Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Έσπασε το φράγμα του Μόρνου και ''έπνιξε'' το χωριό Σαράντη Βοιωτίας




Πανικός προκλήθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην περιοχή που βρίσκεται το φράγμα του Μόρνου, από το οποίο ουσιαστικά υδροδοτείται Αθήνα. Το κανάλι που μεταφέρει νερό από το Μόρνο στην Υλίκη έσπασε λίγο μετά το μεσημέρι, στο σημείο λίγο πριν το χωριό Πρόδρομος της Βοιωτίας. Το αποτέλεσμα ήταν τεράστιες ποσότητες νερού να χυθούν στους δρόμους και να φτάσουν με ορμή έως την παράλια Σαράντη, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια.
Όλα έγιναν το μεσημέρι όταν το φράγμα του Μόρνου έσπασε και τα ορμητικά νερά ξεχύθηκαν με μεγάλη ταχύτητα συμπαρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Το ορμητικό ''τσουνάμι'' κατέληξε στο χωριό Σαράντη Βοιωτίας και μέσα σε λίγα λεπτά το βύθισε!

Έφυγε από τη ζωή ο Ιάκωβος Καμπανέλης

O Ιάκωβος Καμπανέλης σε ηλικία 89 ετών απεβίωσε σήμερα στις 13.50, ενώ νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με νεφρική ανεπάρκεια.


Ο Ιάκωβος Καμπανέλης είχε δικαίως τον τίτλο του ''πατριάρχη του ελληνικού θεάτρου'' καθώς άφησε πίσω του ένα πλούσιο θεατρικό έργο που ουσιαστικά θεμελίωσε το σύγχρονο ελληνικό θέατρο.
Όπως αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν, '' Ιάκωβος Καμπανέλης απεβίωσε σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 και ώρα 13.50, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ του μίλου ΥΓΕΙΑ μετά από δίμηνη νοσηλεία''.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο στις 3 Δεκεμβρίου του 1922. Το 1935 η οικογένειά του έρχεται για μόνιμη εγκατάσταση στην Νίκαια. Στη κατοχή αναμείχθηκε στην αντίσταση αλλά όταν συνελήφθη από τους Γερμανούς (1943) οδηγήθηκε και κρατήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν μέχρι τις 5 Μαΐου 1945 οπότε και απελευθερώθηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις.



Όταν γυρίζει στην Ελλάδα, οι παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, το χειμώνα του 1945-46, τον συναρπάζουν... «εκεί ανακάλυψα τον εαυτό μου και τον προορισμό μου». Αν και δεν ολοκλήρωσε γυμνασιακή μόρφωση έδειξε ιδιαίτερη αφοσίωση στο γράψιμο. Τον Καμπανέλλη ανακάλυψε ο Αδαμάντιος Λεμός. Το πρώτο θεατρικό έργο του ήταν "ο Χορός πάνω στα στάχυα" που παρουσιάστηκε τη θερινή θεατρική περίοδο 1950 από το θίασο Λεμού στο Θέατρο «Διονύσια» της Καλλιθέας.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά΄γιά την απώλεια του Ιάκωβου Καμπανέλη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του Ιάκωβου Καμπανέλλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του 20ου αιώνα, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης μετοίκησε σήμερα στη «γειτονιά των αγγέλων».
Δημιουργός ως την τελευταία του πνοή, σφράγισε με τα έργα του, το χώρο του θεάτρου που αγάπησε και τάχθηκε να υπηρετεί.
Γνήσιος πατριώτης εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και κατέληξε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, από όπου –όπως ο ίδιος έλεγε- τον διέσωσε η τύχη. Όσα έζησε εκεί, αλλά όχι μόνο, τα μετέτρεψε σε ιστορικής σημασίας έργα, θεατρικά κείμενα και ποίηση.
Ίσως μάλιστα να μην φανταζόταν ούτε ο ίδιος, ότι στους δύσκολους καιρούς που περνά και πάλι ο τόπος μας, θα ήταν και σήμερα τόσο επίκαιρος:
Φεύγοντας αφήνει σε όλους μια πλούσια πολιτική παρακαταθήκη.
Αφήνει, όμως, τον πολιτισμό και τα Ελληνικά γράμματα πολύ φτωχότερα.
Ο πνευματικός κόσμος χάνει έναν αυθεντικό εκπρόσωπό του.
Αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω το μέγεθος της απώλειας.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Έντονη ανησυχία με τις συγχωνεύσεις –καταργήσεις σχολείων σε όλη την χώρα.

Από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στη συνεδρίαση της  Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Τομέα Παιδείας υπό την προεδρεία του Τομεάρχη  Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου και του αναπληρωτή  Σπύρου Ταλιαδούρου συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Λεκανοπέδιο και την Περιφέρεια. Συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως μεταξύ άλλων το Νέο Σχολείο, τα Προγράμματα Σπουδών, η Ψηφιακή Τάξη , τα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία, τα Ολοήμερα Σχολεία, η Επιμόρφωση και η Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, καθώς και η αναδιάρθρωση της Διοίκησης.

Eπίκαιρη ερώτηση του Αντώνη Σαμαρά προς τον πρωθυπουργό : " Οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την ακρίβεια και τα λουκέτα στην αγορά."

 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε σήμερα στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την ακρίβεια και τα λουκέτα στην αγορά.
H επίκαιρη ερώτηση:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Αθήνα, 28-3-2011




Επίκαιρη Ερώτηση
Προς τον κ. Πρωθυπουργό

Θέμα: Οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την ακρίβεια και τα λουκέτα στην αγορά.

            Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή ανακοίνωσε πως «οι τιμές θα πέσουν, γιατί το επίπεδο τιμών στη χώρα είναι τουλάχιστον 10% παραπάνω από αυτό που πρέπει» (10-10-2009).
            Ένα χρόνο αργότερα, στις 13-10-2010 η Κυβέρνηση, διά του ιδίου αρμοδίου Υπουργού, σε συνέντευξή του δήλωνε πως «στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί ένα υψηλό επίπεδο τιμών στο καλάθι της νοικοκυράς που είναι 20-25% περίπου του οικογενειακού εισοδήματος.  Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως πολυεθνικές επιχειρήσεις πωλούν τα προϊόντα τους υπερτιμολογημένα κατά τουλάχιστον 20-30%...  Οι τιμές θα πέσουν μέχρι τα Χριστούγεννα».
            Σήμερα όλα αυτά διαψεύδονται.  Αντίθετα από τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις διαπιστώνεται πως επήλθαν σημαντικές αυξήσεις τιμών σε βασικά προϊόντα οι οποίες και συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση του πληθωρισμού στα επίπεδα του 5%.
            Την ίδια στιγμή η ύφεση που έχουν προκαλέσει τα μέτρα της Κυβέρνησης οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
            Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΓΣΕΒΕ μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2012, πάνε για λουκέτο μία στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή 225.000, με κίνδυνο επιπλέον απώλειας 320.000 θέσεων απασχόλησης με δραματικές επιπτώσεις στα έσοδα του Δημοσίου.
            Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός


- Με ποια μέτρα θα αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση τόσο την ακρίβεια όπως έχει ξεφύγει όσο  και το διογκούμενο κύμα λουκέτων στην αγορά;
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

 Αντώνης Κ. Σαμαράς

Σε νέα ταλαιπωρία υποβάλει τους ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες. Ύποπτη εγκύκλιος του Ο.Γ.Α.


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘ ΟΜΑΔΩΝ ΝΔ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από τον Τομέα Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Συντάξεις ΟΓΑ. Σε νέα ταλαιπωρία υποβάλει τους ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες. Ύποπτη εγκύκλιος του Ο.Γ.Α.

Αλλαγή της αναλογίας 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις, σε 1 προς 7, στη Δημόσια Διοίκηση

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημοσίας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με έκπληξη παρακολουθούμε τη σιωπή του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες εξελίξεις που δρομολογούνται ερήμην του στη Δημόσια Διοίκηση. Καλέσαμε τον κ. Υπουργό να μας ενημερώσει για το ζήτημα της αλλαγής της αναλογίας 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις, σε 1 προς 7, η οποία ανακοινώθηκε, όχι από τον ίδιο, αλλά από τον κ. Σαχινίδη.  Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…  Αναγνωρίζουμε, βέβαια, ότι ο κ. Υπουργός είναι ιδιαίτερα βεβαρημένος με το έργο του συντονισμού της Κυβέρνησης, το οποίο και παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον. Του θυμίζουμε, ωστόσο, και τις θεσμικές υποχρεώσεις του ως Υπουργού Εσωτερικών να ανταποκρίνεται σε βάσιμες επισημάνεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αναμένουμε, επιτέλους, μια υπεύθυνη και “συντονισμένη” απάντηση. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να περιμένουμε το Μνημόνιο Νο 5 για να τη λάβουμε».

Επίσης ο κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ματς "φωτιά" στη Ριζούπολη - Ο Απόλλωνας κόντρα στην Κόρινθο

Στη Ριζούπολη πέφτουν τα φώτα της 27ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου της Football League 2, εκεί όπου ο Απόλλωνας φιλοξενεί την ισόβαθμη του Κόρινθο σε ένα ματς που αναμένεται να ξεκαθαρίσει τους στόχους των δυο ομάδων, με το νικητή να κάνει ακόμα όνειρα ανόδου και τον ηττημένο να σχεδιάζει τη νέα χρονιά στην ίδια κατηγορία.

Στα άλλα ματς, εύκολο έργο για την Ρόδο κόντρα στον ΠΑΟ Ρουφ, ενώ δύσκολη έξοδο έχει ο Βύζαντας Μεγάρων κόντρα στον Πανηλειακό. Τέλος, Ηρακλής Ψαχνών και Πλατανιάς δοκιμάζονται κόντρα στην Χερσόνησο και τον Αίαντα Σαλαμίνας αντίστοιχα, ενώ ο Παναιγιάλειος υποδέχεται τον Ασπρόπυργο.

27η αγωνιστική
Τετάρτης 30/03/2011 (16.00
)

Απόλλων Σμύρνης-Κόρινθος
Ρόδος-ΠΑΟ Ρουφ
Πανηλειακός-Βύζας Μεγάρων
Παναιγιάλειος-Ασπρόπυργος
Ολυμπιακός Χερσονήσου-Ηρακλής Ψαχνών
Αίας Σαλαμίνας-Πλατανιάς Χανίων
Αγία Παρασκευή-Παναχαϊκή 0 – 3 α. α.
Χανιά –Κεραυνός Κερατέας 3 – 0 α. α.

Διασώστες στα γήπεδα της Κορινθίας

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΠΣ Κορινθίας καλεί όλα τα μέλη της να δηλώσουν συμμετοχή στα νέα σεμινάρια πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ που θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη της νέας σαιζόν ενώ τονίζει πόσο συμαντική είναι η παρουσία πιστοποιημένου διασώστη στα γήπεδα.
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

"Σας στέλνουμε σε συνοπτικό φωτοαντίγραφο Φύλλο Αγώνα ποδοσφαίρου απ΄ όπου προκύπτει η χρησιμότητα της παρουσίας πιστοποιημένου διασώστη.
Η πρωτοβουλία της Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ με την συνδρομή του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. ΡΟΤΖΙΩΚΟΥ Ιωάννη αποδίδει καρπούς.
Πρόθεσή μας είναι η επανάληψη του σεμιναρίου.
Καλούμε τους παράγοντες, αθλητές και διαιτητές που εμπλέκονται στη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων να δηλώσουν συμμετοχή προκειμένου να υλοποιηθεί το νέο σεμινάριο που πρόκειται να διεξαχθεί πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου."


Εκ του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κορινθίας




Η ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΠΣ Κορινθίας ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν για την τελετή προς τιμήν του Γίαννη Στέφα πριν το τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας καθώς και όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης γιορτής.


Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:
"Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κορινθίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους εκείνους οι οποίοι εργάσθηκαν για την διοργάνωση της τελετής προς τιμή του Γιάννη Στέφα πριν από τον αγώνα του Κυπέλλου Κορινθίας της 23.3.2011 μεταξύ των ομάδων Πέλοπα Κιάτου –Ελλάδος Βέλου, καθώς και τους συντελεστές της μεγάλης αυτής γιορτής του Κορινθιακού Ποδοσφαίρου δηλ. ΜΜΕ, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές και τους φιλάθλους οι οποίοι γέμισαν το γήπεδο.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ για την φιλοξενία στο γήπεδο, τον γιατρό Αθανάσιο Ζαφείρη για την ανιδιοτελή προσφορά του και συγχαίρουμε τους διαιτητές του αγώνα Βασίλη Αστερή- Παναγιώτη Σπηλιώτη, Αθανάσιο Μπουρτζοβίτη, Παναγιώτη Κακριδή για την προσφορά της αμοιβής των μέσω ημών στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ."
 
                       ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δ.Δράκος: Είναι «έγκλημα ακρωτηριασμός του περιμετρικού Καλαμάτας.

γράφει το best-tv.gr

Διαστάσεις πολέμου.. παίρνει το σενάριο ακρωτηριασμού του περιφερειακού Καλαμάτας μέχρι το ύψος του εργοστασίου Καρέλια. Με δηλώσεις σήμερα τόσο ο Π. Νίκας αλλά και ο Δ. Δράκος έδωσαν το στίγμα μετά τον Γιάννη Λαμπρόπουλο το τι θα γίνει… αν προχωρήσουν κάποιοι σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας  φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του BEST ήταν σκληρός προς όλες τις κατευθύνσεις για αυτούς που μεθοδεύουν τον ακρωτηριασμό του περιμετρικού Καλαμάτας κάτι που όπως είπε είναι εγκληματικό και για την Πόλη αλλά και για τον Νομό μια και η Καλαμάτα είναι η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και ως εκ τούτου την επισκεπτόμαστε συνέχεια όλοι αλλά και είναι και η βιτρίνα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ Δράκος είπε χαρακτηριστικά ότι γι αυτό το έργο έχουμε παλέψει όλοι μας και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν όποιος και αν είναι και πρέπει να το προστατέψουμε με κάθε θυσία.

Επίσης σήμερα για το θέμα αυτό πήρε τον λόγο και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας ο οποίος ήταν καταπέλτης σε όσους μεθοδεύουν το θέμα αυτό αν ισχύει  λέγοντας  χαρακτηριστικά ότι πρέπει να σηκωθούμε και να αντιδράσουμε όλοι διότι  το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη αλλά είναι και το μεγαλύτερο έργο από όλα τα χρόνια που έχει προγραμματιστεί  να γίνει στην Καλαμάτα αξίας 150.000.000€ που πολλοί έτρεξαν και πάλεψαν για να γίνει, έχει περάσει από την βουλή για την χρηματοδότησή  του και αυτό το έργο και τα χρήματα δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν!!

REPORT 24

Λίγο υπομονή... στην « Μπάρτσα»

Σε διάψευση των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις επικείμενες αποδεσμεύσεις των Αρχοντάκη, Παυλίδη και Ψυχογιόπουλου προχώρησε η Κόρινθος.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του ΤΑΠ Κόρινθος:
«Με ανακοίνωση το Δ.Σ. του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ σχετικά με διάφορα σενάρια που γράφονται και ανακοινώνονται στα ΜΜΕ αναφέρει υπεύθυνα ότι:
1) Απομένουν τέσσερα παιχνίδια και η Κόρινθος θα παλέψει μέχρι τέλος για το απόλυτο των παιχνιδιών. Ο στόχος παραμένει, όσο υπάρχουν ελπίδες μαθηματικές, ζωντανός.
2) Σχετικά με τα αναγραφόμενα περί λύσεων συμβολαίων παικτών απαντάμε ότι δεν διώχνουμε κανέναν παίκτη ή συνεργάτη μας. Στους δύσκολους αυτούς οικονομικούς καιρούς προσπαθούμε να καταβάλουμε στους παίκτες και στους συνεργάτες μας αυτό που μπορούμε και για αυτό ζητάμε την κατανόηση τους.
3) Ένα σωματείο όπως η Κόρινθος δεν αλλοιώνει την ύπαρξη του με ένα κακό ή άσχημο αποτέλεσμα. Επειδή το σωματείο αυτό έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον σε σύντομο χρονικό διάστημα με υπεύθυνη τοποθέτηση θα αναφερθούν τα πάντα εφ όλης της ύλης. Λίγο υπομονή
».

Στο μεταξύ τις προηγούμενες ημέρες οι τρεις ποδοσφαιριστές είχαν ειδοποιηθεί από τον πρόεδρο της Κορίνθου, Σωτήρη Μαυρονάσιο, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της συνεργασίας τους.
Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Μαυρονάσιος με δηλώσεις του στο onsports, στο τετ α τετ που είχε με τους Αρχοντάκη, Παυλίδη και Ψυχογιόπουλο, , προτάθηκε στους παίκτες μείωση των αποδοχών τους ή λύση του συμβολαίου τους, μια και το ΤΑΠ δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τα υψηλά τους συμβόλαια. Φυσικά και τονίστηκε από τον πρόεδρο της ομάδας ότι δεν έχει να κάνει με αγωνιστικούς λόγους, αφού η ομάδα έχει μείνει ικανοποιημένη και από τους δύο παίκτες της!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωτήρη Μαυρονάσιο:
Για τη συνάντηση που είχε με τους Αρχοντάκη, Παυλίδη και Ψυχογιόπουλο: «Τους καταθέσαμε την πρότασή μας και περιμένουμε την απάντησή τους. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντέξουμε οικονομικά ορισμένα συμβόλαια και για αυτό το λόγο αναζητούμε τη χρυσή τομή για να μην έχει κανένας πρόβλημα. Καταθέσαμε αυτήν την πρόταση στους παίκτες για καθαρά οικονομικούς και όχι αγωνιστικούς λόγους».
Για το εάν θα υπάρξει κάτι αντίστοιχο και με άλλους παίκτες: «Δε νομίζω, διότι τα υπόλοιπα συμβόλαια είναι προσιτά. Δεν θα διαλύσουμε την ομάδα. Σε περίπτωση που δεν πανηγυρίσουμε την άνοδο, τότε θα καθίσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι και θα κοιτάξουμε να προγραμματίσουμε τη νέα σεζόν»!
Για την κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες ομάδες: «Σε αυτή τη φάση που είμαστε, όλοι έχουμε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Οι παίκτες καλό είναι να μην έχουν μόνο το οικονομικό κίνητρο στο μυαλό τους. Εμείς χάσαμε όλη τη χρονιά, αν δεν καταφέρουμε να πετύχουμε την άνοδο. Όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι χάνουμε».

Λίγο πριν την χθεσινή προπόνηση (Δευτέρα 28/3) οι Παυλίδης και Μπιτσάκος είχαν εκ νέου συνάντηση με τον Μαυρονάσιο, όπου επανεξέτασαν το μέλλον τις συνεργασίας τους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι παίκτες δεν τα βρήκαν με τη διοίκηση του συλλόγου και το σενάριο να αποχωρήσουν στο τέλος της σεζόν φαντάζει πλέον ως το πιο πιθανό χωρίς φυσικά να αποκλείεται κάποιο άλλο ενδεχόμενο.
Παρότι, λοιπόν, οι δύο ποδοσφαιριστές οδηγούνται προς την έξοδο, όχι μόνο βρίσκονται στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα (Τετάρτη 30/3) με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, αλλά θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρουν και φανέλα βασικού, όπως φάνηκε –τουλάχιστον- από το δίτερμα στην προπόνηση της Δευτέρας (28/3)!
Προφανώς, οι άνθρωποι της «Μπάρτσα», μετά τα τέσσερα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, έχουν αντιληφθεί ότι παίζουν το τελευταίο τους… χαρτί στη Ριζούπολη σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση άνοδο και σκέφτηκαν ότι δύο πολύτιμα στελέχη της φετινής πορείας της ομάδας δεν μπορούν να απουσιάσουν από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι! Ωστόσο, εάν θέλει να συνεχίσει να ελπίζει, τότε οφείλει να αποσπάσει το τρίποντο κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης .Στη διάθεση του Νίκου Κουρμπανά , για το αυριανό ματς στη Ριζούπολη, τέθηκε ο 20χρονος μέσος της «Μπάρτσα» Σταύρος Νικολάου, ο οποίος ξεπέρασε τη θλάση στο δικέφαλο που τον ταλαιπωρούσε. Ο Νικολάου έπαιξε για τελευταία φορά στο παιχνίδι κόντρα στην Παναχαϊκή στις 13 Μαρτίου, που είχε διεξαχθεί στο Στάδιο του Συνοικισμού.
Εκτός αποστολής έμεινε ο Μπιτσάκος, που αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, όπως και ο Αρχοντάκης, που θα λύσει το συμβόλαιό του. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τιμωρημένοι Μαρίνος και Μαντάς.
Αυτή την στιγμή η ομάδα έχει χαλάρωμα.

Νίκος Καρούλιας :“Δεν αποβάλαμε το άγχος της.... Ριζούπολης.“Η Κόρινθος είναι μία ομάδα που δύσκολα χάνει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και πριν από κάποιες εβδομάδες ήταν αήττητη. ”

Για τις περισσότερες ομάδες ο παράγοντας έδρα παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια υλοποίησης των στόχων τους. Σε αυτές τις ομάδες δεν βρίσκεται σίγουρα ο Απόλλωνας καθώς όπως τόνισε και στο Golden3 ο τεχνικός του συλλόγου, Νίκος Καρούλιας οι ποδοσφαιριστές του παίζουν με πολύ μεγάλο άγχος και πίεση στη Ριζούπολη κάτι το οποίο δεν βγαίνει σε καλό, όπως αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα.
Η “Ελαφρά Ταξιαρχία” βρίσκεται στην 7η θέση και την Τετάρτη αντιμετωπίζει εντός έδρας την Κόρινθο. Ένα ματς που θα καθαρίσει το αν ο Απόλλωνα θα μπορέσει να διεκδικήσει στη συνέχεια την είσοδο στα μπαράζ. Για την συγκεκριμένη αναμέτρηση και όχι μόνο ο Νίκος Καρούλιας επεσήμανε στο Golden3.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΙΚΥΩΝΑ...


Η +τοπία, ομάδα πολιτισμού της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, διοργανώνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Σικυώνος, την Κυριακή 3/4/ 2011, στις 11π.μ. στο μουσείο της Αρχαίας Σικυώνος στο Βασιλικό.

Βάζουμε τον πολιτισμό στην ζωή μας  και συναντάμε την Άνοιξη και το Αρχαίο Κάλλος.
Armonistas

Επιτυχίες των τμημάτων Βόλεϊ Ξυλοκάστρου - Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο

Συγχαρητήρια !!!! Μπράβο !!!!
Συγχαρητήρια στην ανδρική ομάδα βόλεϊ του Α.Ο.Ξ. Ξυλοκάστρου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας ΕΣΠΕΠ και την άνοδο στην Β΄ Εθνική.
Συγχαρητήρια !!!! Μπράβο !!!!
Συγχαρητήρια στο γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ Ξυλοκάστρου για την άνοδο του στην Α΄ κατηγορία του γυναικείου πρωταθλήματος βόλεϊ Πελοποννήσου.
Συγχαρητήρια στο τμήμα κορασίδων βόλεϊ του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ Ξυλοκάστρου για την πρόκριση τους στο FINAL – 4 Κορασίδων Πελοποννήσου.
Συγχαρητήρια στους αθλητές, στους προπονητές και στις διοικήσεις των παραπάνω συλλόγων.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος

Μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας Αντώνη Σαμαρα: "Είμαστε έτοιμοι για εκλογές, όχι σε συγκυβέρνηση"

Μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματός του.
O κ. Σαμαράς στην εισήγησή του τόνισε τα εξής :
"Την ώρα που η πολιτική μας κερδίζει έδαφος μέσα στην Ελλάδα και επαληθεύεται και στην Ευρώπη, εκεί που έδωσα αγώνα για την Ελλάδα και τα συμφέροντά της, Την ώρα που η κυβερνητική πολιτική περιέρχεται σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα, Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ περιέρχεται σε όλο και πιο δύσκολη θέση, Την ώρα που ετοιμάζουμε την επικαιροποίηση του προγράμματός μας, του οικονομικού μας προγράμματος, το Ζάππειο-ΙΙ, που θα αποτελέσει τη μόνη εναλλακτική λύση από τα σημερινά αδιέξοδα, που μας έχει η κυβέρνηση,
Την ώρα που το κόμμα μας κάνει το επόμενο βήμα και είναι έτοιμο για εκλογές οποτεδήποτε κι αν αυτές γίνουν,
Την κρίσιμη αυτή ώρα, θα ήθελα να πω ότι κάποιοι προσπαθούν, υστερόβουλα και άκομψα, να εμφανίσουν δήθεν προβλήματα, ανύπαρκτα προβλήματα, στη Νέα Δημοκρατία, για να στερήσουν τη χώρα από μιαν ισχυρή και αυτοδύναμη εναλλακτική λύση. Ξέρω γιατί το κάνουν…
Ας γνωρίζουν, λοιπόν, όλοι, ότι δεν πρόκειται να δεχθώ συγκυβέρνηση, με ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με τον εαυτό του.
Ας γνωρίζουν, ότι δεν πρόκειται να δεχθώ «συμπράξεις» με όσους υποστήριξαν το Μνημόνιο και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να περάσει τα αδιέξοδά της και την κυβερνητική προπαγάνδα να περάσει τα ψέματά της.
Ούτε και βεβαίως θα συναινέσω σε θεόσταλτες έξω-θεσμικές λύσεις.
Υπενθυμίζω ότι εκλέχθηκα για να τα αλλάξω όλα. Για να δώσω προοπτική σε ένα κόμμα που βγήκε από δεινή ήττα... Και Ελπίδα στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται τόσο... Αυτό ακριβώς κάνω. Και σε αυτό δεν πρόκειται να συμβιβαστώ.
Δεν με πτοεί η διαστρέβλωση των θέσεών μας, ούτε η απόκρυψη της αλήθειας, ούτε η παραπλάνηση της κοινωνίας με διάφορα μυθεύματα που συστηματικά προωθούνται.
Ούτε, ασφαλώς, με απασχολούν οι επίδοξοι ενοικιαστές μιας ανύπαρκτης «πολυκατοικίας».
Απευθύνομαι σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Οι ιδέες μας κερδίζουν έδαφος παντού. Θα κερδίσουν και στην Ελλάδα
!
Θα κερδίσουν και το λαό μας, που έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο παλιό που τέλειωσε. Και θέλει να πιστέψει στο καινούργιο που έρχεται.
Αντιλαμβάνομαι και τις μνήμες και τους δισταγμούς του απλού πολίτη.
Αλλά αυτή την εμπιστοσύνη στο καινούργιο, είμαστε αποφασισμένοι να του τη δώσουμε. Κι όσοι προσπαθούν να μας εμποδίσουν ή να μας εκτρέψουν, θα πάρουν την απάντησή τους.
Δεν παίζω μικροκομματικά παιγνίδια, ούτε ασχολούμαι με τις κακές συνήθειες της μικροπολιτικής. Δεν χρωστάω σε κανένα! Παρά μόνο στον Ελληνικό λαό:
Την Ελπίδα που του υποσχέθηκα!
"

ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΙΤΑΛΙΑ - Πόλεμος Βορείων – Νοτίων για τους μετανάστες

Πόλεμος βορείων – νοτίων έχει ξεσπάσει στην Ιταλία λόγω της εισβολής μεταναστών, με τον Μπερλουσκόνι σε ρόλο διαπραγματευτή.
Η χώρα έχει ψυχικά κοπεί στα δύο από την ημέρα που αποφασίστηκε η μεταφορά μεταναστών σε όλες τις περιφέρειες, με μοναδική εξαίρεση το σεισμοπαθές Αμπρούτσο.
Οι «Νότιοι» υψώνουν φωνή απόγνωσης, καταγγέλλοντας ότι οι περιοχές τους έχουν καταληφθεί και πως η Λαμπεντούσα θυμίζει χωριό της Τυνησίας και κάθε άλλο παρά ιταλικό νησί.

Κλειστά στόματα στην Ιαπωνία, στο εδώλιο ο Μπερλουσκόνι. Αλλά υπάρχουν και χειρότερα…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Φαίνεται ότι πρόκειται για τον νέο παγκοσμιοποιημένο τρόπο διακυβέρνησης. Όσοι κρατούν τις τύχες της χώρας τους στα χέρια τους έχουν μεταβληθεί σε ένα είδος «επιτήδειων ουδέτερων», «ανεξάρτητων παρατηρητών», «σχολιαστών της τρέχουσας επικαιρότητας».

Δούλοι συμφερόντων και της προσωπικής τους πολιτικής καριέρας, παραμένουν απλοί θεατές και περιορίζονται σε διαπιστώσεις, βελούδινες κριτικές, αλληλογραφία με τους αρμόδιους.

Το βλέπουμε καθημερινά στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα του πυρηνικού ολέθρου η ιαπωνική κυβέρνηση. Χθες, μετά το «λάθος» της εταιρίας Tepco που διαχειρίζεται τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα, ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την λανθασμένη «ανακοίνωση των τριών μηδενικών» (ότι δηλαδή το επίπεδο της ραδιενέργειας στο νερό που διέρρευσε από το εργοστάσιο ήταν 10 εκατομμύρια φορές πάνω από το φυσιολογικό, ενώ επρόκειτο για 10 χιλιάδες).

Συζήτηση για την κατάρτιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

 
Συνεδριάζει  σήμερα Τρίτη και ώρα 14:00 μ.μ. η Οικονομική  Επιτροπή της  Περιφέρεειας Πελοποννησου στο Κεντρικό Κτίριο της Περιφέρειας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7-6-2010) , για την Κατάρτιση σχεδίου προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το οικονομικό έτος 2011