Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Με το βλέμμα σε ανεργία και συνθήκες εργασίας, η φετινή εργατική Πρωτομαγιά

Αθήνα
Με τα μηνύματα της εργατικής Πρωτομαγιάς πιο επίκαιρα από ποτέ, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα την Κυριακή. Κεντρικό σύνθημα στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ η απεμπλοκή από τη «μνημονιακή πολιτική». Μεγάλη η συμμετοχή και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, μέλη του οποίου πέταξαν μπογιές κατά της γαλλικής πρεσβείας για τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις στη Λιβύη. Ομαλά διεξήχθη η πορεία πρωτοβάθμιων σωματείων από το Αρχαιολογικό Μουσείο προς τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, με αντικυβερνητικά συνθήματα, περίπου 3.500 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, προς την πλατεία Συντάγματος.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος και ο αναπληρωτής γγ της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης τόνισαν την ανάγκη για ενότητα του εργατικού κινήματος και έντασης των αγώνων. «Εκείνο που σήμερα πρέπει κυρίως να διεκδικήσουμε είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων μας» τόνισε ο κ. Ανέστης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​ΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΗ REAL NEWS

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Γ. Παπανδρέου, στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά, προσποιείται πως δεν βλέπει τα δεκάδες χιλιάδες λουκέτα, την ανεργία που εκτινάσσεται στα ύψη, την ύφεση που βαθαίνει, τον πληθωρισμό που σκαρφαλώνει στα πιο ψηλά επίπεδα. Μιλά για δικαιώματα των εργαζόμενων, που υπάρχουν -όπως λέει- στα χαρτιά και δεν βρίσκει ούτε λέξη αυτοκριτικής για αυτά που έφεραν οι πολιτικές του. Τραγική ειρωνεία, όμως, την ώρα που τα λέει  αυτά ο κ. Παπανδρέου, ένας ακόμη κορυφαίος υπουργός του, προσπαθώντας να διαχωρίσει τη θέση του από το κυβερνητικό σκορποχώρι, ομολογεί ότι η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο, της καταλογίζει αδεξιότητες, καθυστερήσεις και αμηχανία. Ενώ ταυτόχρονα στρώνει χαλί για πρόσθετα σκληρά μέτρα.  Το συμπέρασμα είναι ένα: Όσο αποτυγχάνουν στην άσκηση πολιτικής, τόσο επιδίδονται στην άσκηση αντιπολίτευσης,  εναντίον του εαυτού τους».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ Γ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο κ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Ραγκούσης, με σημερινές του δηλώσεις, προσπάθησε να εμφανιστεί σαν Πόντιος Πιλάτος απέναντι στους συντρόφους του, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που απειλούν να βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι. Ο κατά τα άλλα συντονιστής της κυβέρνησης, σε ρόλο ανεύθυνου παρατηρητή, παρακολουθεί το μισό ΠΑΣΟΚ να στρέφεται εναντίον του άλλου μισού, που απειλεί να κρατήσει όμηρο την κοινωνία. Θα ήταν ενδιαφέρον να πει – αλλά το ξέχασε –για τη στάση που κρατούσε ο ίδιος ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, όταν  υποστήριζε άκριτα, το Μάρτιο του ’08, τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ, όπως και κάθε άλλη κινητοποίηση.   
Όπως ξέχασε να πει το παραμικρό και για το γεγονός ότι είναι ο σημερινός υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου – που τότε ήταν “αδελφός” του κυρίου Φωτόπουλου και σήμερα φοβάται να σταθεί απέναντί  του - που είχε εισβάλει, μαζί με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, στο Δ.Σ. της εταιρίας για να ματαιώσουν, με το “έτσι θέλω”, αποφάσεις, που σήμερα λένε ότι θέλουν να προωθήσουν. Δυστυχώς, οι άνεμοι που έσπερναν τότε γίνονται θύελλα σε βάρος του λαού, σήμερα».

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ : «ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!»

                                                  Πρωτομαγιά  2011


                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Μίκης Θεοδωράκης που συμμετείχε σήμερα στο συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα μαζί με τις Σπίθες της Αττικής, ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του αυτή και είπε τα εξής
ΕΡ. Μάθαμε ότι πήρατε μέρος στη Διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα μαζί με τους Σπιθιστές σας. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;
Μ.Θ. Να απολογηθώ;
ΕΡ. Προς Θεού… Ξέραμε ότι είστε «άρρωστος»… Είστε 86 χρονών και ξαφνικά σας βλέπουμε σε Διαδήλωση… Δεν είναι φυσικό να απορούμε;
Μ.Θ. Έχετε δίκιο… Πήγα βασικά για δύο λόγους: Πρώτον για να εκφράσω μαζί με όλους τους διαδηλωτές στην αντίθεσή μου στην Κυβέρνηση, στην Τρόικα, στο
Μνημόνιο και στην αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική τους και να βροντοφωνάξω κοιτάζοντας στη Βουλή και τον Άγνωστο Στρατιώτη «Ξυπνήστε Έλληνες !».
Και Δεύτερον γιατί με έσπρωξαν οι ιστορικές αναμνήσεις που έκαναν αυτή την επιστροφή μου Συμβολική. Στον ίδιο χώρο ο ίδιος άνθρωπος με διαφορά 67 χρόνια! Τότε στις 3 του Δεκέμβρη του 1944, δεκαεννιά ετών και τώρα Πρωτομαγιά του 2011 στη δύση της ζωής μου… Για τον ίδιο λόγο. Ενάντια στην ξένη Εξάρτηση και στους ντόπιους συνεργάτες τους και τις δύο φορές!
Τότε η ξένη Εξάρτηση (η αγγλική) είχε ένα όνομα: στρατηγός Σκόμπυ. Η δε Κυβέρνηση το όνομα του Γεωργίου Παπανδρέου. Σήμερα η ξένη Εξάρτηση (αμερικανική-γερμανική) ονομάζεται Τρόικα-Μνημόνιο-ΔΝΤ, η δε Κυβέρνηση έχει το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου. Απέναντι στους δύο Παπανδρέου ο ίδιος εγώ! Τότε και τώρα! Με τη διαφορά ότι τότε ο δρόμος μπροστά στη Βουλή είχε βαφεί στο αίμα, γιατί φοβήθηκαν όταν είδαν ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, εκατοντάδες χιλιάδες όρθιους Έλληνες, ενώ σήμερα οι αστυνομικοί μας κοιτούσαν με συμπάθεια και οι κυβερνητικοί μαζί με τους ξένους τρίβαν κρυφά με ικανοποίηση τα χέρια τους βλέποντας τους μετρημένους σε μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές, μιας και Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ… Τι να σκεφτώ; Μου ΄ρχεται στο νου ο στίχος του Ελύτη «.. ο καθείς και τα όπλα του, είπα», παραλλαγμένος «Ο καθείς και η Μοίρα του…» Εγώ πάντως γύρισα στο σπίτι μου ικανοποιημένος, γιατί κατόρθωσα να παραμείνω ξυπνός και όρθιος. Στο κάτω-κάτω νοιάζομαι και παλεύω γα την Ελλάδα. Που ως φαίνεται, έχει μέσα της τόση ομορφιά, αλήθεια και δύναμη, που δεν είναι εύκολο για τον καθένα να είναι αντάξιός της…

Για το Γραφείο Τύπου
Ιωάννα Κολοβού

Το τέλος της αιμοδοσίας στην Ελλάδα



Σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 2/45725/0022-06-08-2010 έγγραφο του υπουργείου οικονομικών Δ/νση 22η μισθολογίου με θέμα καταβολή εξόδων κίνησης υπαλλήλων Ο.Τ.Α. αναφέρονται οι περιπτώσεις που κόβονται τα έξοδα κίνησης μετά από απουσία των υπαλλήλων.

Διαβάζοντας το έγγραφο διαπιστώνουμε ότι δεν εξαιρούνται από την περικοπή των εξόδων κίνησης οι αιμοδοτικές άδειες,όταν όλοι γνωρίζουμε την τεράστια ανάγκη της χώρας μας για αίμα(όλοι οι υπάλληλοι δικαιούνται άδεια με πλήρεις αποδοχές όταν δίνουν αίμα εδώ και πολλές δεκαετίες).

Πηγη: tromaktiko

Νεκρός ο γιος του Καντάφι και τα τρια εγγόνια του από επιδρομή του ΝΑΤΟ

Τη ζωή τους έχασαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη ο νεώτερος από τους γιους του Μουαμάρ Καντάφι, ο Σαΐφ αλ-Άραμπ, και τρία από τα εγγόνια του σύμφωνα με δηλώσεις Λίβυων αξιωματούχων. Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε το βομβαρδισμό λέγοντας πως στόχος της επιδρομής ήταν ένα κέντρο διοίκησης και στρατηγικού σχεδιασμού του καθεστώτος. «Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ο νόμος της ζούγκλας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λιβύης Μούσα Ιμπραΐμ.
Ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι επέζησε τελικά από την επιδρομή των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραΐμ και πρόσθεσε ότι ο 29χρονος Σαΐφ αλ- Αράμπ, ήταν πολίτης, φοιτητής στη Γερμανία και όχι μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης.

«Χάρισμά σας ο ''πέτσινος'' τίτλος» Η ανακοίνωση του Ατρόμητου

Ανακοίνωση για όσα συνέβησαν στον χθεσινό τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ εξέδωσε η ΠΑΕ Ατρόμητος, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, στην οποία αναφέρει ότι χαρίζει έναν «πέτσινο» τίτλο στην ΑΕΚ.
Στο ίδιο κείμενο χαρακτηρίζεται το ΟΑΚΑ σαν ρωμαϊκή αρένα και οι οπαδοί της ΑΕΚ σαν λιοντάρια, ενώ για τη διαιτησία σχολιάζει ότι ήταν 100-0 κατά του συνόλου του Γιώργου Δώνη.

H ανακοίνωση της Περιστεριώτικης ΠΑΕ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την εργατική Πρωτομαγιά:

«Οι μύθοι και τα στερεότυπα των τελευταίων τριάντα χρόνων έχουν καταρρεύσει, τα πρότυπα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού έχουν αποκαλυφθεί και εκπέσει, η εποχή των ανέξοδων παροχών έχει παρέλθει.
Τώρα το νόημα της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων που προκαλεί ο σύγχρονος διαχωρισμός των Ελλήνων  σε εκείνους που είναι μέσα στο σύστημα και στους υπολοίπους, που είναι αποκλεισμένοι απ’ αυτό. Με πιο χαρακτηριστική  την έκφραση  αυτή μεταξύ  όσων  θέλουν να διατηρήσουν στρεβλώσεις και αγκυλώσεις που συμβάλλουν στα τεράστια ελλείμματα του κράτους απέναντι στους 270.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που έχασαν μέσα σ’ ένα χρόνο τη δουλειά τους, χωρίς κανείς από τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό να νοιαστεί γι’ αυτούς.
Το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο που ζούμε, είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και συλλογικής νοοτροπίας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι επιλογές, ευκαιρίες και προοπτική για τους Έλληνες εργαζόμενους μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από μια καινούργια αρχή που θα στηρίζεται στην αλήθεια και το ρεαλισμό. Στην απελευθέρωση της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής από τα δεσμά του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ένα ξεκάθαρο σκοπό: Να διαμορφώσει ένα σχέδιο σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία του κράτους, στην οργάνωση της πολιτείας, στις πολιτικές κοινωνικής συνοχής, στο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας με στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας
».

Grafeio Typou DIM Sim

Το ποτήρι πιά ξεχείλισε ! Αυτά παθαίνει κάθε πολιτεία πού οί πολιτικοί την έχουν «δεδομένη ψήφο» στην τσέπη τους, αδιαφορώντας για τα προβλήματά της…

 



Τά γεγονότα μιλούν και πάλι από μόνα τους! 

Κανείς γνωστικός άνθρωπος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα στην πάλαι ποτέ ασφαλή Πολιτεία μας μετά από κάποιες ώρες, και μάλιστα σαν πέσει και η νύκτα…

Έτσι λοιπόν, σαν δίκαια μας φαίνονται τα όσα παρακάτω μας έλεγε ένας παλιός μας φίλος πού ξέρει πρόσωπα και πράγματα σ΄ αυτή την αχανή, πλέον πολιτεία…
«….Άκουσε να δείς και κατάλαβέ το ! 

Τώρα, μόνο οί πολιτικοί μας θα μπορούν νά κυκλοφορούν ελεύθερα νύχτα και μέρα έχοντας την «ειδική» ορντινάτσα τους και ως εκ τούτου, τα τσαμενούλια μας, δεν μπορούν να αντιληφθούν το βάθος του προβλήματας για το υπόλοιπο πόπολο…




Χρήστος Μαντάς !

Έπεσε καθ΄ υπέρβαση  καθήκοντος ! 

Αιωνία αυτού η μνήμη...





Αυτοί είναι ασφαλισμένοι και τεθωρακισμένοι, και ποιός τώρα θα ασχοληθεί αν κάποιος ημεδαπός, αλλοδαπός, ή εξωγήϊνος, κτύπησε την γριούλα του πρώτου ορόφου και την έστειλε με κατάγματα θώρακος και δυό εγχειρήσεις για 6 ολόκληρους μήνες σε Νοσοκομείο της Αθήνας, ή αν κάποιος γεροντάκος πνέει τα λοίσθια στην εντατική του Ρίου από γρονθοκοπήματα λαθρομετανάστη για να του πάρει το φτωχό πορτοφόλι του…

Νίκη της ΑΕΚ στον τελικό της ντροπής! Ως πότε θα διασύρετε αυτό το άθλημα ; Φέρτε ΔΝΤ και στο ποδόσφαιρο.



Νέος διασυρμός του Ελληνικού ποδοσφαίρου στον τελικό κυπέλου. Η ΑΕΚ κέρδισε με 3-0 τον Ατρόμητο σε ένα παιχνίδι που ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη 7(!!!) λεπτά νωρίτερα καθώς χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ είχαν περικυκλώσει τον αγωνιστικό χώρο έτοιμοι να μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο.
Ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο ήταν προγραμματισμένος για τις 20:30, ωστόσο άργησε για πέντε περίπου λεπτά. Ο λόγος ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Για πολλά λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» με τους «κυανόλευκους» χούλιγκαν είχαν έρθει στα χέρια και έπεσε πολύ ξύλο. Θα ρωτήσετε και με το δίκιο σας όμως ποια επεισόδια, μιας και η ΝΕΤ ως δεύτερος Χουντίνι τα εξαφάνισε. Η ελληνική τηλεόραση την στιγμή που οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων είχαν γυρίσει (την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου) για να δουν τι συμβαίνει, δεν έδειξε το παραμικρό. Πραγματικά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την λογική αυτή, από την στιγμή μάλιστα που ο διαιτητής της αναμέτρησης αναγκάστηκε να μην αρχίσει στην ώρα του ο τελικός από αυτά τα επεισόδια.(gazzetta.gr)
Σε έναν τελικό-παρωδία, με θλιβερά επεισόδια και ευτράπελα στο τέλος, η ΑΕΚ σήκωσε... κούπα μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια, επικρατώντας 3-0 του Ατρομήτου και κατακτώντας το 14ο Κύπελλο της ιστορίας της.Τα γκολ: Λυμπερόπουλος στο 29΄ (από καθαρή θέση οφσάιντ), Μπαχά στο 78΄ και Καφές στο 85΄.
Το σκορ είναι βαρύ για τους Περιστεριώτες, που μέχρι να δεχτούν το δεύτερο γκολ αγωνίζονταν ως ίσοι προς ίσους, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και σίγουρα αδικήθηκαν κατάφωρα στη φάση του πρώτου γκολ, αφού ο Λυμπερόπουλος ήταν τουλάχιστον μισό μέτρο πίσω από τον τελευταίο αμυντικό του Ατρομήτου.
Σε κάθε γκολ οι οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν αλλά και σε άλλες στιγμές. Το παιχνίδι διακόπηκε πολλές φορές κ ο διαιτητής Κάκος έδειξε 9 λεπτά καθυστερήσεις ωστόσο σφύριξε τη λήξη (; ) του ματς 7 λεπτά νωρίτερα καθώς δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Χιλιάδες οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεπλάκησαν με ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου. Ο προπονητής του Ατρομήτου Γιώργος Δώνης ξέσπασε στο τέλος και δήλωσε στις κάμερες της ΕΡΤ ότι "το Ελληνικό κράτος και το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα μπο....λο"
Έχει απόλυτο δίκιο! η μόνη λύση να το κλείσουμε το μαγαζί και να φέρουμε ΔΝΤ και στο ποδόσφαιρο μπας κ αλλάξει κάτι...Έλεος πια...

http://logia-starata.blogspot.com/2011/04/blog-post_5364.html

ΧΩΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΗ


</></></></></></></>

Μικρογραφία
Απο τα ωραιατερα της Φυλιώ Πυργάκης ...


Απο τα ωραιοτερα της Φυλιώ Πυργάκης 2ο μέρος
Μέγάλες επιτυχιες με τη Φυλιώ Πυργάκη ... ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ Derveni Greece

ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Μες του Μαγιού της Μυρουδιές

Μικρογραφία

Μες του Μαγιού της Μυρουδιές
Γνωστα μουσικά κοματια με πιανο και κιθαρα ... Derveni Greece

2008-09 - Ο Τελικός Των Τελικών : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - AEK

Καληνύχτα ελληνικό ποδόσφαιρο! Ο τελικός του ξύλου και της ντροπής!

Τελικά, η ΑΕΚ κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός τίτλου από το 2002. Ήταν το πρώτο κύπελλο για Λυμπερόπουλο, Χιμένεθ και Μπάχα, αλλά στο φόντο του τελικού της 30ης Απριλίου, δεν έβλεπες τίποτε άλλο από οπαδούς να σουλατσάρουν στον αγωνιστικό χώρο, καπνογόνα, επεισόδια, νεύρα, αμφισβητούμενες (και μη) διαιτητικές αποφάσεις και άλλα “ωραία”. Ακόμα και επίθεση οπαδών σε παίκτες...
Αγώνας ντροπής στο ΟΑΚΑ. Ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον (τυπικά γηπεδούχο) Ατρόμητο και την ΑΕΚ στιγματίστηκε από απίστευτα-ανεπανάληπτα επεισόδια, που τον ξεφτίλισαν.
Οι στιγμές ντροπής άρχισαν 3,5 ώρες πριν τη σέντρα… στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, συνεχίστηκαν στου Ζωγράφου και κατέληξαν στο ΟΑΚΑ, με ξύλο μεταξύ των οπαδών ακόμα στη διάρκεια ανάκρουσης του Εθνικού Υμνου!
Κωμικοτραγικές σκηνές στον τελικό του κυπέλλου. Η ΑΕΚ πήρε την κούπα με 3-0 τον Ατρόμητο, αλλά όσα έγιναν στο "βομβαρδισμένο" ΟΑΚΑ ήταν απερίγραπτα. Οπαδοί του δικέφαλου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πριν καν τελειώσει ο αγώνας (είχε 9 λεπτά καθυστερήσεις και διακόπηκε στο 92΄ ), επιτέθηκαν βίαια σε παίκτες του Ατρόμητου και έπεσε τρελό ξύλο που μεταφέρθηκε και στις εξέδρες!Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας, Καραλής, Νάστος, καθώς και άλλοι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου στριμωγμένοι σε μια γωνία δέχθηκαν κλωτσιές, μπουνιές από οργισμένους ΑΕΚτζήδες που αντί να χαρούν την κούπα το γύρισαν στο μποξ. Παίκτες του Ατρόμητου απάντησαν στα χτυπήματα, τα ΜΑΤ έκαναν ντου τόσο στους οπαδούς των Περιστεριωτών (άλλοι αποχώρησαν, άλλοι έπαιξαν ξύλο με την αστυνομία) όσο και στους ανεγκέφαλους της ΑΕΚ που πρόσθεσαν μια ακόμα μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ποιος να μιλήσει για μπάλα πλέον. Για την ιστορία και μόνο ακολουθεί η περιγραφή του αγώνα που διακόπηκε στο 92΄ και ενώ απέμεναν ακόμα 7 λεπτά...
Φοβόταν το θεριό τον Γιάννη και ο Γιάννης το θεριό στην εκκίνηση του αγώνα. Ο Ατρόμητος με ενισχυμένο κέντρο έφερε προβλήματα στην επιθετική τακτική της ΑΕΚ και ήταν κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές ότι κυνηγούσε την «κόντρα» με τον Καμαρά. Η τριάδα Σαρμιέντο, Σφακιανάκης και Νεμπεγλέρας έκλεισαν χώρους στη μεσαία γραμμή, ο δικέφαλος αναζήτησε εμπνεύσεις με τον Σκόκο, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν πάτησε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή μέχρι το 25΄.

Γκολ-οφσάιντ ο Λύμπε
Πέντε λεπτά αργότερα ο Λυμπερόπουλος ήταν σε καθαρή θέση οφσάιντ όταν δέχθηκε την σέντρα από τον Σκόκο. Ο Λύμπε σκόραρε με κεφαλιά, ο ρέφερι Κάκος κακώς μέτρησε το γκολ, οι Περιστεριώτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα, την ώρα που στις κερκίδες των οπαδών της ΑΕΚ είχε στηθεί γλέντι. Ακολούθησε όμως ο τραυματισμός του Σκόκο που αποχώρησε κλαίγοντας στο φορείο από τον αγωνιστικό χώρο και τον αντικατέστησε ο Μπαχά. Μοιραία το παιχνίδι πήγε στο ημίχρονο με σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ δεν έλειψαν και οι διαπληκτισμοί ανάμεσα στους παίκτες. Δυναμικά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος προκειμένου να ισοφαρίσει. Ο Αναστασάκος έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ, την που στο γήπεδο η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω καπνογόνων. Οι Περιστεριώτες πήραν πρωτοβουλίες, κινήθηκαν στον χώρο και πίεσαν την ΑΕΚ που έμοιαζε να έχει αμυντικό ρόλο. Ο Μπαζίνσκι στο 53΄ βρέθηκε επίσης σε θέση βολής, αλλά αστόχησε με κεφαλιά και χτύπησε νέο καμπανάκι στους Κιτρινόμαυρους που είχαν διπλή εξαιρετική φάση και δοκάρι με τον Δέλλα τρία λεπτά μετά.
Η ομάδα του Δώνη ρίσκαρε, έπαιξε επιθετικά και ουσιαστικά στρίμωξε την ΑΕΚ στα καρέ της. Χώροι για την αντεπίθεση υπήρχαν πάντως για τον δικέφαλο που όμως δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά καθώς ήταν κλεισμένος καλά στο κέντρο. Η είσοδος του Μπρίτο αντί του Σαγκανόφσκι έδωσε περισσότερη ώθηση στα άκρα την στιγμή που ο Χιμένεθ έβαζε παίκτη κέντρου, τον Καφέ, στην θέση του Μπλάνκο. Εντέλει ο Μπαχά σε μια κόντρα επίθεση εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με πλασέ πέτυχε το 2-0, ενώ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ο Καφές έβαλε σφραγίδα στην κούπα με έξυπνο σουτ, γράφοντας το τελικό 3-0.
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Νάστος, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά (89΄ Σαμπού), Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι (66΄ Μπρίτο), Τάτος, Ολιβέιρα (79΄ Σαρμιέντο), Σκόνδρας
ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο (70΄ Μπλάνκο), Λαγός, Ντιόπ, Γεωργέας, Σκόκο (32΄ Μπαχά), Λυμπερόπουλος

Ο χάρτης των κυρίαρχων Media της Ελλάδας



Πηγή:Redship