Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Διαψεύδει ο Ραγκούσης τις 45.000 απολύσεις στο δημόσιο

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, διέψευσε πριν από λίγο κατηγορηματικά, ότι συζητήθηκε, κατά τη σύσκεψη του Λουξεμβούργου, την Παρασκευή το απόγευμα, το ενδεχόμενο 45.000 απολύσεων στο Δημόσιο.

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,κ. Αντώνη Σαμαρά για την Ημέρα της Ευρώπης

Συμπληρώνονται εφέτος 61 χρόνια από τη δήλωση του Ρομπέρ Σουμάν, που άνοιξε το δρόμο στη συνεργασία των λαών και την ενωτική διαδικασία των χωρών της Ευρώπης. Από την Ένωση Άνθρακα και Χάλυβα, περάσαμε στην Ε.Ο.Κ. των έξι ιδρυτικών μελών και από εκεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27.
Εκεί, όπου άλλοτε είχαν ξεκινήσει δυο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, θεμελιώθηκε η Ειρήνη, η Ελευθερία και η Δημοκρατία. Θεσπίστηκαν Κοινές Πολιτικές και δημιουργήθηκε ένα κοινό νόμισμα.
Τα βήματα που έγιναν είναι τεράστια. Απομένουν, ωστόσο, πολλά ακόμη για να διασφαλίσουμε όσα πετύχαμε και να φτάσουμε στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.
Η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση, όπως και οι αναταράξεις στις χώρες του ευρύτερου γεωγραφικού περιβάλλοντός μας, αναδεικνύουν κρίσιμες αδυναμίες του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Ιδίως, μάλιστα, σε ό,τι αφορά την Οικονομία, αλλά και την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας.
Ολόκληρη η Ευρώπη και όχι μόνον η Ελλάδα, βρίσκεται τώρα μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Χρειάζεται Ηγέτες εμπνευσμένους που να πιστεύουν στο Ευρωπαϊκό Όραμα, να μάχονται γι’ αυτό και να παίρνουν αποφάσεις με πίστη στο κοινό μέλλον.
Οι προκλήσεις του σήμερα καθιστούν ακόμη πιο επίκαιρη την αντίληψη του μεγάλου Ευρωπαίου Οραματιστή Ρ. Σουμάν ότι «η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί μονομιάς», αλλά «μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα, που θα δημιουργήσουν μια εκ των πραγμάτων αλληλεγγύη».
Αυτή ακριβώς η αλληλεγγύη, αποτέλεσε την ενοποιητική δύναμη της Ευρώπης. Και αυτή θα κρίνει το μέλλον της.
Η Νέα Δημοκρατία, η Παράταξη που οδήγησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια, όταν άλλοι αναζητούσαν τρίτους δρόμους, υπογραμμίζει την πίστη της στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης: Της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης και της κοινής ευημερίας. Παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει για να μετουσιώνονται οι κοινές αρχές σε κοινές πολιτικές.
Αυτή είναι η παρακαταθήκη των μεγάλων Ευρωπαίων Οραματιστών.
Και την παρακαταθήκη αυτή, στις δύσκολες αυτές ώρες, ας μην την αγνοήσει κανείς 

Απογραφή 2011: Αρχίζει στις 10 Μαΐου - υποχρεωτική, παγίδες, κίνδυνοι

Αρχίζει στις 10 Μαΐου η Γενική Απογραφή 2011. Η διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 24 του μήνα είναι υποχρεωτική.
Οι απογραφείς που θα συμμετέχουν στην απογραφή 2011 θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμερα της Αρχής και το όνομα τους καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους.
Οι ερωτήσεις τους θα αφορούν το σπίτι κάθε πολίτη, τα άτομα που διαμένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση απασχόλησης τους.
Η διάρκεια της συνέντευξης, σύμφωνα με τους υπευθύνους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, θα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 40 λεπτά.

Μένει ο Μιραλάς

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κέβιν Μιραλάς. Στη συνάντηση που είχε ο Βέλγος επιθετικός με τον Βαγγέλη Μαρινάκη συμφώνησε να μείνει στους Πειραιώτες υπογράφοντας νέο συμβόλαιο. Ενδεικτικό της επιθυμίας του παίκτη να μείνει στους πρωταθλητές είναι το γεγονός ότι «έδωσε τα χέρια» με τον πρόεδρο της ΠΑΕ μέσα σε λίγα λεπτά, κάτι στο οποίο έπαιξε ρόλο η απουσία του Κριστόφ Ενροτό.
Η ΠΑΕ επιβεβαίωσε την συμφωνία με τον Βέλγο ο οποίος θα πάρει τα χρήματα που ορίζει η αρχική συμφωνία, ενώ παράλληλα, ανέβηκε η ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη στα επίπεδα που ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι». Αυτή σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.
«Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι κρατάει τους παίκτες που θέλει, εφόσον κι αυτοί αντιλαμβάνονται την νοοτροπία που έχει ο σύλλογος», ήταν το σχόλιο ατόμου από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Κ. Μίχαλος: «Δυσχερείς οι συνθήκες, ακόμα και για υγιείς και δυναμικές επιχειρήσεις»

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κ. Μίχαλος, κατά την ομιλία του στην ημερίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα».  Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε την ανασφάλεια και την απαισιοδοξία που επικρατεί στις επιχειρήσεις, τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν, λόγω της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων, αλλά και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων, καθώς και τις δυσχερείς συνθήκες, ακόμα και υγιείς και δυναμικές επιχειρήσεις. Όπως είπε:

Χιλιάδες συμβασιούχοι αορίστου χρόνου υπό απόλυση μετά από απαίτηση της Τρόικας

Τουλάχιστον 45.000 θέσεις του δημοσίου όπου υπηρετούν αντίστοιχοι συμβασιούχοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου είναι στον αέρα μετά τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας για νέα μείωση του κράτους.

Η συνάντηση στο παλάτι του Λουξεμβούργου είχε στο... μενού τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων στο ελληνικό δημόσιο καθώς η τρόικα απαιτεί “τσεκούρι” στο μισθολογικό κόστος.

Η φράση του Γιάννη Ραγκούση πως η αύξηση του ωραρίου θα εξασφαλίσει 46.000 θέσεις δεν είναι τυχαία όπως φαίνεται, αφού η απαίτηση της τρόικας είναι να μειωθεί στο 1/3 ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 54.000 υπάλληλοι στο στενό Δημόσιο Τομέα και τα ΝΠΔΔ, άλλοι 27.000 σε ΟΤΑ, επιχειρήσεις και ΝΠΔΔ των ΟΤΑ, περίπου 43.000 σε τράπεζες, το Τ.Τ. και τις ΔΕΚΟ και περίπου 10.000 σε άλλα ΝΠΔΔ. Σύνολο περίπου 133.000 άτομα και έτσι οι 45.000 μπαίνουν στο στόχαστρο, βρίσκονται δηλαδή με βάση τις νέες απαιτήσεις ακόμη και προς απόλυση!

Εδώ τώρα υπάρχει όμως διχογνωμία. Αν και κατά πόσο τα δικαστήρια θα επικυρώσουν τις απολύσεις. Πολλοί νομικοί υποστηρίζουν ότι στην περίπτωση που οι υπάλληλοι αορίστου προσφύγουν στα δικαστήρια θα δικαιωθούν, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι στις συμβάσεις αορίστου χρόνου ισχύει ότι και στον ιδιωτικό τομέα, ότι μπορούν δηλαδή να γίνουν αρκεί ο εργαζόμενος που απολύεται να λάβει κανονικά την αποζημίωσή του.
newsit.gr

Μετά από 5 χρόνια... φαγούρας η Παναχαϊκή επιστρέφει στη Football League . Απόντες από το πάρτι οι οργανωμένοι που έβλεπαν μπάσκετ

Το στέμμα της πρωταθλήτριας του 1ου ομίλου φόρεσε χθες το απόγευμα η Παναχαϊκή μετά τη νίκη της με 4-2 σε βάρος του Πλατανιά παρουσία 10.000 οπαδών της, οι οποίοι κατέκλυσαν το γήπεδο της Αγυιάς.

Γιάννης Μιχελάκης:«Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, ... ομολογεί την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στην οποία και ο ίδιος μετέχει.».

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει τη θέση του, ομολογεί την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στην οποία και ο ίδιος μετέχει.
Παραδέχεται “ανεπάρκειες”, “αμηχανία”, “νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές”. Δηλώνει ότι ο ίδιος δεν έχει θέση στις πολιτικές αυτές και, εμμέσως πλην σαφώς, θέτει θέμα παραμονής του στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι είναι “στη διάθεση του Πρωθυπουργού”.
Οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις στο κυβερνητικό σκορποχώρι παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Και αυτό καταδεικνύει την ανευθυνότητά τους».

Επίσης ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις υπόγειες διαβουλεύσεις του Λουξεμβούργου, οι διαρροές “κύκλων” του κ. Παπακωνσταντίνου ότι πάμε, είτε σε νέο Μνημόνιο, είτε σε επέκταση του υφιστάμενου, σοκάρουν τον Ελληνικό λαό. Είναι η απόλυτη παραδοχή του ναυαγίου της κυβερνητικής πολιτικής».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.
κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Την Παρασκευή σας είχαμε αναφέρει για το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους μαθητές με αναπηρία και στις οικογένειές τους, από τον περιορισμό των εξεταστικών κέντρων.
Το Υπουργείο Παιδείας, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έβγαλε ανακοίνωση  με την οποία επιχειρούσε να μας διαψεύσει.
Αντί απάντησης, σας παραπέμπουμε σε αυτά που είπε ο υφυπουργός Παιδείας  κ. Γιάννης Πανάρετος,  σήμερα το πρωί, στο ραδιόφωνο του «FLASH».
Αναγνωρίζει ότι πέρυσι και πρόπερσι λειτούργησαν δύο ακόμη εξεταστικά κέντρα, το ένα στην Κρήτη και το άλλο στην Πάτρα. Εξεταστικά κέντρα που, όμως, δεν θα λειτουργήσουν φέτος.
Ο κ. Πανάρετος λέει συγκεκριμένα:
«Γιατί το κάναμε πέρσι και δεν το κάναμε φέτος; Αν κοιτάξετε τα στοιχεία όλα τα χρόνια τα παιδιά τα οποία μετακινούνται, σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, με εξαίρεση νομίζω πέρσι και πρόπερσι που είχαμε τα κέντρα στην Κρήτη και είχαμε νομίζω ένα κέντρο στην Πάτρα».
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Ο ίδιος ο κ. Πανάρετος επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας, διαψεύδοντας ταυτόχρονα την ανακοίνωση του Υπουργείου του για το σοβαρό αυτό θέμα.
Το σημειώνω επειδή την Παρασκευή το απόγευμα έγινε μια επιχείρηση διάψευσης αυτών που σας είχαμε πει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε ως Ν.Δ. ικανοποιημένοι από τις εξηγήσεις που έδωσε το Σαββατοκύριακο για αυτή τη μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Κατ’ αρχήν δεν δόθηκαν στοιχεία και δεν υπάρχει ενημέρωση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει μία σαφέστατη πίεση, πλέον και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση όσον αφορά τα αυστηρά μέτρα, τα οποία βλέπουμε ότι θα έρθουν. Πρώτον, τι θα κάνει η Ν.Δ. και δεύτερον, αν ο κ. Σαμαράς δέχεται πιέσεις ή ανησυχεί ότι στο μέλλον θα δεχτεί πιέσεις, ακόμη και από μέλη του ΕΛΚ, από τη Γερμανία και από αλλού, να προχωρήσει σε συναίνεση όσον αφορά στα νέα μέτρα;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Αυτά είναι γνωστά φθαρμένα, προπαγανδιστικά κόλπα της κυβέρνησης, που θέλει να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το Ζάππειο 2.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα δεν υπάρχει κάποια πίεση.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Αφού σας λέω φθαρμένα προπαγανδιστικά κόλπα;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω πρόγραμμα προσαρμογής. Η Ν.Δ. υιοθετεί αυτή την εκτίμηση;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Δεν θέλω να απαντάω σε υποθετικά σενάρια. Όσο δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση, δεν μπορούμε να μιλάμε πάνω σε υποθετικά σενάρια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν έχετε άποψη για τις εξελίξεις; Μόνο από την κυβέρνηση περιμένετε ενημέρωση;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Από την κυβέρνηση. Αυτή πήγε και διαπραγματεύτηκε και συζήτησε στο Λουξεμβούργο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς δεν έχετε άποψη για τεκταινόμενα;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ποια τεκταινόμενα; Έχουμε μάθει ποια είναι αυτά τα τεκταινόμενα, για να τοποθετηθούμε;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε κάποιο σχόλιο για τις δημοσκοπήσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ -παρά την πολιτική που ακολουθεί κι εσείς έχετε επανειλημμένως καυτηριάσει και χαρακτηρίσει ως καταστροφική για τον τόπο- παραμένει, με διαφορά, στην πρώτη θέση;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Αυτό που λέω πάντα - και είναι πάγια θέση μας - είναι ότι δεν σχολιάζουμε τις δημοσκοπήσεις. Όσον αφορά τα αποτελέσματα που λέτε, εμάς - είναι σαφές και σας το έχω ξαναπεί - μας ενδιαφέρει να πείσουμε, αυτή τη στιγμή τον κόσμο, ο οποίος είναι αναποφάσιστος και δεν έχει εκδηλώσει την προτίμησή του. Στόχος μας είναι - όπως σας έχω ξαναπεί – να πείσουμε με το Ζάππειο ΙΙ, αυτούς τους ανθρώπους ότι η πρότασή μας μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και αυτός είναι ο σκοπός μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πως βλέπετε όλα αυτά τα οποία δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο, περί νέων ομολόγων, όπου θα έχουν ως εγγύηση δημόσια περιουσία, μετοχές των ΔΕΚΟ, κλπ;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Δεν θέλω να αναφερθώ σε σενάρια. Αυτές είναι θεωρητικές αναφορές, που μπορεί να ισχύουν, μπορεί και να μην ισχύουν. Αν δεν έχουμε πράγματα συγκεκριμένα και χειροπιαστά, δεν έχουμε να πούμε τίποτα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε κάποιο σχόλιο για την απόφαση, με συντριπτική πλειοψηφία, του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, να μη συναντηθεί με την Τρόικα, παραπέμποντάς τους μετά από σχετικό ερώτημά τους στον υπουργό; 

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Κανένα σχόλιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας έχουν προσεγγίσει από την κυβέρνηση για συνάντηση, για ενημέρωση, για κάτι τέτοιο;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Όχι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς ζητάτε να ενημερωθείτε, φαντάζομαι.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Αυτό που έχουμε πει στις δυο ανακοινώσεις που βγάλαμε τα ξημερώματα του Σαββάτου και το Σάββατο το μεσημέρι. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πιστεύετε αυτό που συνέβη στην Πορτογαλία, μπορεί να επιτευχθεί στη χώρα μας; Με την Ν.Δ. να στηρίζει τις επιλογές της κυβέρνησης; 

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Κατ’ αρχήν, να ξεκαθαρίσει και αυτό τι θα είναι. Γιατί και αυτό της Πορτογαλίας είναι υπό διαπραγμάτευση. Έχουμε δει κάποια στοιχεία μέχρι στιγμής. Περιμένουμε να δούμε πως θα ολοκληρωθεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά εκεί υπάρχει δέσμευση του προέδρου τους.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Η δέσμευση του προέδρου είναι, όμως, υπό προϋποθέσεις. Σας το έχω ξαναπεί αυτό. Ζητούν να μην υπάρχουν περικοπές σε χαμηλούς μισθούς κτλ. Υπάρχει μια διαπραγμάτευση. Και σας θυμίζω, ότι για το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση, δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση. Ό,τι τους φέρανε, το υπέγραψαν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το γεγονός ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είπε τίποτε για τη συνάντηση στο Λουξεμβούργο, δημιουργεί κάποιο θέμα για τον ίδιο;  

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Εδώ είναι συνολικό το θέμα. Καταρχήν σας θυμίζω πως, απ΄ ό,τι φαίνεται από το ρεπορτάζ το δικό σας, δεν υπήρχε ενημέρωση στα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης. Υπάρχει ένα θέμα σοβαρό, ακόμα και ενδοκυβερνητικό. Δεν υπήρχε γνώση ούτε μέσα στην κυβέρνηση. Πόσο μάλλον, στον πολιτικό κόσμο και στο λαό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να ρωτήσω. Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς, σε ομιλία του είχε πει ότι όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση θα διερευνήσει τις ευθύνες για το πως οδηγήθηκε η χώρα στο Μνημόνιο. Σε συνδυασμό με τις τελευταίες αποκαλύψεις του κ. Στρος Καν και τη διατύπωσή του περί υπόγειας συνεννόησης – συζήτησης με τον πρωθυπουργό, μετά τα γεγονότα της Παρασκευής, τη μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο και ένα έλλειμμα, όπως πολλές φορές έχετε καταγγείλει, ενημέρωσης -το κάνατε και σήμερα - τίθεται θέμα να διατυπωθεί σχετικό αίτημα για σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής της Βουλής, για τη διερεύνηση ευθυνών για το πως οδηγήθηκε η χώρα στο Μνημόνιο, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών;   

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει κάνει δήλωση για αυτό το θέμα - αυτή που είπατε – και η δήλωση εκείνη ισχύει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ρωτάω αν γίνει κάτι τώρα.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Η δήλωση του προέδρου ισχύει. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τον εκβιασμό ή ψηφίζετε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή  πάμε για εκλογές, πως τον αντιμετωπίζετε;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Αυτά, καταρχήν, δεν είναι σοβαρά πράγματα. Το έχουμε ξαναπεί. Με 180 ψήφους - σας θυμίζω - δεν πέρασε ούτε το Μνημόνιο. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων στις ψηφοφορίες της Βουλής, τον καθορίζει το Σύνταγμα και όχι η κυβέρνηση.
Πέρα από αυτά, όμως –όπως έχει πει και ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς σε πρόσφατη συνέντευξή του- «αν η κυβέρνηση σκεφτεί να εκβιάσει τη Ν.Δ., θα καταλάβει ότι η Παράταξή μας δεν εκβιάζεται».
Ευχαριστώ.

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στο Μαξίμου παρέμβαση Λοβέρδου

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε ορισμένες διαφωνίες σχετικά με την επικύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με απλή πλειοψηφία από την Βουλή.


Τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα.
«Πρέπει να πολεμήσουμε ομόφωνοι, ορκισμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι. Μνημονεύω εδώ τη φράση του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, πως θα συνεχίσει την μάχη με όσους έχουν πάρει την απόφαση να παλέψουν μαζί του. Ενοχικές στάσεις και αμφισημίες δεν χωρούν. Οφείλουμε να απευθυνθούμε προς όσους μας ακούν εντός και εκτός συνόρων. Δηλαδή πρέπει να αρθρώνουμε έναν πολιτικό λόγο για όλα τα ακροατήρια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και συνέχισε:
«Για να σταλεί λοιπόν το απαραίτητο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πρέπει το σχετικό σχέδιο νόμου, με τις πολιτικές που προαναφέρθηκαν, να ψηφιστεί μέσα από δημιουργική κοινοβουλευτική διαδικασία, όπου θα κατατεθούν στους βουλευτές όλα τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας και που για την ψήφιση του όμως θα πρέπει να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία. Τα 3/5 ή τα 2/3 της Βουλής μπορούν να αποτελέσουν όχι βέβαια τη συνταγματική ( τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται ), αλλά τη διευρυμένη πολιτική νομιμοποίηση του σχεδίου νόμου».
«Ό, τι είναι να κάνουμε», επεσήμανε «ας το κάνουμε λοιπόν σήμερα, τώρα. Στη λογική αυτής της στρατηγικής είμαι στρατιώτης από την πρώτη στιγμή. Και δίνω και θα δίνω όσες δυνάμεις διαθέτω. Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές πάντως, δεν νομίζω πως έχω θέση. Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού».
Ο κ. Λοβέρδος εισηγήθηκε επίσης τις επικαιροποιήσεις του μνημονίου να τις υπογράφει όλο το υπουργικό συμβούλιο και όχι μόνο ο υπουργός Οικονομικών.
Ολόκληρη η συνέντευξη του Αν. Λοβέρδου

Παννεμεατικός - Θύελλα Πετρίου - Άλμπατρος και Σολωμός κέρδισαν άνοδο στην Α΄Κοερινθίας

Στον πρώτο όμιλο της Β' Κατηγορίας. Άλμπατρος και Σολωμός είναι οι ομάδες που την νέα σαιζόν θα αγωνίζονται στην Α' Κατηγορία Κορινθίας ενώ ο Ολυμπιακός Κορίνθου και ο Αστέρας Στεφανίου υποβιβάστηκαν αφού είχαν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα εδώ και αρκετό καιρό με το μέλλον τους να είναι αβέβαιο.

Στον δεύτερο όμιλο της Β' Κατηγορίας ο Παννεμεατικός πήρε την τελευταία αγωνιστική το τίτλο του πρωταθλητή του ομίλου ύστερα από την ισοπαλία της Θύελλα Πετρίου με τον Ασπρόκαμπο. Οι δύο ομάδες  της Νεμέας να θυμίσουμε οδηγούσαν την κούρσα χέρι - χέρι σε σχεδόν όλη την σαιζόν από την νέα περίοδο θα αγωνίζονται στην Α' Κατηγορία Κορινθίας . ΠΓΣ Κόρινθος και Άρατος αποχαιρέτησαν την κατηγορία και την νέα σαιζόν θα αγωνίζονται στην Γ' Κατηγορία Κορινθίας.


Τα αποτελέσματα:
Α'  όμιλος
Άρης Κορίνθου - Άλμπατρος 1 - 5
Εθνικός Ξυλοκέριζας - Γαλάζιοι Νέοι 5 - 2
Τεννεάτης - Κύψελος 1 - 0
ΑΣ Λουτρακίου - Αετός Αγγελοκάστρου 3 - 3
Σολομός - Περαχώρα 5 - 2
Πρόοδος Αγίου Βασιλείου - Ολυμπιακός Κορίνθου 3 - 0 α.α.

Αστέρας Στεφανίου - ΠΑΟΚ 0 - 3 α.α.

H ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
71 - 26
62
62 - 22
62
66 - 15
51
59 - 36
48
44 - 30
46
47 - 39
43
48 - 40
39
39 - 39
38
33 - 36
33
43 - 44
31
35 - 46
30
42 - 57
30
15 - 90
6
6 - 90
3

Β όμιλος
Ολυμπιακός Άσσου - Νέοι Στιμάγκας 3 - 4
Θύελλα Πετρίου - Ασπρόκαμπος 2 - 2
Αναγέννηση - Άρατος 9 - 1
ΠΓΣ Κόρινθος - Πανκαμαριακός 3 - 3
ΑΠΈΣΣΑΣ - Θύελλα Κάτω Διμηνιού 1 - 3
Κόρινθος ΄06 - Παννεμεατικός 0 - 3
Λυκοποριά - Άρης Αρχαίας Κορίνθου 1 - 2


H ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


95 - 13
65
73 - 27
63
63 - 54
42
50 - 32
40
48 - 46
39
38 - 33
38
58 - 57
36
51 - 40
35
42 - 60
29
29 - 56
29
37 - 58
27
29 - 58
26
34 - 69
26
27 - 71
18