Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ στα «Γαλάζια» ψηφοδέλτια - Οι επιλογές του Αντώνη Σαμαρά

Ο Σταύρος Δήμας στο Επικρατείας και ο γιός του Χρήστος παίρνει το « βάπτισμα του πυρός» στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας.
Στη Β’ Αθηνών ο Γιάννης Μανώλης και ο « Ευρωστίνιος» Κώστας Μίχαλος

Στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων βρίσκεται η Ν.Δ. που έχει έτοιμο το βασικό κορμό των ψηφοδελτίων, προκειμένου να μην αιφνιδιαστεί στο ενδεχόμενο της πρόωρης κάλπης. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις στο σύνολο των εκλογικών περιφερειών και έχει ανάψει το πράσινο φως σε νέα πρόσωπα, τα οποία σε συνδυασμό με την εμπειρία των εν ενεργεία βουλευτών θα αποτελέσουν ένα δυναμικό μίγμα για την μάχη της κάλπης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής» ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταλήξει να τοποθετήσει υποψήφιο σε εκλόγιμη θέση του επικρατείας τον τέως επίτροπο, αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρο Δήμα, ενώ στην Κορινθία, οι πληροφορίες, θέλουν να παίρνει το βάπτισμά ο γιός του, Χρήστος, καθώς και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορίνθου Κώστας Γιώτης.
Στην υπόλοιπή Πελοπόννησο  θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους η πρώην βουλευτής Νατάσσα Ράγιου  και ο πολιτευτής Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στην Αχαΐα, Ο Γραμματέας Π.Ε της Ν. Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζός ,  ο Δημήτρης Κωστόπουλος και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στην Αρκαδία, Ο Γιάννης Αδριανός και ο Δήμαρχος Ναυπλίου Τάκης Αναγνωσταράς στην Αργολίδα.
Έκπληξη έχουμε στην Ηλεία με την Διονυσία Αυγερινοπούλου, σημερινή βουλευτής στο επικρατείας,  που θα δοκιμάση την μάχη του σταυρού στην ιδιαιτέρα της  πατρίδα μαζί με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Κώστα Τζαβάρα, τον δημοσιογράφο  Διαμαντή  Σειτανίδη , το γιατρό Χάρη  Λαμπρόπουλο  και τον Παναγιώτη  Αδρακτά .
Τέλος στην Μεσσηνία θα παραμείνει ο Αντώνης Σαμαράς όπου θα είναι υποψήφιοι μαζί με τον βουλευτή Κώστα Σαμπαζιώτη , το  νέο στέλεχος  της Ν. Δ Δημήτρη Πτωχο κα τον εν ενεργεία βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο. Στη Λακωνία για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν  την ψήφων των συμπολιτών τους ο πρώην γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης και η πρώην βουλευτής επικρατείας Φεβρωνία Πατριανάκου
Στην Α’ Αθηνών θα δώσουν «μάχη» εκτός άλλων  ο Προκόπης Παυλόπουλος, η  ευροβουλευτής Μαριέτα Γιαννάκου και η Φωτεινή Πιπιλή.
Τέλος στη Β’ Αθηνών νέα πρόσωπα που θα δώσουν  την μάχη του σταυρού είναι ο ο γραμματέας συνδικαλιστικού τ. βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανώλης και πιθανόν ο Ευρωστινιακής καταγωγής, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κώστας Μίχαλος.

Εφυγε ο Νίκος Παπάζογλου

Ενας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς έφυγε σήμερα σε ηλικία 63 ετών. Ο Νίκος Παπάζογλου αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική μουσική, με τα τραγούδια, τους στίχους και τις ερμηνείες του.

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΟ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Ο Τυρός είναι μια όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη 2000 κατοίκων της επαρχίας Κυνουρίας του νομού Αρκαδίας, ανάμεσα στις πλαγιές του Πάρνωνα και τα καταγάλανα νερά του Μυρτώου πελάγους.
Είναι κομμάτι της Ιστορικής Τσακωνιάς όπου ακόμη και τώρα ομιλείται η Τσακώνικη διάλεκτος (αρχαία Δωρική).
Είναι μία από τις πιο παλιές ναυτικές πολιτείες της Πελοποννήσου και οι κάτοικοί του είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη θάλασσα και τη ναυτοσύνη .Κάθε σπίτι και ναυτικός ή ψαράς. Τα εμπορικά καΐκια του όργωναν το Αιγαίο και όλη τη Μεσόγειο.

Δήλωση του Θανάση Δαβάκη για την απώλεια του Νίκου Παπάζογλου

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας  κ. Θανάσης Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Μια ιδιαίτερη φωνή σίγησε πριν από λίγο. Ο Νίκος Παπάζογλου, σημαντικός εκπρόσωπος του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, σημάδεψε ανεξίτηλα τη μουσική ιστορία του τόπου μας, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα με τις παραδοσιακές μας καταβολές, που αυθεντικά διέθετε. Κατέκτησε με το ουσιαστικό πέρασμά του από την ελληνική μουσική «τη δύσκολη και ανεκτίμητη» μοναδικότητα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τους πολλούς φίλους του».

ΙΣΟΠΑΛΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

6ος όμιλος

Ισόπαλο 2 – 2 έληξε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Καλαμάτα που έχει καπαρώσει τον τίτλο και στον Αστέρα Αμαλίάδας . Μοίρασαν βαθμούς με την λευκή ισοπαλία Πάμισος και Εράνη Φιλιατρών. Σημαντική νίκη πέτυχε με 1 - 0 μέσα στη Κυπαρισσία ο Αστέρας Μαχαιράδου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ζαβλάνι-Ατρόμητος Λάππα 0-3
Πάμισος-Εράνη Φιλιατρών 0-0
Καλαμάτα-Αχαϊκή 2-2
Σπάρτη-Διαγόρας Βραχνέικων 2-2
Κυπαρισσία-Αστέρας Μαχαιράδου 1-2
Εθνικός Σαγέικων-Μεσσηνιακός 7-0
Αστέρας Αμαλιάδας-Αχιλλέας/Εθνικός Αιγιάλειας 8-0
Τριταιικός-Κροκεές 3-0


Η βαθμολογία


29
73
29
62
29
53
29
52
29
51
29
50
29
50
30
47
29
44
29
43
29
41
28
32
29
30
29
22
29
20
28
14
29
9


Αστέρας για Γ’ Εθνική


Ο Αστέρας Μαγούλας έκανε ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο καθώς νίκησαν τα Λουκίσια με 3 - 0. Ξεχώρισαν οι νίκες της Χαλκίδα επί του Πόρου με 3 - 0, του ΑΟ Λουτρακίου επί του Παναυπλιακού με 2 – 0 , οι πεντάρες της Ένωσης Μιδέας και των Βρασιών επί των Πέλοπα Κιάτου και Αστέρα Δρεπάνου αντίστοιχά καθώς και η ισοπαλία με σκορ 1 – 1 Παναργειακού -Δάφνης Ερυθρών.
"Ζωντανός" στο κυνήγι της παραμονής έμεινε ο ΑΟΛ μετά την νίκη του με 2 - 0 με τέρματα στο 55' του Χατζηνικολή και στο 71' του Νάστου επί του Παναυπλιακού που έχει τους ίδιους ακριβώς στόχους. Η Λουτρακιώτες πέτυχαν και τα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος και πλέον θέλουν μόνο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια ενώ παράλληλα θέλουν και συνδυασμό αποτελεσμάτων.
ΠΑΟ Λουτρακίου: Βουρνάζος, Χατζηνικολής, Πελέσης (90’ Μούτσος), Δημαράκης, Μαυρέλης, Τσάτσος, Αντωνίου, Νάστος, Χρυσαφίδης (85’ Τσουμάνης), Αποστολάκης, Σακελλαρίου (65’ Τσατσόπουλος).
Πανναυπλιακός Ηρακλής: Παναγιωτόπουλος, Ταμπάκης, Σάκουλης, Συντρίκος (75’ Κατσιαμπής), Παπαγεωργόπουλος, Αντωνόπουλος, Δρυμούρας, Παπουτσής (75’ Ζαχαράκης), Μπουγάς (70’ Παπαϊωάννου), Γκιαούρης, Κοκορομύτης.
Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε η Ένωση Μιδέας όπου "ξέσπασε"  με το βαρύ 6 - 0 επί του Πέλοπα Κιάτου με "εκτελεστές" τους Σταυριανόπουλο (2) , Μήτρου (2) , Τριμπώνια και Ατζαμίδη.
Ένωση Μιδέας: Κατσαούνης, Δρούλιας, Μαρίνης, Ατζαμίδης, Φίλης, Γκολέμης, Σταυριανόπουλος, Μιχαλόπουλος, Τριμπώνιας, Δερμιτζάκης (46’ Τσουρδίνης), Μπούρας (46’ Μήτρου).
Πέλοπας Κιάτου: Χασανμπέλι, Χουσελάς, Μπούκης Μ. Κ. (61’ Κοντάκης), Στασινόπουλος Δ., Παπαβασιλείου, Παπαδημητρίου (79’ Στασινόπουλος Αγ.), Σελλάς, Μανιώτης, Λίλιος, Σεγγας, Μπούκης Μ. Γ. (70’ Κελάρης).
Οι αγώνες
Αστέρας Μαγούλας-Α.Ο. Λουκισίων   3-0
Θήβα-Δήλεσι                                        3-0
Χαλκίδα-Πόρος                                    3-0
Παναργειακός-Δάφνη Ερυθρών           1-1
Ενωση Μιδέας-Πέλοπας Κιάτου         5-0
Βρασιές-Αστέρας Δρεπάνου               5-0
Αίας Παραλίας -Παναρκαδικός           0-1
ΠΑΟ Λουτρακίου-Πανναυπλιακός    2-0

Η Βαθμολογία

30
75
29
66
30
66
29
49
29
45
29
43
29
43
29
42
29
42
29
36
29
36
29
32
29
27
29
27
29
22
30
20
29
19

Ένα βαθμό από τη Football League η Παναχαϊκή. Έμεινε «ζωντανός» ο Πλατανιάς νίκησε με 4 - 2 την ΙΚόρινθο



Ένα βαθμό από την απευθείας άνοδο στη Football League βρίσκεται πλέον η Παναχαϊκή που πήρε το διπλό με 2-1 στην Χερσόνησο και κράτησε τη διαφορά των δύο βαθμών από τον Ηρακλή Ψαχνών που επικράτησε του Ασπρόπυργου.
Πλέον οι Πατρινοί αρκούνται και στην ισοπαλία στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Πλατανιά, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία της ομάδας της Εύβοιας.
Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν οι Ουρτάδο(3΄) και Ατματζίδης(59') για την Παναχαϊκή και ο Καλομίρης(78΄) για τον Ολυμπιακό Χερσονήσου. Το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο για τους φιλοξενούμενους, αν ο Μουτράκης δεν βρισκόταν σε καλή μέρα.
Μόλις στο 3ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ με το δυνατό σουτ του Ουρτάδο από το ύψος του πέναλτι. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν και έχασαν σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με την κεφαλιά του Κυβελίδη να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μουτράκη.
Το 0-2 δεν ήρθε ούτε στο 40΄, όταν το πέναλτι που εκτέλεσε ο Κυβελίδης, το απέκρουσε σωτήρια ο Μουτράκης με το 0-1 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, ο Κυβελίδης πήρε το… αίμα του πίσω και με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Φούφουλα (59΄), έκανε το 0-2 και «σφράγισε» την νίκη για την ομάδα του.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, αλλά και ο Μουτράκης συνέχισε να κρατάει σε χαμηλά επίπεδα το σκορ, καθώς απέκρουσε και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά του Ατματζίδη στο 78΄. Στην ίδια φάση, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν, με υποδειγματική αντεπίθεση και σουτ του Καλομίρη μέσα από την περιοχή.
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ (Α. Βαρδάκης): Μουτράκης, Αραβιάκης, Αριστεινίδης, Γιακουμάκης (75’ Χαλκιαδάκης), Κίτσας, Σωμαράκης, Βλάχος, Μαραγκουδάκης, Μπεκρής, Ματθαιάκης, Καλογερής (77’ Βασιλείου).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Η. Φυντάνης): Κύργιος, Δαμιανίδης, Ντίνας (66’ Μαρτίνος), Ιωάννου, Κοιλιάρας, Λαμπρόπουλος, Κοκλιώτης, Ουρτάδο, Ατματζίδης, Κυβελίδης (76’ Καραγιάννης), Φούφουλας (64’ Δελαπόρτας).
Στα Ψαχνά σ’ ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Ηρακλής Ψαχνών επικράτησε με 3-2 του Ασπρόπυργου, κάνοντας την ολική ανατροπή. Έτσι, οι γηπεδούχοι παρέμειναν σε… τροχιά ανόδου, μία μόλις αγωνιστική από την λήξη του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα και έτσι ο Ασπρόπυργος συνεχίζει να βρίσκεται λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Το ματς, πάντως, πήρε «φωτιά» στην επανάληψη, όπου σημειώθηκαν και τα πέντε τέρματα.
Ο Λιοσάτος στο 52’ άνοιξε το σκορ για τον Ασπρόπυργο και πέντε λεπτά αργότερα ο Φώσκολος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Ωστόσο, ο Βανγκέλι (61’) μείωσε σε 2-1 για τον Ηρακλή και στο 66’ ο Σέγγος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έφερε το ματς στα ίσια. Τους τρεις βαθμούς της νίκης στον Ηρακλή Ψαχνών χάρισε ο Ντελέκος στο 70’
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπλάνας (Μεσσηνίας). Ο ρέφερι απέβαλε με κόκκινη κάρτα στο 85’ τον Τουρνά.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Μικελής Α., Καλιμάνης (75’ Παπαϊωάννου), Ζουλιώτης, Ντελέκος, Σέγγος, Αργυρός, Βλαχόπουλος (55’ Ανέστης), Ρεπεσάς, Βανγκέλι, Μεθενίτης (60’ Αλιμπάς), Φαρούκ.
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Σαχσανίδης, Τσούπρος, Κουβίδης, Σινάνι (20 λ.τρ. Λίγγος), Λιοσάτος (82’ Γανοτής), Βατίστας, Άγγος, Σπίνουλας, Φώσκολος (66’ Λέντα), Μποταϊτης, Τουρνάς.
Στη μάχη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στα play off της ανόδου, η Ρόδος πήρε το τρίποντο χωρίς αγώνα από την Αγία Παρασκευή
Στο Μάλεμε της Κρήτης ο Πλατανιάς έκανε περίπατο στο ντέρμπι με την Κόρινθο και επικράτησε εύκολα με 4-2 και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για την άνοδο Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι δυναμικά και προηγήθηκαν στο 31’ με γκολ του Κατσικοκέρη, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα έκανε και το 2-0. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Προβατίδη να σκοράρει και να ανεβάσει το σκορ στο 3-0, ενώ στο 58’ οι γηπεδούχοι τελείωσαν το παιχνίδι κάνοντας το 4-0 και πάλι με τον Κατσικοκέρη. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσου σε 4-2 με αυτογκόλ του Λιούρδη έπειτα από γύρισμα του Τσοντάκη στο 88’ και γκολ του Νικολάου στο 92’.
Με αυτό το αποτέλεσμα ο Πλατανιάς εξασφάλισε την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς στην προτελευταία αγωνιστική αύξησε τη διαφορά από την Κόρινθο στους πέντε βαθμούς. Επιπλέον, κράτησε ζωντανές τις ελπίδες που έχει για την υπόθεση άνοδο, ωστόσο στην τελευταία αγωνιστική θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων προκειμένου να διεκδικήσει την άνοδο μέσω των play off.
Πλατανιάς: Λιούρδης, Τσοντάκης, Παληγεώργος, (61’ Παπαδημητρίου) Τζανής, Γεωργόπουλος, Πότσι, Μαρτσάκης, Μουνάφο (71’ Μιρτσέτα), Κατσικοκέρης, Προβατίδης, Πιτσόκος (51’ Μπαξεβάνης).
Κόρινθος: Δημαράκης, Χουστουλάκης, Φίλης, Φραγκάκης, Ψυχογιόπουλος (65’ Παππάς), Νικολάου, Μαντάς, Ντόμας, Αράπογλου (48’ Τσουλάκος), Δημητριάδης, Ζάρκος (54’ Παπαευθυμίου).

Μεγάλος κερδισμένος ήταν και ο Βύζας Μεγάρων που πήρε διπλό ανόδου με 2 – 1 στη Σαλαμίνα από τον Αίαντα στο γειτονικό ντέρμπι. Στο πρώτο ημίχρονο, οι Ευαγγελάτος στο 8ο και ο Μωυσίδης στο 31ο λεπτό έδωσαν προβάδισμα με 2-0 στους φιλοξενούμενους. Έπειτα, στο 68’ ο Καραχάλιος μείωσε σε 2-1 με πέναλτι, ενώ ο Ευαγγελάτος δεν μπόρεσε να πετύχει το 3-1 σε αντίστοιχη εκτέλεση ένα λεπτό αργότερα στην αντίπαλη εστία, καθώς απέκρουσε ο Γκιόκας. Τελικά, οι Μεγαριώτες δεν «πλήρωσαν» την τελευταία εξέλιξη, καθώς το σκορ έμεινε 2-1 μέχρι το τέλος. Πλέον, η ομάδα των Μεγάρων ανέβηκε στους 54 βαθμούς και θα προσπαθήσει να τερματίσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας κερδίζοντας τον Ηρακλή Ψαχνών στην τελευταία αγωνιστική. Από την άλλη, ο Αίας Σαλαμίνας ολοκλήρωσε τις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις, αφού ο τελευταίος του αντίπαλος, ο Κεραυνός Κερατέας, έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.
Όσο για τη μάχη της παραμονής, διπλό σωτηρίας πήραν τα Χανιά μέσα στον Πύργο από τον Πανηλειακό με 2 – 1 (58' Μπράβος σουτ - 19' Σεληνιωτάκης κεφ, 81' Περράκης κεφ)
, ενώ η νίκη του Απόλλωνα με 1 – 0 (51' Σούφλας σουτ) επί του Ρουφ, κράτησε τους φιλοξενούμενους στη διακεκαυμένη ζώνη.
Οι αγώνες ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ και ΡΟΔΟΣ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ δεν διεξήχθησαν μετά την αποβολή του ΤΑΠ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ και της ΠΑΕ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από το Πρωτάθλημα. Έτσι οι ομάδες του Αιγίου και της Ρόδου πήραν τρίποντα στα « χαρτιά»

29η αγωνιστική :
Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟ Ρουφ               1-0
Αίας Σαλαμίνας – Βύζας Μεγάρων           1-2
Ηρακλής Ψαχνών – Ασπρόπυργος            3-2
Πανηλειακός – Χανιά                                1-2
Ολυμπιακός Χερσονήσου – Παναχαϊκή   1-2
Πλατανιάς Χανιών – Κόρινθος                4-2
Παναιγιάλειος – Κεραυνός Κερατέας     3- 0 α. α.
Ρόδος – Αγία Παρασκευή                       3– 0 α. α.

Η βαθμολογία
( Σε 29 αγώνες)

1. Παναχαϊκή
44-18
58
2. Ηρακλής Ψαχνών
41-23
56
5. Βύζας Μεγάρων
37-20
54
3. Ρόδος
37-21
53
4. Πλατανιάς Χανίων
40-19
52
6. Κόρινθος
37-22
47
7. Απόλλων Σμύρνης
34-25
47
8. Παναιγιάλειος
27-26
43
9. Χανιά
36-38
39
10. Αίας Σαλαμίνας
31-39
37
11. ΠΑΟ Ρουφ
33-31
36
12. Πανηλειακός
22-24
34
13. Ασπρόπυργος
29-34
34
14. Ολυμπιακός Χερσ.
20-31
24
15. Αγία Παρασκευή
13-56
16
16. Κεραυνός Κερατέας
8-61
6