Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, την Τετάρτη στο Δερβένι

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Ενοριακού Κέντρου Δερβενίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

Γιατί δεν αντιδρά κανείς ;

Θυμάμαι μόλις πριν 2-3 χρόνια τους συνταξιούχους σε κάθε ψήφιση του προϋπολογισμού να κατεβαίνουν στους δρόμους κρατώντας από ένα κουλούρι και να το δείχνουν στις κάμερες λέγοντας ότι η «αύξηση» που τους έδωσε η κυβέρνηση έφτανε μόλις για την αγορά ενός κουλουριού !!! Σήμερα ένα χρόνο μετά το μνημόνιο που όχι μόνο αύξηση για κουλούρι δεν πήρανε αλλά τους έκοψε και το «ψωμί» , τους έκοψε τα περισσότερα φάρμακα , τους μείωσε συντάξεις , επιδόματα κλπ δεν αντιδράει κανένας τους …

Ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Αυστριακή πρεσβεία για τη λογοκρισία σε βάρος του Μίκη Θεοδωράκη

Ψήφισμα διαμαρτυρίας παρέδωσαν μέλη και φίλοι της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών σε υπάλληλο της Αυστριακής Πρεσβείας στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας για τη λογοκρισία σε βάρος του Μίκη Θεοδωράκη. Το κείμενο του ψηφίσματος είναι το ακόλουθο:

May 7, 2011
Athens


Διαμαρτυρόμεθα εντόνως για την ακατανόητη και αυθαίρετη απόφαση της Προέδρου της αυστριακής Κυβέρνησης, για την ματαίωση της εκτέλεσης του μουσικού έργου ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ των Μίκη Θεοδωράκη-Ιάκωβου Καμπανέλη στις τελετές μνήμης για τις ναζιστικές θηριωδίες.

Γιάννης Μιχελάκης:Στο σκοτάδι ο λαός για τις υπόγειες διαπραγματεύσεις του Λουξεμβούργου ,άμεση και σαφής ενημέρωση.

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο σκοτάδι παραμένουν ο λαός, οι πολιτικές δυνάμεις, ακόμα και στελέχη της κυβέρνησης, για τις υπόγειες διαπραγματεύσεις του Λουξεμβούργου. Αποτέλεσμα η ανεύθυνη σεναριολογία να συνεχίζεται εντός και εκτός Ελλάδος, να αναστατώνονται οι Έλληνες και να πλήττεται το συμφέρον της χώρας. Αυτό που χρειάζεται είναι άμεση και σαφής ενημέρωση. Και πάνω απ’ όλα υπευθυνότητα».

Ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο του Πρωταθλητή Κορινθίας και την άνοδο στο περιφερειακό ποδόσφαιρο.

Με τους αγώνες της προτελευταίας (29ης) αγωνιστικής συνεχίστηκε σήμερα , το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ποδοσφαίρου. Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος σάρωσε με 7 - 0 τον Ηρακλή Λεχαίου, και εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο του Πρωταθλητή Κορινθίας που τον οδηγεί και πάλι στις τάξεις του περιφερειακού ποδοσφαίρου κάνοντας φιέστα ανόδου μπροστά στο κοινό του καθώς την τελευταία αγνωστική αγωνίζεται με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου εκτός έδρας στο Ξυλόκαστρο. Ο Ηρακλής Λεχαίου τώρα κινδυνεύει με υποβιβασμό και θα περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να ξέρει αν θα παραμείνει η όχι στην κατηγορία. Στο Βέλο η Ελλάδα , επικράτησε με 4 -1 επί της Δάφνης Εξαμιλίων , η οποία , την περασμένη αγωνιστική αποχαιρέτησε και μαθηματικά την κατηγορία. Τώρα το ενδιαφέρον της ομάδας του Βέλου στρέφεται στην αναμέτρηση της Τετάρτης με το Πανόπουλο , στην ορεινή Ηλεία ,για το κύπελλο Ερασιτεχνών, τον μοναδικό στόχο της Ελλάς για φέτος. Στο Δερβένι ο επίσης καταδικασμένος με υποβιβασμό Πανευρωστινιακός και ο Πανσολυγειακός μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 2 – 2. Μετά τον πόντο που πήρε , στο Δερβένι, η ομάδα της Σολυγείας εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία , όπως και ο Ισθμιακός που στο Συνοικισμό , επικράτησε με 6 – 3 του αδιάφορου Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Το ντέρμπι των αδιάφορων που έγινε στην Αρχαία Κόρινθο η Προοδευτική Περιγιαλίου νίκησε με 2 - 0 τον Αστέρα Δερβενίου. Στο Ξυλόκαστρο , ο Αετός Κρυονερίου έχασε κάθε ελπίδα παραμονής στην κατηγορία μετά την εντός έδρας ήττα του με 2 – 3 από τον αδιάφορο Ολυμπιακό Λουτρακίου, όπως και στους Αγίους Θεοδώρους όπου η τοπική ομάδα συνετρίβει με 0 – 5 από τον ΠΑΣ Κλένια. Τέλος στο Σολομό στο ντέρμπι ανάμεσα στον Α. Ο. Σπαθοβουνίου και τον Σαρωνικό Γαλατακίου νικήτρια με 3 – 2 ανεδείχθη ο Σαρωνικός. Με την επιτυχία της αυτή η ομάδα του Γαλατακίου , έριξε στο «καναβάτσο» το Σπαθοβούνι και πέρασε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και θα περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να ξέρει αν θα παραμείνει η όχι στην κατηγορία.

29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                         2 - 0
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                2 - 2
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                          0 - 5
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ     7 - 0
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                 2 - 3
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  2 - 3
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                              4 - 1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                         6 - 3

Η βαθμολογία( Σε 29 αγώνες)
84 - 12
81
70 - 16
77
64 - 43
54
55 - 44
46
44 - 41
46
46 - 40
38
44 - 52
38
44 - 48
37
37 - 42
35
36 - 52
34
31 - 55
32
36 - 46
31
39 - 61
27
28 - 48
25
38 - 70
25
40 - 66
23

Αγωνία μέχρι τέλους στο Νότιο όμιλο για τίτλο και τριάδα που οδηγεί στην άνοδο

Μεγάλη... μάχη αναμένεται να υπάρξει την Κυριακή στο Νότιο όμιλο, καθώς είναι η τελευταία αγωνιστική της χρονιάς και αρκετές είναι οι ομάδες που "παλεύουν" για να μπουν στην τριάδα που οδηγεί στην άνοδο, ενώ ακόμα και η πρώτη θέση δεν έχει ακόμα κριθεί αφού σε περίπτωση που δε νικήσει τα πάντα είναι ανοιχτά (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ, ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, ΡΟΔΟΣ και ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ). Μεγάλες μάχες θα δοθούν στην Πάτρα και στα Μέγαρα.
Στην Πάτρα , για ρεκόρ εισιτηρίων πάει η Παναχαϊκή εν όψει του αγώνα με τον Πλατανιά, καθώς έχουν διατεθεί περισσότερα από 8.000 κομμάτια από τις περίπου 11.000 που έχουν κυκλοφορήσει, και το γήπεδο της Αγυιάς θα είναι κατάμεστο. Ο αγώνας αυτός θα κρίνει κατά πολύ το μέλλον της ομάδας, δηλαδή αν θα πάρει την απευθείας άνοδο στη Football League ή θα προσπαθήσει να την κερδίσει μέσω των μπαράζ. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Κώστα Κύργιο στους Πατρινούς. Ο 21 ετών τερματοφύλακας των «κοκκινόμαυρων» υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και τέθηκε νοκ άουτ από την αυριανή εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πλατανιά. Από κει και πέρα η ομάδα του Ηλία Φυντάνη κυνηγάει το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών στην κατηγορία, μιας και με τρίποντο κόντρα στους Κρητικούς θα φτάσει τα εννέα σερί. Στο στρατόπεδο των Κρητικών ο Τίμος Καβακάς ανακοίνωσε την αποστολή του Πλατανιά Σε αυτήν βρίσκονται οι Αθανασιάδης και Κατρανίτσας, που εξέτισαν τις τιμωρίες τους. Εκτός έμεινε ο τερματοφύλακας Βλαχάκης. Την αποστολή απαρτίζουν οι: Λιούρδης, Δασκαλάκης, Τζανής, Γεωργόπουλος, Παληγεώργος, Παπαδημητρίου, Κατρανίτσας, Αθανασιάδης, Τσοντάκης, Πότσι, Μουνάφο, Μιρτσέτα, Προβατίδης, Πιτσόκος, Μπαξεβάνης, Κατσικοκέρης, Μαρτσάκης.
Στα Μέγαρα ο Βύζας αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Ψαχνών στο ντέρμπι της ημέρας .Δύο απουσίες υπάρχουν για τον κόουτς του Βύζαντα Μεγάρων, Μουράτ Σεροπιάν, καθώς, εκτός πλάνων βρίσκονται οι Νταντάμης και Τσιμπανάκος. Από την άλλη ο Αντώνης Πριόνας δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Με τη γνωστή επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων αγωνιστικών θα παρατάξει την ομάδα του. Ο Ευβοιώτης τεχνικός δεν δείχνει διάθεση να αποχωριστεί το κλασικό πλέον για τον Ηρακλή 4-3-3, ενώ στο αρχικό σχήμα αναμένεται να βρίσκονται οι έντεκα που ξεκίνησαν και στο προηγούμενο ματς κόντρα στον Ασπρόπυργο. Αναφορικά με την παρουσία των οπαδών του συλλόγου των Ψαχνών, τα 300 εισιτήρια έχουν πλέον εξαντληθεί. Επιπλέον µέτρα ασφαλείας στο µατς µε τον Βύζαντα ζήτησε από τον πρόεδρο της ένωσης Σπύρο Καλογιάννη ο ισχυρός άνδρας του ευβοιώτικου σωµατείου Γιώργος Στούπας. Για την ασφαλή συνύπαρξη των οπαδών των δύο οµάδων είναι πιθανό να προβλεφθούν «νεκρές» ζώνες στις εξέδρες. Να σηµειωθεί ότι η αποστολή του Ηρακλή θα µεταβεί αυθηµερόν στα Μέγαρα και δεν σκοπεύει να αποσυρθεί σε ξενοδοχείο.
Στον Πύργο ο Πανηλειακός υποδέχεται την Ρόδο. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι βαθμολογικά αδιάφοροι αλλά έχουν ως στόχο να τελειώσουν με θετικό αποτέλεσμα το πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά τρεις απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο τεχνικός της Ρόδου, Δημήτρης Σπανός, στο σημαντικό εκτός έδρας ματς. Συγκεκριμένα, εκτός πλάνων του κόουτς βρίσκονται ο τιμωρημένος Μανίκας, ο τραυματίας Τοπάλης και ο στρατευμένος Κραβαρίτης. Από εκεί και πέρα, η Ρόδος θέλει μόνο τρίποντο και περιμένει τυχόν γκέλα του Βύζαντα Μεγάρων απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών για να περάσει εκείνη στα play off.
Έπειτα από περίπου επτά μήνες η Κόρινθος επιστρέφει για να ρίξει την αυλαία των επίσημων υποχρεώσεών της στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης! Στο Δημοτικό Στάδιο θα δώσει το τελευταίο της παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ασπρόπυργο η «Μπάρτσα», όπως αποφάσισε η διοίκηση του ΤΑΠ. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τους τιμωρημένους Φραγκάκη και Σπυρόπουλο. Στο εν λόγω παιχνίδι θα πάρουν συμμετοχή και νέοι ποδοσφαιριστές που δεν είχαν ξανά αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Η τελευταία φορά που η ομάδα του Ισθμού αγωνίσθηκε στο Δημοτικό ήταν στις 24 Οκτωβρίου 2010 στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών που είχε λήξει 0-0. Έκτοτε, όλα της τα ματς τα έδινε στο γήπεδο του Συνοικισμού! Χωρίς τους τιμωρημένους Κριαρά, Σεμερτζίδη, Τσούπρο και Τουρνά θα παραταχθεί ο Ασπρόπυργος στην Κόρινθο, και έτσι ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας, Γιώργος Σαββίδης, αναμένεται να χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αγωνίζονται Χανιά και Παναιγιάλειος, αφού και οι μεν Κρητικοί έχουν καταφέρει αυτό που ήθελαν, δηλαδή την παραμονή, ενώ ο δε Παναιγιάλειος βγήκε εκτός στόχου της ανόδου. Άλλωστε η δεύτερη ομάδα έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό της για τη νέα σεζόν και βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Από τους Κρητικούς δεν παίζουν οι τιμωρημένοι Τσεσμελής και Μποχώνης, ενώ από την άλλη αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν αλλά η αποστολή θα αποτελείται από 13 παίκτες.
Αρκετοί θα είναι οι απόντες από τον αγώνα του ΠΑΟ Ρουφ με την Χερσόνησο. Από τους γηπεδούχους θα λείψει ο τιμωρημένος Πέτρου και οι τραυματίες Πλυθίδης, Γιουβανέλης
Βέβαια δεν υπάρχει ενδιαφέρον στην... ούρα, καθώς εκεί τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και μερικές αγωνιστικές, οπότε πριν από το σφύριγμα του διαιτητή για την σέντρα οι ομάδες που από του χρόνου θα αγωνίζονται στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, ήδη το ξέρουν, άλλωστε οι δύο έχουν παραιτηθεί εδώ και καιρό (Αγία Παρασκευή, Κεραυνός Κερατέας) έτσι Απόλλων Σμύρνης και Αίας Σαλαμίνας παίρνουν ακοπα τριποντα στα «χαρτιά»..

Η τελευταία (30ή) αγωνιστική
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΡΟΔΟΣ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΑΟ ΧΑΝΙΑ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΠΑΟ ΡΟΥΦ-ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ-ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Όλοι οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 17:00.

Παρελθόν ο Τάσος Παυλίδης από την Κόρινθο

Παρελθόν και τυπικά αποτελεί ο Τάσος Παυλίδης από την Κόρινθο. Η ποδοσφαιριστής της Κορίνθου έλυσε κοινή συναίνεση το συμβόλαιο του με την ομάδα του Ισθμού χαρίζοντας μάλιστα το υπόλοιπό του συμβολαίου του. Το Δ.Σ. του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του.
ΚΟΥΡΜΠΑΝΑΣ:Μένει υπό την προϋπόθεση να παραμείνει και ο Σωτήρης Μαυρονάσιος   
Αβέβαιο παραμένει και το μέλλον του Νίκου Κουρμπανά σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή του στον πάγκο της Κορίνθου. Ο έμπειρος τεχνικός θα παραμείνει στην ομάδα υπό την προϋπόθεση να παραμείνει και ο Σωτήρης Μαυρονάσιος με τον οποίο έχει συνεργαστεί άψογα.
Στο μεταξύ ετοιμάζεται ο οικονομικός απολογισμός της ομάδας για την Γενική Συνέλευση που θα ορισθεί σε ημερομηνία που θα καθορίσει το Δ.Σ. του συλλόγου την Δευτέρα 09/05/2011. Δύσκολα τα πράγματα για την Κόρινθο σε ότι έχει να κάνει σε οικονομικό επίπεδο μετά την νέα προσφυγή που εκδικάστηκε κατά της ομάδας του Ισθμού.
Ο Αντρέι Αντρέεφ δικαιώθηκε από το Δαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έτσι η " Μπάρτσα" υποχρεούται να πληρώση το πόσό των 24000€ περίπου.
Αναλυτικά η απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ:

FOOTBALL LEAGUE 2 - Από φέτος υπερπρωταθλητής!

Από καινοτομίες στην Ελλάδα άλλο τίποτα! Για πρώτη φορά στην ιστορία φέτος θα έχουμε τον υπερπρωταθλητή στην τρίτη κατηγορία της χώρας, γνωστή και ως Football League 2. Αυτό ανακοινώθηκε τουλάχιστον από την Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής.
Το ματς ανάμεσα στους πρωταθλητές των δυο ομίλων θα οριστεί, αφού τελειώσουν τα ματς και βγουν οι δυο πρώτοι. Αυτό το ματς μάλιστα θα καθιερωθεί και θα γίνει κάθε χρόνο, για να μην υπάρχουν δυο πρωταθλητές στην Football League 2.

ΠΣΑΠ - "Ένας όμιλος με Έλληνες παίκτες"

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις αλλαγές που προτείνεται να πραγματοποιηθούν στην Football League 2, απέστειλε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το πλαίσιο των θέσεων και των απόψεων του για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εγκαταλείπουν άρον άρον την Αθήνα για την επαρχία

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Οπου φύγει φύγει με κάθε μέσο
Ερευνα - ρεπορτάζ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Φωτογραφίες: ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΗΓΗ:Ελευθεροτυπία

Μεταφοραί ο Μήτσος. Δεν αντέχω άλλο εδώ, γυρίζω στο χωριό. Με τα συμπράγκαλα φορτωμένα στου μπατζανάκη μου το φορτηγό. Οπου φύγει φύγει! Χιλιάδες οικογένειες μες στη δίνη της οικονομικής κρίσης εγκαταλείπουν τους τελευταίους μήνες την Αθήνα. Τα καλύτερα παιδιά, που 'χουν προσόντα, γκατς και όνειρα, φεύγουν στο εξωτερικό. Οι πιο μεγάλοι αποχαιρετούν άρον άρον την πρωτεύουσα και προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στην επαρχία. Ξενοικιάζουν το σπίτι εδώ, ανακαινίζουν το πατρικό και γυρίζουν στο χωριό ή πάνε να μείνουν στο εξοχικό.

Αιματηρή συμπλοκή με δυο τραυματίες στην Κόρινθο

Στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κορίνθου νοσηλεύοντα, εκτός κινδύνου, ένας 28χρονος και ένας 27χρονος που δέχτηκαν ένοπλη επίθεση από τρεις άγνωστους.
Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δυο νεαροί βρίσκονταν μαζί με ακόμη πέντε Ελληνες, όταν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, δέχτηκαν πυροβολισμούς από τρεις άγνωστους.  Νωρίτερα, είχε προηγηθεί στην πόλη της Κορίνθου επεισόδιο μεταξύ τους για άγνωστους λόγους.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής περισυλλέγησαν 12 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σε βάρος αγνώστων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, συμπλοκή, παραβάσεις του νόμου περί όπλων κ.ά.

enet.gr

Ντόρα Μπακογιάννη : «Η Ελλάδα βρίσκεται στο «σημείο μηδέν»... ο τόπος για να σωθεί χρειάζεται εθνική συνεννόηση».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη μετά την επιστροφή της από το Λουξεμβούργο έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις χθεσινές εξελίξεις:

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο «σημείο μηδέν». Πρέπει επιτέλους τα κόμματα να συνειδητοποιήσουν ότι ο τόπος για να σωθεί χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Συνεννόηση και συμφωνία στην αποτελεσματική εφαρμογή πολιτικών που θα προωθήσουν άμεσα τις βαθιές αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.  Η κυβέρνηση με μυστικές επαφές  και υπόγειες διαπραγματεύσεις δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που έχει. Όπως και η αντιπολίτευση με συνεχείς υστερόβουλες αρνήσεις και εξωπραγματικό και επικίνδυνο λαϊκισμό δεν υπηρετεί το λαό».

Grafeio Typou DIM Sim

Αγρότης με τη βοήθεια… Laptop έψησε αρνί στο Ξηρόμερο, !

Η υπερσύγχρονη τεχνολογία εισβάλλει ορμητικά και στο γύρισμα του αρνιού στη σούβλα, αλλάζοντας τα δεδομένα στον τρόπο ψησίματος. ο πανέξυπνος αγρότης στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου σκέφτηκε το ιδιοφυέστατο τέχνασμα να ψήσει το αρνί του, με τη βοήθεια… του laptop!
Έτσι συνέδεσε τη σούβλα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μεταβίβασε την εντολή στον υπολογιστή για αργό γύρισμα και άραξε «άρχοντας» πίνοντας μπύρες…
Δεν μάθαμε αν το laptop εκτελεί εντολή να συμπληρώνει τα κάρβουνα, αν έχει εφαρμογή στη κατανομή της φωτιάς, αν υπάρχει ειδοποίηση μόλις «αρπάξει» ο οβελίας… και τότε ποιος ακούει την γκρίνια της νοικοκυράς...

H Nατάσα Ράγιου κεντρική ομιλητρια σε εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στο Λουτράκι

Η πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Αχαΐα και Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ Νατάσα Ράγιου θα είναι η κεντρική ομιλητρια σε εκδήλωση που πραγματοποιείται την Κυριακή για τη γιορτή της μητέρας. Συγκεκριμένα, αύριο,η ΝΟ.Δ.Ε και η Ο.Ν.ΝΕ.Δ Κορινθίας συνδιοργανώνουν στο Λουτρακι (12.00 μ - Πνευματικό Κέντρο) ημερίδα με θέμα: "Μητρότητα και Απασχόληση στη σκιά του Μνημονίου:Δικαιώματα, Ευκαιρίες και Πολιτικές"
Θεματικοί κύκλοι:
1. Πολιτικές απασχόλησης:από τη σκοπιά της Διακυβέρνησης-Ράγιου Νατάσα
...
2. Εργασιακά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα της Μητέρας-Κοντός Τάκης(πρ.Γ.Γ Υπουργείου Εργασίας-Γραμματέας Τομέα Εργασίας ΝΔ)
3. Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Επιμορφωτικά Προγράμματα-Πρωτόπαππα Φανή(Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Κορινθίας)

Θα βγάλετε στην παρανομία και τους «Ράδιο Αρβύλα»;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Καιρό τώρα προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο – αν εξαιρέσουμε τα βίντεο που αφορούν τον κ. Πάγκαλο, για να πούμε την αλήθεια – οι εικόνες με τις αποδοκιμασίες πολιτικών παίζουν μόνο στο διαδίκτυο ή σε ορισμένες μόνο εκπομπές, όπως το «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Γιάννη Παπαγιάννη.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, υπάρχει μια «comme il faut» αντιμετώπιση, μια φευγαλέα αναφορά του τύπου «υπήρξαν μεμονωμένες αποδοκιμασίες» και μια ακόμη πιο φευγαλέα εικόνα κάπου στο τέλος σαν ένα είδος «τσόντας» που χώρεσε με το ζόρι.

Δεν μπαίνω στη συζήτηση αν ορθώς ή όχι γίνονται αποδοκιμασίες. Άλλοι συμφωνούν, άλλοι όχι. Στην κηδεία του Σάντα για παράδειγμα, ηλικιωμένος κύριος ύψωσε τη φωνή, λέγοντας προς τους «ταραξίες»: «Νομίζετε πως θα το ήθελε αυτό ο Λάκης; Να μην ακούσω τσιμουδιά»!

«Ποιος ήταν αυτός;», ρώτησε ένας άλλος της ίδιας γενιάς. Ένας τρίτος ανέλαβε να απαντήσει στον δεύτερο για λογαριασμό του πρώτου: «Είναι αυτός που έκατσε 18 χρόνια φυλακή»!

«Ε», απάντησε θυμωμένος ο μεσαίος. «Κι’ εγώ έκατσα οκτώ και συμφωνώ. Με τα χρόνια θα το πάμε τώρα;».

Ακούστηκε κι’ άλλη άποψη: «Η σιωπή μας δεν σας λέει τίποτε;», ρώτησε ένας νεώτερος, εννοώντας πως η σιωπή, η παγωμάρα, είναι χειρότερη από τις θορυβώδεις αποδοκιμασίες.

«Επειδή σωπαίνετε, γι’ αυτό τα πάθαμε όλα αυτά», απάντησαν οι «φωνακλάδες».

Επομένως, δεν είναι εκεί το ζήτημα. Άλλος το βλέπει έτσι και άλλος αλλιώς.

Το ζήτημα είναι πως πρόκειται για κάτι που συμβαίνει. Και επομένως πρέπει να το δουν, να το γνωρίζουν και να το κρίνουν και οι μη παρόντες σε τέτοιου είδους «δημιουργικές» συγκρούσεις.

Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Στην… παρανομία θα βγούμε για να δούμε κάτι που (καλώς ή κακώς) συμβαίνει;

Το γεγονός ότι δεν δείχνεις κάτι, δεν σημαίνει ότι και δεν έχει συμβεί. Αντίθετα, όταν κρύβεις κάτι, όταν δεν το δείχνεις στις πραγματικές του διαστάσεις, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να μεγαλοποιηθεί.

Και επιτέλους, τι είδους αυτολογοκρισία είναι πάλι αυτή; Συμβολή των μέσων ενημέρωσης στην προσπάθεια να μην εξαφθούν περισσότερο τα πνεύματα; Πιστεύει κανείς ότι δεν έχουν εξαφθεί αρκετά; Ή ότι δεν εξάπτονται όταν διάφοροι λένε του κόσμου τις ανοησίες και του κόσμου τις προπαγάνδες προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα; Ή όταν διαπιστώνουμε πως έχουμε γίνει παιχνιδάκι (με επικεφαλής την κυβέρνηση) στα χέρια του Στρος-Καν; Ο οποίος μάλιστα διαψεύδει τον εαυτό του, εκδίδοντας ανακοινώσεις; Ή όταν ακούμε πως «τζιτζιφιόγκοι» έχουν διοριστεί σε θέσεις ευθύνης;

Μέσα στη σύγχυση, μάθαμε ότι το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο στους «Ράδιο Αρβύλα», επειδή αποκάλεσαν τους βουλευτές «κλίκα» και «σπείρα των 300».

Συγγνώμη, αλλά από πότε ασκεί λογοκρισία το ΕΣΡ; Αν, για παράδειγμα, ο Αντώνης Κανάκης έλεγε πως «η Βουλή λειτουργεί σαν μια κλειστή κάστα», που «αναπτύσσει ανθελληνική και αντιλαϊκή δραστηριότητα», δεν θα υπήρχε πρόβλημα;

Αν έλεγε ότι είναι σπείρα εγκληματιών οι αυτουργοί της εθνικής προδοσίας των 340 δις ευρώ;

Αν έλεγε πως είναι ασυνείδητοι όσοι διασπάθισαν πέντε κοινοτικά πλαίσια στήριξης;

Αν έλεγε πως είναι απατεώνες αυτοί που αγόρασαν λεωφορεία και τους… φόρεσαν κεραίες για να τα κάνουν τρόλεϊ;

Αν έλεγε πως μόνο… (διαλέξτε κάτι από το ζωικό βασίλειο, δεν θέλω να προσβάλω τα ζώα) μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοια καταστροφή;

Αν έλεγε πως εξ όσων γνωρίζουμε μόνο οι εγκληματικές οργανώσεις παραγγέλνουν νόμους στα μέτρα τους και επιβάλλουν στα μέλη τους τον νόμο της «ομερτά»;

Πώς είπατε; Πρέπει να προστατευτούν οι θεσμοί; Οι εκπρόσωποι των οποίων δεν μας προστάτεψαν;

Οι θιγέντες οφείλουν να εξηγήσουν στο ΕΣΡ ότι έχουν φροντίσει για την αυτοπροστασία τους, ψηφίζοντας και διατηρώντας σε ισχύ το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος περί γρήγορης παραγραφής.

Μόλις αποφασίσουν να το καταργήσουν και αρχίσουν να δικάζονται από τον φυσικό τους δικαστή, τα ξανασυζητάμε όλα αυτά.

Μέχρι τότε, ψάχνουμε για τα κλεμμένα! Οπότε, προς τι η ενόχληση;
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡ​ΓΟ

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη πληροφόρηση, παρά μόνο ανεύθυνες φήμες, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε, τελικά, τα μεσάνυχτα ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο. Παραμένει, ωστόσο, ακόμη μυστήριο ποιο ήταν το πραγματικό αντικείμενο της σύσκεψης αυτής. Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει, με σαφήνεια και υπευθυνότητα, για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται από χθες το απόγευμα στο Λουξεμβούργο. Την κρίσιμη αυτή ώρα μισόλογα και ασάφειες δεν βοηθούν».