Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Με ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις - Δημιουργείται ειδικός φορέας

Πωλείται το... Δημόσιο
Την άμεση υιοθέτηση πρόσθετων παρεμβάσεων άνω των 6 δισ. ευρώ για τη μείωση του ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους και σχέδιο για άμεσες και εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις, ανακοίνωσε επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, που διήρκεσε πολλές ώρες και ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- αρκετά δύσκολο, χωρίς να λείπουν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών.
Το πακέτο για «εξπρές» αποκρατικοποιήσεις, που αποφασίστηκε ξεκινά με άμεση πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου σε: ΟΤΕ, ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΕΥΑΘ.

Καταργούνται άμεσα οι ΔΟΥ Δερβενίου , Ακράτας , Καλαβρύτων ...


Καλλικράτης και στις εφορίες είναι η απαίτηση των τροικανών την οποία το αρμόδιο υπουργείο θα κάνει πράξη το αμέσως επόμενο διάστημα. Για το σκοπό αυτό εχει συσταθεί ειδική επιτροπή το σχέδιο της οποίας για  αρχή προτείνει την συγχώνευση όλων των ΔΟΥ και προτείνει να λειτουργεί μία εφορία σε κάθε νομαρχιακό διαμέρισμα της χώρας, με εξαίρεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα υπάρχουν περισσότερες. Έτσι η επιτροπή προτείνει να μείνουν μόνο  75 ΔΟΥ σε ολόκληρη την Ελλάδα, από 288 που λειτουργούν σήμερα Σύμφωνα με τα επί μέρους στοιχεία που διέρρευσαν από το πόρισμα, προτείνεται το  κλείσιμο να γίνει σταδιακά και να υλοποιηθεί μέχρι τέλος του 2012, οπότε στην Ελλάδα θα μείνουν 213 ΔΟΥ λιγότερες  Η επιτροπή, επίσης προτείνει και εσωτερική αναδιοργάνωση των εφοριών, καθώς και τη μεταφορά πολλών λειτουργιών, στα ΚΕΠ, ώστε προοπτικά οι ΔΟΥ να μην έχουν πολλές συναλλαγές με τους φορολογούμενους.
Η επιτροπή προτείνει και την άμεση κατάργησή των εξής μικρών ΔΟΥ: Δημητσάνας, Κροκέων, Ύδρας, Αρεόπολης, Ανδρίτσαινας, Πάργας, Δερβενίου, Κλειτορίας, Τροπαίων, Σπετσών, Λιδωρικίου, Καλαβρύτων, Μετσόβου, Πλωμαρίου, Φιλιατρών, Μηθύμνης, Κόνιτσας, Θέρμου, Λεωνιδίου, Ακράτας, Νεάπολης Κρήτης, Δεσκάτης, Ληξουρίου, Βάρδας Ηλείας, Νεαπόλεως Βοίου, Γυθείου, Περάματος Ρεθύμνου και Θεσπρωτικού Πρέβεζας.
Το πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών προτείνει αυτή την λύση με στόχο την  εξοικονόμηση υλικών και ανθρώπινων πόρων, αλλά  και για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του συστήματος ελέγχων.

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. ο Κ. Κόλλιας στη Βουλή για τα μεταλλαγμένα

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε ο Βουλευτής Κορινθίας, Αν.Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Κόλλιας, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να εκπροσωπώ την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σε μια συζήτηση ιδιαίτερα κρίσιμη για τη δημόσια υγεία, τον αγροτικό τομέα και την προστασία του περιβάλλοντος. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, με πρόφαση τις παγκόσμιες διατροφικές ανάγκες, άρχισε να καθιερώνεται ως αποδεκτή η χρήση μεταλλαγμένων σπόρων, οι οποίοι, από το χωράφι, πέρασαν στην κτηνοτροφία και σήμερα φτάνουν στο πιάτο μας.  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νομοθεσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει σοβαρά κενά. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας και της βιοποικιλότητας είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κατορθώσει ακόμα να θωρακίσει τους πολίτες με ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο. Δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός αρμοδιοτήτων στους 15 φορείς που εμπλέκονται.  Έπειτα από όλα αυτά η Κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ότι σήμερα δεν κυκλοφορούν μεταλλαγμένοι σπόροι. Και υπάρχει και το ερώτημα, ποιος θα αποζημιώσει παραγωγούς καθαρών προϊόντων σε περίπτωση που η σοδειά τους επιμολυνθεί από μεταλλαγμένο σπόρο. Σίγουρα όχι ο ΕΛΓΑ, που πλέον δεν θα αποζημιώνει ούτε τις συνηθισμένες καταστροφές. Χρειάζεται ένα ισχυρό εθνικό πλαίσιο, αλλά και πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρωτοβουλίες που είχε πάρει η Νέα Δημοκρατία, πρωτοστατώντας ενάντια στις εισαγωγές μεταλλαγμένων στην ΕΕ. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα του μεταλλαγμένου, δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα του φτηνού. Η ποιότητα είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας μας, αυτό θα είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα και στο μέλλον. Το αγνό προϊόν δεν πρόκειται ποτέ να χάσει την αξία του, σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε ως χώρα.»

Δημόσιο: Άρση μονιμότητας στο μέλλον, απόλυση για παράπτωμα άμεσα, εθελουσία και «κούρεμα»



«Γιατί φοβόμαστε να το πούμε; Δεν πρέπει να καταργηθεί επιτέλους η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων;», τονίζει στη συνέντευξή του στο «Βήμα» της Κυριακής και στον δημοσιογράφο Π. Παπαδόπουλο, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, δείχνοντας που οδηγούν, όχι στο άμεσο, αλλά στο απώτερο μέλλον οι συζητήσεις περί «αξιολόγησης» και ΑΣΕΠ στο Δημόσιο. Μετά τη συνταγματική αναθεώρηση. Άμεσα, με το νέο πειθαρχικό δίκαιο ο υπουργός ανακοίνωσε ότι όσοι υποπίπτουν σε σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα θα χάνουν πραγματικά άμεσα τη "μονιμότητα" γιατί η ποινή της απόλυσης θα τους επιβάλλεται αμέσως.
 Χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης, δήλωσε:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θέλω, πρώτα απ’ όλα, να κάνω μια επισήμανση: Το Μνημόνιο της Πορτογαλίας που εγκρίθηκε από το ECOFIN στις 17 Μαΐου, στοχεύει σε λιγότερη λιτότητα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις, ενώ εμπεριέχονται μέτρα που έχει συμπεριλάβει και η Ν.Δ. στο «Ζάππειο ΙΙ». Στα δύο κείμενα για την Πορτογαλία (ΔΝΤ: Μνημόνιο  Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών, Ευρωπαϊκή Επιτροπή /ΕΚΤ: Μνημόνιο Συνεννόησης ειδικών όρων οικονομικής πολιτικής), είναι εμφανής η προσπάθεια που γίνεται για να αποφευχθούν τα λάθη του Μνημονίου της χώρας μας.
Αποδεικνύεται ότι η Πορτογαλία έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις και δεν παραδόθηκε αμαχητί.

Ειδικότερα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ​ΙΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛ. ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤ​ΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΝΔ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ
Μετά την έκτακτη Σύνοδο Προέδρων ΤΕΙ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20-5-2011, ακολουθεί η έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα Ιδρύματα. Οι Πρόεδροι και οι Πρυτάνεις εκπέμπουν SOS και ζητούν βοήθεια. Και τι κάνει η Υπουργός Παιδείας; Ανακοινώνει κατάθεση νομοσχεδίου και διάλογο για την Ανώτατη Εκπαίδευση μετά τις 15 Ιουλίου, δηλαδή όταν τα Ιδρύματα θα είναι κλειστά. Οποία αδιαφορία και ανευθυνότης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΝΔ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τους τελευταίους οκτώ περίπου μήνες η Υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει την Ακαδημαϊκή κοινότητα ότι θα καταθέσει «άμεσα» για ψήφιση νέο σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας. Όλα τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια είχε θέσει έχουν ανατραπεί. Η Ανώτατη Εκπαίδευση βρίσκεται σε ένα τέλμα γιατί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο με τον τρόπο που πολιτεύεται επί ενάμιση τώρα χρόνο.
Την περασμένη Παρασκευή η κα Υπουργός ανακοίνωσε ότι, μετά τις 15 Ιουλίου, θα δώσει για διαβούλευση και ψήφιση τις προτάσεις της για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
Με ποιους, όμως, θα διαβουλευτεί όταν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας είναι κλειστά και η Εκπαιδευτική Κοινότητα απούσα;
Αν αυτό δεν είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό στοιχείο ανεύθυνης και ανερμάτιστης πολιτικής, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;
Αν δεν πρόκειται για εμπαιγμό της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και προσχηματικό διάλογο, πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η ακολουθούμενη πολιτική της κας Υπουργού;
Δυστυχώς, η αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη πολιτική που εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης έρχεται με τη σειρά της να εφαρμοστεί και στον ευαίσθητο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.  
Καλούμε, για μια ακόμη φορά, την Υπουργό Παιδείας αυτή τη δύσκολη και επικίνδυνη για τη χώρα χρονική στιγμή, όπως και η ίδια επισημαίνει, να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να ενημερώσει, επιτέλους, υπεύθυνα  την Ακαδημαϊκή Κοινότητα για τις πραγματικές της προθέσεις. Να ενσκήψει στα πραγματικά, επείγοντα και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, όπου το ένα μετά το άλλο ανακοινώνουν αδυναμία λειτουργίας, και να αφήσει τις «μεγαλόπνοες» και νεφελώδεις ιδέες της, οι οποίες -πολύ φοβόμαστε- ότι μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουργήσουν παρά θα λύσουν.  
 

Πάνος Παναγιωτόπουλος:«η Τουρκία επιχειρεί να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στην περιοχή του Καστελόριζου»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών κ.  Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Τουρκική στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, που θα διαρκέσει από σήμερα έως και τις 25 Μαΐου, δείχνει  ότι η Άγκυρα επιμένει να αμφισβητεί  κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στην περιοχή, κρίνοντας ότι είναι, περίπου, δικό της «οικόπεδο».Επειδή η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν είναι προϊόν της συγκυρίας, αλλά υπηρετεί  μόνιμες επιδιώξεις και στρατηγικούς στόχους μακράς πνοής, η Ελληνική αντίδραση πρέπει να είναι άμεση, καλά προετοιμασμένη και να καλύπτει όλα τα πεδία αναφοράς, συμπεριλαμβανομένων και όλων των διεθνών οργανισμών, που έχουν αρμοδιότητα και συνάφεια με το θέμα. Η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει  την άρνησή της να ανακηρύξει, τώρα,  την Ελληνική ΑΟΖ και να επανεξετάσει την πρόταση,  που έκανε δημόσια ο Αντώνης Σαμαράς, καλώντας την να προχωρήσει άμεσα στην ενέργεια αυτή.Η συνεχιζόμενη απουσία των καταλλήλων κινήσεων ή η δρομολόγηση μεμονωμένων και ατελών πρωτοβουλιών, εκλαμβάνονται από την Τουρκία ως ενδείξεις αδυναμίας και γιγαντώνουν  το Τουρκικό  θράσος.Είναι πασιφανές ότι η Τουρκία επιχειρεί να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στην περιοχή του Καστελόριζου, κατοχυρώνοντας δικά της ανύπαρκτα και παράνομα συμφέροντα, που αποβλέπουν, μεταξύ των άλλων, στη διεκδίκηση δήθεν Τουρκικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, που θα φθάνει μέχρι την Αίγυπτο και την Κύπρο».

Επίσης ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα, σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Επικρατείας κ. Εγκεμέν Μπαγίς στη Δυτική Θράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
 «Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι η ανακοίνωση του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας υποχρέωσε τον συνήθως αδρανή και άφωνο κ. Δημήτρη Δρούτσα να πάρει δημόσια θέση και να ασκήσει κριτική στις προκλητικές δηλώσεις, που έκανε στη Δυτική Θράκη ο Τούρκος Υπουργός Επικρατείας κ. Μπαγίς. Κατά τα άλλα η επιθετικότητα του κ. Δρούτσα εναντίον της Νέας Δημοκρατίας δεν μας εκπλήσσει. Αποτελεί προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι μεγάλες ευθύνες που έχει για τους απαράδεκτους κυβερνητικούς χειρισμούς στα Εθνικά μας Θέματα».

Σύλληψη 41χρονου με έξι κιλά χασίς σε χωριό της ΚορινΘίας

Άνδρες της ασφάλειας Κορίνθου συνέλαβαν έναν 41χρονο στο  χωριό Παραδείσι , γιατί, σε κατ' οίκον έρευνα, βρήκαν και κατάσχεσαν  μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.ποσότητα χασίς Εκτός από τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν δύο ζυγαριές ακριβείας, παλαιού και νέου τύπου, αλλά και το μηχάνημα το οποίο μετέτρεπε το χασίς σε πλάκες!
Σε δελτίο τύπου  της Αστυνομικής Διεύθυνση Κορινθίας  αναφέρεται:
 «Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, συνελήφθη ένας άνδρας Ελληνικής υπηκοότητας ετών γιατί σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους -5.903- γραμμαρίων.
Μία ζυγαριά ακριβείας. Μία ζυγαριά παλαιού τύπου (σιδερένια). Ένας σιδερένιος συμπιεστής κάνναβης. Μία ξύλινη κρισάρα. Μία ξύλινη πίπα για χρήση κάνναβης.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα  οδηγηθεί  ενώπιον του Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου».
Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία των αστυνομικών της ασφάλειας Κορίνθου οι οποίοι αξιοποίησαν κατά το δυνατόν καλύτερο τρόπο τις πληροφορίες που είχαν!
Ο 42χρονος τις επόμενες ώρες θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα!

ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

Τέλος από αστυνομικούς της ασφάλειας Κορίνθου συνελήφθη το διήμερο που πέρασε ένας 25χρονος στην περιοχή της Κορίνθου με 2 γραμμάρια κοκαΐνης! Πρόκειται γιά 25χρονο ποδοσφαιριστή ομάδας που έκανε πρωταθλητισμό στο Νομό και φέτος ανέβηκε κατηγορία.

WSJ: Έρχεται η πτώχευση της Ελλάδας

Πτώχευση της Ελλάδας "βλέπει" η Wall Street Journal σε κύριο άρθρο της. Εκτιμά ότι η φυγή του Ντομινίκ Στρος Καν είναι αρνητική για την Ελλάδα και όσες χώρες έχουν δανειστεί από το ΔΝΤ.
Ως αναπόφευκτη κρίνεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal η χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ εκτιμάται ότι η επικείμενη αλλαγή ηγεσίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα σημάνει ακόμα χερισότερες μέρες για την Ελλάδα και γενικά τις χώρες που έχουν λάβει δάνειο από το Ταμείο.
"Το μόνο σοβαρό ερώτημα είναι πλέον τι μπορούμε να αποκομίσουμε από τις (επερχόμενες) πτωχεύσεις", επισημαίνει σε άρθρο της η Wall Street Journal (WSJ), με τον συντάκτη Ιρβάιν Στέλτζερ να είναι κατηγορηματικός. "Όπως και αν αποκαλέσεις την πτώχευση, αναδιάταξη, ήπια αναδιάρθρωση ή εθελοντισμό, παραμένει αναδιάρθρωση", υπογράμμισε.

Για τέσσερις ημέρες χωρίς δελτία ειδήσεων και ζωντανό πρόγραμμα η τηλεόραση.

Αναβρασμός επικρατεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς, μετά την προκήρυξη της τετραήμερης απεργίας των τεχνικών που εργάζονται στην τηλεόραση (ΕΤΙΤΑ), καθώς θα έχει ως συνέπεια να μην μπορούν τα κανάλια να μεταδώσουν ζωντανό πρόγραμμα και, άρα, ούτε δελτία ειδήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικήσεις των καναλιών και οι επικεφαλής του ειδησεογραφικού τομέα βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις ώστε να μπορέσουν να βγουν δελτία ειδήσεων, εν μέσω της «καυτής» πολιτικής επικαιρότητας – υπουργικό, έγκριση μεσοπρόθεσμου σχεδίου, συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργό, αποφάσεις για αποκρατικοποιήσεις κ.ά.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ( ΜΑΡΤΙΟΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011)

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αρ. 70

Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γιώργου Δέδε, κρίθηκε αναγκαίος ο έλεγχος των εμπορικών καταστημάτων της Κορινθίας, για  να διαπιστωθεί η ομαλή λειτουργία τους, η τήρηση των αγορανομικών διατάξεων, ο έλεγχος της ποιότητας των προσφερόμενων αγαθών και να προληφθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας.
Στα πλαίσια αυτά, κλιμάκιο του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, πραγματοποίησε για το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου 2011, ελέγχους σε 370 καταστήματα σε όλο το Νομό και συγκεκριμένα:
1.      Έλεγχοι σε κρεοπωλεία:  έλεγχος καταλληλότητας προϊόντων (ύπαρξη σφραγίδας προέλευσης), ύπαρξη τιμολογίων και πινακίδων.
2.      Έλεγχοι σε παντοπωλεία, πολυκαταστήματα, super market, σημεία πώλησης κατεψυγμένων προϊόντων: έλεγχος τιμών, ύπαρξη πινακίδων, έλεγχος καταλληλότητας προϊόντων.
3.      Έλεγχοι σε οπωροπωλεία: ύπαρξη πινακίδων, έλεγχος ποσοστού κέρδους.
4.      Έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων (κυρίως επί των εθνικών οδών): ελήφθησαν δείγματα για να ελεγχθεί η ποιότητα των καυσίμων, καθώς ελέγχθηκε η ανάρτηση των τιμών στο διαδίκτυο και πραγματοποιήθηκε λιτρομέτρηση.
5.      Έλεγχοι σε καταστήματα πασχαλινών ειδών (παιχνίδια, κεριά, λαμπάδες κλπ): νόμιμη σήμανση, έλεγχος ενδείξεων που αναγράφονται επί της συσκευασίας τους.
6.      Έλεγχοι σε αρτοποιία, ζαχαροπλαστεία: ύπαρξη πινακίδων σε προϊόντα εποχής.
7.      Έλεγχοι σε κέντρα εστίασης και αναψυχής: έλεγχος ύπαρξης τιμοκαταλόγων.
8.      Έλεγχοι σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης: έλεγχος ανάρτησης πινακίδων στις βιτρίνες των καταστημάτων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων, διαπιστώθηκε πως τα καταστήματα κατά μεγάλη πλειοψηφία τηρούσαν τις νόμιμες και προβλεπόμενες προϋποθέσεις, ενώ στις περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν παραβάσεις επιβλήθηκαν οι αντίστοιχες από το Νόμο κυρώσεις.
Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους καταστηματάρχες για διάφορες αγορανομικές παραβάσεις ανέρχεται στο ποσό των 10.500 ευρώ.
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν την επόμενη περίοδο, ενώ τα αποτελέσματά τους θα δημοσιοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, για πλήρη γνώση και ενημέρωση των πολιτών του Νομού.

   ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Άκυρη η μεταγραφή Μεϊμάρογλου στην Κόρινθο που κινδυνεύει και με υποβιβασμό! !

Στην ανάκληση του δελτίου του Χρήστου Μεϊμάρογλου προχώρησε η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ. Ο ποδοσφαιριστής της Κορίνθου είχε μεταπηδήσει στην Κόρινθο κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ωστόσο η μεταγραφή του είναι άκυρη. Μάλιστα, η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι η ΕΙΜ αποφάσισε την ανάκληση του δελτίου του Μεϊμάρογλου, όπως έγινε με αυτά των Χουστουλάκη, Μπένου, Μαρίνου και Τσουλάκου λόγω του ζητήματος που έχει προκύψει με την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα της "Μπάρτσα".

Ο φόβος υποβιβασμού της Κορίνθου στο Περιφερειακό πρωτάθλημα είναι ορατός, εξαιτίας της υπόθεσης με τις πλαστές ενημερότητες. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που η απόφαση υποβιβασμού για τον Ηρακλή παραμείνει, τότε θα έχει δημιουργηθεί δεδικασμένο και η Κόρινθος το πιθανότερο είναι να μην την... γλιτώσει!
Από την πλευρά τους παράγοντες της ομάδας τονίζουν πως από τη στιγμή που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα, τότε ο υποβιβασμός ίσως και να είναι η μοναδική λύση για να διαγραφτούν τα χρέη.

Δ' Εθνική με έξι ομίλους των 16 ομάδων και Football League 2 με δύο ομίλους των 12 ομάδων.

Δ' Εθνική με έξι ομίλους των 16 ομάδων και Football League 2 με δύο ομίλους των 12 ομάδων (που την αμέσως επόμενη χρονιά θα γίνει ένας των 18) προβλέπει για την περίοδο 2012-13, το σχέδιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, το οποίο εγκρίθηκε χθες από το ΔΣ της ΕΠΟ και θα τεθεί προς ψήφιση στη γενική συνέλευση της 3ης Ιουνίου.
Οι δύο κατηγορίες τη σεζόν που μας έρχεται (2011-12) θα παραμείνουν ως έχουν, όμως προτού περάσουμε στην ανάλυση του τι θα συμβεί αναφορικά με την άνοδο και των υποβιβασμό των ομάδων, αξίζει να αναφέρουμε πως κύκλοι της ομοσπονδίας μίλαγαν για άκρως θετικό αντίκτυπο. Συγκεκριμένα, αφουγκραζόμενοι τις αντιδράσεις και τα «θέλω» των ενώσεων υψηλά στελέχη της ΕΠΟ τόνιζαν πως το σχέδιο που κατέθεσαν σε συνεργασία ο πρόεδρος της Ενωσης της Football League και της Football League 2, Σπύρος Καλογιάννης, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής, Γιώργο Σαρρή, θα υπερψηφιστεί στην επερχόμενη γενική συνέλευση.
Θα πέφτουν οκτώ από κάθε όμιλο, θα ανεβαίνουν οι μισοί
Πάμε τώρα, λοιπόν, στο θέμα που... καίει τις ομάδες της Δ' Εθνικής και φυσικά αφορά τον υποβιβασμό στα τοπικά και την άνοδο στην τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας. Ως γνωστόν η Δ' Εθνική την προσεχή σεζόν θα διεξαχθεί με 10 ομίλους των 14 ομάδων. Εφόσον δεν υπάρξουν διαρροές (αποχωρήσεις), από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται οκτώ ομάδες (μπορεί να μειωθεί ο αριθμός μόνο στους ομίλους που θα μετέχουν λιγότεροι των 14 συλλόγων). Επίσης, όπως είχαμε γράψει από τις 10 Μαΐου, τον προβιβασμό τους στη Football League 2 θα κερδίσουν οι μισοί από τους πρωταθλητές των 10 ομίλων, δηλαδή πέντε στον αριθμό (θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ).
Μπαράζ στις ενώσεις
Από τα τοπικά πρωταθλήματα, τώρα, θα ανέρχονται στη Δ' Εθνική 28 σύλλογοι. Συγκεκριμένα, οι 53 πρωταθλητές και οι τρεις δευτεραθλητές των ενώσεων της Μακεδονίας, της Αθήνας και του Πειραιά θα μπουν σε διαδικασία μπαράζ (πιθανόν 14 όμιλοι των τεσσάρων -με γεωγραφικά κριτήρια επιλεγμένων- ομάδων, εκ των οποίων θα ανεβαίνουν οι δύο), ώστε το «εισιτήριο» να κερδίσουν ακριβώς οι μισοί, δηλαδή οι 28.
Επίσης, από τη Football League 2 με τα τωρινά δεδομένα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των συμμετεχόντων ΤΑΠ και ΠΑΕ θα υποβιβαστούν στο τέλος της σεζόν 2011-12 16 έως 17 ομάδες.
Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε πως υπάρχουν και... αντιφρονούντες πρόεδροι ενώσεων που επιθυμούν οι κατηγορίες να παραμείνουν ως έχουν και για τις επόμενες χρονιές, αλλά η «φωνή» που θα σηκώσουν είναι άγνωστο αν θα έχει το επιθυμητό για εκείνους αποτέλεσμα. Αυτό, βεβαίως, θα το μάθουμε στις 3 Ιουνίου.

Δε ζήτησε το ΔΝΤ περικοπές αποδοχών και συντάξεων

Τι είπε εκπρόσωπος του Ταμείου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην συνάντηση που είχε ο τομεάρχης της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, με τον εκτελόντα χρέη Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ, Τζον Λίπσκι, αναφέρθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ δημοσιοποιώντας ότι ο Τ. Λίπσκι είπε μεταξύ των άλλων ότι η τρόικα δεν ζήτησε ποτέ να ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση από περικοπές αποδοχών και συντάξεων

«Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Λίπσκι, είπε ο κ .Μιχελάκης, υπογράμμισε ότι διαπιστώνει σοβαρές καθυστερήσεις στην προώθηση αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, υποστήριξε πως όσο αυτές καθυστερούν τόσο η κατάσταση της οικονομίας θα γίνεται κρισιμότερη και πρόσθεσε: «Αυτά έπρεπε να γίνουν πρώτα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ξεκινήσατε με περικοπές αποδοχών και συντάξεων».

Νομίζω ότι η κυβέρνηση οφείλει κάποιες απαντήσεις:

- Γιατί ξεκίνησε από τους μισθούς και τις συντάξεις;

- Γιατί καθυστέρησε τις διαρθρωτικές αλλαγές;

- Γιατί καθυστερεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις;»

Ο Περιφερειά​ρχης Πελοποννήσ​ου κ. Πέτρος Τατούλης εγκαινίασε την έκθεση Summer Holiday Expo.

Ο Περιφερειά​ρχης Πελοποννήσ​ου κ. Πέτρος Τατούλης εγκαινίασε την έκθεση Summer Holiday Expo. φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Μια ανάλυση για την Ισπανία (πριν πέσουμε στα νύχια της συναινετικής Ιεράς Εξέτασης)



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εντάξει, λοιπόν, ας πάμε σε εκλογές. Η συνέχεια είναι γνωστή: Μεγάλη αποχή, μικρά ποσοστά για τα κόμματα, εντολές για κυβέρνηση συνεργασίας, σχηματισμός αυτής της κυβέρνησης με το περίστροφο των δανειστών στον κρόταφο και επιβολή ενός συναινετικού αυταρχικού καθεστώτος, μιας ιδιότυπης οικονομικής δικτατορίας.
Από κει και πέρα, το μέλλον είναι άδηλο. Όλα θα εξαρτηθούν από την επόμενη πικρή διαπίστωση που θα κάνει ο λαός, ο οποίος δυστυχώς είθισται να κάνει τις διαπιστώσεις του κατόπιν καταστροφής. Διότι δεν έχει ταγούς. Έχει ατυχήσει. Τον έχουν κοροϊδέψει ο ένας μετά τον άλλο. Και για να ξεφύγει από τον ένα, πέφτει στα νύχια του άλλου.
Τώρα, ο λαός ετοιμάζεται – το προαναγγέλλει, άλλωστε, στις δημοσκοπήσεις – να πέσει στα νύχια όλων μαζί. Να συνεννοηθούνε, λένε οι έξι στους δέκα. Την ίδια ώρα, σχεδόν οι πέντε στους δέκα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον «Κανένα». Και παρ’ όλα αυτά, επτά στους δέκα δεν θέλουν εκλογές.
Βγαίνει κανένα συμπέρασμα από όλα αυτά; Μόνο ένα: Ότι δια της πρόκλησης γενικής συγχύσεως τα ίδια πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή θα διασωθούν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις γνωστές άθλιες υπηρεσίες τους.

Ραντεβού στα τυφλά στον δρόμο για τις κάλπες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τις εκλογές δίνεται αύριο, ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συναντάται με τους αρχηγούς των κομμάτων (πλην Αλέκας Παπαρήγα) προκειμένου να λάβει τις τελικές απαντήσεις τους σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν ενόψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμού προγράμματος για την οικονομία.

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαπέντε ημέρες, όταν, στέλεχος της κυβέρνησης, ο κ. Λοβέρδος, έθεσε το θέμα ψήφισης του (υπογεγραμμένου, όπως ζήτησε, από όλους τους υπουργούς) δεύτερου (επισήμως) μνημονίου από διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ξεκάθαρα χθες τόσο με την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο «Έθνος της Κυριακής», όσο και με εκείνη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Real News.

Δημοσκοπήσεις MRB και RASS: Οριακή έως μηδενική η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Μόλις 0,9% προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για το ΠΑΡΟΝ, ενώ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την Real news η διαφορά των δύο κομμάτων έχει μηδενιστεί, αν και τα ποσοστά τους παραμένουν χαμηλά. Στην έρευνα της MRB οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό με 26,1%, ενώ στην έρευνα της Rass η αδιευκρίνιστη ψήφος έρχεται στην τρίτη θέση με 22,1%.
Πιστοποιείται πάντως για μία ακόμη φορά η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και η αδυναμία των κομμάτων να παρουσιάσουν θέσεις που θα πείθουν και θα έλκουν τους πολίτες.
Στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την έρευνα της RASS για το ΠΑΡΟΝ, παίρνουν:
ΠΑΣΟΚ 24,5%, ΝΔ 23,6%, ΚΚΕ 7,5%, ΛΑΟΣ 5,4%, ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1,8%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,9%, ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ1,7%, άκυρο-λευκό 2,5%, αδιευκρίνιστη ψήφος 22,1%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει να προηγείται του Α. Σαμαρά αλλά η διαφορά έχει μειωθεί στο 0,7%.
Στη δημοσκόπηση της MRB για την Real news, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παίρνουν από 21,5% και ακολουθούν: ΚΚε 8,1%, ΛΑΟΣ 6%, ΣΥΡΙΖΑ 4,1%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,2% , ΔΗΜΑΡ 2,3%, ΔΗΣΥ 2%, άλλο κόμμα δηλώνει το 3,9% ενώ αδιευκρίνιστη ψήφος έρχεται «πρώτο κόμμα» με 26,1%. Καταλληλότερος  πρωθυπουργός θεωρείται ο «κανένας» με 45,2% ενώ το προβάδισμα του πρωθυπουργού  Γ. Παπανδρέου έναντι του Αντ. Σαμαρά έχει μειωθέι στο 0,2% (26,5% έναντι 26,3%)


Δημοσκοπήσεις Marc, Rass & Public Issue: Σύγκρουση απόψεων στο θέμα της συναίνεσης



Συναίνεση ζητούν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι 6 από τους 10 ερωτώμενους σύμφωνα με έρευνα της MARC για το «Εθνος της Κυριακής» ενώ σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για το ΠΑΡΟΝ το ίδιο ποσοστό θεωρεί τη συναίνεση συνενοχή.
Στη δημοσκόπηση της Marc το 62,8% των ερωτηθέντων απαντά θετικά στο ερώτημα εάν «λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της χώρας πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για συναίνεση των μεγάλων κομμάτων», με το 32,2% να διαφωνεί και το 5% να μην απαντά. Εντυπωσιακό είναι ότι από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 75,4% υποστηρίζει την επιδίωξη της συναίνεσης, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ υπάρχει διχογνωμία, αφού συμφωνεί το 55,9% έναντι του 39,4% που απορρίπτουν τη συναίνεση..
Το 71,6% δηλώνει ότι δεν επιθυμεί η απουσία συναίνεσης να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, με μόλις το 26,2% να πιστεύουν ότι οι πρόωρες εκλογές μπορεί να δώσουν λύση.
Το 51,9% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι πρέπει να συναινέσει με την κυβέρνηση, σε αντίθεση με το 37,6% που θεωρεί ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να επιμείνει στο δικό του πακέτο προτάσεων που περιλαμβάνονται στο Ζάππειο 2.
Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι το 77,3% ζητεί από την κυβέρνηση να υιοθετήσει κάποιες από τις προτάσεις Σαμαρά, και μόνο το 14,0% ζητάει να υποστηρίξει το πρόγραμμά της. Από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ζητά την υιοθέτηση προτάσεων του Α: Σαμαρά, το 74,1%!
Στην έρευνα της RASS στο θέμα της συναίνεσης τα αποτελέσματα είναι ακριβώς τα αντίθετα αφού σε ποσοστό 62,4% οι ερωτηθέντες θεωρούν τη συναίνεση συνενοχή και μόνο το 32,8% εκτιμά ότι η κυβέρνηση επιζητά πραγματική συνεργασία και κινείται με καλές προθέσεις.
Σε άλλη δημοσκόπηση, της Public issue για το ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή της Κυριακής» το 66% των πολιτών θεωρεί την επιστροφή στη δραχμή αρνητική εξέλιξη.
Πάντως η ξεκάθαρη αποδοχή του ευρώ προσεγγίζει το 58%, ενώ το 16% τάσσεται υπέρ της δραχμής.
Το 28%, πάντως, θεωρεί πιθανή την αποχώρηση της Ελλάδας από την ΟΝΕ.

Από eklogika.g​r

Από συναίνεση και ανασχηματισμό έως πρόωρες εκλογές, αυτή η εβδομάδα οδηγεί παντού...




Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα αναμφιβόλως είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη πολιτικά και κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει  με βεβαιότητα που θα οδηγήσει. Από την επίτευξη μερικής συναίνεσης και τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό μέχρι την ξαφνική προκήρυξη εκλογών, όλα θα πρέπει να θεωρούνται πιθανά.
Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι το πρώτο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει ο πρωθυπουργός εξασφαλίζοντας κατ'αρχήν την εσωκυβερνητική συναίνεση, η οποία δεν είναι βέβαιο, όπως έδειξαν οι τελευταίες διαφοροποιήσεις υπουργών, ότι είναι δεδομένη.
Εάν αυτό επιτευχθεί χωρίς κλυδωνισμούς, ο κ. Παπανδρέου θα πάει  στα κατ' ίδίαν ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς τη Τρίτη, με άλλο αέρα και έτοιμος να τους μεταθέσει την ευθύνη «αν δεν συναινέσουν για να σωθεί η χώρα». Δεν ήταν τυχαία, άλλωστε η επισήμανσή του στο συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ότι «αν δεν εξασφαλιστεί η 5η δόση του δανείου οδηγούμαστε σε χρεοκοπία».
Πάντως ακόμη κι αν επιτύχει την συναίνεση σε βαθμό που να συγκεντρώνει στη Βουλή 180 ψήφους στην κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, πάλι δεν θεωρείται βέβαιο ότι θα αποφύγει την προσφυγή στις κάλπες, αφού σημαντικό  μέρος του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ δείχνει έτοιμο  όχι απλώς να γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση και την ηγεσία του κόμματος αλλά και να έρθει σε ρήξη μαζί τους. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση  η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ που ορθά κοφτά ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέση ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με την κυβέρνηση.
Πιεζόμενος ιδιαίτερα από την τρόϊκα ο πρωθυπουργός είναι βέβαιο ότι θα θελήσει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ώστε να μη βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο ή σε κατάσταση ομηρίας.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι αν διαπιστώσει ότι ελέγχει την κατάσταση, επιτυγχάνοντας συναίνεση εντός και εκτός κόμματος και κυβέρνησης, σε βαθμό που να μπορεί όχι μόνο να υπερψηφιστεί αλλά και να υλοποιηθεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέσα στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα, τότε θα προχωρήσει σύντομα σε ανασχηματισμό. Σε αυτή την περίπτωση στόχος θα είναι και να σηματοδοτηθεί το συναινετικό εύρος σε κυβερνητικό επίπεδο και να γίνουν αλλαγές σε υπουργεία που δεν λειτουργούν ταχύρυθμα...
Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή ο κ. Παπανδρέου συναντήσει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, τότε όλα δείχνουν ότι θα επιλέξει να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό θέτοντας το δίλημμα: «προχωράμε στην εφαρμογή του προγράμματος ή χρεοκοπούμε» και προφανώς θα προκηρύξει εκλογές μη έχοντας άλλη επιλογή, αν και στο Μαξίμου αρνούνται κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Βέβαια, ούτε ο κ. Παπανδρέου ούτε η τρόικα επιθυμούν πράγματι τη λύση των εκλογών και αν οδηγηθούμε στις κάλπες , αυτό θα έχει συμβεί γιατί ο μεν πρωθυπουργός δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς ή δε τρόικα, θα ελπίζει ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας με νωπή τη λαϊκή εντολή και χωρίς ισχυρή αντιπολίτευση θα περάσει πιο εύκολα και άλλα πιο σκληρά μέτρα... Αυτό φυσικά είναι το χειρότερο σενάριο!
Δείτε το πρόγραμμα των συναντήσεων του Πρωθυπουργού την Τρίτη με τους πολιτικούς αρχηγούς (εκτός της κ. Παπαρήγα η οποία δεν δέχτηκε τη συνάντηση, απαντώντας ότι τα δύο προγράμματα δεν έχουν τίποτα το κοινό).
Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στο Μέγαρο Μαξίμου:
Στις 10.30 π.μ., με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά.
Στις 12.15 μ.μ., με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη.
Στη 1.30 μ.μ., με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα.
Στις 2.30 μ.μ., με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.
Στις 3.30 μ.μ., με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Aλαλούμ σε Εξεταστικό Κέντρο της Θήβας. στους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων δόθηκε το θέμα των εξετάσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας που προορίζονταν για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι φυσικό επακόλουθο της παροιμιώδους προχειρότητας του Υπουργείου Παιδείας η παρωδία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Δεν έφτανε η πρωτοφανής διαρροή των θεμάτων για την οποία έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, αλλά σήμερα μόλις μάθαμε, ότι την πρώτη κιόλας μέρα των εξετάσεων σε Εξεταστικό Κέντρο της Θήβας, στους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων δόθηκε το θέμα των εξετάσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας  που προορίζονταν για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.
Εκείνο, όμως, που εντυπωσιάζει δεν είναι τόσο το αλαλούμ, που είναι πλέον φέτος καθημερινό φαινόμενο και η άνευ προηγουμένου ανευθυνότητα, αλλά κυρίως ότι το Υπουργείο και η πολιτική ηγεσία του κράτησαν το θέμα μυστικό. Αναπάντητα τα ερωτηματικά, πρωτοφανείς καταστάσεις, και ατυχείς χειρισμοί απαξιώνουν το θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων».

Αναψαν τα αίματα στο Αίγιο. Επαφές με Κουρμπανά

Από μεγάλη ένταση, που κάποια στιγμή ξέφυγε και έφτασε μέχρι και στον προπηλακισμό ανθρώπου της διοίκησης, στιγματίστηκε η γενική συνέλευση του Παναιγιάλειου. Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι και κάποια στιγμή τα... αίματα άναψαν, με οπαδούς των «μελανόλευκων» να επιτίθενται στον υπεύθυνο Τύπου της ομάδας ΓιάννηΜοσχοχωρίτη δέχτηκε επίθεση (τον κατηγόρησαν για τη δημοσίευση ανακοινώσεων χωρίς να είναι ενήμερη η διοίκηση) και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα πολιτιστικού κέντρου όπου γινόταν η συνέλευση, καθώς είχε αίματα στο κεφάλι.
Από την μήνιν των παρευρισκομένων δεν γλίτωσε ούτε ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, Λευτέρης Τρούλλης, που έδωσε το «παρών» στη συνέλευση, όπως και ο πρώην προπονητής Στρατής Μαστροκυριάκος, με τον πρώτο επίσης να οδηγείται στην έξοδο με άκομψο τρόπο.

Εν μέσω της τεταμένης ατμόσφαιρας ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Παπαπέτρου, όρισε το μπάτζετ της νέας σεζόν στα 400.000 ευρώ και έθεσε ως αγωνιστικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία.
Ακόμη δήλωσε ότι το μπάτζετ υπολογίζεται στα 400.000 ευρώ, το νέο Δ.Σ. της υπό σύσταση ΠΑΕ θα είναι 11μελές, ενώ αναφέρθηκε στη δημιουργία της θυγατρικής της Ζήριας που θα μετονομαστεί σε «Παναιγιάλειος 1927». Για το θέμα του προπονητή τόνισε πως έχει γίνει μια πρώτη επαφή με τον Νίκο Κουρμπανά, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία, ενώ, τέλος, άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξει συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και ήδη έχουν γίνει κάποιες επαφές με τον τεχνικό της ομάδας Νέων των πρωταθλητών, Σίνισα Γκόγκιτς, για κάποιους ποδοσφαιριστές.


ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Την οριστική απόφαση για τα αν τελικά ο Ηρακλής παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ περιμένουν οι παίκτες της Κορίνθου, καθώς το εν λόγω θέμα θα επηρεάσει και τον σύλλογο του Ισθμού.
Συγκεκριμένα, αν ο «Γηραιός» υποβιβαστεί, τότε θα δημιουργηθεί δεδικασμένο και έτσι η Κόρινθος πολύ δύσκολα θα γλυτώσει τον υποβιβασμό της στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Πάντως η συγκεκριμένη… υπόθεση θα χρειαστεί ακόμα αρκετές ημέρες μέχρι να ξεκαθαρίσει.

Δεν υπάρχει σάλιο!

 Αυτό λένε επι της ουσίας οι Financial Times στο σημερινό τους δημοσίευμα στο οποίο αναφέρονται στις οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου προς τους προμηθευτές υγείας.

Το δημοσίευμα έχει τον τίτλο «Η Ελλάδα ήδη αναδιαρθρώνει τα χρέη της».

'Οπως αναφέρει, το Ελληνικό Δημόσιο λίγους μήνες αφού προχώρησε σε αναδιάρθρωση των χρεών ύψους 4,5 δισ. ευρώ προς τους προμηθευτές φαρμακευτικών υλικών, εξακολουθεί να καθυστερεί σημαντικά τις πληρωμές προς φαρμακευτικές εταιρείες, γεγονός που όπως τονίζεται αποκαλύπτει την κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα και γεννά αμφιβολίες για την ασφάλεια των νοσηλευόμενων. Μέχρι σήμερα, έχει καταβληθεί το 30% των 1,2 δισ. ευρώ των πληρωμών από οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων από τις αρχές του 2010, ενώ από τις οφειλές του 2011 έχει καταβληθεί μόλις το 1%! Η εφημερίδα αναφέρει επίσης οτι οι ελληνικές τράπεζες δεν δέχονται πλέον ομόλογα από μικρές επιχειρήσεις του κλάδου υγείας ως εγγύηση για την παροχή δανείου και σημειώνεται πως πολλές εταιρείες που έλαβαν κυβερνητικά ομόλογα τον προηγούμενο Δεκέμβριο έναντι προηγούμενων οφειλών τα ρευστοποίησαν με σημαντική έκπτωση.

Η Αθηνά Κόρκα-Κώνστα για τις φοιτητικές


Η πρ. Βουλευτής Αθηνά Κόρκα δήλωσε:

"Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για μία ακόμη φορά μας έκανε υπερήφανους στις φοιτητικές εκλογές με την 25η συνεχόμενη νίκη και άνοδο των ποσοστών τους. Τα παιδιά της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Κορίνθου αξίζουν συγχαρητήρια για την εντυπωσιακή τους νίκη και στα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Κορίνθου.
Μας γέμισαν αισιοδοξία και ελπίδα στην δύσκολη αυτή περίοδο που ζούμε
." 

Θρασύτατη ληστεία στην Τραγάνα! Πέντε εναντίον ενός - Του πήραν το αμάξι κι έφυγαν!

Άγνωστοι δράστες αφού σταμάτησαν τον άτυχο οδηγό, τον έβγαλαν με τη βία από το αμάξι του και έφυγαν με αυτό. Οι πέντε δράστες προκάλεσαν σοβαρές σωματικές βλάβες στον οδηγό στην προσπάθειά τους να τον βγάλουν έξω από το όχημά του και να του το κλέψουν...
Παράλληλα του απέσπασαν ότι χρήματα κουβαλούσε επάνω του. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, ενώ οι δράστες αναζητούνται.
Σε δηλώσεις του o αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας κ. Χ. Μουρελάτος ανέφερε για το περιστατικό: «Πέντε άγνωστοι ακινητοποίησαν ένα όχημα στη περιοχή της Τραγάνας. Στη συνέχεια του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, παίρνοντάς του και το όχημα. Τον χτύπησαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο Κορίνθου. Το αυτοκίνητο το βρήκαμε σε κοντινή απόσταση από το σημείο του συμβάντος. Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Κιάτου»
Σε δελτίο τύπου  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας αναφέρεται: «Στις 17:30΄ ώρα της 22-05-2011 στο Κιάτο Κορινθίας, πέντε άγνωστοι δράστες ΡΟΜ, αφού ακινητοποίησαν Ι.Χ. Φορτηγό στο οποίο επέβαινε ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας -76- ετών, οι δύο εξ αυτών εισήλθαν στο εσωτερικό του οχήματος και με τη βία έριξαν τον ανωτέρω οδηγό στο οδόστρωμα, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες. Οι δράστες διέφυγαν με το ίδιο όχημα  προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μετά από την παρέλευση μισής ώρας περίπου το ανωτέρω όχημα ανευρέθηκε εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου σε αγροτική περιοχή στην Τραγάνα Κιάτου. Ο παθών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν. Κορίνθου όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο με συνταγματική αναθεώρηση

Γ. Ραγκούσης: «Κατοχυρωμένοι μόνο οι άξιοι»

Ανοίγει σιγά-σιγά από την κυβέρνηση η συζήτηση γύρω από το θέμα της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα. Λίγες μέρες μετά τη δημόσια παραδοχή πως μέσω των μετατάξεων και των αξιολογήσεων του ΑΣΕΠ θα επέλθουν απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Ραγκούσης, δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ότι «η μονιμότητα θα είναι πλέον κατοχυρωμένη μόνο για τους άξιους».
Ο κ.Ραγκούσης, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», αναφερόµενος στο θέµα της µονιµότητας υπενθύµισε ότι, εφόσον είναι συνταγµατικά κατοχυρωµένη, η όποια συζήτηση οφείλει να διεξαχθεί στο πλαίσιο της αναθεωρητικής διαδικασίας που παραπέµπει στην µετά το 2014 περίοδο.
Προσθέτει δε ότι σήµερα αναδεικνύεται µια νέα γενιά δηµοσίων υπαλλήλων µε µια ιεραρχία που έχει αναδειχτεί αξιοκρατικά, δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτε και έχει όλα τα εχέγγυα της ποιότητας και αξιοσύνης, για να καταλήξει: «Όταν αυτό το πλαίσιο κατοχυρωθεί συνταγµατικά, τότε θα έχουµε άρει τους λόγους που µας οδήγησαν στην κατοχύρωση της νοµιµότητας και τότε θα έχουµε δηµιουργήσει τις προϋποθέσεις της σύνδεσης της µονιµότητας µε την αξιολόγηση».

newsbeast.gr

«Κλασικός Αθλητισμός για Παιδιά» στην Αρχαία Ολυμπία

Αρχίζει σήμερα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία, το πιλοτικό πρόγραμμα «Κλασικός Αθλητισμός για Παιδιά», για τα δημοτικά σχολεία των περιφερειών Πελοποννήσου και δυτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Μαΐου.
Στόχος είναι οι μαθητές, ηλικίας 7 έως 12 ετών, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος με τη μορφή παιχνιδιού, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού. Ο «Κλασικός Αθλητισμός για Παιδιά» υλοποιείται φέτος από το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τον ΣΕΓΑΣ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Προς εθελουσία έξοδο στο Δημόσιο - Σχέδιο για ειδικευμένους με απολαβές άνω των -περίπου- 1.800 ευρώ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΟΡΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.
Αφορά μηχανικούς, οικονομολόγους, κτηνίατρους, γεωπόνους και άλλους επιστήμονες


Ενα τελευταίο αλλά διπλό διάβημα, ταυτόχρονα στο εσωτερικό αλλά και στο διεθνή παράγοντα, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός.
Σε ένα άκρως δυσμενές περιβάλλον για την κυβέρνησή του καταρτίζει ένα μάλλον προβλεπόμενα σκληρό -και συμφωνημένο με την τρόικα- μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και ένας απρόβλεπτων διαστάσεων ανασχηματισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο μετά τη συμφωνία της τρόικας, εκτός από ευρείας έκτασης ιδιωτικοποιήσεις και εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, θα προβλέπει νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου δημοσίων υπαλλήλων. Κυρίως πτυχιούχων και υψηλόβαθμων, οι οποίοι έχουν και τις υψηλότερες απολαβές, πάνω από 1.800 ευρώ το μήνα. Η εθελουσία θα προβλέπει την οικειοθελή αποχώρηση από το δημόσιο τομέα με την ευθύνη του κράτους να καλύπτει εργατικές και εργοδοτικές εισφορές συν τις καλύψεις για τα επικουρικά και το Ταμείο Πρόνοιας, ακολούθως ο απομακρυνθείς υπάλληλος θα μπορεί να πάρει τη σύνταξή του -είτε ολόκληρη με 25ετία ή στο 58ο έτος της ηλικίας του, είτε μειωμένη στο 56ο έτος-, με τη συμπλήρωση δηλαδή κατά περίπτωση των προβλεπόμενων ορίων ηλικίας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η απομάκρυνση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις μέχρι το 2014. Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θεωρείται χαμηλού κόστους, καθώς περιλαμβάνει μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές και απευθύνεται κυρίως σε δημόσιους υπαλλήλους που ασκούν παράλληλη δραστηριότητα (μηχανικοί, οικονομολόγοι, κτηνίατροι, γεωπόνοι, γιατροί κ.λπ. οι οποίοι μπορούν να ασκήσουν ένα ελεύθερο επάγγελμα αντλώντας υψηλό εισόδημα, ενώ το Δημόσιο προσφέρει τη σιγουριά της ασφαλιστικής κάλυψης, υγειονομική περίθαλψη και μελλοντική σύνταξη).
Αμέσως μετά την επικύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, στις αρχές Ιουλίου δηλαδή, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει έναν ευρείας έκτασης ανασχηματισμό με τη συγκρότηση ενός κλειστού πυρήνα υπουργών για τον καλύτερο κυβερνητικό συντονισμό. Κάτι που συνεπάγεται τη μείωση του αριθμού των μελών του υπουργικού συμβουλίου ακόμη και στο ήμισυ με το φιλόδοξο στόχο για ένα λειτουργικό κυβερνητικό σχήμα. *

enet.gr

Ισπανία: Καταποντίστηκαν οι σοσιαλιστές, στις περιφερειακές εκλογές - Άνοδος του Λαϊκού Κόμματος

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας υπέστη σήμερα μεγάλη ήττα στις περιφερειακές εκλογές κερδίζοντας το 27,98% των ψήφων, έναντι του 36,25% που κέρδισε το Λαϊκό Κόμμα (PP), με καταμετρημένο το 91% των ψήφων το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) προηγείται με 10 μονάδες, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.
Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές του 2007, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) είχε και πάλι χάσει από το PP με μικρή όμως διαφορά, 34,9% έναντι 35,6%.
Η διαφορά των περισσότερων από οκτώ μονάδων που παρατηρείται σήμερα μοιάζει με τιμωρία των Σοσιαλιστών, που βρίσκονται στην εξουσία από το 2004, λιγότερο από ένα χρόνο πριν τις βουλευτικές εκλογές και την ώρα που η χώρα έχει βυθιστεί στην οικονομική κρίση.
Επιπλέον εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεσπάσει και ένα πρωτοφανές για τα ισπανικά δεδομένα κίνημα διαμαρτυρίας στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες νέοι και κινήματα της νεολαίας που διαμαρτύρονται για την οικονομική και κοινωνική κατάπτωση και δηλώνουν ότι έχουν κουραστεί από την ανεργία, «την διαφθορά των πολιτικών», «την κρίση».
Περίπου 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πάλι στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης το βράδυ του Σαββάτου επικρίνοντας έντονα τους χειρισμούς της κυβέρνησης, όπου ο καταυλισμός από λινάτσες και τέντες των "αγανακτισμένων" νέων έχει γίνει η καρδιά της αμφισβήτησης.Οι νεαροί διαδηλωτές που ανήκουν στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για ακόμη μια εβδομάδα.
Εν μέσω της οικονομικής κρίσης η οποία ξέσπασε το 2008, η ανεργία βρίσκεται στο 21,3% και μεταξύ των νέων μεταξύ 18 και 25 ετών εκτιμάται πως ξεπερνά το 40%.
Ο πρωθυπουργός Θαπατέρο αποδέχθηκε την ήττα του κόμματός του, ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Ο Θαπατέρο απέδωσε την ήττα στην οικονομική κρίση λέγοντας πως αυτή "Κατέστρεψε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για μια κρίση που είχε πρωτοφανείς επιπτώσεις στο ηθικό των πολιτών. Γνωρίζω ότι πολλοί Ισπανοί αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες και βιώνουν μεγάλο φόβο για το μέλλον τους".
Ο Ισπανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας έως το τέλος της θητείας του.
Σημειώνεται ότι οι γενικές εκλογές στη χώρα θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2012.
Οι οπαδοί του Λαϊκού Κόμματος στο άκουσμα των αποτελεσμάτων πανηγύριζαν στους δρόμους.
Το ΡΡ φαίνεται ότι κερδίζει και τις 13 περιφέρειες, ενώ όπως φαίνεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχασε τους δήμους στη Βαρκελώνη και τη Σεβίλλη.
Μάλιστα στις  δημοτικές εκλογές το ΡΡ κέρδισε περίπου 2 εκατομμύρια ψήφους συγκριτικά με την οριακή νίκη του το 2007 που συγκέντρωσαν 150.000 ψήφους.

Κύπρος: Ο ΔΗΣΥ μεγάλος κερδισμένος των βουλευτικών εκλογών

Με βάση τα ποσοστά των κομμάτων οι έδρες αναμένεται να κατανεμηθούν ως ακολούθως: ΔΗΣΥ 20, ΑΚΕΛ 19, ΔΗΚΟ 9, ΕΔΕΚ 5, ΕυρωΚο 2 ΚΑΙ Οικολόγοι 1.
Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων των βουλευτικών εκλογών, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, εκτοπίζοντας το ΑΚΕΛ τόσο σε ψήφους όσο και σε έδρες. 404.577 Κύπριοι που πήγαν στην κάλπη ανέδειξαν καθαρό νικητή των εκλογών το ΔΗΣΥ με δύο μονάδες διαφορά από το ΑΚΕΛ που επίσης αύξησε τα ποσοστά του
Τα επίσημα αποτελέσματα:
Εγκυρα ψηφοδέλτια 404.577 96,73%
Ακυρα 8.701 2,08%
Λευκά 4.969 1,19%
Αποχή 113.216 21,27%
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, τα κόμματα πήραν τα ακόλουθα ποσοστά: ΔΗΣΥ 34,28% +3,76% , ΑΚΕΛ 32,27% +1,36% , ΔΗΚΟ 15,76% -2,22%, ΕΔΕΚ 8,93% -0,003%, ΕΥΡΩ.ΚΟ 3,88% -1,91% και Οικολόγοι 2.21% +0,25%. Σημαντικό πρέπει να θεωρείται το ποσοστό 1.08% που πήρε το Ελληνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) το οποίο έγινε γνωστό από την αντιμεταναστευτική του εκστρατεία και θεωρείται ως ακροδεξιό κίνημα.
Με βάση τα τελικά αποτελέσματα οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
Δημοκρατικός Συναγερμός 20 έδρες: επτά στη Λευκωσία, τέσσερις στη Λεμεσό, τέσσερις στην Αμμόχωστο, τρεις στη Λάρνακα, μία στην Κερύνεια και μία στην Πάφο.
ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις 19 έδρες: έξι στη Λευκωσία, πέντε στη Λεμεσό, τέσσερις στην Αμμόχωστο, δύο στη Λάρνακα, μία στην Πάφο και μία στην Κερύνεια.
Δημοκρατικό Κόμμα 9 έδρες: τρεις στη Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό, μία στην Πάφο, μία στη Λάρνακα, μία στην Αμμόχωστο και μία στην Κερύνεια.
ΕΔΕΚ 5 έδρες: δύο στη Λευκωσία, μία στην Αμμόχωστο, μία στη Λεμεσό και μία στην Πάφο.
Ευρωπαϊκό Κόμμα 2 έδρες: μία στη Λευκωσία και μία στην Αμμόχωστο.
Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές μία έδρα στη Λευκωσία.
Η κατανομή αυτή αφήνει ανοικτή την εκλογή προέδρου στη νέα Βουλή, καθώς τα συγκυβερνώντα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ συγκεντρώνουν 28 έδρες, μία λιγότερη από όσες χρειάζονται για να εκλέξουν τον πρόεδρο του σώματος.
Το ποσοστό αποχής στις σημερινές εκλογές έφθασε στο 21,17%, ποσοστό πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Κύπρου και υπερδιπλάσιο από το ποσοστό αποχής στις προηγούμενες εκλογές. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει προβληματισμό σε όλα τα κόμματα που αναζητούν και τα αίτια που οδήγησαν τους ψηφοφόρους στην αποχή.

Καταργούνται 73 νέοι φορείς στο Δημόσιο - Ποιοί υπάλληλοι κινδυνεύουν

Καταργούνται 73 νέοι φορείς - Ποιοί υπάλληλοι κινδυνεύουν

ΠΗΓΗ : ethnos.gr

 Καταργήσεις και συγχωνεύσεις 73 οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι με νομοσχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση. Το «δεύτερο κύμα» συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημόσιων οργανισμών έχει επεξεργαστεί η Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημόσιου Τομέα, η οποία λειτουργεί υπό τον συντονισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου.
Η «λίστα» των φορέων που επεξεργάστηκε η Διυπουργική Επιτροπή έχει αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο προετοιμάζει τη σύνταξη νομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Ιουνίου.
Ο υπ. Εσωτερικών κ. Ραγκούσης θα καταθέσει αμέσως προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για τις μετατάξεις από τον ευρύτερο στον «στενότερο» δημόσιο τομέα, ενώ τον συντονισμό του όλου εγχειρήματος έχει ο ΘΟ υπ. Εσωτερικών κ. Ραγκούσης θα καταθέσει αμέσως προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για τις μετατάξεις από τον ευρύτερο στον «στενότερο» δημόσιο τομέα, ενώ τον συντονισμό του όλου εγχειρήματος έχει ο Θ. Πάγκαλος.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα καταθέσει αμέσως προς ψήφιση στη Βουλή, πιθανότατα στο νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, τις διατάξεις που αφορούν την υπαγωγή στο ΑΣΕΠ των μετατάξεων από τον ευρύτερο στον «στενό» δημόσιο τομέα.
Ετσι το πλεονάζον προσωπικό των δημόσιων οργανισμών (ΝΠΙΔ, ΑΕ, ΔΕΚΟ κ.τ.λ.) που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, με το δεύτερο «πακέτο» φορέων που θα εισηγηθεί η κυβέρνηση, θα «περάσει» από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ προκειμένου να διεκδικήσει την είσοδό του στις υπηρεσίες του Δημοσίου. Μοιραία οι υπόλοιποι θα βρεθούν εκτός.

Το τέλος της δημοσιογραφίας.


Το τέλος της δημοσιογραφίας.
Το τέλος της δημοσιογραφίας.

Η μπόχα

Διάβασα τις προάλλες το άρθρο του Βαξεβάνη "Η μπόχα από το σβησμένο πούρο του lifestyle". Και τότε μου συνέβη κάτι φοβερό, κάτι σχεδόν μεταφυσικό. Διάβαζα μόνο ανάμεσα από τις γραμμές, η φάτσα μου είχε στραβώσει κι άρχισα να γελάω δυνατά, να ξύνομαι σαν μαϊμού και να χοροπηδάω μπροστά από την οθόνη μου. Μεταξύ μας, δεν ανησύχησα ιδιαίτερα, μου συμβαίνει καμιά φορά ειδικά αν διαβάσω στην ίδια σειρά τις λέξεις μπόχα και πούρο. Απλά δεν συμβαδίζουν. Το θέμα είναι όμως πως πραγματικά ήθελα να διαβάσω τη συνέχεια, ειλικρινά ήθελα να ακολουθήσω την πορεία σκέψης του αρθρογράφου. Αλλά δεν ήταν πλέον δυνατόν. Ποιος μας πονήρεψε έτσι ρε γαμώτο; Γιατί να μην μπορούμε πλέον να διαβάζουμε σαν ζώα ένα αρθράκι, χωρίς να λέμε "μα.." και "γιατί" και χωρίς να κατεβάζουμε καντήλια σαν λιμενεργάτες με το παραμικρό λες κι είμαστε μανιακοί;

Απελευθερώνονται 136 επαγγέλματα

Την αυτόματη άρση των περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση 136 επαγγελμάτων, που θα ισχύσει από τις 2 Ιουλίου, βάσει του νόμου 3919/2011, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών την Κυριακή. Δείτε αναλυτικά ολόκληρη τη λίστα των επαγγελμάτων
Οι περιορισμοί που αίρονται, αφορούν τον αριθμό προσώπων που έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα, εξαρτούν την χορήγηση άδειας από εκτίμηση ύπαρξης πραγματικής ανάγκης, θέτουν γεωγραφικά όρια στο δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος, ορίζουν ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ των ασκούντων το επάγγελμα, απαγορεύουν τη δημιουργία περισσότερων εγκαταστάσεων από το ίδιο πρόσωπο, επιβάλλουν ή απαγορεύουν την διάθεση αγαθών από ορισμένου είδους επαγγελματική εγκατάσταση, επιβάλλουν ή απαγορεύουν την άσκηση επαγγέλματος υπό ορισμένη εταιρική μορφή, περιορίζουν την συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο με κριτήριο την επαγγελματική ιδιότητα των συμμετεχόντων, επιβάλλουν υποχρεωτικές κατώτατες τιμές, υποχρεώνουν τον ασκούντα το επάγγελμα να προσφέρει μαζί με τη δική του υπηρεσία και άλλες συγκεκριμένες υπηρεσίες.