Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μήνυμα του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για την 25η Μαρτίου


Τιμούμε, σήμερα, τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας.
Αντλούμε διδάγματα Αγώνα και Πίστης, Προοπτικής και Ελπίδας.
Είμαστε δυναμικά παρόντες στις μάχες για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων. 
Είμαστε αφοσιωμένοι στον αγώνα των Ελλήνων για οικονομική ανάταξη και εθνική ανάταση της Πατρίδας μας.
Για μια επανεκκίνηση παντού.
Στη Δημόσια Ασφάλεια, την Υγεία, την Παιδεία και την Οικονομία. 
Για μια Ελλάδα με ανάπτυξη και Έλληνες με Αξιοπρέπεια και Ελπίδα.

125.000 «φιλιά ζωής» στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό! Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 1-1

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε, αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ερυθρό Αστέρα (1-1) που έγινε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αποτέλεσε την κορωνίδα της μέχρι τώρα προσπάθειας για τη στήριξη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.
Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Καραχάλιος, από τη στιγμή της έναρξης του αγώνα στάλθησαν 10.000 μηνύματα στο 54080 για τα επόμενα 10 λεπτά, ενώ στο τέλος ανακοινώθηκε ότι ο συνολικός αριθμός έφτασε τις 125.000. Ο στόχος είναι μεγάλος (φτάνει τα 3 εκατ. μηνύματα) και η προσπάθεια σαφώς θα συνεχιστεί.
«Ερυθρόλευκοι» και Σέρβοι έστειλαν το μήνυμα αγάπης και ενότητας, τόσο με την κοινή παρουσία των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων στη Θύρα 7 και την εκμάθηση συνθημάτων από τους μεν στους δε, όσο και εντός αγωνιστικού χώρου με το πολύ όμορφο κλίμα που επικράτησε.
Στο αγωνιστικό κομμάτι του φιλικού, που σαφώς περνά σε δεύτερη μοίρα, Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, με τους Πειραιώτες να προηγούνται με τον Μέλμπεργκ στο 8' και τους Σέρβους να ισοφαρίζουν με τον Βίλοτιτς στο 22'. Το παιχνίδι ήταν χαλαρό, ανοικτό, με τους παίκτες των δύο ομάδων να προσπαθούν να προσφέρουν θέαμα.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τους διεθνείς, το 4-2-3-1 του Βαλβέρδε είχε τον Φουστέρ στην κορυφή, ενώ «κέρδος» ήταν η συμμετοχή, στο δεύτερο ημίχρονο, των «μικρών» Διαμαντάκου, Λεάντρο, Λυκογιάννη, Κοτσαρίδη και Ρουγκάλα και απώλεια τον τραυματισμό του Χολέμπας, που υπέστη τράβηγμα στο δεξιό οπίσθιο μηριαίο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Μανιάτης, Χολέμπας (73' Λυκογιάννης), Μέλμπεργκ (57' Μοντέστο), Ουρτάδο, Γ. Παπαδόπουλος, Ντουντού (79' Κοτσαρίδης), Ζαϊρί (79' Λεάντρο), Ριέρα (57' Βάντερσον), Ιμπαγάσα (57' Διαμαντάκος), Φουστέρ (74' Ρουγκάλας).
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπάικοβιτς (46' Σταμένκοβιτς), Τόσιτς, Γκέμπελ, Μίκιτς (80' Ρέλιτς), Βίλοτιτς, Μπίνιτς (63' Στοϊκοβιτς), Μπόρχα (69' Γέρεμιτς), Κάντου, Γέφτιτς (85' Σρνιτς), Μιχαϊλοβιτς (46' Ισά, 72' Τσάουσιτς), Καλουντέροβιτς (46' Πέροβιτς).

sentragoal.gr

Επέκταση της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής από Κιάτο μέχρι Ροδοδάφνη Κατασκευή σιδηροδρομικών σταθμών Ξυλοκάστρου, Λυκοποριάς, Λυγιάς, Ακράτας

Εγκρίθηκε χθες από την ΕΡΓΟΣΕ, η δημοπράτηση του έργου της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Κιάτου και Ροδοδάφνης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 93,8 εκατομμύρια ευρώ και η προθεσμία εκτέλεσής του ορίστηκε στους 30 μήνες.
Η χρηματοδότηση του νέου τμήματος του σιδηροδρόμου, προέρχεται κατά 50% από το Ταμείο Συνοχής και κατά 50% από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των χωματουργικών εργασιών στην περιοχή Διακοπτού, Ελαιώνα και Ροδιάς, τις σιδηροδρομικές και τις οδικές γέφυρες, διαβάσεις και γεφυρώσεις ποταμών, κατασκευή τεχνικών έργων, την πλήρη κατασκευή των κάθετων και παράπλευρων οδών και σιδηροδρομικών σταθμών και στάσεων Κ. Διμηνιού, Ξυλοκάστρου, Λυκοποριάς, Λυγιάς, Ακράτας, Πλατάνου, Διακοπτού, Ελίκης και Αιγίου. καθώς επίσης τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού των Άνω και Κάτω Διαβάσεων από Κιάτο μέχρι Ροδοδάφνη και άλλα απαραίτητα έργα.

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δ. Αβραμόπουλος συνάντηε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Δ. Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας    κ. Ευάγγελο Βενιζέλο -να του πω και χρόνια πολλά για την αυριανή γιορτή του- για την ενημέρωση που μου έκανε πριν από λίγο, σε συνέχεια και της συζήτησης που είχε προηγηθεί στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Υβ Λετέρμ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Υβ Λετέρμ και έλαβε μέρος στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μετά πέρας των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χρήστος Ζώης: «Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης σε χθεσινή παρέμβασή του ομολόγησε την κατάρρευση των εσόδων του πρώτου διμήνου του 2011».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημοσίας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι νέες επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,  Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι νέες επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και ειδικότερα στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Καρπάθου και του Καστελορίζου, που εκδηλώθηκαν με αφορμή την διέλευση του Ιταλικού ερευνητικού πλοίου “Explora”, είναι προφανές ότι εντάσσονται σε μία συνολική στρατηγική αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
Απέναντι σε αυτή την Τουρκική στάση, η χώρα μας πρέπει να αντιτάξει μία σταθερή πολιτική αποτροπής, κεντρικός άξονας της οποίας είναι η απαίτηση να σεβαστεί πλήρως η Τουρκία τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίοι κατοχυρώνουν και διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Η Τουρκική κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες υπονομεύουν κάθε προσπάθεια ουσιαστικής βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών και ναρκοθετούν κάθε προοπτική στενότερης και ειλικρινέστερης συνεργασίας, κάτι που επιθυμούν και εύχονται – αναμφίβολα – και οι δύο γειτονικοί λαοί».

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ...



Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, στις 11:00π.μ. στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου, θα συνεδριάσει η ολομέλεια της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
Καλούνται όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι φίλες της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ να συζητήσουν και να συναποφασίσουν
οργανωτικά θέματα
τον απολογισμό του Α' Τριμήνου 2011 και
το σχεδιασμό των επόμενων δράσεων και παρεμβάσεων
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Armonistas

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού 25ης Μαρτίου σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο

 
O Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ανακοινώνει το Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού της Εθνικής Επετείου για τις 24 και 25 Μαρτίου 2011.
Θα πραγματοποιηθεί Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 της 23-03-2011 μέχρι ώρα 24:00 της 25-03-2011, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.
Την Πέμπτη 24 Μαρτίου θα γίνουν ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.
Την Παρασκευή 25 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ. θα τελεσθούν επίσημη Δοξολογία (στον Ιερό Ναό ‘‘Αγίου Βλασίου’’ στο Ξυλόκαστρο και στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου» στο Δερβένι) στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Τοπικό Συμβούλιο, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Μετά  την  δοξολογία : Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι και θα ακολουθήσει :
  1. Κατάθεση στεφάνων
  2. Ενός λεπτού σιγή
  3. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική
  4. Λήξη τελετής.
Θα ακολουθήσουν στις 11:00 π.μ.  παρελάσεις Τμημάτων στην οδό Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο και στην ΠΕΟ. Αθηνών – Πατρών από οδικής γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου στο Δερβένι.
Αμέσως μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τα Παιδικά Χορευτικά Τμήματα του Δήμου στην πλατεία Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο.
Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά προγράμματα στα παρακάτω αρχεία
Πρόσκληση.25η.Μαρτίου.2011.Δερβένι.

Πρόσκληση.25η.Μαρτίου.2011.Ξυλόκαστρο.

Θ. Κολοκοτρώνης: «Μινίστροι και κλήρος εμπήκαν εις το πιλάφι…»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, η Ελλάδα πανηγύριζε για την… σωτηρία της! Είχε πια διαπιστωθεί πως λεφτά δεν υπήρχαν και η χώρα όδευε ολοταχώς προς το ΔΝΤ και τους άλλους δανειστές. Ανήμερα της εθνικής γιορτής, πληροφορηθήκαμε πως έπρεπε να… ανακουφιστούμε.

Η προπαγάνδα είχε ξεκινήσει ένα καινούργιο τροπάρι: Φτιάχτηκε για χάρη μας ένας μηχανισμός που θα μας σώσει από την χρεοκοπία – δεν ήταν καινούργιος, είχε ήδη εφαρμοστεί στην Ουγγαρία, αλλά έτσι ήθελε η προπαγάνδα.

Φέτος, έναν χρόνο μετά, δεν πανηγυρίζει κανείς. Βαθιά ύφεση, ανεργία, σκληρή λιτότητα για τις πιο αδύναμες τάξεις, ένας πόλεμος στη γειτονιά μας, η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πάλι συμπίπτει με την εθνική μας γιορτή.

Να απομακρυνθεί άμεσα

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ προσλαμβάνει η αποκάλυψη ότι ο υπουργός Οικονομικών προέβη, με αδιαφανείς διαδικασίες, σε απευθείας ανάθεση του έργου του σχεδιασμού και υλοποίησης των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ σε νεοσύστατη ξένη εταιρία - σύμβουλο με μηδενική εμπειρία, η οποία θα έχει δικαιώματα ελέγχου αντίστοιχα προς εκείνα των ορκωτών λογιστών. Οπως προκύπτει από την ανάγνωση του σχετικού άρθρου του νόμου, που επικαλείται ο κ. Παπακωνσταντίνου για την πρόσληψη, οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι θα πρέπει να διαθέτουν κύρος και εμπειρία στα αντίστοιχα θέματα και ειδικότερα σε αποκρατικοποιήσεις. Πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση.
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του υπουργείου Οικονομικών όχι μόνο δεν απαντά ουσιαστικά στα αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται για τη συγκεκριμένη επιλογή του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τα κίνητρα της απόφασης. Το κυρίαρχο ζήτημα δεν είναι εάν και κατά πόσον η πρόσληψη του συμβούλου έγινε με ρουσφετολογικά κριτήρια. Είναι το πώς επιτρέπει η κυβέρνηση σε μια εταιρία–φάντασμα, η οποία δεν έχει πάρει την έγκριση της Βρετανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα θέματα του Ελληνικού Δημοσίου και εμπιστευτικές πληροφορίες ανεκτίμητης αξίας.
ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΥΤΑ, είναι προφανές ότι η απευθείας ανάθεση του έργου του σχεδιασμού, παρακολούθησης, συντονισμού και υλοποίησης του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων στην παγκοσμίως άγνωστη, προσωποπαγή εταιρία με το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο της μιας αγγλικής λίρας και τη μηδενική εμπειρία είναι παράνομη και, ως εκ τούτου, επιβάλλεται να λυθεί η σχετική σύμβαση και να απομακρυνθεί άμεσα ο σύμβουλος με τις εξαιρετικά ελλιπείς περγαμηνές.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα Wikileaks για την Ελλάδα…

Τα περισσότερα έγγραφα προέρχονται από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και αναφέρονται -μεταξύ άλλων- στη δράση της 17 Νοέμβρη, τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το θέμα των Σκοπίων, το άνοιγμα της κυβέρνησης Καραμανλή προς τη Μόσχα, και τις σχέσεις Αθήνας – Λευκωσίας, μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά στο Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος σε συνάντησή του με τον Αμερικανό πρέσβη, φέρεται να χαρακτήρισε την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων «γελοία» και εξέφρασε την άποψη ότι «οι Μακεδόνες πρέπει να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν».

Επίσης, περιγράφονται οι κυπριακές αντιδράσεις μετά το διορισμό της Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών. Το στέλεχος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης διευκρινίζει στον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία άτι δεν ανήσυχη για το διορισμό της κ. Μπακογιάννη γιατί «κανένας Έλληνας δεν μπορεί να τσακωθεί μαζί μας, αλλιώς θα το πληρώσει ακριβά στην Ελλάδα».

Τέλος, λεπτομερείς είναι οι αναφορές σε υπουργούς. Ο Αμερικανός πρέσβης χαρακτηρίζει τον Θεόδωρο Πάγκαλο «επηρεασμένο από το γαλλικό μαοϊκό κίνημα», τον

Κώστα Καραμανλή «Βούδα της ελληνικής πολιτικής σκηνής και τον Ευάγγελο Βενιζέλο «έξυπνο, δεινό ρήτορα, που δεν αντέχει συζητήσεις με χαζούς».

skai.gr

Ανοκτά και πάλι την Κυριακή τα διόδια της Πελοποννήσου

Οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι αντικείμενο κερδοσκοπίας
Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ» είναι ένα αυθεντικό μαζικό λαϊκό κίνημα ανυπακοής που δεν κάμπτεται και συμβάλλει στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στην εκποίησή της από την κυβέρνηση κατ’ απαίτηση της τρόικας.
Η επαίσχυντη τροπολογία Ρέππα περί «τροχαίας παράβασης», που υπαγορεύτηκε στην κυριολεξία από τις εταιρείες, καταργείται κάθε μέρα στην πράξη από χιλιάδες οδηγούς.

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ:
Οι πολίτες και οι φορείς της Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας τα διόδια στη Νεστάνη.
Οι Κορίνθιοι και οι Αργολιδείς τα διόδια Κορίνθου.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζικοποιώντας και κλιμακώνοντας τις διαμαρτυρίες μας και χρησιμοποιώντας όλους τους ενδεδειγμένους τρόπους για να πετύχουμε:
Την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων και των διοδίων.
Να συνεχιστούν όλα τα έργα επέκτασης ή βελτίωσης όλων των εθνικών δικτύων με ευθύνη ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο.

Kαλoύμε τους πολίτες και τους φορείς της Πελοποννήσου να  πάρουν  μέρος  στο άνοιγμα των  διοδίων την  Κυριακή  27  Μαρτίου  2011  στις  4  το  απόγευμα

• Οι Μεσσήνιοι αναχωρούν 2.30 μ.μ. την Κυριακή 27 Μαρτίου, για τη Νεστάνη από την οδό Ψαρών, στην είσοδο της Νομαρχίας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΑ  ΔΙΟΔΙΑ

Βολές Σκούρα κατά της δημοτικής αρχής: «Όλα γίνονται την τελευταία στιγμή- H σπατάλη και η ανοργανωσιά είναι ένα σοβαρό πρόβλημα»

Αιχμές κατά της δημοτικής αρχής Ξυλοκάστρου άφησε σε δηλώσεις του στην Korinthiannews ο πρώην δήμαρχος της περιοχής κ. Δ. Σκούρας. Ο πρώην δήμαρχος τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ότι έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση του δήμου!
Πιο συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Δ. Σκούρας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αυτό το οποίο έχω να πω είναι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει σε ότι έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση του δήμου. Η κακοδιαχείριση, η σπατάλη και η ανοργανωσιά είναι ένα πρόβλημα σε ότι έχει να κάνει με την δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου. Όλα γίνονται εκ του προχείρου, όλα την τελευταία στιγμή για να προλάβουμε ημερομηνίες και εκκρεμότητες του παρελθόντος».

korinthiannews.gr

Επεισόδια στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα - Δείτε το βίντεο

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, όπου πραγματοποιείται η μαθητική παρέλαση, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Καθηγητές και καλλιτέχνες βρέθηκαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν για το μνημόνιο, κρατώντας κούκλες οι οποίες ήταν καλυμμένες με μαύρες σακούλες.
Αστυνομικοί των ΜΑΤ ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν κάτι το οποίο δεν δέχτηκαν, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε προσαγωγές.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις προσαγωγές.

thebest

Ο Ευαγγελισμ​ός της Θεοτόκου, η Ελληνική Επανάσταση​, και η άλλη «επανάστασ​η» πού θάβρει την Κυβέρνηση με την κάρτα του πολίτη», πού με το « άστε ντούε » θέλει να μας δώσει...


Γιά ν΄ ακούσουμε λοιπόν καί την άλλη πλευρά. Είναι έτσι όπως τα λένε οί "ειδικοί" τού Σκάϊ , ή μάς τήν έχουνε "σκάσει" πάλι μέ διάφορα κουφά, όπως σε μερικές εκπομπές τό συνηθίζουν;
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, τις μεγαλύτερες ταλαιπωρίες πού περνάει ο κόσμος σήμερα τις περνάει συνήθως, από τους λεγόμενους «ειδικούς» .
Και είτε πρόκειται για ιστορικές, είτε για αιρετές πολιτικές θέσεις, το αποτέλεσμα συνήθως είναι το ίδιο, και το γιατι το αγνοώ !

Τι εννοώ;

Βάλε για Δήμαρχο έναν Πολιτικό μηχανικό ή έναν Αρχιτέκτονα και στις 90% των περιπτώσεων, αν έχει και κάποιο εγωϊσμό, ή θα σού διαλύση την πολιτεία, ή θα στην εγκαταλείψει και θα στην βρωμίσει, ή θα στην κάνει αγνώριστη με τις δικές του ( ξεροκέφαλες συνήθως ; ) άστοχες παρεμβάσεις…
Βάλε για Πρωθυπουργό, ή Υπουργό έναν Οικονομολόγο ( και δεν μιλάμε απαραιτήτως για το paidi τον Giorgo ), και θα σού μπατάρει την Οικονομία και θα σoύ βουλιάξει την χώρα, ως πού να κλείσει την πρώτη διετία του…
 Η  Κάρτα τού πολίτη καί το όνειρο του Giorgos για μιά Παγκόσμια Κυβέρνηση όπως επανειλημμένως μάς έχει πεί ότι θέλει, δέν θα έβρισκε σύμφωνο ούτε έναν αγωνιστή καί πολέμαρχο του 1821. 
Κανέναν Εφιάλτη ίσως έβρισκε, αλλά αγωνιστή τής Ελευθερίας εντελώς αποκλείεται !
Βάλε για Υπουργό Ναυτιλίας έναν πλοίαρχο, για Δημοσίας Τάξεως έναν Αστυνομικό, για Εθνικής Άμυνας έναν Στρατηγό, και θα τρίβεις μετά τα μάτια σου από τό αποτέλεσμα…
Το γιατί συμβαίνει αυτό, ομολογώ αδελφοί μου αγαπητοί, ότι πολλές φορές το συλλογίσθηκα και με απασχόλησε αλλά ουδέποτε το τεκμηρίωσα και βρήκα την λύση του…
Και τα έγραψα όλα αυτά, παίρνοντας αφορμή από τα όσα ακούσαμε από το «Σκάϊ – σκάϊ- και βροντάει…», πού τον τελευταίο καιρό μας γέμισε με άρρητα ρήματα των «ειδικών» για το 1821 και την Ελληνική Επανάσταση πού αυτές τις μέρες γιορτάζουμε…

patrablog.blogspot.com

Έκτακτη Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 24/3/2011


Καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 24 Mαρτίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:30, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  • Κατάρτιση όρων διακήρυξης εκμίσθωσης τουριστικού περιπτέρου Ξυλοκάστρου.
  • Κατάρτιση όρων διακήρυξης εκμίσθωσης αναψυκτηρίου παιδικής χαράς (Ηρώον) Ξυλοκάστρου.
  • Ορισμός δικηγόρου για κατάθεση πρόσθετων λόγων ανακοπής κατά ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗΣ Α.Ε.
  • Άσκηση αγωγής περί απόδοσης μισθίου (αναψυκτήριο στον Πευκιά τέως beach connection)
  • Ορισμός επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμών έργων.
  • Ορισμός επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμών μισθώσεων-εκμισθώσεων του Δήμου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής·Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης αγκαλιάζει την παγκόσμια πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης 2011»


Η «Ώρα της Γης» είναι μια παγκόσμια  πρωτοβουλία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Σβήστε τα φώτα σας, το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 , στις 20:30 για μια ώρα. Μία δέσμευση που δεν θα περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα πρέπει διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είναι από τους πρώτους Δήμους που δήλωσε συμμετοχή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.wwf.gr/earthhour/xylokastroevrostini.
Έτσι την συγκεκριμένη στιγμή και για μία ώρα θα σβήσουν  τα φώτα  σε όλα τα δημοτικά κτήρια καθώς και ο δημοτικός φωτισμός. Παράλληλα θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια  από υπαλλήλους του Κ.Ε.Π. και του Δήμου στους πολίτες. Στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΞ φυλλάδιο θα προτείνει απλούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι μας  όπου θα τονίζεται ότι η προσωπική δράση σε μαζική κλίμακα μπορεί να βοηθήσει ώστε να αλλάξει ο πλανήτης μας προς το καλύτερο. Το πρώτο βήμα είναι πολύ απλό όσο το να σβήσουμε τα φώτα που δεν χρησιμοποιούμε αλλά και τις συσκευές ( τηλεόραση, ραδιόφωνο, στερεοφωνικό, υπολογιστή)  που έχουμε αφήσει σε κατάσταση αναμονής. Έτσι κάνουμε μια καλή αρχή για αλλαγή των συνήθειών μας, προς όφελος του πλανήτη.
Παράλληλα θα ενημερωθούν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τέλος θα μοιραστεί και στη λαϊκή φυλλάδιο με το παρακάτω μήνυμα  που αξίζει να διαβαστεί από όλους μας.
Σβήστε τα φώτα στο σπίτι σας το Σάββατο 26/03/2011, 20:30-21:30.
Πείτε το στους φίλους σας, στην οικογένειά σας και στους συνεργάτες σας.
Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.
Ελάτε μαζί μας να γιορτάσουμε την «Ώρα της Γης» 2011!
Ελάτε να δείξουμε ότι το κλίμα είναι στο χέρι μας!
Το πρώτο βήμα είναι τόσο εύκολο όσο το να σβήσετε ένα φως!
Ο Δήμος μας συμμετέχει στην ώρα της γης.
O Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Περικλής Μενούνος

Κρίση αμνησίας και για το Ιράκ.Τα θυμήθηκαν όλα εκτός από την… Γαύδο!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Όλα τα θυμήθηκαν χθες στη Βουλή σε μια - πολύ ενδιαφέρουσα είναι η αλήθεια, πλην όμως… ιστορικού περιεχομένου – συζήτηση: Την Δημοκρατία, τον ΟΗΕ, τις συμμαχικές υποχρεώσεις, τη γεωστρατηγική μας θέση, τα προ 30ετίας αντιαποικιακά απελευθερωτικά κινήματα, τις σχέσεις με τον Καντάφι, τα WikiLeaks, τα ψηφίσματα, την Κύπρο, την Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Ρουάντα. Όλα, εκτός από τη… Γαύδο!

Την ίδια ώρα, τα spread έπαιρναν ξανά την ανηφόρα, με αυτό του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να φθάνει στις 935 μονάδες βάσης, λίγο πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Με την Ελλάδα να παραπαίει στο χείλος της χρεοκοπίας, οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν χθες τα ξίφη τους για το αν αυθαίρετα ή όχι περιελήφθη το όνομα του Πρωθυπουργού στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Καντάφι και αναρτήθηκε στο οικείο site (ο κ. Παπανδρέου είπε ότι έγινε εν αγνοία του και ο κ. Καρατζαφέρης ότι υπάρχει επιστολή από το 2009 που τον καλωσορίζουν). Αλλά όχι για το γεγονός ότι από το 2006 η ιστοσελίδα της λιβυκής εταιρίας πετρελαίου περιλαμβάνει την θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, μαζί με την Γαύδο και την Γαυδοπούλα, ως ελεγχόμενη από τη Λιβύη.

Μετά απ’ αυτό το αλαλούμ, περιμένουμε να μας σώσουν μεθαύριο;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ωραία, λοιπόν! Είναι προφανές ότι έχει ανοίξει η πόρτα του διεθνούς φρενοκομείου:

Η διεθνής κοινότητα δεν είναι σίγουρη αν διάβασε καλά το ψήφισμα του ΟΗΕ.

Οι σύμμαχοι δεν είναι βέβαιοι αν ο Καντάφι είναι στόχος ή όχι – εξαρτάται, από ότι ακούσαμε στις επίσημες ενημερώσεις, από το αν θα επιθεωρεί κάποια συστοιχία πυραύλων ή θα βρίσκεται σπίτι του, συγγνώμη στη σκηνή του.

Οι στρατηγοί δεν είναι βέβαιοι για την έκβαση της επιχείρησης.

Ουδείς είναι βέβαιος για το ποιος έχει την διοίκηση της επιχείρησης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε να προστατευτεί ο λαός της Λιβύης από τον Καντάφι, αλλά χωρίς να πειραχτεί τρίχα (βαμμένη) από την κεφαλή του δυνάστη του.

Η Τουρκία ήθελε, αλλά τώρα πια δεν θέλει.

Το ΝΑΤΟ επιδιώκει ομοφωνία, εκλιπαρεί γονυπετής τον Ερντογάν και κοιτάει με το κιάλι τον Σαρκοζί.

Η Κύπρος δεν θέλει να χρησιμοποιηθούν οι βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στο νησί, αλλά αναγνωρίζει πως εκεί έχει απόλυτη κυριαρχία η Βρετανία.

Οι βόμβες πέφτουν βροχή, αλλά στις επίσημες ενημερώσεις ακούμε πως δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη θυμάτων μεταξύ των αμάχων. (Σύμφωνα με το παλιό προπαγανδιστικό δόγμα, δεν πρέπει να αναγνωρίζεις αμέσως τις συνέπειες των λαθών σου, αλλά να περιμένεις να αμβλυνθεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης).

Και, όπως ήταν φυσικό, άνοιξε και η πόρτα του εγχώριου φρενοκομείου – αυτό δεν ήταν δα και τίποτε το δύσκολο! Έτσι:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ., ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ, κ. ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ


ΣΤΟ Ρ/Σ FLASH 96 ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Κ. ΤΣΙΤΟΥΝΑ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ήθελα να συνομιλήσουμε με τον Τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. τον κ. Π. Παναγιωτόπουλο, τον οποίο έχουμε στην τηλεφωνική γραμμή, διότι απ’ ό,τι φαίνεται το ζήτημα της Λιβύης, υπάρχει μία ταύτιση απόψεων μεταξύ των δυο κομμάτων εξουσίας, μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Πάμε στον κ. Π. Παναγιωτόπουλο. Κύριε Παναγιωτόπουλε, καλό μεσημέρι.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Καλό απόγευμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η πολιτική συναίνεση μπορεί να μη βρίσκεται σε άλλους τομείς, αλλά βρίσκεται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Κάτι είναι κι αυτό. Ταυτίζεστε σε ποιο σημείο;

Αντώνης Σαμαράς:« Η Ελλάδα περιμένει στήριξη για τα Διαρθρωτικά Ταμεία, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και για τα μεγάλα διευρωπαϊκά έργα υποδομής.»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ζέρζι Μπούζεκ.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πια ισχυρή παρέμβαση για τα θέματα της οικονομικής κρίσης, όπως είναι το πράσινο φως που πρέπει να δώσει στις αποφάσεις των Ηγετών για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης.

Είναι αναγκαία, λοιπόν, η συνεχής και στενή επαφή μας με το Κοινοβούλιο, από το οποίο -όπως δήλωσα σήμερα και στο φίλο Πρόεδρό του κ. Μπούζεκ- η Ελλάδα περιμένει στήριξη για τα Διαρθρωτικά Ταμεία, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και για τα μεγάλα διευρωπαϊκά έργα υποδομής.

Είναι, λοιπόν, πολλές οι μάχες που πρέπει να δώσουμε εδώ. Μάχες που για το καλό του Ελληνικού λαού οφείλουμε να κερδίσουμε.

Ιδιαίτερα σήμερα που η Ευρώπη οφείλει να δει, με όσα δραματικά συμβαίνουν γύρω μας, το πόσο απαραίτητη είναι η Ελλάδα για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Αυτό το ρόλο της Ελλάδος δεν το έχουμε ακόμα αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε.»

Ποιος λέει την αλήθεια στους παραγωγούς και πωλητές των λαϊκών αγορών;

O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, με αφορμή την τοποθέτηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για κατάργηση των ταμειακών μηχανών από τις λαϊκές αγορές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έλλειψη συντονισμού της Κυβέρνησης είναι γνωστή σε όλους. Όμως δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει ούτε επικοινωνία μεταξύ των Υπουργών και ότι ο καθένας εφαρμόζει τη δική του πολιτική.
Έτσι ενώ το Υπουργείο Οικονομικών, αποφάσισε την εισαγωγή ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές, τώρα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κουτσούκος, υπόσχεται να αναλάβει πρωτοβουλία αναθεώρησης των Κυβερνητικών αποφάσεων. Υπόσχεται να βρεθεί τρόπος να μείνουν ζωντανές οι λαϊκές αγορές φυσικά με την κατάργηση των ταμειακών.
Την εποχή που ψηφίζονταν ο νόμος, που ήταν ο κ. Κουτσούκος και τελικά, ποιος λέει την αλήθεια στους παραγωγούς και πωλητές των λαϊκών αγορών;
Μήπως προσπαθούν να δελεάσουν και πάλι τον κόσμο με κούφια λόγια και άρχισαν να υπόσχονται για όλα…κατά τη γνωστή συνήθεια του ΠΑΣΟΚ;
Η Κυβέρνηση, οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Ο εμπαιγμός της κοινωνίας δεν διαρκεί πολύ».

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΥΟ (2) ΘΕΣΕΩΝΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΕΜΜΙΣΘΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Πλ. Εθν. Μακαρίου
Ταχ. Κώδικας : 22100
Πληροφορίες: Β. ΤΖΑΒΕΛΛΑ
Τηλέφωνο/ fax :2713-601131/2713-
601174
e-mail : politis@arcadia.gr
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Τρίπολη
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΥΟ (2) ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ
ΕΜΜΙΣΘΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Έχοντας υπόψη:

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου περί των συγχωνεύσεων σχολείων

Η αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την πρώτη κιόλας στιγμή που εκκίνησε να υφέρπει η φημολογία περί της συγχώνευσης και κατάργησης σχολείων, πήρε πρωτοβουλία προκειμένου να προλάβει τα σημερινά αποτελέσματα που όλοι τώρα βιώνουμε. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, εισηγήθηκε στην αρμόδια υπουργό την εκχώρηση των σχετικών αρμοδιοτήτων με στόχο να αναλάβει η ίδια η Περιφέρεια και έπειτα από επισταμένη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, τους Δημάρχους, τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και όλη τη σχολική κοινότητα την δρομολόγηση των αλλαγών, τις οποίες κρίνει η ίδια και εφόσον έχει συναποφασισθεί ότι είναι εφικτές και απαραίτητες.

ΕΛ.ΤΑ ΑΘΙΚΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΜΠΟΓΟ ΕΞΟΡΙΑΣ

Άποψη
του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Τοπικό, Ταχυδρομικό Γραφείο (ΕΛ.ΤΑ) Αθικίων : Πολυειδείς, πολύμορφες οι υπηρεσίες του. Καταθέσεις, αναλήψεις, εξοφλήσεις λογαριασμών, εισπράξεις συντάξεων και επιδομάτων, εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες του Δημοτικού αυτού Διαμερίσματος και των γύρω χωριών. Οι ευκολίες του για πρόσωπα, καταστάσεις και μετακινήσεις είναι πασίδηλες. Κιόμως. Λέγεται, πως βαίνει προς κλείσιμο !

Άρα ; Εξαφανισμένα τα όπλα του Φωτός στην ύπαιθρο. Αδιάπτωτη η περίτμηση ουσιωδών αναγκών της. Συνεχής η υποβάθμιση των Υπηρεσιών της. Η ανάπτυξη της περιφέρειας εχει ξεχαστεί στις πεδιάδες της πρώτης της νιότης. Σήμερα, ηλικιωμένη, στέκει ανύμπορη στη μέση του δρόμου. Ολομόναχη. Αβοήθητη. Εγκαταλελειμένη απόλους. Βουλιάζει αργά-αργά στο καταφύγιο της απραξίας της. Οπισθοχωρεί τόσο γρήγορα, και τόσο μακρυά, όσο γρήγορα και μακρυά φεύγει και η ηχώ ! Όλα σιωπούν πλέον στην επαρχία. Φθηνά, φθαρτά, περαστικά τα πάντα, έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο Πάσχα. Στην Ανάσταση του Χριστού

www.steliosmarkellos.gr

Δήμος Καρπενησίο​υ- ο Πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Euromontan​a

Καρπενήσι, 22 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήμος Καρπενησίου: ο Πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Euromontana


Το Euromontana αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο το οποίο προωθεί τη συνεργασία και την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών. Μέλη του είναι φορείς περιφερειακής ανάπτυξης, τοπικές αρχές, γεωργικοί οργανισμοί, περιβαλλοντικοί φορείς, οργανισμοί δασοκομίας και ερευνητικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται σε ορεινές περιοχές σε όλη την Ευρώπη.
Στόχος του είναι η προώθηση της ζωής στο βουνό, η βιώσιμη ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής στις ορεινές περιοχές.