Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Σε σύγχρονη μάστιγα εξελίσσεται η παχυσαρκία

Συγκλονίζουν τα τελευταία στοιχεία

Σε σύγχρονη μάστιγα εξελίσσεται η παχυσαρκία. «Ο παχύσαρκος είναι δυνητικά ασθενής, σύγχρονος ασθενής, προϊόν της σύγχρονης κοινωνίας» και η αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που προκύπτουν από την ασθένειά του επιβάλλεται να γίνεται στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και θεσπισμένων κανόνων.

«Στην Ελλάδα, διαφημίζονται δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό επεμβάσεις παχυσαρκίας που υπόσχονται μόνιμες λύσεις, με απόλυτη ασφάλεια, τη στιγμή που καμία επέμβαση δεν εξασφαλίζει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Με αυτό τον τρόπο πολλοί πάσχοντες πέφτουν θύματα εξαπάτησης και γι' αυτό η επιστημονική κοινότητα ζητά από την Πολιτεία τη θέσπιση Κέντρων Αριστείας, όπου οι πάσχοντες θα απευθύνονται και θα αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και διευθυντής της Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής, Γεώργιος Ζωγράφος. Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνεται στις 19 Μαρτίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με θέμα «Από τη χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στη μεταβολική χειρουργική».

Δραματικό διάγγελμα του Ιάπωνα αυτοκράτορα που δάκρυσε "Προσεύχομαι για το λαό μου"



Ο 77 χρονος  Ιάπωνας Αυτοκράτορας Ακιχίτο απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον Ιαπωνικό λαό που τον είδε να δακρύζει  αλλά και να εκφράζει τη  βαθιά του ανησυχία για την κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα του.
Ο 77χρονος αυτοκράτορας δήλωσε ότι τα προβλήματα στους πυρηνικούς αντιδραστήρες είναι απρόβλεπτα και ότι νιώθει «βαθιά ανησυχία» μετά το σεισμό του οποίου το μέγεθος περιέγραψε ως «άνευ προηγουμένου».
«Ελπίζω από τα βάθη της καρδιάς μου ότι οι πολίτες θα φροντίσουν με συμπόνια ο ένας τον άλλον, χέρι-χέρι, και θα ξεπεράσουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς»,  είπε.

thebest.gr

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΝΟΥΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
ΕΚΤΟΣ ΛΙΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ, ΤΡΑΓΑΚΗΣ, ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ, ΕΛΣΑ, ΣΙΟΥΦΑΣ, ΠΑΚΗΣ...

Τους τελειώνει όλους τους βαρόνους ο Σαμαράς. Με πρώτο και καλύτερο τον Χατζηγάκη που σήμερα έπλεξε το εγκώμιο της Ντόρας! Το Fimotro, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Σαμαράς πήρε...
απόφαση και καθαρίζει με όλους τους παλιούς βάζοντας ηλικιακό πλαφόν. Τελειώνει τους Παυλόπουλο, Σιούφα, Τραγάκη, Νεράντζη, Χατζηγάκη και Έλσα Παπαδημητρίου. Η απόφαση είναι ειλημμένη. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαγράψει τώρα τον Χατζηγάκη. Θα το κάνει με τον αποκλεισμό του...
fimotro.blogspot.com

Ζωντανα από το Ράδιο Ξυλόκαστρο τώρα το Δ. Σ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Συνεδριαζει  αυτή την στιγμή το Δ. Σ.  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που μεταδίδεται ζωντανά απο το Ράδιο Ξυλόκαστρο

«Επανάσταση» για την συγχώνευση Σχολείων

Όπλα στη "μάχη" γονέων , καθηγητών, δασκάλων και μαθητών , αποκλεισμοί δρόμων, απεργίες, συλλαλητήρια και καταλήψεις.


Με αποκλεισμούς δρόμων, καταλήψεις σχολείων, αλλά και εισβολές στις Περιφερειακές διευθύνσεις απάντησαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και τοπικοί φορείς στο νέο σχολικό χάρτη της χώρας που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και μειώνει κατά πολύ τον αριθμό των σχολικών μονάδων. Ήδη υπό κατάληψη τελούν αρκετά σχολεία, ενώ σε πολλά άλλα οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διαμαρτυρίες λαμβάνουν και άλλ ες μορφές, όπως αποκλεισμούς δρόμων και καταλήψεις διοδίων.
Στα χωριά της Κορινθίας θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι λίστες που δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας με τα προς συγχώνευση ή προς κατάργηση σχολεία στην χώρα. Σύλλογοι γονέων στα σχολεία της περιοχής που καταργούνται ή συγχωνεύονται με γειτονικά σχολεία προχωρούν σε δυναμικές αντιδράσεις για να εκφράσουν την κάθετη αντίθεσή τους σε μια τέτοια εξέλιξη. Σήμερα υπάρχει κατάληψη συνολικά σε τέσσερα σχολεία περιοχής Κιάτου, τέσσερα στην περιοχή Κορίνθου κι ένα στην Νεμέα, ενδεικτικά αναφέρουμε τα σχολεία Σπαθοβουνίου, Στεφάνι, Αγιονόρι, Καστράκι, Ψάρι και Καίσαρι. Στα χωριά Ψάρι και Καίσαρι του Δήμου Σικυωνίων, οι γονείς έβαλαν «λουκέτο» στα Δημοτικά Σχολεία που λειτουργούν στις δύο περιοχές και προειδοποιούν πως η κατάληψη των σχολικών μονάδων δεν θα λήξει αν δεν αποσυρθεί η απόφαση που τα θέλει να συγχωνεύονται και να δημιουργούν ένα νέο δημοτικό σχολείο στο χωριό Καλλιάνοι. Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Ψαρίου από κοινού με γονείς από άλλα σχολεία του Δήμου Σικυωνίων βρέθηκαν στο δημαρχείο στο Κιάτο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο των σχολείων στην Δημοτική Αρχή.
Ανάλογες έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονέων αλλά και των τοπικών κοινωνιών έχουν εκδηλωθεί και στους υπόλοιπου νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου
Ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Αρκαδίας Κώστας Μαρκόπουλος επισήμανε με δηλώσεις του πως ''οι συγχωνεύσεις δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα και δεν δείχνουν συνέπεια" και πρόσθεσε, "δεν πρέπει να βιάζουμε καταστάσεις, τα σχολεία που είναι να κλείσουν θα κλείσουν από μόνα τους και δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε τα παιδιά".Ο κ. Μαρκόπουλος ήταν ιδιαίτερα καυστικός για το υπουργείο Παιδείας, λέγοντας πως "δεν ισχύει πλέον από πλευράς υπουργείου το 'πρώτα ο μαθητής'. Η πραγματικότητα είναι πως οι συγχωνεύσεις έγιναν για οικονομικούς λόγους", ενώ για το εάν είχε ενημερωθεί η εκπαιδευτική κοινότητα για αυτές τις προωθούμενες αλλαγές του υπουργείου, ανέφερε ότι δεν τους δόθηκε καμία εισήγηση και δεν έγινε καμία απολύτως διαβούλευση. Ο πρόεδρος των δασκάλων μετέφερε την εικόνα που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες, όπως είπε, έχουν ήδη ξεσηκωθεί ενώ, για ακόμα μία φορά, επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας, λέγοντας πως "το υπουργείο προσπαθεί να φέρει σε αντίθεση την κοινωνία με τους εκπαιδευτικούς, καθώς πάρα πολλά από αυτά που λέει δεν είναι εφαρμόσιμα και λέγονται για επικοινωνιακούς λόγους".
Ο Δημήτρης Καντζάβελος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, σχολιάζοντας το νέο σχολικό χάρτη της Αρκαδίας, σημείωσε ότι δεν προηγήθηκε της απόφασης διάλογος και επεσήμανε το ενδεχόμενο αύξησης της μαθητικής διαρροής. Ο κ. Καντζάβελος σημείωσε ότι "μπαίνουμε σε μια διαδικασία αποφάσεων, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες υποδομές στα σχολεία υποδοχής". Επίσης ανέφερε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη διαφάνειας σε όλη τη διαδικασία και ενημέρωσε ότι σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση καθηγητών στην Τρίπολη για να καθορίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας με δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι κατά των μικρών σχολείων γιατί δεν βοηθούν το μαθητή, παρά ταύτα όμως εξήγησε ότι είναι αντίθετος με την συγχώνευση του δημοτικού σχολείου Δολιανών υποστηρίζοντας την άποψη ότι σχολεία όπως τα Δολιανά και τα Αγιωργίτικα δεν μπορούν να κλείνουν και πρόσθεσε μάλιστα πως για το σχολείο των Δολιανών έστειλε και επιστολή στην υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου
Στην Μεσσηνία διαμαρτύρονται για την συγχώνευση του 17ου δημοτικού Καλαμάτας. Νωρίτερα γονείς πήγαν και διαμαρτυρήθηκαν στον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.
Διαμαρτυρίες για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων της περιοχής και στη δημοτική αρχή Οιχαλίας. Γονέας μαθητή, από το λύκειο Διαβολιτσίου που καταργείται, ανέβηκε στην στέγη του σχολείου και απειλούσε να πέσει, ενώ πέρασαν σχεδόν τρεις ώρες για να τον πείσουν να κατέβει.
Τέλος την Λακωνία έντονες είναι οι αντιδράσεις στην περιοχή του Ξηροκαμπίου, στο Γύθειο αλλά και στον Δήμο Ευρώτα.
Οι ομοσπονδίες καθηγητών και δασκάλων συντονίζονται για κοινές κινητοποιήσεις, με την ΟΛΜΕ να εξαγγέλει τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 18 Μαρτίου αλλά και 24ωρη απεργία την Τετάρτη 30 Μαρτίου. Δύο δίωρες στάσεις εργασίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει την προσεχή Παρασκευή και η ΔΟΕ. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές για "αντάρτικο" στην περιφέρεια, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση αποδοκίμασε τις αλλαγές που επιφέρει η νέα "μεταρρύθμιση" του υπουργείου Παιδείας.
Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας, με τις "ευλογίες" του κυβερνητικού εκπροσώπου, επιμένει στις αλλαγές, ενώ σε χθεσινή συνέντευξή της η Άννα Διαμαντοπούλου προειδοποίησε τους εκπαιδευτικούς "να είναι προσεκτικοί" στις αντιδράσεις τους, σχετικά με τις καταλήψεις.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης 26/03/2011

Προς : Τα μέλη Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Μαρτίου 2011 και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 στα παρακάτω θέματα:
  • Γνωμοδότηση επί του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Σε περίπτωση έλλειψη απαρτίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 παρ.3 του Ν.3852/2010 η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την  ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Μαρτίου 2011 και ώρα 09.00 π.μ.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
Αντώνιος Κλαδούχος

Κώστας Κόλλιας: «Η πρόταση για συγχώνευση του Γυμνασίου και κατάργηση του Λυκείου Καλλιάνων είναι ατεκμηρίωτη και επικίνδυνη»

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του για την αποτροπή συγχωνεύσεων και καταργήσεων στο Νομό Κορινθίας, ο Βουλευτής κ. Κώστας Κόλλιας κατέθεσε ερώτηση στο Κοινοβούλιο προς την αρμόδια Υπουργό, ειδικά για το θέμα του Γυμνασίου – Λυκείου Καλλιάνων... Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συγχωνεύεται ή καταργείται σε όλη την Κορινθία, δημιουργεί δε ιδιαίτερα μεγάλα προβλήματα και κινδύνους για τους μαθητές. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κυρία Υπουργέ,»

ΣυνάντησηΚεδίκογλου με τους φορείς και τις Ενώσεις των απασχολουμένων στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών, που πραγματοποιεί ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος το Τομέα Πολιτικής Ευθύνης ΜΜΕ της Ν.Δ., κ. Σίμος Κεδίκογλου με τους φορείς και τις Ενώσεις των απασχολουμένων στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, είχε σήμερα, στα γραφεία του κόμματος, συνάντηση με τον πρόεδρο  του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου κ. Βάιο Σελλούντο, το γενικό γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Καλύβα και τη νομική σύμβουλο της Ένωσης κα Ειρήνη Χαλκιαδάκη.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σ. Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Γιώργος Καρασμάνης:«Ούτε ένας στους δύο αγρότες, δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην πολυδιαφημισμένη «πράσινη ενέργεια»,Τέλος στις παλινωδίες απέναντι στον αγροτικό κόσμο, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών μονάδων από επαγγελματίες αγρότες, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 «Ούτε ένας στους δύο αγρότες, από εκείνους που υπέβαλαν αιτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα χωράφια τους, δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση στροφή στην «πράσινη ενέργεια», καθώς μόνο 2.770 αιτήσεις, από τις 6.200 συνολικά, έχουν γίνει αποδεκτές, με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Έτσι, η πλειονότητα των επαγγελματιών αγροτών πέφτουν θύματα του εμπαιγμού και του ερασιτεχνισμού, με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον αγροτικό τομέα, έχοντας φορτωθεί στις πλάτες τους ένα σημαντικό κόστος για τη σύνταξη μελετών και υποβολή φακέλων. Σήμερα, οι επιφυλάξεις και οι φόβοι, που από την πρώτη στιγμή διατύπωσε η Νέα Δημοκρατία, δυστυχώς επαληθεύονται. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει τέλος στις παλινωδίες της και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στον αγροτικό κόσμο, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Λεωνίδας Κουρής : Προσπάθεια της Κυβέρνησης κομματικού ελέγχου και χειραγώγησης των αυτοδιοικητικών οργάνων

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας κ. Λεωνίδας Κουρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το σχέδιο Π.Δ. που διακινεί το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκλογή των συλλογικών οργάνων των Δήμων επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, την προσπάθεια της Κυβέρνησης να δημιουργήσει προϋποθέσεις αυστηρά κομματικού ελέγχου και χειραγώγησης των αυτοδιοικητικών οργάνων.
            Ο ασφυκτικός περιορισμός της εκπροσώπησης των περισσοτέρων Δήμων, τόσο σε Περιφερειακό, όσο και σε Κεντρικό επίπεδο, σε συνδυασμό με πρωτοφανείς διατάξεις που οδηγούν σε ουσιαστικό αποκλεισμό δημοτικών παρατάξεων, εδραιώνει ένα καλπονοθευτικό σύστημα που δικαιώνει, πιθανόν, τις “χαρτοκοπτικές” ικανότητες των συντακτών του σχεδίου, αλλά υπονομεύει τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης».

Αντώνης Σαμαράς «Η οικονομία θέλει ανάπτυξη ανάπτυξη, ανάπτυξη» - "Μήπως, αντί ΛΑΟΣ, είστε «ΛΑΓΟΣ» κ. Καρατζαφέρη;"

Έντονα επιθετικός κατά της κυβέρνησης ήταν στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι «εσείς είστε το πρόβλημα γι' αυτό δεν μπορείτε να βρείτε λύση, που είναι μόνον η ανάπτυξη».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι από την αρχή που τέθηκε ως στόχος η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και η μείωση του επιτοκίου, ο ίδιος είχε πει ότι δεν συνιστούν λύση, ούτε έξοδο από την ύφεση.
Κατηγόρησε εξ αρχής τον πρωθυπουργό ότι «μετά το χθεσινό υβρεολόγιο κατά της ΝΔ, σήμερα έκανε νέο φάουλ, προσπαθώντας να μετατοπίσει τη συζήτηση από το ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικονομία, στη διαχείριση του χρέους.

Η Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή

            Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ :Τα οικονομικά της Περιφερεια​κής Αυτοδιοίκη​σης - το Εθνικό Αναπτυξιακ​ό Πρόγραμμα της Αυτοδιοίκη​σης «Πρόγραμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α.​» - Ένταξη προς συζήτηση στο περιφερεια​κό συμβούλιο Πελοποννήσ​ου

Καλαμάτα 16/03/2011
Κύριε Περιφερειάρχα ,
Όπως είναι ήδη φανερό , οι προσδιορισμένοι πόροι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης  , μέσα από το πρόγραμμα Καλλικράτης, είναι  ασφυκτικά περιορισμένοι για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας και της πραγματοποίησης ,  της μεγάλης  αποστολής του θεσμού.
Πολλώ δε μάλλον,  δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη διοικητική , πολιτική και οικονομική Αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης,  όπως το Σύνταγμά μας επιτάσσει. ( άρθρο 102, παρ. 2&5)
Και τούτο διότι:

Ο πρόξενος της Σλοβενίας Ε. Τζιαβός: «αξιολόγηση, ποινική και διοικητική ευθυνών κατά παντός υπευθύνου»

Mε αφορμή τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου Ξυλοκάστρου κ. Δημήτρη Σκούρα για την διάβρωση των ακτών,σε δηλώσεις του ο πρόξενος της Σλοβενίας κ. Ε. Τζιαβός αναφέρει :

Dr. Evangelos Tziavos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
16.03.2011

Με αφορμή δηλώσεις του τέως Δημάρχου Ξυλοκάστρου κ. Δ. Σκούρα, αναφορικά με το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα των υποθαλλασίων κατακρημνίσεων και της διάβρωσης των ακτών στην περιοχή του Ξυλοκάστρου, επιθυμώ να αναφέρω ότι από μηνών με ειδικούς συνεργάτες, γεωλόγους και πρώην στελέχη του Ε.Χ.Θ.Ε, ασχολούμεθα και μελετούμε αυτό το πρόβλημα χωρίς βεβαίως μέχρι σήμερα να κάνω καμία δημόσια παρέμβαση εν αναμονή της αναλήψεως των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής του Ξυλοκάστρου, και της αναμενόμενης τοποθετήσεως της για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.
Ήδη σήμερα ετοιμάζουμε μία μελέτη για να αξιολογηθούν οι προτεινόμενοι σχεδιασμοί νομίμων ανακατασκευών και νομίμων παρεμβάσεων με ειδικές γεωλογικές στηρίξεις για το Ξυλόκαστρο, Καμάρι κλπ.
Παράλληλα όμως ετοιμάζουμε και πλήρη φάκελο νομικής αξιολογήσεως των δράσεων , των ενεργειών ή και των παραλήψεων των προηγουμένων Δημοτικών Αρχών , εάν βεβαίως αυτές προκύπτουν, εις τρόπον ώστε μαζί με τα νέα στοιχεία που περιήλθαν εις χείρας μας και τα αξιολογούμε σχετικώς με τις παρεμβάσεις τόσο επί της παραλιακής ζώνης έμπροσθεν του ξενοδοχείου Αρίων όσο και της περιοχής της Μαρίνας, για παρεμβάσεις πιθανώς παράνομες, όπως λέει και ο κ. Σκούρας.
Όταν αυτός ο φάκελος ολοκληρωθεί θα τον διαβιβάσουμε προς τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου, το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, και το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γίνει η αξιολόγηση Ποινική και Διοικητική και ο επιμερισμός των όποιων ευθυνών κατά παντός υπευθύνου.
Επιθυμώ να τονίσω ότι παρακολουθώ πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα δρώμενα του Ξυλοκάστρου αφού ελέγχοντας το παρελθόν τροχοδρομούμε το μέλλον του λαού και της νέας γενιάς.

Θα κάνει την έκπληξη στις επόμενες εκλογές η Μπέσσυ Πλέτσα στην Μεσσηνία.

Έκπληξη και μάλιστα γένος θηλυκού θα έρθει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στο νομό του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά την Μεσσηνία. Ο λόγος για την Αρχ. Μηχανικό Μπέσσυ Πλέτσα η οποία έχει ήδη ξεκινήσει επαφές και συναντήσεις για να ενισχύσει την σίγουρη υποψηφιότητα της στις επόμενες εκλογές. Μάλιστα οι επισκέψεις στα νέα γραφεία του κόμματος στην Συγγρού τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί σημαντικά και μαθαίνουμε πως την υποψηφιότητά της την βλέπουν με πολύ καλό μάτι όχι μόνο η Συγγρού αλλά και οι Μεσσήνιοι.
Είναι μέσα στα πλαίσια που έχει θέσει η ΝΔ για τις υποψηφιότητες στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές γίνουν.

Ο Ιρλανδός την έπαθε αλά ελληνικά


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

 
Μέσα στον ορυμαγδό της προπαγάνδας – θυμίζω ότι προχτές, την ώρα που οι μετανάστες έφευγαν ως νικητές από το Μέγαρο Υπατία ανακαλύφθηκαν πάλι γιάκφες και καλάσνικοφ και μονοπώλησαν την επικαιρότητα – ακούσαμε ότι στις Βρυξέλλες η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη και η Ιρλανδία έφυγε με άδεια χέρια, επειδή η μεν Ελλάδα έδωσε ανταλλάγματα (τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δις), ενώ η Ιρλανδία κράτησε άκαμπτη στάση.

Και πως ο μεν Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου διαπραγματεύτηκε (κάτι πήρε, κάτι έδωσε), ο δε Ιρλανδός ομόλογός του Έντα Κένι είχε μόνο διεκδικήσεις και δεν θέλησε να δώσει τίποτε. Πως ο Κένι ζητούσε εκτός από την μείωση του επιτοκίου και επιμήκυνση 15 χρόνων, αλλά δεν αποδέχθηκε αυτό που του ζήτησαν – αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων, που είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη και νοθεύει τον ανταγωνισμό.

Moody’s εναντίον ΟΤΕ

ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΈΝΑ ΜΗΝΑ


Την ώρα που Αθήνα και Βρυξέλλες παίζουν θέατρο γύρω από το θέμα των διεθνών οίκων αξιολόγησης, ο Moody’s ξαναχτύπησε χθες.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του μπήκε ο ΟΤΕ που ήδη έχει υποβαθμιστεί από τους άλλους δύο «οίκους» - τον Standard & Poors στις 8 Μαρτίου και τον Fitch, στις 10 Μαρτίου.

Χθες, ο Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση του Οργανισμού σε Baa3 και προειδοποίησε για περαιτέρω υποβάθμιση, ως αποτέλεσμα της γενικής υποβάθμισης της Ελλάδας από Β1 σε Βa1, σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου του οίκου Κάρλος Βίντσερ, που συμβαίνει να είναι και επικεφαλής αναλυτής για τον ΟΤΕ.

Μάλιστα, με ανακοίνωσή του ο οίκος υπογραμμίζει πως η περαιτέρω υποβάθμιση θα εξαρτηθεί από το αν ο ΟΤΕ θα καταφέρει να μετριάσει τον αντίκτυπο που έχουν οι δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες στα έσοδα και τις ταμειακές του ροές, με την υιοθέτηση σειράς πρωτοβουλιών για την μείωση του κόστους.

Σημειώνεται πω και οι προηγούμενες υποβαθμίσεις συνοδεύονταν επίσης από την υπογράμμιση της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας που οδηγεί στην μείωση της κατανάλωσης και στην πτώση εσόδων και κερδών.

Τρεις υποβαθμίσεις μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα είναι πολλές. Και με δεδομένο ότι γύρω από το θέμα παίζεται ένα απίστευτο θέατρο – με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό, τον υπουργό των Οικονομικών και τον Πρόεδρο του Eurogroup να… ζητούν να μάθουν τι θα γίνει, αν και γνωρίζουν (ή τουλάχιστον οφείλουν να γνωρίζουν) πως έχουν αποφασιστεί ρυθμίσεις για τον Ιούνιο του 2010 – όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον του Οργανισμού και την διασφάλιση της θέσης του και των θέσεων εργασίας, πρέπει να λάβουν υπ’ όψη τις επιθέσεις που δέχεται.

Και με δεδομένο ότι οι έλεγχοι σ’ αυτές τις εταιρίες θα γίνουν μεταξύ του 2010 και του 2013, οφείλουν όσοι ξεκινούν χορό απεργιακών κινητοποιήσεων να λάβουν υπ’ όψη τους πως στο μεταξύ υπάρχει άφθονος χρόνος για να υποβαθμιστεί ο ΟΤΕ (μαζί με την Cosmote) ως την κατηγορία των σκουπιδιών – οπότε δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο ούτε για ανάπτυξη (αφού ο Οργανισμός δεν θα μπορεί να δανείζεται), ούτε για συνδικαλιστικές διεκδικήσεις.
elzoni.gr

Μάχη μέχρις εσχάτων

Χωρίς αμφιβολία το φετινό πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Football League 2 αποτελεί το συναρπαστικότερο των τελευταίων ετών. Εξι στροφές πριν από το φινάλε πέραν του συνωστισμού που παρατηρείται στην κορυφή με τρεις ομάδες να «συγκατοικούν» εκεί, παρακολουθούμε στην ουσία μια κούρσα για έξι, καθώς τόσοι είναι οι «μνηστήρες» της κορυφής.
Από τους πρωτοπόρους Πλατανιά, Παναχαϊκή και Ρόδο μέχρι τον Ηρακλή Ψαχνών, την Κόρινθο και τον Απόλλωνα Σμύρνης που ακολουθούν σε απόσταση βολής. Φαβορί τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν, καθώς κάθε «μονομάχος» έχει τα δυνατά και τα τρωτά του σημεία.
Η Παναχαϊκή, η Ρόδος και ο Απόλλων με τη «βαριά» φανέλα, η έμπειρη Κόρινθος και οι «πρωτάρηδες» Πλατανιάς και Ηρακλής Ψαχνών υπόσχονται μια «μάχη» που αναμένεται να διαρκέσει μέχρις εσχάτων. Το «Goal» με αφορμή την κούρσα των έξι ομάδων προς τον τίτλο και την απευθείας άνοδο στη Football League σας παρουσιάζει ένα «κρας τεστ» σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς, στο οποίο παρουσιάζονται τα συν και τα πλην τους.

Απόψε ζωντανά από το Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1 η συνεδρίαση του Δ. Σ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Απόψε στις  7μιση  το βράδυ  συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Η Συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στο Κιάτο

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης την προσεχή Δευτέρα  και στις  8 το βραδυ στο cafe Bistro στο Κιάτο, η ποιητική βραδιά σε Επιμέλεια της Σικυώνιας Σκηνής, είναι αφιερωμένη στον Ξυλοκαστρίτη ποιητή Τάκη Μιχόπουλο . Εισηγητής, ο Στάθης Γκουρβέλος, θα απαγγείλουν,  ο ίδιος ο ποιητής και οι Τάκης Αθανασόπουλος, Χρήστος Ζαχαριάς, Ακριβή Καλδίρη, Τέτη Παγκάλου και Γεωργία Παπακωνσταντίνου.

Ηλεκτρονική τσιμπίδα για όσους χρωστάνε

Υπό παρακολούθηση επίσης οι αποδείξεις και τα τιμολόγια
Στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι πολίτες με επιχειρήσεις ή δημόσιους φορείς, καθώς και όσων χρωστούν σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, δικαστήρια και γενικώς κάθε δημόσιο φορέα, προχωράει το υπουργείο Οικονομικών.

Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για υπολογισμό διαδοχικής ασφάλισης και συντάξεων αναπηρίας




Αναπροσαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου του 2011 ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων σε όσους κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου είχαν ασφαλιστεί σε περισσότερα από ένα Ταμεία, ενώ  επαναπροσδιορίζονται οι συντάξιμες αποδοχές βάσει των οποίων υπολογίζεται το ποσό της σύνταξης. Επίσης από τις 15 Ιουλίου του τρέχοντος έτους (2011) αλλάζει ο τρόπος διακανονισμού του ποσού των συντάξεων αναπηρίας. Όλα αυτά στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου ασφαλιστικό νόμου, τον οποίο εξειδικεύει εγκύκλιος (αρ. 21 -11/3/2011) την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που παρέχει η εγκύκλιος για τον τρόπο  εφαρμογής του νέου συστήματος υπολογισμού των συντάξεων:
-Διατηρείται η αρχή της απονομής της σύνταξης από τον τελευταίο οργανισμό, εφόσον ο ασφαλισμένος πραγματοποίησε στην ασφάλισή του 1.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων όμως 20 μήνες ή 500 ημέρες κατά την τελευταία πενταετία πριν τη διακοπή της απασχόλησης ή της υποβληθείσης αίτησης για την κρίση του δικαιώματος σύνταξης λόγω γήρατος.
-Για την χρήση του δικαιώματος λόγω αναπηρίας ή θανάτου απαιτείται η πραγματοποίηση στην ασφάλιση του τελευταίου οργανισμού 40 μηνών ή 1000 ημερών εκ των οποίων οι 12 μήνες ή 300 ημέρες ασφάλισης θα πρέπει να αφορούν την τελευταία πενταετία πριν τη διακοπή της απασχόλησης ή την υποβολή της αίτησης

eklogika.gr

Μαριέττα Γιαννάκου:Νέοι όροι για τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων

Σημαντικές αποφάσεις για τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών ιδρυμάτων τους, έλαβε στις Βρυξέλλες η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, εγκρίνοντας την έκθεση της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Μαριέττας Γιαννάκου. Με την έκθεση αυτή  , ενώ αυξήθηκε το «πλαφόν» των δωρεών με ονομαστική πηγή από 12.000 ευρώ σε 25.000 τα οποία μπορούν να δέχονται τα κόμματα.
Η έκθεση που υπερψηφίστηκε, αποτυπώνει τη βασική επιθυμία αλλά και την πρακτική αναγκαιότητα για την απόκτηση νομικής προσωπικότητας των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων σύμφωνα με το δίκαιο της Ένωσης. Εκτός από τη βασική γραμμή για τη θέσπιση πολιτικού, νομικού και φορολογικού καθεστώτος για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και τα πολιτικά ιδρύματά τους, μεταξύ άλλων στην Έκθεση ορίζεται ότι:

- η οργανωτική σύγκλιση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων είναι αναγκαία για την καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητά τους

- τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα μόνο με τη δημιουργία κοινού πολιτικού, νομικού και φορολογικού καθεστώτος βάσει του δικαίου της Ένωσης μπορούν να επιτύχουν το σκοπό τους που είναι η έκφραση της βούλησης των Ευρωπαίων πολιτών

- τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα θα πρέπει να αποτελούνται από εθνικά ή περιφερειακά κόμματα που σέβονται και εφαρμόζουν την εσωτερική δημοκρατία (με τη δημοκρατική εκλογή των κομματικών οργάνων και τη δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων)

- τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα θα πρέπει να εκλέγουν τουλάχιστον έναν Ευρωβουλευτή προκειμένου να λαμβάνουν χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

- η αυτοχρηματοδότηση των κομμάτων και των ιδρυμάτων αποτελεί ένδειξη ζωτικότητας

- η αυτοχρηματοδότηση θα πρέπει να ενθαρρυνθεί, με την αύξηση του σημερινού ανώτατου ορίου των 12.000 ευρώ σε 25.000 ευρώ για δωρεές κατ' έτος ανά δωρητή σε συνδυασμό, ωστόσο, με την απαίτηση για αποκάλυψη της ταυτότητας των δωρητών κατά την αποδοχή της δωρεάς·

- τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα να μπορούν να δέχονται ως μέλη απευθείας φυσικά πρόσωπα

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας η εισηγήτρια ευρωβουλευτής κ. Γιαννάκου, δήλωσε:
«Σήμερα έγινε ένα σταθερό και ποιοτικό βήμα προς την ενίσχυση της δημοκρατίας .Δε νοείται η ίδια η ΕΕ να έχει νομική προσωπικότητα και τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα που αποτελούν συνισταμένη της δημοκρατίας να αποτελούν μη κυβερνητικές οργανώσεις ή συνεταιρισμούς. Η υιοθέτηση κοινού ευρωπαϊκού status, πολιτικής ταυτότητας και ενιαίου φορολογικού συστήματος διευκολύνει το ρόλο και την αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων τόσο στην Ένωση, όσο και στα κράτη μέλη».
   
Σημειώνεται ότι πριν από την επεξεργασία και την παρουσίαση της Έκθεσης, είχε διοργανωθεί δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την εισηγήτρια στην οποία έλαβαν μέρος οι πρόεδροι και οι γενικοί γραμματείς όλων των ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων, καθηγητές πανεπιστημίου, εμπειρογνώμονες από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Διεθνή Διαφάνεια καθώς και πλήθος αξιωματούχων.

eklogika

Γιώργος Κουμουτσάκος :Η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική είναι μια νέα και δυναμική πολιτική της ΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
                                                                                        Βρυξέλλες, 15 Μαρτίου 2011

«Ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος ο Κανονισμός Χρηματοδότησης
της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής 2011-2013»

Το σχέδιο Έκθεσης σχετικά με την πρόταση κανονισμού για τη θέσπιση προγράμματος στήριξης της περαιτέρω ανάπτυξης μιας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής με 50 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2013, παρουσίασε σήμερα στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού ο ευρωβουλευτής ΝΔ και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σκοπός του πρώτου χρηματοδοτικού κανονισμού για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική είναι η συνέχιση, ο εμπλουτισμός και η ενδυνάμωση των σχετικών προπαρασκευαστικών δράσεων και πιλοτικών σχεδίων και έχει ως κύρια επιδίωξη την προώθηση και ενίσχυση του συντονισμού και της συνέργειας των επιμέρους πολιτικών που αφορούν στη θάλασσα.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο της Έκθεσης στα μέλη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, ο κ. Κουμουτσάκος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Γ. Κασαπίδης: Mεθοδεύουν την απαξίωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Συνάντηση εργασίας για το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ν.Δ., με τη συμμετοχή του Γραμματέα του κόμματος κ. Α. Λυκουρέντζου, του Υπεύθυνου Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Κασαπίδη, του αναπληρωτή Υπευθύνου Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Κόλλια, του Γραμματέα Αγροτικού κ. Γ. Καρασμάνη, των αναπληρωτών Τομεαρχών Οικονομίας κ. Χρ. Σταϊκούρα και κ. Ν. Μηταράκη, του Αναπληρωτή Εκπροσώπου του Κόμματος κ. Α. Γεροντόπουλου, των βουλευτών Σερρών κας Μ. Κόλια και κ. Θ. Λεονταρίδη, του βουλευτή Ημαθίας κ. Μ. Χαλκίδη, και του βουλευτή Έβρου κ. Α. Δερμεντζόπουλου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Κασαπίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: