Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Αποκάλυψη! Θέλει να διαδεχθεί τον Ομπάμα ο εισαγγελέας που έκλεισε φυλακή τον Στρον Καν...



Είναι ο γιος του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Σ. Βανς που έχει αρχίσει ήδη να κτίζει πολιτική καριέρα


Από τον Παύλο Παπαδάκη
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ PRESS-GR


Πολλές είναι οι πτυχές της υπόθεσης του Στρος Καν. Για παράδειγμα, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ποιος είναι ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν που έχει στραφεί κατά του Ντομινίκ Στρος Καν και με τη μεγάλη επιμονή του κατάφερε να πετύχει την προφυλάκισή του.
Πρόκειται για τον Σάιρους Βανς, Jr. γιο του Σάιρους Βανς, του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος είχε διαδραματίσει εκτός των άλλων και  καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Ο Βανς, που γεννήθηκε στο  Μανχάταν και  σπούδασε στο Γέιλ και το πανεπιστήμιο της Τζορτζτάουν, έγινε γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης στις αρχές του 2010 και προσπαθεί να διαμορφώσει πολιτικό προφίλ με την καταπολέμηση του εγκλήματος. Στο πλαίσιο αυτό αναμόρφωσε και τη μονάδα Ειδικών Θυμάτων (Special Victims Bureau) που ασχολείται με τα σεξουαλικά εγκλήματα. Πού στοχεύει ο Σ. Βανς; Στο να κάνει πολιτική καριέρα. Και μάλιστα όχι "μεσαίου" βεληνεκούς αλλά κορυφαίου. Ήδη εδώ στους πολιτικούς διαδρόμους της Αμερικής λέγεται από τους πάντες ότι...

press-gr.blogspot.com

Ο Γιώργος Τράγκας για το σκάνδαλο «Στρος Καν»

Με το δικό του μοναδικό τρόπο μίλησε ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Τράγκας, σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τον Αιμίλιο Λιάτσο για το σκάνδαλο που ξέσπασε με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.

Όπως ανέφερε θεωρεί ότι η «περιπέτεια» του Στρος Καν με την καμαριέρα του πολυτελούς ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης Sofitel περιέχει ορισμένα υπερβολικά «χολιγουντιανά» στοιχεία… Όμως για ένα πράγμα είναι πεπεισμένος: ότι «ο Στρος Καν ήθελε να “βάζει” χέρι!».

Δείτε τι είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιώργος Τράγκας:



newsbeast.gr

“Ερυθρόλευκη” κυριαρχία

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 12-7 στο ΟΑΚΑ, έκανε το 2-0 στη σειρά και προκρίθηκε στους τελικούς της Α1 ανδρών στο πόλο.


Οι “ερυθρόλευκοι” επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους και με κορυφαίο τον Κολόμβο, ο οποίος σημείωσε τρία γκολ έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση. 
Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στους τελικούς από το ζευγάρι Βουλιαγμένη-Πανιώνιος.
Τα οκτάλεπτα: 1-3, 4-5, 1-2,  1-2.

Παναθηναϊκός (Φ. Κουντουδιός): Ζ. Αφρουδάκης 1, Τσόκας 3, Γ. Αφρουδάκης 1, Καφετζόπουλος 1, Στελλάτος 1.
Ολυμπιακός (Β. Πάτερος): Μυλωνάκης 2, Φουντούλης 2, Κολόμβος 3, Δελακάς 2, Θεοδωρόπουλος 1, Κομάντινα 1, Μπλάνης 1.

ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΕΣ...


Δύο ποδηλατάδες προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα στο Ξυλόκαστρο.

Η πρώτη οργανώνεται από το Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημ. Σχολείου Ξυλοκάστρου και θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 22/5/2011 στις 9:30πμ με σημείο εκκίνησης το σχολείο.

Η δεύτερη οργανώνεται από τον ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΚΙΑΣ "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" με την τοπική κοινότητα, σε συνεργασία με την +ΤΟΠΊΑ, ομάδα πολιτισμού της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και θα γίνει την Κυριακή 5/6/2011 (Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος).

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Έντονη διαμαρτυρία για την κατάργηση ΕΤΕ Δερβενίου του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ. Χαρίλαου Β. Λαζανά


Καλείται η διοίκηση να επανεξετάσει το θέμα
 Στο Δερβένι από το 2005, το εδώ υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος, λειτουργεί ως Τραπεζική Θυρίδα του Υποκαταστήματος της Αιγείρας Αχαΐας. Πληροφορίες φέρουν αποφασισμένη την διοίκηση της ΕΤΕ, πιθανώς για δικούς της λόγους, να κλείσει τελείως ακόμη και την θυρίδα. Πιστεύω ότι η διοίκηση της ΕΤΕ δεν λογάριασε καλά και δεν έλαβε υπό- ψη της, για ελάχιστα λειτουργικά έξοδα, την περίπτωση των πελατών της από την Ευρωστίνη. Όπως και να το μελετήσεις το θέμα, η υστέρηση εσόδων της Τράπεζας από την περιοχή Δερβενίου και τυχόν αύξηση προσωπικού στο Υποκατάστημα Αιγείρας, ισοσκελίζονται. Δεν έλαβε καθόλου υπόψη της την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής, που θα πρέπει να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα διαδρομής για να προβούν σε τραπεζικές συναλλαγές μέσω ΕΤΕ Αιγείρας. Θα είναι άστοχη ενέργεια της κεντρικής διοίκησης της ΕΤΕ, αν τελικά υιοθετήσει το οριστικό κλείσιμο της Τραπεζικής Θυρίδας ΕΤΕ Δερβενίου. Θα γίνει πρόξενος μεγάλης αναστάτωσης, ταλαιπωρίας του εμπορικού κόσμου και των ιδιωτών, που χρησιμοποιούν την ΕΤΕ, ως έχει σήμερα. Βεβαίως είναι φανερό ότι οι πελάτες της ΕΤΕ Δερβενίου, αν υλοποιηθεί η κατάργηση της τραπεζικής θυρίδας, θα στραφούν σε άλλες Τράπεζες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση και για τα δυο μέρη. Διερμηνεύοντας και τα αισθήματα της κοινής γνώμης κατοίκων της περιοχής Ευρωστίνης – Δερβενίου, διαμαρτύρομαι έντονα για τη μελετώμενη διακοπή λειτουργίας. Καλείται η πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία του τόπου να επανέλθει στο αίτημα αυτό και η διοίκηση της ΕΤΕ να επανεξετάσει την απόφασή της προς όφελος όλων. Τέλος υπενθυμίζεται πως η ΕΤΕ δεν είναι μια αμιγώς αριθμητική υπόθεση κερδοφορίας. Χωρίς κοινωνική πολιτική είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Χαρίλαος Β. Λαζανάς
Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου
Έχων τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου

Ρε πως αλλάζουν οι καιροί……..

Γράφει ο Κλεισθένης.

Τέρμα οι περαντζάδες, τα χαμόγελα, οι χαιρετούρες, οι κουμπαριές και κάθε τι που θυμίζει παλιές χρυσές εποχές για τους πολιτικάντηδες. Λούφαξαν στο καβούκι τους γιατί βρωμάει μπαρούτι.
Τέρμα οι προπαγάνδα για δήθεν ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Το ΠΑΣΟΚ αν και διαθέτει ισχυρή πλειοψηφία στη βουλή εκλιπαρεί επειγόντως για συναίνεση. Που είναι οι παλιές δόξες του πολιτικού συστήματος όταν η κυβερνητική πλειοψηφία «γαμ…σε κι έδερνε» ;;;;;;;;
Που είναι τα κομματόσκυλα με μορφή «πρασινογαλαζοφρουρών ή γαλαζοπρασινορουφιάνων» που αλώνιζαν μέσα στην κοινωνία διατυμπανίζοντας ότι το κόμμα τους κατέχει την απόλυτη αλήθεια;;;;;;
Που είναι οι μεγαλοπρεπείς συγκεντρώσεις που με την βοήθεια των σκηνοθετών φάνταζε λαοθάλασσα;;;;;;;;;
Που είναι το χαρτομάνι της προπαγάνδας;;;;;;;
Που είναι η αποθέωση του πλαστικού σε μορφή κομματικής σημαίας;;;;;;;;
Που είναι τα περήφανα γηρατειά του Αντρέα;;;;;;;;
Τι έγινε το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»;;;;;;;;

Όλα τα προηγούμενα είναι θετικές εξελίξεις, υπάρχουν όμως και οι αρνητικές.
Που είναι η στρατιά των 800.000 ανέργων;;;;;;;
Που είναι οι ιδιοκτήτες των μικρομάγαζων που έβαλαν λουκέτο;;;;;;
Που είναι οι λαλίστατοι καταγγέλλοντες Καρχιμάκης, Παναγιωτακόπουλος και σια;;;;;;;;;;;
Που είναι οι πανεπιστημιακοί και οι διανοούμενοι;;;;;;;;
Που είναι οι περήφανοι Κρήτες;;;;;;; Που είναι οι ασυμβίβαστοι Μανιάτες;;;;;; Που οι Μακεδόνες, οι Αιτωλοακαρνάνες, οι Θεσσαλοί, οι ……….
Που είναι ο λαός;;;;;; Γιατί δεν τους παίρνει με τις πέτρες;;;;; Από πέτρες αυτός ο τόπος είναι γεμάτος εξ άλλου το ζήτησαν και οι ίδιοι.

Έρχεται καλοκαίρι και θα κοιμόμαστε κλειδαμπαρωμένοι με εφτασφράγιστα παράθυρα ακόμη κι αν έχει καύσωνα.
Οι δρόμοι και οι πλατείες θα ‘ναι έρημοι. Μετά τα τελευταία επεισόδια δεν θα κυκλοφορούν ούτε οι «λαθρό».
Ο εθνικός μας ποιητής Σολωμός έγραψε «όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά», το ότι αφορούσε άλλη εποχή δηλώνει την διαχρονικότητα του έργου του.
Εδώ φτάσαμε, σε λίγο θα ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες.
Ορέ! εκείνος ο Φοίνικας ακόμη ναρκωμένος είναι ή χασισωμένος που είναι και της μόδας κατά Γιώργο.
Κυκλοφορεί (μπορεί να ‘ναι και «ράδιο αρβύλα») ότι γίνονται μυστικές συναντήσεις για να βρεθούν βουλευτές της ΝΔ που φυσικά με το αζημίωτο θα δεχτούν να συναινέσουν στο ξεπούλημα της χώρας που ετοιμάζεται. Ο Σαμαράς με τα ανούσια και χλιαρά διαγγέλματά του στο Ζάππειο δεν μπορεί να εμπνεύσει και να τύχει της λαϊκής αποδοχής, έδωσε το στίγμα ότι η ΝΔ δεν είναι μέρος της λύσης αλλά μέρος του προβλήματος.
Τα εξαπτέρυγα ζαλισμένα και φοβούμενα την λαϊκή οργή ψελλίζουν για εθνική συνεννόηση.
Η αριστερά βυθισμένη στην δογματικότητά της και στις πολυδιασπάσεις της κατάντησε απλός παρατηρητής των γεγονότων.
Προ του αδιεξόδου είναι πιθανό να επιστρατευτούν παροπλισμένοι πολιτικάντηδες, βρικόλακες του παρελθόντος, απαξιωμένοι απ’ την κοινωνία και διωγμένοι ακόμη και απ’ τα κόμματά τους για να αποτελέσουν την «εθνοσωτήρια» κυβέρνηση του τόπου.
Η σημερινή συγκυρία πιθανό να τους δίνει τέτοιες ελπίδες αλλά ποιος θα υπογράψει στο ξεπούλημα της χώρας;;;;; Ποιος θα αποδεχτεί απόσχιση ή παράδοση εθνικών εδαφών σε ξένους;;;; 
Επειδή οι εποχές αλλάζουν και είναι πιθανό η σημερινή αδράνεια και απάθεια να μετατραπεί σε «φωτιά και τσεκούρι» ας μη ξεχνάνε ότι υπάρχει και το Γουδί.
http://ideopigi.blogspot.com/2011/05/blog-post_768.html

Όπως Στρος κανις κοιμάτ ...


Τώρα θα δούμε τι θα καν
Που πιάσαν οι Αμερικάν
Τον ερωτίλο τον Στρός Κάν

Βλέπεις εκεί δεν είν΄ Βαλκάν
Που ότι γουστάρεις πας και κάν΄
Ποιος είς δεν τους νοιάζ καν
Χέστηκαν αν σε
λεν Στρός Κάν

Άντε να δουμ ρε τσογλάν
Μετά από τουτο το συμβάν
Στο δρομο πως
κυκλοφοράν
Που όταν σε βλέπουν θα γελάν

Να ναι καλά οι Αμερικάν
Που έδειξαν στο Ελλαδιστάν
Ποιοι είναι στ΄αληθεια οι Τρωικάν
Μπάς και ξυπνήσουμε πια. Αμαν!!!!
 

H εκδήλωση με θέμα: ‘’Μάθε τα εργασιακά σου δικαιώματα’’, στην Αχαΐα

Η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας και η Γραμματέας, κα Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, διοργάνωσαν, χθες, εκδήλωση, με θέμα: ‘’Μάθε τα εργασιακά σου δικαιώματα’’, στην Αχαΐα, (Ξενοδοχείο ‘’Αστήρ’’).
επικεντρώθηκε στα θέματα: α) της ανισότητας στις αμοιβές ανδρών – γυναικών για ίσης αξίας παρεχόμενη εργασία (απαγόρευση διακρίσεων ως προς τις αμοιβές, ν. 3896.8.12.2010, άρθρο 4), β) των αθρόων απολύσεων, λόγω εγκυμοσύνης και μητρότητας, που δεν καταχωρούνται σε καμία στατιστική, διότι ‘’βαφτίζονται’’ ως ‘’οικειοθελείς αποχωρήσεις’’, ενώ, στην πραγματικότητα, είναι απολύσεις, γ) της ανεργίας.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης : Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διατήρηση του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Δερβενίου

Από το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 11.5.2011, ομόφωνα, εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα,  για τους παρακάτω λόγους:

Σε συνέχεια της αιφνίδιας ανακοίνωσής σας για οριστική διακοπή της λειτουργίας του γραφείου σας συναλλαγών στο Δερβένι την 13η Μαίου 2011 και της πρότασής σας ότι οι συνδημότες μας μπορούν να εξυπηρετούνται  από το κατάστημα της Τράπεζάς σας στην  Αιγείρα, σας δηλώνουμε την  πλήρη αντίθεση του Δημοτικού μας Συμβουλίου  σε αυτή σας την απόφαση και σας μεταφέρουμε  και την  εντονότατη δυσαρέσκεια  τόσο του εμπορικού κόσμου αλλά και όλων όσων συναλλάσσονται με την Τράπεζά σας  και κατοικούν στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης (πρώην Δήμος Ευρωστίνης).

Είμαστε υποχρεωμένοι να σας τονίσουμε ότι αυτή σας η απόφαση θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους συνδημότες μας και τούτο διότι:

  • Το μεγαλύτερο  συντριπτικά ποσοστό των συνδημοτών μας έχει συναλλαγές μόνο με την  τράπεζά σας.
  • Αστική συγκοινωνία  μεταξύ Δερβενίου και Αιγείρας δεν υπάρχει και  ούτε πρόκειται να υπάρξει  διότι ανήκουν σε διαφορετικούς νομούς.
  • Για να μεταβούν στην  Αιγείρα  θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν  ίδια μεταφορικά μέσα ή ταξί (κυρίως), γεγονός που τους επιβαρύνει  με πρόσθετα κόστη.
  • Οι συνταξιούχοι των μεγαλύτερων Ασφαλιστικών Ταμείων πρέπει να εισπράξουν την  σύνταξή τους από τη  Τράπεζά σας και λόγω ηλικίας δεν μπορούν  να χρησιμοποιούν το Α.Τ.Μ για να εξυπηρετηθούν .
  • Όπως σας είναι ήδη  γνωστό όταν οι συνταξιούχοι  θα εισπράττουν τη  σύνταξή τους από το κατάστημά σας στην Αιγείρα , μεγάλο τμήμα αυτών θα πραγματοποιεί και τις αγορές του στα εμπορικά  καταστήματα της ίδιας πόλης , με αποτέλεσμα τον οικονομικό μαρασμό των καταστημάτων του Δερβενίου  και των γύρω Τοπικών Κοινοτήτων.
  • Ενώ τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα (σιδηροδρομική γραμμή  μεγάλων ταχυτήτων- νέος αυτοκινητόδρομος) που πραγματοποιούνται στην περιοχή έχουν δημιουργήσει  ένα περιβάλλον το οποίο προσελκύει  νέους κατοίκους  αλλά και νέους επιχειρηματίες , η αποχώρηση της Τράπεζάς σας μόνο αρνητικά θα επηρεάσει.
  • Θεωρούμε εχθρική ενέργεια την απόφασή σας εις βάρος της τοπικής μας κοινωνίας.
Μετά από όλα αυτά καλούμε και πάλι τον κ.Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας να επανεξετάσει αυτό το τεράστιας σημασίας για τη περιοχή μας θέμα και να αποφασίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του γραφείου συναλλαγών στο Δερβένι.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Αν τον Μανώλη τον έλεγαν Αλέξη...

Και δεν τον είχαν σφάξει σαν τραγί κάτι λαθρομετανάστες, αλλά τον είχε σκοτώσει ένας αστυνομικός θα είχε καεί όλη η Ελλάδα.
Θα είχαν βγάλει πύρινους λόγους όλοι οι κουλτουριάρηδες και οι αριστεροί για την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Θα είχε κάνει δακρύβρεχτες εκπομπές ο τιμητής των αδικημένων Λαζόπουλος.
Θα είχαμε πάθει πλύση εγκεφάλου από τις χιλιάδες ώρες τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών εκπομπών σε ειδήσεις, talkshow και αφιερώματα (τύπου Τσίμα και Θοδωράκη) για το δυνάστη αστικό σύστημα.
Θα είχε "αγιοποιηθεί" ο νεκρός και θα είχε "δαιμονοποιηθεί" ο δολοφόνος.
Θα είχε αλλάξει όνομα ο δρόμος που έγινε το γεγονός.
Θα είχαν κλείσει σχολεία.
Θα είχαν πετροβοληθεί αστυνομικά τμήματα.
Τώρα, τα σκεπάζει όλα η σιωπή και όποιος τολμήσει να πει κάτι κηλιδώνεται ως ακροδεξιός και ρατσιστής.
Θύματα όπως ο Μανώλης, η Αγγελική, η Παρασκευή, ο Επαμεινώνδας, αλλά και το αγέννητο παιδί της Αγγελικής έχουν την "ατυχία" να μην είχαν πεθάνει κάτω από τη σημαία της Αριστεράς.
Αλλιώς Μανώλη, Αγγελική, Παρασκευή και Νώντα θα ήσασταν ήρωες, δρόμοι, πλατείες, τραγούδια, σύμβολα, συνθήματα.
Τώρα είστε απλώς ένα κεράκι στη μνήμη των ταλαίπωρων ανθρώπων που σας αγαπούσαν και που θα τους λείπετε για πάντα, τόσο πολύ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η συνέντευξη της Νατάσας Ράγιου στην Τζένη Σουκαρά



Δείτε τη συνέντευξη της κας Νατάσας Ράγιου στην Τζένη Σουκαρά



Η εκπομπή γυρίστηκε μετά το τέλος της εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Κυριακή από το Τμήμα Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας και την ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, για την παγκόσμια ημέρα της μητέρας.



Απέναντι στα γεγονότα-Νατάσα Ράγιου 9-5-2011 from DRTV Greece on Vimeo.

Ποιες είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις για κατοίκηση – ενοικίαση στο κέντρο της Αθήνας


Συγκεκριμένα φορολογικά κίνητρα αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού κτηρίων των περιοχών «Γεράνι» & Κεραμεικός- Μεταξουργείο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, όπως η φορολογική απαλλαγή για την αποκατάσταση των κατοικιών, ο διπλασιασμός της έκπτωσης φόρου από το ενοίκιο των καταστημάτων, η μείωση από 10% στο 3% του φόρου μεταβίβασης κ.α, μέτρα για τον εκσυγχρονισμό και την αποκατάστασή τους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση μια μέρα μετά το υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κέντρου. Προϋπόθεση αποτελεί η ιδιοκατοίκηση, ενώ οι ρυθμίσει θα ισχύουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2013.
 Επίσης, πατήστε εδώ για να δείτε το γενικό σχέδιο δράσης για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, ανά υπουργείο.
Συγκεκριμένα, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είναι:

  

Τη ρητή θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη ότι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκτελείται κανονικά από τη στιγμή της έγκρισής του από το Περιφερειακό Συμβούλιο επιβεβαιώνει έγγραφο που υπογράφουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕΠΙΝ.

Τη ρητή θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη ότι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκτελείται κανονικά από τη στιγμή της έγκρισής του από το Περιφερειακό Συμβούλιο επιβεβαιώνει έγγραφο που υπογράφουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕΠΙΝ.

Ο τοπικός τύπος

Γράφει ο Γιάννης Λαλιώτης

Ο τοπικός τύπος είναι ο παραγνωρισμένος της έντυπης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Αν και δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αυτή η ραχοκοκαλιά της τοπικής ενημέρωσης

φέρει ένα φορτίο πληροφόρησης πολύ βαρύτερο από ότι νομίζουμε και συμβάλλει αποφασιστικά στην προώθηση της αλήθειας, για τα τεκταινόμενα σε τοπικό..

και εθνικό επίπεδο

Αρχικά θα πρέπει να παρατηρήσουμε πως οι τοπικές εφημερίδες ήταν αυτές που εισήγαγαν στην Ελλάδα το φαινόμενο των εντύπων που διανέμονται δωρεάν και επιτυγχάνουν την οικονομική τους επιβίωση με τις διαφημίσεις.

Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο αξίζει ιδιαίτερα να σταθούμε, είναι πως οι τοπικές εφημερίδες έχουν την δυνατότητα να εστιάζουν στα τοπικά προβλήματα, αφού έχουν γιαυτά μόνο ενδιαφέρον. Είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις που κάποιο ζήτημα εθνικής εμβέλειας, αναδείχτηκε αρχικά μέσα από την προβολή του στον τύπο της συγκεκριμένης περιοχής όπου εκδηλώθηκε. Η ανάγνωση, λοιπόν, του τοπικού τύπου, μας δίνει πληροφορίες που αφορούν την πολύ άμεση καθημερινότητά μας, ενώ μπορούν να μας εξασφαλίσουν και έγκαιρη ενημέρωση για ευρύτερα θέματα.

Κατά τρίτον, μπορούμε επίσης να παρατηρήσουμε πως  ο τοπικός τύπος δίνει βήμα σε όλους. Οι πολίτες μπορούν στις σελίδες του να εκφράσουν τα παράπονα και τις επιθυμίες τους και να κάνουν συστάσεις και προτάσεις προς τις τοπικές αρχές.

Εκτός από τους πολίτες οι εφημερίδες και τα περιοδικά αυτά δίνουν βήμα και στις τοπικές επιχειρήσεις, τονώνοντας την αγορά της περιοχής τους, αφού πρόκειται για έντυπα που φτάνουν σε όλα τα σπίτια.

Πέρα από όλα αυτά θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως ο τοπικός τύπος είναι ουσιαστικά ο πολιορκητικός κριός μέσω του οποίου οι τοπικές κοινωνίες αποκτούν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας,  της κεντρικής διοίκησης. Ο λόγος είναι απλός οι τοπικές εφημερίδες φτάνουν παντού, φτάνουν στα γραφεία γενικών γραμματέων, υπουργών, φτάνουν ακόμα και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Ένα σοβαρό τοπικό έντυπο μπορεί να προβάλει αποτελεσματικά  τα ζητήματα που απασχολούν την  περιοχή του  και να καταφέρει να επιλύσει προβλήματα που ούτε οι βουλευτές της περιοχής μπορούν.

Είναι προφανές πως τον τοπικό τύπο αξίζει να τον αγκαλιάσουμε όλοι. Γιαυτό την επόμενη φορά που θα βρείτε την τοπική εφημερίδα μπροστά σας,  ξεφυλλίστε την με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Δεν θα χάσετε το χρόνο σας!!!

Έκλεψαν την προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Σαρώνουν στο πέρασμά τους ό,τι μεταλλικό βρουν αφύλαχτο

 Μετά τις ράγες του ΟΣΕ, τα μεταλλικά σύρματα του ΟΤΕ και τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ ήρθε η σειρά των αγαλμάτων και των προτομών.

Στα χνάρια των περίφημων πλέον συμμοριών που σαρώνουν στο πέρασμά τους ό,τι μεταλλικό βρουν αφύλαχτο άγνωστοι έφτασαν στο σημείο να «σηκώσουν» ακόμη και την προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από την ομώνυμη πλατεία στο Ζεφύρι.
Να σημειωθεί ότι πέρυσι κάποιοι άλλοι επιτήδειοι είχαν αφαιρέσει την προτομή του Βενιζέλου. Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Πελοποννησίων εκτιμούν ότι πρόκειται για τα άτομα που λεηλάτησαν πρόσφατα, αλλά και παλαιότερα, τα γραφεία του Συλλόγου, τα οποία, όπως και η προτομή, βρίσκονται στην ομώνυμη πλατεία.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σύλλογος, ύστερα από πολύχρονο αγώνα και με τη βοήθεια της Νομαρχίας και του Δήμου Ζεφυρίου, κατόρθωσε να αναπλάσει την πλατεία και να διαμορφώσει σε κτίριο γραφείων ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο.


REPORT 24

Η πρώτη φωτογραφία της καμαριέρας του Στρος Καν…; Οφίλια Φαμοτιντίνα

Η φωτογραφία αυτή κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ότι πράγματι απεικονίζει την καμαριέρα του Sofitel. Η προέλευσή της είναι η υποτιθέμενη σελίδα της κοπέλας στο Facebook. Η πρώτη φωτογραφία της καμαριέρας Οφίλια Φαμοτιντίνα. Με δεδομένο όμως ότι δεν έχει εξακριβωθεί ότι η σελίδα αυτή ανήκει πράγματι στην καμαριέρα του Sofitel, «Το Βήμα»  την αναρτά με κάθε επιφύλαξη.

REPORT 24

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Πρώτ’ απ’ όλα, να ευχηθούμε πλήρη ανάρρωση στον Περικλή Μανιάτη, τον 47χρονο βιοπαλαιστή, ο οποίος έπεσε θύμα της εξτρεμιστικής επίθεσης κουκουλοφόρων έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Όπως ξέρετε προσπάθησε με αυτοθυσία, να σώσει μια γυναίκα που είχε πάρει φωτιά από την έκρηξη των μολότοφ που έριξαν οι κουκουλοφόροι, με αποτέλεσμα να πάρει ο ίδιος φωτιά και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ευχόμαστε στον ίδιο, όπως και στους υπόλοιπους τραυματίες, να ξεπεράσουν γρήγορα την περιπέτεια της υγείας τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Θέλω με αφορμή και αυτό το περιστατικό να επαναλάβω ότι μικρές μειοψηφίες εγκληματικών και εξτρεμιστικών στοιχείων έχουν μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε εμπόλεμη ζώνη.

17/5/11 - Ας μιλήσουμε ανοιχτά για το ΑΤΕΙ Κορινθίας


Ήταν Σεπτέμβριος του 2009, στα πλαίσια της πανελλήνιας γενικής έκθεσης "Κορινθία 2009", όταν με την ιδιότητα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, κατέθεσα τον σκελετό μιας πρότασης για τη διεκδίκηση δημιουργίας ενός Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο νομό Κορινθίας.

Η κεντρική φιλοσοφία ήταν ότι "Ο νέος νόμος για τα ΤΕΙ, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία ερευνητικών εργαστηρίων, δίνει την ευκαιρία στα τμήματα να δημιουργήσουν και σε συνεργασία με ιδιώτες σύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια τα οποία θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών απαιτήσεων αλλά και σε αντικείμενα που προσφέρονται προς έρευνα σε κάθε περιοχή όπου υπάρχει ένα ΤΕΙ.".

Συνεχίζει να μας κουνά το δάχτυλο ο Ρεν - Στο Eurogroup με «δεσμοφύλακα» την… Τρόικα!

Της Σοφίας Βούλτεψη

Η παρουσία της τρόικας στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, σε συνδυασμό με τις τρομερές πιέσεις που ασκούνται στα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος προσφέροντας την συναίνεσή τους στην κυβέρνηση, έχουν οδηγήσει τη χώρα σε κατάσταση ανάλογη με αυτή στην οποία βρίσκεται ο Στρος-Καν! Δηλαδή σιδηροδέσμια!

Όλα δείχνουν ότι η εξουσία αφαιρείται από τη νόμιμη πολιτική ηγεσία της χώρας και το κοινοβούλιο. Και αν αυτή η εξουσία δεν ανακτηθεί άμεσα, τότε οι εξελίξεις θα είναι δραματικές, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για το πολιτικό σύστημα και, κυρίως, για την ίδια τη χώρα.

Όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε οι εκπρόσωποι των δανειστών να ενημερώσουν για την πορεία του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ ο υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου περιορίστηκε στην παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων.

Με λίγα λόγια, όπως και ο Στρος-Καν, έτσι και ο υπουργός των Οικονομικών, κυκλοφορεί πλέον με τους δεσμοφύλακές του!

Συναίνεση: Ο ασφαλέστερος δρόμος για τον εμφύλιο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Επειδή η καραμέλα της συναίνεσης και της συνεννόησης παράγινε, μήπως μπορούν να μας πουν όλοι – από τον πρώτο, τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα ως τον τελευταίο μικρομέγαλο που ψήφισε το Μνημόνιο και νομίζει ότι κυβερνάει – τι ακριβώς εννοούν;

Μήπως εννοούν ότι το σύνολο του πολιτικού – κοινοβουλευτικού μας συστήματος θα συμφωνήσει επί ενός προγράμματος που θα έλθει ως αναγκαίο αποτέλεσμα ενός προηγούμενου αποτυχημένου προγράμματος, στην κατάρτιση του οποίου δεν έλαβαν μέρος;

Μήπως εννοούν ότι όλοι μαζί θα αποδεχθούν πως ό,τι έγινε έγινε και… του λοιπού τα λάθη θα τα κάνουμε όλοι μαζί;

Ντόρα Μπακογιάννη: Φτάσαμε στο έσχατο σημείο του εξευτελισμού

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη
δήλωση:
 «Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Οι κομματικές μάσκες πρέπει επιτέλους να πέσουν. Φτάσαμε στο έσχατο σημείο του εξευτελισμού, να μας θυμίζουν οι ξένοι ότι τα προβλήματά μας είναι εθνικά και όχι κομματικά. Είναι λοιπόν ώρα να πούμε ένα «ναι», ένα μεγάλο «ναι» στην εθνική συνεννόηση, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς αστερίσκους και να σταθούμε επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων».

Με τοπική πρόταση Παιδείας η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου

Image


Για ακόμη μια χρονιά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου εντυπωσιάζει και ρίχνεται στη
μάχη των φοιτητικών εκλογών και με τη δική της τοπική πρόταση Παιδείας.

Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου από την πρώτη στιγμή που
δραστηριοποιήθηκε στην Κόρινθο, εκδίδει κάθε χρόνο την τοπική πρόταση
Παιδείας της, η οποία, εκτός από προτάσεις προσαρμοσμένες στις τοπικές
ανάγκες των φοιτητών, αποτελεί και έναν απολογισμό για όσα επιτεύχθηκαν
από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου στο χρονικό διάστημα μεταξύ των εκλογικών
αναμετρήσεων.

Υπεύθυνα και στοιχειοθετημένα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου αποτελεί διαχρονικά
τη δημιουργική δύναμη και στα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου στην
Κόρινθο.

Αύριο από νωρίς το πρωί, θα μεταδώσουμε νέα από την εκλογική διαδικασία
και στα δύο τμήματα της Κορίνθου, ενώ, όπως κάθε χρόνο, θα μεταδώσουμε
τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στην Κόρινθο.

Το πρώτο πραγματικό γκάλοπ λαμβάνει χώρα αύριο και το μήνυμα ελπίδας
έρχεται από το πιο ελπιδοφόρο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, τους Έλληνες
φοιτητές.

Δείτε ολόκληρη την τοπική πρόταση Παιδείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου εδώ.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου, εδώ.



ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Μαζί κάνουμε τη διαφορά !

ONNED Korinthias

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζει για το ζήτημα των Σκοπίων ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος

Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζει  για το ζήτημα των Σκοπίων ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, σε επιστολή που έστειλε, στην εφημερίδα δωρεάν διανομής  LIFO, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το να προκαλεί την κοινή γνώμη ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος με δηλώσεις του, που προσβάλλουν το κοινό αίσθημα, είναι κάτι που δεν εκπλήσσει πλέον κανένα.
Το να αναφέρεται, όμως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε ένα από τα μεγάλα Εθνικά ζητήματα της χώρας, όπως το Σκοπιανό, με τρόπο ανιστόρητο και απαράδεκτο, δημιουργώντας επιζήμιες για τη χώρα εντυπώσεις εντός, αλλά και – κυρίως - εκτός συνόρων, είναι κάτι που υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια, σε μία άκρως κρίσιμη συγκυρία, που υπογραμμίζεται από την προσφυγή της FYROΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Και ο κ. Παπανδρέου μεν,  μπορεί να αδιαφορεί για το κόστος που έχει για την παράταξή του η δραστηριότητα του κ. Πάγκαλου.
Εμείς, όμως, δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για τη μεγάλη ζημιά, που γίνεται στη χώρα.
Η παρατεινόμενη σιωπή του κ. Παπανδρέου και η περίεργη ανοχή που επιδεικνύει, ισοδυναμούν πλέον με πλήρη ταύτιση και με πολιτική συνενοχή».  

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης - Προστασία του Πευκιά

Βασιλιάς Ίκελος & Η Σιωπή της Πόλης

Ο Νίκος Καρακάσης, συγγραφέας των βιβλίων "Βασιλιάς Ίκελος" από τις εκδόσεις Κέδρος και του free ebook "H σιωπή της πόλης" από τις Bορειοδυτικές Εκδόσεις, σας προσκαλεί
την Δευτέρα, 30 Μάιος · 7:30 μ.μ. - 9:00 μ.μ
Floral
Θεμιστοκλέους 80

σε μια παρουσίαση και συζήτηση για τα έργα του και την πραγματικότητα του ψηφιακού βιβλίου στη λογοτεχνία. Θα μιλήσουν οι: Γιώργος Γλυκοφρύδης (συγγραφέας), Γιάννης Πλιώτας (υπεύθυνος των Βορειοδυτικών Εκδόσεων) και Λίλιαν Tσιαβού (φιλόλογος).

Ένας χρόνος "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ "

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος ακριβώς από την εμφάνιση στην μπλοκόσφαιρα και γενικά στο διαδίκτυο του blog μας "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Εδώ Δερβένι" το οποίο είναι blog ενημέρωσης και περιέχει ενδιαφέρουσες ειδήσεις θέσεις . απόψεις και δραστηριότητες από το Δερβένι , την Δυτική Κορινθία , την Ανατολική Αιγιαλεία και όχι μόνο.

Ήταν 17 Μαΐου του 2010 , όταν στις 11.41 οι  "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ " έκαναν δειλά – δειλά την εμφάνιση τους στην μπλοκόσφαιρα σαν blogspot με πρώτο τίτλο «Νέα αρχή» , καθώς μέχρι εκείνη την ημέρα λειτουργούσε , από τις 4 Δεκεμβρίου 2009 ως σελίδα στο facebook, με πρώτο θέμα εκεί τα αποτελέσματα των εσωκοματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος
μαζί με τις αδελφές σελίδες
Όλη αυτή τη χρονιά , μέχρι στιγμής έγιναν 4685 αναρτήσεις - δημοσιεύσεις ( 2151 το 2010 και 2534 το 2011) και με 98.000 αναγνώσεις από όλο τον κόσμο ( Ελλάδα 78.810 , Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 6.102, Γαλλία 396 , Ιράν 359 , Καναδά 347, Κύπρο 272, Γερμανία 254 , Ηνωμένο Βασίλειο 241 Κροατία 127 , Ιταλία 127 , Αυστραλία 24 , Ισπανία 15 , Ολλανδία 7 ,ακόμα και από Σουηδία , Κίνα , Ρουμανία , Σερβία , Λιβερία , Βιετνάμ , Ιαπωνία κ. α.)
Όλους εσάς που μας εμπιστεύεσται για την ενημέρωσή σας οφείλουμε από τα βάθη της καρδιάς μας ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , καθώς μας δίνεται το θάρρος για να συνεχίσουμε. Οι « ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» συνεχίζουν το έργο τους χάρις εσάς σας ευχαριστούμε.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ