Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ενδεχόμενη μείωση των διοδίων πριν από το Πάσχα

Την επόμενη εβδομάδα γνωστοποιεί η κυβέρνηση τις προτάσεις της
Το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για τη μείωση των διοδίων ακόμη και πριν από το Πάσχα άφησε σήμερα ανοιχτό ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.

«Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει σήμερα τις ανακοινώσεις, αν και η πλευρά των τραπεζών το ήθελε. Εμείς, την επόμενη εβδομάδα, θα δημοσιοποιήσουμε το σύνολο των προτάσεών μας. Συνεχίζω να πιστεύω ότι την άλλη εβδομάδα μπορεί να υπάρξει και συμφωνία», δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης.

Όπως είπε ο κ. Μαγκριώτης, το ελληνικό Δημόσιο έχει λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα, που ετέθησαν. Επιπλέον, επιταχύνθηκαν οι απαλλοτριώσεις, λύθηκαν προβλήματα χρηματοδότησης του δημοσίου και της ΕΕ και θεσπίσθηκαν ρυθμίσεις για το θέμα των διοδίων, όσον αφορά την καταβολή τους.

«Στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των τραπεζών και των παραχωρησιούχων έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση των διοδίων και τη λύση των τεχνικών προβλημάτων», σημειώνει ο υπουργός και προσθέτει ότι οι εργασίες στα εργοτάξια σταματούν, επειδή «οι τράπεζες διακόπτουν τη χρηματοδότηση των έργων και αυτό δεν είναι ευθύνη του δημοσίου».


newsbeast.gr

Αλλαγές στο καθεστώς προσλήψεων και μετατάξεων προσωπικού

Οι υπάλληλοι που μετατάσσονται σε παραμεθόριες περιοχές έχουν ειδικά προνόμια...

Αλλαγές στο καθεστώς των προσλήψεων και μετατάξεων προσωπικού στις παραμεθόριες περιοχές, με στόχο τον επανακαθορισμό των γεωγραφικών τους ορίων, αλλά και των κινήτρων, τα οποία δίδονται μέχρι σήμερα στους υπαλλήλους, θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, ενώ με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, συγκροτήθηκε ειδική Ομάδα Εργασίας από υπηρεσιακούς παράγοντες, για την αναμόρφωση του ισχύοντος καθεστώτος.
Η Ομάδα Εργασίας θα πρέπει να καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση ως προς τις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, όπως αυτές έχουν καθοριστεί σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, τις μετατάξεις, τις μεταθέσεις και τα κίνητρα σε δημόσιους υπαλλήλους και να διατυπώσει προτάσεις για τον ορθολογικότερο επαναπροσδιορισμό των παραμεθόριων περιοχών της χώρας σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς.
Οι υπάλληλοι που μετατάσσονται σε παραμεθόριες περιοχές έχουν ειδικά προνόμια, όπως είναι το ειδικό επίδομα παραμεθορίου, ευνοϊκούς όρους σε στεγαστικά δάνεια κ.α., με μοναδική δέσμευση να παραμείνουν στην παραμεθόριο για μία δεκαετία.
Σήμερα παραμεθόριες περιοχές θεωρούνται οι νομοί Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Σάμου, Χίου, Λέσβου, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων, Φλώρινας, Κιλκίς, Καστοριάς, Πέλλας, Σερρών και Δράμας, ενώ στις παραμεθόριες περιοχές ανήκουν και ορισμένες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Κέρκυρας και Ιωαννίνων.

newsit.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΡΕΙΑ...

Τρία ψηφίσματα πήρε χθες το ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Ένα για τον Πευκιά, που παρουσιάζεται προς αξιοποίηση (πρόταση δημοτικής αρχής-ομόφωνα), ένα για την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στη Λιβύη (πρόταση ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ-ομόφωνα) και ένα για την επερώτηση του κ. Μανωλάκη (πρόταση ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ) σχετικά με την αξιοποίηση της Ζήρειας (http://armoniki.blogspot.com/2011/03/blog-post_10.html). Το ψήφισμα αυτό το ψήφισαν όλοι, εκτός από τον κ. Νάτσιο και την κ. Αδαλάκη.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ. Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ.
2. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: κ. ΑΓΓΕΛΟ ΜΑΝΩΛΑΚΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΘΕΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ».

Κύριοι υπουργοί,
το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και οι φορείς της περιοχής που συνυπογράφουν το παρόν ψήφισμα, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η ερώτηση-προτροπή του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ. Άγγελου Μανωλάκη, σχετικά με την ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Ζήρειας, μας βρίσκει αντίθετους και ουδεμία συναίνεση δεν υπάρχει από εμάς.
Αυτή την εποχή, είναι στη φάση της θεσμοθέτησης Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τη συγκεκριμένη περιοχή (που είναι στο καθεστώς NATURA 2000), η οποία έχει την πλήρη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και ρυθμίζει όλα τα θέματα που κρίθηκαν σημαντικά γι’ αυτήν.
Παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψη σας τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και να αγνοήσετε την ερώτηση του βουλευτή.

Με τιμή,
Το ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Από την ΑΤΕ σύνταξη και δώρο για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ (Αφορά όλους όσοι δεν έχουν απογραφεί)


Έως τις 10 Απριλίου και από οποιοδήποτε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας θα μπορέσουν να εισπράξουν τη σύνταξη Απριλίου και το Δώρο του Πάσχα σε οι 15.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ οι οποίοι δεν έχουν μέχρι σήμερα απογραφεί.

Για την πληρωμή τους στην Τράπεζα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

Η Κόρινθος μπορεί να βρίσκεται εγγύτερα στην Τρίπολη, απʼ ότι στην Πάτρα αλλά το Δερβένι και το Ξυλόκαστρο βρίσκονται εγγύτερα στην Πάτρα , απʼ ότι στην Τρίπολη

Η Κόρινθος μπορεί να  βρίσκεται εγγύτερα στην Τρίπολη, απʼ ότι στην Πάτρα αλλά το Δερβένι και το Ξυλόκαστρο να  βρίσκονται εγγύτερα  στην Πάτρα , απʼ ότι στην Τρίπολη όμως η  συμπατριώσσα μας
( εκ Πύργου)  Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη ζητά με επιστολή της από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κ. Σκανδαλίδη την υπαγωγή των αγροτών της Κορινθίας στον ΕΛΓΑ Τρίπολης.
Το ακριβές κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ Ανακοίνωση της "Ελαφράς Ταξιαρχίας"- Λέει ψέματα ο Κούγιας

Τη δική της απάντηση στα όσα έλαβαν χώρα στις εξέδρες της Ριζούπολης έδωσε η ΠΑΕ Απόλλων με ανακοίνωση που εξέδωσε. Σε αυτή αναφέρει ότι ο κ.Κούγιας ποτέ δεν ενημέρωσε ότι θα δώσει το “παρών” στο γήπεδο και χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του περί ξυλοδαρμού ψευδείς. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - Απάντηση Κούγια! "Η υπομονή μου έχει φτάσει στα όρια της" δήλωσε

Ο Αλέξης Κούγιας με προσωπική του δήλωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναχαϊκή έδωσε κι αυτός τη δική του διάσταση στο θέμα με τα επεισόδια στο γήπεδο της Ριζούπολης. Ο μεγαλομέτοχος της Πατρινής ομάδας δήλωσε:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΙΑ ΣΠΔΕ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤ​ΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟ​ΥΛΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων και Εισροών"

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργου Κασαπίδης, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και την ψήφιση στη Βουλή του Σ/Ν "Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων και Εισροών", έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αναστολή της δημοπράτησης έργων που είναι ενταγμένα στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα

Ο Αν. Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., βουλευτής Τρικάλων, Ν. Λέγκας σχετικά με την αναστολή της δημοπράτησης όλων των έργων που είναι ενταγμένα στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα και τα οποία χρηματοδοτούνται από το Π.Δ.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Ν. Νικολόπουλος, με αφορμή την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Δημοσίου

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ν. Νικολόπουλος, με αφορμή την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Δημοσίου, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του Δημοσίου για να έχουν τα φάρμακά τους, προσβάλλει την αξιοπρέπεια των πολιτών.
Η παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμής των φαρμακοποιών, που συνοδεύεται από τηλεοπτικούς αυτοσχεδιασμούς, εξανεμίζει την αξιοπιστία της Πολιτείας.
Η Κυβέρνηση κωλλυσιεργεί, καθυστερεί να αποπληρώσει τους φαρμακοποιούς, αλλά και τους γιατρούς, επί πολλούς μήνες.
Φέρει στο ακέραιο την ευθύνη της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.
Οφείλει, επιτέλους, να αφήσει στην άκρη τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς και να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων».

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο Γραμματέας Συνδικαλισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μανώλης, απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής σχετικά με τις εκλογές στο σύλλογο των εργαζόμενων στη Βουλή.

                   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 340, 17673 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

        Τηλ: 2109444320, 2109444321, 2109444327
        
Fax: 2109444820   E-mail: grsindik@nd.gr
                                                                                               Αθήνα 31-3-2011


Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Κύριε Πρόεδρε,

Τα όσα έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια και στην καταμέτρηση στις εκλογές του συλλόγου των εργαζομένων στη Βουλή, προσβάλλουν βάναυσα κάθε έννοια Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα:

1) Μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου ΔΑΚΥΒ  και για λόγους καθαρά εκφοβισμού, μετακινήθηκαν άμεσα από τις θέσεις τους τρεις από τους υποψηφίους, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να υποκύψει στους εκβιασμούς,  να φύγει από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΥΒ και να ενταχθεί στο κυβερνητικό ψηφοδέλτιο.
 2) Το καταστατικό του συλλόγου, που άλλαξε προσφάτως, στο άρθρο 4 παρ.2 προβλέπει ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Ψήφισαν, όμως, παρανόμως 74 ειδικοί φρουροί πενταετούς θητείας, προφανώς γιατί βόλευε την κυβερνητική παράταξη.
3) Κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων βρέθηκαν πάνω από είκοσι ψηφοδέλτια, όλα της κυβερνητικής παράταξης που, αντί σταυρού -όπως προβλέπει ο νόμος- είχαν κύκλους στα νούμερα των υποψηφίων. Καθαρά σημαδεμένα και συνεπώς άκυρα ψηφοδέλτια, που κακώς καταμετρήθηκαν και αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα.
Κύριε Πρόεδρε, αν στόχος της κυβέρνησής σας είναι ο έλεγχος πάση θυσία του συλλόγου των εργαζομένων στη Βουλή ( για λόγους που όλοι υποπτευόμαστε ) τα καταφέρατε, έστω και παράνομα, έστω και οριακά . Αποδείξατε, όμως, ότι στο ναό της Δημοκρατίας, οι εκλογές κρίνονται από εκβιασμούς, νοθείες και αντιδημοκρατικές μεθόδους, που δεν γίνονται ούτε στην τελευταία ιδιωτική επιχείρηση στην οποία ο εργοδότης θέλει να ελέγξει το σωματείο της επιχείρησής του.
Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚικό κράτος είναι εδώ. Σε όλες του τις εκφάνσεις. Στους εκλογικούς εκβιασμούς, στις τοποθετήσεις διευθυντών, στις μετατάξεις, στις μετακινήσεις, στις απολύσεις, στο βόλεμα των «ημετέρων».
Φοβούμαι  πως, όπως πάτε, σύντομα θα μας κάνετε να αναπολούμε τις εποχές των πρασινοφρουρών.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Σπύρος Ταλιαδούρος:«H απόφαση της Κυβέρνησης, για κατάργηση και συγχώνευση σχεδόν 2.000 σχολικών μονάδων γίνεται πρόχειρα, ατεκμηρίωτα και χωρίς διάλογο

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H απόφαση της Κυβέρνησης, για κατάργηση και συγχώνευση σχεδόν 2.000 σχολικών μονάδων γίνεται πρόχειρα, ατεκμηρίωτα και χωρίς να έχει προηγηθεί ο οποιοσδήποτε διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους συλλόγους γονέων.
            Δεν αποσκοπεί στην καλύτερη εκπαίδευση, αλλά αποκλειστικά και μόνο στην εξοικονόμηση πόρων. Λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της οικονομικής του επιτροπής, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Χωρίς να υπάρχει η κτιριακή υποδομή σε όλα τα σχολεία που συνενώνονται. Χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή στους καλλικρατικούς Δήμους για τη μεταφορά των μαθητών (λεωφορεία, συνοδοί, οδηγοί). Και χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι, για το σκοπό αυτό, πόροι. Κατά συνέπεια το κόστος της μεταφοράς θα μετακυληθεί στις οικογένειες των μαθητών.

Η Νέα Δημοκρατία υποβάλλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης του σκανδάλου των Υποβρυχίων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.
κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση  για το σκάνδαλο των Υποβρυχίων:
«Λόγω της σοβαρότητας του σκανδάλου των Υποβρυχίων, του αριθμού των εμπλεκομένων προσώπων, της πιθανότητας ανάμειξης πρώην Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος στο σκάνδαλο αυτό και ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε, τυχόν, ενασχόληση επιτροπών της Βουλής με τη συγκεκριμένη υπόθεση:
  1. Η Νέα Δημοκρατία υποβάλλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης που ήδη διεξάγεται.
  2. Εάν ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων και κατά πολιτικών προσώπων για αδικήματα, που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να υποβάλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κίνηση της διαδικασίας ορισμού Εφέτη – Ανακριτή».
·   Ένα δεύτερο θέμα προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου:
Όπως θυμάστε, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, στις 25 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός πανηγύριζε υποστηρίζοντας ότι «δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική του», ότι «επιβεβαιώνονται οι θετικές αποφάσεις της Ευρωζώνης» και ότι είχε φτάσει σε «ένα πολύ καλό συνολικό αποτέλεσμα».

Εχει «Μπάρμπα» στην …Δράμα!!!

Εχει «Μπάρμπα» στην …Δράμα!!!

Η πλήρης επιβεβαίωση της λαϊκής ρήσης έχει «Μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεται στη Δράμα , όπου ο Αντιπεριφερειάρχης της Ενότητας Δράμας με απόφασή του πήρε ως σύμβουλο της Περιφέρειας σε τεχνικά ζητήματα τον ανηψιό του !!!!

Την περίοδο που οι επιχειρήσεις στη Δράμα κλείνουν η μία μετά την άλλη και που ο ίδιος Αντιπεριφερειάρχης με υπερηφάνεια πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει το πρόγραμμα κοινωνικής 5μηνης εργασίας για τους ανέργους έναντι 625 Ευρώ…





http://www.drama.gr/index_news.php?subaction=sf&id=1300187742&archive  
 
Αλήθεια κ. Ξανθόπουλε τόσα θα παίρνει και ο ανηψιός σας???

krypsinos.blogspot.com

Χθες οι αποφάσεις για τα τετράποδα, σε 15 μέρες για τα… δίποδα!



Της Σοφίας Βούλτεψη

Εν μέσω φίλιων πυρών και φωνών περί ανάγκης για λιγότερες ωραιοποιήσεις και περισσότερες αλήθειες, με την οικονομία της χώρας υποβαθμισμένη για άλλη μια φορά και με το υπουργικό συμβούλιο να διαθέτει χθες μέρος του χρόνου του προκειμένου να λάβει 18(!) αποφάσεις για τα… τετράποδα, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις 15 Απριλίου νέες «δημοσιονομικές διορθώσεις» - άλλη μία ωραιοποιημένη έκφραση – αυτή τη φορά για τα… δίποδα!

Απαγορεύθηκε μάλιστα η παρουσία τετράποδων ζώων στο τσίρκο, προφανώς επιτρέποντας την συμμετοχή δίποδων ζώων στο… μεγάλο μας τσίρκο!

Πρωτοφανές… μόνο 94000 ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για το 2011..

Κάτι δεν πάει καλά στο Δήμο.. Πρωτοφανές… μόνο 94000 ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για το 2011.. όπως αναφέρθηκε  «Και οι τότε κοινότητες προ Καποδίστρια, η κάθε μια χωριστά είχε περισσότερα χρήματα για έργα». Αυτονόητο ότι το πρόγραμμα ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία. Με πλειοψηφία 2/3 πέρασε η παραχώρηση των κτιρίων 2ου Γυμνασίου και 1ου δημοτικού στον ΟΣΚ (Καταψήφισαν οι Γιαννοπούλου, Γκαινά, Καλύβας και Ανδρικόπουλος.) Μελετημένος ο Ανδρέας Ζάρρος που εκτός των άλλων έφερε και 2 ψηφίσματα προ ημερησίας, το 1ο σχετικα με ερώτηση του Βουλευτή κ. Άγγελου Μανωλάκη για την Ανάπτυξη του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας το όποιο πέρασε, μειοψηφούντος μόνο του κ. Αντώνη Νάτσιου, ενώ ομόφωνα πέρασε το 2ο σχετικα με την αντίθεση στη συμμετοχή μας στον πόλεμο της Λιβύης. Παρά τη μεγάλη διάρκεια του Δ.Σ και αυτή τη φορά.. αρχίζει να διαφαίνεται συζητηση που φέρνει και συναίνεση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, ελπίζουμε να διαρκέσει.... αλλά να συντομεύουν και λίγο.....
 
prismavirus.blogspot.com
 

Υστερόγραφο...

φωτο: Λουκάς Ψαράκης

1. Τεχνικό "πρόγραμμα": Τραγωδία!

2. Βγήκε απόφαση για το θέμα των σχολείων του Ξυλοκάστρου! Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία (~22 ή 23 ψήφοι), η παραχώρηση των οικοπέδων στον ΟΣΚ, για να φτιαχτούν 2 νέα σχολεία. Μετά από ένα μήνα συνεχούς έρευνας, αυτοψιών, διαβουλεύσεων και ζυμώσεων αποφασίσαμε (αφού δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα οικόπεδα) να προχωρήσει η διαδικασία μέσω ΟΣΚ και ΕΣΠΑ, στο χώρο αυτό.
Η αρχική πρόταση της δημοτικής αρχής για αντικατάσταση μόνο του Γυμνασίου άλλαξε και τελικά  βρήκαμε κοινό τόπο, μετά και από κάποιους όρους που έβαλε ο κ. Σκούρας.  Έληξε λοιπόν το πρώτο μέρος και τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα.
Στα θετικά της υπόθεσης επίσης, η συγγνώμη που ζήτησε ο δήμαρχος για την ανακοίνωση που είχε βγάλει και έλεγε ότι οι μειοψηφίες "δεν ήθελαν να γίνουν τα σχολεία".  Αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο που ζητούσαμε από την αρχή περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το ότι άλλαξαν απόφαση από τότε. Άλλο πρότειναν στις 28/2, άλλο ψηφίσαμε απόψε. Ας γίνει μάθημα σε όλους μας, εντός και εκτός ΔΣ και ειδικά σε κάποιους τελείως εκτός τόπου και χωροχρόνου...
Αναλυτική ενημέρωση αύριο.

Α.Α.Ζ
 
 Armonistas

Πλοίο που βουλιάζει ο Δήμος Αθηναίων

Πλοίο που βουλιάζει θυμίζει ο Δήμος Αθηναίων μετά τα γεγονότα που εξελίχθηκαν την περασμένη Δευτέρα (21/3) εντός των πυλών του Δημαρχείου. Δεκάδες συμβασιούχοι, οι οποίοι εργάζονται με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων, εισήλθαν στο χώρο που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη και να μην συζητηθεί το θέμα για τον
προγραμματισμό προσλήψεων νέου προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Μετά από δύο ώρες άγονων διαπραγματεύσεων με τους συνδικαλιστές, ο κ. Καμίνης αποχώρησε από την πίσω πόρτα του Δημαρχείου μην έχοντας καν την ευθιξία να ανακοινώσει ο ίδιος την αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Από τα χείλη κάποιου δημοτικού υπαλλήλου ανακοινώθηκε η ματαίωση της συνεδρίασης.
Δυο μέρες μετά και με τη μεσολάβηση των προεδρείων της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΠΟΤΑ πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου και των εκπροσώπων των συμβασιούχων. Ο κ.Καμίνης δέχτηκε να μην προχωρήσει στον προγραμματισμό νέων προσλήψεων με τον όρο να λήξει η κατάληψη. Είναι πραγματικά απορίας άξιο αν ο κύριος Δήμαρχος, τα προβλήματα της πόλης μας τα αντιμετωπίζει δια της απουσίας του ή με τη μεσολάβηση τρίτων.
Είναι πρωτοφανές Δήμαρχος και μάλιστα τόσο πρόσφατα εκλεγμένος να μην παρουσιάζεται στο δημοτικό συμβούλιο και να προσπαθεί να λύσει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα μέσω διαρροών.
Σαν νέοι άνθρωποι ζητάμε το  αυτονόητο. Σεβασμό στους εργαζομένους  και στο θεσμό του Δημάρχου  της Αθήνας που κάθε μέρα με τη συμπεριφορά του απαξιώνει ο κ. Καμίνης.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΝΕΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ  Αʼ ΑΘΗΝΩΝ

onned-korinthias.gr