφορά της νέας γρίπης, γεγονός που οδήγησε σε υπερβολές.

Παρέμβαση του Κώστα Κόλλια για το θέμα της κόκκινης λάσπης «Η προστασία του Κορινθιακού είναι συλλογική και ύψιστη ευθύνη»


Παρέμβαση στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια συζήτησης σχετικά με τα απόβλητα που παράγονται κατά την επεξεργασία του βωξίτη. Ο κ. Κόλλιας επεσήμανε τα μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον Κορινθιακό από την επί 45 και πλέον έτη εναπόθεση ερυθράς ιλύος από το εργοστάσιο της Αλουμίνιο Α.Ε. στο κόλπο της Αντίκυρας. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είχαμε στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας μία σοβαρότατη συζήτηση με μοναδικό ενδιαφέρον για τον Κορινθιακό και το Νομό μας. Και αυτό διότι οι επιπτώσεις από την επεξεργασία του βωξίτη στην άλλη όχθη του κόλπου μας είναι καταστροφικές για το περιβάλλον και δυνητικά ολέθριες για τη δημόσια υγεία. Όλοι γνωρίζουμε ότι εδώ και 45 χρόνια, από την εποχή της πρώην ΠΕΣΙΝΕ, εναποτίθενται ετησίως 700.000 τόνοι ερυθράς ιλύος. Το αποτέλεσμα είναι ότι, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις, το 12% του θαλάσσιου πυθμένα στον Κορινθιακό έχει καλυφθεί από αυτήν τη λάσπη – το Πανεπιστήμιο Πατρών ανεβάζει το ποσοστό στο 20%.
Αυτή η επονομαζόμενη κόκκινη λάσπη είναι τοξική, καθώς περιέχει βαρέα μέταλλα, ιδιαίτερα επιβλαβή, όπως μόλυβδο και υδράργυρο, αλλά ραδιενεργά στοιχεία σε ποσότητες έως 16 φορές μεγαλύτερες από τις επιτρεπόμενες, όπως ουράνιο και ράδιο. Μιλούμε για ένα βιομηχανικό απόβλητο εν δυνάμει απειλή για τη δημόσια υγεία και το πλούσιο οικοσύστημα της περιοχής. Πρόκειται δε για την υπ’ αριθμόν 1 πηγή ρύπανσης στον Κορινθιακό, ο οποίος υποφέρει επιπλέον από τη διάβρωση, την υπεραλίευση, την ανεξέλεγκτη απόρριψη αγροτικών και αστικών αποβλήτων. Με δεδομένο δε ότι μιλάμε για έναν κλειστό θαλάσσιο χώρο, όπου τα νερά δεν ανανεώνονται συχνά, αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε πηγή μόλυνσης φέρνει τον Κορινθιακό και τους γύρω νομούς ένα βήμα πιο κοντά στην ερήμωση και την καταστροφή.
Το 2008 η Αλουμίνιο Α.Ε. ελέγχθηκε για πρώτη φορά και της επιβλήθηκε πρόστιμο 300.000 ευρώ. Το 2009 η Νομαρχία Βοιωτίας επέτρεψε τη συνέχιση της απόρριψης στη θάλασσα της κόκκινης λάσπης μέχρι το 2011, οπότε και το εργοστάσιο είναι υποχρεωμένο να έχει φροντίσει για τη δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διαχείρισης για το σύνολο της λάσπης. Αυτά τα δεδομένα εξέθεσα στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, ζητώντας εξηγήσεις για την υπάρχουσα κατάσταση και διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον ριζικές αλλαγές. Ζήτησα από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος τη δέσμευση ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί στο ακέραιο, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει μηδενιστεί η απόρριψη.
Όπως με ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, και επιβεβαίωσαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, ήδη το 70% της παραγόμενης λάσπης δεν καταλήγει πλέον στο θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά διοχετεύεται σε ειδικές εγκαταστάσεις στην ξηρά. Έλαβα τη δέσμευση, τόσο από τους εκπροσώπους της πολιτείας, όσο και από τη εταιρεία, ότι πράγματι μέχρι το τέλος του 2011 η ρύπανση του Κορινθιακού από την «Αλουμίνιο Α.Ε.» θα λάβει τέλος. Αυτές οι διαβεβαιώσεις είναι ένα πρώτο θετικό βήμα, πλην όμως δεν εφησυχάζουμε. Θα παρακολουθώ το θέμα και θα φροντίσω να έχω τακτική ενημέρωση, τόσο από κρατικούς αξιωματούχους, όσο και από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, τα οποία έχουν δραστηριοποιηθεί έντομα στο πρόβλημα με έρευνες και αναλύσεις. Η ευθύνη για την προστασία του Κορινθιακού είναι συλλογική και έχουμε ύψιστο καθήκον όλοι οι γειτνιάζοντες Νομοί να συνεργαστούμε ώστε να δοθεί ένα τέλος στην καταστροφή

Χαμένες οι θυσίες του λαού

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στους κόλπους της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο την αποτυχία της πολιτικής της. Η παραίτηση - βόμβα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο συντάκτης του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και είχε διατυπώσει προτάσεις για την εξυγίανση της λειτουργίας των εφοριών, δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα για τον κ. Παπακωνσταντίνου και την κυβέρνηση, καθώς αποκαλύπτει την ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου, όχι μόνο να αντιμετωπίσει το ζήτημα της φοροδιαφυγής, αλλά και να βελτιώσει την κατάσταση της οικονομίας γενικότερα.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, δυστυχώς, η κατάσταση της οικονομίας βρίσκεται εκεί από όπου ξεκίνησε πριν από την επιβολή των πρωτοφανών μέτρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και ο ελληνικός λαός διαπιστώνει με λύπη του ότι, με τον τρόπο αυτό, πάνε χαμένες οι θυσίες στις οποίες υποβάλλεται.
ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για ζητήματα που δημιουργούσαν τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης οδηγούν στο σαφές συμπέρασμα ότι άρχισε το ξήλωμα της κυβερνητικής πολιτικής. Η πρώτη αφορά την αλλαγή πλεύσης στο θέμα των μεταναστών από τον κ. Ραγκούση, ο οποίος, αν και δήλωνε ότι αποκλείεται να προχωρήσει σε νομιμοποιήσεις, προχωρεί σε άρον άρον τακτοποίηση του θέματος. Και η δεύτερη αναφέρεται στην άτακτη υποχώρηση της κ. Μπιρμπίλη, η οποία, μετά τις εσωκομματικές ενστάσεις, τροποποίησε εκ νέου στη Βουλή το επίμαχο άρθρο για τους περιοριστικούς όρους οικοδόμησης σε περιοχές Natura. Πρόκειται για ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας της πολιτικής της κυβέρνησης του Μνημονίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Το «Δεν Πληρώνω! Δεν Πληρώνω!», του Ντάριο Φο απο τη θεατρική ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Ακράτας αύριο στις 20:30 στο Κινηματοθέατρο "Αναγέννηση"

Το θεατρικό έργο του σπουδαίου νομπελίστα Ντάριο Φο «Δεν Πληρώνω! Δεν Πληρώνω!», επέλεξε να «ανεβάσει» η θεατρική ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Ακράτας αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου και ώρα 20.30 στο ισόγειο Κινηματοθέατρο του Συλλόγου «Αναγέννηση» Ακράτας με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ακράτας.

Το εν λόγω έργο, ειδωμένο με χιούμορ και μέσα από αυτοσαρκασμό των ηρώων του, σκοπό έχει να προβληματίσει τους θεατές και να προτείνει «εναλλακτικές» λύσεις σε θέματα που αφορούν όλους μας, ειδικά τους νέους, το μέλλον των οποίων διαφαίνεται «χλωμό».

Επιπλέον, στους δύσκολους καιρούς, που διανύουμε, μας λείπει το χαμόγελο! Το έργο αυτό λοιπόν, έχει επιλεγεί, για να σκορπίσει άφθονο γέλιο, να διακωμωδήσει την καθημερινότητά μας και τη σύγχρονη, ελληνική πραγματικότητα, που προχωρά παρέα με το ΔΝΤ και το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Η εν λόγω θεατρική παράσταση των μαθητών του Γυμνασίου Ακράτας είναι μια συμβολική προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Γυμνασίου Ακράτας προς τους φίλους Κυπρίους, που θα επισκεφθούν για ένα τετραήμερο την Ακράτα και θα φιλοξενηθούν στα σπίτια των Ελλήνων μαθητών του Γυμνασίου μας, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο».

Μέσα από το αθώο βλέμμα και την αγνή «υποκριτική» των παιδιών του Γυμνασίου Ακράτας θα γελάσετε με την καρδιά σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ακράτας Νικολία Σταυροπούλου στο τηλέφωνο 26960/22166.

Δημήτρης Ζωιτσούδης
thebest.gr

Ερώτηση Μανωλάκη για τα έργα του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών

Προς τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα

Κύριε Υπουργέ,
Μετά και από τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα έργα κατασκευής του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών, έρχεται να προστεθεί πλέον και η διακοπή των εργασιών...
από τις κατασκευαστικές εταιρείες. Το ενδεχόμενο να παραμείνει ο δρόμος ημιτελής και στην ήδη άθλια κατάσταση που τον καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο, θα πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί.
Οι λόγοι αυτού του αδιεξόδου σύμφωνα με πληροφορίες δεν οφείλονται στο ελληνικό δημόσιο, το οποίο έχει κάνει τις ενέργειες που του αναλογούν, αλλά στην άρνηση των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις εταιρείες. Στην κατεύθυνση αυτή λοιπόν θα πρέπει να ασκηθούν οι όποιες πιέσεις και να υπάρξουν άμεσα οι κατάλληλες παρεμβάσεις σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών. Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Πως προτίθεστε να παρέμβετε προκειμένου να συνεχίσουν και μάλιστα να επιταχυνθούν τα έργα κατασκευής της νέας εθνικής οδού από την Κόρινθο έως την Πάτρα.

Νίκη της Ν.Δ. στους Δικηγόρους - Αποτελέσματα σε Δ.Σ.Α, Δ.Σ.Θ και άλλους 10 Συλλόγους

Ανατροπές προέκυψαν από τη μάχη των  εκλογών στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, όπου η πολιτική - αντιμνημονιακή πόλωση, στοίχισε αρκετές έδρες σε προσκείμενους του ΠΑΣΟΚ απερχόμενους  προέδρους.  Ο Ιωάννης Αδαμόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Νικόλαος Βαλεργάκης, ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και οι δυό προερχόμενοι από το χώρο της Ν.Δ . Στους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους εκλέχτηκαν ο Ν. Παπάκος στην Πάτρα, ο Ευάγ. Μουνδριανάκης στο Ρέθιμνο, ο Δημ. Ζυγουλιανός στη Βέροια, η Ευφρ.Φίλιππα στη Λευκάδα, ο Αθ. Αθανασίου στην Καβάλα, ο Παν. Νικολόπουλος στην Κόρινθο, ο Αιμ. Σέκλος στην Κυπαρισσία, ο Δ. Κατσαρός στη Λάρισα, ο Σ. Μαωραίτης στη Λειβαδιά, ο Δ. Καλλίας στη Μυτιλήνη.
Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα από το β΄ γύρο των εκλογών στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, έχουν ως εξής:
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με 3.738 ψήφους και ποσοστό 50,89%, εκλέχτηκε νέος πρόεδρος ο Νικόλαος Βαλεργάκης, έναντι του Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος έλαβε 3.607 ψήφους και ποσοστό 49,11%. Ποσοστό συμμετοχής στον β΄γύρο, 38,89% των εγγεγραμμένων δικηγόρων.
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, νέος πρόεδρος εκλέχτηκε ο Νίκος Βαλεργάκης με 1.657 ψήφους και ποσοστό 53,73%  έναντι 1.427 ψήφων και ποσοστό 46,27%  που έλαβε ο απερχόμενος πρόεδρος Εμμανουήλ  Λαμτζίδης. Ποσοστό συμμετοχής στον β΄γύρο 53,34% με 345 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών πρόεδρος εξελέγη ο Νικόλαος Παπάκος με ποσοστό 61,90%, έναντι του Αθανάσιου Αμπατζή, που έλαβε 38,10%.
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας πρόεδρος εξελέγη ο Δημήτρης Κατσαρός με ποσοστό 71,15%, έναντι του Φίλιππου Σαμαρά, που έλαβε 28,85%.
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας πρόεδρος εξελέγη ο Δημήτρης Ζυγουλιανός με ποσοστό 60,67%, έναντι της Όλγας Κυριακίδου, που έλαβε 39,33%.
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας πρόεδρος εξελέγη ο Αθανάσιος Αθανασίου με ποσοστό 59,77%, έναντι του Πάυλου Γεωργιάδη, που έλαβε 40,23%.
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου πρόεδρος εξελέγη ο Παναγιώτης Νικολόπουλος με ποσοστό 64,52%, έναντι του Αντώνη Χανιώτη, που έλαβε 35,48%.
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας πρόεδρος εξελέγη ο Αιμίλιος Σέκλος με ποσοστό 53,57%, έναντι του Κωνσταντίνου Τσούτσια, που έλαβε 46,43%.
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Λευκάδας πρόεδρος εξελέγη η Ευφροσύνη Φίλιππα με ποσοστό 59,52%, έναντι του Ηλία Τσάκαλου, που έλαβε 40,48%.
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς πρόεδρος εξελέγη ο Σερ. Μωραΐτης με ποσοστό 53,13%, έναντι του Αχιλλέα Κοτσώνα, που έλαβε 46,88%.
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης πρόεδρος εξελέγη ο Δημ. Καλλίας, έναντι του Μιχ. Σκουρκέα.
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου πρόεδρος εξελέγη ο Ευάγγελος Μουνδριανάκης με ποσοστό 51,18%, έναντι του Χαρ. Παπαδάκη, που έλαβε 48,82%.

eklogika.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥ​ΤΙΚΗΣ ΠΟΛΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κας Φ. ΠΙΠΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝ​ΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ

H Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:




«Η λήξη της απεργίας πείνας και η απομάκρυνση του εφιάλτη της απώλειας ανθρώπινων ζωών, ναι μεν καλύπτει την ανθρωπιστική πλευρά του προβλήματος, όμως σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις βαρύτατες ευθύνες για το χειρισμό του θέματος κατά τη διάρκεια των 44 ημερών. Όσο καταδικαστέα ήταν η απραξία αρχικά και εν συνεχεία η ασυνεννοησία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών καθώς και η απόκρυψη, παρά τα επίμονα ερωτήματά μας, των πραγματικών στοιχείων του όλου θέματος, άλλα τόσα ερωτηματικά δημιουργούνται για το αν υπάρχει τελικά συγκεκριμένη και συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η χώρα σύρθηκε επί 44 ημέρες σε εκβιαστικά διλλήματα, δημιουργώντας μία λανθασμένη εικόνα στην ελληνική κοινωνία αλλά και διεθνώς για ανυπαρξία νόμων και κράτους. Και επειδή “έχουν γνώση οι φύλακες” καθιστούμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αποκλειστικά υπεύθυνους για την προφύλαξη στο μέλλον από τέτοια φαινόμενα.

Ευνόητο είναι ότι θα ζητηθούν και απαντήσεις για τα νομικά θέματα που προκύπτουν».

Ντροπή για την απόφαση στην Υπατία…Έπεσε αμαχητί η κυβέρνηση.. Τους βρίζει όλη η χώρα..

Σχόλιο report24.gr

Μέχρι τώρα ξέραμε πως την Ελλάδα την πουλάγανε…από σήμερα μάθαμε πως την δίνουν τσάμπα….Γελάνε μέχρι στο Μπακλαντές με την απόφαση της νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών της Υπατίας από την Κυβέρνηση…Έπαιρναν τηλέφωνα από τα τηλεφωνία στην χώρα του και τους λέγανε τα νέα… «Νενικήκαμεν» η «Πόλη Εάλω»…Ετοιμαστείτε τώρα και για το μεγάλο κύμα λαθρομεταναστών από την Λιβύη και την Αίγυπτο και αφήστε εμάς τους Έλληνες…. ΝΤΡΟΠΗ…!!!

Αναλυτικά το Ρεπορτάζ….

Δεκτή έκαναν οι μετανάστες απεργοί πείνας τη νέα, βελτιωμένη πρόταση της κυβέρνησης, η οποία εξασφαλίζει τη νομιμοποίηση όσων διαμένουν στην Ελλάδα για περισσότερα από οκτώ χρόνια και την ένταξη των υπολοίπων σε επ’ αόριστον καθεστώς ανοχής. Ύστερα…
από αυτή την εξέλιξη σταματούν την απεργία.

Την πρόταση μετέφεραν στους απεργούς εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και η αρμόδια για θέματα μεταναστών υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα. Οι συνομιλίες έγιναν στο κτήριο της ΓΣΕΕ, παρουσία και μελών της πρωτοβουλίας «Αλληλεγγύη».

Οι μετανάστες αποκτούν επίσης άδεια εργασίας και έγγραφα που θα τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στην πατρίδα τους και να επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Εκτιμάται ότι περίπου 100 από τους απεργούς πείνας θα νομιμοποιηθούν άμεσα. Σημειώνεται ότι το δικαιώμα νομιμοποίησης ύστερα από οκτώ έτη στην Ελλάδα θα θεσμοθετηθεί για το σύνολο των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα.

Προχωρήσαμε στην τελική διευκρίνηση όλων όσων συζητήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και όσων δημόσια έχουμε διατυπώσει, ως κυβέρνηση, από την αρχή της απεργίας πείνας με την κατάληψη της Νομικής. Εξηγήσαμε στους απεργούς πείνας ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, καθώς και ότι έχει εξαντληθεί η φέρουσα ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας μας για να δεχθεί επιπλέον αριθμό μεταναστών”, ανέφερε μετά τη συνάντηση ο Γ. Ραγκούσης.

report24.gr