Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Δ. Σκούρας: «Τα χρήματα σπαταλήθηκαν σε ρουσφετολογικά έργα της προεκλογικής περιόδου»

Τα «ρουσφέτια», οι εκλογές και το …τεχνικό πρόγραμμα στο Ξυλόκαστρο

 Όπως αναφέραμε σε χθεσινή ανάρτηση τα… πάνω κάτω ήρθαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξυλοκάστρου την περασμένη Τετάρτη. Το τεχνικό πρόγραμμα πέρασε κατά πλειοψηφία. Είχαμε γράψει ότι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας είπαν πως να ψηφίσουν ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο …δεν υπάρχει καθώς τα χρήματα που έβαζαν οι υπεύθυνοι του δήμου δεν έφταναν για να γίνουν έργα σε ένα χωριό!!!
Σε δηλώσεις του στην Korinthian news ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του δήμου Ξυλοκάστρου κ. Δ. Σκούρας αναφέρει μεταξύ άλλων για το θέμα αυτό: «Το τεχνικό πρόγραμμα πέρασε κατά πλειοψηφία. Κανένας σύμβουλος της μειοψηφίας, ούτε και τοπικός πρόεδρος, δεν το ψήφισε καθώς πρόκειται για ένα ΜΗΔΕΝΙΚΟ τεχνικό πρόγραμμα. Τα χρήματα που έβαλαν οι αρμόδιοι του δήμου δεν έφταναν ούτε για έργα ενός χωριού. Επί της ουσίας χρήματα δεν υπάρχουν.
Δικαιώνεται η άποψή μας προεκλογικά που λέγαμε ότι τα χρήματα σπαταλήθηκαν την προεκλογική περίοδο σε ρουσφετολογικά έργα. Δηλαδή γίνονταν προεκλογικά έργα με τα χρήματα της επόμενης τετραετίας».
Πολύ σοβαρά αυτά τα οποία καταγγέλλει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Δ. Σκούρας. Τι έχει να απαντήσει ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Α. Κλαδούχος; Το τεχνικό πρόγραμμα ήταν «φτωχό» καθώς τα χρήματα δαπανήθηκαν σε «ρουσφετολογικά» έργα της δημοτικής αρχής την προεκλογική περίοδο;

Korinthian news

Ελλάς Βέλου – Τσιλιβί Ζακύνθου στις 6 Απριλίου για το Κύπελλο ερασιτεχνών

Έγινε χθες Πέμπτη , στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών
Η πρώτη αγωνιστική θα γίνει στις 6 Απριλίου στους οκτώ από τους εννέα ομίλους. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου, με την έδρα να επιλέγεται ανάλογα με τους φιναλίστ. Όλες οι αναμετρήσεις είναι νοκ άουτ
H κυπελλούχος ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ελλάς Βέλου μετέχει στον 7ο όμιλο μαζί τους κυπελλούχους των ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Τσιλιβή , ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ Ολυμπιακός Κεφαλονιάς , ΗΛΕΙΑΣ ΠΦΟ Πανόπουλου , ΜΕΣΣΗΝΗΣ Πάμισος και ΑΧΑΪΑΣ Τριταιϊκός

Οι αγώνεςΟλυμπιακός Κεφαλονιάς – ΠΦΟ Πανόπουλου
Πάμισος – Τριταιϊκός
Ελλάς Βέλου – Τσιλιβή

Ισχυρότατος σεισμός στην Κρήτη

Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα από τον σεισμό 6,2 Ρίχτερ - Στους δρόμους έντρομοι οι κάτοικοι σε Κρήτη και Ρόδο


- Δεν έχουν ακόμα αναφερθεί ζημιές ή θύματα στην Κρήτη
- Πανικός επικράτησε στην Ρόδο - Υλικές ζημιές μέσα στα σπίτια του νησιού
- Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλα τα νησιά μέχρι και στην Αθήνα
- Βγήκαν από τα σπίτια τους μέχρι και οι κάτοικοι της Αιγύπτου


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 16.29 και έγινε ιδιαιτέρα αισθητή στη Βόρεια Κρήτη, κυρίως στο Νομό Λασιθίου αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΝΟΔΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ ΑΝΤ ΣΑΜΑΡΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr

Παρασκευή, 1η Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή, 3 Απριλίου 2011, σύνοδος των Προέδρων των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών (ΝΟΔΕ) του κόμματος.
Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στα κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, Λ. Συγγρού 340.

Β’ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Μονομαχία γιγάντων αύριο στον κάμπο της Νεμέας






Η αυλαία της 23ης αγωνιστικής στα πλαίσια του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου στη Β’ κατηγορία Κορινθίας ανοίγει αύριο Σάββατο με το ντέρμπι κορυφής , στο Πετρί της Νεμέας , ανάμεσα στις ισόβαθμες συνδημότισσες ομάδες την Θύελλα Πετρίου και τον Παννεμεατικό.
Είναι ένα ντέρμπι γοήτρου , καθώς η δύο ομάδες έχουν εξασφάλιση από καιρό την επιστροφή τους στην Α’ κατηγορία , καθώς έχουν ξεφύγει από τον τρίτο στην βαθμολογία Πανκαμαριακό κατά 18 βαθμούς και θέλουν η κάθε μία το τρίποντο για λογαριασμό τους καθώς θέλουν και τον τίτλο του πρωταθλητού.

2ος όμιλος
23η Αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

Μάχες γιά τίτλο και σωτηρία στην Α' Κορινθίας

Με τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο Σάββατο στις 6.00 το απόγευμα ,το  πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας. Μια αγωνιστική που βρίσκει τον πρωτοπόρο Ατρόμητο Χιλιομοδίου να αγωνίζεται στα Εξαμίλια με την τοπική Δάφνη , η οποία επιζητεί το τρίποντο ώστε να ξεφύγει από την δυσμενή βαθμολογική θέση που βρίσκεται και να παραμείνει στην κατηγορία. Την ίδια στιγμή η δεύτερη στη βαθμολογία Ελλάς Βέλου αντιμετωπίζει στην έδρα της τον Σαρωνικό Γαλατακίου που και αυτός προσπαθεί να ξεφύγει από την διακεκαυμένη ζώνη. Μια ζώνη που προσπαθεί να ξεφύγει και ο Πανευρωστινιακός , ο οποίος δίνει δύσκολο εκτός έδρας αγώνα , στην Αρχαία Κόρινθο , κόντρα στην Προοδευτική Περιγιαλίου , ενώ η ουραγός ομάδα των Αγίων Θεοδώρων αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Α. Ο. Σπαθοβουνίου.. Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας στο Ξυλόκαστρο ανάμεσα στον γηπεδούχο Αετό Κρυονερίου και τον Ισθμιακού , με τις δύο ομάδες να θέλουν το τρίποντο η κάθε μία για λογαριασμό τους για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη . Στους άλλους αγώνες ο Αστέρας στο Δερβένι υποδέχεται τον Ηρακλή Λεχαίου με στόχο να επιστρέψει στις νίκες μετά την βαριά ήττα του το περασμένο Σάββατο από την ομάδα του Πανευρωστινιακού , ενώ ο ΠΑΣ Κλένια στο γήπεδο Σολομού , φιλοξενεί τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Τέλος στο Θώδειο Λουτρακίου ο Ολυμπιακός της λουτρόπολης αντιμετωπίζει τον Πανσολυγειακό.

Η 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ -- ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Mετά το τέλος όλων των αγώνων πρωταθλήματος της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, περιόδου 2010-2011 το οποίο διεξάγεται σε δύο (2) ομίλους και  για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η ενιαία κατάταξη των ομάδων οι οποίες μετέχουν σ΄ αυτούς τους ομίλους οσον αφορά την τελική σειρά βαθμολογίας του πρωταθλήματός τους,  θα τελεσθούν αγώνες κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο με διάρκεια 90΄λεπτών.
   Οι αγώνες αυτοί αφορούν τις ομάδες που προβιβάζονται στην αμέσως επόμενη κατηγορία.
  Στην περίπτωση κατά την οποία ο αγώνας κατάταξης λήξει ισόπαλος, θα δοθεί παράταση μισής ώρας σε δύο ημίχρονα από 15΄ λεπτά το καθένα.
  Αν το αποτέλεσμα του αγώνα μετά την παράταση παραμείνει ισόπαλο, τότε ο νικητής θα ανακηρυχθεί μετά από εκτέλεση πέναλτι κατά τη διαδικασία που ορίζει η παρ. 9 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα για την κατάληψη της 1ης - 2ης, 3ης-4ης και 5ης-6ης θέσης έχει όπως παρακάτω:

ΚΥΡΙΑΚΗ  3/4/2011 ΩΡΑ 11.15 π.μ.
ΓΗΠΕΔΟ:
ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ              ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ           ΑΟ ΜΑΨΟΥ – ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΣΟΛΟΜΟΥ                    ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
 

Γιώργος Καρασμάνης: "Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής γεωργίας και τις επιπτώσεις από την αδιέξοδη αγροτική πολιτική της κυβέρνησης."

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος  Καρασμάνης, αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην ημερίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ & ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ ΑΝΤ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,
κ. Αντώνη Σαμαρά
προς τον Πρωθυπουργό
για την ακρίβεια και τα λουκέτα

            Κύριε Παπανδρέου,   

            Όταν πρώτο-ανέλαβε η κυβέρνησή σας, κ. Παπανδρέου, δηλώσατε ο ίδιος, ότι οι τιμές, κυρίως στα προϊόντα ξένων πολυεθνικών, βρίσκονται 10% παραπάνω απ’ ό,τι πρέπει και πρέπει να πέσουν.
            Ένα χρόνο αργότερα, ο αρμόδιος υπουργός σας ομολογούσε ότι τα περισσότερα εισαγόμενα προϊόντα είναι υπέρ-τιμολογημένα κατά 20-30%.
            Για τα εγχώρια προϊόντα, κυρίως στα αγροτικά, δικοί σας βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ομολόγησαν τον Ιανουάριο, ότι η ψαλίδα τιμών παραγωγού - καταναλωτή, στη διαδρομή από το χωράφι στο ράφι, μεγαλώνει συνέχεια!
            Η αδικαιολόγητη ακρίβεια, επί των ημερών σας, διπλασιάστηκε μέχρι και τριπλασιάστηκε!
           Τις τιμές τις υπολογίζατε με το Μνημόνιο, πέρσι, να ανέβουν κατά 1,9%. Αλλά η άνοδός του πληθωρισμού στη χρονιά ξεπέρασε το 5%. Πέρα από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, που καταστρέφουν την οικονομία, έχετε χάσει κάθε έλεγχο πάνω στην κερδοσκοπία.

Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος

Είναι εποχή συζήτησης Τεχνικών Προγραμμάτων στους Δήμους. Στο δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας όλοι ασχολήθηκαν με αριθμούς.
«Θέλω να σας πω για τις προϋποθέσεις κατανομής των επενδύσεων του δήμου. Το τοπικό τεχνικό πρόγραμμα είναι ένα υποπρόγραμμα του Επιχειρησιακού Σχεδίου, Γ.Π.Σ., ΣΧΟΟΑΠ των δυο πρώην που συγκροτούν τον νέο δήμο. Αμφιβάλλω αν κάποιος, αυτά που προτείνονται σήμερα, ασχολήθηκε να δει, αν είναι συμβατά ή είναι απόρροια των γενικών προγραμματισμών που έχουν γίνει.

ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ . Αγοράζει τον Κύψελο Κορίνθου

O κ. Κούγιας έξω από τα γραφεία του Κύψελου

Ούτε στα όνειρά τους δεν το είχαν δει οι φίλαθλοι της ποδοσφαιρικής ομάδας του Κύψελου Κορίνθου καθώς χθες βράδυ , στα γραφεία της ομάδας τους εδέχθησαν, ξαφικά έναν ασυνήθιστο για αυτούς αλλά επώνυμο επισκέπτη. Πρόκειται για τον πρόεδρο της Παναχαϊκής , τον κ. Αλέξη Κούγια. Κατά την επίσκεψη του, στα γραφεία του ΠΑΣ Κύψελος ο κ. Κούγιας, ανακοίνωσε στον πρόεδρο και στην διοίκηση του συλλόγου την απόφαση να αναλάβει την διοίκηση , αγοράζοντας την ομάδα. Σκοπός του, όπως δήλωσε αποκλειστικά στους «Δυτικούς Κορινθιακούς Ορίζοντες» είναι να βοηθήσει με όλες τους τις δυνάμεις την ιστορική ομάδα και να την ανάδειξη σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική στην Κορινθία και όχι μόνον." Η ομάδα θέλω σε λίγα χρόνια να περάσει τα στενά όρια της Κορινθίας και αγωνίζεται στα ανώτερα ποδοσφαιρικά σαλόνια. Αγαπώ το κορινθιακό ποδόσφαιρο , άλλωστε μην ξεχνάτε ότι υπήρξα ποδοσφαιριστής σε ομάδες της Κορινθίας όπως της Ελλάδα Βέλου , ομάδας της ιδιαίτερης πατρίδας μου". Ο πρόεδρος και το Δ. Σ. του Κύψελου χαιρέτισαν το ιστορικό αυτό γεγονός και ανακοίνωσαν ότι οι σχετικές διαδικασίες θα αρχίσουν μετά της εορτές του Πάσχα.

Μας τάιζαν διοξίνες οι «σωτήρες» της «Κερατέας – Δανίας του Νότου»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Κερατέα, χθες στο Γραμματικό και πάει λέγοντας, δεν συμβαίνουν σε καμιά χώρα του κόσμου. Και αποτελούν την επιτομή της ανικανότητας για ένα πολιτικό σύστημα που επί δεκαετίες αδυνατεί να διαχειριστεί ακόμη και τα σκουπίδια της χώρας που υποδύεται ότι κυβερνά.

Επιτομή του πελατειακού κράτους, των πολιτευτικών υποσχέσεων, της αδυναμίας εφαρμογής των νόμων, της έλλειψης πειθούς και πραγματικής (όχι ρουσφετολογικής) επικοινωνίας με τον λαό.

Και πάνω απ’ όλα αποτελεί την επιτομή της αναξιοπιστίας, της έλλειψης εμπιστοσύνης απέναντι στο πολιτικό σύστημα.

Το κράτος δικαίου, το αυτόφωρο, οι παραγραφές και το κλείσιμο των καταστημάτων

Γράφει η Ασπασία Μάλλιου
Από τις διατάξεις του μόλις ψηφισθέντος φορολογικού νομοσχεδίου* (29.3.2011), γίνεται αντιληπτό ότι πρόθεση της πολιτικής  ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι η ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινικών κυρώσεων σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Ιδίως σε περιπτώσεις έμμεσων ή παρακρατούμενων φόρων, με την μετατροπή του αδικήματος της μη απόδοσης Φ.Π.Α. από στιγμιαίο σε αδίκημα διαρκείας. Με την μετατροπή των αδικημάτων της φοροδιαφυγής σε αυτόφωρα. Με την κατάργηση της δυνατότητας εξαγοράς της ποινής, αν δεν έχει καταβληθεί ο φόρος.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο γαι την "Ηλεκτρονική διακυβέρνηση" - Το δημόσιο στο internet


Η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα μπαίνει στην εποχή της διαδικτυακής διακυβέρνησης, με στόχο την κατά 25% μείωση του κόστους της δημόσιας διοίκησης, την πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Μιας γραφειοκρατίας που στοιχίζει στη χώρα μας πάνω από 16 δις ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα οποία επικαλέστηκε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, θέτοντας ως «εφικτό στόχο να εξοικονομούνται περίπου 4 δις ευρώ κάθε χρόνο». Το υπουργικό συμβούλιο, ενέκρινε το νομοσχέδιο για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση», που  κατατίθεται στη Βουλή και βάζει την Ελλάδα, στην μετά -ΚΕΠ εποχή...

«Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Με 32ψήφους, της πλειοψηφίας του ΠΣ και την θετική ψήφο του επικεφαλής των Οικολόγων, υπερψηφίστηκε ο πρώτος προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011.

"Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε νέα εργαλεία να μοχλεύσουμε την οικονομία μας να δημιουργήσουμε νέα οικονομία" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του με την οποία ζήτησε την στήριξη όλου του ΠΣ στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

Χαιρετισμός του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτή Αρκαδίας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου,στο 1ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς

Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ειλικρινείς ευχές εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, για την επιτυχία του πρώτου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Στις παρούσες, εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που βιώνει η χώρα, οι πολιτικές δυνάμεις καλούμεθα να συνεισφέρουμε με ιδέες, προτάσεις και πολιτικές πρακτικές χρήσιμες στην αντιμετώπιση της κρίσης και τη διαμόρφωση μιας αισιόδοξης προοπτικής για τη χώρα.

"ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                   Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση για το «Νέο Σχολείο»: