Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Ομόφωνη απόφαση για την ανάκληση Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ο Πευκιάς χαρακτηρίστηκε τουριστικό Δημόσιο Κτήμα


Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/03/2011 ψηφίστηκε ομόφωνα μετά από πρόταση του αντιδημάρχου  κ. Περικλή Μενούνου το ακόλουθο ψήφισμα για ανάκληση του Βασιλικού Διατάγματος 563/12-08-1970 με το οποίο ο Πευκιάς Ξυλοκάστρου χαρακτηρίστηκε ως «Τουριστικό Δημόσιο Κτήμα».
Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο: Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την  ανάκληση του Β.Δ 563/12.08.70 με το οποίο ο «Πευκιάς» Ξυλοκάστρου χαρακτηρίστηκε ως «Τουριστικό Δημόσιο Κτήμα , για τους παρακάτω λόγους:
  • Ο Πευκιάς  είναι ένας φυσικός πόρος ανεκτίμητης περιβαλλοντικής, κοινωνικής και αισθητικής αξίας. Είναι το μοναδικό «Αισθητικό Δάσος» σε ολόκληρη την βόρεια ακτή της Πελ/σου και έχει  ενταχθεί στις ειδικά προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας, μια εκ των εννέα περιοχών της «Σύμβασης της Βαρκελώνης».
  • Σύμφωνα με το αριθμ. 198/1974 ΠΔ (κήρυξη Πευκιά ως αισθητικού δάσους) ως βόρειο όριο του δάσους αναφέρεται η θάλασσα θεωρώντας πολύ σωστά ότι η συνολική έκταση συμπεριλαμβανομένης και της παραλιακής ζώνης, αποτελεί ενιαίο οικοσύστημα. Αυτό προκύπτει και από το συνολικό εμβαδόν του Πευκιά που συμπεριλαμβάνει  τη  παραλιακή ζώνη.
  • Εντός του δάσους  υπάρχουν δύο αναψυκτήρια και το Τουριστικό Περίπτερο που προσφέρουν πολύ καλή εξυπηρέτηση  στο κόσμο και   θεωρούμε ότι οποιαδήποτε επιπλέον εκμετάλλευση  θα  προκαλέσει υποβάθμιση της περιοχής ενώ θα αυξηθεί και το κόστος των διακοπών για τους παραθεριστές  και τους τουρίστες σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία  για το τόπο μας.
  • Ο Πευκιάς Ξυλοκάστρου είναι ιδιοκτησία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Η Δ/νση Δασών Νομού Κορινθίας με το  αριθμ.3302/10.11.2010 έγγραφό της προς το ΥΠΕΚΑ έχει ζητήσει τη  ανάκληση του ανωτέρω Β.Δ.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Περικλής Μενούνος


ΚΚΠ Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης - Έκθεση με Χειροποίητες πασχαλινές κατασκευές


Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας της Δ.Ε. Ευρωστίνης του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σας προσκαλεί στην έκθεση με χειροποίητες πασχαλινές κατασκευές από τα μέλη του Κέντρου που θα γίνει το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 και ώρα 18:30 στο χώρο του Κ.Κ.Π.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Κυριακή 17 Απριλίου 2011.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 27430 32934
Για το Κ.Κ.Π
Η Κοινωνική Λειτουργός

«Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου» (τα πειράματα εις βάρος των μαθητών συνεχίζονται)

Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας:

«Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου» λέει ο λαός και δεν έχει άδικο. Για μια ακόμη φορά δεν λέει να βάλει μυαλό και να αφήσει τις προχειρότητες και τους αιφνιδιασμούς η πολυπληθής ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ ΖΗΤΑ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΩΝ

Η Βουλευτής κα. Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη στη συζήτηση που είχε σε επιτροπή της Βουλής με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα.Στυλιανή Μενδώνη, έθεσε εκ νέου το ζήτημα της επιστροφής των δύο κούρων και της έκθεσής τους στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.

Η κα.Φαρμάκη εξέφρασε την βούληση όλων των πολιτών της Κορινθίας για την επιστροφή των δύο ανεκτίμητων αρχαϊκών κούρων, που σώθηκαν από τα χέρια των αρχαιοκάπηλων, στην γενέθλια γη της Κορινθίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΛΖ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων διαθέτει και την εμπειρία και τις δυνατότητες να συντηρήσει, να εκθέσει και να προβάλει τα συγκεκριμένα ευρήματα. Μάλιστα έχει ετοιμασθεί χώρος στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου για να τους δεχθεί, σε άριστες συνθήκες διατήρησης και έκθεσης.

Βέβαια το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ασκεί γενικότερη Πολιτιστική Πολιτική, αποτυπώνοντας με τα εκθέματά του τον πολιτιστικό πλούτο όλης της χώρας. Σαφώς όμως δεν πρέπει διέπεται από «κατακτητική» και «αφομοιωτική» αντίληψη προς έργα τέχνης άλλων ελληνικών περιοχών, καθώς διαθέτει ήδη πλήθος σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων.

Άλλωστε, η επιστροφή των κούρων, θα αποτελέσει ένα ισχυρό ερέθισμα ευαισθητοποίησης των πολιτών της Κορίνθιας, ιδίως των νέων, για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου τους. Βλέποντας τα επιτεύγματα των προγόνων μας είναι λογικό να γεμίζουμε περηφάνια για την πολιτιστική μας παράδοση, να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να την προφυλάξουμε από δράσεις που μας στερούν πολύτιμα κομμάτια του πολιτιστικού μας παρελθόντος.

Επιπροσθέτως, λόγω της μεγάλης αρχαιολογικής τους σημασίας η έκθεση τους στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου θα συμβάλλει στο να γίνει η Κορινθία πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός, με αυτονόητες συνέπειες για την τοπική ανάπτυξη.

Κατόπιν της συζήτησης με την κα.Φαρμάκη, η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε την Βουλευτή ότι θα εξετάσει το ζήτημα και θα διερευνήσει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα ήταν πιθανή η μεταφορά των Κούρων και η έκθεσή τους στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑ​ΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΏΜΗΣ ΜΕ ΤΑ 178 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙ​Α ΕΥΡΩ κλπ.

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που το αποκλειστικά “πράσινο” σκάνδαλο των υποβρυχίων παίρνει το δρόμο για τη Βουλή, δημοσιεύματα και φημολογίες επιχειρούν να στρέψουν την προσοχή του κόσμου αλλού. Μιλούν για καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ πρώην υπουργού σε ξένη τράπεζα.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε:

·         Σκληρή καταδίκη των κατευθυνόμενων διαρροών με δήλωση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Α. Λυκουρέντζου.

·         Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον πρώην υπουργό και βουλευτή κ. Γ. Γιακουμάτο, ώστε να αναζητηθεί η αλήθεια.

·         Κατάθεση και ερώτηση στη Βουλή από το βουλευτή κ. Αθ. Γιαννόπουλο, έτσι ώστε να δοθούν άμεσες διευκρινήσεις για το τι πραγματικά ισχύει.

·         Κατηγορηματική διάψευση από τον πρώην υπουργό Μ. Λιάπη.

Παρόλα αυτά, το παιχνίδι των διαρροών συνεχίζεται. Έχει πάρει, πλέον, διαστάσεις σκανδάλου.
Και γι’ αυτό υπόλογη είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ενώ, μια απλή ερώτηση στο ΣΔΟΕ θα μπορούσε να φέρει στο φως την αλήθεια, εξακολουθεί να κωφεύει και να αδρανεί.
Φαίνεται ότι θέλει να αιωρούνται σκιές και φήμες για να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Και αυτό είναι κάτι περισσότερο από ύποπτο».

Επίσης ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «γιατί δεν βρίσκονται 60 βουλευτές της Ν.Δ. για να ζητήσουν συζήτηση του πορίσματος για τη SIEMENS», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήταν πολιτικά παράλογο να αναλάβει η Ν.Δ. πρωτοβουλία για τη συζήτηση ενός πορίσματος του ΠΑΣΟΚ με το οποίο διαφωνεί.
Και αυτό γιατί, ενώ πρόκειται για ένα κατεξοχήν “πράσινο” σκάνδαλο, η κυβερνητική πλειοψηφία συμπεριέλαβε στο πόρισμά της, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, τρεις πρώην υπουργούς της Ν.Δ.

Η κυβερνητική πλειοψηφία βάζει στο ίδιο τσουβάλι δικούς της πρώην υπουργούς για τους οποίους –σύμφωνα με το πόρισμα του Δικαστικού Συμβουλίου για το Βατοπαίδι- έχει επέλθει παραγραφή, αλλά και πρώην υπουργούς της Ν.Δ., που καταγγέλλει αυθαίρετα και αβάσιμα, για τους οποίους δεν έχει επέλθει παραγραφή.  

Όπως, μάλιστα, έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή “θέλω να δω ποιοι θα είναι αυτοί οι βουλευτές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ που θα βάλουν την υπογραφή τους σε μια προδιαγεγραμμένη και νομολογημένη πλέον αποτυχία”.   

Στη σατανική και άθλια αυτή μεθόδευση του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμπράξουμε».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν. Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 10:00, η επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου του κόμματος κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: "ΕΝΟΧΟΙ ΚΕΝΤΕΡΗΣ-ΘΑΝΟΥ-ΤΖΕΚΟΣ"

Την ενοχή όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση του ατυχήματος Κεντέρη-Θάνου εισηγήθηκε σήμερα ο Εισαγγελέας Γιώργος Πέτρου. Δεν έγινε ποτέ τροχαίο ατύχημα, δήλωσε κατηγορηματικά ο εισαγγελέας κι επέμεινε στη θέση του ότι τόσο οι δύο αθλητές, όσο και ο Χρήστος Τζέκος έχουν τελέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται...

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΤΗΝ REAL NEWS

Περίεργη επίσκεψη του “τσάρου” στο σπίτι του Aμερικανού Πρέσβη

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στις 2 η ώρα το μεσημέρι επισκέφθηκε τον αμερικανό Πρέσβη στο σπίτι του. Η συνάντηση κράτησε λιγότερο από 40 λεπτά, κατά συνέπεια δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι επρόκειτο περί γεύματος.
Είναι όμως πάρα πολύ περίεργο αυτές τις ώρες και μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τζόρτζ Σόρος  τη Δευτέρα να καλείται και να πηγαίνει στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
Γιατί ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν επισκέφθηκε ως είθισται τον κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών;
Ποιό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και τί συζήτησαν οι δύο πολιτικοί παράγοντες;
Θα μας απαντήσει ποτέ ο κ. Παπακωνσταντίνου για τη συνάντηση αυτή;

newpost.gr

Αντ. Σαμαράς: "Η κατάσταση στην αγορά, έχει φτάσει στο απροχώρητο"

Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας Αττικής, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνομίλησε με καταστηματάρχες αλλά και κατοίκους και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο κ. Σαμαράς, με δηλώσεις του ζήτησε από την κυβέρνηση να καταλάβει επιτέλους τα προβλήματα που υπάρχουν και να προχωρήσει σε αλλαγή πολιτικής.
"Δεν μπαίνει σήμερα άνθρωπος στα μαγαζιά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναρωτιέμαι τι επιτέλους πρέπει να συμβεί για να το καταλάβει η κυβέρνηση και να αλλάξει αυτή την ανάλγητη οικονομική πολιτική η οποία δημιουργεί αυτό το έλλειμμα κοινωνικής συνοχής. Εχει τραυματιστεί βαθύτατα η ελληνική κοινωνία", τόνισε ο κ.Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες τους και τις τοπικές αγορές.
"Τώρα που πλησιάζει Πάσχα ο καθένας ας ξοδέψει στα καταστήματα της γειτονιάς του. Να βοηθήσει τους καταστηματάρχες, την περιοχή, την τοπική αγορά", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από όλους αυτές τις άγιες μέρες να δείξουν "σύμπνοια, ανθρωπιά, αγάπη και πάνω απ΄ όλα αλληλεγγύη", όπως είπε, "για τον άνθρωπο που έχει ανάγκη τον άρρωστο, τον φτωχό, τον ηλικιωμένο".
"Ας είμαστε δίπλα του ο καθένας ξέρει τι μπορεί να κάνει", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς, που στην σημερινή του επίσκεψη στην Ν. Ιωνία δεν συνοδευόταν από κανέναν βουλευτή του κόμματός του,στο επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχίσει τις περιοδείες του εντός αλλα και εκτός του λεκανοπεδίου της Αττικής

«Ψάξτε τις ευθύνες του Άκη» ζητά ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Στη Βουλή διαβίβασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης δύο δικογραφίες για την υπόθεση της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων.

Ο κ. Κατσιρώδης ζητάει από τη Βουλή να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τού τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, και άλλων μελών της τότε κυβέρνησης, που συναποφάσισαν την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και γερμανική εταιρεία και συγκεκριμένα στην εταιρεία HDW/Ferrostaal.

Επίσης, ζητάει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την απευθείας ανάθεση εκσυγχρονισμού άλλων τριών υποβρυχίων τύπου Ποσειδών στην ίδια γερμανική εταιρεία, όπως επίσης για την υπογραφή της σύμβασης του αντισταθμιστικού οφέλους. Οι δύο δικογραφίες αφορούν τις περιόδους 1998-2002 και 2002-2009.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των επομένων κυβερνήσεων που ασχολήθηκαν με τα θέματα υλοποίησης των συμβάσεων αυτών και ενδεχομένως είχαν την δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και ενεργοποίηση των ρητρών.


newsit.gr

Διαβεβαιώσεις Γ. Κουτρουμάνη από τη Βουλή Δεν υπάρχει σκέψη μείωσης των συντάξεων στην 5ετία


Δεν έχει μελετηθεί σενάριο μείωσης δαπανών για την καταβολή συντάξεων, για την επόμενη πενταετία, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική επιτροπή παρακολούθησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Αντιθέτως, είπε ο υπουργός αναμένεται να αυξηθούν μέσα στην επόμενη τετραετία οι δαπάνες συντάξεως κατά 1,2 δισ. ευρώ, όχι από αύξηση των συντάξεων, αλλά από την αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων.

Διευθυντής για οχτώ ώρες στο Patra Tv, o μάνατζερ της Τζούλιας, Μένιος Φουρθιώτης

Έδυσε το άστρο του πριν καν δύσει ο ήλιος

 
Αναστάτωση όλη μέρα χθες στο Patra Tv στο άγγελμα της είδησης ότι οικονομικός διευθυντής του πατρινού τηλεοπτικού σταθμού ανέλαβε ο γνωστός πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου Μένιος Φουρθιώτης. Ο κ. Φουρθιώτης λίγο μετά τις 9 το πρωί εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις του καναλιού και κατέλαβε θέση στο γραφείο της διεύθυνσης.
Η αναγγελία της είδησης στην αρχή προκάλεσε αμηχανία και πολύ σύντομα αντιδράσεις. Ειδικότερα επιτελικά στελέχη του τομέα ενημέρωσης του Patra Tv ξεκαθάρισαν ότι είναι αδύνατη η συνύπαρξή τους με τον γνωστό μάνατζερ κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη.
Λίγο μετά το μεσημέρι και σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι αντιδράσεις, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η άφιξη του Μένιου Φουρθιώτη αφορούσε συγκεκριμένη εκπομπή και όχι στη γενική διεύθυνση και λίγο πριν δύσει ο ήλιος το άστρο του γνωστού μάνατζερ τη Τζούλιας Αλεξανδράτου έσβησε ολοσχερώς και ένα επιφώνημα ανακούφισης τάραξε συθέμελα τις εγκαταστάσεις του πατρινού καναλιού.
Ο κ. Φουρθιώτης επέστρεψε στην Αθήνα και η μοναδική παροχή που εισέπραξε από το πατρινό κανάλι ήταν η διανυκτέρευσή του στο ξενοδοχείο «Αστήρ».
Εν τω μεταξύ το θέμα της καθόδου του Μένιου Φουρθιώτη στην Πάτρα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στο Facebook

thebest

Τέλος από την Κόρινθο ο Νίκος Μαρίνος!

 Στη Ζάκυνθο βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ο Νίκος Μαρίνος έλυσε τη συνεργασία του με την Κόρινθο, η οποία είχε ξεκινήσει μόλις τον Ιανουάριο, αποτελώντας προσωπική επιλογή του προπονητή Νίκου Κουρμπανά. Ο ζακυνθινο… αυστραλός επιθετικός θα παραμένει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας στο νησίκαι στη συνέχεια θα αναχωρήσει για Αυστραλία.
Το «καγκουρό» έχει δεχθεί κάποιες προτάσεις για την επόμενη χρονιά, όμως η οικονομική κατάσταση των ομάδων είναι τέτοια που μόνο σίγουρος δε μπορεί να αισθανθεί. Γι αυτό συζητά με ομάδα της Αυστραλίας. Πάντως, ούτε ο ίδιος γνωρίζει αν θα παραμείνει εκεί, ή αν στο τέλος του καλοκαιριού θα τον δούμε ξανά στην ομάδα του νησιού, ή κάποια άλλη.

ΙΣΩΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Την πρώτη εικόνα του Χριστού ίσως κρατούν στα χέρια τους οι αρχαιολόγοι, μετά την ανακάλυψη 70 μικρών μεταλλικών βιβλίων σε μια σπηλιά στην Ιορδανία. Η εικόνα που πιθανολογείται ότι είναι η πρώτη εικόνα του Χριστού είναι στο εξώφυλλο και στο...
οπισθόφυλλο ενός από τα βιβλία και είναι ανάγλυφη. Παρότι, όπως τονίζουν οι αρχαιολόγοι, δεν φαίνεται καθαρά, εάν κάποιος τη δει υπό συγκεκριμένη γωνία, τότε τα εξογκώματα πάνω από το κεφάλι του εικονιζομένου μοιάζουν με ακάνθινο στεφάνι. Το μέγεθος του βιβλίου είναι μικρό ?όσο περίπου το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας και το βιβλίο είναι σφραγισμένο από όλες τις πλευρές. Ο τίτλος είναι γραμμένος σε μια άγνωστη εβραϊκή γραφή. Ολα τα βιβλία, τα οποία ανακαλύφθηκαν πριν από περίπου 5 χρόνια, βρίσκονται στην κατοχή ενός Ισραηλινού βεδουίνου, και αρχικά χρονολογούνται στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους. Ενα από τα βιβλία έχει τον τίτλο «Σωτήρας του Ισραήλ», που είναι και από τις ελάχιστες φράσεις που έχουν καταφέρει οι αρχαιολόγοι να μεταφράσουν, ενώ σε ένα άλλο οι επιστήμονες σε Αγγλία και Ελβετία όπου έχουν αποσταλεί κάποια από αυτά για εξέταση πιστεύουν ότι εντόπισαν έναν χάρτη της Ιερουσαλήμ της εποχής, στον οποίο εμφανίζονται σταυροί γύρω από τα τείχη της πόλης.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα βιβλία αυτά έφτιαξε κάποια μεσσιανική ιουδαϊκή σέκτα η οποία είχε σχέσεις με τη χριστιανική Εκκλησία ή ότι συνδέονται με την εξέγερση του Μπαρ Κοχμπά το 132-136 μ.Χ.

fimotro.blogspot.com

Εκδήλωση του Συνασπισμού , στο Ξυλόκασττο, με ομιλήτρια την Σοφία Σακοράφα!


Σε μια περίοδο όπου οι κατακτήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος εν γένει δέχονται μια άνευ προηγουμένου επίθεση και τα προνόμια των πολιτικών και επιχειρηματικών ελίτ διευρύνονται, η Π.Κ. του ΣΥΝ του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης διοργανώνει... τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 και ώρα 7.30 μμ στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο πολιτική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.



Ομιλητές:

Σοφία Σακοράφα, Ανεξάρτητη Βουλευτής
Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομολόγος, μέλος Κ.Π.Ε. ΣΥΝ



Π.Κ.  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Σταύρος Καλογιάννης : Kαμία μείωση του συμβατικού αντικειμένου, για κανένα έργο παραχώρησης,ιδίως της Ιόνιας οδού, της Ολυμπίας οδού και του άξονα Ε-65.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Σταύρος Καλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Με Πελοποννησιακά χρώματα ντύθηκε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Λονδίνου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεκαήμερο προβολής του ελληνικού τουρισμού όπου συμμετείχε δυναμικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του κόσμου στο Westfield του Λονδίνου. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γραφείου Ε.Ο.Τ. στη Μεγάλη Βρετανία, ξεκίνησε το Σάββατο 19 Μαρτίου και  διήρκησε μέχρι και τις 27 Μαρτίου, όπου την επισκέφθηκαν περισσότερα από 800 χιλιάδες άτομα, τα οποία, μέσα από «ζωντανές» εκδηλώσεις είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν «εικόνα» για την ποικιλία εμπειριών που προσφέρει η Ελλάδα και η Πελοπόννησος.

Στο καλαίσθητο αυτό περιβάλλον, τα πελοποννησιακά χρώματα έκαναν τη διαφορά. Τεράστιες φωτογραφίες, εξαιρετικής ποιότητας προσέφεραν ένα ιδανικό περιβάλλον στους εν δυνάμει ταξιδιώτες για χαλάρωση. Με απλά λόγια, ήταν μια πρώτη ματιά στο πελοποννησιακό ψηφιδωτό. Θαλασσινά χρώματα, ψηλά βουνά, μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες σε μνημεία διεθνούς ακτινοβολίας, χαμογελαστοί και ευγενικοί άνθρωποι συνέθεσαν το πελοποννησιακό παζλ.

Για 9 ημέρες, οι επισκέπτες του 1500 τ.μ ελληνικού θεματικού πάρκου  προσκλήθηκαν να χαλαρώσουν στην άμμο, σε μια τεχνητή ελληνική παραλία, παρακολουθώντας ειδικά video προβολής ελληνικών παραλιακών τοποθεσιών, νησιών και ξενοδοχειακών καταλυμάτων αλλά και να διασκεδάσουν, παίζοντας beach soccer, παιχνίδια παραλίας και «Wii sports resort games»!
Γνώρισαν τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού το Μουσείο Ακρόπολης, την Επίδαυρο και  συμμετείχαν σε μια αναπαράσταση αρχαιολογικής ανασκαφής, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του αρχαιολόγου για να ζήσουν τη χαρά της ανακάλυψης του παρελθόντος!
Δοκίμασαν ελληνικές γεύσεις, τις οποίες  επιμελήθηκαν οι κορυφαίοι Έλληνες αρχιμάγειροι Χριστόφορος Πέσκιας και Στέλιος Παρλιάρος, απήλαυσαν τα μοναδικά κοκτέιλ, που προετοίμασε ο βραβευμένος ως καλύτερος barman του κόσμου, Αριστοτέλης Παπαδόπουλος. Επίσης πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια οινογνωσίας ώστε να ενημερωθούν για τους δρόμους του κρασιού.
Απόλαυσαν το συγκρότημα του Mama Mia κάτω από την εκπληκτική θέα της Γλώσσας Μεσσηνίας. Γνώρισαν από κοντά τους ορεινούς πολιτισμούς της Αρκαδίας και της Κορινθίας, την εκπληκτική Μονεμβάσια, την μοναδική παραλία της Φοινικούντας, την Αρχαία Μεσσήνη, αλλά και μοναδικά μνημεία όπως είναι τα ενεργά μοναστήρια της Πελοποννήσου. Πληροφορήθηκαν για τις υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρει η Πελοπόννησος, rafting και trekking τον ποταμό Λούσιο, πεζοπορία στη Νέδα, και ορειβασία στον Ταΰγετο. Έπαιξαν golf, σε προσομοιωτή των γηπέδων της Costa Navarino και γνωρίσαν τις επιλογές που προσφέρει η Πελοπόννησος στους φίλους του αθλήματος.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, δήλωσε για την έκθεση: «Η απόφασή μας να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο πρωτοποριακό και υψηλής αισθητικής γεγονός συνάδει με την συνολικότερη στρατηγική που έχουμε για το τουριστικό προϊόν. Φρέσκες ιδέες, στοχευμένες κινήσεις, προώθηση σε αγορές- στόχους, μετρήσιμα αποτελέσματα, υψηλή θέαση της προωθητικής ενέργειας. Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε έτοιμη την νέα ταυτότητα της Πελοποννήσου, την οποία και θα προωθήσουμε με συγκεκριμένα, σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία μάρκετινγκ, με εξειδίκευση στόχων και ασφαλώς με πολλές συνέργειες με τους φορείς και τους ιδιώτες».

Ν. Νικολόπουλος: "Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της κοινωνίας."

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ν. Νικολόπουλος, με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Την ώρα που εντείνονται τα φαινόμενα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού από την Μνημονιακή πολιτική της Κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που οι ανάγκες για κοινωνικές υπηρεσίες αυξάνονται κατακόρυφα, το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας δέχεται ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα.
Με τα νέα δεδομένα οι ηλικιωμένοι παύουν να είναι ωφελούμενοι αν δεν διαθέτουν στο περιβάλλον τους κάποιον με κάρτα ανεργίας και να εντάσσεται σε πρόγραμμα ενεργητικής απασχόλησης.
Συνέπεια αυτών των κριτηρίων θα είναι, να περιοριστούν οι ωφελούμενοι τουλάχιστον κατά 60%.
Υπολογίζεται ότι από τους 90.000 σημερινούς ωφελούμενους θα μείνουν μόλις 30.000.
Αυτό σημαίνει ότι τίθεται υπό αίρεση η δυνατότητα επιβίωσης των δομών, οι υπηρεσίες που παρέχουν καθώς και η απασχόληση του προσωπικού σ’ αυτές.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της κοινωνίας.
Με τα νέα μέτρα, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ουσιαστικά αναιρείται. Οι σχεδιαζόμενες περικοπές κοινωνικών επιδομάτων διευρύνουν τη φτώχεια και τον αποκλεισμό.
Όλα αυτά τα μέτρα πετυχαίνουν:
Τον απόλυτο κατακερματισμό της κοινωνίας.
Την όξυνση των προβλημάτων κοινωνικού αποκλεισμού.
Την πλήρη υπονόμευση οποιουδήποτε αναπτυξιακού οράματος για τη χώρα.
Γιατί χωρίς Κοινωνική Συνοχή, το αίτημα της Ανάπτυξης είναι έωλο».

Τέσσερις προαναγγελίες δεν γίνονται ποτέ...

Υπογραφή:Χρήστος Καψάλης

Ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, το ΔΝΤ και η Κομισιόν διέψευσαν άρθρο του Spiegel ότι οδεύουμε προς αναδιάρθρωση του χρέους. Μόνο που η είδηση όπως αποτυπώνεται, απεικονίζει την μισή αλήθεια. Διότι διέψευσαν μεν ότι επίκειται αναδιάρθρωση και μάλιστα μετά από πιέσεις του ΔΝΤ, αλλά όπως συμβαίνει πάντα, κάθε διάψευση αφορά τη συγκεκριμένη στιγμή, τα δεδομένα που την χαρακτηρίζουν και τη μεθόδευση που το ρεπορτάζ αποδίδει. Κάποια άλλη στιγμή, με διαφορετική μεθόδευση, με άλλα δεδομένα η διαψευσθείσα σήμερα εξέλιξη, εύκολα μετατρέπεται και αιτιολογείται ως αναγκαία και σωτήρια...
«Όσοι μιλούν για αναδιάρθρωση, δεν κατανοούν ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οφέλη» υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Τι σημαίνει αυτό; Όταν αν κάποια μεταγενέστερη στιγμή η κυβέρνηση εκτιμήσει ότι το κόστος της αναδιάρθρωσης του χρέους θα είναι πλέον μικρότερο από τα οφέλη τότε η αναδιάρθρωση ή όπως αλλιώς θα βαφτιστεί, θα είναι προ ή και εντός των πυλών.
Διότι και η αναδιάρθρωση, όπως η υποτίμηση, ο ανασχηματισμός και οι πρόωρες εκλογές, δεν προαναγγέλλεται...
eklogika.gr

Η τρόϊκα ήρθε, οι τράπεζες παίρνουν 30 δισ., τα επιτόκια πάνω, νέα μέτρα έρχονται...


Τα καλά νέα στον τομέα της οικονομίας εξαντλούνται στην είδηση ότι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χορήγηση επιπρόσθετων εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες, στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΕΕ. Τα κακά νέα, είναι ότι έφτασε στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόϊκας και θα ακολουθήσουν πιθανότατα εντός της εβδομάδας και οι επικεφαλής. Επίσης, ότι η ανακοινωθείσα πρόθεση αύξησης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα αυξήσει το κόστος δανεισμού της Ελλάδας...

Ουστ, κυβερνήστε! Διαφορετικά, ουστ, ξεκουμπιστείτε!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μια «πιασιάρικη» έκφραση ανάλογη του περίφημου πλέον «μαζί τα φάγαμε» αναζήτησε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος – παραπονούμενος ότι μόνο έτσι ακούγεται - για να… κλέψει το ενδιαφέρον μας.

Μιλώντας στον Real Fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου και αναφερόμενος στα προβλήματα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και στην ανάγκη για συγχωνεύσεις, χρησιμοποίησε τη έκφραση «ουστ, συγχωνευθείτε, γιατί δεν αντέχουμε».

Προφανώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αν ήταν με ένα «ουστ» να λύναμε όλα τα προβλήματά μας, τότε θα ήμασταν η ευτυχέστερη χώρα επί του πλανήτου.

Διότι εκτός από το «ουστ, συγχωνευθείτε» προς τις τράπεζες, υπάρχουν και άλλα «ουστ» που ακούγονται στον βρόντο. Όπως, το «ουστ, κυβερνήστε»! Ή το «ουστ, συγχωνεύστε το κράτος». Ή το «ουστ, συγχωνεύστε τις κρατικές δαπάνες». Ή το «ουστ, συγχωνέψτε τα υπουργεία σας». Ή το «ουστ, μαζέψτε τα έσοδα». Ή το «ουστ, συμμαζέψτε τους συνδικαλιστές σας».

Και άλλα «ουστ» ων ουκ έστιν αριθμός, με κυριότερο το «ουστ, σταματήστε την προπαγάνδα»!

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΝΗΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - Άρση βίζας μέσω… ΑΕΚ


Ειδικού Συνεργάτη

Να επιστρέψει στην Τουρκία κάλεσε την ΑΕΚ ο πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Μαχμούτ Όζγκενερ, όχι χωρίς κρυφές σκέψεις.

Όπως είπε, η κιτρινόμαυρη ομάδα, που ιδρύθηκε στην Πόλη το 1924, πρέπει να έρθει να παίξει στο Πρωτάθλημα Τουρκίας , όπου ανήκει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κ. Πιλάβιος  κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα, καθώς δεν φάνηκε να αποκρυπτογραφεί το μήνυμα αυτής της νέας επίθεσης φιλίας, με αποτέλεσμα να δηλώσει ότι η συμμετοχή της ΑΕΚ θα συμβάλει στη διεύρυνση της φιλίας των δυο λαών. Το μόνο πρόβλημα κατά την άποψη του θα είναι η μετάβαση των χιλιάδων φιλάθλων της ΑΕΚ στους αγώνες της ομάδας τους.

Αλλά και γι’ αυτό έχει λύση ο κ. Νταβούτογλου που, όταν ενημερώθηκε για το  θέμα, έσπευσε να το βάλει στην πραγματική του διάσταση: «Ήδη θέλουμε την άρση της βίζας με την Ελλάδα και αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία. Πρόκειται για μια κίνηση που έγινε με ώριμη σκέψη. Οι Έλληνες φίλαθλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι  στα γήπεδα μας».

Είναι σαφές ότι με πρόσχημα και με όχημα τις αθλητικές ανταλλαγές, η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να  πειστεί η Αθήνα να προχωρήσει στην άρση της βίζας.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Η αληθινή ταυτότητα των αντικανταφικών

                                                Ένας Λίβυος με τη σημαία της Γαλλίας

Ειδικού Συνεργάτη
Ένα αποκαλυπτικό άρθρο δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Αϊντινλίκ σχετικά με τα τεκταινόμενα στη Λιβύη  και την ταυτότητα των αντικανταφικών δυνάμεων που πλέον δέχονται ανοιχτά την βοήθεια της Συμμαχίας των προθύμων.

Επικαλούμενη άρθρο του καθηγητή Peter Dale Scott που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Asia-Pacific (28/3), υποστηρίζει ότι οι επαναστάτες στη Λιβύη είναι μια συμμαχία φανατικών ισλαμικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Αμερική, τη Γαλλία , το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία. Αυτές οι οργανώσεις είναι βασικά δύο, οι  LKUC και  LISO.

1) Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο της Λιβύης (LKUC)
Ιδρύθηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ το 1981 με στόχο την ανατροπή του Καντάφι.

2) Οργάνωση Ισλαμικού Αγώνα Λιβύης (LISO)
Ιδρύθηκε από άνδρες που πολέμησαν υπέρ του Αφγανιστάν στον πόλεμο εναντίον της Σοβιετική Ένωσης το 1995.

Ο πρώην αρχηγός της CIA Τζορτζ Τένετ  χαρακτήρισε επικίνδυνη την οργάνωση αυτή που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα και τις Βρετανικές Μυστικές  Υπηρεσίες ΜΙ6 . Ο Ντέιβιτ Σέιλερ, στέλεχος της υπηρεσίας δήλωσε ότι η Βρετανία πλήρωσε 160.000 δολάρια στην LISO και  ταυτόχρονα εκπαίδευσε μέλη της στα εδάφη της.

Στις 16 του περασμένου Φεβρουαρίου απελευθερώθηκαν 110 μέλη της LISO από τις Φυλακές του Γκουαντάναμο. Η Βρετανία χορήγησε αμέσως πολιτικό άσυλο στα 110 μέλη, ένας εκ των οποίων, ο Μοχαμέντ Καγέτ, είναι αδελφός του Ελ-Λίμπι που είναι υπεύθυνος προπαγάνδας της Αλ-Κάιντα.

Οι δυο αυτές οργανώσεις σχημάτισαν Εθνικό Συμβούλιο στη Βεγγάζη, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Γκάρντιαν ο κ. Ερντογάν επικοινωνεί τακτικά με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου!

Η πρώτη χώρα που αναγνώρισε επίσημα το Εθνικό Συμβούλιο είναι η Γαλλία και η πρώτη αραβική το Κατάρ!

Το Συμβούλιο  Ασφαλείας του ΟΗΕ πάγωσε τις εργασίες και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας Πετρελαίων της Λιβύης στις 19 Μαρτίου. Αμέσως, το Εθνικό Συμβούλιο ανακοίνωσε την ίδρυση δικής του εταιρείας πετρελαίων. Όρισε επίσης το υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης στη Βεγγάζη,  ως δική του Κεντρική Τράπεζα!

Αλλά  τα νέα για τη διπρόσωπη πολιτική της Άγκυρας δεν είναι καλά.  Οι «επαναστάτες» στη Βεγγάζη οργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του κ. Ερντογάν, επειδή ζήτησε να μην δίνονται όπλα στους αντικαθεστωτικούς. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα «Δεν είμαστε Αλ-Κάιντα», «Ερντογάν πάρε τον αγαπημένο σου Καντάφι και άσε μας να εξοπλιζόμαστε».


ΣΚΗΝΕΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΟΥΡΙΑ
Έφιππη αστυνομία για τους μετανάστες

Σε επιδημία εξελίσσονται οι «αποδράσεις» των μεταναστών από τον καταυλισμό της Μαντουρίας στην Πούλια, με την ιταλική κυβέρνηση να αναθέτει την φρούρησή του στην έφιππη αστυνομία και σκηνές παραφροσύνης να εκτυλίσσονται παντού.

Στην Ιταλία επιβεβαιώνεται ότι σκοπός των μεταναστών που διαμαρτύρονταν, έκαναν απεργίες πείνας και διαδήλωναν προκειμένου να φύγουν από το νησί Λαμπεντούσα ήταν ακριβώς να βρεθούν στην ηπειρωτική χώρα, προκειμένου να σκορπιστούν σε όλη τη χώρα.

Πριν προλάβουν καλά-καλά να μεταφερθούν στον καταυλισμό της περιοχής του Τάραντα, πραγματοποιήθηκαν ήδη τρεις μαζικές αποδράσεις – στην τελευταία έλαβαν μέρος τριακόσια άτομα.

Μπουλούκια μπουλούκια σκορπίστηκαν στους αγρούς με σκοπό να προσεγγίσουν τον σιδηροδρομικό σταθμό της Όρια, προκειμένου να φθάσουν στον βορρά. Αστυνομικοί και καραμπινιέροι, με την βοήθεια της έφιππης αστυνομίας, ξεχύθηκαν ξοπίσω τους προκειμένου να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Οι μισοί κατάφεραν να φθάσουν ως την πόλη, όπου πραγματοποίησαν διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους, απαιτώντας να μην παραμείνουν στον καταυλισμό – στην Λαμπεντούσα διαδήλωναν για να μεταφερθούν στον καταυλισμό – αλλά να αφεθούν ελεύθεροι στη χώρα.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ένας μετανάστης γδύθηκε εντελώς τρέχοντας ολόγυμνος στους δρόμους, ενώ ένας άλλος σκαρφάλωσε σε ένα δένδρο απειλώντας να κρεμαστεί από ένα κλαδί του!

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την φρούρηση του καταυλισμού έλαβαν εντολή από την υπηρεσία Αλλοδαπών να αναστείλουν τις άδειες που αρχικά είχε αποφασιστεί να δίνονται στους μετανάστες, ώστε να μπορούν να βγαίνουν στη διάρκεια της ημέρας. Η αναστολή των αδειών αποφασίστηκε όταν διαπιστώθηκε ότι οι «φιλοξενούμενοι» δεν επέστρεφαν στον καταυλισμό.

elzoni.gr

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Το νέο ωράριο στο Δημόσιο – Οκτάωρο και απογευματινή εργασία

- Αφορά σε 20.0000 υπαλλήλους σε πρώτη φάση
- Ποιες υπηρεσίες θα δουλεύουν και το απόγευμα
- Από πότε θα ισχύσει το νέο ωράριο


Τουλάχιστον οκτώ υπηρεσίες του Δημοσίου θα αποκτήσουν και απογευματινή βάρδια ενώ σε όλο το Δημόσιο Τομέα θα ισχύσει η οκτάωρη εργασία.
Τα σενάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” είναι δύο. Το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο και θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα, ενώ το μέτρο θα ισχύσει από τον Οκτώβριο.

Ποιες υπηρεσίες θα δουλεύουν και το απόγευμα

Πολεοδομίες
Ληξιαρχεία
Οικονομικές υπηρεσίες ΟΤΑ
Βρεφονηπιακοί σταθμοί
Εφορίες
Ασφαλιστικά Ταμεία
Γραφεία μεταναστών
ΚΕΠ

Αντί της απογευματινής εργασίας προτείνεται οι παραπάνω υπηρεσίες να είναι ανοιχτές μόνο Δευτέρα και Τετάρτη τα απογεύματα. Το δεύτερο σενάριο τις θέλει ανοιχτές από 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και η απογευματινή βάρδια να ξεκινάει από 2 και να σχολάει στις 8, καθημερινά.
Εναλλακτικά προτείνεται η απογευματινή βάρδια να ξεκινάει στις 12 ή στις 12:30 και να σχολάει στις 7 ή τις 8 το απόγευμα.
Το μέτρο αυτό υπολογίζεται ότι αφορά σε τουλάχιστον 20.000 υπαλλήλου και ότι θα εξοικονομήσει και θέσεις στο Δημόσιο ενώ θα εξασφαλίσει επιπλέον εργατοώρες χωρίς το κράτος να πληρώνει υπερωρίες.
newsit.gr

Η ιστορία των λέξεων: Καντάφι, Λιβύη, Πετρέλαιο και Βενζίνη

Αφιέρωμα στη Λιβύη (ιστορία / πολιτισμός)
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Το όνομα Μουαμάρ αλ Καντάφι (Muammar Muhammad al-Gaddafi, مُعَمَّر ٱلْقَذَّافِيّ, προφορά:‎ Muʿammar al-Qaḏḏāfī), καθιερώθηκε στην Ελλάδα με την προφορά “Καντάφι”, αντί “Γαδάφι”. Το όνομα Καντάφι προέρχεται από το ρήμα της αραβικής γλώσσας γαδφ > قذف, το οποίο σημαίνει “ρίχνω, πετάω”, αλλά και “ συκοφαντώ”. Συνεπώς, το όνομα Καντάφι ερμηνεύεται ως ο "βάλλων", αλλά και ο "διαβάλλων", ο "δυσφημιστής", ο "συκοφάντης". Τα ονόματα των οικογενειών των νομάδων της βόρειας Αφρικής, στην πλειοψηφία τους, είτε προσδιορίζουν τον τόπο καταγωγής, είτε είναι απλά παρωνύμια (: παρατσούκλια). Διόρθωση: Καμάλ Ραχίμι.24grammata.com
Με τον όρο Λιβύη, από τη εποχή του Ομήρου, και αργότερα στον Ηρόδοτο , προσδιόριζαν είτε τη Β. Αφρική είτε και ολόκληρη την Ήπειρο της Αφρικής. Η λέξη προσδιορίζει τον αρχαίο λαό των Libu ή Rbu. Επειδή στην ιερογλυφική γραφή δεν υπάρχουν φωνήεντα και χρησιμοποιείται το ίδιο σύμβολο για το “R”και το “L” για αυτό και, αρχικά, διαβαζόταν με διάφορους τρόπους: Rabu/ Labu/ Rebu κ.ά. Ο τελικός ήχος καθιερώθηκε με την ελληνική προφορά ως Λίβυς (γεν. -υος) 24grammata.com
Η λέξη πετρέλαιο (< πέτρα + έλαιο) είναι ελληνογενής. Παρήχθη από το τον Γερμανό γεωολόγο Georg Bauer, γνωστός και ως Georgius Agricola. Η λ. Petroleum αναφέρεται για πρώτη φορά στο έργο του Bauer: De Natura Fossilium, εκδ. 1546
Η βενζίνη είναι ένα πτητικό (δηλαδή, εξαερώνεται εύκολα) υγρό που παράγεται από την απόσταξη του πετρελαίου. Η καταγωγή της λέξης ξεκινά από τα Αραβικά: luben dgiawi (μτφ: το λιβάνι της Ιάβας). Αρχικά, προσδιόριζε τη μυρωδιά ενός δενδρυλίου (styrax benzoe), που φύεται στην περιοχή της Ιάβας και της Σουμάτρας. Το 1833 ο Γερμανός χημικός E. Mitscherlich θα μετατρέψει το luben dgiawi, σε benjoin (το -lu-, από το luben, θα "κοπεί", γιατί εσφαλμένα θεωρήθηκε ως άρθρο). Έτσι, εξαιτίας αυτού του λάθους δημιουργήθηκε το θέμα μπενζ και απ΄ εδώ παρήχθησαν πολλές λέξεις, όπως: βενζόη (το φυτό), βενζόλη, βενζίνη, βενζινοκινητήρας, βενζιναντλία (πρωτοεμφανίστηκε το 1905, από την S.F. Bowser & Co), βενζινάδικο και πολλές άλλες.
24grammata.com

Ντέρμπι αύριο σε Ψαχνά και Πάτρα . Δύσκολες εξόδους για Πλατανιά και Απόλλωνα


Αρκετά ενδιαφέροντα και δυνατά ματς διεξάγονται αύριο στο Νότιο Όμιλο στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της football league 2. Μιας αγωνιστικής όπου δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι στην Αγυιά ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Απόλλωνα.Είναι δεδομένο πως η Παναχαϊκή ζητά μόνο τους τρεις πόντους, ώστε να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την Β' Εθνική, άλλωστε στο άλλο ζευγάρι του προγράμματος Ηρακλής Ψαχνών - Πλατανιάς, η Πατρινή ομάδα περιμένει γκέλα ή γκέλες.
Τώρα σε ότι αφορά το ματς της Αγυιάς, ιθύνοντες του Απόλλωνα βρέθηκαν στην Πάτρα και παρέστησαν στη σύσκεψη της Αστυνομίας Πατρών για τα μέτρα που θα ληφθούν στο ντέρμπι.Η Αθηναϊκή διοίκηση με αίτημά της έκανε γνωστό πως επιθυμεί να συνοδευτεί το πούλμαν της αποστολής από τα διόδια μέχρι και το ξενοδοχείου που θα διαμείνει (το οποίο λέγετε πως θα είναι εκτός κέντρου) καθώς επίσης και αστυνομική δύναμη ώστε να φρουρεί το ξενοδοχείο καθ' όλη την διάρκεια που θα παραμείνει η αποστολή του Απόλλωνα εκεί.
Τα μέτρα όμως που ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι δεν σταματούν εδώ καθώς, ζήτησαν ακόμα περισσότερη αστυνομική δύναμη και κατά την εισοδό τους στο γήπεδο της Αγυιάς όσο και πίσω από τον πάγκο της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα!!!
Από την πλευρά της διοίκησης της Παναχαϊκής ειπώθηκε πως δεν θα γίνει τίποτα λιγότερο, σε ότι αφορά τα μέτρα που θα ληφθούν στο γήπεδο από ότι γίνεται συνήθως, καθώς συνεχώς υπάρχει αυξημένη αστυνομική δύναμη στα εντός της ομάδας.Τέλος, ο Απόλλωνας ζήτησε να ληφθούν μέτρα και στο πούλμαν των οπαδών τους, οι οποίοι θα πάρουν τα εισιτήρια στο λεωφορείο και στην συνέχεια θα τοποθετηθούν στο πέταλο.
Με τον Φούφουλα να είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί στην αποστολή, καθώς νιώθει πολύ καλύτερα από τον τραυματισμό του, περιμένει η Παναχαϊκή τον Απόλλωνα Σμύρνης. Από την άλλη οι "κυανόλευκοι" δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ενώ ο Νίκος Καρούλιας είναι αυτός που θα κάτσει στον πάγκο, αφού ο Στάθης Σταθόπουλος θα αναλάβει την ομάδα από τη νέα σεζόν.
Όμως, το ματς που συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα είναι αυτό του Ηρακλή Ψαχνών με τον Πλατανιά, αφού βρίσκονται στη δεύτερη θέση και έχουν βλέψεις ακόμα και για την κορυφή.
Το παιχνίδι στα Ψαχνά, με αντίπαλο τον Ηρακλή αποτελεί το παιχνίδι της χρονιάς, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο για την ομάδα του Πλατανιά. Η χανιώτικη ομάδα θέλει διακαώς τη νίκη για να βρεθεί ακόμα και δεύτερη στη βαθμολογία και να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την είσοδό της στα μπαράζ. Ταυτόχρονα θα διατηρήσει τις όποιες πιθανότητές της για την πρώτη θέση.
Μόνο έναν ποδοσφαιριστή δεν υπολογίζει ο Τίμος Καβακάς για το ματς του Πλατανιά με τον Ηρακλή Ψαχνών και ο λόγος για τον κεντρικό αμυντικό Παληγεώργο που είναι τιμωρημένος. Αντιθέτως, ο Αντώνης Πριόνας έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές.
Χωρίς τον τιμωρημένο Μανίκα θα ταξιδέψει η Ρόδος που επίσης έχει βλέψεις για άνοδο στην Κρήτη για το ματς με τα Χανιά, ενώ αμφίβολο είναι ο Τοπάλης. Από την άλλη εκτός πλάνων του τεχνικού Γιώργου Προμπονά βρίσκονται οι τραυματίες Τεπετός και Τσιτλακίδης.
Μία απουσία έχει να αντιμετωπίσει ο προπονητής της Κορίνθου, Νίκος Κουρμπανάς, για τον αγώνα με την Χερσόνησο εντός έδρας και ο λόγος για τον τιμωρημένο Δημητριάδη. Από την άλλη δεν υπολογίζονται οι επίσης τιμωρημένοι Χαλκιαδάκης, Φιλιππάκος αλλά και ο τραυματίας Μασσέλης.
Δύο απουσίες υπάρχουν για τον Ασπρόπυργο εν όψει του ματς με τον Αίαντα Σαλαμίνας. Συγκεκριμένα, εκτός πλάνων του Γιώργου Σαββίδη βρίσκονται ο τιμωρημένος Τσούπρος και ο τραυματίας Παναγιωτόπουλος. Οι "κυανόλευκοι" του Σάκη Βερούτη θα παίξουν χωρίς τους τιμωρημένους Λίτση και Πονηρό.
Άγνωστο είναι με ποιούς ποδοσφαιριστές θα "κατέβει" ο Παναιγιάλειος στο ματς με τον Βύζαντα Μεγάρων, από τη στιγμή που οι παίκτες κάνουν αποχή από τις προπονήσεις. Όσον αφορά τους "κιτρινόμαυρους" του Μουράτ Σεροπιάν εκτός πλάνων βρίσκονται οι Γκούμας και Νταντάμης αφού είναι τραυματίες.
Τέλος τρίποντα στα « χαρτιά» θα πάρουν Πανηλειακός και ΠΑΟ Ρουφ καθώς οι αντίπαλες τους ομάδες Κεραυνός Κερατέας και Αγία Παρασκευή , έχουν αποχωρήσει του πρωταθλήματος.


Η 28η αγωνιστική
Ασπρόπυργος-Αίας Σαλαμίνας
Βύζας-Παναιγιάλειος
Ηρακλής Ψαχνών-Πλατανιάς Α.Ο.
Κεραυνός Κερατέας-Πανηλειακός       0 – 3 α. α.
Κόρινθος-Χερσόνησος
Παναχαϊκή -Απόλλων Σμύρνης
ΠΑΟ Ρουφ-Αγία Παρασκευή               3 – 0 α. α.
Χανιά-Ρόδος
Όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 16:00:

"Πού πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό;" Αύριο στη Ναύπακτο

Η επιθεώρηση « Που πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό » των Ντίνου Σπυρόπουλου – Γιώργου Γαλίτη, παρουσιάζεται στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα της Ναυπάκτου, στις 6 Απριλίου, με δυο παραστάσεις. Σκηνοθεσία: Γιώργος Κωνσταντίνου.Μουσική : Τόλης Κετσελίδης.Σκηνικά – Κοστούμια : Δέσποινα Βολίδη.Χορογραφίες : Δώρα Σωτήρχου

Πρωταγωνιστούν : Στάθης Ψάλτης, Σόφη Ζανίνου, Κώστας Ευριπιώτης, Βασίλης Κούκουρας.
Συμμετέχουν: Βασίλης Ζωνόρος, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χριστίνα Ψάλτη, Τίσσα Βασιλάκη και η Αλεξάνδρα Καρακατσάνη.

Ο Στάθης Ψάλτης ως Έλληνας τραβάει το κουπί και ψάχνει να βρει την Ιθάκη που του έταξε ο Γιωργάκης.
Ο Κώστας Ευρυπιώτης νιώθει τον ¨εφιάλτη στην κουζίνα¨.
Ο Ντίνος Σπυρόπουλος είναι ένας αγρότης που μόνος ψάχνει αλλά δεν βρίσκει.

Ο Βασίλης Κούκουρας γεμάτος “αποδείξεις”.
¨Η καμαριέρα της Τζούλιας¨ Χριστίνα Ψάλτη μας περιγράφει το τι έγινε στο ροζ δωμάτιο και ο Στάθης Ψάλτης πάνω στην σαμπάνια αναρωτιέται  ¨ to be or not to be ¨.
Ο Έλληνας όμως ποτέ δεν σκύβει το κεφάλι. Ξεχνάει όλα του τα προβλήματα σε ένα λαϊκό γλέντι με τη Σόφη Ζανίνου.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει η Ελλάδα η Επιθεώρηση μέσα από  τη σάτιρα και το γέλιο προσφέρει μια κάποια διέξοδο γιατί η Ελλάδα μπορεί να έχει φαλιμέντο αλλά έχει και  πολύ ταλέντο και ξανά προς τη δόξα τραβά.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ -  ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ
ΩΡΕΣ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: απόγ. 6:30μ.μ & βράδυ 9:30μ.μ

Ισχύουν εισιτήρια  ΟΓΑ.

Ζήτησαν από τους υπουργούς να αγνοήσουν ερώτηση του Α. Μανωλάκη!

Έτσι «άδειασαν» τον Α. Μανωλάκη!

Μπορεί να έχει περάσει κάποιο διάστημα αλλά ακόμα συζητιέται! Το «άδειασμα» του ΔΣ Ξυλοκάστρου στον βουλευτή Α. Μανωλάκη! Ο Κορίνθιος πολιτικός θα κάνει καιρό να το ξεχάσει! Να υπενθυμίσουμε ότι το ΔΣ Ξυλοκάστρου ζήτησε από τους υπουργούς να αγνοηθεί ερώτηση του βουλευτή!!!
Με ψήφισμα το ΔΣ Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης και με μεγάλη πλειοψηφία (δεν ψήφισαν 2 σύμβουλοι) ζητά από τους αρμόδιους υπουρ­γούς να αγνοήσουν την ερώτηση του βουλευτή Α. Μανωλάκη για την ανάπτυ­ξη του ορεινού όγκου της Ζήρειας και να ληφθεί υπό­ψη η βούληση της τοπικής κοινωνίας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιστολή τους: «Παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψη σας τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και να αγνοήσετε την ερώτηση του βουλευτή».
(ΣΣ. Ο κ. Μανωλάκης δεν έχει κάνει ως τώρα κάποια δήλωση αν και έχει ερωτηθεί για το θέμα! Μήπως θεωρεί ότι αν δεν κάνει δήλωση θα ξεχαστεί το θέμα πιο γρήγορα; Αν αυτό θεωρείτε κύριε βουλευτά σας λέμε ότι αυτό είναι θέμα συζήτησης στο Ξυλόκαστρο και δεν ξέρουμε αν θα ξεχαστεί! Τι «άδειασμα» ήταν αυτό από το ΔΣ Ξυλοκάστρου);

Korinthian news

Ουσιαστικό έλεγχο του “πόθεν έσχες ”υπουργών και υφυπουργών από το 1974 έως σήμερα

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρόταση της Ν.Δ. σε ό,τι αφορά στο «πόθεν έσχες», υπουργών και υφυπουργών από το 1974 έως σήμερα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αοριστολογίες και υπεκφυγές δεν καλύπτουν, αλλά καθιστούν ακόμη πιο ύποπτη την αδράνεια της κυβέρνησης. Θυμίζουμε ότι στη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών, το Δεκέμβριο του 2009, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς είχε καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο για την εμπέδωση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο. Ενώ, όμως, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι συμφωνούσε, δεν έκανε απολύτως τίποτε.
Θυμίζουμε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έχει προτείνει ουσιαστικό έλεγχο του “πόθεν έσχες” όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έως σήμερα με τη σύσταση ειδικής επιτροπής ελέγχου των δηλώσεων “πόθεν έσχες”.
Αντί αοριστολογιών, καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα και ξεκάθαρα: Συμφωνεί, ναι ή όχι με την πρόταση της Ν.Δ., η επιτροπή αυτή να συγκροτείται από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ανεξάρτητη και απρόσκοπτη λειτουργία της;
Συμφωνεί ναι ή όχι να παρασχεθεί νομοθετικά η δυνατότητα στις αρμόδιες δημόσιες Αρχές να προβαίνουν μέχρι και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα;
Εάν “ναι”, οφείλει να αναλάβει άμεσα σχετική πρωτοβουλία. Τα άλλα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις».  

Αθανάσιος Γιαννόπουλος:«Οι Υπουργοί Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου και Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα έχουν ιστορική ευθύνη εάν ανασταλεί η λειτουργία των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ – ΑΙΓΗΝΙΤΕΙΟ»..

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι Υπουργοί Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου και Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα έχουν ιστορική ευθύνη εάν ανασταλεί η λειτουργία των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ – ΑΙΓΗΝΙΤΕΙΟ.
Κύριοι Υπουργοί εάν δεν λάβετε άμεσα μέτρα εντός 10ημέρου τα ιστορικά αυτά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία εκ των πραγμάτων θα αναστείλουν τη λειτουργία τους καθόσον οι ειδικευόμενοι βρίσκονται ήδη σε επίσχεση εργασίας και δεν υπάρχει εύρυθμη προμήθεια αναλωσίμου υγειονομικού υλικού.
Προχωρήστε άμεσα στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης Υπουργείου Παιδείας – Πανεπιστημίου – Υπουργείου Υγείας, για να λειτουργήσει στο σύνολό του μαζί με το διπλανό Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ το νοσοκομειακό campus Ιλισίων και, κατ’ αυτό τον τρόπο, να αποτελέσει τον 5ο εφημεριακό κορμό.
Για την οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη θα έχετε βαρύτατες ευθύνες».

Λούκα Κατσέλη και Πέτρος Τατούλης υπέγραψαν στην Τρίπολη Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την Περιφερειακή Απασχόληση

Στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης υπεγράφη σήμερα Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την Περιφερειακή Απασχόληση ανάμεσα στην υπουργό Απασχόλησης, κ. Λούκα Κατσέλη και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη. Το Πρόγραμμα στήριξης ανέργων στοχεύει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και είναι μία παρέμβαση με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέλαβε την υποχρέωση για εκχώρηση πόρων, όπως επίσης και την διαχείριση τους, ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  Από το συνολικό ποσό τα 13 εκατ. αντιστοιχούν στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας και τα 10 εκατ. στο Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Στήριξης Εργασίας. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε 4.500 ανέργους να απασχοληθούν με παροχή ασφάλισης, προκειμένου να τονωθεί αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο η αγορά εργασίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Τατούλης δήλωσε την ικανοποίησή του για την προσέγγιση του υπουργείου σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, η οποία είναι σύμφωνη με την αντίληψη της αιρετής περιφέρειας σε   ό, τι αφορά τη σύγχρονη πολιτική για την απασχόληση. «Η τοπική κοινωνική οικονομία αποτελεί για εμάς βασικό στοιχείο ανάπτυξης. Με αίσθηση ευθύνης αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό των συγκεκριμένων δράσεων, οι οποίες είναι ένα μόνο κομμάτι της διασφάλισης της πολύτιμης κοινωνικής συνοχής. Η αιρετή περιφέρεια σχεδιάζει ένα πλέγμα δράσεων, με ολοκληρωμένα και σύγχρονα εργαλεία, προκειμένου να διασφαλίσει όχι απλώς απασχόληση στους πολίτες, αλλά εργασία και ευημερία. Μόνο μέσα από την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση της τοπικής μας οικονομίας θα εξασφαλίσουμε ουσιαστικά αγαθά, με υπαρκτά οφέλη για την κοινωνία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Τατούλης. 

Τα συμβαλλόμενα μέρη δήλωσαν την πρόθεσή τους να εργαστούν για την προώθηση καινοτόμων δράσεων για την τοπική ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας, να συνεργαστούν για την ανάπτυξη εργαλείων, που επιτρέπουν την αξιολόγηση ως προς τα αποτελέσματα της προαναφερόμενης δράσης και να αναπτύξουν συντονισμένες δράσεις αναφορικά με την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα τοπικής ανάπτυξης, καινοτόμου και εξωστρεφούς αλλά και κοινωνικής επιχειρηματικότητας και να συμβάλλουν στη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών και προϋποθέσεων για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.