Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Πρωην Νομαρχιακός σύμβουλος υποψήφιος Δημαρχος στις επόμενες εκλογές στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Νέος επικεφαλής θα ηγηθεί στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, του συνδιασμού της Μείζωνας Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης .Κατά  αποκλειστικές μας πληροφορίες ο επικεφαλής που θα ηγηθεί του συνδιασμού  είναι ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος κ. Θ. Μαρίνης , στον  οποίο και στις προυγούμενες εκλογές είχε προταθεί να ηγηθεί του κεντροδεξιού συνδιασμού .ομως ο κ. Μαρίνης όπως και οι κ. κ. Π. Καλύβας,  ο γιατρός Ευριπίδης Γκιάτας είχαν δηλώσει, τότε,  ότι δεν τους ενδιαφέρει να κατέβουν για υποψήφιοι δήμαρχοι.

Γιάννης Μιχελάκης:Η κυβέρνηση του “πέφτουμε έξω σε όλα” δεν τολμά να ομολογήσει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι μια. Λουκέτα, ανεργία, πληθωρισμός, ύφεση και εθνική κατάθλιψη.

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γιώργο Πεταλωτή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του “πέφτουμε έξω σε όλα” δεν τολμά να ομολογήσει την αλήθεια.
Και η αλήθεια είναι μια. Λουκέτα, ανεργία, πληθωρισμός, ύφεση και εθνική κατάθλιψη.
Δεν μιλά για την ουσία. Και η ουσία είναι μια. Ο λογαριασμός έφθασε πλέον τα 20 δισ. και δεν βγαίνει. Και καλείται πάλι ο ελληνικός λαός να τον πληρώσει με νέα πρόσθετα μέτρα. Τέλος, οι πολίτες θα περίμεναν και λίγη ντροπή από αυτούς που έφθασαν να θεωρούν μεγάλη “επιτυχία τους” το κόψιμο μισθών και συντάξεων».

Ν. Νικολόπουλος:Ένα χρόνο μετά την προσφυγή της χώρας μας στο Μνημόνιο, τα Οικονομικά και Κοινωνικά αδιέξοδα παραμένουνΟι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της πατρίδας μας μετρούν μόνο θυσίες.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ν. Νικολόπουλος, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όλα για την Περιφερειακή δημοσιογραφία στο "Ταξίδι" του DRTV (δείτε την εκπομπή)

Αναρτήθηκε από Τζένη Σουκαρά

Την Μ.Τετάρτη στην εκπομπή "Ταξίδι" του κ.Στάικου η Τζένη Σουκαρά αναφέρεται για πρώτη φορά τηλεοπτικώς για τους λόγους αλλαγής τηλεοπτικής της  στέγης,για το παρον και το μέλλον της Περιφερειακής δημοσιογραφίας ,για την πολιτική επικαιρότητα αλλά και για τα πρόσωπα που κυριαρχούν..
στο εγχειρημα της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης.
Δείτε την εκπομπή

Ταξίδι,Τζένη Σουκαρά,20-4-2011 from DRTV Greece on Vimeo.
 
ΠΗΓΗ: Jenny's World

Χρήστος Σταϊκούρας : η Κυβέρνηση έχει αποτύχει στους στόχους της τόσο για το χρέος όσο και το έλλειμμα.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων για το 2010:

«Η οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση έχει αποτύχει στους στόχους της τόσο για το χρέος όσο και το έλλειμμα.
Το χρέος διαμορφώθηκε στο 142,8% του ΑΕΠ το 2010, υψηλότερο κατά 15,7 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ έναντι του 2009, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.
Το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 10,5% του ΑΕΠ το 2010, πολύ υψηλότερο από τις Κυβερνητικές εκτιμήσεις.
Αρχικές εκτιμήσεις του «Μνημονίου» για έλλειμμα 8,1% του ΑΕΠ, και αναθεωρημένες εκτιμήσεις του Προϋπολογισμού για έλλειμμα 9,4% του ΑΕΠ το 2010.
Και αυτό παρά τη λήψη μέτρων εκτός «Μνημονίου», την περαιτέρω περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τη δημιουργία ενός τεράστιου «εσωτερικού χρέους», ύψους 5,4 δισ. ευρώ (μάλιστα ο πρώην Υπουργός κ. Αλ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι το πραγματικό έλλειμμα του 2010 υπερβαίνει το 13% του ΑΕΠ).
Η αναθεώρηση αυτή οφείλεται κυρίως στην κατάρρευση των εσόδων λόγω της φορολογικής επιδρομής σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Έσοδα τα οποία αυξήθηκαν μόλις κατά 5,5% το 2010, έναντι στόχου στο «Μνημόνιο» για αύξηση κατά 13,7% (μάλιστα τα έσοδα έχουν ήδη μειωθεί κατά 8% το πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!)
Αυτές οι αποκλίσεις έναντι των στόχων θα οδηγήσουν στη λήψη νέων μέτρων για εφέτος.
Συμπληρωματικών μέτρων ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η νέα «τρύπα» στο έλλειμμα.
Μέτρα τα οποία, εάν προστεθούν στα 14,3 δισ. ευρώ του Προϋπολογισμού και στα 3 δισ. ευρώ του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, ανεβάζουν το συνολικό λογαριασμό περίπου στα 20 δισ. ευρώ για το 2011 (από 9,1 δισ. ευρώ στο «Μνημόνιο»). Περισσότερα από τα διπλάσια μέτρα έναντι των αρχικών εκτιμήσεων!!!
Είναι προφανές ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης είναι αδιέξοδη.
Η ύφεση είναι βαθιά και παρατεταμένη, το έλλειμμα δεν μειώνεται με βιώσιμο τρόπο, το χρέος αυξάνει και διατηρεί τη δυναμική του, η παραγωγική βάση συρρικνώνεται, τα «λουκέτα» πολλαπλασιάζονται, η ανεργία καλπάζει, ο κοινωνικός ιστός αποδιοργανώνεται.
Οι Έλληνες πολίτες υποβάλλονται σε μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Απαιτείται αλλαγή πολιτικής


Επίσης ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ. Νότης Μηταράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακοίνωση του αυξημένου ελλείμματος αποδεικνύει αυτό που υποστηρίξαμε εξαρχής: Η ύφεση για τον επιχειρηματία και οι εισπράξεις για το Κράτος δεν πάνε μαζί. Αντίθετα η ύφεση σκοτώνει τα κρατικά έσοδα!
Η Κυβέρνηση ομολογεί πλέον την αποτυχία της. Παρά τις θυσίες του Ελληνικού λαού, το Μνημόνιο αποδεικνύεται αναποτελεσματικό, οδηγώντας σε αύξηση της ανεργίας και σε λουκέτα την αγορά.
Προαπαιτούμενο για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, είναι η Ανάπτυξη της οικονομίας και η κοινωνική συνοχή».

Η Δημοκρατική Συμμαχία καταδικάζει τα βίαια επεισόδια με ανθρώπινες απώλειες στη Συρία.

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:


«Η Δημοκρατική Συμμαχία καταδικάζει τα βίαια επεισόδια που έχουν ως αποτέλεσμα ανθρώπινες απώλειες στη Συρία.Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να μην μείνει αδιάφορη στην πολιτική αιματηρής καταστολής άμαχων διαδηλωτών και να αναλάβει πρωτοβουλίες άμεσης εκτόνωσης της κατάστασης και επιτάχυνσης των διαδικασιών εκδημοκρατισμού της χώρας».

ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ EUROSTAT
Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Οι ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα του 2010 και το δημόσιο χρέος, αποτελούν την οδυνηρή επιβεβαίωση για το πόσο κοστίζουν στον ελληνικό λαό οι παλινωδίες και οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης, αλλά και το πολιτικό παιχνίδι της άρνησης, της ανυπακοής και του λαϊκισμού της αντιπολίτευσης.
Η ανικανότητα της κυβέρνησης να ανοίξει ουσιαστικά τα κλειστά επαγγέλματα, να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, αλλά και τη λευκή απεργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και να μειώσει δραστικά τις δαπάνες εξυπηρέτησης των συντεχνιών και του σπάταλου κράτους, προσδίδει στην κρίση καταστροφικές συνέπειες, εξαντλώντας τους πολίτες και «στεγνώνοντας» την πραγματική οικονομία.
Τα επιπλέον χρήματα που απαιτούνται εξ αιτίας της κυβερνητικής αποτυχίας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φέρουν και νέους φόρους ή και νέες οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων.
Η ανάγκη του να συμφωνηθεί και να ψηφιστεί ένα σχέδιο σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, από διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών δεν συνιστά για κόμματα και πολιτικούς απλώς μονόδρομο, αλλά ύψιστη εθνική ευθύνη
»

Grafeio Typou DIM Sim

Ε, όχι και να υποστούμε το Μνημόνιο για να αποκρατικοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορούν να γίνουν αποκρατικοποιήσεις της προκοπής, χωρίς προηγούμενη αποκρατικοποίηση του ΠΑΣΟΚ;  Κατά την γνώμη μου όχι. Το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο των προηγουμένων κυμάτων αποκρατικοποίησης – με αποκορύφωμα τις «αγχωμένες» του 2003 – που οδήγησαν στην αύξηση του δημοσίου χρέους.

Ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως το ΠΑΣΟΚ αποκρατικοποιείται – αναγκαστικά, λόγω Μνημονίου. Σε σημείο που να διερωτάται κανείς αν ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε όλους μαζί στην παγίδα του μνημονίου για να επιτύχει την αποκρατικοποίηση του κόμματός του.

Ναι, αλλά δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το κρατικοδίαιτο παρελθόν. Και κυρίως, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εσωκομματική μάχη (Νοέμβριος 2007) στο ΠΑΣΟΚ. Δυο τάσεις είχαν κονταροχτυπηθεί τότε:

Έρχεται το Δ. Ν. Τ.

Επανεμφάνιση Εφραίμ

Δε βάζει νερό στο κρασί του ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου, π. Εφραίμ, ενώ εμφανίζεται αμετανόητος και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη χορήγηση 80 εκατ. ευρώ σε μουσουλμάνους στην Αθήνα για την ανόρθωση τζαμί. Παράλληλα έκανε λόγο και για τις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή
Συγκεκριμένα, ο ηγούμενος, σε συνέντευξή του στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό "Sigma", που μεταδόθηκε την Μεγάλη Τετάρτη, είπε πως "η κυβέρνηση δίνει τώρα 80 εκ ευρώ για να κάνει τζαμί στους μουσουλμάνους στην Αθήνα, Τώρα μαθαίνουμε ότι αποζημιώνει τους Εβραίους για ένα παλιό κοιμητήριο με 10 εκ ευρώ. Η Μονή Βατοπεδίου είναι ένα ορθόδοξο οικουμενικό κέντρο δεν πρέπει και αυτό, όχι να της δώσουν κάτι δωρεάν – αλλά να πάρει κάτι που διεκδικεί και της ανήκει; Δεν πρέπει να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της μονής;"
Υποστήριξε περαιτέρω ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου δημιουργήθηκε από την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.
Παράλληλα άφησε αιχμές για την στάση της τότε κυβέρνησης και περιέγραψε την κατάσταση των σχέσεών του με τον Κώστα Καραμανλή.
Ειδικότερα είπε πως "ο Καραμανλής ήρθε και μας βρήκε. Δεν παρέστη ανάγκη να έχω επαφή μαζί του. Εμείς συνήθως καθόμαστε στο ασκητήριο, στο μοναστήρι μας. Δεν πάμε εμείς να τους βρούμε, έρχονται αυτοί και μας βρίσκουν".
"Απορώ γιατί η τότε κυβέρνηση ντράπηκε για εμάς. Η στάση τους δεν ήταν καλή. Ενώ είχαν μια καλή διάθεση αρχικά για την μονή. Δεν έκαναν κάτι παράνομο, κάτι ύποπτο, κάτι δόλιο, κάτι το παράνομο. Εντούτοις μου έκανε εντύπωση που ντράπηκαν να το πουν. Το είπαν μετά βέβαια. Απορώ και εξίσταμαι γιατί αυτό το πράγμα", πρόσθεσε ο π. Εφραίμ.
Κατέληξε πως "μας εκμεταλλεύτηκαν είμαστε θύματα μιας πολιτικής αντιπαράθεσης. Μας κατηγόρησαν αδίκως. Εμείς δεν είχαμε, ούτε έχουμε διαθέσεις διαπλοκής όπως λένε. Όλα αυτά που έλεγαν έκρυβαν μια εμπάθεια. Μας προκαλούσαν και εντός και εκτός εκκλησίας αλλά εγώ σιωπούσα. Είναι αυτό που λένε καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα".
news247.gr

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας επισκέφθηκε το Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας

Την δεύτερη μέρα του Πάσχα, το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο, Εφημέριο του Νοσοκομείου, τον π. Αντώνιο Χρήστου Εφημέριο της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας και με μια ομάδα περίπου 30 εθελοντών, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.
Από τις 5.00 μ.μ. και για σχεδόν 4,5 ώρες ο κ. Παύλος επισκέφθηκε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος, μοιράζοντας πασχαλινά αυγά, εικονάκια της Αναστάσεως, δέματα με ευλογίες , σε όλους τους ασθενείς, το ιατρικο, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και στους συνοδούς των ασθενών. Καθώς οι εθελοντές έψελναν αναστάσιμους ύμνους και πασχαλινά χριστιανικά τραγούδια, ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε το Χριστός Ανέστη με όλους, μοιράζοντας την ευλογία του και τις ευχές του για περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στους ασθενείς και στους οικείους τους, στο δε προσωπικό για καλή δύναμη στη δύσκολη και απαιτητική αποστολή τους.
ΧΡ_ΛΑ

Σας έμειναν πασχαλιάτικα τσουρέκια και κουλουράκια; δείτε τι μπορείτε να τα κάνετε...

Πως μπορούμε και μετά το Πάσχα να χρησιμοποιήσουμε τσουρέκι και κουλουράκια...
στην καθημερινή μας διατροφή.
Το περιμέναμε ανυπόμονα για να απολαύσουμε τις γλυκές αμαρτίες …αρνάκι, κατσικάκι, μαγειρίτσα, κουλουράκια λαμπριάτικα, τσουρέκι, σοκολατένια αβγά….κλπ που μόνο που τα σκεφτόμαστε μας ωθούν να τα ’’καταβροχθίσουμε’’.
¨Δυστυχώς ή Ευτυχώς¨ για όλους μας, τα γλυκίσματα του Πασχαλινού τραπεζιού υπάρχουν και τις επόμενες μέρες.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ FOCUS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ...

 
Σε μια μικρή γωνιά του Πρωτοδικείου της Αθήνας, στο ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο, θα δοθεί η... μάχη για την πληγωμένη τιμή της Ελλάδας. Στο εδώλιο αναμένεται να βρεθούν 13 Γερμανοί δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι, μέλη της συντακτικής ομάδας του...
περιοδικού «Focus», οι οποίοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση και δυσφήμηση διά του Τύπου, προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και εξύβριση.

Συρρίκνωση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco

Ελάχιστα πάνω από το 40% βρίσκεται το ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων -αθροιστικά-, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, επιβεβαιώνοντας ανάλογα αποτελέσματα προηγούμενων δημοσκοπήσεων που έδειχναν επίσης ότι τα δύο κόμματα εξουσίας και προφανώς οι λύσεις που προτείνουν για την έξοδο από την κρίση, έχουν χάσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Παρ' όλα αυτά, αν και η δημοσκόπηση της Alco πιστοποιεί την ανοδική πορεία των ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ κανένα κόμμα δεν φαίνεται να πείθει  ότι κατέχει αξιόπιστη λύση διεξόδου από την μέγγενη των δανειστών και του τεράστιου χρέους.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 2,1% της ΝΔ. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, η ΝΔ 19,4%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,3% , οι Οικολόγοι - Πράσινοι 2% και η Δημοκρατική Συμμαχία 1,7% ενώ συνολικά το 25,6% δηλώνει είτε ότι θα απέχει είτε ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο.
Στην έρευνα της Alco tο 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως καμιά κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να μας βγάλει από την οικονομική κρίση,  μόνο το 14% πιστεύει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση ενώ μόλις το 8% εμπιστεύεται τη  ΝΔ.
Σε ερώτηση εάν συμφωνούν με τα φαινόμενα βίαιης αποδοκιμασίας προς τα πρόσωπα πολιτικών το 56% απαντά ότι διαφωνεί, ενώ το 40% απαντά ότι συμφωνεί.
Το 47% πιστεύει ότι τελικά θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ το 59 % χαρακτηρίζει "ξεπούλημα" την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας .
Τέλος το 47% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο Γιώργος Παπανδρέου μέχρι το τέλος του έτους θα αναγκασθεί να προσφύγει σε εκλογές.
Αναλυτικότερα οι απαντήσεις στη δημοσκόπηση της Alco έχουν ως εξής:
ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΠΑΣΟΚ 21,5%

ΝΔ 19,4%

ΚΚΕ 8,5%

ΛΑΟΣ 5,7%

ΣΥΡΙΖΑ 3,2%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,3%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,7%

ΑΛΛΟ 4,1%

ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 9,3%

ΑΠΟΧΗ 16,3%

ΔΞ/ΔΑ 6%

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ;

ΝΑΙ 40%

ΟΧΙ 56%

ΔΞ/ΔΑ 4%

ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΠΑΣΟΚ 14%

ΝΔ 8%

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ 9%

ΠΑΣΟΚ - ΔΗ.ΣΥ - ΔΗΜ.ΑΡ. 6%

ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ 15%

ΚΑΜΙΑ 40%

ΔΞ/ΔΑ 8%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ, ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ;


ΝΑΙ 47%

ΟΧΙ 24%

ΔΞ/ΔΑ 29%

Τέλος, το 61% απάντησε πως διαφωνεί με τα μνημονιακά μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός μετά το Πάσχα.

eklogika.gr

Πάνος Παναγιωτόπουλος: H Διεθνή Έννομη Τάξη να παρέμβει αποφασιστικά και να πιέσει το καθεστώς της Συρίας, να σταματήσει αμέσως την άσκηση βίας, να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στη Συρία, που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες πολίτες και η συνεχιζόμενη βάναυση καταστολή σε βάρος του Δημοκρατικού κινήματος της χώρας, υποχρεώνουν τη Διεθνή Έννομη Τάξη να παρέμβει αποφασιστικά και να πιέσει το καθεστώς να σταματήσει αμέσως την άσκηση βίας, να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προχωρήσει ταχύτατα σε ουσιαστικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.
Η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας, που μας συνδέουν με τον Συριακό λαό και να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στις περαιτέρω εξελίξεις, διευκολύνοντας την πορεία μετάβασης της χώρας αυτής προς μία ανοιχτή Δημοκρατική Κοινωνία των Πολιτών»