Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Απάντηση Πάγκαλου στην επιστολή Τσίπρα



Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος απαντώντας στην επιστολή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό αναφέρει ότι «ο κύριος Τσίπρας ο οποίος μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει βρει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς εναντίον εκπροσώπων του λαού που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες σε διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις, επιμένει να προσπαθεί να υποδείξει στο ΠΑΣΟΚ την κατά τη γνώμη του σωστή συμπεριφορά».
Ο κ. Τσίπρας είχε κατηγορήσει τον κ. Πάγκαλο ότι διαψεύστηκε για όλες τις κατηγορίες που απηύθυνε κατά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με διάφορα περιστατικά που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες και στην απάντησή του ο κ. Πάγκαλος αναφέρει:
«1. Ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος (πρόεδρος της ΓΣΕΕ) είχε πει ότι αυτοί που του επετέθησαν βγήκαν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και ότι εν πάση περιπτώσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαινόταν και στο σχετικό βίντεο, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τους επιτιθέμενους.
2. Για την δολοφονική πυρπόληση της Marfin, γράφτηκε σε όλο τον τύπο ότι οι εμπρηστές που δεν έχουν ακόμα συλληφθεί και λογοδοτήσει, βγήκαν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο επευφημούσε την πυρπόληση του κτιρίου και παρεμπόδισε την έλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.
3. Λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι οργανωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέλη, μέλη έχουν οι συνιστώσες τους των οποίων ο αριθμός είναι δύσκολο να εξακριβωθεί. Την ηγεσία της επιχείρησης στο Παρίσι διεκδίκησαν μετά από λίγες μέρες με άρθρα τους σε blogs και εφημερίδες αλλά και με δηλώσεις τους σε μέσα ενημέρωσης, συγκεκριμένοι φοιτητές εκ των οποίων κάποιοι ανήκουν σε φοιτητικές οργανώσεις του Συνασπισμού και κάποιοι άλλοι -πλην δύο που ανήκουν στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ- σε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικός κατάλογος ονομάτων είναι στη διάθεση του κ.Τσίπρα όποτε το ζητήσει.
4. Όσο δε για τα Καλύβια όλος ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είναι οι οργανωτές, ποιοι είναι οι δράστες και ποιοι καμαρώνουν για την δημιουργία «απελευθερωμένης πόλης» στην Κερατέα ανάλογης με τα «απελευθερωμένα Πανεπιστήμια» στα οποία βασιλεύει η βία και ο τρόμος των εξεγερμένων τραμπούκων».
Και ο κ. Πάγκαλος καταλήγει αναφέροντας ότι: «Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινοβουλευτικό κόμμα. Συμφωνεί άραγε ο κύριος Τσίπρας με το σύνθημα που, τη βραδιά των Καλυβίων, κυριαρχούσε εναντίον των 11 βουλευτών που ήταν παρόντες, «να καεί, να καεί, το μ… η Βουλή»;».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ξενάγηση στην περιφέρεια Πελοποννήσου των 40 οικονομικών και εμπορικών ακόλουθων των ξένων πρεσβειών

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ξενάγηση στην περιφέρεια Πελοποννήσου των 40 οικονομικών και εμπορικών  ακόλουθων των ξένων πρεσβειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Συγκεκριμένα
στην επίσκεψη σημειώθηκε η μεγαλύτερη συμμετοχή διπλωματών από τις προηγούμενες που έχουν υλοποιηθεί αφού την παρακολούθησαν διπλωμάτες από τις χώρες Γαλλία, Ουγγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Λίβανο, Κροατία, Ιταλία, Αυστρία, Τυνησία, Αίγυπτο, Πολωνία, Κορέα, Φινλανδία, Λιθουανία, Καναδά, Βουλγαρία, Ρωσία, Μοντενέγκρο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Βουλγαρία, Κίνα, Κούβα, Κύπρο, Ινδία,  Κουβέιτ, Μεξικό, Μολδαβία, Σλοβακία, Ισπανία, Ρουμανία,  Νότιο Αφρική, Ταϊπέι,  Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία και Σλοβενία.
Κατά την διαμονή τους οι εμπορικοί ακόλουθοι περιηγήθηκαν και στις πέντε περιφερειακές ενότητες σε πρότυπες βιομηχανίες της Πελοποννήσου και πραγματοποίησαν εκατοντάδες συναντήσεις με επιχειρηματίες, ενώ παράλληλα συνομίλησαν επί μακράν και διεξοδικά με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη. Στο περιθώριο του επιχειρηματικού προγράμματος είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν σημαντικά μνημεία και ομορφιές του τόπου μας.

ΟΙ κ.κ. ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠ​ΟΥΛΟΣ & Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,  Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Θ. Πάγκαλου για τη Λιβύη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Καταναλωτές βγαίνουν μπροστά»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, η εκδήλωση του Τομέα Καταναλωτικών Οργανώσεων της Γραμματείας Οργανωτικού με θέμα:
«Οι Καταναλωτές βγαίνουν μπροστά»

Στην εκδήλωση μίλησαν ως εισηγητές οι:
Γιώργος Βλάχος, Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου,
Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής.
 Νίκος Παναγιωτόπουλος, Υπεύθυνος Παρατηρητηρίου Οικογενειακού Προϋπολογισμού, Βουλευτής Ν. Καβάλας.
 Κώστας Πουπάκης, Ευρωβουλευτής.
Μανώλης  Αγγελάκας, Γραμματέας Οργανωτικού, πρώην Ευρωβουλευτής.
Γιωργος Σουφλιάς, Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, Οικονομολόγος.
 Μιχάλης Τσιφάκης, Πρόεδρος Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε η κα  Φωτεινή Βρύνα, υπεύθυνη του Τομέα Καταναλωτικών Οργανώσεων της Γραμματείας Οργανωτικού, παρουσιάστηκαν οι θέσεις και το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας για τη προστασία των καταναλωτών, οι δράσεις της Ε.Ε. για τους Ευρωπαίους καταναλωτές, οι επιπτώσεις της ακρίβειας στον οικογενειακό προϋπολογισμό, οι θέσεις των καταναλωτών για τα δικαιώματά τους, αλλά και οι θέσεις των παραγωγικών τάξεων για τη συνεργασία με τις καταναλωτικές οργανώσεις.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι η πολιτική του Μνημονίου, συνδυασμένη με την αδυναμία παρακολούθησης και έλεγχου της αγοράς από την κυβέρνηση, έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε απόγνωση. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι δίπλα στους καταναλωτές και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους από την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι Αναπληρωτές Τομεάρχες κ. Νίκος Καντερές, κα Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, κα Βίκυ Ευταξά και κ. Μίλτος Βασιλόπουλος, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Απογειώθηκαν 4 βέλγικα F-16 από τον Άραξο - Αποστολή στη Λιβύη - Δεν ξέρουν που είναι ο Καντάφι

Απογειώθηκαν από τον Άραξο πριν από λίγο τα τέσσερα από τα οκτώ F-16 της Βελγικής ΠΑ. Προορισμός ο εναέριος χώρος της Λιβύης.  Είναι τα πρώτα μαχητικά ξένης χώρας που απογειώνονται από ελληνική βάση για την επιχείρηση εναντιον της Λιβύης.

Και τα τέσσερα αεροσκάφη είναι οπλισμένα,σύμφωνα με πληροφορίες από τον Άραξο. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι φέρουν οπλισμό αέρος-αέρος και μπορεί απλά να κάνουν πτήσεις εναέριας επιτήρησης
Η πληροφορία πως ένας από τους γιους του Λιβύου ηγέτη άφησε τη Δεύτερα την τελευταία του πνοή, μετά από εσκεμμένη επίθεση που πραγματοποίησε αεροπόρος της λιβυκής αεροπορίας δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Αν όμως η πληροφορία ισχύει, είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στη Λιβύη.
Από το βράδυ της Κυριακής όταν οι συμμαχικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα από τα καταφύγια του Καντάφι, η τύχη του Λίβυου ηγέτη αγνοείται. Κάνεις δεν τον έχει δει, κάνεις δε γνωρίζει που είναι. Όπως επίσης, άγνωστη παραμένει και η επόμενη κίνηση του

Ο εορτασμός για τα 190 χρόνια από την απελευθέρωση των Καλαβρύτων

Κορυφώθηκαν χθες οι επετειακές εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα  για την απελευθέρωση της πόλης  από τον τουρκικό ζυγό. Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης  Κουτσούκος, τη Βουλή των Ελλήνων, ο Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Παπαδόπουλος και το κόμμα της Ν.Δ., ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης. Το πρωί τελέστηκε στον Καθεδρικό ναό της πόλης, Δοξολογία και ακολούθησε ομιλία από τη Φιλόλογο κ. Βέρα Χριστοδούλου – Τάγαρη. Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων ηρώων και έγινε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, των στρατιωτικών Αρχών και των τοπικών φορέων. Ακολούθως, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ Καλαβρύτων, όπως επίσης και τμήματα της Αεροπορίας, του Στρατού και του Ναυτικού παρήλασαν προ των επισήμων.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν  με την αναπαράσταση της μάχης και κατάληψης των Καλαβρύτων από το Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων “Πάνος Μίχος”, που για ακόμη μία φορά κατέπληξε τους παρευρισκόμενους.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ακόμη, ο βουλευτής, Μ. Μπεκίρης, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Αγγελόπουλος, οι πολιτευτές, Δ. Τριανταφυλλόπουλος και Ν. Ράγιου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γ. Λαζουράς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Ταξίαρχος, Δημήτρης Δριβήλας, ο Αρχιπύραρχος, Θεόδωρος Γεωργιόπουλος, ο Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, Άρης Καθρέπτας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

thebest

Πρώιμος καρκίνος του μαστού: από τη διάγνωση στη θεραπεία - Ομιλία στη Γκούρα απο το παράρτημα της αντικαρκινικής εταιρίας στην ορεινή Κορινθία

Το παράρτημα της αντικαρκινικής εταιρίας στην ορεινή Κορινθία
την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 στο Λύκειο Γκούρας 11:00 π.μ.

 διοργανώνει ομιλία με θέμα:
Πρώιμος καρκίνος του μαστού: από τη διάγνωση στη θεραπεία
Α΄ ΠΡΟΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γ.Ν.Α.
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ, MD,, PhD., F.A.C.S.
...

Παρέμβαση του Γ. Δέδε σε θέματα ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας

Ολοκληρώθηκε η παρουσία του Υπουργού  Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη  Χρυσοχοϊδη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου είχε συναντήσεις με μεγάλη  ομάδα ξένων διπλωματών, καθώς και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη και άλλους παράγοντες στα πλαίσια του Invest in Greece. Ο Υπουργός παρουσίασε το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερης συνάντησης με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Πελ/σου, ο Αντιπεριφερειάρχης  Κορινθίας  κ. Γεώργιος  Δέδες  επεσήμανε μεταξύ άλλων:

Μιχελάκης..”Καλούμε τον Πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση”

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, με σημερινές δηλώσεις του, περηφανεύεται ότι ήταν από τους πρώτους που συνιστούσαν να αφήσουμε τους Σκοπιανούς “να λέγονται όπως θέλουν”, δηλαδή “Μακεδόνες”.
Η δήλωση αυτή –όπλο στην προπαγάνδα των Σκοπίων- έρχεται σήμερα που μπαίνει σε τελική και κρίσιμη φάση η προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο, εναντίον της χώρας μας, για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008.
Μετά από αυτό και ιδίως στην κρίσιμη αυτή στιγμή, μπορεί ο κ. Πάγκαλος να παραμένει ακόμη στη θέση του Αντιπροέδρου;
Καλούμε τον Πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση
».

Διπλό ανόδου η Παναχαϊκή στη Ρόδο

Ένα ακόμα μεγάλο διπλό για την Παναχαϊκή, μετά τον θρίαμβο στην Κόρινθο, καθώς σήμερα με τέρματα των Ατματζίδη και Κυβελίδη, επικράτησε 2-0 της Ρόδου στο γήπεδο του Διαγόρα, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 25ης ημέρας στον 1ο όμιλο της Γ` Εθνικής (Football League 2). Ουσιαστικά με τη νίκη αυτή η ομάδα της Αχαΐας μπήκε στη θέση του οδηγού στο βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας με 46 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Ηρακλή Ψαχνών, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθούν Πλατανιάς Χανίων, Απόλλων Σμύρνης και Ρόδος και αποκτά τεράστιο προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί απευθείας στη Football League . Η Παναχαϊκή ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του σημερινού παιχνιδιού με τον Ατματζίδη στο 17΄να βάζει τις βάσεις για τη νίκη όταν με κοντινό πλασέ σε κενή εστία μετά από μπαλιά του Ουρτάδο άνοιξε το σκορ και τον Λεωνίδα Κυβελίδη να «τελειώνει» με ατομική προσπάθεια και με δυνατό πλασέ, εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας της Ρόδου, την υπόθεση νίκης για την Παναχαϊκή στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου (45' +1) σημειώνοντας το τελικό 0-2. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε τη διπλή ευκαιρία για την Ροδο με το ξεκίνημα του β’ μέρους στο 48'με τους Στ. Καντιμοίρη και Κακλαμάνο, ωστόσο, οι αμυντικοί της Παναχαϊκής έκοψαν σωστά και στο 53’ όταν Μαραγκουδάκης άλλαξε μπάλα με τον Κακλαμάνο που έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας, σέρβιρε στον Μανίκα που ήταν σε θέση βολής, έκοψε σωστά ο Λαμπρόπουλος
Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής στο 85` του Ανωγειανάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και στο 89` του Μανίκα με απευθείας κόκκινη κάρτα. Γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα… αντιδράσεων από τους Ροδίτες.
Ρόδος (Δημήτρης Σπανός): Ριγανάς, Παπαδημήτρης (28' λ.τ Στ. Καντιμοίρης), Ανωγειανάκης, Μπιμπίρης, Παπαδόπουλος (75' Ευγενικός), Τοπάλης, Γήτας, Μαραγκουδάκης, Γ. Καντιμοίρης, Μανίκας, Κακλαμάνος.
Παναχαϊκής (Ηλίας Φυντάνης): Χάχαλης, Ντίνας, Δαμιανίδης (86' Μαρτίνος), Ιωάννου, Λαμπρόπουλος, Κοιλιάρας, Κοκλιώτης, Φούφουλας (89' Λουμπαρδέας), Ατματζίδης, Κυβελίδης, Ουρτάδο (83' Ακπαρίδης).

Η Βαθμολογία
( Σε 25 αγώνες)



 
1. Παναχαϊκή
34-16
46
2. Ηρακλής Ψαχνών
32-21
44
3. Πλατανιάς Χανίων
31-14
43
4. Απόλλων Σμύρνης
32-21
43
5. Ρόδος
29-20
43
6. Βύζας Μεγάρων
27-18
42
7. Κόρινθος
30-17
40
8. Παναιγιάλειος
24-20
39
9. ΠΑΟ Ρουφ
29-26
33
10. Χανιά
30-34
32
11. Αίας Σαλαμίνας
27-34
31
12. Πανηλειακός
17-19
31
13. Ασπρόπυργος
26-30
30
14. Ολυμπιακός Χερσονήσου
18-24
24
15. Αγία Παρασκευή
13-44
16
16. Κεραυνός Κερατέας
8-49
6

Όνειρο ήταν για την Κόρινθο και ... πάει! - Παρελθόν από το Αίγιο ο Παναγιώτης Tζαναβάρας

Tο όνειρο της ανόδου για την Kόρινθο έσβησε στο «κάστρο» του Pουφ. O τοπικός ΠAO επέβαλε για μία ακόμα φορά το νόμο του, πήρε την τέταρτη συνεχόμενη εντός έδρα νίκη (1-0) και έβγαλε εκτός τροχιάς την «Mπάρτσα».
Tο χθεσινό ματς, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το τελευταίο του Nίκου Kουρμπανά στον πάγκο των Kορίνθιων, καθώς ο έμπειρος τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα με δηλώσεις του ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα της εξόδου λέγοντας: «Tις 4 τελευταίες αγωνιστικές η χειρότερη ομάδα είναι η Kόρινθος. Tην ευθύνη την έχει ο προπονητής για αυτήν την εικόνα που παρουσιάζουμε».

ΟΡΕΙΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΡΕΙΑΣ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

Θέσεις του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Δ.Δ.Τρικάλων Κορινθίας. Ευρύτερος ορεινός όγκος της Ζήρειας : Πηγή, που ξεπετά φως άφθονο αναξιοποίητο. Διαθέτει αξιόλογες όντως υποδομές. Ορεινό επίσης καταφύγιο και Εκπαιδευτικό, Αθλητικό, Προπονητικό Κέντρο. Αλλά και ασύγκριτες, και ακόμα ανεκμετάλλευτες δυνατότητες στο πλατύ τουριστικό μέτωπο του νομού μας. Ένα σύνολο από έργα και παρεμβάσεις, συμβατά πάντα με την θεική ομορφιά του τοπίου βρίσκεται σε αναμονή. Διψά για  χρηματοδότηση. Αναβάθμιση. Επισκεψιμότητα. Αναμένει την κατασκευή και λειτουργία ενός μεγαλύτερου αναβατήρα, που θα οδηγεί σε υψηλότερο οροπέδιο με φυσικές πίστες χιονιού. Απαιτεί αδειοδότηση απ τον ΕΟΤ, ως αξιόλογου Χιονοδρομικού Κέντρου.
Διαφορετικά ; Όλη αυτή η θεική ομορφιά θα πλανιέται για χρόνια ακόμα σαν ψυχή πονεμένη στους δρόμους τους έρημους της αποδεδειγμένης κρατικής φαυλότητας, με την ατελειωτη σκοτεινή της ιδιοτέλεια. Θα μοιάζει με τρύπα ολόμαυρη, που δεν θα  τρυπώνει σαυτήν κάποιο φως ουσιαστικής ανταπόδοσης. Πολιτικές αποφάσεις, φιλοδοξίες τοπικές και όνειρα θα κοιμούνται εσαεί στα συρτάρια της γεμάτης από φόβους και ανασφάλειες κρατικής κλασικής αδράνειας. Θα βρίσκονται αντίκρυ πάντα, στο απέναντι πεζοδρόμιο από εκείνο της λαικής δύναμης και επιθυμίας. Σε αναντιστοιχία με αλήθειες τόσο απλές, όσο και το ψωμί

www.steliosmarkellos.gr

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΒΛΕΜΜΑ ΙΚΕΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Tου υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Στην Αυγή της Οδύσσειας ο Νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου–Πατρών : Σημαντικές οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα έργα κατασκευής του. Πεισμώδης η άρνηση της Πολιτείας να πληρώσει τις κατασκευαστικές του εταιρείες. Άθλια εξέλιξη ΟΜΩΣ αυτή. Τέλος απογεύματος. Νύχτα γεμάτη αγκάθια η παραμονή του δρόμου αυτού σε ημιτελή, επικίνδυνη φάση.
Τα μάτια των κρατικών μας ταμείων κυριολεκτικά στάζουν λύπη. Σηκώνουν τα χέρια τους προς τους δανειστές μας. Κρέμονται απ αυτούς με όλη τους τη θέρμη. Με όλα τους τα βάρη. Με όλες τους τις ελπίδες. Άραγε, το Δημόσιο θέλει να κατέβει όλα τα σκαλιά, που οδηγούν στο μηδέν ; Μπορεί άραγε να ελπίζει στη συνέχιση-επιτάχυνση των έργων κατασκευής της νέας εθνικής οδού απ την Kόρινθο προς την Πάτρα ; Βέβαια, είναι τόσο ανοικοκύρευτο για χρόνια. Σαν την υγρή αγωνία, που σταλάζουν ανήλιες, σκιερές, ακαθάριστες σκάλες υπηρεσίας φαντάζουν ορισμένες απ τις υπηρεσίες του. ΟΜΩΣ, θα τα καταφέρει. Με γρήγορες αλλαγές ποιότητας στο Μνημόνιο, θα κάνει την επανεκκίνηση προς το φως

 www.steliosmarkellos.gr

Νεκρός ένας από τους γιους του Καντάφι - Διαψεύδει η Τρίπολη

Το θάνατο ενός από τους γιους του Καντάφι μετέδωσαν αραβικά ΜΜΕ VIDEO, πηγές όμως της λιβυκής κυβέρνησης διαψεύδουν την πληροφορία.
Πρόκειται για τον Χάμις, ο οποίος φέρεται να τραυματίστηκε το Σάββατο, όταν ένας πιλότος της λιβυκής πολεμικής αεροπορίας έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος του στο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζία, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται ο Καντάφι και κάποιοι από τους συγγενείς του.

"Mας βομβαρδίζουν και σκοτώνουν άμαχο πληθυσμό", λέει στο Newsit Ελληνίδα που μένει στην Τρίπολη της Λιβύης!

Ελληνίδα από την Τρίπολη της Λιβύης μας λέει τι συμβαίνει τώρα.

Όπως δήλωσε στο Newsit η συγγραφέας Δήμητρα Πέτρουλα, Ελληνίδα που ζει στην Τρίπολη από το 1959 και είναι παντρεμένη με Λίβυο, "οι βομβαρδισμοί γίνανε σε μέρη που μόνο τους ακούγαμε αλλά δεν βλέπαμε. Γίνανε σε μέρη που υποτίθεται είναι στρατηγικής σημασίας και έπεσαν πάνω σε άμαχο πληθυσμό. Ξέρετε οι βόμβες έχουν μια ιδιότητα, δεν είναι καθόλου προσεκτικές. Υποτίθεται βομβαρδίζουν τα στρατόπεδα, αλλά αντί για τα στρατόπεδα σκοτώνουν πληθυσμό. Χθες βράδυ για μισή ώρα, από τις 8.00 έως τις 8.30  άκουγα βομβαρδισμούς. Το νοσοκομείο έχει γεμίσει τραυματίες από άμαχο πληθυσμό. Αν δεν έμπαιναν οι ξένοι στη Λιβύη το πράγμα θα είχε τελειώσει. Θέλουν οι Δυτικοί να κατακερματίσουν τα αραβικά κράτη".

 Όσον αφορά στους Έλληνες της Τρίπολης η κα Πέτρουλα λέει "όσοι εργάζονται εδώ έχουν φύγει, οι υπόλοιποι που έχουμε κάνει οικογένεις εδώ είμαστε γύρω στους 20 με 25 Έλληνες. Εμείς είμαστε καλά, τα μαγαζιά είναι όλα ανοιχτά, υπάρχει επάρκεια σε τρόφιμα και νερό. Ο κόσμος της Τρίπολης είναι ευχαριστημένος με τον Καντάφι. Τώρα ποιός έκανε τι στη Βεγγάζη δεν το ξέρουμε. Εδώ μαθαίνουμε πως όλα έγιναν επειδή ο Καντάφι δεν θα ανανέωνε κάποια συμβόλαια για τα πετρέλαια. Ο κόσμος όλος στην Τρίπολη ειναι οργισμένος ενάντια στους Βεγγαζίνους".

newsit.gr

Πεδίο μάχης η κεντρική Πλατεία της Ερμούπολης - Πετροπόλεμος 50 μέτρα από εκεί όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός

Καρεκλοπόλεμος ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις δυνάμεις των ΜΑΤ 
- Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα όταν θεώρησαν πως οι φοιτητές πλησίασαν πολύ στο χώρο που θα μιλήσει ο πρωθυπουργός
- Αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματίας στο νοσοκομείο
- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο NewsIt

WikiLeaks: Πάγκαλος – «Οι Μακεδόνες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν»

WikiLeaks: Πάγκαλος – «Οι Μακεδόνες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν»
Απόρρητα τηλεγραφήματα που είχαν περιέλθει στην κατοχή του WikiLeaks, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, και αφορούν προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής ζωής φαίνεται ότι έχει στη διάθεσή της η «Καθημερινή» καιο ο ΣΚΑΙ.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» απόκτησε τα έγγραφα αυτά, από τη νορβηγική εφημερίδα Aften Posten.
Στα έγγραφα υπάρχουν και αναφορές και για τον πρωθυπουργό.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - Η Επιτομή του Καιροσκοπισμού

Αναμφίβολα στην πολιτική ζωή του τόπου ο κ. Καρατζαφέρης και το κόμμα του συνιστούν ένα μοναδικό φαινόμενο που αποτελεί την επιτομή του καιροσκοπισμού, της ανευθυνότητας και της ανακολουθίας. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις, η εμμονή  στις ατάκες, αλλά και η ανέξοδη τοποθέτηση είναι ταυτισμένα με την παρουσία του συγκεκριμένου πολιτικού οργανισμού. Είναι μάλλον μάταιο να παρακολουθήσει κάποιος τις συνεχείς μεταβολές σε θέσεις και πρακτικές, καθώς επιδιώκουν αποκλειστικά τη δημοσιότητα και, κυρίως, την τηλεοπτική. Είναι χαρακτηριστική η επιλογή τους να λειτουργήσουν μετά τις εκλογές του 2009 ως εξαπτέρυγο και δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την αμέριστη στήριξη του Μνημονίου και η μετέπειτα στροφή τους όταν κατάλαβαν ότι το ρεύμα πάει αλλού.

Σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα « Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» στη Ν. Δ.

Η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κα Μαρία Κόλλια και οι αναπληρώτριες κ. Τέτα Διαμαντοπούλου και κα Τάνια Ιακωβίδου διοργάνωσαν στα γραφεία της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης σεμινάριο επιμόρφωσης των στελεχών με θέμα « Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη». Κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος  του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κ. Νίκος Αναλυτής.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Θα σας ενημερώσω για το σημερινό πρόγραμμα του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά. Θα σας το δίνω καθημερινά το πρόγραμμα του Προέδρου, όπως θα διαμορφώνεται.
Απόψε, ο Πρόεδρος θα έχει στις Βρυξέλλες δυο συναντήσεις. Θα δει τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τους προϋπολογισμούς, τον κ. Λεβαντόφσκι και τον Γερμανό ευρωβουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κ. Ρ. Μπέγκε. Ο πρώτος είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημοσιονομικού Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού και το δεύτερος είναι μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και της Ειδικής Επιτροπής σχετικά με τους δημοσιονομικούς πόρους για μια βιώσιμη Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2013.

Ο πόλεμος μέσα στον πόλεμο: Το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το «πρωτόκολλο» ακολουθείται πιστά και σ’ αυτόν τον πόλεμο. Ένα ιδιότυπο πρωτόκολλο που θέλει τις επιχειρήσεις προπαγάνδας να ξεκινούν σχεδόν ταυτόχρονα με την στρατιωτική δράση. Ο πόλεμος διεξάγεται πάντα σε δύο μέτωπα – σ’ αυτό των στρατιωτικών επιχειρήσεων και σ’ αυτό της προπαγάνδας. Και αυτό ισχύει τόσο στους δίκαιους, όσο και στους άδικους πολέμους.


Ήδη από τις πρώτες ώρες της επίθεσης των συμμαχικών δυνάμεων κατά του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, άρχισαν οι ανακοινώσεις και οι διαψεύσεις περί κατάρριψης αεροπλάνων.


Είναι κανόνας που ισχύει από καταβολής κόσμου και πολεμικών αναμετρήσεων. Τα επιτελεία των αντιμαχομένων πλευρών προετοιμάζουν και εκτελούν την επικοινωνιακή τους στρατηγική το ίδιο προσεκτικά όσο και τις επιχειρήσεις στα πεδία των μαχών.

Πόλεμος βομβών και πληροφοριών - Στελθ και προπαγάνδα στην Οδύσσεια της Μεσογείου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Στελθ, Ραφάλ, Μιράζ, Τορνέιντο, Τόμαχοκ, Κρουζ, το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ, φρεγάτες, υποβρύχια Τραφάλγκαρ. Ένας συνασπισμός δέκα χωρών για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και πολύ περισσότερων με υποστηρικτικό ρόλο ρίχτηκαν πάλι στη φωτιά του πολέμου, που για άλλη μια φορά θυμίζει… έκθεση οπλικών συστημάτων.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται και  δώδεκα ακριβώς χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, ο νέος πόλεμος στη γειτονιά μας, με την εύγλωττη κωδική ονομασία «Αυγή της Οδύσσειας» αποτελεί την καινούργια εφιαλτική πραγματικότητα.

Συνοδεύεται και αυτή τη φορά από «παράπλευρες απώλειες», αλλά και από έναν πόλεμο πληροφοριών και προπαγάνδας (βλέπε εδώ) και από διαφοροποιήσεις της τελευταίας στιγμής, καθώς η απόφαση του ΟΗΕ για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων μετατράπηκε σε εκστρατεία με βομβαρδισμούς.

Από την πρώτη στιγμή ανακοινώθηκε πως επλήγησαν με επιτυχία τουλάχιστον 20 από τους 22 στόχους, προκαλώντας «διάφορα επίπεδα καταστροφών», ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ λιβυκών κυβερνητικών δυνάμεων και αντικαθεστωτικών.

Στο πλαίσιο της πολεμικής προπαγάνδας, ο ίδιος ο Καντάφι ονόμασε την Μεσόγειο «πεδίο μάχης», απειλώντας με επιθέσεις σε πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους εκτός Λιβύης και ανακοινώνοντας ότι άνοιξε τις αποθήκες του στρατού και όπλισε τους πολίτες με ένα εκατομμύριο όπλα!

21/3/11 - Δημοτική Αγορά Κορίνθου, ώρα ευθύνης.

Οι πρόσφατες εξελίξεις για το θέμα της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου, εξελίξεις που συνοδεύτηκαν και από διάφορες βιαστικές ή επιπόλαιες δηλώσεις, υποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στο σημείο όπου ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες απέναντι σε αυτό το ζήτημα.

Είναι προφανές ότι η διαφαινόμενη έγκριση της άδειας κατεδαφίσεως που έχει αιτηθεί η δημοτική αρχή φέρνει την πόλη και τους φορείς της προ τετελεσμένων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει γόνιμο πεδίο για να ακουστούν δημιουργικές προτάσεις που μπορούν να τροποποιήσουν ειλημμένες – ως φαίνεται – αποφάσεις.

Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ (Μεσινού)- ΦΕΝΕΟΥ.

…και περάσαμ’ όμορφα, όμορφα, όμορφα…”
Ήταν το τραγούδι που συνόδευε τις σχολικές εκδρομές, όταν γυρνούσαμε με το πούλμαν από μονοήμερες κοντινές εκδρομές και εξαντλημένοι από την κούραση, το τραγουδούσαμε δυνατά στον οδηγό… Και κάπως έτσι νιώθω κι εγώ μετά από ένα 2ήμερο γεμάτο εικόνες και γεύσεις στο Καρπενήσι, όπου μαζί με 50 φίλους του «Πολιτιστικού Βήματος» περάσαμε ένα αξέχαστο και χαλαρωτικό 2ήμερο. Απηχώντας στις σκέψεις και τα αισθήματα όλων, όσων συμμετείχαμε στην 2ήμερη εκδρομή που οργάνωσε το πολιτιστικό Βήμα , εκφράζουμε δημόσια τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχαριστήριες μας για την άριστη οργάνωση της εκδρομής και το πολύ ωραίο ξενοδοχείο. Όλοι μας θα διατηρούμε άριστες αναμνήσεις για τις όμορφες μέρες που περάσαμε , χάρη και στη διαρκή φροντίδα του αρχηγού της εκδρομής Λαλιώτη Γιάννη, που ιδιαίτερα τον ευχαριστούμε. Μας κατέπληξε με τις πολλές γνώσεις του, την ευγένειά του, τη συμπεριφορά του και την προθυμία του για κάθε μας επιθυμία. Τον ευχαριστούμε από την καρδιά μας όπως και όλους τους συντελεστές της εκδρομής. Είμαστε περήφανοι για το Πολιτιστικό Βήμα την μοναδική εφημερίδα του Φενεού, παιδιά ετοιμαστείτε για την Κωνσταντινούπολη το Σεπτέμβρη……….. Πάντα τέτοια!!
(ένα σχόλιο απο τα πολλά που μας άρεσε....)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ (Μεσινού)- ΦΕΝΕΟΥ.

Αιμοδοσία στο Δερβένι

Την Κυριακή  3 Απριλίου  από τις 10:00   το  πρωί έως στη 1:00 μετά το μεσημέρι θα γίνει  αιμοδοσία στο   ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ , απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάνου.
Παράκληση για τους αιμοδότες και αιμοδότριες :
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6-8 ΩΡΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΑ, ΞΕΝΥΧΤΙΑ, ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!!!

Κ. Πουπάκης : Εγκληματική ενέργεια - Ο κ. Ρόβλιας μάλλον ζει σε μια άλλη χώρα



Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Πουπάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Ρόβλιας μάλλον ζει σε μια άλλη χώρα που δεν υπάρχει αισχροκέρδεια- κερδοσκοπία στην αγορά καυσίμων, δεν υπάρχει ανεργία, οι τιμές είναι χαμηλές και οι μισθοί υψηλοί.

Δεν βλέπει ότι η αμόλυβδη βενζίνη έχει ξεπεράσει τα 1,80 και στα νησιά πλησιάζει τα 2 ευρώ;
Δεν ακούει τις επίσημες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, που κάνουν λόγο για πειραγμένες αντλίες;
Δεν διαβάζει τις προειδοποιήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για πρακτικές καρτέλ;

Μέχρι και στις Βρυξέλλες βλέπουν αυτό που δεν βλέπει ο κύριος Ρόβλιας: Την -με ευθύνη του- ανεξέλεγκτη ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την απουσία πολιτικής βούλησης να προστατευτεί ο εργαζόμενος και ο καταναλωτής. Αυτό ακριβώς καταδίκασε ο αρμόδιος Επίτροπος στην απάντησή του σε σχετική ερώτηση, που βάσει των ανωτέρω θέσαμε πριν λίγες ημέρες. Είπε τα αυτονόητα.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πνευματικό Κέντρο - Γιάννη Ρίτσου "Τέταρτη διάσταση" - "Η Σονάτα του Σεληνόφωτος"

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  στο Πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Ποίησης και Παγκόσμιας ημέρας Θεάτρου, παρουσιάζει την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 8μιση το βραδυ, στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός, Γιάννη Ρίτσο «Τέταρτη Διάσταση» «Η Σονάτα του Σεληνοφώτος». Είσοδος Ελεύθερη

ΥΕΘΑ: "Στη διάθεση του NATO η Ανδραβίδα- Όχι ελληνικά F-16 στη Λιβύη" Ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν πρόκειται να σταλούν F-16 στη Λιβύη, ωστόσο τα αεροδρόμιά της, συμπεριλαμβανομένου και του Αράξου, είναι στη διάθεση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ:
"Η Ελλάδα, όπως έχει δηλώσει η Κυβέρνηση, σέβεται απολύτως την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη και τις υποχρεώσεις της ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην παρούσα φάση η Ελλάδα δεν μετέχει σε στρατιωτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις οι οποίες δεν διεξάγονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Σε διμερές επίπεδο η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε αιτήματα φίλων και συμμάχων χωρών για την παροχή διευκολύνσεων υποστηρικτικού χαρακτήρα. Η Ελλάδα έχει δηλώσει στο ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο των δικών του σχεδιασμών τη διαθεσιμότητα της βάσης της Σούδας και συμπληρωματικά των αεροδρομίων του Ακτίου και της Ανδραβίδας, της φρεγάτας που εδώ και μέρες βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης με το οργανικό της ελικόπτερο καιενός ιπταμένου ραντάρ τύπου ΑΣΕΠΕ.
Η Ελλάδα είναι επίσης έτοιμη ανά πάσα στιγμή και εφόσον παραστεί ανάγκη να διαθέσει ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης."
thebest.gr