Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αναβλήθηκε για το 2012 το Εφετείο για τη δολοφονία Παναγούλια

Αναβολή για τις 11 Ιανουαρίου του 2012, πήρε η υπόθεση δολοφονίας του 22χρονου ποδοσφαιριστή Θοδωρή Παναγούλια, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης.
Σίγουρος για αλλαγή σκηνικού εμφανίστηκε ο Αλέξης Κούγιας εκ μέρους της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, ενώ κανένα σχόλιο δεν εκφράστηκε από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, που ανεπίσημα δηλώνουν ότι η υπόθεση δεν είχε και δεν έχει τίποτα σε βάρος των κατηγορουμένων.
Στις 11 Ιανουαρίου του 2012 θα ξεκινήσει η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για την δολοφονία του 22χρονου ποδοσφαιριστή Θοδωρή Παναγούλια, μετά από αίτημα που κατέθεσε η υπεράσπιση. Συγκεκριμένα, το αίτημα κατατέθηκε εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης, κάτι που έγινε δεκτό τόσο από το δικαστήριο όσο και από τον συνήγορο της οικογένειας Παναγούλια, Αλέξη Κούγια.

Η αμερικανικ​ή βουλή υποκλίνετα​ι στη μάχη του Μαραθώνα!

ΣΧΟΛΙΟ: Η αμερικανική Βουλή απέδωσε φόρο τιμής. Η ελληνική είναι πολύ απασχολημένη...
Εκείνα τα χρόνια, οι Έλληνες πρώτα "καθάριζαν"
 με τους εχθρούς και μετά με την ησυχία τους και με τους προδότες. Σήμερα, αν ξυπνήσουμε σε κάποια στιγμή και θυμηθούμε ότι είμαστε Έλληνες, θα πρέπει να κάνουμε ακριβώς το ίδιο.... εκτός και αν οι προδότες είναι περισσότεροι ή εκτός και αν η μη προδότες βαριούνται να αντιδράσουν και να πολεμήσουν για την Ελλάδα
Η αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων, στις 8 Δεκεμβρίου 2010, ενέκρινε με 359 ψήφους υπέρ και μόνον 44 κατά, το ψήφισμα 1704 με το οποίο:

1. H μάχη του Μαραθώνα το 490 π.X. θεωρείται μια από τις σημαντικότερες μάχες της ανθρώπινης ιστορίας

2. Η μάχη του Μαραθώνα συνέβαλε στην ανάπτυξη του.....
καινούριου τότε συστήματος διακυβέρνησης που ονομάστηκε Δημοκρατία, στις βασικές αρχές του οποίου στηρίχθηκε αιώνες αργότερα η ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η απόφαση αυτή της αμερικανική βουλής συνιστά κορυφαίας σημασίας γεγονός, καθώς για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι το πολίτευμά τους έχει στηριχθεί στις αρχές της ελληνικής δημοκρατίας που διασώθηκε με τη μάχη του Μαραθώνα.

Το ψήφισμα 1704 της αμερικανικής βουλής κάνει επίσης συγκεκριμένη αναφορά στον αγγελιαφόρο Φειδιππίδη που έτρεξε 26 μίλια για να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης στους Αθηναίους από το Μαραθώνα, εμπνέοντας έτσι την Ολυμπιακή Επιτροπή για την καθιέρωση του Μαραθωνίου Αγωνίσματος.

Τέλος, όπως ορίζει το ψήφισμα 1704, η φλόγα του Μαραθώνα που την άναψαν πριν χρόνια στον τόπο της μάχης, παραμένει αναμμένη συνεχώς στον Hopkinton της Μασαχουσέτης για να τιμά τη μνήμη όλων των μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία, όπως έκαναν οι Αθηναίοι πολεμιστές το 490 π.χ.

 link: http://www.gop.gov/bill/111/2/hres1704
 tromaktiko

Προφυλακίστηκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν - Απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για εγγύηση 1 εκατ.δολαρίων

Απορρίφθηκε πριν από μερικά λεπτά το αίτημα της υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος-Καν για εγγύηση ενός εκατ. δολαρίων, καθώς η δικαστής της έδρας δέχτηκε τελικά το αίτημα του εισαγγελέα και όχι της υπεράσπισης του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία της Νέας Υόρκης ζήτησε την κράτησή του με την αιτιολογία ότι σε περίπτωση που ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διαφύγει στη Γαλλία, τότε οι αμερικανικές αρχές δε θα έχουν καμία δικαιοδοσία να του ζητήσουν να επιστρέψει.

Παράλληλα, υποστήριξαν ότι ερευνούν και άλλη παρόμοια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης, με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ υποστήριξαν ότι τα πρώτα στοιχεία επαληθεύουν τους ισχυρισμούς της 32χρονης καμαριέρας.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράγια την Κεντρική Εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Θεσσαλονίκη

Τώρα καταλαβαίνω, από αυτό που βλέπω, γιατί πολλοί δεν θέλουν να έχουν φέτος φοιτητικές εκλογές.
Γιατί θα σαρώσει, και πάλι, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε όλη την Ελλάδα.
Θα είμαι και εγώ εκεί, την ημέρα της νίκης. Θα είμαστε μαζί.
Γιατί εσείς είστε η πρωτοπορία του αγώνα.
Και σας ευχαριστώ και για το ρυθμό που δίνετε στην ελπίδα της Παράταξης.
Σας ευχαριστώ για το ρυθμό που δίνετε στο όνειρο της Παράταξης.

Είμαι σήμερα εδώ, γιατί ο αγώνας για την καλύτερη Ελλάδα που θέλουμε, γίνεται για τα νέα τα παιδιά. Εσείς είστε η ελπίδα του τόπου και εσείς πρώτοι πρέπει να πιστέψετε στην ελπίδα.
Για να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της.
Για να ξαναπάρουμε την Πατρίδα στα χέρια μας.
Και θα την πάρουμε μαζί σας.
Εσείς είστε οι πρωτοπόροι του μεγάλου αγώνα, που δίνει σήμερα η Παράταξή μας.
Όπως και η ΟΝΝΕΔ, δεν είναι μια οποιαδήποτε παράταξη,
έτσι και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν είναι μια απλή φοιτητική παράταξη.
Είναι η πρώτη γραμμή του αγώνα για αλλαγή μέσα στα Πανεπιστήμια.

Εξηγήσεις από το Υπ. Τουρισμού για τις ιαματικές πηγές της Κυλλήνης ζητεί ο Γ. Κοντογιάννης


Εξηγήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού  - Πολιτισμού για την εφαρμογή της σύμβασης που αφορά στην χρήση των ιαματικών πηγών της Κυλλήνης ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Γιώργος Κοντογιάννης, με αφορμή τις καταγγελίες για τοποθέτηση περίφραξης στο χώρο της πηγής, η οποία εμποδίζει την πρόσβαση των πολιτών.

          Η Ερώτηση του κ. Κοντογιάννη έχει ως εξής:

«Στις 23 Μαρτίου 2011 είχε γίνει απόπειρα να τοποθετηθεί φράχτης στο δρόμο που βρίσκεται δίπλα από τις ιαματικές πηγές των Λουτρών Κυλλήνης, από την εταιρεία που έχει ενοικιάσει το χώρο.
Η απόπειρα εκείνη δεν τελεσφόρησε μετά από τις αντιδράσεις τοπικών φορέων οι οποίοι έκριναν ότι με τον τρόπο αυτό εμποδίζεται η πρόσβαση σε ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι η ιαματική πηγή. Μάλιστα ο ραδιοφωνικός σταθμός ΙΟΝΙΟΝ FM είχα αποκαλύψει τότε ότι η τοποθέτηση του φράχτη είχε γίνει χωρίς πολεοδομική άδεια.
Προ πενθημέρου η εταιρεία που έχει ενοικιάσει τον χώρο επανήλθε με την επανατοποθέτηση φράχτη στο ίδιο σημείο και όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του το ΙΟΝΙΟΝ FM, αυτή τη φορά έχοντας λάβει από την Πολεοδομία Αμαλιάδας τη σχετική άδεια.
     Με δεδομένο όμως ότι η τοποθέτηση φράχτη εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο χώρο της ιαματικής πηγής, η οποία αποτελεί δημόσιο πλούτο και αγαθό, αλλά και τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η μισθώτρια εταιρεία έναντι του κράτους, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.    Σε ποιο σημείο της σύμβασης προβλέπεται η δυνατότητα της μισθώτριας εταιρείας να προχωρεί σε περίφραξη της ιαματικής πηγής;
2.    Αν κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται πώς η Πολεοδομία Αμαλιάδος παρείχε τη σχετική άδεια στη μισθώτρια εταιρεία;
3.    Εφαρμόζεται η σύμβαση σε ό,τι αφορά την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές και τη λειτουργία του κέντρου διημέρευσης;»

ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣ​ΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:



«Τα περισσότερα από 6 δις Ευρώ που χρωστάει το δημόσιο, είναι το οξυγόνο που κόβει το ελλειμματικό κράτος από την αγορά και τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας και υπερχρέωσης.
Όσο δεν περιορίζεται το κράτος και ο βαθμός παρέμβασής του στην οικονομία, τόσο θα περιορίζονται οι δυνατότητες στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Της οικονομίας που προσπαθεί να παράγει και που δίνει δουλειά και μισθούς στους πολίτες.
Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση, είναι να ακολουθήσει την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που ζητά την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, που προβλέπει εξόφληση των επιχειρήσεων από το δημόσιο σε διάστημα 30-60 ημερών από την έκδοση των σχετικών τιμολογίων».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η-ΤΡΑΥΜΑΤΙ​ΕΣ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύονται τα θύματα της επίθεσης κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 

Γιάννης Ανδριανός:Aναπτυξιακή αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής, βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης ώστε να λειτουργεί ως αερολιμένας –κόμβος χαμηλού κόστους για την εξυπηρέτηση ναυλωμένων πτήσεων επιβατικών αεροσκαφών είναι αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο των επαγγελματικών φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό, όσο και ευρύτερα των τοπικών κοινωνιών.
Επισημαίνεται ότι την ανάγκη για αναπτυξιακή αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης την έχουν αναγνωρίσει με δημόσιες τοποθετήσεις τους και οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας  σε σχετική ημερίδα είχε δηλώσει: ‘’τα οφέλη από τη λειτουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη είναι πολλά’’. Ο δε Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, σε  πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων δεσμεύθηκε -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης - για χωροθέτηση του αεροδρομίου ώστε να  δέχεται αεροσκάφη τσάρτερ.
Είναι συνεπώς  επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να πραγματοποιηθεί ένα έργο αναγκαίο για την ανάπτυξη ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 55 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Πενήντα πέντε (55) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν Επερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για το θέμα του ΕΛΓΑ και τις αποζημιώσεις των Αγροτών.
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Επερώτησης:


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝΘΕΜΑ : “Στον «αέρα» η ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής”
Οκτώ μήνες μετά την ψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία του νέου νόμου για την ασφάλιση της αγροτικής δραστηριότητας, αντί η λειτουργία του ΕΛΓΑ να βελτιωθεί - όπως υποστήριζε τότε η κυβέρνηση - ο Οργανισμός που, παρά τις όποιες αδυναμίες του, αποτελούσε τα τελευταία χρόνια ουσιαστικό στήριγμα για τον Έλληνα αγρότη, βρίσκεται σήμερα κυριολεκτικά υπό διάλυση.

Κ. Κόλλιας:Η Κυβέρνηση έχει αφήσει τους νέους αγρότες χωρίς κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα, χωρίς κανένα κίνητρο

Με αφορμή την ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Αγροτουρισμός», στην οποία παρέστη εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαρά, ο Αν.Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Βουλευτής Κορινθίας κ. Κ. Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδης απευθύνθηκε στους Νέους Αγρότες μιλώντας για την ανάγκη να ενισχυθεί η επιστροφή των νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο.
Στην πράξη όμως, η Κυβέρνησή, εδώ και ενάμιση χρόνο, κάνει ακριβώς το αντίθετο:
-             Ακρωτηριάζει το Πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών και περικόπτει το πριμ πρώτης εγκατάστασης στο μισό
-             Καταβάλλει μόνο το 70% της ενίσχυσης πρώτης εγκατάστασης και αφήνει το υπόλοιπο για μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης
-             Καθυστέρησε επί ένα και πλέον χρόνο την προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης, με κίνδυνο απένταξης εκατοντάδων Νέων Αγροτών από το Πρόγραμμα «Αλ.Μπαλτατζής»
-             Αποκλείει εμμέσως από το Μητρώο Αγροτών όσους Νέους Αγρότες επιλέγουν να καθετοποιήσουν την παραγωγή τους, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές τους στη μεταποίηση, την τυποποίηση και την εμπορεία
-             Αποκλείει ουσιαστικά τους Νέους Αγρότες από το «φιλέτο» της αγροτικής επιχειρηματικότητας και του αγροτουρισμού, αφού τα Μέτρα 312 και 313 του «Αλ.Μπαλτατζής», αντί να αφορούν αποκλειστικά αγρότες, ανοίγουν για όλους τους ετεροεπαγγελματίες

Η Κυβέρνηση έχει αφήσει τους νέους αγρότες χωρίς κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα, χωρίς κανένα κίνητρο για να εγκατασταθούν στη γεωργία.
Έχει αθετήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, έχει ορθώσει παντού ανυπέρβλητα εμπόδια.
Η Εθνική οικονομία, η Ελληνική περιφέρεια, η κοινωνία, η Ελλάδα, χρειάζεται τους νέους αγρότες.
Όμως, η σχέση αυτή δεν μπορεί να είναι μονόδρομος.
Χρειάζεται μία άλλη πολιτική, η οποία, με συνέπεια, θα στηρίζει και θα ενθαρρύνει στην πράξη τον νέο αγρότη να συνεχίσει να οραματίζεται και να αγωνίζεται για κερδίσει το μέλλον».

Υπό κατάληψη το πλοίο «ΟΛΥΜΠΟΣ» στην Κόρινθο

Οι ναυτεργάτες «ξαναχτύπησαν» και  ζητούν εδώ και τώρα να σταματήσει η ανασφάλιστη εργασία. Για το λόγο αυτό προχώρησαν την Δευτέρα το μεσημέρι στην κατάληψη του πλοίου «ΟΛΥΜΠΟΣ» στο λιμάνι της Κορίνθου, το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια Κόρινθος- Ιταλία.
Οι ναυτεργάτες καταγγέλλουν την πλοιοκτήτρια εταιρεία ότι εξακολουθεί να απασχολεί παράνομα προσωπικό, δηλαδή με μαύρη εργασία. Οι ναυτεργάτες διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το λιμάνι της Κορίνθου εάν δεν δικαιωθούν στο σοβαρό αυτό αίτημά τους.
ΣΣ. Το θέμα είναι ότι οι ναυτεργάτες και άλλες φορές έχουν αντιδράσει για το ίδιο θέμα αλλά στο τέλος κάνουν πίσω. Το θέμα τους είναι σοβαρό και αν δεν βρεθεί λύση αυτό θα έχει ακόμα περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις για τους ίδιους. Για να δούμε για πόσο θα συνεχίσουν ακόμα τον αγώνα τους…

KORINTHIAN NEWS

Τέλος ο Μπένος από την Κόρινθο. Την Τετάρτη φιλικό με τον Αστέρα στην Τρίπολη

Τη λύση της συνεργασίας του «κοινή συναινέσει» με τον Πολύκαρπο Μπένο ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση του ΤΑΠ Κόρινθος. Επίσης η "Μπάρτσα" θα δώσει κάποια φιλικά παιχνίδια στα οποία θα δοκιμάσει νεαρούς παίκτες. Την Τετάρτη 18/05/2011 δίνεται φιλικό παιχνίδι στην Τρίπολη με τον ΑΣΤΕΡΑ. Τα επόμενα φιλικά ματς είναι με την ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ στις 20/05/2011 στην Κόρινθο και στις 26/05/2011 με την ΘΗΒΑ στην Θήβα".


Διαψεύδουν τα σενάρια περί Μπογιονικολού στον Παναιγιάλειο . Προετοιμάζεται με τον Νίκο Κουρμπανά

"Κύκλοι" της διοίκησης του Παναιγιαλείου διέψευδαν χθες τα σενάρια περί ανάμιξης του Νίκου Μπογιονικολού στην ΠΑΕ.. Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, ο πρώην παράγοντας του Χαϊδαρίου και του Απόλλωνα Καλαμαριάς προτίθεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας του Αιγίου. Σε κάθε περίπτωση, ούτε ο πρόεδρος Παπαπέτρου ούτε κάποιο μέλος της διοίκησης επιβεβαίωναν αντίστοιχη κρούση.
Στον Παναιγιάλειο συνεχίζουν τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου υπό τις οδηγίες πλέον του Νίκου Κουρμπανά. Αντίστοιχα θέματα συζητήθηκαν στο χθεσινό ΔΣ. Μάλιστα, με ενδιαφέρον αναμένεται η επικείμενη ΓΣ της ΠΑΕ, καθώς εκεί θα τεθούν επί τάπητος τόσο θέματα οφειλών στους ποδοσφιαριστές (άλλωστε παίζουν σημαντικό ρόλο στην αδειοδότηση για την επόμενη χρονιά) όσο και το πλάνο της νέας σεζόν.

Ο Παράδεισος είναι ένα παραμύθι...

Ο Παράδεισος είναι ένα παραμύθι για όσους φοβούνται το σκοτάδι, αναφέρει ο Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο 69χρονος Χόκινγκ αναμενόταν ότι θα πεθάνει μέσα σε λίγα χρόνια από τη στιγμή που διαγνώστηκε ότι πάσχει από μια ασθένεια του νευρομυϊκού συστήματος ( πλευρική αμυοτροφική σκλήρυνση ή νόσο Lou Gehrig ) σε ηλικία 21 ετών, αλλά τελικά έγινε ένας από τους διασημότερους επιστήμονες στον κόσμο με το βιβλίο του "Το Χρονικό του Χρόνου" το 1988.

Στο «σκαμνί» η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ασύλληπτη διάσταση παίρνει η υπόθεση Τζοχατζόπουλου, καθώς το εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνουν στην κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή, οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.
Με το υπ’ αριθμόν 1207/2011 βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου η Αρετή Τσοχατζοπούλου παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για εκ προθέσεως παράλειψη δήλωσης περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση.
Η δίωξη και παραπομπή σε δίκη εις βάρος της κόρης του πρώην υπουργού στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν υπέβαλλε ως όφειλε δήλωση «πόθεν έσχες» τα έτη 2007-2008.

Κρίνεται η τύχη του Στρος Καν

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο άνθρωπος που θα γινόταν Προεδρος της Γαλλίας,κρατείται σε αστυνομικό τμήμα στο Χάρλεμ της Ν.Υόρκης , περισσότερες από 30 ώρες . Αυτή την ώρα (17.30 ώρα Ελλάδος )βρίσκεται ενώπιον δικαστηρίου των ΗΠΑ όπου θα δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με γαλλόφωνο site, η έκθεση των ιατροδικαστών, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των γαλλικών προξενικών αρχών, αναφέρει οτι στον κορμό του γαλλου πολιτικού βρέθηκαν γρατζουνιές....
Newsirt

Ενημερώθηκε τηλεφωνικά για "Ζαππειο ΙΙ" ο πρωθυπουργός από τον κ. Α. Σαμαρά


O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής eπιβεβαίωσε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου τηλεφώνησε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και ενημερώθηκε για τις προτάσεις της ΝΔ - το "Ζαππειο ΙΙ".
   Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Α. Σαμαρά να υπάρξει εθνική συνεννόηση, ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
 "Η αναγκαία συναίνεση δεν κλείνει με ένα τηλεφώνημα και χρειάζονται πράξεις και ενέργειες", τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κ. Πεταλωτής για την τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και τις αναφορές για εθνική συνεννόηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είπε στον Πρωθυπουργό αυτά που είπε και την επομένη, στο Ζάππειο, σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό».

O προλετάριος βρήκε δικαιοσύνη στη γενέτειρα του καπιταλισμού ..

Η είδηση δεν ειναι ότι ένας Τραπεζίτης την "έπεσε" σε μία εργαζόμενη , αλλά το ότι ο τραπεζίτης βρίσκεται φυλακή . Καπιταλισμός εκεί , καπιταλισμός και εδώ ... Εάν βέβαια συνέβαινε στο σόφιτελ των Αθηνών , τώρα όχι μόνο η καμαριέρα θα είχε απολυθεί , όχι μόνο ο κούγιας θα είχε αναλάβει την υπόθεση και θα διατυμπανιζε παντού (αθώος , αθώός , πλεκτάνη κλπ) αλλά ο πολύς Στρος Καν θα
γυρνούσε στην Στάη και στον Πρετεντέρη να μας κατηγορεί και από πάνω .
 Η δικαιοσύνη στον  καπιταλισμό τις Αμερικής λειτούργησε ..στο δικό μας καπιταλισμό έπαψε  να λειτουργεί ακόμα και η λογική ... 
Τελικά όσο και αν ακουστεί  οξύμωρο και αντιφατικό , ο προλετάριος βρήκε δικαιοσύνη στη γενέτειρα του καπιταλισμού ..και αυτό είναι η είδηση ..περαστικά μας ..

peramatozoa.info

Χειροπέδες και αγωνία για τον Στρος Καν - Ολα κρίνονται το απόγευμα


 
- Στις 10.30 ώρα Ν. Υόρκης (απόγευμα ώρα Ελλάδος) θα πάει στον δικαστή για να καταθέσει
- Δείτε το βίντεο με χειροπέδες ο Στρος Καν
- Είχε κάνει check out από το ξενοδοχείο πριν από την ώρα που δέχθηκε επίθεση η καμαριέρα;
- Συγγραφέας και δημοσιογράφος "θυμήθηκε" οτι της είχε επιτεθεί το 2002!

newsit

Ένταλμα σύλληψης κατά του Καντάφι από το ΔΠΔ – Κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Όπως αναμενόταν, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο-Οκάμπο ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά του Λίβυου ηγέτη, του γιου του και του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης Αμπντουλάχ αλ Σενούσι.
Ο Μορένο-Οκάμπο απαιτεί τη σύλληψη του Καντάφι, του γιου του και του αλ Σενούσι εξαιτίας της βίαιης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του Φεβρουαρίου.
Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ, στον οποίο είχε προσφύγει στις 26 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε στις 3 Μαρτίου την έναρξη έρευνας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη, η οποία αφορά 8 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Καντάφι και τρεις από τους γιους του.
«Η εισαγγελία συνέλεξε στοιχεία για τις εντολές που εξέδωσε ο ίδιος ο Μουάμαρ Καντάφι, στοιχεία ότι ο Σάιφ αλ Ισλάμ οργάνωσε τη στρατολόγηση μισθοφόρων και στοιχεία για τη συμμετοχή του αλ Σενούσι στις επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών», δήλωσε ο Μορένο-Οκάμπο.
Επεσήμανε άλλωστε ότι το γραφείο του εισαγγελέα έχει στοιχεία ότι οι τρεις αυτοί άνδρες συνεδρίαζαν για να «σχεδιάσουν τις επιχειρήσεις» και ότι ο Καντάφι χρησιμοποίησε «την απόλυτη εξουσία του για να διαπράξει εγκλήματα στη Λιβύη».
Ο Μορένο-Οκάμπο διεξήγαγε την έρευνα που οδήγησε στην απόφασή με πρωτοφανή ταχύτητα, καθώς, όπως δήλωσε, η διεθνής κοινότητα πιστεύει ομόφωνα ότι τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στη Λιβύη πρέπει να ερευνηθούν, αν και τώρα οι δικαστές πρέπει να αποφασίσουν αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης

newsit.gr

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΤΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ- Oι άτακτοι Γάλλοι

Ο γαλλικός λαός είναι αρκετά έμπειρος από σκάνδαλα για να σοκαριστεί από τις "σκανδαλιές" του Στρος Καν. Ο μετρ του Φλερτ Μιτεράν, το ξέσπασμα της Καγιό το 1914 και το γεγονός που άλλαξε τη στάση του τύπου (Pics)
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικοί ταγοί των Γάλλων μπλέκονται σε σκάνδαλα και μάλιστα μεγατόνων. Ο Ντομινίκ Στρος Καν λογικά θα ριχτεί στα μιντιακά θηρία, ενώ θα πρέπει να ξεχάσει και τις φιλοδοξίες του για διεκδίκηση της προεδρίας της χώρας. Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι και στο παρελθόν ο γαλλικό τύπος αναφέρθηκε πολύ προσεκτικά ή και καθόλου σε προσωπικές περιπέτειες των ηγετών του.

Νέος πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου της αναβίωσης των Νεμέων Αγώνων ο αρχαιολόγος Στέφανος Μίλλερ


Νέος πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου της αναβίωσης των Νεμέων Αγώνων εξελέγη σήμερα  ο αρχαιολόγος Στέφανος Μίλλερ.
Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει απόλυτα την επιστημονική  και προσωπική του διαδρομή με τον αρχαιολογικό πλούτο της Νεμέας , αναλαμβάνει την διεξαγωγή των  Νεμέων  αγώνων και.. την γνωστοποίηση τους σε όλο τον κόσμο
Η διαδικασία ξεκίνησε με την συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης και την παρουσία πολλών φίλων και μελών  της Αναβίωσης των Νεμέων Αγώνων που είχε ως αντικείμενο την εκλογική διαδικασία.
Υπήρξαν εντάσεις σχετικά με τους λόγους παραίτησης του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου,με την διαδικασία της εκλογής και το νόμιμο αυτής,αλλά και  με τα προτεινόμενα μέλη των δυο υποψηφίων,γεγονός που καθυστέρησε εξαιρετικά την εκλογή  διαδικασία και "θάμπωνε " ένα τόσο ιδιαίτερο και σημαντικό σκοπό και στόχο.

Θ. Κοτσώνης: «Ως Κορίνθιος διαφωνώ με την κατάργηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο – Όταν ήμουν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας καθυστέρησα αυτή την διαδικασία»

ΠΗΓΗ: Korinthian news

Με την δήλωση του Θ. Κοτσώνη που φιλοξενήσαμε πρόσφατα στην εφημερίδα μας, ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες Εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, μπαίνουν τέλος στα σενάρια τα οποία κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό για το θέμα αυτό!
Ρωτήσαμε τον κ. Κοτσώνη και για ένα ακόμα σοβαρό θέμα το οποίο έχει να κάνει με το κλείσιμο του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο. Θέλαμε την άποψή του γιατί μην ξεχνάμε ότι έχει διατελέσει  υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο κ. Κοτσώνης ανέφερε μεταξύ άλλων στην Korinthian news: «Ως Κορίνθιος ΔΕΝ συμφωνώ με το κλείσιμο του στρατοπέδου στην Κόρινθο το οποίο όπως όλοι γνωρίζουν εκτός των άλλων θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στους εμπόρους της περιοχής. Όπως και να γίνει είναι ένα πλήγμα για την Κόρινθο.
Από την άλλη είναι μία εξέλιξη σε ότι έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση της χώρας! Από ότι γνωρίζω εδώ και κάποια χρόνια ήταν στα στρατηγικά σχέδια να κλείσει το 6ο Σύνταγμα Πεζικού. Όταν ήμουν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας καθυστέρησα αυτή την διαδικασία, την κατάργηση δηλαδή του Κέντρου Νεοσυλλέκτων. Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι με την κατάργηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο χώρος αυτός που αποτελεί το «μπαλκόνι» της Κορίνθου. Σε αυτό θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων…»

Ερωτηματικών συνέχεια...

Άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών
Αγαπητοί φίλοι,
Έμαθα ότι τα «ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ» μου αναρτήθηκαν σε 200 περίπου blogs και σ' αυτά απευθύνομαι σήμερα. Φυσικά δεν περιμένω απάντηση-εκδήλωση ενδιαφέροντος από καμμιά άλλη πλευρά, όπως Κυβέρνηση, Αστυνομία, Βουλευτές κλπ.

Υποθέτω ότι εσείς αντιληφθήκατε τη σοβαρότητα της καταγγελίας μου και γι' αυτό θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου.

6ος Ομιλος: Eμεινε ο Πάμισος

Ο Πάμισος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στη μάχη παραμονής την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Μεσσήνης είχε ρεπό και περίμενε τα ευχάριστα νέα από την Πάτρα και συγκεκριμένα τα Βραχνέικα.
Εκεί ο τοπικός Διαγόρας φιλοξενούσε τον Αστέρα Μαχαιράδου, με την ομάδα της Ζακύνθου να θέλει μόνο τη νίκη για να μείνει αυτή στην κατηγορία και να ρίξει τον Πάμισο.
Τελικά ο Διαγόρας κέρδισε 3-1, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αν το παιχνίδι στα Βραχνέικα τελείωνε ισόπαλο, τότε ο Πάμισος και ο Αστέρας θα διεκδικούσαν την παραμονή σε αγώνα μπαράζ.
Τελικά οι Ζακυνθινοί έμειναν με την πίκρα, βλέποντας την ίδια στιγμή στο γήπεδο της Πάτρας παράγοντες του Πάμισου να πανηγυρίζουν.

Τα αποτελέσματα
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜ.: Κουτσαβίτης, Γ. Παρασκευόπουλος (46' Ζώντος), Νούλας, Γουβαλάρης, Ρούνης, Δαβουρλής, Χ. Παρασκευόπουλος, Παπαθεοδώρου (72' Α. Παναγιωτόπουλος), Θεοδορακόπουλος (82' Φερεκίδης), Δ. Παναγιωτόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Δρακόπουλος, Ζαμουράς, Μπαστακός, Μπλέτσας, Κωνσταντόπουλος, Σισμανίδης, Τσαγκαράκης, Αθανασόπουλος (80' Αποστολίδης), Δρούγας, Γρηγορακάκης (82' Νικητόπουλος).

ΣΠΑΡΤΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ 3-0
ΣΚΟΡΕΡ: 13', 90' Δημητρακόπουλος, 82' Λάππας

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ 3-1
ΣΚΟΡΕΡ: 17' Μικελάτος, 25΄ Αλεξανδρόπουλος, 89' Σαραμαντάς - 14' Καλαμαράς
ΔΟΚΑΡΙ: 14' Πάστρας (Μαχαιράδου)

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΤΡΙΤΑΙΙΚΟΣ 2-0
ΣΚΟΡΕΡ: 18' Μουρούσιας, 77' Καραχάλιος
ΑΠΟΒΟΛΗ: 90' Βουρλούμης ( Τριτ)
ΔΟΚΑΡΙΑ: 3' Παναγιωτίδης - 61' Μιχαηλίδης

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ - ΖΑΒΛΑΝΙ 1-4
ΣΚΟΡΕΡ: 17' Καραΐνδρος - 38' Λάζαρης, 52' Ντεμάι, 65', 74' Βογιατζής
ΑΠΟΒΟΛΗ: 90' Παπαδιονυσσίου (Καμ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-3
ΣΚΟΡΕΡ: 14' Βουκελάτος - 43' Καταβάτης, 45' Γεωργόπουλος, 80' Παναγόπουλος


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ 0-3 ά.α.

ΑΧΑΪΚΗ - ΚΡΟΚΕΕΣ 3-0 ά.α.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 34 αγώνες)
 
Καλαμάτα 78
------------------------------------
Αστέρας Αμαλιάδας 69
Ατρόμητος Λάππα 65
Αχαϊκή 57
Διαγόρας Βραχνεΐκων 57
Σπάρτη 55
Τριταιϊκός 54
Εράνη Φιλιατρών 53
Πάμισος 50
-------------------------------------
Αστέρας Μαχαιράδου 49
Κυπαρισσία 47
Ζαβλάνι 36 
Εθνικός Σαγεΐκων 35
Αχιλλέας Εθνικός Αιγιάλειας 22
Ολυμπιακός Κεφαλ. 21
Μεσσηνιακός 14
Κροκεές --


ΣΚΟΡΕΡ
27 ΓΚΟΛ: Γκέρτσος (Αστέρας Αμαλιάδας)
24 ΓΚΟΛ: Αθανασόπουλος (Καλαμάτα)
21 ΓΚΟΛ: Μπεγέτης (Πάμισος)
17 ΓΚΟΛ: Γραμματικόπουλος Ν. (Τριταιικός)
16 ΓΚΟΛ: Πάστρας (Αστέρας Μαχαιράδου)
15 ΓΚΟΛ Δημητρακόπουλος (Σπάρτη), Μικελάτος (Διαγόρας Βραχνέικων)
14 ΓΚΟΛ: Αγγελόπουλος (Ατρόμητος Λάππα),
13 ΓΚΟΛ: Αγγελόπουλος (Καλαμάτα),
12 ΓΚΟΛ: Ιωάννου Κ. (Αχαϊκή)
11 ΓΚΟΛ: Γραμματικόπουλος Γ. (Τριταιικός), Κατσαρός (Σπάρτη)

Ξεχάσανε ποιος είναι ο Όλι Ρεν, ας περιμένουμε τα χειρότερα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μήπως μπορεί κάποιος από τους πάνσοφους διαχειριστές της εξουσίας αυτής της χώρας να μας εξηγήσει ποιος είναι ο κ. Όλι Ρεν; Και ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μας λέει με ποιον τρόπο θα λειτουργεί το κοινοβουλευτικό σύστημα στην πατρίδα μας;

Προφανώς όχι – αν λάβουμε υπόψη μας ότι ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει να ρεζιλέψουμε την Γερμανία για όσα διέπραξε, καταστρέφοντας την Ελλάδα, στη διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής. Κι’ ας έχουμε όλα τα πειστήρια του εγκλήματος (βλέπε εδώ).

Προφανώς όχι – αν λάβουμε υπόψη μας πως ούτε στη Φινλανδία έχουμε τολμήσει να υπενθυμίσουμε τη δική της (δήθεν «ουδέτερη») στάση στη διάρκεια του Πολέμου.

Προφανώς όχι – αν λάβουμε υπόψη μας πως ούτε που έχουμε θυμηθεί τη στάση του Όλι Ρεν έναντι της Τουρκίας, όταν ήταν Επίτροπος αρμόδιος για την Διεύρυνση.

Ένας απίστευτος εθελοδουλισμός ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω στη ρημαγμένη (από τους κατακτητές, τον εμφύλιο, τους δοσιλόγους, τους κλέφτες και τους ανίκανους) χώρα.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ «ΑΡΡΩΣΤΙΑ» ΕΝΟΣ «ΗΔΟΝΟΘΗΡΑ»- Σεξ, ψέματα, συνωμοσίες και υποψίες!

Ο Ντομινίκ Στρος Καν με τη σύζυγό του Αν Σινκλέρ
Της Σοφίας Βούλτεψη

Ο τρόπος με τον οποίο μπήκε (;) τέρμα στα προεδρικά όνειρα του Ντομινίκ Στρος Καν δεν έχει μόνο την σκαμπρόζικη, αλλά και την πολιτική πλευρά του. Πολλά είναι τα ερωτηματικά που δημιουργούνται γύρω από αυτό καθαυτό το γεγονός, ενώ οργιάζουν ήδη τα σενάρια συνωμοσιολογίας.
Η σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ συνέβη έξι εβδομάδες πριν από την έναρξη των προκριματικών εκλογών στο εσωτερικό του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, προκειμένου να δοθεί το χρίσμα στον υποψήφιο που θα διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα.
Η είδηση, που προκάλεσε σοκ σε όλον τον κόσμο, οδηγεί ήδη σε σειρά παρενεργειών, όπως η χθεσινή ακύρωση των συνομιλιών με την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, αλλά και μεγάλη αναστάτωση στη Γαλλία και στο εσωτερικό του ΔΝΤ.
Ο Ντομινίκ Στρος – Καν συνελήφθη το Σάββατο στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης, κοντά στην Πλατεία Τάιμς,  κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας και για ομηρία.

Λύση ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ : "ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ"


Image


Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του προγράμματος

ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ

από τον Πρόεδρο, κ. Αντώνη Σαμαρά


video


Δραστικές μειώσεις των φορολογικών συντελεστών και μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας περιλαμβάνει η πρόταση «Ζάππειο 2» της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση, την οποία παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς.
Η Ελλάδα, σχολίασε «έχει υποστεί ένα παραλυτικό σοκ» και επανέλαβε πολλές φορές στη διάρκεια της ομιλίας του τη λέξη «επανεκκίνηση».
Ο Αντ. Σαμαράς εκτίμησε πως μετά την εφαρμογή του προγράμματος και σε βάθος 3 ετών το έλλειμμα θα μειωθεί στο 1% και τον επόμενο χρόνο παράγει πλεόνασμα.
«Η ανάκαμψη δεν μπορεί να γίνει αυτόματα χρειάζεται ένα δημιουργικό σοκ» τόνισε ο Αντ. Σαμαράς και αναφερόμενος στη συνάντηση του Λουξεμβούργου είπε πως αυτή «επιβεβαίωσε τους μύχιους φόβους μας πως από ισότιμοι εταίροι κινδυνεύουμε να γίνουμε απλοί δανειολήπτες«.
Στο πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνονται:
- Η «τολμηρή και αποφασιστική» μείωση των φορολογικών συντελεστών. Θα εφαρμοστεί ενιαίος συντελεστής 15% επί των κερδών, κοινός για όλες τις επιχειρήσεις. Στο 15%, από 25% που είναι σήμερα, θα υποχωρήσει ο φόρος επί των μερισμάτων, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα προβλέπεται σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή από 45% σε 30%.
- Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ ανά κατηγορία σε 19% (από 23%) και 9% (από 13%), ενώ χαμηλός συντελεστής 4,5% θα ισχύει για τον τουρισμό.
- Για τα καύσιμα ο Αντ. Σαμαράς υποσχέθηκε πως σε βάθος διετίας θα καταργηθούν οι αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που επέβαλε η παρούσα κυβέρνηση.
- Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25%, ακολοθώντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας. Παράλληλα θα προβλέπονται «δρακόντειες ποινές για την αδήλωτη εργασία».
- Κατάργηση των περισσότερων φόρων υπέρ τρίτων.
- Κατάργηση για 3 χρόνια του «πόθεν έσχες» για όλες τις κατοικίες, ώστε να ενισχυθεί η οικοδομή που «αποτελεί την ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».
- Καμία αύξηση στις αντικειμενικές αξίες.
- Κατάργηση για ένα χρόνο όλων των φορολογικών ποινών, με εξαίρεση εκείνων που επιβάλονται για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.
- Εξέταση των «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν μέλη των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1974 μέχρι και σήμερα.
- Μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και με απλοποίηση της νομοθεσίας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι τον τελευταίο χρόνο ψηφίστηκαν 10 φορολογικοί νόμου που αποτελούνται από 1.718 σελίδες.
- Νομιμοποίηση της πλειονότητας των αυθαιρέτων που υπάρχουν σήμερα. Αεροφωτογράφηση της χώρας και απαγόρευση «δια ροπάλου» στην ανέγερση νέων αυθαιρέτων κτισμάτων.
- Εξόφληση των εκκρεμοτήτων του κράτους προς τους ιδιώτες, τόσο με συμψηφισμό οφειλών όσο και με ρευστό.
- Εξασφάλιση δεσμεύσεων από τις τράπεζες πως θα διαθέσουν στην πραγματική οικονομία -κυρίως για εξαγωγικές και τουριστικές επιχειρήσεις και για στεγαστικά δάνεια- το 20-30% των εγγυήσεων που έχουν λάβει από το Δημόσιο.
- Επιδότηση με δύο μονάδες του επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια για την πρώτη κατοικία.
- Αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα.
- Περικοπές της «αληθινής δημόσιας σπατάλης» με μέτρα όπως η επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και η επιβολή πλαφόν στις συνταγές των φαρμακείων με βάση τα δεδομένα της περιοχής στην οποία αυτά λειτουργούν.
- Τριετές πάγωμα των προσλήψεων και ακολούθως εφαρμογή του κανόνα 1:5. Καθιέρωση της «εργασιακής εφεδρείας» για τους δημόσιους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.
- Περικοπές των επιδομάτων στα μισθολογικά «ρετιρέ» του Δημοσίου και, κυρίως, στις ΔΕΚΟ.
- Οριοθέτηση της ΑΟΖ
- Οσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, ο Αντ. Σαμαράς έκανε λόγο για την εφαρμογή ενός στοχευμένου σχεδίου. Επέκρινε την κυβέρνηση ότι με την πρόθεσή της να διαθέσει σε ιδιώτες το 17% της ΔΕΗ επιδεικνύει «ταμειακό πανικό» και, αναφερόμενος, στη συγκεκριμένη επιχείρηση σχολίασε. «Εμείς θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με τον πιο σύγχρονο, υγιή και αναπτυξιακό τρόπο. Απελευθέρωση της ενέργειας σημαίνει πάνω απʼ όλα σπάω το κρατικό μονοπώλιο σε διαφορετικές εταιρείες και ύστερα το πουλάω…» Πάντως, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του εθνικού ελέγχου στα δίκτυα διανομής και μεταφοράς, ενώ υπογράμμισε πως η χώρα θα πρέπει να επιλέξει το «ενεργειακό μείγμα που θα παράγει στο μέλλον» και να διαμορφώσει το ρυθμιστικό πλαίσιο. «Δεν με ενδιαφέρει μόνο η ταμειακή αλλά και η αναπτυξιακή διάσταση» σχολίασε.
Όσο αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι είναι καλοδεχούμενες αν τις κάνουν, σημείωσε δε με νόημα ότι… «πρώτη φορά ακούω αρνί να βιάζεται να έρθει το Πάσχα».
Ο κ. Σαμαράς έκλεισε την ομιλία του σε την φράση «Είμαστε Έλληνες, είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει….»

onned korintias. gr

Βροχή… έπεσαν τα γκολ- Είπαν "αντίο" με βαριές ήττες , ΑΟΛ και Πέλοπας

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα στον 7ο όμιλο της Δ' Εθνικής, με την Θήβα να σημειώνει μια εντυπωσιακή νίκη με 5 - 0 απέναντι στην Ένωση Μιδέας.
Από εκεί και πέρα, ο Αστέρας Δρεπάνου επικράτησε εκτός έδρας με 5-1 του Πέλοπα Κιάτου, ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο Παναργειακός που κέρδισε 6-1 τον ΠΑΟ Λουτρακίου με την κορινθιακές ομάδες να αποχαιρετούν με ήττα βαριές ήττες την κατηγορία.
Στο Κιάτο μπορεί η αναμέτρηση μεταξύ του Πέλοπα και του Αστέρα Δρεπάνου να ήταν αδιάφορη βαθμολογικά αφού και οι δύο ομάδες είχαν υποβιβαστεί ωστόσο ο Πέλοπας γνώρισε μία ακόμα βαριά ήττα αυτή την φορά από τον μέχρι πρότινος ουραγό της βαθμολογίας με 5 - 1 αποχαιρετώντας έτσι την κατηγορία. Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς μόλις στο 8' ο Αντωνιάδης κάνοντας το 0 - 1. Η ομάδα του Κιάτου δεν κατάφερε να απαντήσει στο γκολ του Αστέρα και στο 42' ο Παπαδημητρίου έκανε το 2 - 0 ενώ λίγο πρίν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Μανιάτης έκανε το 3 - 0 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Κιάτου μείωσε νωρίς σε 3 - 1. Συγκεκριμένα στο 50' ο Μπλατζής έδωσε την ελπίδα στην ομάδα του πως θα ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν αντίθετη άποψη. Στο 66' ο Ισούφι έκανε το 4 - 1 ενώ στο 71' ο Παπασαράντος έγραψε το τελικό 5 - 1. Η ομάδα του Αστέρα έχασε την ευκαιρία να ανεβάσει και άλλο τον δείκτη  του σκορ όταν στο 80' η προσπάθεια του Μανδύλη σταμάτησε στο δοκάρι.
ΠΕΛΟΠΑΣ: Χασανμπέλι, Κελάρης, Μπούκης Μ. Κ., Στασινόπουλος Δ., Παπαβασιλείου (71' Κοντάκης), Παπαδημητρίου Ν., Πετρόπουλος (46' Μπαλτζής), Λίλλιος, Στασινόπουλος Ε., Σέγγας, Μπούκης Μ. Γ. (46' Μανιώτης). 
ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαγιάνης, Σχίζας, Μανδύλης Σ., Καχριμάνης Α. (74' Τράκας), Μανδύλης Π., Αντωνιάδης, Μανιάτης, Μπέλεσης (68' Ρεβύθης), Ισούφι, Σταυρόπουλος, Παπαδημητρίου Γ. (46' Παπασαράντος).

Την πιο βαριά ήττα στην φετινή σαιζόν γνώρισε σήμερα ο ΠΑΟΛ με 6 - 1 από τον Παναργειακό στο Άργος αποχαιρετώντας με αυτό τον τρόπο την Δ' Εθνική κατηγορία. Ωστόσο ο λιγοστός κόσμος που βρέθηκε στο στάδιο του Άργους για να παρακολουθήσει μία αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση παρακολούθησε πολύ καλό θέαμα , χωρίς καμία σκοπιμότητα  και με πολλές φάσεις και από τις δύο πλευρές . Δεδομένου της απουσίας 10 ποδοσφαιριστών λόγω τραυματισμών ή τιμωριών, ο κ. Νούλας θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του συλλόγου.
Έτσι οι γηπεδούχοι σαν πιο έμπειροι άνοιξαν το σκορ στο 21' με πλασέ του Κουτσοδήμου μετά από παράλληλη σέντρα του Σαίντ. Τρία λεπτά αργότερα ο Νικολέτος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0. Στο 29' ο Αντωνίου πλάσαρε ιδανικά τον Μιχαλόπουλο αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με εντυπωσιακό τρόπο έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί του. Στο 32' ο έκανε το 3 - 0 πλασάροντας ψύχραιμα τον Παναγιωτόπουλο. Στο 41' ο Κολλιάκος τιμώρησε την πρώην ομάδα του κάνοντας το 4 - 0 ύστερα από εύστοχη ρκτέλεση πέναλτι μετά από ανατροπή του Κουτσοδήμου από τον Βουτσινά. Το 4 - 0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά το μόνο που πέτυχαν ήταν να μειώσουν σε 4 - 1 στο 74' με τον Τσουμάνη με κοντινό πλασέ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μιχαλόπουλου μετά από σουτ του Νάστου. Ωστόσο η ομάδα του Άργους δεν σταμάτησε εκεί και στο 76' έκανε το 5 - 1 με τον Νικολέτο με όμορφη εκτέλεση φάουλ ενώ το 6 - 1 διαμόρφωσε ο Πανάκης στο 79ο λεπτό με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Μιχαλόπουλος, Λιάρος, Ζαραφωνίτης (46' Τσιπλάκης), Παπαπέσιος, Πανάκης, Νάκας, Σαντ, Χοντζάι (68' Κολιοκώστας), Νικολέτος, Κολλιάκος (50' Παπαευθυμίου), Κουτσοδήμος.
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Παναγιωτόπουλος, Μιχαηλίδης, Κεφαλάς (55' Τσώκος), Βουτσινάς (65' Βουρνάζος), Γιαννακούλης, Δημαράκης, Αντωνίου, Κάλλας, Τσουμάνης, Αποστολάκης, Νάστος


Τα αποτελέσματα:
Θήβα-Ενωση Μιδέας                                                      5-0
Δήλεσι-Αίας Παραλίας Ασπροπύργου                           0-3 α.α
Λουκισίων Α.Ο.-Βρασιές                                              3-0
Πέλοπας Κιάτου-Αστέρας Δρεπάνου                            1-5
Παναργειακός-ΠΑΟ Λουτρακίου                                  6-1
ΑΕΚ Ερμιονίδας-Χαλκίδα                                            2-6
Δάφνη Ερυθρών-Πόρος                                                6-2
Πανναυπλιακός-Παναρκαδικός                                    1-1


H ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


72-17
76
64-24
72
58-16
70
45-21
56
47-33
52
46-32
52
49-40
48
41-32
47
39-37
44
32-41
40
41-48
37
31-52
36
Αίας Παραλίας
26-48
31
45-72
28
33-70
25
32-77
22
19-60
20