Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Έφτασε με τιμές αρχηγού κράτους στην Αθήνα το Άγιο Φως

Με το προεδρικό αεροσκάφος έφτασε στις 19:15 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα και έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.
Το Άγιο Φως μετέφερε στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Θάνου και εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δόλλης.
Στη συνέχεια, το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και ακολούθως με πολιτικά και στρατιωτικά αεροπλάνα σε όλες τις περιοχές της χώρας.
 Δείτε το βίντεο...



Που είναι το αποθεματικό του ΤΑΔΚΥ;

Πολύπαθο το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοτικών Υπαλλήλων εξαιτίας της πλούσιαςπροίκας - αποθεματικού , βιώνει τον δικό του "Γολγοθά". Μιά υπάλληλος  πέθανε , άλλη νοσηλευεται και οι δικαιούχοι θα περιμένουν 22 μήνες για να δουν το χρώμα της σύνταξης. Και σαν μην έφταναν αυτά ήρθέ και μεταστέγαση των υπηρεσιών του Ταμείου , από το ιδιόκτητο κτίριο του , στην Αγίου Κωνσταντίνου , όπου παραμένει το αρχείο , σε δύο επί ενοικιώ κτίρια. Ο τομέας Πρόνοιας σε κτίριο επί της οδού Σοφοκλέους και ο τομέας της Επικούρησης θα μεταφερθεί σε κτίριο της Λεοφώρου Αλεξάνδρας..
Οι δίκαιες φώνες διαμαρτυρίας από τους συλλόγους και ομοσπονδίες των συνταξιούχων και βοηθηματούχων πέφτουν σε ώτα  μη ακουέντων. Ο Γιώργος Κουτρουμάνης πρέπει να μερημνήσει. Η κατάσταση με την διάλυση του Ταμείου δεν πάει άλλο.

Ανάσταση Νεκρών...Ανάσταση Ελλήνων

 

Tου Γιάννη Παυλάκου
Είναι πολλές φορές που στο μυαλό μας αυτήν την δύσκολή περίοδο που περνάει η χώρα μας να την συγκρίνουμε με την Μεγάλη Εβδομάδα και τα πάθη του Κυρίου.


Ίσως στο φετινό Πάσχα να υπήρχε η πιο δυνατή και φορτισμένη σκέψη του κάθε ανθρώπου πάνω σε αυτήν πολύπαθη χώρα που να ένιωσε την ανάγκη να έρθει πιο κοντά στο Θείο Δράμα του Θεανθρώπου.
Η φράση που ακούγεται «…προσδοκώ Ανάσταση Νεκρών…» να έχει φέτος πιο δυνατή σημασία πιο δυνατό συναίσθημα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του Μεταπολεμικού Ελληνικού κράτους στο μυαλό του κάθε Έλληνα. Να την συλλαβίζει από μέσα του ο καθένας και να μετενσαρκώνεται με τα πάθη… Τα πάθη τα δικά του της καθημερινότητάς του της οικογένειας του, του ίδιου του νου. Να έρχεται πιο κοντά στην γεμάτη ουσία αυτή πρόταση νιώθοντας και ελπίζοντας με την Ανάσταση να Αναστηθεί όχι μόνο ο Χριστός μας αλλά ο κάθε μικρός χριστούλης που ζει μέσα μας για να μας δώσει την δύναμη εκείνη να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην ζωή.
Φέτος για τους πιο πολλούς Έλληνες η Ανάσταση και το Άγιο Πάσχα δεν θα είναι όπως άλλες φορές που παίρναμε το άγιο φώς φτάνοντας στην εκκλησία δώδεκα παραπέντε φεύγοντας δώδεκα και πέντε γιατί περίμενε η ζεστή μαγειρίτσα και τα κοψίδια στο σπίτι ή σε ένα εστιατόριο. Φέτος η σημασία της Ανάστασης του Κυρίου για τον καθένα είναι ξεχωριστή. Μέσα τους ελπίζει και σε μια άλλη Ανάσταση προσωπική, απέναντι σε όλα αυτά που ταλαιπωρούν το κουρασμένο μυαλό μας από τα προβλήματα της πραγματικότητας με την οικονομική κατάσταση της χώρας και συνάμα του κάθε νοικοκυριού. Φέτος η Ανάσταση φέρνει την ελπίδα σε όλους μας για κάτι καλύτερο για κάτι που θα αναπτερώσει το ηθικό για να συνεχίσουμε. Να συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε κάτι που θα έρθει.
Ευλογούμε για Ανάσταση Νεκρών… Ελπίζουμε για Ανάσταση Ελλήνων.
Καλή Ανάσταση Έλληνες και καλό Πάσχα. Προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

report24.gr

Η Aφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Πηγή: ANT1 
Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα. Κρατώντας στα χέρια του δύο δέσμες από 33 κεριά, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κύριος Θεόφιλος, μετέφερε πρώτος το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, δίνοντας το Άγιο Φως στους εκπροσώπους όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίοι ήταν παρόντες σε αυτή τη μοναδική στιγμή.
Η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, μετέβη το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως.
Περίπου στις 18:30 αναμένεται η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα. Το Άγιο Φως θα έλθει με αεροσκάφος τύπου "Εμπραέρ" στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όπου θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγούς κράτους και εν συνεχεία με ειδικές πτήσεις θα μεταφερθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με καθστέρηση τριών ωρών αναχώρησε το αεροσκάφος της ελληνικής αποστολής.
Ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην Αθήνα , ενώ εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, στην αποστολή συμμετέχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.
Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου.
Η Πρώτη Ανάσταση…

Σε αρκετούς ναούς της χώρας τελέστηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η Πρώτη Ανάσταση του Θεανθρώπου. Στην Αθήνα, πλήθος πιστών παρακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου . Οι  ενορίτες αναπαρέστησαν το σεισμό της Ανάστασης με κροτίδες και τους πολυελαίους που αιωρούνταν, ένα έθιμο που κρατούν πιστά εδώ και χρόνια.
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί η Πρώτη Ανάσταση και στην Κέρκυρα. Στο νησί των Φαιάκων αναβίωσε το έθιμο των Μπότηδων, όπου ρίχνονται από τα μπαλκόνια πήλινα κανάτια γεμάτα νερό για να ξορκίσουν το κακό. Στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το χαρμόσυνο νέο της Ανάστασης.

Προσοχή στα πυροτεχνήματα

Τα πυροτεχνήματα πωλούνται και χρησιμοποιούνται κυρίως την περίοδο του Πάσχα. Χωρίς την απαιτούμενη προσοχή, όμως, τα πυροτεχνήματα μπορούν να αποτελέσουν αιτία σοβαρού τραυματισμού τόσο για αυτόν που τα χρησιμοποιεί, όσο και για τους γύρω του. Για το λόγο αυτό:
  • Προσέχουμε τι είδους πυροτεχνήματα αγοράζουμε και από που, γιατί ορισμένα από αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα.
  • Δεν κατασκευάζουμε μόνοι μας πυροτεχνήματα, διότι κινδυνεύουμε να πάθουμε σοβαρά εγκαύματα.
  • Δεν μεταφέρουμε δυναμιτάκια στην τσέπη μας. Με την τριβή και μόνο είναι δυνατόν να ανάψουν και να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα.
  • Δεν πετάμε δυναμιτάκια σε άλλους, ούτε αστειευόμενοι.
  • Προσέχουμε να μην ανάβουμε βεγγαλικά κοντά στο πρόσωπό μας και στα μαλλιά μας ή κοντά σε εύφλεκτα υλικά.
  • Δεν χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα μέσα σε πολύ κόσμο, ώστε να μην τραυματίσουμε κάποιον άθελά μας.
  • Δεν χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα κοντά σε ξερά χόρτα, ώστε να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά. 

Πηγές: Σωματείο 'Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος'
iatronet.gr