Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας - Ημερίδα για τη Διάβρωση των Ακτών

Το ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει Ημερίδα με θέμα ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ, το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 στις 09.30 πμ, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΕ στην οδό Τριών Ναυάρχων 40 στην Πάτρα.

Πρόγραμμα Ημερίδας για τη Διάβρωση των Ακτών

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» - Αιτήσεις Ένταξης

Ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» θα λειτουργήσει εκ νέου στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο πλαίσιο της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» και θα δέχεται Αιτήσεις Ένταξης από ωφελούμενους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην πράξη για την παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον σε άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος (εξυπηρετούμενους) και συγκεκριμένα:
α) Άνεργα άτομα εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ εισερχόμενα σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης όπως η κατάρτιση, η εξατομικευμένη προσέγγιση/συμβουλευτική, κλπ, με προοπτική να εισέλθουν ή να επαναεισέλθουν στην αγορά εργασίας.
β) Εργαζόμενα άτομα τα οποία αναγνωρισμένα είναι επαπειλούμενα με ανεργία, εισερχόμενα σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με προοπτική να διασφαλίσουν την απασχόλησή τους ή να διευκολυνθούν στην κινητικότητα της εργασίας τους ή ενεργώς αναζητούντα εργασία άτομα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2009 έως 31/12/2009), εισερχόμενα σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με προοπτική να εξεύρουν εργασία, θα προσκομίζουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ, αφού καταχωρηθούν σε ειδική κατάσταση συμμετοχής στη δράση.
Ο φάκελος της σχετικής Πρόσκλησης με Αρ. Πρωτ. 457/21-3-2011 της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. προς τους ενδιαφερόμενους (δυνάμει ωφελούμενους), διατίθεται σε έντυπη μορφή, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 7:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ., από τα Δημαρχεία, τα ΚΕΠ και τα Γραφεία των Μονάδων στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι. Η «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση» για τους ωφελούμενους – εξυπηρετούμενους θα διατίθεται από τις 03/05/2011 στις ανωτέρω υπηρεσίες. Οι ενδιαφερόμενοι (ωφελούμενοι και εξυπηρετούμενοι) οφείλουν με την αίτηση να υποβάλλουν, πρωτότυπα ή σε αντίγραφα επικυρωμένα, τα εξής δικαιολογητικά: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1o & 2o Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου - Hμερίδα με θέμα «Σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας»

Διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας με θέμα «Σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας» από την 117η Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα με ομιλητή τον Υποσμηναγό κ. Αλεξίου Ευάγγελο, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου την Πέμπτη , 7-4-2011 και ώρα 8.30-10 π.μ., στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται για ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Τάξης του 1ου και 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας με τη συνεργασία του 1ου και 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου και συντονιστές τον καθηγητή ΣΕΠ του 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, κ Μπάικα Νικόλαο, την Υπεύθυνη του Γραφείου ΣΕΠ, κ. Παπαδοπούλου Μαρία και τη Σύμβουλο –Υπεύθυνη ΣΕΠ στο ΚΕΣΥΠ Κορίνθου κ. Κοιλάδη Αικατερίνη, η οποία συνεργάζεται με τα παραπάνω σχολεία.

Διενέργεια δειγματοληψιών σε τρία επιλεγμένα σημεία στα Μαύρα Λιθάρια

Από το δήμο Ξυλοκάστρου αναφέρεται: «Στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος ‘’ Βιοποικιλότητα και οικολογία των φαιοφυκών της Ανατολικής Μεσογείου’’, θα γίνουν δειγματοληψίες από Έλληνες και ξένους επιστήμονες σε τρία επιλεγμένα σημεία στα Μαύρα Λιθάρια του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης την Πέμπτη 14 & Παρασκευή 15 Απριλίου.
Συντονιστής το προγράμματος είναι ο συμπατριώτης μας κ. Χρήστος Κατσαρός καθηγητής του τμήματος Βιολογίας τομέα Βοτανικής του Ερευνητικού Κέντρου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τον ευχαριστούμε θερμά που ενέταξε την περιοχή μας στο πρόγραμμα των δειγματοληψιών».

Το νέο ΔΣ του συλλόγου ξενοδόχων Ξυλοκάστρου

Από τον γραμματέα του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξυλοκάστρου Τρικάλων κ. Γιώργος Μαυρομμάτη αναφέρεται: «Ο Σύλλογος Ξενοδόχων του Καλλικρατικού Δήμου Ξυλοκάστρου πραγματοποίησε στις 4/4/2011 έκτακτη γενική συνέλευση στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου SYKION RESORT BEACH για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Ο λόγος ήταν ότι είχαν παραιτηθεί ο πρόεδρος και ο ταμίας το 2009 και απέθανε ο αντιπρόεδρος τον Ιανουάριο του 2011.
Παρευρέθηκαν:
Η αντιδήμαρχος για τα πολιτιστικά Αλεξάνδρα Κόρκα Αδαλάκη, ο δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για εκθέσεις και συνέδρια, κ.  Νάτσιος Αντώνιος, ο τέως δήμαρχος και πρόεδρος της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. του Δήμου Ξυλοκάστρου, κύριος Τάκης Σκούρας
Ενημερώθηκαν όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα τις περιοχής Ξυλοκάστρου-Τρικάλων και Ευρωστίνης (67 στον αριθμό) από τον υπογράφοντα με email ή φαξ, των οποίων η λήψη επιβεβαιώθηκε με τηλεφωνική επικοινωνία. Παρέστησαν και εψήφισαν 20 ενεργά μέλη (ταμειακώς τακτοποιημένα και με πιστοποίηση  – σήμα – ΕΟΤ).
Πρέπει να τονισθεί εδώ τα 67 ξενοδοχειακά καταλύματα τις περιοχής διαθέτουν αθροιστικά 2500 κλίνες περίπου.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους στην Ελλάδα που έχει την παραλία και τον ορεινό όγκο σε απόσταση μισής ώρας, βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από όλους τους αρχαιολογικούς, βυζαντινούς και πολιτιστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου και της γύρω περιοχής και είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για θαλασσινές και ορεινές δραστηριότητες κοντά στη φύση.
Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. αποτελείται από τους κάτωθι, αλφαβητικώς:
Γιώργος Μαυρομμάτης (Daphne’s Club Hotel Apartments)
Βίβιαν Πάτκου (Le Convivial)
Βλάσσης Πολυχρονόπουλος (Πλειάδων Γη Mountain Resort and Spa)
Λεωνίδας Τιπάλδος (Sykion Beach Hotel)
Μαίρη Φιαμένκου (Αρχοντικό Φιαμένγκου)
Μιχάλης Χατζηγεωργίου (Miramare Hotel)
Κώστας Ψυχογιός (Καρυάτις Hotel Resort)
Την οργάνωση της έκτακτης γενικής συνέλευσης την έφερε σε πέρας ο γραμματέας Γιώργος Μαυρομμάτης και η σύμβουλος του Δ.Σ. κυρία Βίβιαν Πάτκου».

Πρόκριση 'θρίλερ' για τον Πάμισο που θα αντιμετωπίσει στον Β’ γύρο την Ελλάδα Βέλου

Στις καθυστερήσεις κρίθηκε η υπόθεση 'πρόκριση' στην αναμέτρηση του Πάμισου Μεσσήνης με τον Τριταιϊκό στον 7ο όμιλο. Ηταν το 92' όταν ο Κωτσάκης με πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα Τσάκωνα για να δώσει την ευκαιρία στην ομάδα του να αντιμετωπίσει την Ελλάδα Βέλου στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Αξίζει να τονιστεί ότι στο 73' ο Μπεγέτης είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Διαμαντόπουλος (ΣΔ Αρκαδίας).
ΠΑΜΙΣΟΣ: Καλλιντέρης, Καπακλής, Κωτσάκης, Κουρετζής, Γεωργιόπουλος, Μωράκης, Πατσιώτης, Βιδάκης (55' Μπεγέτης), Κούτρης, Ηλιόπουλος, Γιαννουκάκης (69' Κάνιστρας)
ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ: Τσάκωνας, Νικολόπουλος, Παναγόπουλος, Κορρές, Λιόσης, Καλλιβωκάς, Μιχαηλίδης, Βουρλούμης, Μελετίδης, Τσοχαντάρης (65' Μπουρλάκης), Μπαζάρογλου.


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 7ου ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Επιβλητική η Ενωση Μιδέας, συνέτριψε με 4-0 το Κορωπί!

Με μεγαλειώδη τρόπο προκρίθηκε στην... 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών η Ενωση Μιδέας, που συνέτριψε με το ευρύ 4-0 το Κορωπί. Μόλις στο 7' ο Καραγκούνης άνοιξε το σκορ με απευθείας χτύπημα φάουλ, ενώ στο 14' ο Μαρίνης έγραψε το 2-0. Στο 55' ο Καραγκούνης κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Καλιαμούτσος για το 3-0, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Σταυριανόπουλος με κεφαλιά στο 80'. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαδόπουλος (ΣΔ Αχαϊας).
ΕΝΩΣΗ: Κατσιαούνης, Δρούλιας, Μπούρας, Ατζαμίδης, Φίλης, Κολώνης, Μιχαλόπουλος, Σταυριανόπουλος, Μαρίνης (46' Καραμάνος), Καλιαμούτος (57' Μήτρου), Καραγκούνης (61' Τσουρδίνης).
ΚΟΡΩΠΙ: Μυλωνάς, Μανάσης, Βρούτσης, Τσιριγώτης (60' Σύρος), Μπίρης, Σωπιάδης, Ρέντζης, Κοκκίνι, Νταντάμης (66' Φατολιάς), Αλεξίου Σ., Θεοφάνους (46' Αλεξίου Α.).

Παναρκαδικός – Σπάρτη 2 – 0
Τις καλές του εμφανίσεις συνέχισε και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ο Παναρκαδικός, επικρατώντας 2-0 της Σπάρτης.
Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στη β’ φάση του θεσμού. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 700 άτομα που παρακολούθησαν ένα καλό παιχνίδι.
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ανήκε στη Σπάρτη, όταν στο 2’ ο Πλεμμένος εκτέλεσε το φάουλ και ανάγκασε τον Ψυχογιό να αποκρούσει σε κόρνερ. Στο 37’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, όταν ο Δήμος έκανε τη σέντρα και ο Σπύρος Λαγός έπιασε την κεφαλιά προλαβαίνοντας την έξοδο του Μακρή, όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πλεμμένος απείλησε τον Ψυχογιό με νέα εκτέλεση φάουλ, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναρκαδικό, καθώς ο Καλογιαννίδης με εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0. Στο 79’ ο Σωπιάδης μπήκε μέσα στην περιοχή, έσπασε την μπάλα για τον Σπύρο Λαγό, ο οποίος προ του Μακρή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ψυχογιός, Λαγός Ι., Μπούτας, Ιωάννου, Καλογιαννίδης, Κοσκοντός, Πετρόπουλος, Δήμος (86’ Τσόγκας), Μπακογιαννάκης (55’ Τζανής), Λαγός Σπ., Σωπιάδης (86’ Σουρλίγκας)
ΣΠΑΡΤΗ: Μακρής, Λάππας, Πρασσάς, Αργάνης, Χριστάκης, Σπυρόπουλος, Κόθρουλας (68’ Δρίμπας), Κωστάκος, Ζυγούρης, Ρασσιάς, Πλεμμένος

Η Μαγούλα πέρασε στα πέναλτι από την ΧαλκίδαΤέλος ο Αστέρας Μαγούλας πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλου καθώς προκρίθηκε στα πέναλτι με 3 – 2 , μέσα στη Χαλκίδα σε βάρος του τοπικού Α. Ο Χαλκίδας.

Νίκη και πάρτι ανόδου στην Πάτρα, μεγάλη νίκη για τον Ηρακλή Ψαχνών, σημαντικές νίκες και για Κόρινθο και Βύζαντα

Ένα ακόμη βήμα προς την Β  Εθνική έκανε σήμερα η Παναχαϊκή, που επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στην Αγυιά και σε συνδιασμό του "Χ" της Ρόδου και της νίκης των Ψαχνών (3-0 επί του Πλατανιά), "κλείδωσε" την κούπα, αφού ξέφυγε 2, 4 και 5 βαθμούς από τους διώκτες της. Στο αγωνιστικό μέρος, η ανούσια υπεροχή της Παναχαϊκής στο α' ημίχρονο έφερε μια μικρή γκρίνια Η υπεροχή της Παναχαϊκής στο σημερινό παιχνίδι ήταν δεδομένη... οι "κοκκινόμαυροι" παρά το γεγονός ότι πιέστηκαν αρχικά από την πολαπλή αμυντική διάταξη του Απόλλωνα , που από το 62’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγο της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κύργια, από τον Ηπειρώτη διαιτητή Κύρκο, τελικά κατάφεραν να βάλουν την μπάλα στα δίχτια με τον Ουρτάδο στο 64' που για μια ακόμα φορά έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και στο 84' με τον Δαμιανίδης κλείδωσαν τη νίκη με 2 - 0
Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα εις μνήμην της μητέρας του Αλέξη Κούγια, Καλλιόπης, που έφυγε από την ζωή την περασμένη Κυριακή. Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής φορούν μαύρα περιβραχιόνια.
Στο ημίχρονο της αναμέτρησης οξύνθηκαν τα πνεύματα με το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή, καθώς, άνθρωποι της Παναχαϊκής και κάποια άτομα χωρίς διακριτικά ομάδας που βρίσκονταν στο ταρτάν, στράφηκαν εναντίον του πάγκου του Απόλλωνα και εναντίον του Μπούμπα, με αποτέλεσμα του όλου επεισοδίου, ήταν για περίπου 5 λεπτά να ανέβουν επικίνδυνα οι τόνοι στον αγωνιστικό χώρο και να χρειαστεί η επέμβαση μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, που βοήθησε στο να μην γενικευτούν τα επεισόδια.. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι προσήχθη ένας νεαρός από τους αστυνομικούς, που πιθανότατα είχε έντονη συμμετοχή. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων όλα έληξαν ομαλά.
Μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας, λίγες ημερες μετά τον θάνατο της μάνας του, στο πρώτο γκολ έκανε τον σταυρό του και κοίταξε προς τον ουρανό.
Στο τέλος της αναμέτρησης 6.000 χιλιάδες και πλέον κόσμου μαζί με παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση, τραγουδούσαν το γνωστό σύνθημα "χρόνια πολλά κοκκινόμαυρη θεά, 120 χρόνια χαραγμένα στην καρδιά...
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: (ΗΛ. Φυντάνης): Χάχαλης, Λαμπρόπουλος, Ιωάννου, Ντίνας, Κοιλιάρας, Φούφουλας (60' Καραγιάννης), Κοκλιώτης, Δαμιανίδης, Ουρτάδο (88' Βλασόπουλος), Ατματζίδης, Κυβελίδης (81' Ακπαρίδης).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: (Ν. Καρούλιας): Κοης, Στρουμπουλός, Κύργιας, Αρχοντούλης (70' Καραδέμητρος), Μπούμπας (83' Σουλελές), Κωνσταντίνου, Βέρμπης, Κατράνης, Βλάχος, Τσιλιγκίρης (73' Λαζανάς), Κρουσταλέλης.
Ο Πλατανιάς πήγε στα Ψαχνά για τον τελικό της ανόδου όμως γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 και απομακρύνθηκε από τις προνομιούχες θέσεις. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπήκαν ποτέ στις απαιτήσεις του αγώνα και η καταστροφή ξεκίνησε από έναν πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας. Ο λόγος για τον Ρεπετσά που με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό ενώ στο 36' ο Βλαχόπουλος διπλασίασε τα τέρματα του Ηρακλή Ψαχνών. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Σέγκος στο 71' δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Πλέον, η ομάδα του Τίμου Καβακά απομακρύνθηκε αρκετά από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα πλέι - οφ ανόδου για την Football League. Και οι δύο ομάδες τέρμάτισαν τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκαν στο 80' ο Κατρανίτσας για την Χανιώτικη ομάδα και στο 89' ο Μάτσος για την 0μάδα της Εύβοιας.
Ηρακλής Ψαχνών: Μιχελής, Αργυρός, Ρεπετσάς, Καλλιμάνης, Ζουλιώτης, Μάτσος, Βαγγέλη, Φαρούκ, Βλαχόπουλος, Ντελέκος, Σέγκος.
Πλατανιάς: Λιούρδης, Κατρανίτσας, Γεωργόπουλος, Τζανής, Τσοντάκης (46' Αθανασιάδης), Πότσι, Πιτσόκος (57' Μαρτσάκης), Κατσικοκέρης, Μουνάφο, Μιρτσέτα, Προβατίδης.
Με σκόρερ τον Φραγκάκη η Κόρινθος πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-0 κόντρα στον Ολυμπιακό Χερσονήσου. Με αυτό το τρίποντο Κορίνθιοι προσπέρασαν τον Απόλλωνα Σμύρνης και σκαρφάλωσαν στην 6η θέση της βαθμολογίας. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Χερσονήσου, η οποία έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την παραμονή, μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Οι Κρητικοί έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Αραβιάκη, ο οποίος βρέθηκε μόνος του απέναντι Καρνέση αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο Β΄ μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν με την Κόρινθο να πιέζει και να περιορίζει την Χερσόνησο σε παθητικό ρόλο. Οι γηπεδούχοι έριξαν την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 70’ με τον Ντόμα, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του Μουντράκη. Τελικά στο 74’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φραγκάκης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Καρνέσης, Μαντάς (46’ Κουστουλάκης), Φίλης, Παππάς Σ.(54’ Αράπογλου). Σπυρόπουλος , Νικολάου, Ντόμας, Ζάρκος, Παυλίδης,(67’ Τσουλάκος), Καφαντάρης Φραγκάκης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ: Μουντράκης, Τσιρίκακης (64’Αρειστινίδης), Αραβιάκης, Σπανουδάκης (73’ Βασιλείου), Σωμαράκης, Βλάχος, Μπερκής, Ματθαιάκης, Μυλωνάς, Καλογέρης, Περάκης. (78’ Νυκτάρης).
Ο Βύζας Μεγάρων μετά τη σημερινή άνετη νίκη με 3-0 επί του Παναιγιάλειου και σε συνδυασμό με την ήττα του Πλατανιά στα Ψαχνά και την ισοπαλία της Ρόδου στα Χανιά ονειρεύεται άνοδο μέσω των play off.
Ένα γκολ με σουτ του Μωυσίδη στο 40’, ένα ακόμη με σουτ του Όκουε στο 70’, αλλά και το αυτογκόλ του Γκοτσούλια στο 91’ στην προσπάθειά του να διώξει στο σουτ του Όκουε, έστειλαν την ομάδα των Μεγάρων στην τρίτη θέση και στη διεκδίκηση της ανόδου προς την football league.
Βύζας Μεγάρων (Μουράτ Σεροπιάν): Σταυριανός, Ανδρίκος, Σκαφτούρος (75’ Γεωργακόπουλος Ανδρέας), Ευαγγελάτος (86’ Ροβίθης), Ρωμαΐδης, Μωυσίδης (80’ Μπαγδάτογλου), Αρκουμάνης, Γεωργακόπουλος Θανάσης, Στρατάκης, Όκουε, Μανωλιάδης.
Παναιγιάλειος (Στρατής Μαστοκυριάκος): Μπαλτιμάς, Σανδραβέλης, Γεωργίου, Λίτσος, Παπαδόπουλος, Γραμματικόπουλος (68’ Στάικος), Διαμαντόπουλος (80’ Μπολούμπασης), Γκοτσούλιας, Χαϊκάλης, Σκαρτσίλας, Βασιλαντωνόπουλος (58’ Αργυρόπουλος).
Στα Χανιά ο τοπικός AOX κρατούσε τη νίκη επί της Ρόδου μέχρι το 95’ με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο τελικό 1-1. Η ομάδα των Χανίων παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στο παιχνίδι με τους Ροδίτες και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα χάρις στο πρώτο τέρμα του Βασίλη Πλουσή. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός με σουτ στο 58’ έκανε το 1-0 ενώ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Συροκάκης διατήρησε το 0-0 όταν απέκρουσε το πέναλτι του Μαραγκουδάκη. Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΑΟΧ θα έπαιρνε μια σημαντική νίκη, στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Αλέκος Κακλαμάνος "πάγωσε" το ΕΣ Χανίων ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Πολύτιμο «διπλό» πήρε ο Αίας Σαλαμίνας με 1 - 0 μέσα στον Ασπρόπυργο επί της ομώνυμης ομάδας , μ ε πέναλτι που πέτυχε στο 3’ ο Καραχάλιος.
Τέλος Πανηλειακός και ΠΑΟ Ρουφ δεν αγωνίστηκαν σήμερα και πήραν άκοπα τρίποντα , καθώς οι αντίπαλοί τους βάσει προγράμματος, Κεραυνός Κερατέας και Αγία Παρασκευή έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα

Η 28η Αγωνιστική
ΑΟ ΧΑΝΙΑ - ΡΟΔΟΣ                                         1-1
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ         2-0
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ          3-0
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΟΛ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ          1-0
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ             0-1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ              3-0
ΠΑΟ ΡΟΥΦ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                    3-0 α. α.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ   0-3 α. α.

Η Βαθμολογία
( Σε 28 αγώνες)
1. Παναχαϊκή
42-17
55
2. Ηρακλής Ψαχνών
38-21
53
3. Βύζας Μεγάρων
35-19
51
4. Ρόδος
34-21
50
5. Πλατανιάς Χανίων
36-17
49
6. Κόρινθος
35-18
47
7. Απόλλων Σμύρνης
33-25
44
8. Παναιγιάλειος
24-26
40
9. Αίας Σαλαμίνας
30-37
37
10. ΠΑΟ Ρουφ
33-30
36
11. Χανιά
33-37
36
12. Πανηλειακός
21-23
34
13. Ασπρόπυργος
27-31
34
14. Ολυμπιακός Χερσον.
19-29
24
15. Αγία Παρασκευή
13-53
16
16. Κεραυνός Κερατέας
8-58
6

Ν. Νικολόπουλος: « Η μαύρη τρύπα στα Οικονομικά του ΙΚΑ φτάνει τα 2,5 δισ ευρώ. Η υστέρηση εσόδων το πρώτο δίμηνο του 2011 αγγίζει το 16,5%.».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ν. Νικολόπουλος, με αφορμή την συνεχιζόμενη ειδησεογραφία για τα προβλήματα ρευστότητας του ΙΚΑ,  προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Η μαύρη τρύπα στα Οικονομικά του ΙΚΑ φτάνει τα 2,5 δισ ευρώ. Η υστέρηση εσόδων το πρώτο δίμηνο του 2011 αγγίζει το 16,5%. Από τις αρχές του έτους το ΙΚΑ έχει προχωρήσει σε συναλλαγές REPOS αξίας 1 δισ. ευρώ με χρήση ομολόγων. Η ανησυχία των ασφαλισμένων για τις συντάξεις τους μεγαλώνει. Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΙΚΑ οφείλουν άμεσα να δώσουν την πλήρη εικόνα των οικονομικών του Ιδρύματος αλλά και τις εγγυήσεις και το σχέδιο εξασφάλισης της χρηματοδότησής του. Η σύνταξη μαζί με την εργασία είναι όλη η ζωή ενός ανθρώπου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν και απαιτούν την αξιοπρέπειά τους».

70 χρόνια από την 6η Απριλίου του 1941 και την απρόκλητη γερμανική επίθεση.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Μια σημαντική Εθνική Επέτειος κινδυνεύει να περάσει απαρατήρητη μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Σίγουρα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες είναι πολλά και σοβαρά και ο καθένας βλέπει τη ζωή του να χειροτερεύει συνεχώς. Όλα αυτά όμως δεν πρέπει να γίνουν αιτία να λησμονήσουμε εκείνους τους σταθμούς που σημάδεψαν την πορεία του λαού μας και σφράγισαν την νεότερη ιστορία της Πατρίδας μας.
            Σήμερα, συμπληρώνονται 70 χρόνια από την 6η Απριλίου του 1941, από την ημέρα δηλαδή εκείνη, που η -επί σχεδόν έξι μήνες- μαχόμενη Ελλάδα εναντίον των Ιταλών δέχθηκε την απρόκλητη γερμανική επίθεση.
Σαν σήμερα ξεκίνησε η Μάχη των Οχυρών και ακούστηκε το δεύτερο ελληνικό «ΟΧΙ», που έστειλε το μήνυμα σε ολόκληρη την πολιτισμένη ανθρωπότητα ότι οι Έλληνες, για άλλη μια φορά, στην ιστορία τους, επέλεξαν το δρόμο της θυσίας και της τιμής και όχι της ατίμωσης.
            Η σημερινή οικονομική περιπέτεια που ταλανίζει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ας μη γίνει αφορμή να ξεχάσουμε την τεράστια προσφορά σε ετούτο τον τόπο, σε όλους εμάς, της γενιάς των πάππων και των πατεράδων μας».

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Μην ακούω για... διάλυση (VIDEO) Συνέντευξη του Σωτήρη Μαυρονάσιου

Ο πρόεδρος της Κορίνθου Σωτήρης Μαυρονάσιος απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες σε στέκια φιλάθλων ότι η ομάδα της Κορίνθου άρχισε να το “διαλύει”, ότι “όσο αυτός θα είναι πρόεδρος στην ομάδα κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψει να γίνει ποτέ. Ίσα -ίσα που μετά το τέλος του πρωταθλήματος θακαλέσει μια μεγάλη γενική συνέλευση στην διάρκεια της οποίας θα επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι της ομάδας για την νέα σαιζόν.

Όσο για την επαναδιαπραγμάτευση των “υψηλών” συμβολαίων και αυτά είναι του Αρχοντάκη ,του Παυλίδη και του Ψυχογιόπουλου δήλωσε πως κάλεσε τους συγκεκριμένους παίκτες και τους εξήγησε ότι και λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω της εξόδου της ομάδας από τους στόχους της πρέπει να μειωθούν τα συμβόλαιά τους ώστε να παραμείνουν παίκτες της Κορίνθου.

Απ ότι μας δήλωσε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος οι παίκτες έδειξαν κατανόηση και συμφώνησαν μαζί του για αναπροσαρμογές των συμβολαίων τους..

Όσο για τον Μαρίνο είπε ότι μόνος του ζήτησε να αποδεσμευτεί για να πάει να παίξει μπάλα σε ομάδα της Αυστραλίας απ’όπου και κατάγεται.

Δείτε το σχετικό βίντεο : 



 sfedona.gr

Μεγάλη πρόκριση για Πανόπουλο πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας

Ο Κυπελλούχος Ηλείας ΠΦΟ Πανόπουλου νίκησε στην Κεφαλονιά τον τοπικό Ολυμπιακό με 2 - 0 και πέρασε στην επόμενη (β') φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας,οπου δε θα αγωνιστεί καθώς περνάει χωρίς αγώνα αυτόματα στην γ' φάση όπου πιθανότατα θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Πάμισο ή Τριταιϊκό.
Η ομάδα της Ορεινής Ηλείας ήταν καλύτερη από την ομάδα του Αργοστολίου , αν και τις χωρίζει μια κατηγορία, με τον Ολυμπιακό να παίζει στη Δ’ Εθνική και τον Πανόπουλο στην Α’ Ηλείας όπου με γκολ των Τσαγκάρη στο 30' και Παναγιωτακόπουλου στο 90' πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Καραΐσκος, Περιβολάρης, Ντανουσάι (61’ Πολλάκης), Βιτοράτος, Λούλουδας, Φωκάς, Μοσχονάς (71’ Αντωνάτος), Αμούργης, Λαμπρόπουλος, Μπαζάρογλου, Βουκελάτος
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ: Γερακάρης, Μουζής, Ν. Χριστόπουλος, Ψυχούλας, Μοσχογιάννης, Μιτρόφ, Θ. Χριστόπουλος (80’ Παναγιωτόπουλος), Χρονόπουλος, Σίνος (70’ Φ. Παναγόπουλος), Τσαγκάρης(75’ Παναγιωτακόπουλος), Αθανασόπουλος.

Η Ελλάδα Βέλου στην επόμενη φάση του Κυπέλλου , νίκησε με 1 – 0 το Τσιλιβί Ζακύνθου

Η Ελλάδα Βέλου νικώντας με 1 – 0 το Τσιλιβί Ζακύνθου στην πρεμιέρα του ερασιτεχνικού Κυπέλλου Ελλάδος πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Η ομάδα του Βέλου διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και κατόρθωσε , αγωνιζόμενη για 25 λεπτα με παίκτη λιγότερο να πάρει την πρόκριση από την αξιόμαχη ζακυνθινή ομάδα
Στο 48΄ ο Δρόσος έχασε ευκαιρία για το Τσιλιβί  όταν βγήκε τετ α τετ με τον Κουρούμαλη, που του εξουδετέρωσε το πλασέ , ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κλαδάκης  γιά την Έλλάδα σουτάρει η μπάλα στο δοκάρι του Μάργαρη
Ο Γεωργίου στο 52΄παίζει το "ένα - δύο" με τον Αθανασόπουλο κι ο τελευταίος με σουτ σημειώνει το 1-0 για την Ελλάδα Βέλου
Στο 67' ο Τάλιος της Ελλάδος Βέλου αντίκρισε τη 2η κίτρινη από το διαιτητή της συνάντησης Γκοβέση και αποβάλλετε από τον αγώνα.
Στο 80' ο Δρόσος για το Τσιλιβί με σουτ απο πλάγια βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα Κουρούμαλη.
Από τη Ελλάδα Βέλου ξεχώρισαν οι Ραπανάκης, Γεωργίου και ο Βελέτζας ενώ από την νησιώτικη ομάδα διακρίθηκαν οι Δρόσος , Βυθούλκας, και ο Κρεζίας
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ: Κουρούμαλης, Ποτήρης, Τάλιος, Σαββίδης, Ραπανάκης, Σάνι ( 46’ Αθανασόπουλος), Αντρέα, Βελέντζας, Θανάσι ( 70' Ρούπας.), Γεωργίου, Κλαδάκης (65 ' Αντωνόπουλος)
ΑΟ ΤΣΙΛΙΒΗ: Μάργαρης, Σοφός Ι., Σοφός Δ., Κλάδης, Βυθούλκας, Ντόβρος, Μαρίνος, Διαμαντής, Δρόσος, Κάρδαρης ( 65’ Μαρούδας ), Κρεζίαs

Πάνος Παναγιωτόπουλος Η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΞ να διασαφηνίσει τα δημοσιεύματα με την παραπομπή στη Χάγη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τον τελευταίο καιρό πολλαπλασιάζονται τα δημοσιεύματα, που φέρουν στελέχη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να συμφωνούν με την παραπομπή στη Χάγη και άλλων – πλην της υφαλοκρηπίδος – ζητημάτων, που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και τίθενται από την πλευρά των γειτόνων μας. Επειδή – αν συμβαίνει κάτι τέτοιο – πρόκειται περί ριζικής ανατροπής της θέσης, που μέχρι τώρα ακολουθούσε η χώρα μας, καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΞ να διασαφηνίσει, με τον πλέον άμεσο και κατηγορηματικό τρόπο, όλες τις πλευρές αυτού του πολύ σοβαρού θέματος».

Παραδέχονται τώρα το φιάσκο της 25ης Μαρτίου



Της Σοφίας Βούλτεψη

Επίσημη παραδοχή από τον ίδιο τον  Πρόεδρο της Κομισιόν για το φιάσκο της 25ης Μαρτίου είχαμε χθες. Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο παραδέχθηκε – κάτι που δεν έχει ακόμη παραδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση, που θριαμβολογεί συστηματικά με οποιοδήποτε αποτέλεσμα και οποιαδήποτε απόφαση – πως ο μηχανισμός ο οποίος αποφασίσθηκε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν διαθέτει τα απαραίτητα «εργαλεία» για να βοηθηθούν πραγματικά τα κράτη που βρίσκονται σε ανάγκη.

Να αποκηρύξουν μετά βδελυγμίας τον εαυτό τους και τον μισθό τους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το συμπέρασμα που εξάγεται από τις τοποθετήσεις των πολιτικών του συνόλου του πολιτικού φάσματος, από τις άλλοτε ευρηματικές και άλλοτε δραματικές ανακοινώσεις των κομμάτων, από τις «πνευματώδεις» ατάκες που ακούγονται εντός και εκτός κοινοβουλίου, από τα όσα λέγονται σε διάφορες εκπομπές, είναι ότι δεν πρόκειται να καταλάβουν τι συμβαίνει αν δεν ανασταλεί πλήρως η καταβολή των μισθών τους.

Ανήκω σ’ εκείνους που πίστευαν πάντα ότι οι πολιτικοί που αξίζουν πρέπει να πληρώνονται πολύ καλά. Η καταστροφή που ζούμε σήμερα, όμως, καταδεικνύει ότι όχι μόνο έχουν πάει χαμένοι τόσοι μισθοί επί τόσες δεκαετίες, αλλά και ότι οι μισθοί (και οι μίζες, και οι μίζες) κατέληξαν σε ανθρώπους που προκάλεσαν βλάβη στη χώρα.

Και το χειρότερο: ΔΕΝ καταλαβαίνουν τι σημαίνει να βλέπει ένας συνταξιούχος μια σύνταξη των 800 ευρώ να μετατρέπεται σε ψίχουλα της τάξης των 500 ευρώ. Είναι όλοι τους στη λογική του «τι να κάνουμε, το ξέρουμε οι άνθρωποι περνούν δύσκολα, αλλά χρειάζονται οι θυσίες, είχαμε φθάσει στο χείλος της χρεοκοπίας». Έτσι απλά!

Συγγνώμη, αλλά γι’ αυτή την καταστροφή ευθύνεται κανείς; Προτίθεται να πληρώσει κανείς; Πολιτικά, αλλά και οικονομικά. Οι βουλευτικοί μισθοί δίδονται με αντάλλαγμα κάποια εργασία. Αυτή τη στιγμή, τι εργασία προσφέρεται όμως; Εδώ καθημερινά διαπιστώνεται πως δεν είχαν διαβάσει ούτε τους όρους του μνημονίου που ψήφισαν.

Με αποτέλεσμα να διαφωνούν με τον εαυτό τους! Χθες είχαμε πάλι τα ίδια στον κοινοβουλευτικό τομέα οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – γιατί παίρνουμε μέτρα, γιατί δίνουμε λεφτά στις τράπεζες. Ενώ όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στο μνημόνιο. Το οποίο ψήφισαν!

Έχουμε και τις δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, όπου κάθε φορά λένε κάτι το άστοχο, μετά προσπαθούν να τα μπαλώσουν – αλλά ως γνωστόν η διόρθωση είναι χειροτέρα του λάθους.

Έχουμε και τους απολύτως σιωπηλούς, που απλώς ζεσταίνουν τα έδρανα της Βουλής και των οποίων την ύπαρξη αγνοεί το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων.

Έχουμε και αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ένα λεκτικό ατόπημα του αντιπάλου για να το κάνουν σημαία και να απασχολούν την κοινή γνώμη με ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Έχουμε και αυτούς που ζητούν… καταδίκες. Ο δήμαρχος Καμίνης θέλει να καταδικάσει ο πρώην δήμαρχος Κακλαμάνης την κατάληψη από τους συμβασιούχους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλει να καταδικάσει ο κ. Σαμαράς την τελευταία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Άλλοι ζητούν από τον Τσίπρα να καταδικάσει τις εκδηλώσεις των πολιτών κατά πολιτικών.

Ναι, αλλά όταν πιέζεις κάποιον να προχωρήσει σε μια καταδίκη, το ζητάς για να κάνεις αποσπασματική χρήση. Και, δεν κατάλαβα! Γιατί κάποιος να καταδικάσει κάτι επειδή του το λέει ο άλλος; Μοιράζει κανείς πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης και δεν το ξέραμε; Απαιτεί κανείς δηλώσεις μετανοίας; Επιδιώκει κανείς ανανήψεις μετεμφυλιακού τύπου;

Αν ψάχνουν για ανανήψαντες, να τους θυμίσω πως πρέπει πρώτα να εντάξουν τους εαυτούς τους στο πάνθεον των δηλωσιών του 21ου αιώνα.

Έχω έτοιμη την δήλωση (από παλιά, αν και με μικρή τροποποίηση): «Αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας τον εαυτό μου και τον μισθό μου»!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Απαράδεκτα όσα συμβαίνουν στο ΑΠΕ

Image












Σιγή ιχθύος τηρεί η κυβέρνηση αρνούμενη να απαντήσει στις ερωτήσεις, που επί τρεις μήνες υποβάλλονται από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για τα όσα απαράδεκτα λαμβάνουν χώρα στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων και αφορούν σε προκλητικές ενέργειες και αποφάσεις του διευθυντή κ. Μάτσικα Ηλία.
Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου ασκώντας πιέσεις προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για τα τεκταινόμενα στο ΑΠΕ, επανέρχεται με νέα επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Μάτσικας κόβει αυθαιρέτως επί πλέον 10% από τους μισθούς των εργαζομένων, περικόπτει και το 50% του ημερομισθίου τους, γιατί προχώρησαν σε στάσεις εργασίας, ενώ για πέμπτο μήνα δεν γνωρίζουν πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

6/4/11 - Συνεδρίαση του Τομέα Μ.Μ.Ε. της Ν.Δ. - 31/3/2011

Συνεδρίασε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011, ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, στο νέο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην Αθήνα.

Η συνεδρίαση έγινε υπό τον Τομεράρχη, βουλευτή Ευβοίας, κ. Σίμο Κεδίκογλου. Συμμετέχω στον τομέα των ΜΜΕ της Ν.Δ. μαζί με την κα Βασιλική Τζότζολα, την κα Μαγδαληνή Καρακόλη, τον κο Πέτρο Αρβανίτη, τον κο Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, τον κο Βασίλη Παπαδόπουλο, τον κο Δημήτρη Τσιγκούνη και τον κο Μιλτιάδη Χρυσομάλλη.

Ήταν η δεύτερη συνεδρίαση του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης ΜΜΕ. Συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα θεσμικού χαρακτήρα, δεδομένης και της, εν αναμονή, ανακοίνωσης λεπτομερειών σχετικά με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση σχετικά με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εντοπίστηκαν ακόμα μια φορά παράδοξα, παραλείψεις και ανεξήγητες ενέργειες στο ΑΠΕ, στοιχεία που δείχνουν την κυβερνητική ασυνεννοησία και τις αυθαιρεσίες που συμβαίνουν. Ενδεικτικά, ο Διευθυντής του ΑΠΕ έκοψε αυθαιρέτως επί πλέον 10% από τους μισθούς των εργαζομένων και περιέκοψε το 50% του ημερομισθίου τους, γιατί προχώρησαν σε στάσεις εργασίας, ενώ  για πέμπτο μήνα οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστο με ποια διαδικασία εγκρίθηκαν προσλήψεις και με ποια κριτήρια πραγματοποιήθηκαν.

Σε θεσμικό επίπεδο, κατά τη συνεδρίαση του Τομέα αναλύθηκαν προτάσεις των φορέων σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο και κατατέθηκαν πολλές προτάσεις από τα μέλη του τομέα με στόχο να ενταχθούν σε ένα γενικότερο προγραμματικό πλαίσιο για το χώρο των ΜΜΕ.

Συζήτηση έγινε επίσης για διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα που μπορούν να ενισχύσουν τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες των ΜΜΕ - κυρίως των περιφερειακών - και εντοπίστηκαν ζητήματα για τα οποία χρειάζεται εμπεριστατωμένη ενημέρωση από εξειδικευμένους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Χρήσιμο συμπέρασμα της συνεδρίασης ήταν το ότι δεν αρκεί απλώς η ύπαρξη ενός καλού θεσμικού πλαισίου για τα ΜΜΕ, χρειάζεται να μπορεί να εξασφαλιστεί και η βιωσιμότητά τους, γεγονός που θα συντελέσει αποφασιστικά στην πλήρη ελευθερία άποψης στα ΜΜΕ και στην διαρκώς επιδιωκόμενη αποφυγή φαινομένων εξάρτησης ή κατευθυνόμενης ενημέρωσης.

Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011.


Βασίλειος Μπαλάφας
Μέλος Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας

Ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Στις 12 Μαϊου θα αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανακοίνωσε και επισήμως το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας στη δημοσιότητα τις ακριβείς ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα γενικά και ειδικά μαθήματα, τις εξετάσεις στα εσπερινά γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ, τις προθεσμίες για τις απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε ενδοσχολικό επίπεδο, τις  υγειονομικές εξετάσεις για τα ΤΕΦΑΑ .
Όπως πάντα, οι εξετάσεις ξεκινούν με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας, γενικής παιδείας.
Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά τα σχολεία κλείνουν τόσο νωρίς, για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου, αλλά και οι εξετάσεις ολοκληρώνονται για τα γενικά μαθήματα στις 25 Μαϊου, για τα ΕΠΑΛ στη 1 Ιουνίου, ενώ τα ειδικά μαθήματα ξεκινούν στις 11 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 20 του ίδιου μήνα. Στις 8 με 22 Ιουνίου διεξάγονται οι υγειονομικές εξετάσεις και η πρακτική δοκιμασία υποψηφίων στα ΤΕΦΑΑ
 Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με την πλήρη παρουσίαση του οδηγού των εξετάσεων για τις πανελλήνιες έχει ως εξής:
(Πατήστε εδώ για να την δείτε)

Παιχνίδια «φωτιά» σε Πάτρα και Ψαχνά

Μόλις μια βδομάδα έχει περάσει από το επεισόδιο της Ριζούπολης, όπου ο Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε επίθεση από τον πρόεδρο του Απόλλωνα, Σταμάτη Βελλή και οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στην Πάτρα για το μεγάλο παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής. Πολύ ενδιαφέρον εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου σε αυτό το ματς, που το κλίμα αναμένεται να είναι τεταμένο.
Νίκη για να εδραιωθεί στην κορυφή θέλει η Παναχαϊκή, ενώ από την άλλη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν έχει περιθώρια απώλειας, αν θέλει να μείνει μέσα στο κόλπο της ανόδου.
Αυτό όμως δεν είναι το μόνο μεγάλο ματς της αγωνιστικής, αφού και στα Ψαχνά ο τοπικός και δεύτερος στη βαθμολογία Ηρακλής υποδέχεται τον τρίτο Πλατανιά Χανίων, σε ένα ματς δίχως αύριο!
Η Ρόδος έχει δύσκολο έργο κόντρα στα Χανιά στην Κρήτη, ενώ πονηρό ματς υπάρχει και για τον Βύζαντα, που κοντράρεται με τον Παναιγιάλειο στο γήπεδο του. Τέλος, η Κόρινθος παίζει εντός με την Χερσόνησο και ο Ασπρόπυργος με τον Αίαντα Σαλαμίνας, σε ένα καθοριστικό ματς για την σωτηρία.

28η αγωνιστική (16:00)

Χανιά-Ρόδος
Παναχαϊκή 2005-Απόλλων Σμύρνης
Βύζας-Παναιγιάλειος
Κόρινθος-Ολυμπιακός Χερσονήσου
Ασπρόπυργος-Αίας Σαλαμίνας
Ηρακλής Ψαχνών-Πλατανιάς Χανίων

Ξεκινά το ερασιτεχνικό Κύπελο - Η Ελλάς Βέλου αντιμετω πίζει το Τσιλιβί Ζακύνθου

Σε λιγότερο από μία ώρα ,στις 13.30 , στο Δημοτικό Στάδιο του Βέλου, η Κυπελλούχος Κορινθίας Ελλάς Βέλου υποδέχεται για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών την Κυπελλούχο Ζακύνθου ομάδα του Τσιλιβί.
Η Ελλάς Βέλου του Σταύρου Μπινιάρη που διεκδικεί το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας και την άνοδο στη Δ΄ εθνική καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 68 βαθμούς, πίσω από τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου που έχει 69 θέλει να πετύχει την νίκη - πρόκριση για την επόμενη φάση με την πιθανή εντεκάδα να αποτελείται από τους: Κουρούμελη, Πολυδωρόπουλο, Δανιήλ Β., Σαββίδη, Βελέντζα, Μαρτίνο, Αθανασόπουλο, Ρούπα, Κλαδάκη, Αντωνόπουλο και Αράπι.
Από την άλλη πλευρά στη ζακυνθινή ομάδα του Τσιλιβή, που κατέκτησε το τρίτο κύπελλο στην ιστορία του και αποτελεί την πρώτη ομάδα μετά τον ΑΠΣ Ζάκυνθος που έχει κατακτήσει πάνω από δύο φορές το τρόπαιο, το κλίμα είναι πολύ καλό μετά την κατάκτηση του κυπέλλου κόντρα σε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας (Αστέρα Μαχαιράδου - Δ΄ εθνικής), ενώ και στο πρωτάθλημα η ομάδα είναι δεύτερη και θα διεκδικήσει την άνοδό της. Η ομάδα του Πατρίκ Ενγεκμά δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα Ο Γιακουμέλος Α. έχει υποστεί διάστρεμμα και δεν υπολογίζεται για το ματς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Στεφανόπουλου, ο οποίος τραυματίστηκε στα πλευρά στον τελικό. Διαιτητικό τρίο της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Γκοβέσης Δημήτριος με βοηθούς τους Σαμέται Κωνσταντίνο και Κύριο Δημήτριο όλοι της ΕΠΣ Αρκαδίας.Το Τσιλιβή αναχώρησε το πρωί στις 6 από τη Ζάκυνθο και θα επιστρέψει το ίδιο βράδυ, αφού το ματς θα ξεκινήσει στις 13.30 ώστε να προλάβει το τελευταίο πλοίο από Κυλλήνη.

άλλοι αγώνες του Κυπέλλου στον ίδιο όμιλο
Στον ίδιο όμιλο ο Πάμισος είναι ο κάτοχος του τίτλου του Κυπέλλου της ΕΠΣ Μεσσηνίας υποδέχεται τον Τριταιϊκό, τροπαιούχο Αχαΐας που με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά το 3-3 κόντρα στην Καλαμάτα για το πρωτάθλημα, θα προσπαθήσει να αποκλείσει , μέσα στην Μεσσήνη τον Πάμισο και να προχωρήσει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Στόχος της ομάδας της Μεσσήνης είναι να προχωρήσει στο θεσμό αλλά πάνω απ' όλα εκείνο που προέχει είναι η παραμονή. Για αυτό τον λόγο ο τεχνικός Κλάδης θα δώσει στον σημερινό αγώνα ευκαιρίες σε παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Λογικά θα προφυλαχθεί και ο Μπεγέτης, ο οποίος έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού.

Τέλος στο Αργοστόλι ο Ολυμπιακός Κεφαλλονιάς στις 14.00 αντιμετωπίζει τον Κυπελλούχο Ηλείας ΠΦΟ Πανόπουλου.


Στον 6ο όμιλο του κυπέλλου
Ο Παναρκαδικός με τον Αντώνη Μαυρέα στον πάγκο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση υποδέχεται σήμερα στην Τρίπολη , στα πλαίσια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών την Τετάρτη τη Σπάρτη με στόχο φυσικά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στην Αργολίδα η κάτοχος του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ρίχνεται σήμερα στη μάχη του θεσμού με στόχο και φέτος τη διάκριση. Η ομάδα του Γιάννη Δουβίκα υποδέχεται το Κορωπί και θέλει να συνεχίσει στο Κύπελλο. Τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Δουβίκα, ο οποίος θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Μπόμπου (τραυματίας), Τριμπόνιας (τιμωρημένος).
Ο Παναγιώτης Σκόνδρας θα είναι ο αντικαταστάτης του Γεωργαρά στον πάγκο της Χαλκίδας. Ο Σκόνδρας μάλιστα θα είναι σήμερα Τετάρτη στον πάγκο στο Κύπελλο Ερασιτεχνών στον αγώνα του Α. Ο. Χαλκίδας με αντίπαλο τον Αστέρα Μαγούλας του οποίου ο μεγάλος στόχος είναι φυσικά ο τίτλος και η άνοδος. Βέβαια από τη στιγμή που η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΠΣΔΑ συμμετέχει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών με στόχο την πρόκριση αν και ο πρώτος στόχος παραμένει η άνοδος.

Η φάση των τελικών αγώνων παιδικού πρωταθλήματος Κορινθίας

Σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Απριλίου 2011 και ώρα 19.00 στα γραφεία της Ε. Π. Σ. Κορινθίας  θα γίνει κλήρωση για την φάση των τελικών αγώνων παιδικού πρωταθλήματος  περιόδου 2010-2011. Η παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων που συμμετέχουν είναι απαραίτητη. Τα Σωματεία που μετέχουν στην φάση των τελικών  του Παιδικού Πρωταθλήματος περιόδου 2010-2011 είναι:   
1. ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2. ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 3. ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 4. ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 5. ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 6. ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 8. ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 9. ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 10 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 11. ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 12.ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 13. ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ 14. ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 15. ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ 16. ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.

Κώστας Κόλλιας: « Βάλλονται πανταχόθεν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες»

Συνάντηση με εκπροσώπους των πολυτέκνων του Νομού είχε τη Δευτέρα ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, κατά την οποία συζήτησαν τις κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά και τα νέα μέτρα που προγραμματίζονται, και που πλήττουν..
τις πολύτεκνες οικογένειες. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην εκπομπή "Απέναντι στα γεγονότα" ανάμεσα στην Κατερίνα Φαρμάκη και στον Κώστα Κόλλια



Δείτε  όλη την εκπομπή "Απέναντι στα γεγονότα" με την Τζένη Σουκαρά η οποία προβλήθηκε απο την τηλεόραση του DR την Δευτέρα 4 Απριλίου με καλεσμένους την βουλευτή Κατερίνα Φαρμάκη και Κώστα Κόλλια. Μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση πάνω σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας...(βίντεο)

Απέναντι στα Γεγονότα,Κατερίωα Φαρμάκη-Κώστας Κόλλιας,4-4-2011 from DRTV Greece on Vimeo.
Αναρτήθηκε από Τζένη Σουκαρά

Jenny's World