Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τα τσουγκρίζουν πασχαλιάτικα Μιχελάκης - Πάγκαλος

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
Μ. Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας την παρουσία του κ. Πάγκαλου στο Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Πάγκαλος κατέφυγε στην κρατική προστασία της Ε. Ρ. Τ. , για να συνεχίσει, χωρίς αντίλογο, το υβρεολόγιο και την ασύστολη ψευδολογία. Άξιος ο κομματικός μισθός τους. Μόνο που τον πληρώνει όλος ο ελληνικός λαός».

Επενδύσεις στον αγροτουρισμό

Συνάντηση  πραγματοποιήθηκε  σήμερα 20 Απριλίου 2011 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη μεταξύ  του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη , της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη  Κωνσταντίνας Νικολάκου  και των Προέδρων   του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας  Νίκου Φραντζεσκάκη και  της Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου Παναγιώτη Πούλου

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε ο συντονισμός των δράσεων για την επίτευξη μιας βιώσιμης και αειφόρου τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και της υπαίθρου στην Πελοπόννησο.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ – ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»


Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» με την προϋπόθεση της ευθύνης που συνεπάγεται ο ρόλος μας, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι σημείο αναφοράς κάθε προσπάθειας μας είναι ο πολίτης της Περιφέρειας, τα προβλήματα του και της ανάγκες του.
Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με βάση τη συνέπεια, το ήθος, την ευθύτητα, τη διαφάνεια.
Για όσους απεργάζονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας για διασπάσεις, ίντριγκες, παραιτήσεις και φράξιες δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι οι επικοινωνίστικες λογικές έχουν καταδικασθεί από τους πολίτες αφού πρώτα καταδίκασαν την χώρα μας στο μαρασμό.
Η ενότητα της παράταξης μας είναι και παραμένει αρραγής και είναι η καλύτερη απάντηση στα χαλκευμένα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα αλλά και στους ποικιλώνυμους ανεύθυνους Γκεμπελίσκους της σύγχρονης εποχής.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι κάθε απόπειρα ακύρωσης και απαξίωσης της συλλογικής προσπάθειας της παράταξής μας θα πέσει στο κενό.
 
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ                     ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ


ΚΩΝ/ΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ

Αύριο η συνεντευξη εφ΄ όλης της ύλης του Σ. Μαυρονάσιο γιά την " Μπάρτσα"

Την Μεγάλη Πέμπτη 21/04 και ώρα 12:00 ο Πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ Σ. Μαυρονάσιος θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία Εθνικής Αντίστασης 30, και θα αναφερθεί εφ΄ όλης της ύλης, σε όλους και σε όλα.
Στο μεταξύ, την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου το καθιερωμένο Δ.Σ. του ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις.
Οι κυριότερες αποφάσεις αφορούσαν το αύριο του συλλόγου. Ήδη ετοιμάζεται ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της χρονιάς εν όψει της Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει στα μέσα Μαΐου μετά το τέλος του πρωταθλήματος.
Το κυριότερο θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. είναι το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα του συλλόγου που έχει να κάνει με τον μεγάλο προϋπολογισμό της περσινής χρονιάς. Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα το μέλλον του συλλόγου είναι αβέβαιο, άλλωστε την Πέμπτη στην συνέντευξη θα αναφερθεί λεπτομερέστατα ο πρόεδρος κ. Μαυρονάσιος Σ.
Το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει μια εβδομάδα άδεια. Γίνονται προσπάθειες οι παίκτες να λάβουν χρήματα εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Η Ελλάδα Βέλου με 10 παίκτες αποκλείστηκε στο 89' από τον Πάμισο στη Μεσσήνη


Ο Πάμισος για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος, νίκησε σήμερα με 4-2 στη Μεσσήνη την άτυχη Ελλάδα Βέλου και προκρίθηκε στην επόμενη φάση , όπου θα αντιμετωπίσει τον Κυπελλούχο Ηλείας, ΠΦΟ Πανόπουλου στις 4 Μαΐου.
Στο σημερινό αγώνα , στη Μεσσήνη ,αν στο 15΄ ο Κυριόπουλος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του ( Πάμισου) , στο 18΄ η Ελλάδα Βέλου πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Αράπι ενώ ισοφάρισε στο 31΄ ο Ηλιόπουλος για τον Πάμισο , που πήρε προβάδισμα στο 44΄με τον Μωράκη. Στο 55΄ η Ελλάδα έμεινε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κλαδάκης. Αν και με παίκτη λιγότερο η Ελλάδα , ανέπτυξε κάποια πρωτοβουλία και στο 70΄ είχε δοκάρι με το Ζάκκα και 8 λεπτά αργότερα ,στο 78΄, ισοφάρισε με τον Νάκο σε 2 – 2. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα πάει στην παράταση, ήρθαν δύο γκολ από Κάνιστρα (89΄) και Κούτρη (90΄+1΄) και έδωσαν την πρόκριση στη μεσσηνιακή ομάδα με τελικό σκορ 4-2.
Με λάθη ήταν η διαιτησία του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου από την ΕΠΣ Αρκαδίας. Βοηθοί ήταν οι Αναστάσιος Χαραλαμπόπουλος, Δημήτριος Βεργέτης από την ίδια ΄Ενωση.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Κώστας Κλάδης): Καλλιντέρης, Καπακλής, Βιδάκης, Πετσόπουλος (58΄ Μπεγέτης), Κυριόπουλος (20΄ λ. τρ. Κουρεντζής), Μωράκης, Πατσιώτης, Γεωργόπουλος, Κούτρης, Ηλιόπουλος, Ζάκκας (46΄ Κάνιστρας).
ΕΛΛΑΔΑ ΒΕΛΟΥ (Σταύρος Μπινιάρης): Κουρούμαλης, Πολυδωρόπουλος, Ξάντρι, Σαββίδης, Ραπανάκης, Αθανασόπυλος (31΄ λ. τρ. Στ. Νάκος), Μαρτίνος, Θανάσι, Αράπι, Ρούπας, Κλαδάκης.



Πέρασε σαν Αστέρας από την Τρίπολη

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών προκρίθηκε ο Αστέρας Μαγούλας, καθώς επικράτησε 2-0 του Παναρκαδικού στην Τρίπολη με δύο τέρματα του Μάρη, στο 9’, με πέναλτι και στο 73’ με πλασέ. Επόμενος αντίπαλος της ομάδας της Δυτικής Αττικής εκτός από το πρωτάθλημα όπου λογικά δεν θα χάσει την άνοδο, για την 3η φάση του θεσμού είναι η Ένωση Μιδέας. Έτσι η Κυπελλούχος Αργολίδας θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια άτυπη ρεβάνς στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Γεωργακόπουλος, Τσιόγκας, Μπούτας, Ιωάννου (58’ Τζιαννής), Καλογιαννίδης, Κοσκολός, Πετρόπουλος, Δήμος, Μακρογιαννάκης (75’ Σορλίγκας), Λαγός Σπ. (84’ Αγγελάκος), Σωπιάδης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: Ζούκας, Καραμανίδης, Λάμπρου (50’ Σερέπας), Μενδρινός, Κουμεντάκος, Μάρης (68’ Κουτσουρής), Κατικαρίδης, Πατσιονίδης, Λούπας, Καραμάνος, Μπεχλής (78’ Κολοβός)

Ο Μυστικός Δείπνος

12 χρόνια χωρίς τον Νίκο Ρίζο

 
Σήμερα συμπληρώνονται 12 χρόνια απο τον θάνατο του κωμικού μας ηθοποιού Νίκου Ρίζου. Γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 30 Σεπτεμβρίου του 1924 και η πρώτη του εμφάνιση ήταν στην επιθεώρηση "Άνθρωποι , άνθρωποι" το 1948.
Ο "κοντός" του ελληνικού σινεμά μας χάρισε και μας χαρίζει ακόμη το χαμόγελο στα χείλη με τον τρόπο που υποδυόταν τον κάθε του ρόλο. Έπαιξε σε περίπου 300 κινηματογραφικές ταινίες και ήταν για πολλά χρόνια θιασάρχης.

Συνάντηση Καραμανλή με Σαμαρά!

Η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού έγινε με αφορμή το μνημόσυνο του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή και ήταν όπως όλα δείχνουν η ευκαιρία για ένα σύντομο τετ α τετ μεταξύ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  Αντώνη Σαμαρά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Οι δύο πολιτικοί είχαν μία σύντομη συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και για την χθεσινή ανακοίνωση της Ν.Δ. Και οι δύο θέλησαν να δείξουν ότι η προσωπική τους σχέση είναι σε καλό επίπεδο και να διασκεδάσουν φήμες περί μεταξύ τους προστριβών. Στο πλαίσιο αυτό και η θερμή αγκαλιά του πρώην πρωθυπουργού στον Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγό του Γεωργία αμέσως μετά το τέλος της τελετής.

.

Σεισμικές δονήσεις σες Καλάβρυτά και Ζαχάρω

Αισθητές σε Αχαϊα και Ηλεία έγιναν οι δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν  νωρίς το απόγευμα. Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών η πρώτη σημειώθηκε στις 3.13 μ.μ. και είχε μέγεθος 4,3 R, εστιακό βάθος 24,3 χιλιόμετρα και επίκεντρο 14 χλμ βόρεια των Καλαβρύτων.
Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 6.06 μ.μ. και  είχε μέγεθος 3,2 R, εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα κι επίκεντρο 31 χλμ ανατολικά- νοτιοανατολικά του Πύργου (περιοχή Ζαχάρως).

iliatora.gr

Στη Β’ Εθνική… μέχρι νεωτέρας! Δεν πήραν άδεια Πανιώνιος και Ηρακλής

Μπορεί σε Ηρακλή και Πανιώνιο να υποστήριζαν πως δεν ανησυχούν, αλλά πλέον έχουν λόγο να κάνουν το αντίθετο… Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ αποφάσισε να μην χορηγήσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας της νέας αγωνιστικής περιόδου στις δυο ομάδες, καθώς οι φάκελοι που κατέθεσαν δεν συγκέντρωναν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Με αυτό το δεδομένο και αν η απόφαση διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, οι Θεσσαλονικείς και οι Νεοσμυρνιώτες θα αγωνίζονται του χρόνου στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Και οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να προσβάλουν την απόφαση της Επιτροπής καταθέτοντας έφεση μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη των εφέσεων αυτών μέχρι την έναρξη των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας (κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα).

Αρνητική ήταν η απόφαση και για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος όμως έχει υποβιβαστεί.

Πρόστιμα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό Βόλου

Αντίθετα, άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας έλαβαν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου, αλλά τιμωρήθηκαν με πρόστιμο για καθυστερήσεις στην κατάθεση των σχετικών εγγράφων. Η μεγαλύτερη "καμπάνα" έπεσε στην ΑΕΚ, η οποία καλείται να πληρώσει 25.000 ευρώ. Στον "δικέφαλο του Βορρά" επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, ενώ στους Βολιώτες 8.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ:

Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε, μετά την εκδίκαση υποθέσεων έξι ΠΑΕ της Super League σχετικά με την αδειοδότηση της περιόδου 2011-2012, τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΕΚ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 25.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

2.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την περίοδο 2011-2012 και τις επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

3.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2011-2012.

4.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Πανιώνιος για την περίοδο 2011-2012.

5.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και της επιβάλλει πρόστιμο 8.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και έλλειψη προπονητικών υποδομών.

6.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Πανσερραϊκός ΜΓΣ για την περίοδο 2011-2012.

Οι ΠΑΕ που δεν έλαβαν άδεια αδειοδότησης για την περίοδο 2011-2012 έχουν δικαίωμα άσκησης έφεσης εντός πέντε (5) ημερών ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League".
Πηγή: sport-fm.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τη διαχρονική πορεία του δημοσίου χρέους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία, εντός και εκτός Βουλής, έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι για τα πεντέμισι χρόνια διακυβέρνησής της ευθύνεται μόνο για τα 7 δισ. ευρώ πρόσθετου χρέους. 
Το υπόλοιπο χρέος “πήγε” να καλύψει τόκους προηγουμένων ετών, πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων, πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης και χρέη νοσοκομείων, για τα οποία αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.  
Ακόμη, όμως, και με τη λογική ΠΑΣΟΚ -σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη διόγκωση του χρέους- οι αριθμοί είναι αμείλικτοι:
Η μέση ετήσια αύξηση του δημοσίου χρέους, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, για την περίοδο 2004-2009, ήταν 21,7 δισ. ευρώ ή 4,9% επί του ΑΕΠ, ενώ επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, για την περίοδο 2010- 2011, σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία, είναι 25,2 δισ. ευρώ ή 14,7% επί του ΑΕΠ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πραγματικότητα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες ή διαστρεβλώσεις».

Απαγορευτικό στον «Αθήνα 9,84», για μετάδοση Θείας λειτουργίας την Μεγάλη Εβδομάδα, ούτε και την Ανάσταση με άνωθεν εντολή.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Μια πληροφορία που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Δημοκρατία» αναφέρει ότι, με άνωθεν εντολή, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αθήνα 9,84», μετά από πολλά χρόνια, δεν θα μεταδώσει φέτος καμία λειτουργία της Μεγάλης Εβδομάδας, ούτε και την Ανάσταση.


 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μιχελάκη, σήμερα, αποκαλύπτει η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ότι έδωσε εντολή ο κ. Καμίνης ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αθήνα 9 84» να μην καλύψει καμία Θεία Λειτουργία με το πρόσχημα ότι ενοχλούνται 1.500.000 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα. Έχετε κάποιο σχόλιο;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Έχω δει το δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Δημοκρατία», που αναφέρει ότι, με άνωθεν εντολή, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αθήνα 9,84», μετά από πολλά χρόνια, δεν θα μεταδώσει φέτος καμία λειτουργία της Μεγάλης Εβδομάδας, ούτε και την Ανάσταση.
Προσθέτει, μάλιστα, ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να μην προσβληθούν οι Μουσουλμάνοι, που διαβιούν στη χώρα και φτάνουν το ένα εκατομμύριο.
Πρώτα απ’ όλα, ποιος τους είπε ότι ενοχλήθηκαν οι Μουσουλμάνοι;
Πήγε κάποια αντιπροσωπεία Μουσουλμάνων και ζήτησε κάτι τέτοιο; 
Από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.
Αντιθέτως!
Από την απόφαση που παίρνει η διοίκηση του σταθμού είναι βέβαιο ότι προκαλούνται όλοι οι κάτοικοι της Αττικής.
Είναι  μια πρωτοφανής απόφαση, που δείχνει ότι ο δρόμος που ακολουθεί η διοίκηση του σταθμού είναι ολισθηρός.
Οφείλει, σήμερα κιόλας, να αναθεωρήσει την απόφασή της

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Για το θέμα του κ. Πάγκαλου έχουμε να πούμε μόνο αυτό:
Υπάρχει κυβέρνηση;
Υπάρχει πρωθυπουργός;
Δεν ενοχλείται κανείς από τα αποκαλυπτήρια του υβριστή και ψευδόμενου αντιπροέδρου;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Πάγκαλος σας αποκάλεσε «τσικό» της δημοσιογραφίας, ακροδεξιό «τσικό» κιόλας. Έχετε να απαντήσετε κάτι;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Αντιλαμβάνομαι τον πανικό του κ. Πάγκαλου, αφού μετά από 3 συνεχόμενες ανακοινώσεις, αποκαλύφθηκαν, τελικά, τα ψέματά του. Eναι η αντίδραση, που, συνήθως, έχει ο κ. Πάγκαλος: Ύβρεις και τίποτα παραπάνω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για το θέμα του κ. Πάγκαλου θα σας ρωτήσω σχετικά με την ανακοίνωση που έβγαλε. Όχι την τελευταία, χθες το βράδυ, αλλά την προηγούμενη, τη δεύτερη, κατά σειρά. Εκτός από τον κ. Σαμαρά, η ανακοίνωση έχει πάρα πολλές αιχμές και για τον κ. Καραμανλή. Ισχύει το ίδιο;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Στον πανικό του ο κ. Πάγκαλος -διότι ήξερε ότι θα αποκαλυφθεί το ψεύδος του- άρχισε να βρίζει τους πάντες και τα πάντα. Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με δεδομένο ότι δεν ήταν μια ιδιωτική συζήτηση που έχει να κάνει με έναν δημοσιογράφο, αλλά μια ομιλία σε ακροατήριο, έχετε κάποια εξήγηση, με ποια λογική ο κ. Πάγκαλος καθόταν και έλεγε ότι «εγώ δεν μίλησα σε κανέναν και δεν είπα ποτέ τίποτα»;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ρωτήστε τον κ. Πάγκαλο.
 

Γιώργος Καρασμάνης:Εβδομάδα των Παθών για τους Έλληνες αγρότες

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος  Καρασμάνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

       «Τη δική τους Εβδομάδα των Παθών ζουν φέτος οι Έλληνες αγρότες, καθώς για πρώτη φορά αυτή την Πασχαλιά θα την περάσουν:
-       Χωρίς τις επιστροφές του ΦΠΑ, που κάθε χρόνο είχαν καταβληθεί στη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών πριν το Πάσχα.
-       Δίχως την κοινοτική εξισωτική αποζημίωση για τους κτηνοτρόφους και γεωργούς των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας.
-       Χωρίς αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστη πέρσι η σοδειά τους, όπως στην περίπτωση των βαμβακοπαραγωγών, των δενδροκαλλιεργητών και πολλών άλλων προϊόντων.
-       Ακόμη οι ροδακινοπαραγωγοί περιμένουν να πληρωθούν την περσινή σοδειά τους.
-       Πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν έχουν εξοφληθεί την ενιαία ενίσχυση (δικαιώματα) του 2010 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
-       Με αυξημένους φόρους εισοδήματος από τις φορολογικές δηλώσεις που συντάσσουν αυτές τις μέρες.
-       Με τους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης σε καύσιμα, αλκοολούχα ποτά κ.α.) να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, μέσα σε ένα χρόνο.
-       Με τις τιμές των προϊόντων τους να είναι τρεις φορές χαμηλότερες από την άνοδο του κόστους παραγωγής.
-       Με τις Τράπεζες να έχουν κλείσει τις στρόφιγγες της δανειοδότησης, τα περισσότερα κοινοτικά προγράμματα να μην έχουν τεθεί ακόμα σε εφαρμογή και τα διάφορα «ταμεία ενισχύσεων» να αποτελούν μόνο λόγια του αέρα».


H έξοδος της υπομονής - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Έκτακτα μέτρα

Σε ισχύ από αύριο θα βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων αναφέρει ότι κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ μέχρι τη Λαμία, Ελευσίνα-Κόρινθος και Κόρινθος-Τρίπολη μέχρι τα Παραδείσια δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές…
ρυθμίσεις με αποκλεισμό λωρίδων κυκλοφορίας.
Ωστόσο, οι εκδρομείς που θα κινηθούν στην Κορίνθου-Πατρών θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς έργα βρίσκονται σε εξέλιξη σχεδόν σε όλο το μήκος της
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού, της κοινοπραξίας που είναι υπεύθυνη για την ανακατασκευή και τη διαχείριση του άξονα, οι οδηγοί θα συναντήσουν έργα σε 17 σημεία, στα οποία η κυκλοφορία θα διεξάγεται από μία ή δύο περιορισμένου πλάτους λωρίδες ανά κατεύθυνση. Τα περισσότερα εργοτάξια βρίσκονται ανάμεσα στο Δερβένι και τα Σελιανίτικα, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων (από το 145ο έως το 180ο χλμ). Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχουν ακόμα σε πέντε σημεία από το Κιάτο έως το Δερβένι και σε ακόμα τέσσερα από τα Σελιανίτικα έως το Ρίο.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις 17 θέσεις με τα εν εξελίξει εργοτάξια στα οποία πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί:
1.Κατασκευή νέας γέφυρας στη ΧΘ 87,400-ΧΘ 87,600
2.Κατασκευή νέων τμημάτων αυτοκινητόδρομου στην περιοχή Μελίσσι ΧΘ 112,300-ΧΘ 115,500
3.Κατασκευή νέας γέφυρας στον Α/Κ Ξυλοκάστρου ΧΘ 120.800-ΧΘ 121,900
4.Κατασκευή νέας γέφυρας στη ΧΘ 123,700-ΧΘ 127,350
5.Κατασκευή Άνω Διάβασης Λυκοποριάς ΧΘ 132,750- ΧΘ 134,300
6.Κατασκευή Άνω Διάβασης Λυγιάς ΧΘ 136,100- ΧΘ 137,500
7.Κατασκευή ημιστεγάστρου και άλλων τεχνικών στην περιοχή Ακράτας ΧΘ 145,700- ΧΘ 151,550
8.Κατασκευή ημιστεγάστρου και άλλων τεχνικών στην περιοχή Πλάτανος ΧΘ 153,450- ΧΘ 155,400
9.Κατασκευή Α/Κ Καλαβρύτων και τμήματος αυτοκινητόδρομου ΧΘ 163,650- ΧΘ 164,650
10.Κατασκευή νέας γέφυρας ΧΘ 164,650-ΧΘ 165,500
11.Κατασκευή νέων τμημάτων αυτοκινητόδρομου στην περιοχή Νικολέϊκα ΧΘ 168,000- ΧΘ 170,400
12.Κατασκευή νέων τμημάτων αυτοκινητόδρομου στην περιοχή Αιγίου ΧΘ 172,000- ΧΘ 175,500
13.Κατασκευή και ανακατασκευή γέφυρας ποταμού Μεγανίτη ΧΘ 176,900- ΧΘ 180,900
14.Κατασκευή σήραγγας Παναγοπούλας ΧΘ 187,600- ΧΘ 191,550
15.Κατασκευή σήραγγας Παναγοπούλας ΧΘ 192,800- ΧΘ 197,520
16.Ειδικά τεχνικά και έργα διαπλάτυνσης ΧΘ 201,800- ΧΘ 205,300
17.Κατασκευή Α/Κ Ρίου 205,300- ΧΘ 209,000
Αυτές τις μέρες ας είμαστε όλοι προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας και ας υπάρχει η σχετική συμμόρφωση τόσο στη σήμανση όσο και στις υποδείξεις της τροχαίας. Στα σημεία με έργα χρειάζεται αυξημένη προσοχή ενώ απαραίτητη είναι και η υπομονή σε τυχόν καθυστερήσεις


Αύριο και τη Μεγάλη Παρασκευή, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα πραγματοποιήσουν έκτακτα δρομολόγια για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση. Αυξημένη είναι επίσης, η πληρότητα σε τρένα και αεροπλάνα, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία.
Μέτρα από την Τροχαία θα ληφθούν και στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως σε σημεία όπου παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση τις ημέρες αυτές, όπως σε εμπορικούς δρόμους και σε εμπορικά, κέντρα καθώς επίσης στα λιμάνια, στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και στον ΟΣΕ, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κ.ά.
Σχετικά με την κυκλοφορία φορτηγών σε τμήματα των εθνικών οδών θα υπάρξουν απαγορεύσεις.
Ειδικότερα αυτές θα γίνουν:
- Μ. Πέμπτη από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)
- Μ. Παρασκευή από 06.00 έως 16.00 (ρεύμα εξόδου)
- Δευτέρα του Πάσχα από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εισόδου)
- Παρασκευή του Πάσχα από 16.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)
- Σάββατο του Πάσχα από 08.00 έως 13.00 (ρεύμα εξόδου).
- Κυριακή του Θωμά από 16.00 έως 23.00 (ρεύμα εισόδου)

Διαλέγουν (γερμανικά) στρατόπεδα τα κόμματα στην Ελλάδα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την ώρα που οι Γερμανοί ακολουθούν την τακτική του «ξύλου και του καρότου» και μοιρασμένοι στα δύο, άλλοι τάσσονται υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και άλλοι κατά, το ελληνικό πολιτικό σύστημα, εντελώς παραζαλισμένο, δίνει ουσιαστικά την εντύπωση ότι διαλέγει… γερμανικό στρατόπεδο.

Έτσι, όπως ακριβώς κάνουν οι Γερμανοί, που όμως έχουν τον λόγο τους (βλέπε εδώ), έτσι και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα δεν κατορθώνουν να καταλήξουν σε μία κοινή εθνική γραμμή, αλλά το καθένα λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Την σύγχυση επιτείνει με την στάση της η κυβέρνηση, που δεν εννοεί να εκθέσει την πραγματική κατάσταση, ώστε να υπάρξει η αναγκαία μίνιμουμ εθνική συνεννόηση.

Ως αποτέλεσμα, το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου παραμένει στα ύψη, έχοντας από προχθές ξεπεράσει τα 1.000 μονάδες βάσης – στις 1.140 χθες.

Χθες, σύμβουλος του γερμανικού υπουργείου των Οικονομικών, ο Κλέμενς Φέουστ, σε συνέντευξή του στο «πρόθυμο» Ρόιτερ’ς – το μοναδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο που δεν κάνει άλλη δουλειά από το να ασχολείται με το ελληνικό πρόβλημα – είπε ότι η περικοπή του χρέους είναι αναπόφευκτη.

Τα ίδια είπε και ο πρόεδρος του συνδέσμου τραπεζών του γερμανικού δημοσίου, που μάλιστα πρόσθεσε ότι τα μέλη του συνδέσμου ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Ένα κούρεμα δεν θα ήταν το τέλος του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά ο Κρίστιαν Μπραντ σε συζήτησή του με δημοσιογράφους στη Φραγκφρούρτη.

Αντίθετα, σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Απριλίου 2011, η Deutsche Bank διατυπώνει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει άμεσα σε αναδιάρθρωση του χρέους της – προφανώς εννοώντας, όμως, ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να το πράξει. Κάθε άλλο παρά τυχαία, η έκθεση αναφέρεται μόνο στο 2011, λέγοντας πως η χρονιά αυτή είναι καλυμμένη από το δάνειο του μηχανισμού και επομένως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να βγει στις αγορές.

Η ανάλυση βιώσιμου χρέους της τράπεζας δείχνει, ωστόσο, ότι απαιτείται «κούρεμα» των ομολόγων κατά 50% για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος μακροπρόθεσμα. Η λύση που προτείνεται είναι ο συνδυασμός της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και ενός κουρέματος των υφισταμένων ομολόγων και ιδιωτικοποίησης στοιχείων ενεργητικού.

Κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους τάχθηκαν χθες και τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου Γιούργκεν Σταρκ και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Νουτ Βέλινκ.

Πάντως, ο απόηχος από την συνέντευξη του Επιτρόπου Όλι Ρεν στο Dow Jones Newswires, όπου αποκάλυψε ότι εξετάζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (και επομένως θα ληφθούν αποφάσεις στις αρχές του καλοκαιριού), δεν λέει να σβήσει.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση επέμεινε και χθες να διαψεύδει τα περί αναδιάρθρωσης σενάρια, ζητώντας να κατονομαστεί ο «Έλληνας υπουργός», που σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, φέρεται να δήλωσε πως «το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα αναδιαρθρώσουμε, αλλά πότε».

Η αξιωματική αντιπολίτευση πάλι, πρόταξε την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, ζητώντας αναθεώρηση των όρων του που την θεωρεί αναγκαία και εφικτή.

Αλλά και ο ΣΥΝ προτείνει αντί της «προδιαγεγραμμένης αναδιάρθρωσης» την «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους εντός της ευρωζώνης, με διαγραφή μέρους του και όρους προστασίας και ενίσχυσης της εργασίας, των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και των καταθέσεων».

Η Δημοκρατική Αριστερά πάλι εκτιμά ότι η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη και ότι το ζητούμενο πλέον είναι με τι όρους και προϋποθέσεις θα συμβεί, καλώντας την κυβέρνηση και τους τραπεζίτες να σταματήσουν να ξορκίζουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, «διότι θα τη βρούμε μπροστά μας»

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Γνωστή η τακτική των Τούρκων δημοσιογράφων Συζήτηση έγινε, συνέντευξη δεν δόθηκε


Φωτογραφία από την χθεσινή ηλεκτρονική έκδοση της Χουριέτ με
μεταφρασμένη στα ελληνικά την λεζάντα


Την διάψευση του Θ. Πάγκαλου, που υποστηρίζει ότι ουδέποτε έδωσε συνέντευξη στη Χουριέτ, δημοσίευσε χθες η τουρκική εφημερίδα, υιοθετώντας έναν ειρωνικό τρόπο γραφής, αλλά και χωρίς αναφορά στις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η συζήτηση του συντάκτη της με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης
Μεγαλύτερη έμφαση δίνει η εφημερίδα στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Αθήνα εξαιτίας του δημοσιεύματος, όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να είπε πως «όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε».

Ο κ. Πάγκαλος διέψευσε την Χουριέτ και σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης επισημαίνεται πως κατά την παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη και την επίσκεψή του στον Πατριάρχη, δεν είχε καμιά επαφή με τον Τύπο.

Χθες ο κ. Πάγκαλος πέρασε στην αντεπίθεση, με αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα σειρά δηλώσεών του, όπου έχει υποστηρίξει ότι οι Έλληνες δουλεύουν σκληρά.

Όπως φαίνεται, η αλήθεια βρίσκεται στη μέση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πάγκαλος παρευρέθη σε δεξίωση του Ιδρύματος «Ρουμ Βάντερ» (πρόκειται για τον οργανισμό που θα διαχειριστεί τις ελληνικές περιουσίες στην Πόλη). Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λάκης Βίγκας του σύστησε τον δημοσιογράφο της Χουριέτ και εκεί έγινε μια συζήτηση στο πόδι, που ο δημοσιογράφος μετέφερε ως συνέντευξη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς οι Τούρκοι δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν τι εστί off the record και συνηθίζουν να μεταφέρουν τις συζητήσεις τους με αξιωματούχους ως συνεντεύξεις, βάζοντας σε εισαγωγικά τις φράσεις που έφθασαν στα αυτιά τους και χωρίς να έχουν ενημερώσει ότι θα δημοσιοποιήσουν την συζήτηση – κάτι που όφειλε να γνωρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πιστεύεται ότι ο κ. Πάγκαλος για να κολακέψει τους Τούρκους επαίνεσε την εργατικότητά τους, σε αντιδιαστολή με όσα έχουν συμβεί  στην Ελλάδα κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Πάντως οι Τούρκοι προβάλλουν το γεγονός ως περιστατικό που άναψε φωτιές στην Ελλάδα. Και καλύπτουν τις φωτιές που έχουν ανάψει στο εσωτερικό της Τουρκίας αυτές τις μέρες, με τις μεγάλες αντιδράσεις, λόγω απαγόρευσης συμμετοχής στις προσεχείς εκλογές δώδεκα ανεξάρτητων υποψηφίων, φιλικά διακείμενων προς τους Κούρδους.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Καθολική απογοήτευση για την κυβερνητική πολιτική

 Σε συνέχεια όλων των πρόσφατων ερευνών, μία ακόμα, της εταιρείας Κάπα-Research
(Το Βήμα, 17/4) καταγράφει μειούμενη διαφορά πρόθεσης ψήφου μεταξύ ΝΔ και
ΠΑΣΟΚ στην περιοχή του στατιστικού σφάλματος. Βεβαίως, δεν θα πρέπει να
αγνοείται η σημαντική τάση αποχής που σημειώνεται, όπως προκύπτει και από
την έρευνα της εταιρείας Public Issue (Καθημερινή, 17/4) η οποία παρόλα αυτά
επιμένει σε «αναγωγές» που χάνουν πλέον το νόημά τους, ακριβώς λόγω της πολύ
μεγάλης απροσδιόριστης αυτής στάσης. Οι πολίτες, καθολικά  απογοητευμένοι από
την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δείχνουν για την ώρα να μη ξέρουν ποιον να
εμπιστευθούν και τι να πιστέψουν. Αντιλαμβάνονται όμως ότι με την
ακολουθούμενη πολιτική η Ελλάδα αδυνατεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα-Research, 82,6% των πολιτών
δηλώνουν απαισιόδοξοι για το αν «η χώρα θα καταφέρει τελικά να ξεπεράσει την
κρίση και να ορθοποδήσει», με το 77,3% να απαντά επίσης ότι «η κυβέρνηση έχει
καταφέρει λιγότερα απʼ όσα περίμεναν». Ταυτόχρονα, στην έρευνα της Public
Issue, το ποσοστό όσων θεωρούν ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι λανθασμένη
φτάνει σήμερα στο 81%, όταν πριν από τρεις μήνες (Ιανουάριος 2011) στην ίδια
ερώτηση της ίδιας εταιρείας το αντίστοιχο ποσοστό περιοριζόταν στο 69%.

Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με την Κάπα-Research, η πρόθεση ψήφου υπέρ
του ΠΑΣΟΚ μειώνεται σήμερα στο 21,7% έναντι 20,1% της ΝΔ, καταγράφοντας
διαφορά μόλις 1,6%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%,
οι Οικολόγοι 2,7%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία
2,2%. Σημειώνεται, ότι σε έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Μάιο του 2010 όταν
ψηφιζόταν το Μνημόνιο, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
βρισκόταν στις 10 μονάδες (ΠΑΣΟΚ: 30,7% - ΝΔ: 20,6%).    

Η ίδια συντριπτική μείωση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται
και στις αναγωγές που κάνει η εταιρεία Public Issue, υπολογίζοντας σήμερα την
επιρροή του ΠΑΣΟΚ στο 33,5% έναντι 45% τον Μάιο 2010, με την επιρροή της
ΝΔ να εμφανίζεται σταθερή στο 27%. Ακόμα και με αυτές τις εκτιμήσεις, είναι
σαφές ότι μία διαφορά 18 μονάδων έχει σήμερα μειωθεί κατά τα 2/3, χωρίς να
αναιρείται όμως η βασική απορία: πόση αναλυτική σημασία μπορεί να έχουν οι
αναγωγές, όταν το 35,5% (σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία) δηλώνει ότι
επιλέγει τη στάση της αποχής; Μπορούμε να πάρουμε ως απόλυτο δεδομένο
ότι αποκλείεται να αλλάξει η στάση αυτή όταν φτάσουμε πράγματι στις
εκλογές;          

Το συμπέρασμα που εξάγεται και από τις δύο έρευνες είναι ότι, το ΠΑΣΟΚ έχει
απολέσει μετά τη ψήφιση του Μνημονίου 10 (Κάπα-Research) και 11,5 μονάδες
(Public Issue), δηλωτικό της παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής.
Για τη Νέα Δημοκρατία, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, καθήκον είναι η
ενίσχυση της αξιοπιστίας της. Το σκοπό αυτό φιλοδοξεί να πετύχει και η
εναλλακτική πρόταση εξόδου από την οικονομική κρίση, γνωστή ως Ζάππειο 2,
που θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα.

onned-korinthias.gr

Η Ελλάδα δίχως το Καστελόριζο σε χάρτη του ΥΠ ΠΟ




ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
                                                                           Μ. Τρίτη, 19 Απριλίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Με λύπη και απορία διαπιστώνουμε, για ακόμη μια φορά, τη μεταξύ των άλλων προχειρότητα που διακρίνει τη σημερινή Πολιτεία, σε ευαίσθητα για τη χώρα μας ζητήματα.Το νέο “δημιούργημα” του Υπουργείου Πολιτισμού, ο πολιτιστικός χάρτης- όπως παρατηρούμε στην ιστοσελίδα του- παρέλειψε να συμπεριλάβει στην Ελληνική επικράτεια το Καστελόριζο.
Προφανώς πρόκειται για παράλειψη που δείχνει ότι κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και γι’ αυτό έχουν σοβαρή ευθύνη τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους.
Καλούμε το Υπουργείο να επανορθώσει άμεσα.
Γιατί τέτοιου είδους παραλείψεις δεν νοούνται και δεν συγχωρούνται
».

«Πολιτισμός, τουρισμός, αθλητισμός» η αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στην αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμου και του αθλητισμού, αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.
Ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε, ότι, η Πελοπόννησος είναι γεμάτη από προορισμούς φυσικού κάλλους με σπουδαία αρχαιολογικής σημασίας μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας. Το ζητούμενο, είπε, είναι να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν και η ζωή όχι μόνο των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της περιοχής.
Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι μέχρι τώρα τις επιλογές στις προτεραιότητες για την Πελοπόννησο τις έκανε ο εκάστοτε υπουργός με βάση την επιρροή τοπικών παραγόντων, αλλά αυτό είπε, αλλάζει και πλέον το λόγο θα έχουν οι τοπικές κοινωνίες ώστε να ιεραρχήσουν με βάση τα δικά τους κριτήρια.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα εργαλεία για την ανάπτυξη του τουρισμού πρέπει να είναι περιφερειακά και πρόσθεσε πως στη προώθηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής σε ότι αφορά τον πολιτισμό μπορούμε να συνεργαστούμε στην αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, γιατί κανένα μνημείο στην Ελλάδα δεν παρέχει τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχει. Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ούτε η Ακρόπολη δεν είναι 3 αστέρων.
Τόνισε, ότι, η επένδυση που έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι αμύθητης αξίας συμπληρώνοντας ότι η σύγχρονη δημιουργία μπορεί να δώσει πολύ σημαντικά οφέλη σε μια περιοχή.
Ο υπουργός είπε, ότι, ανάπτυξη χωρίς ΕΣΠΑ δεν γίνεται. Υπήρχε ανέφερε, ένας εξαιρετικός μηχανισμός στο παλαιό υπουργείο Πολιτισμού ο οποίος αξιοποιήθηκε, έχει δημιουργήσει αξιόλογο έργο και μια σειρά έργων έχει ήδη ενταχθεί και συνεχίζεται η προσπάθεια. Επίσης επεσήμανε ότι κάποια ακίνητα της Ε.Τ.Α. στόχος του υπουργείου είναι και πρέπει να μεταφερθούν στην περιφέρεια και στους δήμους και ανέφερε τα ακίνητα που βρίσκονται σε νομούς της Πελοποννήσου καλώντας τους φορείς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο καλωσόρισε τον υπουργό και αναφερόμενος στον Καλλικράτη είπε ότι είναι μια καινούργια πρόταση που δεν είναι μια καινούργια αυτοδιοικητική πρόταση, αλλά ένα καινούργιο σχέδιο διοίκησης της χώρας κι αποτελεί την τελευταία ελπίδα του τόπου για να βγει απ' αυτό το αδιέξοδο.
Ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον υπουργό του είπε ότι, ''είμαστε αρωγοί στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που εσείς εξαγγείλατε με την ανατρεπτική σας στάση ό,τι το αύριο σχεδιάζεται με άλλους σύγχρονους κανόνες από την εμπειρία των άλλων προηγμένων χωρών κι όχι με τα δικά μας μικρόψυχα υποκατάστατα. Σε αυτή τη λογική είμαστε δυναμικά μαζί σας κι είναι απόφαση όλων μας''.
Πιστεύουμε, είπε ο κ. Τατούλης, ότι, ο καινούργιος νόμος πρέπει να μας λύνει τα χέρια για να αναπτύξουμε τις απαραίτητες δομές και έκανε λόγο για δημιουργία οργανισμού προώθησης, επειδή, όπως εξήγησε, η δομή αυτή θα αποτελέσει εργαλείο για να σχεδιάσουμε την πολιτική μας στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Επαίνεσε τον υπουργό για την επιλογή του να προωθήσει το τουριστικό προϊόν μέσω διαδικτύου και παράλληλα ο περιφερειάρχης ζήτησε να βρεθεί λύση σε συνεργασία και με το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την χορήγηση βίζας σε Ρώσους πολίτες.
Τόνισε ότι πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα στην μεγάλη αγορά της Ρωσίας, αλλά και άλλων αγορών όπως της Ινδίας να έρθει για τουρισμό στην χώρα μας, σημειώνοντας ότι 27 με 29 Απριλίου στην Μεσσηνία, υπάρχει μια μεγάλη συνάντηση tour operators από την Ρωσία στην ΠΟΤΑ.
Ο κ. Τατούλης ανέφερε συζητήσεις που γίνονται με φορείς μεσογειακών χωρών για την δημιουργία φεστιβάλ αρχαιοελληνικών λιμανιών της Μεσογείου, ζητώντας την στήριξη του υπουργού, καθώς και για μια σειρά από έργα πολιτισμού σε όλους τους νομούς, όπως για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, αλλά και για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας επισημαίνοντας ότι αποτελεί κορυφαίο διεθνή θεσμό.
Μέσω της συνεργασίας με το Υπουργείο δόθηκε λύση σε σημαντικά, αλλά προβληματικά μέχρι σήμερα, έργα, όπως τα κάστρα Ανδρούσης, Κορώνης, Μεθώνης και του πρώτου υποθαλάσσιου αρχαιολογικού πάρκου στο Ναβαρίνο.
Η Περιφέρεια στον τομέα του πολιτισμού έχει υλοποιήσει ένα νέο θεσμό, το «Φεστιβάλ Αρχαίων Ελληνικών Λιμανιών της Μεσογείων», για το οποίο έχει επέλθει συμφωνία με την Περιφέρεια Μασσαλίας, την Κύπρο και την Αίγυπτο. Το Φεστιβάλ αυτό υπακούει στη λογική της συνένωσης των λαών σε πνεύμα φιλίας και ειρήνης. Μέρος του Φεστιβάλ θα αποτελέσει το «Φεστιβάλ Μεγάλων Κάστρων» με εξέχοντα ρόλο στο Δεσποτάτο του Μορέως και στα κάστρα της Μονεμβασιάς, του Μιστρά και του Γερακίου. Για το κάστρο της Μονεμβασιάς γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη Σπάρτη και στο στόχο ανάδειξής της σε πόλη υψίστης σπουδαιότητας, όπως η Αθήνα για την Αττική. Ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του νέου μουσείου της Σπάρτης, ενώ για το θέμα του αρχαίου θεάτρου το ζητούμενο είναι το πάντρεμα της αρχαίας κληρονομιάς με τη βυζαντινή. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τη στήριξη των έργων της έκθεσης της Νεαπόλεως και του θεάτρου του Γυθείου.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας το υπό ένταξη έργο στο ΕΣΠΑ είναι ο Πύργος Μούρτζινων στην Καρδαμύλη. Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας προτεραιότητα έχει δοθεί στους στρατώνες και στο Μουσείο του Άργους, ενώ υπάρχει σχέδιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων του Άργους. Παρέμβαση τέλος γίνονται στις Μυκήνες, στη Μηδέα και στη Λάρισα.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας το βασικό πρόβλημα είναι το μουσείο της Κορίνθου, ενώ οι παρεμβάσεις αφορούν το λιμάνι των Κεχρεών και της Ασσίνης. Ο χώρος των Ισθμίων επιπρόσθετα χρήζει διερεύνησης για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις. Στην Αρκαδία η βίλα του Ηρώδη του Αττικού αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα, ενώ παρεμβάσεις απαιτούνται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως στη Θωκνία, του Αγίου Παντελεήμονα στο Μεθύδριο, την Παναγία στο Ροεινό.
Στον τομέα του αθλητισμού ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη αφενός την ολοκλήρωση των εν εξελίξει σχεδιασμών και αφετέρου τον προγραμματισμό για το μέλλον. Το ιστορικό υπόβαθρο στην Πελοπόννησο είναι σημαντικό και για το λόγο αυτό χρήζουν βελτίωσης τα στάδια της Καλαμάτας, της Τρίπολης και του κλειστού γυμναστηρίου της Νεάπολης.Τέλος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε την θετική παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, για την επιστροφή των δίδυμων Κορινθιακών Κούρων και της εικόνας του Ελκόμενου Χριστού στην Μονεμβασιά.
Ο κ. Τατούλης έκλεισε την ομιλία του με το αίτημα στήριξης της Κορώνης και της Βυτίνας ως σημαντικά κέντρα Μεσογειακής Διατροφής της UNESCO.
.