Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Τα αποτελέσματα σφυγμομέτρησης απο το "logia starata.

Τα αποτελέσματα σφυγμομέτρησης απο το "logia starata.blogspot.com" όπου ψήφισαν 1681 άτομα  για το  
ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

AΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  955 (56%)
ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  147 (8%)
ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ
  572 (34%)
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  325 (19%)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  318 (18%)



ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΕΠΕΙΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡ​ΗΣΗ ΤΟΥ logia-star​ata ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΕΠΕΙΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ logia-starata ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 
Μια νέα σφυγμομέτρηση ξεκινά το logia-starata από σήμερα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την Πέμπτη 12 Μαίου τις προτάσεις του για έξοδο της χώρας μας από την κρίση και επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας μέσα από ένα δημιουργικό σοκ.
Καλούμε τους αναγνώστες και τους επισκέπτες του blog να απαντήσουν στο εξής :
O Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε στο Ζάππειο το πρόγραμμά του για έξοδο από την κρίση και επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας . Εσάς προσωπικά πόσο σας έπεισε ;
Ψηφίστε πάνω δεξιά μία από τις πιο κάτω επιλογές που σας καλύπτει περισσότερο
ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ
ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ . ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ
ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ, ΩΣΤΟΣΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓIA

Επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια Με εγκαύματα στο 40% του σώματός του και στο πρόσωπο νοσηλεύεται στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών 47χρονος που τραυματίστηκε κατά τη σημερινή επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.

Στην εντατική μονάδα εγκαυμάτων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών νοσηλεύεται 47χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων

Ο άνδρας φέρει εγκαύματα στο 40% του σώματός του και στο πρόσωπο, ενώ η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά. Στο ίδιο νοσοκομείο με εγκαύματα, επίσης, νοσηλεύονται μια γυναίκα 55 χρόνων και ένας 48χρονος.

Τα τρία άτομα τραυματίστηκαν κατά την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και στην είσοδο της λαϊκής αγοράς, στη οδό Καλλιδρομίου και Χαριλάου Τρικούπη.

Κηδεύτηκε ο Μ. Καντάρης

Στο κοιμητήριο Ζωγράφου τελέστηκε η κηδεία του Μανώλη Καντάρη, του 44χρονου που δολοφόνησαν άγνωστοι με μαχαίρι τα ξημερώματα της Τρίτης, κοντά στο σπίτι του στην συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου 57, στο κέντρο της Αθήνας.
Στην εξόδιο ακολουθία διαβάστηκε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου. Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «η σκέψη μου, αυτή την ώρα, είναι στην τραγική σύζυγο και τα παιδιά του Μ. Καντάρη, ο οποίος έπεσε θύμα της ανευθυνότητας της κοινωνίας μας».
Τραγική φιγούρα η σύζυγος του άτυχου άντρα, που τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη γέννηση της δεύτερής τους κόρης.
Έξω από το κοιμητήριο και στη γύρω περιοχή βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΥΜΕΤ, των ΜΑΤ και της ομάδας «Δέλτα», για την αποφυγή επεισοδίων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαμαρτύρονται στην Ανατολική Αιγιάλεια για την υπολειτουργία στην αποκομιδή των σκουπιδιών




Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις από κατοίκους και συλλόγους της Ανατολικής Αιγιάλειας, σχετικά με την υπολειτουργία της αποκομιδής των σκουπιδιών στους πρώην δήμους Ακράτας -Αιγείρας με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, να έχουν αρχίσει να δημιουργούνται προβλήματα δυσοσμίας αλλά και σοβαρών κινδύνων για τη δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα τονίζουν ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, η περιοχή θα πάψει να αποτελεί τουριστικό προορισμό λόγω της αποκρουστικής εικόνας που θα παρουσιάζει, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην μπορέσουν να επιβιώσουν μετά και από το χτύπημα της οικονομικής κρίσης.

Ο Αετός Αγγελοκάστρου κέρδισε στα πέναλτι την παραμονή του στη Β' κατηγορία απο τους Νέους Στιμάγκας που υποβιβάζοναι στην Γ' κατηγορία Κορινθίας

Στον αγώνα μπαράζ για την παραμονή στην Β΄ κατηγορία, που έγινε στο γήπεδο Ισθμίων, οι ομάδες του Αετού Αγγελοκάστρου και των Νέων Στιμάγκας, ήρθαν ισόπαλες 3-3 στην κανονική διάρκεια του αγώνα.
   Το σκόρ δεν άλλαξε κατά την διάρκεια της παράτασης και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι όπου νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Αετού Αγγελοκάστρου η οποία εξασφάλισε έτσι την παραμονή της στην Β΄ κατηγορία. Η ομάδα των Νέων Στιμάγκας από την προσεχή περίοδο θα αγωνίζεται στην Γ΄ κατηγορία

Πρωταθλητής Α' κατηγορίας ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Υποβιβάζονται στη Β' Κορινθίας η Δάφνη Εξαμιλίων, ο Πανευρωστινιακός , οι Άγιοι Θεοδώροι, ο Αετός Κρυονερίου και το Σπαθοβούνι

Φινάλε στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας , μετά από ένα « Μαραθώνιο» 30 αγωνιστικών
Το τίτλο του πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας Κορινθίας περιόδου 2010 – 2011 και την άνοδο στην Δ' Εθνική κατέκτησε ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου ο οποίος αποχαιρέτισε την τοπική κατηγορία αήττητος με 26 νίκες και 4 ισοπαλίες. Σήμερα παρεχώρησε ισοπαλία με σκορ 1 – 1 , εκτός έδρας στο Ξυλόκαστρο , αφού ο Ηρακλής τον ισοφάρισε στο τέλος. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ατρόμητο τερμάτισε η Ελλάδα Βέλου, η άλλη μεγάλη πρωταγωνίστρια του πρωταθλήματος, που επικράτησε με 3 - 2 της Προοδευτικής Περιγιαλίου , στην Αρχαία Κόρινθο.
Την κατηγορία αποχαιρέτησαν ο Αετός Κρυονερίου, οι Άγιοι Θεόδωροι, ο Πανευρωστινιακός η Δάφνη Εξαμιλίων ενώ στην Β' Κατηγορία Κορινθίας τους ακολουθεί και το Σπαθοβούνι που έχασε με 4 – 2 στο Λουτράκι από τον Ολυμπιακό, ενώ στην κατηγορία παρέμεινε ο Σαρωνικός Γαλατακίου μετά την νίκη του με το ίδιο σκορ,
στην Ξυλοκέριζα, επί του υποβιβασμένου Πανευρωστινιακού.
Στους άλλους αγώνες το σκορ της ημέρας με 7 – 1 πέτυχε ο ΠΑΣ Κλένια επί του Ισθμιακού , ενώ στο Δερβένι η αναμέτρηση του Αστέρα με την υποβιβασμένη ομάδα των Αγίων Θεοδώρων έληξε με «άσφαιρη» ισοπαλία. Ισόπαλο , αλλά με σκορ 3 - 3 έληξε και το ντέρμπι της «ουράς» ανάμεσα στην ουραγό Δάφνη Εξαμιλίων και τον Αετό Κρυονερίου. Τέλος νίκη πασραμονής στην κατηγορία σημείωσε ο Ηρακλής Λεχαίου με σκορ 2 – 0 , εκτός έδρας , στο Σοφικό, επι του Πανσολυγειακού.

30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                         2 - 3
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                                           7 - 1
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                             3 - 3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ- ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ                 4 - 2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                                  0 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ   1 - 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ                        4 - 2
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                               0 - 2


Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
85 - 13
82
73 - 18
80
68 - 45
57
62 - 45
49
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
44 - 41
47
47 - 41
39
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
46 - 55
38
45 - 55
37
38 - 52
37
37 - 44
35
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
35 - 57
35
38 - 50
31
42 - 64
28
28 - 48
26
40 - 74
25
43 - 69
24

Πρωταθλήτρια και μαθηματικά στην Αγγλία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το 19ο πρωτάθλημα στην ιστορία της πανηγυρίζουν οι «κόκκινοι διάβολοι»

Βρήκε το βαθμό που έψαχνε για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην Αγγλία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος απέσπασε ισοπαλία με 1 - 1  στην εκτός έδρας αναμέτρηση της ,μέσα στο “Ιγουντ Παρκ” με τη Μπλάκμπερν. Το γκολ για τους «κόκκινους διαβόλους» πέτυχε ο Ρούνι με πέναλτι στο 73' , ενώ για τη Μπλάκμπερν είχε ανοίξει το σκορ ο Έμερτον στο 20'.
Το ρεκόρ των 18 τίτλων της Λίβερπουλ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το είχε ισοφαρίσει πριν από δύο χρόνια, πέρυσι έχασε τον τίτλο στις λεπτομέρειες, όντας μεγάλο φαβορί, αλλά φέτος από το πόδι του Ρούνεϊ, ήρθε ο 19ος τίτλος. Είναι το 12ο πρωτάθλημα στην πρέμιερσιπ και αυτή η ομάδα κάνει ρεκόρ που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο αν καταρριφθούν στο κοντινό μέλλον.
ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: Ρόμπινσον, Σαλγκάδο, Φιλ Τζόουνς, Σάμπα (77' Αντριους), Ζιβέ, Ολσον, Νζονζί, Εμερτον, Ζερμέν Τζόουνς (74' Νταν), Χόιλετ (58' Πέντερσεν), Ρόμπερτς
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ: Κιούστσακ, Φάμπιο (62' Σκόουλς), Βίντις, Φέρντιναντ, Εβανς, Κάρικ, Γκιγκς, Νάνι (80' Μπέρμπατοφ), Βαλένσια, Ρούνεϊ, Ερνάντες

Αρθρο-Απάντηση του Παναγ. Μπεγλίτη, σε ομιλία του Αντ. Σαμαρά σε αποστράτους (5-5-11)

Προκαλεί μεγάλη απογοήτευση και λύπη το περιεχόμενο της ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Α. Σαμαρά σε κομματική συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα γραφεία της Ν.Δ. στις 5-5-11.  Προφανώς ο κ. Σαμαράς δεν έχει διαβάσει καθόλου το πρόγραμμα της ΝΔ του 2004, ούτε αντιλήφθηκε ή λησμόνησε ότι από το 2004 μέχρι το 2009 κυβερνούσε το κόμμα του, το οποίο δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα από αυτά που υπόσχονταν και υπόσχεται ξανά τα ίδια, κενά περιεχομένου ευχολόγια και αόριστα μέτρα, για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με πρωτοβουλία του Κώστα Κόλλια μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών στην Στιμάγκα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συζήτηση που οργανώθηκε στη Στιμάγκα, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια, για αγροτικά θέματα. Η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθους αγροτών, οι οποίοι παρακολούθησαν την ομιλία του Βουλευτή και συμμετείχαν στη συζήτηση, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως γύρω από το θέμα των αποζημιώσεων του 2009 και τον ΕΛΓΑ. Μετά το πέρας... της συγκέντρωσης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη διάθεση συμμετοχής και την ενεργό ανάμειξη των παραγωγών της Κορινθίας στα αγροτικά θέματα και, βεβαίως, για την επιτυχία που είχε η αποψινή συγκέντρωση. Δυστυχώς και σήμερα, όπως και κάθε φορά που συναντώ και συνομιλώ από κοντά με τους αγρότες μας, εισπράττω την ίδια αγανάκτηση, την ίδια απογοήτευση. Η οργή για την υπόθεση των αποζημιώσεων του 2009 όχι μόνο δεν έχει καταλαγιάσει, αλλά συνεχίζει να εκφράζεται με αμείωτη ένταση. Οι αμπελοκαλλιεργητές αισθάνονται ότι τους έχουν κοροϊδέψει, αφού, παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις, τόσο της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου, όσο και των τοπικών Βουλευτών της συμπολίτευσης, το θέμα των αποζημιώσεων ακόμα δεν έχει διευθετηθεί.
Ο Υπουργός είχε δεσμευθεί στην επίκαιρη ερώτηση που είχα καταθέσει και που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι θα συνεχιστεί η εξέταση των εκκρεμών υποθέσεων από Επιτροπή. Πλην όμως, η επανάληψη της ίδιας διαδικασίας, με εξέταση και πάλι λαθασμένων στοιχείων επιστροφής ΦΠΑ από το ΚΕΠΥΟ, η επιπλέον χρονοτριβή και το κακό προηγούμενο των έωλων υποσχέσεων, ούτε ικανοποιούν ούτε πείθουν κανένα. Η σύσταση μιας ακόμη Επιτροπής δεν θα οδηγήσει πουθενά, αφού δεν υπάρχουν νέα στοιχεία για να διασταυρωθούν. Η μόνη λύση είναι η τήρηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου: 70% καθαρή αποζημίωση για απόδοση 2,5 τόνων ανά στρέμμα και αυτό θα διεκδικήσουν οι αμπελοκαλλιεργητές μας με την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη.
Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αυτονόητο ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ τώρα που το Υπουργείο σπεύδει να απαιτήσει την καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς για τον ΕΛΓΑ. Οι αγρότες μας δυσανασχετούν, όχι μόνο επειδή ακόμα τους οφείλονται οι αποζημιώσεις από το 2009, όχι μόνο γιατί τα ποσά των εισφορών αυξήθηκαν, αλλά και διότι η εισπρακτική σπουδή του Υπουργείου στερείται νομικής βάσης. Ενημέρωσα τους αγρότες μας ότι, σύμφωνα με το τελευταίο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, οι Κανονισμοί Ασφάλισης είναι προαπαιτούμενο για την είσπραξη της εισφοράς. Ωστόσο νέοι Κανονισμοί του ΕΛΓΑ ακόμα δεν υπάρχουν, γι’ αυτό και θεωρώ ότι το Υπουργείο δεν νομιμοποιείται να ζητά προκαταβολικά την εισφορά.
Θα περιμένω την επίσημη τοποθέτηση του Υπουργού σε σχετική ερώτηση που κατέθεσα, πιστεύω όμως ότι είναι ζήτημα κοινής λογικής: δεν μπορεί να πληρώνεις ασφάλιστρο χωρίς να γνωρίζεις τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από την ασφάλισή σου. Η ανυπαρξία νέων Κανονισμών δεν επιτρέπει να προχωρήσει καμία διαδικασία, γι’ αυτό και θεωρώ ότι η είσπραξη της εισφοράς πρέπει να ανασταλεί. Οι αγρότες μας έχουν έννομο δικαίωμα να ξέρουν για τι πληρώνουν τον ΕΛΓΑ

Αλήθειες και ψέμματα για το 6ο Σύνταγμα Πεζικού

Άρθρο του Πελοπίδα Καλλίρη
Το 6ο Σ.Π. Κορίνθου είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης της Κορίνθου. Σε κάθε ΕΣΣΟ, μιας και είναι το πιο μεγάλο κέντρο κατάταξης πεζικού, κατατάσσονται περίπου 1500 άτομα. Στο παρελθόν η παραμονή των νεοσυλλέκτων ήταν 6 εβδομάδες, ενώ τώρα διαρκεί 3 εβδομάδες.
Πολλές φορές διαχρονικά υπήρξαν συζητήσεις για κλείσιμο του 6ου Σ.Π. Κορίνθου.
Αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων ήταν να εγκαταλειφθεί στην τύχη του το μεγαλύτερο κέντρο κατάταξης νεοσυλλέκτων. Μετά από πολλές παλινωδίες και συζητήσεις, το Γ.Ε.Σ. το 2008 αποφάσισε να ανακαινίσει το 6ο Σύνταγμα Πεζικού ώστε να παραμείνει ένα από τα ενεργά κέντρα κατάταξης νεοσυλλέκτων καθώς ήταν το πιο κοντινό κέντρο κατάταξης στην Αθήνα, ήταν συγκοινωνιακά εύκολα προσβάσιμο και ήταν πολύ κοντά στα μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία (απαραίτητο για ένα κέντρο κατάταξης).

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης, Συνάντηση για τον Πολιτισμό


 
Ο ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ διοργανώνει στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 στις 7 το απόγευμα μια πρώτη «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ», με στόχο την γνωριμία όλων των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενου φορέα ή προσώπου για τον πολιτισμό, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων-κατάθεση προτάσεων, γύρω από όλες τις δράσεις- πτυχές του πολιτισμικού μας γίγνεσθαι. Καλούνται οι πολίτες που ενδιαφέρονται και αγωνιούν για το μέλλον του τόπου μας να παραστούν στη συνάντηση και να συμβάλλουν στην υλοποίηση των κοινών μας στόχων και οραμάτων.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο σπουδαίος τομέας του πολιτισμού μπορεί με συντονισμένες ενέργειες, με συνεργασίες πολλών ανθρώπων, με πάθος, επιμονή και υπομονή, να δημιουργήσει θετικές κοινωνικές συνθήκες, ικανές να βοηθήσουν την περιοχή μας αλλά και τη χώρα μας γενικότερα.

Είμαστε τέλος σίγουροι ότι πολλοί συνδημότες μας συμμερίζονται την αναγκαιότητα της νέας πανδημοτικής πολιτισμικής μας προσπάθειας και θα συμβάλλουν να υλοποιηθούν οι κοινές μας προσδοκίες. Είσοδος ελεύθερη σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Με πόσους νεκρούς αναβάλλονται ημερίδες και συνεδριάζουν διυπουργικές;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η διεθνής εμπειρία δείχνει πως όποτε συμβαίνει μια καταστροφή, μια τρομοκρατική ενέργεια, ένα έκτακτο ακραίο γεγονός με νεκρό, μια δραματική εξέλιξη, τέλος πάντων, οι ηγέτες που απουσιάζουν από την χώρα τους παίρνουν το πρώτο αεροπλάνο και επιστρέφουν σ’ αυτήν.

Σε όλες τις υπόλοιπες (φυσιολογικές) χώρες. Διότι στην Ελλάδα, συμβαίνει το αντίθετο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν αλλάζει το πρόγραμμά του με τίποτε. Την ώρα που συμβαίνει το ακραίο γεγονός (και επαπειλούνται και άλλα), εκείνος παίρνει το αεροπλάνο και φεύγει.

Την προηγούμενη Πέμπτη, για παράδειγμα. Στην Αθήνα καιγόταν ο πελεκούδι. Με έναν νεκρό στο γκέτο της βίας και της ανομίας και με έναν διαδηλωτή σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Ίμια στήνει πάλι η Χουριέτ - ΣΕ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

Ένα από τα εκκλησάκια που «ανακάλυψε» ο φακός της Χουριέτ
σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.


Ειδικού Συνεργάτη
Καινούργιο σκηνικό Ιμίων επιχειρούν, όπως φαίνεται, να στήσουν οι γείτονες μας (πάντα δια της Χουριέτ).

Μετά τις  γνωστές δηλώσεις του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Ναμικ Κεμάλ Ζεϊμπέκ ότι «Το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδος», αλλά και τη σιωπή του «κουμπάρου» και «αδελφού» Ερντογάν, η εφημερίδα Χουριέτ που συμμετείχε ενεργά στο θέατρο των Ιμίων, ανακάλυψε την εκκλησία που έφτιαξαν οι Έλληνες σε ένα από τα νησιά!

TO EΥΡΩ

ΦΙΝΑΛΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΟΡΙΝΘΪΑΣ

30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΝΕΟΣ ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒ. - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

Μιχάλης Τσιχριτζής : «Δουλειά με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα» - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ AGENDASPORTACTION

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 2 χρόνια από την εκλογή του κ. Τσιχριτζή στην προεδρία της Ε.Π.Σ Κορινθίας. Σε μία αποκλειστική συνέντευξη μας ανάφερε το πλάνο που έχει για την αναβάθμιση του Κορινθιακού ποδοσφαίρου αλλά και τα θετικά βήματα που έχουν γίνει έως τώρα . Επίσης δεν παρέλειψε να μας πει τις βλέψεις και τα σχέδιά του για την ανάπτυξη των υποδομών των τοπικών ομάδων αλλά και την ένταξη μιας Κορινθιακής ομάδας στη Liverpool FC International Football Academy.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 2 - 0

Ο Αστέρας Δερβενίου, χωρίς βαθμολογικό κίνητρο και με εικόνα ομάδας χωρίς πυξίδα, ηττήθηκε με 2 – 0 στην Αρχαία Κόρινθο από την Προοδευτική Περιγιαλίου, σ’ έναν αγώνα που έμοιαζε περισσότερο φιλικός παρά αγώνας πρωταθλήματος. Ο Αστέρας παρατάχτηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη από την Προοδευτική που ήταν περισσότερο αγωνιστική. Βέβαια η Προοδευτική δυσκολεύτηκε να κερδίσει και χρειάστηκαν δύο πέναλτι (για το πρώτο εκφράστηκαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες και παράγοντες του Αστέρα) για να καταφέρει να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη του Αστέρα. Στο 44’ ο διαιτητής κ. Καρσιώτης έδωσε αυστηρό πέναλτι σε βάρος του Νιάνγκ που μάρκαρε δυνατά στη συμβολή της μεγάλης περιοχής  και της γραμμής του άουτ τον Τσάκωνα. Το πέναλτι μετέτρεψε σε τέρμα ο Βελέντζας.  Η Προοδευτική στο 86’ κέρδισε δεύτερο πέναλτι, σε ανατροπή του Μακάρωφ από τον Στ. Πετρόπουλο κοντά στη γραμμή του άουτ. Ένα πέναλτι αχρείαστο, στη θέση που βρισκόταν ο επιθετικός της Προοδευτικής. Ο Παπαχρόνης που ανέλαβε να το κτυπήσει, ξεγέλασε τον Ζώη και πέτυχε το τελικό 2 – 0.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Γώγος, Ψυχογιός, Αγγ. Πετρόπουλος, Δάνης, Νιάνγκ, Στ. Πετρόπουλος, Γερμάνοφ, Κουτρούλης, Τσιπάς, Πεθαίνος.
Σήμερα στις 5 το απόγευμα , στο φινάλε του πρωταθλήματος ο Αστέρας αγωνίζεται στην έδρα του με τους Αγίους Θεοδώρους

Η ΚΟΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης για τη διατήρηση του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Δερβενίου

Από το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 11.5.2011, ομόφωνα, εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα,  για τους παρακάτω λόγους:
Σε συνέχεια της αιφνίδιας ανακοίνωσής σας για οριστική διακοπή της λειτουργίας του γραφείου σας συναλλαγών στο Δερβένι την 13η Μαίου 2011 και της πρότασής σας ότι οι συνδημότες μας μπορούν να εξυπηρετούνται  από το κατάστημα της Τράπεζάς σας στην  Αιγείρα, σας δηλώνουμε την  πλήρη αντίθεση του Δημοτικού μας Συμβουλίου  σε αυτή σας την απόφαση και σας μεταφέρουμε  και την  εντονότατη δυσαρέσκεια  τόσο του εμπορικού κόσμου αλλά και όλων όσων συναλλάσσονται με την Τράπεζά σας  και κατοικούν στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης (πρώην Δήμος Ευρωστίνης).
Είμαστε υποχρεωμένοι να σας τονίσουμε ότι αυτή σας η απόφαση θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους συνδημότες μας και τούτο διότι:
  • Το μεγαλύτερο  συντριπτικά ποσοστό των συνδημοτών μας έχει συναλλαγές μόνο με την  τράπεζά σας.
  • Αστική συγκοινωνία  μεταξύ Δερβενίου και Αιγείρας δεν υπάρχει και  ούτε πρόκειται να υπάρξει  διότι ανήκουν σε διαφορετικούς νομούς.
  • Για να μεταβούν στην  Αιγείρα  θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν  ίδια μεταφορικά μέσα ή ταξί (κυρίως), γεγονός που τους επιβαρύνει  με πρόσθετα κόστη.
  • Οι συνταξιούχοι των μεγαλύτερων Ασφαλιστικών Ταμείων πρέπει να εισπράξουν την  σύνταξή τους από τη  Τράπεζά σας και λόγω ηλικίας δεν μπορούν  να χρησιμοποιούν το Α.Τ.Μ για να εξυπηρετηθούν .
  • Όπως σας είναι ήδη  γνωστό όταν οι συνταξιούχοι  θα εισπράττουν τη  σύνταξή τους από το κατάστημά σας στην Αιγείρα , μεγάλο τμήμα αυτών θα πραγματοποιεί και τις αγορές του στα εμπορικά  καταστήματα της ίδιας πόλης , με αποτέλεσμα τον οικονομικό μαρασμό των καταστημάτων του Δερβενίου  και των γύρω Τοπικών Κοινοτήτων.
  • Ενώ τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα (σιδηροδρομική γραμμή  μεγάλων ταχυτήτων- νέος αυτοκινητόδρομος) που πραγματοποιούνται στην περιοχή έχουν δημιουργήσει  ένα περιβάλλον το οποίο προσελκύει  νέους κατοίκους  αλλά και νέους επιχειρηματίες , η αποχώρηση της Τράπεζάς σας μόνο αρνητικά θα επηρεάσει.
  • Θεωρούμε εχθρική ενέργεια την απόφασή σας εις βάρος της τοπικής μας κοινωνίας.
Μετά από όλα αυτά καλούμε και πάλι τον κ.Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας να επανεξετάσει αυτό το τεράστιας σημασίας για τη περιοχή μας θέμα και να αποφασίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του γραφείου συναλλαγών στο Δερβένι.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Το δίλημμα Παπανδρέου: Ανασχηματισμός ή εκλογές;

- Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις
- Προβληματισμός από τις δημοσκοπήσεις που είναι όλο και χειρότερες
- Τα σενάρια για Παπακωνσταντίνου και υπ. Οικονομικών

Η απάντηση δεν είναι εύκολη για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τους συνεργάτες του, οι οποίοι παρα τις συνεχείς διαψεύσεις μελετούν όλα τα σενάρια για τις πολιτικές εξελίξεις.
Οι επόμενες εβδομάδες είναι καθοριστικές και μέχρι τα μέσα Ιουνίου το αργότερο θα έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις από τον κ. Παπανδρέου, αφού μέχρι τότε θα έχει ξακαθαρίσει το σκηνικό σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες οι υποστηρικτές του τονίζουν μεταξύ άλλων ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να προχωρήσει σε αυτή την κορυφαία πολιτική κίνηση γιατί:

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ!

Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αθώωσε τον Σωκράτη μετά από 2,410 χρόνια. Σε μια ιστορική δίκη, με αρχαιοελληνικά στοιχεία αλλά και σύγχρονες αντιλήψεις, δοσμένες με νομικές εκφάνσεις και χιούμορ, εκατοντάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να...
βιώσουν μια εκπληκτική «παράσταση» της αλήθειας, του νόμου και της ελληνικής κληρονομιάς.
Τη μεταφορά της δίκης του Σωκράτη, σε μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές δικαστικές αίθουσες της Αμερικανικής Δικαιοσύνης, ανέλαβε το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, καταφέρνοντας να πετύχει τη συμμετοχή κορυφαίων δικαστών και διαπρεπών δικηγόρων της νεοϋορκέζικης νομικής ελίτ.
Το δικαστικό σώμα διχάστηκε μπροστά σε χείμαρρο επιχειρημάτων και ρητορικών λόγων από τις δυο πλευρές, αναδεικνύοντας παράλληλα το διαχρονικό σκεπτικισμό για την πολύκροτη δίκη του Σωκράτη.
Νέα εκδοχή
Στη δίκη του Μανχάταν, η οποία ουσιαστικά δεν αποτελούσε αναπαράσταση, αλλά μια νέα εκδοχή, εξετάστηκαν όλες οι κατηγορίες που βάρυναν το Σωκράτη το 399 π. χ., με σκοπό να αποφανθούν οι Αθηναίοι αν είναι «ένοχος» ή «αθώος», κατηγορούμενος για «ασέβεια προς τους Θεούς» και για «διαφθορά των νέων».
Κατά τη δίκη, ο Σωκράτης επέδειξε θάρρος, είχε χιούμορ και σε μερικές περιπτώσεις προκαλούσε το δικαστήριο. Η κατηγορούσα αρχή υποστήριξε ότι οι ιδέες του διαφθείρουν τους νέους και αποσταθεροποιούν τους θεσμούς της Πολιτείας, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης στήριξαν τα επιχειρήματά τους σε κλασσικά ντοκουμέντα και με σύγχρονες διατυπώσεις.
Οι τρεις δικαστές ήταν ο Ντένις Τζέικομπς (πρόεδρος του δεύτερου ομοσπονδιακού εφετείου των ΗΠΑ), ο οποίος προήδρευσε, η Λορέτα Πρέσκα (πρόεδρος ομοσπονδιακού δικαστηρίου της νότιας περιφέρειας Νέας Υόρκης) και η Κάρολ Μπέγκλεϊ Έιμον (πρόεδρος ομοσπονδιακού δικαστηρίου της ανατολικής περιφέρειας Νέας Υόρκης). Οι δυο πρώτοι ψήφισαν υπέρ της αθώωσης του Σωκράτη και η τρίτη τον καταδίκασε.

FIMOTRO

Ανόρυξη και λειτουργία γεώτρησης στον Κόκκινο Πετρίτη στο Δερβένι

Με την υπ’αριθμ. οικ.16725 /420/4.5.2011 ΑΔΑ : 4ΑΘ77Λ1-2 Απόφαση του
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι της δραστηριότητας με τα παρακάτω στοιχεία :
Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του έργου << Ανόρυξη και λειτουργία γεώτρησης αρδευτικής χρήσης στην θέση << Κόκκινος Πετρίτης >> δ.δ Δερβενιου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστινης.
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-
Αρμόδια Υπηρεσία για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων:
Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Κορινθίας
τηλ.: 27410 41511 / 41512
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Πέτρος Τατούλης

ppel.gov.gr
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙ​Α ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣ​ΟΥ

Σε λίγο καιρό θα είναι σύνηθες φαινόμενο ...

Μια θλιβερή φωτογραφία ... Σε λίγο καιρό εάν δεν σοβαρευτούν οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί που μας κυβερνάνε τέτοιου είδους σκηνές δεν θα μας προκαλούν καμία αίσθηση ...
Οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ ρατσιστές , ούτε και ο άτυχος αλλοδαπός , ξένος , λαθρομετανάστης ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το,  είναι ο δολοφόνος του 44χρονου ... 
Το πρόβλημα της εγκληματικότητας των αλλοδαπών πρέπει να
το λύσει η πολιτεία , όσο δεν το λύνει τα πράγματα θα χειροτερέψουν ... Ανάγκασαν τον κόσμο να γίνει ξενοφοβικός με την αδιαφορία τους ... Η βία γεννά βία ας είμαστε όλοι ποιο προσεκτικοί και ποιο συγκρατημένοι .

peramatozoa.info

Μάζεψαν τους λαθρομετανάστες από το κέντρο !

Επιχείρηση σκούπα έγινε την Παρασκευή το πρωί στο κέντρο της Αθήνας , από την αστυνομία που μάζεψε μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών. Συνεργάτες του blog μας είδαν πάνω από 30 κλούβες τις αστυνομίας κ πούλμαν , να μεταφέρουν στην οδό Πειραιώς αμέτρητους λαθρομετανάστες , στιβαγμένους κυριολεκτικά σαν σαρδέλες.
Αυτό δίνει την εξήγηση και στα ερωτήματα των κατοίκων πέριξ της πλατείας Βικτωρίας , που απορούσαν που πήγαν όλοι αυτοί και είναι άδεια η πλατεία από την οποία δεν μπορείς να περάσεις το βράδυ από το συνωστισμό Πακιστανών και άλλων λαθρομεταναστών.