Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Σφυροκοπούν τη Λιβύη Ευρώπη και ΗΠΑ

Παρίσι, Γαλλία
Με κάθε μέσο από αέρος, πυραυλικές επιθέσεις και συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων, οι δυτικές χώρες σφυροκοπούν τη Λιβύη σε μία προσπάθεια να εξαρθρώσουν την αεράμυνα της χώρας. Οι επιχειρήσεις άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου με τις πρώτες αποστολές γαλλικών αεροσκαφών μέσα στον εναέριο χώρο της Λιβύης και συγκεκριμένα πάνω από τη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών.

Αργά το απόγευμα αναφέρθηκαν τα πρώτα γαλλικά πυρά κατά αρμάτων μάχης και οχημάτων γύρω από τη Βεγγάζη για να ακολουθήσει και η συμμετοχή της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Λίγες ώρες νωρίτερα στη σύνοδο των δυτικών και αραβικών χωρών στο Παρίσι είχε ουσιαστικά δοθεί το πράσινο φως για την επέμβαση.

Την ίδια ώρα στην ανατολική Μεσόγειο έχουν συγκεντρωθεί ή αναμένονται ισχυρές δυνάμεις από τις ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην επιχείρηση που ονομάστηκε «Αυγή της Οδύσσειας» (Odyssey Dawn).

Μαζικές πυραυλικές επιθέσεις

Κυπελλούχος Ελλάδος στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός

Το Κύπελλο Ελλάδος στο βόλεϊ κατέκτησε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στην Ορεστιάδα, του Ηρακλή με 3-1 σετ.
Τα σετ: 25-21, 20-25, 21-25, 12-25
Οι «ερυθρόλευκοι» εκτός του πρώτου σετ, το οποίο και έχασαν με 25-21, κυριάρχησαν σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού και έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη.
Ο Ηρακλής προσπάθησε τόσο στο δεύτερο, όσο και στο τρίτο σετ να μείνει κοντά στο σκορ, όμως οι Πειραιώτες με κορυφαίο τον Ρολάντο Ντεσπέιν κάθε φορά που ο «γηραιός» τους πλησίαζε, κατάφερναν να ξεφεύγουν.
Στο τέταρτο σετ ο απογοητευμένος Ηρακλή παρέδωσε πνεύμα και οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη έφτασαν εύκολα στην κατάκτησή του με 12-25.
Έτσι, μετά από ένα χρόνο ο Ολυμπιακός πήρε ξανά τα σκήπτρα της διοργάνωσης και έφτασε τις 12 κατακτήσεις στο θεσμό.

20 συμμαχικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν δυνάμεις του Καντάφι στη Βεγγάζη - Σε εξέλιξη ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης

- Έτοιμα για εκτόξευση πυραύλων Τόμαχοκ τα Αμερικανικά αεροπλανοφόρα
- Μέρκελ: Να τερματιστεί η βία στη Λιβύη - Η Γερμανία δεν παίρνει μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις
- Στις αεροπορικές επιχειρήσεις θα μετάσχουν το Κατάρ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Δανία, η Νορβηγία , ο Καναδάς και οι ΗΠΑ προσφέροντας αεροσκάφη τους πολεμικά και αεροπλανοφόρα
Στην περιοχή συγκεντρώνονται αμερικανικά αεροπλανοφόρα που θα βάλλουν με πυραύλους Λιβυκούς στρατιωτικούς στόχους.

Ώρα 19.20 Δεύτερο κύμα γαλλικών  αεροπορικών επιθέσεων
Σύμφωνα με το Al Jazeera, γαλλικά αεροσκάφη κατέστρεψαν 4 λιβυκά τανκς, νοτιοδυτικά της Βεγγάζης.
Σε εξέλιξη ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης από συμμαχικά πλοία

Τρένο χωρίς σταματημό η Ελλάς Βέλου και ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου , Άστοχες ροπαλιές στο Ξυλόκαστρο

Ασταμάτητοι συνεχίζουν τον «καλπασμό» τους , στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας η πρωτοπόρος Ελλάς Βέλου και ο Ατρόμητ0ος Χιλιομοδίου , που ακολουθεί στο πόντο . Στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής η ομάδα του Βέλου νίκησε , εντός έδρας με 3 – 1 τον Πανσολυγειακό και η ομάδα του Χιλιομοδίου επικράτησε, εκτός έδρας , του Σαρωνικού Γαλατακίου με 2 – 0. Στο Λουτράκι ο Ολυμπιακός επικράτησε στο γειτονικό ντέρμπι του Ισθμιακού με 2 – 1. Την πρώτη απώλεια βαθμών στο Δερβένι είχε ο Αστέρας καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος με 1 – 1 προς τον Α. Ο. Σπαθοβουνίου . Μπορεί να έχασε βαθμούς ο Αστέρας αλλά ανέβηκε στη 4η θέση της βαθμολογίας ,ισοβαθμίζωντας την ομάδα του ΠΑΣ Κλένια που ηττήθηκε στην έδρα του με σκορ 3 – 5 από τον Πανευρωστινιακό που ελπίζει στην σωτηρία του. Η Προοδευτική επικράτησε με 3 – 2 του Αετού Κρυονερίου που τώρα βρίσκεται σε κίνδυνο. Στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής και ο συνώνημός του από το Λέχαιο έμειναν στο 0 – 0 αφού οι «ροπαλιές» τους δεν βρήκαν στόχο. Τέλος ισόπαλο με 1 – 1 έληξε και το ντέρμπι των ουραγών Δάφνης Εξαμιλίων – Άγιοι Θεοδώρων.

Η 23η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ. - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ ...............2 - 1
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. ........................0 - 2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ ................3 - 5
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ ................3 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ .............0 - 0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ..............3 - 2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ ...1 - 1
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ .............1 - 1

Η βαθμολογία
( Σε 23 αγώνες)

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
57-14 
64 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ.
55-10 
63 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.
49-29 
44 
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
37-29 
37 
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
45-38 
37 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
37-28 
33 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
30-31 
28 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.
36-46 
27 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
30-38 
27 
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
27-33 
27 
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
24-37 
25 
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
32-46 
22 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
22-44 
22 
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
29-48 
20 
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
29-53 
20 
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
23-38 
17 

Άρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης. Γαλλικά αεροσκάφη στις πρώτες αποστολές.

Παρίσι, Γαλλία
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις με σκοπό την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη το απόγευμα του Σαββάτου με τις πρώτες αναγνωριστικές αποστολές γαλλικών αεροσκαφών μέσα στον εναέριο χώρο της Λιβύης. Λίγες ώρες νωρίτερα στη σύνοδο των δυτικών και αραβικών χωρών στο Παρίσι είχε ουσιαστικά δοθεί το πράσινο φως για την επίθεση.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνόδου στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις έχουν ήδη αρχίσει στη Βεγγάζη και ότι γαλλικά αεροσκάφη ήδη έχουν αναλάβει δράση κατά των λιβυκών δυνάμεων παρεμποδίζοντας τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη.

Ο κ.Σαρκοζί είπε ακόμη ότι ο Λίβυος ηγέτης αγνόησε το διεθνές τελεσίγραφο για τον τερματισμό της βίας

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ακόμη ότι οι επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του Καντάφι θα τερματιστούν όταν και ο ίδιος τερματίσει τις δικές του επιχειρήσεις. Είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε τους αραβικούς λαούς και να εργαστούν από κοινού για να τερματιστεί «η δολοφονική μανία στη Λιβύη».

Γαλλικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν συγκεκριμένα ότι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage είναι ήδη μέσα στον εναέριο χώρο της Λιβύης, εκτελώντας αποστολές αναγνώρισης.

Οι πολίτες της Πάτρας είπαν δεν πάει άλλο με τα απορρίμματα O αποκλεισμός των διοδίων ξεκίνησε στις 11 το πρωί και διήρκεσε μέχρι η 1 μετά το μεσημέρι παρά τη δυνατή βροχή

Μαζική και δυναμική ήταν η συμμετοχή των πολιτών της Πάτρας στον σημερινό δίωρο αποκλεισμό των διοδίων του Ρίου που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυθαίρετη απαίτηση της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδώρας Τζάκρη να συνεχιστεί η λειτουργία του υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας και την άρνησή της να στηρίξει το σχέδιο του Δήμου για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Κάτοικοι από όλες τις περιοχές της Πάτρας και όλων των πολιτικών προτιμήσεων βρέθηκαν σήμερα στα διόδια και ένωσαν τη φωνή τους στον κοινό και μεγάλο αγώνα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών αλλά και των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ, για την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως για την αποτροπή του ορατού κινδύνου να πνιγεί η Πάτρα στα σκουπίδια.

Επικίνδυνη για τους τουρίστες η Ελλάδα. Γονατισμένοι από την κρίση στη ζώνη του πυρός


Της Σοφίας Βούλτεψη

Τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται πάλι στην γειτονιά μας, δύο ακριβώς χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Η Ελλάδα τελεί πλέον σε κλοιό πολεμικού, πυρηνικού και οικονομικού αποκλεισμού.

Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Λιβύη, σε πεδίο πολεμικής σύγκρουσης. Η χώρα μας επιμένει στην διπλωματική λύση, αλλά θα συμμετάσχει σε όλες τις επιχειρήσεις πλην αεροπορικών βομβαρδισμών, αν και το τοπίο γύρω από τον ρόλο μας παραμένει θολό – όπως θολό είναι και γενικότερα το τοπίο των πολεμικών δραστηριοτήτων.
 

Στο εδώλιο για το «mail της χρεοκοπίας». Αλλά είναι αδίκημα η… γρουσουζιά;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος δέκα πολιτών για διασπορά ψευδών ειδήσεων (για το ηλεκτρονικό μήνυμα που έγινε γνωστό ως «mail της χρεοκοπίας»), ο κίνδυνος της απαξίωσης είναι πλέον ορατός για έναν από τους ελάχιστους θεσμούς που σταθερά συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων σε αξιοπιστία και άξιων του σεβασμού μας.

Μιλώ για το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο, κατά έναν παράδοξο τρόπο, ανέλαβε να εξιχνιάσει ένα «έγκλημα γνώμης». Ως γνωστόν, ακόμη και αν διαφωνεί κανείς με μια γνώμη, ακόμη και αν αυτή η γνώμη είναι ακραία ή και κινδυνολογική, αν δεν συκοφαντεί ή δεν απειλεί κάποιον προσωπικώς, ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ.

Επανέρχομαι στο θέμα (για την προηγούμενη ανάλυση βλέπε elzoni.gr), όχι μόνο επειδή θεωρώ το θέμα σοβαρό, όχι μόνο επειδή δεν μπορούμε να δεχθούμε κανενός είδους λογοκρισία, είτε προληπτική, είτε κατασταλτική, αλλά και επειδή αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω στον κατά γενική ομολογία άξιο, ικανό και αφοσιωμένο στο έργο του επικεφαλής του Τμήματος Μανώλη Σφακιανάκη ότι κινδυνεύει να πέσει θύμα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Και πως οι προπαγανδιστές καθόλου δεν ενδιαφέρονται αν θα γελοιοποιηθεί ένας θεσμός, η Δικαιοσύνη, οτιδήποτε. Δεν θα τους λυπηθούν. Αρκεί να βγαίνουν οι ίδιοι στον αφρό!

Όλα για την φορολογική σας δήλωση

Γράφει ο Στέφανος Παππάς
 
Από 1η Απριλίου αρχίζει, εφόσον ανοίξει η διαδικτυακή πύλη του TAXISnet, η ηλεκτρονική υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων για εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2010.
• Δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ που προκύπτει από τεκμήρια διαβίωσης ( αυτοκίνητα – ιδιωτικά σχολεία – σκάφη – οικιακές βοηθοί κτλ.) και μισθούς συντάξεις μέχρι 6.000 Ευρώ.
• Αντίθετα υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης ανεξαρτήτως εισοδήματος όσοι δηλώνουν  ζημιές από επιχειρήσεις – ασκούν ατομική επιχείρηση – συμμετέχουν σε Ο.Ε.,  Ε.Ε.,  Ε.Π.Ε., Κοινοπραξίες – Κοινωνίες – όσοι αγοράζουν αυτοκίνητα – ακίνητα ή κτίζουν οικοδομή – έχουν μία ή περισσότερες κατοικίες, έχουν αγροτικό εισόδημα, απόκτησαν ακίνητο με οποιοδήποτε τρόπο – χρήση και έχουν υποχρέωση υποβολής του Ε9.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μόνο για όσους ασκούν οποιοδήποτε επάγγελμα ή επιχείρηση, ενώ για μη επαγγελματίες υπάρχει η ίδια υποχρέωση μόνο όταν η δήλωση υποβάλλεται από επαγγελματία λογιστή.

Για την ηλεκτρονική υποβολή ο υπόχρεος πρέπει να έχει κωδικούς του TAXISNET.

Όποιος πρόκειται να υποβάλλει δήλωση μέσω διαδικτύου για πρώτη φορά θα πρέπει να επισκεφτεί την ιστοσελίδα http://www.taxisnet.gr/ για να υποβάλλει  ηλεκτρονικά αίτηση εγγραφής σύμφωνα με υπάρχουσες οδηγίες. Κατόπιν επαληθεύσεως των στοιχείων του, δημιουργείται αποδεικτικό σημείωμα το οποίο προσκομίζει στη ΔΟΥ  για την παραλαβή κλειδάριθμου που έχει εκδοθεί για λογαριασμό του. Στη συνέχεια συνδέεται στο TAXISnet και ενεργοποιεί τον λογαριασμό του για υποβολή. Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος.
 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ  ΥΠΟΒΟΛΗΣ  ΔΗΛΩΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΙΑΣΚΟΥ

Ο  πρώην Υπουργός και πρώην Βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας,  κ. Αναστάσιος Λιάσκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η χθεσινή δήλωση του κ. Καρατζαφέρη, με την οποία με καλεί να παραλάβω το ηχητικό ντοκουμέντο της μεταξύ μας τηλεφωνικής συνομιλίας, συνιστά δημόσια ομολογία ποινικού αδικήματος. Συνιστά αθλιότητα κατά της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού.
Πρόκειται για βαρύτατη προσβολή των ατομικών μου δικαιωμάτων και θίγει την προσωπική μου ελευθερία. Καλώ τον κ. Καρατζαφέρη να προβεί, εντός της ημέρας, σε δημόσια δήλωση συγνώμης. Είναι προφανές ότι το αδίκημα αυτό του κ. Καρατζαφέρη θα είχε, ήδη, προκαλέσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα, εάν ο κ. Καρατζαφέρης δεν εκαλύπτετο από τη βουλευτική ασυλία».

ndpress@nd.gr

Χάθηκαν 10.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο

Χάθηκαν 10.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με τον οργανισμό κατά τον δεύτερο μήνα του 2011 στα μητρώα του εμφανίζονταν 692.496 άνεργοι, η πλειονότητα των οποίων (56,5%) είναι γυναίκες.
Εξι στους 10 ανέργους είναι ηλικίας 30-54 ετών, ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονταν τον Φεβρουάριο σε 280.076 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 8,44% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.
Οι νέες προσλήψεις κατά τον Φεβρουάριο έφτασαν τις 45.702, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τον Ιανουάριο όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ.
Ομως το σύνολο των προσλήψεων υπολείπεται των αποχωρήσεων, όπου ο ΟΑΕΔ συνυπολογίζει τις απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, τις απομακρύνσεις λόγω μη ανανέωσης συμβάσεων ορισμένου χρόνου και τις οικειοθελείς αποχωρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι να καταγράφεται «έλλειμμα» 10.652 θέσεων εργασίας κατά τον Φεβρουάριο.

politis-gr.com

Δύσκολες αποστολές για Πλατανιά και Κόρινθο - Δευτέρα το σούπερ ντέρμπι ανόδου στη Ρόδο με την Παναχαϊκή!

Με σούπερ ντέρμπι στη Ρόδο όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί την Παναχαϊκή, στο ματς που κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων όσων ασχολούνται με την κατηγορία. Στα ντέρμπι της Δευτέρας στο Σμαραγδένιο νησί στρέφονται όλα τα βλέμματα  και αποτελεί το σημείο αναφοράς της 25ης αγωνιστικής της Football League 2 και του Νοτίου ομίλου. Εκεί όπου οι δυο από τους τρεις πρωτοπόρους του ομίλου Ρόδος και Παναχαϊκή διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια μεγάλη μάχη, που θα κρίνει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την ομάδα που θα κόψει πρώτη το νήμα στο φετινό πρωτάθλημα. Την ομάδα που θα πάρει απευθείας την άνοδο στην Β’ Εθνική και δεν θα μπλέξει στην ψυχοφθόρο διαδικασία των μπαράζ.Ξεκάθαρα πράγματα, ο σύλλογος που θα πάρει την Δευτέρα το «τρίποντο» δύσκολα θα χάσει τον θρόνο! Αμφίβολη είναι γιά τη Ρόδο η συμμετοχή του Κεφαλούκου , καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Αντιθέτως, θα παίξει κανονικά ο Μαραγκουδάκης αφού ο επιθετικός των "πρασίνων" εξέτισε τη ποινή του.
  Στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής, προχώρησαν σε μια ακόμα κίνηση ανύψωσης ηθικού.Μετά την χθεσινή προπόνηση και οι 27 ποδοσφαιριστές της ομάδας μοιράστηκαν το πριμ ύψους 10.000 ευρώ, που τους είχε επιβραβεύσει η διοίκηση για το "2" στην Κόρινθο. Μάλιστα, οι διοικούντες της ομάδας τους ανακοίνωσαν ως έξτρα κίνητρο, πως σε περίπτωση νίκης στη Ρόδο, θα έχουν να λαμβάνουν 20.000 ευρώ!! Το διπλάσιο πριμ από αυτό που καρπώθηκαν για το "τρίποντο" στο γήπεδο του Συνοικισμού. Οπωσδήποτε και ένα πολύ μεγάλο δέλεαρ για τους "κοκκινόμαυρους" ποδοσφαιριστές απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Σπανού... Στο αγωνιστικό κομμάτι, στην σημερινή προπόνηση, ο Ηλίας Φυντάνης, μπέρδεψε αρκετά την τράπουλα, μη θέλοντας να διαρρεύσουν οι προθέσεις του για το σχήμα που προσανατολίζεται ο Αθηναίος τεχνικός να παρατάξει την Παναχαϊκή σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Ωστόσο, δύσκολα θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές σε σχέση με την 11αδα που είδαμε στην Κόρινθο. Λογικά θα ξεκινήσει ο Καραγιάννης, όμως, μετά το γκολ του Κυβελίδη, δεν αποκλείεται στο δίλημμα των δυο φορ, να επικρατήσει ο «Κύβε». Ο Χρόνης είναι εκτός, όπως επίσης και ο τιμωρημένος Δελαπόρτας, μάλιστα, ο βραχύσωμος μέσος της Παναχαϊκής, τιμωρήθηκε συνολικά 3 αγωνιστικές, για την απευθείας κόκκινη που είχε δεχθεί στην Κόρινθο.

Δύσκολες εκτός έδρας αποστολές έχουν οι Κόρινθος και Πλατανιάς, που "παλεύουν" να πάρουν τη θέση της ανόδου. Τα ματς που δίνουν θεωρούνται δύσκολα, διότι έχουν να αντιμετωπίσουν ομάδες που δίνουν τη δική τους... μάχη για παραμονή στην κατηγορία.
Ο τρίτος της παρέας της κορυφής, Πλατανιάς παίζει με τον Πανηλειακό στον Πύργο, ενώ η Κόρινθος θέλει να ρεφάρει την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Παναχαίκή στο Ρουφ κόντρα στον ΠΑΟ. Δύο απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο προπονητής της Κορίνθου, Νίκος Κουρμπανάς. Ο λόγος για τους τιμωρημένους Παυλίδη και Ντόμα.
Στον Πύργο πλην του τραυματία Δούλου ο προπονητής του Πανηλειακού, Τόγιας, δεν έχει να αντιμετωπίσει άλλη απουσία αφού όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στα πλάνα του για το εντός έδρας ματς με τον Πλατανιά. Οι Κρητικοί από την πλευρά τους θα παραταχθούν χωρίς τον τιμωρημένο Πότσι.
Ο Απόλλων Σμύρνης, που αθόρυβα πλησιάζει ξανά στην κορυφή υποδέχεται τον Αίαντα Σαλαμίνας σε ένα θεωρητικά εύκολο ματς.  Πολλά τα προβλήματα για τον προπονητή του Απόλλων Σμύρνης, Νίκου Καρούλια, Εκτός πλάνων θα μείνει ο τραυματίας Αρχοντούλης και οι τιμωρημένοι Βέρμπης και Μπούμπας.
  Στο Αίγιο ο Παναιγιάλειος παίζει με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου.Η απουσία του τιμωρημένου Σιώκου είναι το μοναδικό "αγκάθι" για τον τεχνικό του Παναιγιαλείου, Παναγιώτη Τζαναβάρα, για την αναμέτρηση με την Χερσόνησο. Οι Κρητικοί θα παίξουν χωρίς τον Φιλιππάκο ο οποίος τιμωρήθηκε με οκτώ αγωνιστικές για την αποβολή του στο ματς με τον Πανηλειακό.
Τέλος,τα Χανιά φιλοξενούν τον Ασπρόπυργο. Δύο απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο τεχνικός των Χανίων, Γιώργος Προμπονάς, για το ματς με τον Ασπρόπυργο. Εκτός αποστολής πρόκειται να μείνει ο τιμωρημένος Γωνιωτάκης και ο τραυματίας Τεπετός. Οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Σαββίδη θα ταξιδέψουν στην Κρήτη χωρίς τον τραυματία Παναγιωτόπουλο.
 Εν τω μεταξύ οι παίκτες του ΑΟ Χανιά, δεν έχουν άλλη υπομονή και όπως φαίνεται δεν έπιασαν τόπο τα λόγια του προέδρου της ομάδας προς του παίκτες πριν την προπόνηση της Παρασκευής και οι διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξουν πληρωμές. Έτσι οι παίκτες αποφάσισαν να…σταματήσουν τις προπονήσεις και να ξεκινήσουν την αποχή. Βέβαια την Κυριακή θα βρεθούν κανονικά στο Στάδιο στο παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο που κλειδώνει την παραμονή. Επιπλέον, εάν δεν υπάρξουν πληρωμές μέχρι την Δευτέρα οι παίκτες θα συνεχίσουν την ΑΠΟΧΗ, ενώ αμφίβολο είναι και το τι μέλει γενέσθαι μετά το ματς με τον Βύζαντα στα Μέγαρα την Τετάρτη που έρχεται..

Το πρόγραμμα
25η αγωνιστική

Κυριακή 20/03 (15.00)
ΠΑΟ Ρουφ – Κόρινθος
Χανιά – Ασπρόπυργος
Απόλλων Σμύρνης – Αίας Σαλαμίνας
Παναιγιάλειος – Χερσόνησος

Δευτέρα 21/03 (15.00)
Ρόδος – Παναχαϊκή

Πνευματικό Κέντρο - Γιάννη Ρίτσου "Τέταρτη διάσταση" - "Η Σονάτα του Σεληνόφωτος"

Ο Καντάφι αιματοκύλησε τη Βεγγάζη παρά την εκεχειρία και απειλεί τη Δύση

Στα άκρα η κατάσταση στη Λιβύη. Ο Καντάφι σπάζοντας την εκεχειρία κατέλαβε τη Βεγγάζη - προπύργιο των αντικαθεστωτικών - και εκτοξεύει απειλές κατά της Δύσης ενώ το ΝΑΤΟ ετοιμάζει επέμβαση.

Σοκ: ο Λαμπράκης πίσω από το πραξικόπημα της Κύπρου;

Οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του Χρήστου Λαμπράκη στην ανατροπή του Μακαρίου, έχουν ξεσηκώσει σάλο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα!
Σύμφωνα με το πόρισμα που παρουσιάστηκε στην κυπριακή Βουλή την Πέμπτη 17 Μαρτίου, σχετικά με τον περίφημο "Φάκελο της Κύπρου", υπάρχουν στοιχεία για ενεργό συμμετοχή του δημοσιογράφου και εκδότη Χρήστου Λαμπράκη, στον σχεδιασμό του πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου 1974!

Κλειστά τώρα τα διόδια του Ρίου από τον δήμο Πατρέων

 Σε αποκλεισμό των διοδίων του Ρίου, στην Ν. Ε. Ο.  Πατρών - Κορίνθου, προχωρά σε λίγη ώρα ο Δήμος Πατρέων, για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο αποκλεισμός θα διαρκέσει για δύο ώρες.. από τις 11.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στη 1.00 μετά το μεσημέρι. Κατά την διάρκεια του αποκλεισμού των διοδίων, η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, από τους κόμβους του Ρίου και του Λόγγου Αιγιαλείας.
Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος έστειλε επιστολές σε φορείς, με τις οποίες τους ζητούσε να συμμετάσχουν στην σημερινή κινητοποίηση. Επίσης ο δήμος ενημέρωσε τους φορείς, ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός περιλαμβάνει την μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του Φλόκα στην δυτική Αχαΐα, στην περιοχή δηλαδή όπου έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων.
Ακόμη η δημοτική Αρχή ενημέρωσε τους φορείς ότι ζητά από την κυβέρνηση να ορίσει σε ποιο χώρο πρέπει να εναποθέτει τα απορρίμματα, με δεδομένο ότι ο υπάρχων ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας έχει ήδη κορεσθεί. Βέβαια ας σημειωθεί, ότι η τοπική κοινωνία της δυτικής Αχαΐας είναι αντίθετη στην μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του Φλόκα, με το αιτιολογικό ότι κάτι τέτοιο θα μείωνε τον χρόνο ζωής του ΧΥΤΑ.

Αεροσκάφος κατέπεσε φλεγόμενο στη Βεγγάζη! Θρίλερ με την εκεχειρία Καντάφι

- Εικόνες ενός αεροσκάφους που έπεσε φλεγόμενο στη Βεγγάζη κάνουν το γύρο του κόσμου
- Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι μαχητικά βομβαρδίζουν την πόλη σπάζοντας την εκεχειρία
- Έτοιμες για παρέμβαση οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ
- Κρίσιμη σύνοδος στην ΕΕ με συμμετοχή αραβικών κρατών και ΗΠΑ - Παρών ο Γ. Παπανδρέου

Θρίλερ με την εκεχειρία Καντάφι ενώ το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για επέμβαση. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press ένα αεροσκάφος καταρρίφθηκε στη Βεγγάζη της Λιβύης. Προηγήθηκαν αναφορές ότι γινόταν βομβαρδισμός της πόλης, ενώ το Aljazeera μετέδωσε ότι η πόλη κατελήφθη μάλιστα από τον λιβυκό στρατό.

Οι πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στην ελεγχόμενη από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις Βεγγάζη, μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή. Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στα δυτικά προάστια της πόλης.

Επίσης δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, μετέδωσαν ότι μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε σήμερα το πρωί περιοχή της νοτιοδυτικής Βεγγάζης. Ο ήχος του αεροπλάνου ακουγόταν στο κέντρο της Βεγγάζης, προπύργιο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.Εκρήξεις ακούγονταν στη διάρκεια της νύχτας χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί εάν επρόκειτο για βομβαρδισμούς ή για πυρά αντιαεροπορικών συστοιχιών.

Το καθεστώς της Τρίπολης κατηγόρησε τη νύχτα τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ότι παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός με επιθέσεις εναντίον των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων στην περιοχή Αλ Μαγκρούν, περίπου 80 χλμ νοτίως της Βεγγάζης.Σύμφωνα με το λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών, "ο στρατός δεν επιχειρεί εναντίον τους για να μην παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός που κήρυξε χθες η Τρίπολη".

Ωστόσο, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται από το καθεστώς.

Κάτοικος της Βεγγάζης τον οποίο επικαλείται το Reuters δήλωσε για τις εκρήξεις και για το μαχητικό αεροσκάφος που ακούσθηκαν στη Βεγγάζη ότι οι δυνάμεις του Καντάφι βομβαρδίζουν το προπύργιο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Στη σύνοδο του Παρισιού που συγκαλείται σήμερα, θα υπάρχει συμμετοχή από τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Βορειοαφρικανική Ένωση και θα παρευρεθούν ευρωπαίοι ηγέτες – μεταξύ αυτών και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αλλά και η αμερικανίδα υπ. Εξωτερικών Χ. Κλίντον. Παρών θα είναι και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος χθες κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μιλήσει με μία φωνή για τη Λιβύη.
Ο Ομπάμα προειδοποιεί  VIDEO αλλά δεν ξανακάνει το λάθος του Ιράκ
Διαβάστε επίσης:

Ώρα μηδέν για τη Λιβύη - Ζεσταίνουν μηχανές τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ – Ποιός θα είναι ο ρόλος της Ελλάδας


Η Ελλάδα θα συμμετέχει στην επιχείρηση στη Λιβύη εκτός από τους βομβαρδισμούς


newsit.gr

Ποιοι συμμετέχουν στη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π

Το διορισμό του αντιπροέδρου και μελών του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και τη Διαπιστωτική Πράξη λήξης θητείας μελών του, ενέκρινε με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, κατόπιν επιλογής της πλειοψηφίας 4/5 των μελών της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση της 24ης Φεβρουαρίου.
Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Φώτιος Μπολόφης, αρχαιότερος σύμβουλος του ΑΣΕΠ και Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ., για το υπόλοιπο της θητείας του.

Άρειος Πάγος: Δικαίωση των αναπλ. εκπαιδευτικών για το επίδομα των 176 ευρώ


 
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δικαιούνται τη μηνιαία πρόσθετη παροχή (επίδομα) των 176 ευρώ του άρθρου 14 του Ν. 3016/2002, έκρινε ο Άρειος Πάγος με την υπ' αριθμ. 306/2011 απόφασή του.
Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν αίτηση του Δημοσίου που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καστοριάς, η οποία είχε δικαιώσει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είχε επιδικάσει για τη διετία 2005-2006 το επίδομα των 176 ευρώ.
Ο Άρειος Πάγος υπογραμμίζει ότι η μη καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας.
Ειδικότερα, έκρινε ότι η κατ' εξαίρεση μη χορήγηση της εν λόγω παροχής (επιδόματος) σε ορισμένες μόνο κατηγορίες υπαλλήλων συνιστά άνιση δυσμενή μεταχείριση αυτών έναντι των υπολοίπων εργαζομένων.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η χορήγηση της εν λόγω παροχής έχει προσλάβει χαρακτήρα γενικής προσαύξησης των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων.
Μάλιστα, οι δικαστές επισημαίνουν ότι το επίδομα των 176 ευρώ δεν μπορεί να συμψηφιστεί με το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης που καταβάλλεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με του νόμους 2470/1997 και 3205/2003.
Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος με παλαιότερες αμετάκλητες αποφάσεις του έχει κρίνει νόμιμη την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
(Πηγή: in.gr)

eklogika.gr

Οί 100 ημέρες της νέας Δημαρχίας

Από πολλά χρόνια τώρα είχαμε συνηθίσει στον βαθύ ύπνο των δημαρχιακών σχημάτων, επάνω στά γενικότερα θέματα πού αφορούν την πολιτεία μας..Ως εκ τούτου, ( και παρά τις αντίθετες απαισιόδοξες προβλέψεις ), νομίζαμε ότι το νέο δημαρχιακό σχήμα ( πού σε λίγο συμπληρώνει τις 100 πρώτες μέρες της γέννας του), θα έδειχνε ένα πρόσωπο διαφορετικό και δραστήριο μη ακολουθώντας τις γνωστές παλαιές πρακτικές ενός μακάριου ύπνου…
Όμως, είναι τώρα 100 περίπου μέρες όπου μέσα σ΄ αυτές συνηθίζεται να γίνεται και μία πρώτη αποτίμηση της δράσης των νέων αρχόντων ( είτε πολιτικών, είτε δημαρχιακών ), και προσωπικά δεν έχουμε αντιληφθεί ότι κάτι το νεώτερο συντελείται στην ιστορική και πάλαι ποτέ ευγενική πολιτεία μας.
Κατιτίς δηλαδή, ευεργετικό για τους πολίτες της…

patrablog.blogspot.com


ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΔ κ Γ ΜΙΧΕΛΑΚΗ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ κκ Γ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΑΙ Π ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απατώντας στα όσα είπαν ο υπουργός Εσωτερικών και ο υπουργός Αναπληρωτής Άμυνας για το ειδικό μισθολόγιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εάν ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Μπεγλίτης δεν  θυμούνται τις δηλώσεις που κάνουν, είναι πρόβλημα δικό τους. Δεν μπορούν, όμως, να κατηγορούν ακόμη και γι’ αυτό τη Νέα Δημοκρατία.
Εκείνο που δεν απάντησαν και μένει να απαντήσουν είναι ένα: Τι ισχύει; Η δήλωση του κ. Ραγκούση (στις 15 Μαρτίου στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ) που λέει ότι το ειδικό μισθολόγιο θα εφαρμοστεί και για ορισμένες κατηγορίες ενστόλων ή η χθεσινή δήλωση του κ. Μπεγλίτη (που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του) που αποκλείει κάτι τέτοιο;
Ποιος ξέρει την κυβερνητική πολιτική και ποιος εμπαίζει τους πολίτες;»

Εκπροσωπήσεις και συμμετοχή Βουλευτών σε εκδηλώσεις

 ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ
         ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , 10021 ΑΘΗΝΑ
    ΤΗΛ. 210 3708 039 – 040 • FAX: 210 3707 698
Αθήνα,   18  Μαρτίου    2011
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



      Εκπροσωπήσεις και συμμετοχή Βουλευτών σε εκδηλώσεις


·     .
·         Αθήνα,    19    Μαρτίου    2011
Κωνσταντίνος  Τζαβάρας, Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης, Βουλευτής Ν. Ηλείας,
Έναρξη των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

·         Καλάβρυτα,  21   Μαρτίου  2011
Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης, Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας,
Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό των Καλαβρύτων, για την Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

·         Αθήνα,   22  Μαρτίου   2011
Κωνσταντίνος  Κουκοδήμος, Βουλευτής Ν. Πιερίας,
Εκδήλωση για την τοποθέτηση της χρονοκάψουλας των αναμνήσεων του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και την Επέτειο των 2500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, που διοργανώνει το Σ.Ε.Γ.Α.Σ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

·         Δυτική Μάνη (Καρδαμύλη),  22  Μαρτίου  2011
Παναγιώτης Μελάς, Βουλευτής Α΄ Πειραιώς,
Εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που θα πραγματοποιηθούν στο Ηρώο της Πλατείας Καρδαμύλης.

·         Αθήνα,  23  Μαρτίου  2011
Βύρων Πολύδωρας, Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Β΄ Αθηνών,
Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση  και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, που διοργανώνει η Παμμεσσηνιακή  Ένωση Αθηνών.

"ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ" στο Λουτράκι


Image


Η ΟΝΝΕΔ  Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων
για τον Αγώνα Ζωής


Το Τοπικό Γραφείο της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας Δήμου
Λουτρακίου - Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, συγχαίρει τους τοπικούς
επαγγελματικούς - πολιτιστικούς - αθλητικούς και λοιπούς συμμετέχοντες
φορείς και πολίτες για την ανθρωπιστική πρωτοβουλία τους.

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στην εν λόγω προσπάθεια με τη μαζική
συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις, ενώ εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη
συμπολίτισσά μας και την οικογένειά της.


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι καθήκον όλων μας.

www.onned-korinthias.gr

Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ βλάπτει σοβαρά την χώρα…

Σταθερά προσηλωμένη στην τακτική επικοινωνιακών τεχνασμάτων τη δημιουργία πλαστών εντυπώσεων και την καλλιέργεια του φόβου, η κυβέρνηση μετά τη Σύνοδο των Βρυξελλών επιχειρεί εκ νέου να πείσει τη κοινή γνώμη ότι η πολιτική της έφερε καρπούς. Η ανικανότητά της να αντιμετωπίσει το μέγεθος του προβλήματος, η άρνησή της να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, ή άνευ όρων υποταγή της στις επιταγές της τρόικα, πλασάρεται με πανηγυρισμούς για δήθεν επίτευγμα.Η έλλειψη υπευθυνότητας δεν είναι κάτι πρωτοφανές για την κυβέρνηση Παπανδρέου, είναι όμως εξαιρετικά επικίνδυνη για την πορεία της χώρας. Ειδικότερα όταν συνδυάζεται με έλλειψη προγράμματος και πληθώρα ενδοκυβερνητικών διαφωνιών, που αποδεικνύουν ότι η συναίνεση είναι καταρχήν ζητούμενο για την ίδια. Μετά την τελευταία μάλιστα ομιλία-υβρεολόγιο κατά της ΝΔ από τον πρωθυπουργό στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (15-02011), αποδεικνύεται περίτρανα ότι η συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων και η εξεύρεση λύσης για έξοδο από την κρίση δεν αποτελεί προτεραιότητα στην πρωθυπουργική ατζέντα.
Αντιθέτως, στόχος του κυβερνώντος κόμματος είναι να συκοφαντεί τον αντίπαλό του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τακτικής η πολιτική αθλιότητα, στην οποία υπέπεσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Μ. Καρχιμάκης αφήνοντας υπαινιγμούς για στελέχη της
ΝΔ, ότι τάχα κρύβονται πίσω από δημοσιεύματα περί χρεοκοπίας. Η αλλοίωση της πραγματικότητας είναι η συνήθης τακτική στην οποία καταφεύγει το ΠΑΣΟΚ, όταν δεν μπορεί να διαχειριστεί τα
προβλήματα. Πρωταγωνιστής στη διαστρέβλωση της αλήθειας ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου των Βρυξελλών αναζήτησε για μια ακόμη φορά συνενόχους στην αποδεδειγμένα λανθασμένη πολιτική του. Κάνοντας το άσπρο-μαύρο κα πιστός στην προσφιλή του τακτική, ή καλύτερα αθεράπευτη εμμονή , όπως τη χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς, επιχείρησε να αποποιηθεί των ιστορικών ευθυνών της παράταξής του και καταλόγισε στη ΝΔ ευθύνες για τα πάντα.
Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, οι πολίτες γνωρίζουν καλά ποιος ήτανν αυτός που συκοφάντησε τη χώρα στο εξωτερικό, ποιος είχε προαποφασίσει την υπαγωγή στο ΔΝΤ αλλά και ποιος
διόγκωσε το χρέος. Αντιλαμβάνονται πλήρως, ποιοι ήταν αυτοί που λειτούργησαν ως εξαπτέρυγα και λαγοί της κυβέρνησης προκειμένου η χώρα να μπει μια ώρα γρηγορότερα στη μέγγενη του Ταμείου Και αυτό καμία επικοινωνιακή διαχείριση δεν δύναται να κρύψει.
Άλλωστε ο μόνος τρόπος σωτηρίας για τον τόπο είναι αυτό που λέει η ΝΔ: Αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και αλλαγή πολιτικής για να υπάρξει Ανάπτυξη.

report24.gr

Αντ. Σαμαράς : "Aντί για μικρότερο έλλειμα, θα έχουμε περισσότερα λουκέτα"

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου,τον οποίο επέκρινε για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, εξαπέλυσε εκ νέου ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει αποφασίσει να προχωρεί σε συνεχείς προσωπικές παρεμβάσεις, με στόχο την αποδόμηση του κυβερνητικού έργου.
  Σε χθεσινή δήλωσή του ο  κ. Αντώνης Σαμαράς, επεσήμανε πως :
«Ενώ το Μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προέβλεπε 20 δις σκληρά μέτρα για το 2011-2014, σήμερα, για την ίδια περίοδο, η έκθεση του Δ.Ν.Τ. έφτασε να προβλέπει περίπου τα διπλά!  Γιατί, όπως το ίδιο το Δ.Ν.Τ. παραδέχεται, η ύφεση αναχαιτίζει τη μείωση του ελλείμματος. Δηλαδή, αντί για μικρότερο έλλειμμα, θα έχουμε περισσότερα λουκέτα! Και έτσι συνέχεια παίρνονται νέα μέτρα, που προκαλούν μεγαλύτερη ύφεση και κάνουν  απαραίτητα αργότερα και άλλα πρόσθετα μέτρα. Να γιατί είπα στον κ. Παπανδρέου ότι το κύριο πρόβλημα είναι η οικονομική πολιτική του. Γεγονός που, πλέον, επισημαίνουν πολιτικοί και οικονομολόγοι απ΄ όλες τις πολιτικές πτέρυγες, ακόμη και από τη δική του!».