Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

VIDEO από τη νέα σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του σεισμού




Περίπου στις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα, 17:30 ώρα Ελλάδας) η γη σείστηκε ξανά από τα 7,4 Ρίχτερ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.
Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην επαρχία Μιγιάγκι, όπου βρίσκεται και η πόλη Σεντάι, επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού και του γιγαντιαίου τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους, το CNN μετέδωσε ότι οι εργαζόμενοι εκκένωσαν τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Η TEPCo όμως ανακοίνωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό της 11ης Μαρτίου συνεχίζονται κανονικά και κανένας από τους έξι αντιδραστήρες δεν έχει εμφανίσει νέες ζημιές.

Επίσης, δεν αναφέρθηκαν ζημιές από το νέο σεισμό. Η περιοχή της Φουκουσίμα, πάντως, έχει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

newsit.gr

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Ματαίωση υποδοχής Δημοτών στο Δερβένι

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος
κ. Αντώνης Κλαδούχος

την Τρίτη 12 Απριλίου 2011
δεν θα δεχτεί τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι
λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Θέσεις εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (7/4)

H Ελληνική Αστυνομία επανήλθε στο προσκήνιο των προσλήψεων εκδίδοντας νέα προκήρυξη που αφορά την πρόσληψη 225 καθηγητών στις Σχολές Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα και τη Βέροια για το...
  εκπαιδευτικό έτος 2011 - 2012.
Από το σύνολο των θέσεων οι 62 απευθύνονται σε τακτικούς καθηγητές και οι υπόλοιπες σε αναπληρωματικούς. Οι προσληφθέντες θα διδάξουν νομικά μαθήματα. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα εξής γενικά προσόντα:

Η εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη, πριν το θάνατό του... (video)

Ο Χαρίλαος Φλωράκης, ήταν Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ. Πριν φύγει από τη ζωή, ζήτησε να εξομολογηθεί. Ο Πατέρας Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης, μιλάει ως αυτόπτης μάρτυρας στα βίντεο που ακολουθούν: .........







agioritikovima.gr

 από tromaktiko

Προστατεύονται οι μέλισσες ;

Μια συναρπαστική αποκάλυψη, που υπενθυμίζει ότι τουλάχιστον κάποια είδη έχουν τον τρόπο να προσαρμόζονται στις ανθρώπινες παρεμβάσεις, έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες.
Οι μέλισσες, υποστήριξαν, εντοπίζουν τα...

 παρασιτοκτόνα στη γύρη που μεταφέρεται στο μελίσσι και τα «απομονώνουν» από την υπόλοιπη αποικία για να την θωρακίσουν.

Νέος πανικός στην Ιαπωνία – 7,4 Ρίχτερ στην επαρχία Μιγιάγκι και προειδοποίηση για τσουνάμι

Με το φόβο του Εγκέλαδου, που δε λέει να εγκαταλείψει την Ιαπωνία, ζουν οι κάτοικοι της επαρχίας Μιγιάγκι.
Περίπου στις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα, 17:30 ώρα Ελλάδας) η γη σείστηκε ξανά από τα 7,4 Ρίχτερ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo. Άμεσα εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι ενώ οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους των ήδη πληγέντων περιοχών να τις εγκαταλείψουν και να μετακινηθούν προς το εσωτερικό της χώρας και σε υψηλότερα επίπεδα.
Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην επαρχία Μιγιάγκι, όπου βρίσκεται και η πόλη Σεντάι, επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού και του γιγαντιαίου τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
Σε συναγερμό οι αρχές, αγωνία για τη Φουκουσίμα Καθησυχαστικοί εμφανίζονται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι υπεύθυνοι του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι δεν προκλήθηκε κάποια ζημιά ούτε φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα από το νέο ισχυρό σεισμό. 
Όπως δήλωσε στο NewsIt ο Κωνσταντίνος Μακρόπουλο, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός αυτός εντάσσεται στην αναμενόμενη σεισμική ακολουθία που έπεται του μεγάλου σεισμού της 11ης Μαρτίου, ενώ το τσουνάμι δεν αναμένεται να υπερβεί το ένα μέτρο.

newsit.gr

Φυλαχτείτε, ραγιάδες, έρχονται οι πασάδες!

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης


ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ, ραγιάδες! Πλακώνουν σήμερα-αύριο οι... πασάδες της τρόικας για να ελέγξουν τους «Νενέκους» μας, αν μάζεψαν μπόλικους φόρους, αν τηρούν πιστά το θεοκατάρατο Μνημόνιο και αν έχουν βάλει μπροστά το ξεπούλημα της χώρας για τα 50 δισ. που πρώτοι αυτοί διέταξαν...

ΜΕΡΕΣ ΟΜΩΣ που βρήκαν! Σαν σήμερα το 1834, σύρονταν στο δικαστήριο να καταδικαστούν σε θάνατο δύο από τους πιο ατίθασους Ελληνες της ιστορίας: ο Κολοκοτρώνης και ο Πλαπούτας. Σε θάνατο, γιατί είχαν υψώσει ανάστημα στην τότε ξένη κατοχή (τη βαυαροκρατία) και τους Ελληνες Νενέκους. Σώθηκαν χάρη στην αρνητική ψήφο του ηρωικού δημοσιογράφου Πολυζωΐδη και του γενναίου δικαστή Τερτσέτη...

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ τις προάλλες: «Πού είναι, ωρέ, πέντε - δέκα ψυχωμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να σηκώσουν μπαϊράκι και να πουν στον αρχηγό τους: «Δεν βγαίνει, πρόεδρε (το «σύντροφε» το έχουν καταργήσει), ετούτο το αναθεματισμένο Μνημόνιο... Δεν δίνει λύση»! Τόλμησαν να το πουν φωναχτά η Βάσω Παπανδρέου, ο Παντελής Οικονόμου, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ιστορικά στελέχη και βουλευτές όλοι τους. Πίσω τους είναι και άλλοι (ένας θεός ξέρει πόσοι), που ψιθυρίζουν πολύ τολμηρότερες σκέψεις, όπως: «Να το καταγγείλουμε», «Να το αλλάξουμε», «Να το βάλουμε στην κρίση του λαού, γιατί αλλιώς πέφτουμε...».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΣ, όμως, έτσι όπως εμφανίστηκε την Παρασκευή στη Βουλή, μοιάζει να έχει φορέσει την περικεφαλαία του Δον Κιχώτη και καβάλα στον... Ροσινάντε (με άλλα λόγια στην εύθραυστη πλειοψηφία και στο 22% της δύναμής του) να... λογχίζει ανεμόμυλους!.. Πώς εξηγείται; Μάλλον διότι παραμένει αφιονισμένος από τα συχαρίκια του πλανητάρχη που τον κολάκεψε γιατί πειθαρχεί τυφλά στο ΔΝΤ, γιατί παρέδωσε πρώτος και καλύτερος (και άνευ ανταλλάγματος) τη Σούδα και το Ακτιο και την Ανδραβίδα στη «Συμμαχία». Και, επιπλέον, γιατί δεν αγοράζει όπλα από τους Ρώσους και δεν επισείει το «βέτο» στα Σκόπια και δεν λέει όχι στο σχέδιο Ανάν και δεν παζαρεύει αγωγούς, «όπως είχε κάνει εκείνος ο επιπόλαιος προκάτοχός του και έφαγε το κεφάλι του»!..
«Φυλαχτείτε, ραγιάδες», φωνάζει από ψηλά η εθνική μας συνείδηση. «Από αύριο θα σας φλομώσουν οι Νενέκοι με οικονομίστικες ορολογίες και με κουδουνίστρες που σκοπό έχουν να σας μουδιάσουν, να σας κάνουν γκιαούρηδες, ίσως και γενίτσαρους...

«ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ξέρετε ότι η ξενοκρατία έχει ζέψει τη δόλια πατρίδα στη μέγκενη της υποταγής, να ανεβάζει νερό εφ’ όρου ζωής, δηλαδή να δουλεύει μόνο και μόνο για να πληρώνει τόκους στους δανειστές. Και ποτέ να μην ανασάνει. Γιατί να μην ανασάνει; Γιατί ο λαός της είναι ατίθασος. Και τώρα (τώρα που τον έχουν κάνει ινδικό χοιρίδιο παγκόσμιας μελέτης) είναι ευκαιρία να σκορπίσει, να κιοτέψει, να ξαναγίνει ραγιάς...».

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ; Τι λέει άραγε η πολύ σκεφτική Βάσω Παπανδρέου; Και ο πολύπειρος Παντελής Οικονόμου; Και οι λιγομίλητοι Κώστας Σκανδαλίδης και Βαγγέλης Βενιζέλος; Τι λέει η αινιγματική Αννα Διαμαντοπούλου; Και τι λέει ο εκρηκτικός Θεόδωρος Πάγκαλος; Οι συνάδελφοί τους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας περιμένουν τον χρησμό τους, όπως τον περίμενε και ο Ιουλιανός ο παραβάτης. Μήπως θα πουν κι αυτοί στον πάντα ζωντανό και εξόχως ανήσυχο κόσμο του ΠΑΣΟΚ εκείνο το «...απέσβετο και λάλον ύδωρ!»;

ΥΓ.: ΧΡΩΣΤΑΩ σήμερα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι με επαινούν ή με επικρίνουν για τα γραφόμενά μου. Από τον πρώην εργοδότη και οικογενειακό φίλο Βαρδή Βαρδινογιάννη (που τον έχω φάει να βγει στη δημόσια ζωή ως κοινώς αποδεκτή προσωπικότητα, αλλά...) έως τον κυρ Αποστόλη, τον αγρότη από τον Γράμμο και το κυρ Γιώργη από την Κρήτη και τον καταπράσινο αλλά ευγενέστατο κ. Κατωπόδη από την Αθήνα και άλλους πολλούς. Τα κείμενά τους είναι η μόνη μου περιουσία, ευτυχώς αφορολόγητη! Θα συνεχίσω μαζί τους να ψάχνουμε για τον... νέο Υψηλάντη! Το υπόσχομαι...

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 4 Απριλίου
 real.gr

Εκπίπτει από το αξίωμα του περιφερειάρχη ο Π. Ψωμιάδης

Καταδικάστηκε από το Εφετείο σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο Π. Ψωμιάδης. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο περιφερειάρχης θα τεθεί σε αργία και θα χάσει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για οποιαδήποτε δημόσια θέση, ακόμα και σε περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης.
Η πλευρά Ψωμιάδη, πάντως, υποστηρίζει ότι πρέπει να διατηρήσει το αξίωμά του, διότι τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης.
Ο Π. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή τριών χρόνων, μετά από καταγγελίες υψηλόβαθμου στελέχους της νομαρχίας για παράνομη μείωση προστίμων σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα.
newsbeast.gr

Μην κοιμάστε στο γήπεδο

newsbeast.gr

Αποκαταστάθηκε προσωρινά το κανάλι του Μόρνου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς, που προκλήθηκε στο κανάλι μεταφοράς νερού στο Σαράντι Βοιωτίας.

Το προσωρινό έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις έξι ημέρες περιλαμβάνει έναν μεταλλικό αγωγό μεγάλης διατομής (Φ2000), που εκτείνεται σε συνολικό μήκος 150 μέτρων.

Ταυτόχρονα, άρχισαν οι εργασίες για την τοποθέτηση - στο ίδιο σημείο - ενός ακόμα αγωγού (δίδυμος), με τη λειτουργία του οποίου θα εξασφαλισθεί η μεταφορά επαρκούς ποσότητας νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου για την τροφοδότηση της Πρωτεύουσας, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του οριστικού έργου.

Το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως την περασμένη Τρίτη εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων (συνολικό μήκος ζημιάς περίπου 100 μέτρα).

newsit.gr

Μήνυση του Αστέρα Τρίπολης στον Αλέξη Κούγια

Οι νομικοί εκπρόσωποι της ομάδας της Αρκαδίας κατέθεσαν έγκλιση κατά του Αλέξη Κούγια για τα όσα υποστήριξε τις προηγούμενες ημέρες.


Εγκλιση κατέθεσαν οι νομικοί εκπρόσωποι των Αρκάδων κατά του Αλέξη Κούγια για αυθαίρετες και αστήριχτες καταγγελίες που συκοφαντούν βαρύτατα πρόσωπα και καταστάσεις.
Ο Αστέρας Τρίπολης και συγκεκριμένα πρόσωπα του συλλόγου θίχτηκαν έντονα από τα όσα υποστήριξε το προηγούμενο διάστημα ο κ. Κούγιας για τα αποτελέσματα της ομάδας με συνέπεια την βάναυση δυσφήμιση του Αστέρα και της διοίκησης.
Μάλιστα, οι δικηγόροι της Αρκαδικής ΠΑΕ είχαν δώσει τον χρόνο και περίμεναν από τον πρόεδρο της Παναχαϊκής να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που έλεγε ότι έχει, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη με συνέπεια όλα όσα είπε περί διεφθαρμένης ομάδας και τα σχετικά να κρίνονται ανακριβή.
Η έγκλιση κατατέθηκε την Τετάρτη (6/4) και πλέον τον λόγο έχει ο αθλητικός εισαγγελέας, κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου

Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Αθήνας - Θρίλερ με επιχείρηση διάσωσης ατόμων

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Χαλκοκονδύλη 44 η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον τρίτο όροφο και πάνω.Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς μέσα στο ξενοδοχείο υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα και γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια με γερανό της πυροσβεστικής να απεγκλωβιστούν. Προς το παρόν είναι άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται μέσα στο "φλεγόμενο" ξενοδοχείο, ενώ δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για πελάτες ή το προσωπικό.

Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Πυροσβεστική που επιχειρεί στο σημείο με 10 πυροσβεστικά οχήματα και 32 πυροσβέστες, ενώ συνεχώς καταφθάνουν και ενισχύσεις.

 


newsit.gr

ΕΑΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ "ΤΣΑΡΟ" ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Στα όριά τους φαίνεται πως έχουν φτάσει οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών. Η Βάσω Παπανδρέου όταν πήρε το λόγο για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα...
τυχερά παιχνίδια απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είπε σε έντονο ύφος: «Δεν το ψηφίζω». Το χαρακτήρισε στυγνό εισπρακτικό μέτρο και τόνισε: «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος». Ο Γιάννης Αμοιρίδης είπε ότι: «Δεν είναι ηθικό», το εν λόγο νομοσχέδιο, ενώ ο Γιώργος Φλωρίδης σε ήπιους τόνους άσκησε κριτική για το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση τους Βουλευτές λέγοντας: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;». Το βασικό θέμα που θέτουν οι Βουλευτές είναι να έχει τον έλεγχο ο ΟΠΑΠ και να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών. Επίσης θεωρούν ότι η επιτροπή που προβλέπεται στο νομοσχέδιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του, επιχείρησε σύμφωνα με πληροφορίες να θέσει τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προ τετελεσμένων. Στις αιτιάσεις των συναδέλφων του απάντησε: «Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;». Ο Δημήτρης Λιτζέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε τους τόνους και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: «Μας κοροϊδεύετε όταν λετε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;». Στο τέλος, αφού είδε ότι σκληραίνουν τη στάση τους οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ο Γιώργος Παπακωνταντίνου σημείωσε με νόημα: «Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο».

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ την ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια...
Σύσσωμοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία ζήτησαν την απόσυρση του κατατεθειμένου νομοσχεδίου φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος αμέσως μετά σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τον πρωθυπουργό

fimotro.blogspot.com

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Όπως γράφει το FIMOTRO

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΔΕΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ!!!

ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΤΡΟΪΚΑ!

Βρήκαν ευκαιρία λόγω της απεργίας των ΜΜΕ για να επιβάλλουν το Μνημόνιο και στον στρατό! Το Συμβούλιο Άμυναςτου Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε πριν από λίγο την...
κατάργηση δέκα κέντρων εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα προκαλώντας αναταράξεις στις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο του "Καλλικράτη" στις Ένοπλες Δυνάμεις, καταργούνται τα κέντρα Εκπαίδευσης : Καλαμάτας, Κορίνθου και παραμένει στην Πελοπόννησο μόνο το στρατόπεδο της Τρίπολης. Καταργούνται επίσης τα κέντρα Νεοσυλλέκτων : το κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα, το 625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα, το κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας, το 557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη, το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, ενώ εφεδρικό παραμένει το Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι! Αυτή η απόφαση ήταν η πρώτη από μια σειρά άλλων αποφάσεων για κατάργηση μονάδων και σχηματισμών σε ολόκληρη την Επικράτεια που επιβάλλει η Τρόικα για την λήψη δραστικών μέτρων περικοπής των λειτουργικών εξόδων του δημοσίου. Η κατάργηση των παραπάνω 10 κέντρων, όπως τονίστηκε πριν από λίγο στο Συμβούλιο Άμυνας θα εξασφαλίσει περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Έχει να γίνει χαμός στις τοπικές κοινωνίες. Ο Καλλικράτης θα καταργήσει και τα... σύνορά μας έτσι όπως το πάει η Τρόικα.
Σ.Σ.
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το βράδυ...

Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.
Πρέπει όλοι να το δούμε...

 
 

Ο Δάσκαλος κι η Επανάσταση – ΟΧΙ του 21 !!!

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε κρίση. Είναι περισσότερο προφανές ότι το βάρος θα πρέπει να πέσει στον υπερτροφικό –αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα που χρόνια τώρα ταΐζει έναν κρατικοδίαιτο, υπερτιμημένο ιδιωτικό.

Να πέσει λοιπόν. Να πουλήσουμε ΔΕΚΟ. Να κλείσουμε επιχειρήσεις. Να «αξιοποιήσουμε» περιουσία. Να μειώσουμε μισθούς. Να καταργήσουμε προνόμια και «προνόμια». Να τα κάνουμε όλα αυτά –κι ας πιστεύουμε μερικοί ότι το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»…
Όμως… όμως να συμφωνήσουμε σε κάτι. Ότι όλα αυτά γίνονται για τη βελτίωση κι όχι για τιμωρία. Δεν τιμωρούμε την ελληνική κοινωνία –το ελληνικό δημόσιο- για την μέχρι σήμερα πορεία του. Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Όπως ένα υπέρβαρο παιδί, δε το ρίχνουμε στη γυμναστική να κάνει γύρους το σχολείο και να γελάνε οι συμμαθητές του, το βάζουμε με σύστημα και πρόγραμμα σε θεραπεία, «να κάψει λίπος» για να γίνει καλύτερο, πιο υγιές, πιο όμορφο –πιο ανταγωνιστικό όπως είναι της μόδας να λέμε.

Αυτό που ζούμε όμως σήμερα πιο πολύ θυμίζει τιμωρία παρά θεραπεία. Οι κυβερνώντες εδώ και ενάμιση χρόνο μας κουνάνε απειλητικά το δάχτυλο, μας λένε πόσο κακοί ήμασταν και πόσα λάθη έχουμε κάνει και ακολουθώντας το κλασικό σύστημα στο καψώνι, μόλις νομίζουμε ότι φτάνει για σήμερα μας φωνάζουν: «ακόμα ένα γύρο!».

Γιατί στο σύνολό της η σημερινή Διοίκηση έχει επιλέξει για τον εαυτό της το ρόλο του «πεφωτισμένου δεσπότη». Της παραδοσιακής πατρικής φιγούρας που νουθετεί και παιδαγωγεί με τη βέργα και το ζωνάρι.

Όμως αυτό το πρόσωπο έχει ένα μειονέκτημα. Δεν έχει συναίσθημα. Αδυνατεί να αφουγκραστεί την κοινωνία και δεν είναι σε θέση να κάνει διάλογο. Θυμηθείτε τώρα πώς κατέληξαν όλες αυτές οι δεσποτείες. Αν βαριέστε την ιστορία θυμηθείτε την εφηβεία σας. Ίδιο ήταν το αποτέλεσμα: Επανάσταση.

Κι αν ακόμα δεν επαναστατήσουμε πάντως –γιατί εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κοινωνία είναι νεκρή- ένα κακό χαμό με γιαούρτια, φάσκελα και πέτρες θα τον κάνουμε.

Πόσοι χωράνε σε ένα ελικόπτερο?

Ανάποδος

Απεργώ, αλλά… εναντίον μας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Απεργία, λοιπόν. Και τα σκυλιά, δεμένα που λένε. Μέχρι το πρωί της Δευτέρας «κατεβαίνουν μολύβια». Κλειδώνουν πληκτρολόγια, χαμηλώνουν οι κάμερες, βουβαίνουν τα μικρόφωνα.

Γιατί; Όχι για τους λόγους που αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ – το κακό έχει πλέον συντελεστεί, η κρίση έχει χτυπήσει και το δημοσιογραφικό επάγγελμα αλύπητα.

Απεργία διότι η πειθαρχία στις αποφάσεις του σωματείου αποτελεί παράδοση αδιαπραγμάτευτη και ψηφισμένη: Λαμβάνοντας μέρος στις αρχαιρεσίες του κλάδου τους κάθε δύο χρόνια, οι δημοσιογράφοι μέλη των Ενώσεων όλης της χώρας, ψηφίζουν και υπέρ της εξουσιοδότησης του σωματείου να υπογράφει συλλογικές συμβάσεις και να κηρύσσει απεργία όποτε αυτό κρίνει. Από την μέτρηση αυτών των ψηφοδελτίων προκύπτουν πάντα… σταλινικά ποσοστά υπέρ της εξουσιοδότησης.

Απεργία, λοιπόν. Αλλά και κριτική. Η ακόλουθη:

Ο Σόρος και ένα ρεπορτάζ από το… μέλλον. Δεν υπάρχουν ειδήσεις – έτσι κι’ αλλιώς!


Της Σοφίας Βούλτεψη

Αν το καλοσκεφθείτε, μόνο οι (καλές) αναλύσεις λείπουν αυτό το απεργιακό τετραήμερο. Δέκα μέρες τώρα οι ειδήσεις είναι ακριβώς οι ίδιες: Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και οι οικονομολόγοι μιλούν για την επερχόμενη αναδιάρθρωση τους χρέους, αναλύοντας τα υπέρ και τα κατά. Και η κυβέρνηση με τον Στρος-Καν και την Κομισιόν διαψεύδουν. Καθημερινά.

Η τελευταία ημέρα δηλώσεων, δημοσιευμάτων και διαψεύσεων για την οποία μπορούμε να μιλήσουμε είναι η Τετάρτη, 6 Απριλίου. Από κει και πέρα, λόγω απεργίας των μέσων ενημέρωσης, μόνο αν γίνει πράγματι αναδιάρθρωση θα το μάθετε. Πάντως την Πορτογαλία στο τσακ την προλάβαμε. Είχαν προηγηθεί, βέβαια, αρκετές σοσιαλιστικές διαψεύσεις για να θεωρείται σίγουρη η προσφυγή της στον μηχανισμό!

Γυαλιά καρφιά το τουρκικό προξενείο της Βεγγάζης από τους αντικανταφικούς

ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, ΕΔΙΩΞΑΝ ΠΛΟΙΟ
Οργή κατά της Άγκυρας


Ειδικού Συνεργάτη
Γυαλιά – καρφιά τα έκαναν οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί στο τουρκικό προξενείο της Βεγγάζης, ενώ έδιωξαν από το λιμάνι και τουρκικό πλοίο.

Όλο και πιο συχνά οι αντικανταφικοί  εκδηλώνουν τον τελευταίο καιρό την οργή τους κατά της Τουρκίας,  με αιχμή του δόρατος την αμφιλεγόμενη στάση του Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εξεγερμένοι δεν ξεχνούν την στενή σχέση Καντάφι – Ερντογάν (ο τελευταίος μόλις τον περασμένο Νοέμβριο έλαβε από τα χέρια του δικτάτορα το… Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), ενώ έχουν ενοχληθεί και από τα ήξεις αφήξεις της τελευταίας περιόδου, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός πότε διακηρύσσει την ανάγκη να τερματιστεί η βία του καθεστώτος και να προστατευτούν οι άμαχοι και πότε δηλώνει πως δεν πρέπει η Δύση να εξοπλίσει τους αντάρτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου NTV, μέλη του αντικαθεστωτικού Συμβουλίου της Λιβύης, πραγματοποίησαν επίθεση (με ξύλα, ρόπαλα, όπλα, μαχαίρια και… κλωτσιές) στο κτίριο του τουρκικού προξενείου της Βεγγάζης, ξηλώνοντας την πινακίδα του και απαιτώντας άμεση απομάκρυνση του προσωπικού του.

Δεν είχε καλύτερη τύχη και ένα πλοίο της Ερυθράς Ημισελήνου (του τουρκικού Ερυθρού Σταυρού), που ετράπη σε άτακτη φυγή από το λιμάνι της Βεγγάζης, όταν δέχθηκε τις φραστικές επιθέσεις των διαμαρτυρομένων, που φώναζαν συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Ερντογάν.


elzoni.gr

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΤΩΡΙΩΝ



Απευθύνθηκαν στην κυβέρνηση, στα κόμματα, στην περιφέρεια. Δεν έλαβαν απάντηση. Με εξαίρεση το ΚΚΕ που εκπρόσωπός του θα μιλήσει στο Ξυλόκαστρο την Κυριακή 10 Απριλίου. Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΤΩΡΙΟΥΧΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ  ΠΩΛΗΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
Ρώτησα το γραμματέα του συλλόγου φυτωριούχων Σωτήρη Σαλλή και μου είπε ότι εισάγεται στην Ελλάδα η ελληνική κορωνέϊκη ελιά με κωδικό Ι38. Επειδή δεν υπάρχει εθνικός φορέας πιστοποίησης ποικιλιών, δικές μας ποικιλίες εξάγονται και εισάγονται ως πιστοποιημένες από ξένα ιδρύματα. Μέχρι και το Μαρόκο έχει φορέα εθνικής ταυτοποίησης.
Η περιοχή μας αποτελεί τη φυτική θερμοκοιτίδα που τροφοδοτεί όλη την χώρα . Από το Ξυλόκαστρο μέχρι το Δερβένι, ο παραλιακός χώρος πρέπει να χαρακτηρισθεί εθνικής σημασίας. Αυτό σημαίνει προστασία, ανάδειξή του και προεκτάσεις στην εκπαίδευση, έρευνα, πιστοποίηση.    



ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
07.04.2011

Ο Γ. Μιχελάκης, για τα υποτιθέμενα 178 εκ ευρώ του δήθεν γαλάζιου υπουργού: "Το χρώμα της λάσπης, είναι πράσινο"


«Το χρώμα της λάσπης είναι πράσινο. Οι αθλιότητες που εκπορεύονται, εδώ και ημέρες, από προπαγανδιστές του ΠΑΣΟΚ για…. δήθεν γαλάζιο υπουργό, με καταθέσεις 178… ανύπαρκτων εκατ. σε ξένη Τράπεζα, αποδεικνύονται τελικά τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο.
Είναι ασύστολα ψεύδη, που είχαν σκοπό να αποπροσανατολίσουν το λαό από το σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ στα υποβρύχια για να πετύχουν επικοινωνιακό συμψηφισμό.
Eλλάδα: Ο Γ. Μιχελάκης, για τα υποτιθέμενα 178 εκ ευρώ του δήθεν γαλάζιου υπουργού: "Το χρώμα της λάσπης, είναι πράσινο" Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», εκπρόσωπος του κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει κανένα στοιχείο για υπουργό «φάντασμα» με 178 εκατ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να ζητήσει άμεσα συγνώμη.
Γιατί με μεθοδεύσεις αδίστακτης προπαγάνδας και συκοφαντίας προκαλεί και προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού, επιχειρώντας να τον αποπροσανατολίσει.
 Όσον αφορά στη νέα λάσπη που εκτοξεύουν για δήθεν «ενδοκομματική κόντρα», είναι το δεύτερο επεισόδιο της ίδιας πολιτικής αθλιότητας, που μετά την αποκάλυψη της πρώτης, οδηγεί στη γελοιοποίηση των κατασκευαστών της».

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Ρεπορτάζ : Κώστας Παπαδής
(από το Βήμα της Κυριακής)
Η πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων συντελείται στην ελληνική αγορά εργασίας. Μία στις δύο νέες προσλήψεις, εντός του 2011, αφορά ελαστικές μορφές απασχόλησης και κυρίως την εκ περιτροπής εργασία, ενώ πάνω από 10.000 συμβάσεις πλήρους...
απασχόλησης, μετατράπηκαν σε μερικής ή εκ περιτροπής εργασία, εντός του πρώτου διμήνου του έτους.

Οι δραματικές αλλαγές στην αγορά εργασίας απεικονίζονται στα στατιστικά στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2011.

Στο νοσοκομείο ο Παύλος Χαϊκάλης

Εδώ και αρκετό καιρό είχε ξεκινήσει η περιπέτεια της υγείας του δημοφιλούς ηθοποιού Παύλου Χαϊκάλη, αλλά λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων δεν είχε δώσει τη δέουσα προσοχή. Όταν τα συμπτώματα του βήχα και της βαρυστομαχιάς έγιναν εντονότερα ο ηθοποιός επισκέφτηκε τους γιατρούς του που του συνέστησαν να μπει γρήγορα στο χειρουργείο.

Τη Δευτέρα το πρωί ο Παύλος Χαϊκάλης εισήχθη στη Γενική Κλινική Αθηνών, όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso. Χθες το πρωί μάλιστα πήρε εξιτήριο από την κλινική και γύρισε σπίτι του, ενώ οι γιατροί του συνέστησαν να τρέφεται ελαφριά και να ξεκουραστεί.

Μπορεί, βέβαια, να βγήκε από το νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν του επέτρεψε χθες να δώσει το «παρών» στην παράσταση που πρωταγωνιστεί, «Ένα βότσαλο στη λίμνη» στο θέατρο Γκλόρια. Σήμερα, όμως, θ' ανέβει κανονικά στο σανίδι προκειμένου να χαρίσει γέλιο στο κοινό του!
newsbeast.gr

Βάζουν στην αποθήκη τη «Σφαγή της Χίου» το αντίγραφο του Ντελακρουά γιατί… προκαλεί τους Τούρκους

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση να μην αναρτηθεί στο επισκευασμένο Μουσείο της Χίου το πιστό αντίγραφο του παγκοσμίως διάσημου πίνακα του Ντελακρουά που αναπαριστά τη σφαγή της Χίου και είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ευρώπη περιγράφοντας τις κτηνωδίες των Τούρκων.
Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η ιστορία αυτή γύρω από την έκθεση ή μη του πίνακα-συμβούλου για τον ελληνικό κρατάει ήδη από το φθινόπωρο του 2009, με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων στο νησί της Χίου να κάνουν λόγο ακόμα και για μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας ως ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς και για να μην «προκαλείται» η Τουρκία.
Το πρωτότυπο του πίνακα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία, εκτίθεται στο Λούβρο και αποτελεί προϊόν έμπνευσης του Γάλλου ζωγράφου Ντελακρουά, ο οποίος, συγκλονισμένος από τη σφαγή περισσότερων από 50.00 Χιώτων στις 30 Μαρτίου 1822 από τους Οθωμανούς, αποτύπωσε το 1824 τη διάσημη ανά την υφήλιο πλέον εικόνα στον καμβά.
Παρά τα συνεχή αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για ανάρτηση του αντίγραφου της «Σφαγής της Χίου», ακόμα και σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Θ. Καράογλου.
newsbeast.gr

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Μιχάλης Κακογιάννης

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας εισήχθη πριν από περίπου μία ώρα, με καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης.
Το γεγονός ότι ο μεγάλος σκηνοθέτης είναι κοντά στην ηλικία των 90 ετών είναι επιβαρυντικός παράγοντας.
Από τις πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε στον ασθενή υπονατριαιμία (μεγάλη πτώση του νατριού), αλλά για την ώρα οι γιατροί δεν μπορούν να προβούν σε ολοκληρωμένη διάγνωση.

newsit.gr

Τι σημαίνουν ΔΠΛ, ΟΧΙΔ και ... ΠΕΚΑΜ; - Οι συντομογραφίες της κρίσης

Η Κρίση έχει φέρει πολλές συντομογροφίες στη ζωή μας. Το Πάμε Λουκέτο, κατέγραψε τις 10 πιο βασικές που χρειάζονται στη καθημερινή μας ζωή:


ΔΕΠΛ = ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΟΧΙΔ = ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ

ΑΚΟΗ = ΑΝΥΠΑΚΟΗ

ΤΑ.ΛΕ.ΠΙ - ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ

ΦΠΚ = ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

ΔΥΜ= ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ

ΜΑ.ΤΑ.ΦΑ= ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

ΠΕ.ΚΑ.Μ= ΠΕΡΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ

ΜΠΟΜΠΟΛ = ΔΙΟΔΙΑ

ΓΑΠ = ΓΑΛΑ, ΑΥΓΑ, ΠΑΤΑΤΕΣ


www.pamelouketo.blogspot.com

newsit.gr

Το θεαματικότερο γκολ της χρονιάς στην Κορινθία!!

Σπάνια έχουμε την τύχη να δούμε όμορφα και κυρίως δύσκολα γκολ. Γιατί μπορεί ένα τέρμα που να σημειωθεί να έχει την ομορφία του αλλά τι γίνεται με το επίπεδο δυσκολίας; Επίσης να υπενθυμίσω πως η τύχη βοηθά τους ικανούς.
Ένα απο τα καλύτερα γκολ που είδα την φετινή σεζόν γενικά σε όποιο ματς και να παρακολούθησα είναι αυτό που θα δείτε παρακάτω στο βίντεο. Σκορερ ο έμπειρος μέσος του Ηρακλή Ξυλοκάστρου Κώστας Τακουμάκης.
Όχι άλλα λόγια απολαύστε..... .

Σχετικο video

 
mykorinthia.gr

Αθηνά Κόρκα: " Ασφάλεια πολιτών ή ανασφάλεια;"

Γράφει η κ. Αθηνά Κόρκα
πρ. Βουλευτής Ν. Δ. Κορινθίας

 Οι κλοπές και οι διαρρήξεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Περιουσίες καταστρέφονται, σπίτια ρημάζονται αλλά και αγροτικές καλλιέργειες και παραγωγή εξαφανίζονται. Σε όλο το Νομό Κορινθίας η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Ανασφάλεια διακατέχει τους κατοίκους.Την ίδια χρονικά περίοδο, εν ονόματι του περιορισμού των δαπανών (λόγω οικονομικής κρίσης) η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων. (Δεν ξεχνάμε, ότι οι αστυνομικοί αναγκάζονται να προμηθεύονται μόνοι τους τον εξοπλισμό τους). Όση δε θέληση και προσπάθεια να κάνουν και να έχουν, δεν μπορούν να παρέχουν την προστασία που απαιτείται ,αφού μειώνεται ο αριθμός τους. Στην περιοχή ιδιαίτερα της Βόχας- Βέλου οι κλοπές είναι συνεχείς και  πολλαπλασιαζόμενες. Την απόγνωση των κατοίκων εκφράζει ο Δήμαρχος σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με την ηγεσία της αστυνομίας.Επιτέλους, αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα των κατοίκων η προστασία και η ασφάλεια.Απαιτείται συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων και ευαισθητοποίηση της πολιτείας για μείωση του συνεχώς αυξανόμενου φαινομένου των κλοπών.

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο. Η 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας.
Η φετινή 7η Απριλίου είναι αφιερωμένη σε ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για τον άνθρωπο, στη μικροβιακή αντοχή και την εξάπλωσή της σε παγκόσμιο επίπεδο.
Είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας η λεπτομερής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση γύρω από το HIV/AIDS έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν οι παρανοήσεις και να διαλυθούν οι μύθοι και οι φόβοι σχετικά με το πρόβλημα του AIDS, που εμφανίστηκε με τη μορφή καταιγίδας και έχει σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις.
Η Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
παγκοσμια-ημερα-υγειας.

Η Κατασκευή Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.


Συνεδριάζει την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011, στη 7η τακτική συνεδρίαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί στις 2.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης» , με 30 θέματα προς συζήτηση στην Ημερήσια  διάταξη.
Μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνονται :
Η Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Π.Ε. Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και του
Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για την υλοποίηση της πράξης «Κατασκευή Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου» προϋπολογισμού 1.605.000,00 €. και η Έγκριση παραχώρησης χρήσης του ΚΗΥ 5121 κρατικού αυτοκινήτου στο Δήμο Ξυλόκαστρου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ των παραπάνω θεμάτων είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες.

ΕΔΩ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ