Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ FROM GEORGE

Η Τρόικα αύριο στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από σχετικό αίτημα της τρόικας, αύριο Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 17:00 θα υπάρξει συνάντηση με τους κ.κ. Χρ. Σταϊκούρα, Ν. Μηταράκη, Γ. Μουρμούρα και  Χρ. Λαζαρίδη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Διαδηλώσεις, ...όπως στην Ισπανία, διοργανώνονται και στη χώρα μας την Τετάρτη - Οι "αγανακτισμένοι πολίτες", πρωτοστατούν στο κάλεσμα, μέσω facebook

Ειρηνικές διαδηλώσεις στα ισπανικά πρότυπα, οργανώνουν για αύριο το απόγευμα από τις 18.00, στις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αλλού, ομάδες νεαρών ακτιβιστών πολιτών, υπό τον τίτλο «Αγανακτισμένοι Πολίτες».
Η έκκληση για συμμετοχή των πολιτών, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των νέων έναντι των μέτρων, που επιβάλλονται από το μνημόνιο, γίνεται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Μεσινιωτών Ο «Αγ. Κωνσταντίνος»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Καλούνται τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου των
... Απανταχού Μεσινιωτών Ο «Αγ. Κωνσταντίνος»

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011 και ώρα 11: 00 Π.Μ
στο παλιό Δημοτικό σχολείο
( μετά την λήξη τις θείας λειτουργίας και του μνημοσύνου)

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση με θέματα:
1. Έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού συμβουλίου.
2. Απολογισμός ταμειακής διαχείρισης του απερχόμενου Δ.Σ από τον ταμεία του συλλόγου.
3. Ανακοινώσεις προτάσεις και διαλογική κουβέντα για το μέλλον του Συλλόγου μας.
4. Εκλογή νέου Πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και εξελεγκτικής επιτροπής για την επόμενη τριετία.
Δικαίωμα συμμετοχής στην γενική συνέλευση και στις εκλογές έχουν μόνο τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη.
Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συμπατριώτες μας, μέλη του συλλόγου, να πάρουν μέρος στις εκλογές, γιατί έχουν καθοριστική σημασία για την παραπέρα ανάπτυξη και πορεία του Συλλόγου αλλά και του Χωριού μας...

Με Εντολή του Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Γ. Λαλιώτης

(Να σημειωθεί ότι η πρώτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου 20011 ημέρα Κυριακή.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα γίνει στις 11 Ιουνίου 2011 χωρίς άλλη ειδοποίηση.)

Παναιγιάλειος , Πανηλειακός , Αίας Σαλαμίνας και Ασπρόπυργος στο δρόμο που χάραξαν Κόρινθος και Ολυμπιακός Χερσονήσου

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις ομάδες από τον νότιο όμιλο της football league 2 ενδέχεται να αντιμετωπίζουν θέμα με την ασφαλιστική και φορολογική τους ενημερότητα. 
  Από τις ΠΑΕ/ΤΑΠ, λοιπόν, που έχουν κληθεί από το νότιο όμιλο της football league 2 για να γίνει ο έλεγχος της νομιμότητας των δελτίων είναι ο Παναιγιάλειος (10  δελτία), ο Πανηλειακός (6  δελτία), ο  Αίας Σαλαμίνας (15 δελτία) και ο Ασπρόπυργος (12 δελτία).
Αν αυτό αποδειχθεί, τότε θα ακολουθήσουν το δρόμο που χάραξαν η Κόρινθος και ο Ολυμπιακός Χερσονήσου και ίσως υποβιβαστούν στη Δʼ Εθνική. Εξελίξεις για αυτό το ζήτημα θα υπάρξουν την Τετάρτη (25/5), οπότε αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών της ΕΠΟ.

.onsports

Στο στόχαστρο του Πλατανιά o Πέτρος Δημητριάδης

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Πλατανιά βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος επιθετικός άσος της Κορίνθου, Πέτρος Δημητριάδης.
Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αρέσει στους ανθρώπους και στο τεχνικό τιμ των Κρητικών και όπως όλα δείχνουν θα γίνει κίνηση από τους «ερυθρόλευκους» για να τον κάνουν… δικό τους, ενόψει της νέας σεζόν.
Άπαντες στο στρατόπεδο του Πλατανιά βλέπουν στο πρόσωπο του Δημητριάδη τον ιδανικό αντικαταστάτη του Νίκου Κατσικοκέρη, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, καθώς με τις φετινές του εξαιρετικές εμφανίσεις έχει τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Σούπερ Λιγκ και της Football League.
Να σημειωθεί πως ο Δημητριάδης δύσκολα θα παραμείνει στην "Μπάρτσα", αφού τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος του Ισθμού, οδηγούν τους περισσότερους παίκτες στην πόρτα της… εξόδου!

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ εισαγωγής στα Α.Ε.Ι και τα Τ.Ε.Ι.

 

Οι βάσεις εισαγωγής στα Α.Ε.Ι και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας αναμένεται να ακολουθήσουν καθοδική πορεία, καθώς η πρώτη εικόνα από τη βαθμολόγηση των γραπτών σε τέσσερα βαθμολογικά κέντρα είναι απογοητευτική. Η Λογοτεχνία Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, δύο πολύ βασικά μαθήματα, θα κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, μια και σε αυτά καταγράφονται οι χαμηλότερες βαθμολογίες.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», τα γραπτά είναι φέτος μοιρασμένα σε δύο κατηγορίες. Σε γραπτά με βαθμολογία άριστα και σε γραπτά με βαθμολογία κάτω από τη βάση. Απουσιάζουν, δηλαδή, τα γραπτά της μεσαίας βαθμολογικής κλίμακας, όπου συνήθως συνωστίζονται οι περισσότεροι υποψήφιοι.
Αυτό δείχνει ότι τα θέματα δεν είχαν κλιμάκωση δυσκολίας και έτσι όσοι υποψήφιοι απάντησαν στα δύο θέματα που ήταν και ευκολότερα κατάφεραν να πιάσουν τη βάση, ενώ όσοι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι έγραψαν πάνω από 18, καθώς απάντησαν και στα τέσσερα ζητήματα.
FIMOTRO

Η μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας τα νέα μέτρα - Αποκαλυπτικό βίντεο με τα λόγια... τα μεγάλα

 Ένα χρόνο πριν όλοι διαβεβαίωναν πως δεν θα χρειαστούν επιπλέον νέα σκληρά μέτρα
- Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε ότι εάν παρθούν κι άλλα μέτρα θα είναι επειδή απέτυχε
- Δήλωναν ότι οι πολίτες δεν θα άντεχαν άλλα μέτρα, αλλά τώρα το ξέχασαν
- Ακόμα και οι αποκρατικοποιήσεις τις "κοσκίνιζαν" ενάμιση χρόνο

Ο Αρμαγεδών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελεί περίτρανα τη μεγαλύτερη απόδειξη αποτυχίας των μέτρων που αναγκάστηκαν όλοι οι πολίτες να υποστούν για να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία.

Ένα χρόνο μετά τις ανακοινώσεις για “μαχαίρι” στους μισθούς και τις συντάξεις, για χιλιάδες περικοπές εργαζομένων, για αυξήσεις σε όλους τους φόρους και την εκτόξευση του ΦΠΑ στο 23%, η κυβέρνηση με περίσσιο θράσος έρχεται να επαναλάβει πως και πάλι βρισκόμαστε στον γκρεμό της χρεοκοπίας και άρα πρέπει να ληφθούν εκ νέου μέτρα.

Αλλά αυτά τα μέτρα αποτελούν την ίδια περσινή συνταγή αποτυχίας, που στηρίζεται όπως και η περσινή σε μειώσεις φοροαπαλλαγών, αυξήσεις φόρων, μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, την ίδια λοιπόν συνταγή που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση πέρα από κάθε όριο και φυσικά μας οδηγεί και πάλι στη χρεοκοπία.

Δυστυχώς σε όλη αυτή την καταιγίδα νέων φόρων, ο έλληνας πολίτης δεν άκουσε ούτε μία φορά συγγνώμη, ένα συγγνώμη από εκείνους που επειδή απέτυχε η πολιτική τους, οδηγούν σε νέα μέτρα, που θα ρημάξουν ακόμα περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο πλέον αρμόδιος για τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου που περιλαμβάνει όλη αυτή την ομοβροντία νέων μέτρων και φόρων, για άλλη μια φορά ξέχασε όλα όσα έλεγε μέχρι τώρα.

Ήταν εκείνος που τον Απρίλιο του 2010, μετά το σοκ των πρώτων μέτρων δήλωνε μιλώντας σε όλα τα δελτία ειδήσεων των καναλιών, ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Ήταν εκείνος που τον Μάιο του 2010 του 2010, μιλώντας στην εκπομπή Φακέλους στο ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι εάν χρειαστούν νέα μέτρα θα είναι κάποιος άλλος υπουργός που θα το κάνει, γιατί τα νέα μέτρα θα δείχνουν περίτρανα ότι ο ίδιος απέτυχε. Στην ίδια δήλωση, σημείωνε πως όλοι έχουν πλέον τα όριά τους, ώστε να δεχτούν και νέα μέτρα.

Όλα αυτά όμως τώρα ξεχάστηκαν! Ξεχάστηκε και ότι οι πολίτες δεν έχουν πλέον άλλα όρια, ξεχάστηκε ότι τα νέα μέτρα δηλώνουν την ανικανότητά τους και την αποτυχία τους, αλλά όλοι θυμούνται τη λέξη χρεοκοπία, όταν θα πρέπει να μας πείσουν μέσω των επικοινωνιακών κυβερνητικών παιχνιδιών, ότι πάλι οι απλοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν το μάρμαρο.

Ακόμα και τα κύματα αποκρατικοποιήσεων αποτελούν σαφέστατη απόδειξη αποτυχίας, καθώς η κυβέρνηση τις “κοσκινίζει” τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και όταν πια έφθασε ο κόμπος στο χτένι, αποφάσισαν να προχωρήσουν. Εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα! Θα πουλήσουμε και σε τί τιμές ή θα ξεπουλήσουμε όσο όσο;

Όλα τα παραπάνω ήρθαν να ενισχύσουν και οι δηλώσεις ενός μέλους της κυβέρνησης από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε όλους τους Έλληνες αφελείς, αν είχαν πιστέψει ότι με τα πρώτα μέτρα που είχε πάρει η κυβέρνηση πέρυσι, θα έλυνε το πρόβλημα! (Διαβάστε τη σχετική είδηση εδώ)

newsit.gr

Δήλωση της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδης Κράτσα Για νέο διάλογο

«Ένα χρόνο πριν η Νέα Δημοκρατία μίλησε για λάθος συνταγή στο μνημόνιο. Σήμερα η επιβεβαίωση έρχεται από όλες τις πλευρές. Είναι ανάγκη και στη χώρα μας αλλά και στα ευρωπαϊκά όργανα να ξεκινήσει ο διάλογος για νέες πολιτικές διάσωσης των υπερχρεωμένων οικονομιών και συνοχής  της Ε.Ε.».

O Πρύτανης του Παν. Αθηνών και σημαντικοί διανοούμενοι καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή...
συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.


Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνική κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.

Το event στο facebook εδώ

Πηγή:Βloggers ενωμένοι ποτέ νικημένοι!

kontiloforos.blogspot.com

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟ​Σ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡ​ΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛ​ΟΥ

Συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 14:00, η επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου του κόμματος κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος.

Ντ. Μπακογιάννη: «Όχι στην αύξηση της φορολογίας, ναι στη μείωση του κράτους»



Μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Είχα μια αναλυτική συζήτηση με τον κύριο πρωθυπουργό για την πορεία της οικονομίας, την πορεία της Ελλάδας που όπως ξέρετε βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της. Κατέθεσα τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι οποίες είναι ότι η Δημοκρατική Συμμαχία συναινεί στη μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους. Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας είναι το μεγάλο κράτος μας, του οποίου πρέπει να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και πρέπει να μειωθεί πάραυτα.
Δεν συμφωνούμε στα θέματα της φορολογίας, διότι πιστεύουμε ότι μία διαφορετική φορολογική πολιτική η οποία δεν επιβαρύνει και δεν εξοντώνει του Έλληνες, θα έχει περισσότερα έσοδα και θα είναι πιο αποτελεσματική.
Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινα στον κ. Παπανδρέου να υπάρξει μία κοινή διαπραγμάτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας με την τρόικα, στη βάση μιας πρόταση διαφορετικής φορολογικής πολιτικής, που πιστεύω ότι μετά από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα μπορεί να είναι εφικτή.
Επίσης πρότεινα στον κ. Παπανδρέου για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς, να περάσει νόμος για τη μείωση των τριακοσίων βουλευτών σε διακόσιους και την άρση της ασυλίας.
Όλοι μαζί πρέπει σήμερα να δώσουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε αυτή τη μάχη, με μία πολιτική όμως που να είναι αποτελεσματική και να βγάλει τη χώρα από την κρίση στην οποία βρίσκεται, σε ορατό χρονικό ορίζοντα».     

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ

Κυρίες και κύριοι,

            Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας.
            Μέρες δύσκολες απαιτούν απόλυτη ειλικρίνεια...
Καταστάσεις δύσκολες, απαιτούν δύσκολες αποφάσεις.
Και συνθήκες έκτακτες απαιτούν έκτακτες λύσεις.
            Με αυτά τα τρία προτάγματα στο νου, σήμερα ήλθα να μοιραστώ μαζί σας μερικές βασικές σκέψεις:
            * Πρώτον, για την πολυσυζητημένη «συναίνεση». Δεν περιμέναμε να μας τη ζητήσει κανείς. Την προσφέραμε από τις αρχές του 2010, όταν υπήρχαν περιθώρια ακόμα να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η κυβέρνηση δεν έδωσε τότε καμία σημασία, δεν ανταποκρίθηκε, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας την ακόμα και για πράγματα που ήταν απολύτως ευθύνη του δικού τους κόμματος.
            Διαφωνήσαμε πέρσι με το Μνημόνιο. Επισημάναμε ότι ήταν λάθος συνταγή, λάθος μείγμα πολιτικής. Σήμερα αρκεί να διαβάσετε  το διεθνή τύπο για να διαπιστώσετε ότι την ίδια ακριβώς κριτική κάνουν, εκ των υστέρων, οι πάντες! Φιλελεύθεροι, ουδέτεροι και παρεμβατιστές…
           Στο μεταξύ προτείναμε εναλλακτική διέξοδο, ήδη από πέρσι. Σας θυμίζω ότι πρώτοι θέσαμε την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Ξεπέρασαν τους 5.000 οι επισκέπτες της 5ης Έκθεσης Καλοκαιρινών Διακοπών, SUMMER HOLIDAYS EXPO.




Ξεπέρασαν τους 5.000 οι επισκέπτες της 5ης Έκθεσης Καλοκαιρινών Διακοπών, SUMMER HOLIDAYS EXPO , που διοργάνωσε η Helexpo,  στην Αθήνα από 20 έως 22 Μαϊου.

Οι επισκέπτες της βρήκαν εντυπωσιακές προτάσεις διακοπών από τους εκθέτες και συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στις κληρώσεις των πλούσιων δώρων. Στο «ταξίδι» τους μέσα στον εκθεσιακό χώρο είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα, την Χαλκιδική και την Ουρανούπολη, τον Πόρο και τα Νησιά του Β. Αιγαίου, την Εύβοια, τα Κύθηρα, την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, την Κύπρο, την Ινδονησία και την Τυνησία. Πλήθος άλλων προορισμών τους πρότειναν τα τουριστικά γραφεία Travel Plan, Express Holidays, Tourgats και ΒΜΙ Travel που ήταν επίσης εκθέτες. Η Οlympic Air και η Endeavor Lines έκαναν ειδικές προσφορές εισιτηρίων μόνο για τους επισκέπτες της SUMMER HOLIDAYS EXPO.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κέρδισε τις εντυπώσεις με μια αποστολή τουλάχιστον 50 ξενοδόχων από όλες τις Περιφερειακές της ενότητες, που βρέθηκαν στο περίπτερό της και ήρθαν σε επαφή με το καταναλωτικό κοινό. Σε ημερίδα που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια με τη συνδρομή του Respond On Demand, στο πλαίσιο της έκθεσης, στο Συνεδριακό Κέντρο του Helexpo Palace,  οι εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών μονάδων της Πελοποννήσου, είχαν επιχειρηματικές συναντήσεις με  ελληνικά τουριστικά γραφεία, προκειμένου  να προβάλλουν τα καταλύματα και τον προορισμό τους.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κολέτσος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης και πλήθος εκπροσώπων του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τουριστικοί συντάκτες από την Ουγγαρία, φιλοξενήθηκαν από το Respond On Demand, με στόχο την ενημέρωσή τους και κατ’επέκταση την προβολή του ελληνικών τουριστικών προορισμών.  Ηρθαν σε επαφή με το  Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ , πήραν δηλώσεις του για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με όλους τους εκθέτες της SUMMER HOLIDAYS EXPO.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις το Σάββατο και την Κυριακή όπως η Ημερίδα με θέμα τον τουρισμό ευεξίας & Spa, τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και οι κληρώσεις των πλούσιων δώρων έδωσαν στην έκθεση ένα ιδιαίτερο χρώμα.
Το επόμενο ραντεβού της Helexpo με τον τουριστικό κλάδο είναι τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2011.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

          Την Κυριακή 22 Μαΐου 2011, με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Φωτεινής, προστάτιδα της Ένωσης Αποφοίτων και ύστερα από τη δοξολογία, απόφοιτοι και τέως εκπαιδευτικοί της Ιερατικής Σχολής Κορίνθου, συνάντησαν τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γ. Δέδε, στο Κατάστημα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

          Ο κ. Δέδες καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους που επισκέφτηκαν το κτίριο που τους φιλοξενούσε στο παρελθόν και συζήτησε μαζί τους θέματα σχετικά με  τη λειτουργία της τότε Ιερατικής Σχολής, την πνευματική της ζωή και τη συμβολή της στην ευρύτερη πολιτισμική και κοινωνική ανάπτυξη της Κορινθίας, τη ζωή μέσα στη Σχολή αλλά και την επαγγελματική εξέλιξη των τότε σπουδαστών. Στους συγκεντρωμένους απευθύνθηκαν επίσης με χαιρετισμούς, ο Πρόεδρος των αποφοίτων της Σχολής και Πρόεδρος εκδοτικού οίκου, κ. Αθ. Ψυχογιός, ο Γενικός Γραμματέας - συνταξιούχος κ. Μιχ. Μαρινός, ο πρώην Πρόεδρος Διοικητικών Δικαστηρίων, κ. Σπ. Παραμυθιώτης, ο πρώην Σύμβουλος Επικρατείας, Γ. Βλάσσης, ο πρώην Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κ. Πρ. Λεκκός, και οι πρώην καθηγητές τους, κ.κ. Βάνταρης, Σταυρόπουλος κ.ά.
          Καθηγητές και δεκάδες απόφοιτοι, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους την ίδια μέρα στην Κόρινθο, ήρθαν από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού και ζωντάνεψαν μνήμες του παρελθόντος μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, περιδιαβαίνοντας τους χώρους που άλλοτε διέμεναν και που σήμερα έχουν μετατραπεί σε γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Πριν την αναχώρησή τους, δεσμεύτηκαν να ανανεώσουν τη συνάντησή τους και πάλι,  την επόμενη χρονιά, την ίδια μέρα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ.ΔΕΔΕ

          Τη Δευτέρα, 24 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας με τη νέα Καλλικρατική του μορφή, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ Δέδε, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκπρόσωποι της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, του 6ου Συντάγματος Πεζικού, οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, των Δήμων του Νομού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δασοπροστασίας, εκπρόσωποι του ΟΤΕ, ο Πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου και οι εθελοντικές οργανώσεις της Κορινθίας. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα δασικών πυρκαγιών ενόψει της θερινής περιόδου και ο εποικοδομητικός διάλογος του Αντιπεριφερειάρχη με  τους αρμόδιους φορείς εστιάστηκε κυρίως στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να παρθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα, άμεσα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά και στα μέτρα καταστολής.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σημείωσε ότι το Σώμα βρίσκεται σε ετοιμότητα και όλοι οι φορείς μαζί σε συνεργασία και υπό το σωστό συντονισμό μπορούν να ανταπεξέλθουν άμεσα, ακόμη και στις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Ιδιαίτερης βαρύτητας υπήρξαν οι παρεμβάσεις του Διευθυντή Δασών Κορινθίας , του Εκπροσώπου της Σχολής Μηχανικού και των εθελοντικών ομάδων.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Δέδες εξέφρασε την ικανοποίησή του, αφού οι παρεμβάσεις που έγιναν οδηγούν στο συμπέρασμα πως όλες οι Υπηρεσίες και οι φορείς έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε προσεκτικά και οργανωμένα να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε περίπτωση πυρκαγιάς εντός των ορίων του Νομού. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Δύο «όχι» και ένα «ναι» στο αίτημα της κυβέρνησης για συναίνεση

Με τους προέδρους της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο των συζητήσεων της κυβέρνησης με τα πολιτικά κόμματα περί συναίνεσης στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

"Γιώργο γράφεις μαύρη σελίδα" - Ο Μίκης νιώθει χειρότερα σήμερα απ΄ότι... επί χούντας!

"Τα βάζεις με τον ελληνικό λαό”, θα έλεγε στον πρωθυπουργό εάν τον καλούσε στο Μαξίμου

“Τι θα έλεγες στον πρωθυπουργό, Μίκη, αν σε καλούσε στο Μέγαρο Μαξίμου;” ρώτησε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης τον Μίκη Θεοδωράκη που ήταν προσκεκλημμένος στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα. “Θα του έλεγα ότι ο δρόμος που έχεις πάρει είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα. Γράφεις μια μαύρη σελίδα, παράτα τα πριν να είναι αργά. Τα βάζεις με τον ελληνικό λαό.” απάντησε o γνωστός μουσικοσυνθέτης.
O Mίκης που ηγείται του κινήματος ανεξάρτητων πολιτών,  Σπίθα, είπε  ότι ο  Παπανδρέου  διαλύει την κοινωνία και τον κοινωνικό ιστό και τόνισαν ότι  τον “τύλιξαν” οι εκπρόσωποι της Σχολής του Σικάγου, οι οποίοι καθοδηγούσαν και τον Ρήγκαν, τη Θάτσερ και τον Πινοσέτ.
Ο Μίκης είπε ότι η χώρα βιώνει τον απόλυτο εξευτελισμό, “μοιάζουμε να περιμένουμε τον δήμιο να μας αποτελειώσει… όλη η περιουσία μας είναι στο σφυρί… μας έχουν βάλει σε ένα τσουβάλι… και έχουν μια τρύπα για να αναπνέουμε την οποία ανοιγοκλείνουν”.
Υποστήριξε επίσης ότι “είναι ώρα να ξυπνήσει ο λαός, όλοι οι Έλληνες πατριώτες να γίνουν μια γροθιά” και ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα τον κάνει να νιώθει χειρότερα και από ότι ένιωθε επί χούντας, τον προσβάλλει ακόμα περισσότερο.

thebest.gr

Η απανθρωπιά στο μεγαλείο της!!! Έσυραν με το αυτοκίνητο τον ηλικιωμένο στην Τραγάνα!

 Συλλήψεις από τους αστυνομικούς του ΑΤ Κιάτου!

Επανερχόμαστε στο θέμα το οποίο αναφέραμε σε χθεσινή ανάρτησή μας σχετικά με την ληστεία ενός ηλικιωμένου στην Τραγάνα όπου οι πέντε δράστες τον ακινητοποίησαν με το όχημά του, τον χτύπησαν, του πήραν τα 500 ευρώ και το αυτοκίνητο του και εξαφανίστηκαν. Επανερχόμαστε σήμερα αναφέροντας ότι οι δράστες λειτούργησαν με τον πιο ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ τρόπο!
Έσυραν με τη βία τον οδηγό έξω από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια ο οδηγός πιάστηκε από ένα σημείο του αυτοκινήτου προκειμένου να μην του το κλέψουν αλλά οι ληστές δεν πτοήθηκαν. Οδήγησαν το αυτοκίνητο, σέρνοντας κυριολεκτικά στο δρόμο τον ηλικιωμένο που είχε γαντζωθεί από μία άκρη του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα ήταν ο άτυχος ιδιοκτήτης να οδηγηθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου με πολλά κατάγματα σε όλο του το σώμα. Η απανθρωπιά των ληστών στο μεγαλείο της!!!

Γρήγορα τα αντανακλαστικά των αστυνομικών!

Εδώ πρέπει να τονίσουμε και τα άμεσα αντανακλαστικά των αστυνομικών του ΑΤ Κιάτου. Απόγευμα Κυριακής σημειώθηκε η ληστεία και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν εξιχνιάσει την υπόθεση. Αθίγγανοι είναι οι δράστες και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από αυτούς συνελήφθη χθες το πρωί, ομολογώντας την πράξη του! Οι αστυνομικοί είναι στην αναζήτηση και των υπολοίπων δραστών των οποίων γνωρίζουν τα στοιχεία τους! Τα αντανακλαστικά των αστυνομικών του ΑΤ Κιάτου ήταν γρήγορα!

korinthiannews.gr

Κωνσταντίνος Μίχαλος: «Ήρθε η ώρα των μεγάλων ανατροπών»

Η κυβέρνηση έσβησε κάθε ίχνος ελπίδας για έξοδο από την κρίση, λέει το ΕΒΕΑ

«Η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα "κατοχικής" λιτότητας που ανακοίνωσε χθες, εξάντλησε όλα τα περιθώρια ανοχής της κοινωνίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας και έσβησε κάθε ίχνος ελπίδας για την έξοδο από την κρίση», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που προέκρινε το υπουργικό συμβούλιο στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής.

«Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανέχεια τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους».

«Σ’ αυτήν την πολιτική», επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, «οι υγιείς επιχειρηματίες θα αντισταθούν και θα ορθώσουν φωνή διαμαρτυρίας. Και θα έχουν συμμάχους και τους εργαζόμενούς τους. Οι θυσίες χωρίς αντίκρισμα των μικρομεσαίων και των πολιτών πρέπει να λάβουν τέλος. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν μπορεί πάντα να πληρώνουν το μάρμαρο οι αδύναμοι και αυτοί που δε συμμετέχουν στα παιχνίδια διαπλοκής. Οι υγιείς επιχειρηματίες – που είναι και η πλειοψηφία στη χώρα μας – δε θα ανεχθούν να οδηγηθούν σε εξαθλίωση, να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, να απολύουν τους εργαζόμενούς τους ή να τους περικόπτουν τους μισθούς. Οι υγιείς επιχειρηματίες, θέλουν απλά να μην τους θέτουν εμπόδια οι κυβερνήσεις και τα άνομα κερδοσκοπικά συμφέροντα. Να έχουν το δικαίωμα στην ισονομία.

Να μην οδηγούνται στα δικαστήρια και στη φυλακή για ψύλλου πήδημα, όταν κάποιοι άλλοι "είναι στο απυρόβλητο", όταν οι μεγάλοι φοροφυγάδες και λαθρέμποροι «αλωνίζουν» σχεδόν ανενόχλητοι, λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Αυτοί πρέπει να στοχοποιηθούν και όχι οι μικρομεσαίοι και οι καταναλωτές. Σε αντίθεση με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, αντί να ματώνει η κυβέρνηση στη δουλειά για την εξεύρεση ορθών και αποτελεσματικών λύσεων, ματώνουν για να επιβιώσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αυτής της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και να ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά της.  Να παραδεχτεί τη λανθασμένη πορεία της και να τη διορθώσει.

Το ΕΒΕΑ, δε θα κουραστεί να επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα αλλαγής μίγματος πολιτικής έστω και αν αποδεικνύεται ότι ομιλεί σε ώτα μη ακουόντων. Με νέους φόρους, με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, με νέες αυξήσεις τιμών σε αγαθά πρώτης ανάγκης και σε κοινωφελείς υπηρεσίες, το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, δε λύνεται.
Ήρθε η ώρα των μεγάλων ανατροπών».

newsbeast.gr

Πάμε σε εκλογές;...


Δια την απορίαν
Ο Ταχυδρόμος
press-gr.blogspot.com

Χάσιμο χρόνου με τείχος διαφωνίας 6+6 ώρες συζητήσεων και στο βάθος διάσωση του πολιτικού συστήματος

Της Σοφίας  Βούλτεψη

Στη σκιά μιας πρωτοφανούς πολιτικής (κυρίως) και οικονομικής κρίσης, όπου περισσεύουν τα λόγια και καρκινοβατούν τα έργα, το πολιτικό σύστημα συνεδριάζει (χθες στο υπουργικό συμβούλιο) και συσκέπτεται (σήμερα στις συναντήσεις των αρχηγών με τον πρωθυπουργό), με όλα τα δεδομένα να στρέφονται κατά της χώρας.

Επί έξι ώρες συνεδρίαζε χθες το υπουργικό συμβούλιο, άλλες έξι θα καταναλωθούν σήμερα στις συναντήσεις με τους αρχηγούς και έχει και ανακοινωθεί για αύριο μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – έτσι για να συντηρούνται τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, που στην ουσία αποτελούν διαδικασία προετοιμασίας της κοινής γνώμης.

Οι πρώτες (οι χθεσινές) έξι ώρες καταναλώθηκαν για να ανακοινωθούν μέτρα ύψους 6 δις ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου και άλλων 22 μέχρι το 2015, που ήσαν γνωστά εδώ και μέρες.

Οι δεύτερες (οι σημερινές) έξι ώρες καταναλώνονται για συζητήσεις περί συναίνεσης, την ώρα που οι περισσότεροι από όσους συναντούν σήμερα τον κ. Παπανδρέου έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αν δεν γίνουν δεκτές οι δικές τους προτάσεις για έξοδο από την κρίση.

Δώδεκα χαμένες ώρες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, την ώρα που το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι των γερμανικών bunds, έφθασε τις 1.411,8 μονάδες βάσης, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα δεν έχει την παραμικρή αγορά να επανέλθει στις αγορές.

Όπως έγινε γνωστό από ακριτομυθίες, εντός του υπουργικού συμβουλίου ακούστηκαν και πάλι φωνές για την αποτυχία του προγράμματος και περί αλαζονικής συμπεριφοράς, με τον υπουργό των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να βρίσκεται στο στόχαστρο, τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο να απαιτεί να εξηγηθεί στον λαό για ποιο λόγο απέτυχε το πρόγραμμα και τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη να μιλά για «ανόρεχτες μάχες οπισθοφυλακής».

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παπακωνσταντίνου (ο οποίος, όπως φαίνεται, δεν έχει άλλο σύμμαχο από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση), όταν είπε – το αυτονόητο – ότι «βρισκόμαστε υπό δημοσιονομική κατοχή».

Στη χώρα συνεχίζεται μια ανούσια συζήτηση περί μειωμένων εσόδων (942 εκ ευρώ λιγότερα στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2011), ενώ και αυτό ήταν κάτι το αναμενόμενο, δεδομένης της βαθιάς ύφεσης.

Μιας ύφεσης που προκλήθηκε από τους σκληρούς όρους του μνημονίου και με τους δανειστές να μην εννοούν να παραδεχθούν πως στην ουσία σχεδίασαν την ύφεση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν έξω σε όλους τους υπολογισμούς.

Χθες ο Επίτροπος Όλι Ρεν δεν δίστασε να πει, μιλώντας σε συνέδριο στη Βιέννη, ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετές για να επιστρέψει η χώρα στις αγορές το 2012, ενώ ζήτησε επιτάχυνση των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης και επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων, υποστηρίζοντας ότι ο στόχος των 50 δις ευρώ είναι εφικτός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ακούστηκαν διάφορα περί άμεσων αποκρατικοποιήσεων, αλλά η λέξη ΔΕΗ με δυσκολία (και σε δεύτερη φάση) βγήκε από το έρκος των οδόντων τους.

Αυτό απαντά και στο ερώτημα που φέρεται να διατύπωσε ο προεδρεύων του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι, σύμφωνα με το οποίο, «αυτά (οι αποκρατικοποιήσεις), έπρεπε να είχαν γίνει από την πρώτη στιγμή. Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση άρχισε με περικοπές μισθών και συντάξεων»!

Οπότε η χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο περί «μάχης χωρίς πισωγυρίσματα», δεν φαίνεται να βρίσκει εφαρμογή.

Ας αφήσουμε που αυτή η ανάγνωση του καταλόγου με τα πωλητήρια στην κρατική περιουσία αποτελεί την επιτομή της ανικανότητας.

Οπότε, οι δώδεκα ώρες συζητήσεων και ομφαλοσκοπήσεων αποσκοπούν και πάλι στη διάσωση του πολιτικού συστήματος.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δημόσιο και πολιτικοί: Η φάρμα των ζώων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αν και τις τελευταίες ημέρες το ΑΣΕΠ έχει εξελιχθεί σε ένα είδος… θεραπείας δια πάσαν νόσον και πάσαν μ…, δεν έχει υπάρξει καμιά αντίδραση εκ μέρους του.
Θα περίμενε κανείς ότι ακόμη και επί τω ακούσματι της εξαγγελίας, σύμφωνα με την οποία οι υπό μετάταξη υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα αξιολογηθούν από αυτό, θα σηκωνόταν ο κόσμος στο ποδάρι!
Να υποθέσουμε ότι είναι σε θέση να προχωρήσει σ’ αυτήν την αξιολόγηση;
Ότι διαθέτει τα εργαλεία, τους υπαλλήλους, τους ειδικούς;
Ότι μπορεί να μετατραπεί μέσα σε χρόνο – ρεκόρ από Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού σε Ανώτατο Συμβούλιο Αποπομπής (συγγνώμη, Αξιολόγησης) Προσωπικού;
Ότι είναι σε θέση να προχωρήσει σε τέτοιου είδους ακριβοδίκαιες αξιολογήσεις, εξασφαλίζοντας όλα τα αναγκαία στοιχεία για να καταλήξει σ’ αυτές;

Ηχηρό όχι Σαμαρά "Τέτοια συναίνεση δεν δίνω,δεν πρόκειται να συμφωνήσω." στις προτάσεις Παπανδρέου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση επιβαρύνει την Οικονομία με νέους φόρους. Παραλύει έτσι και την τελευταία παραγωγική ικμάδα του τόπου. Φέρνει περισσότερη ύφεση, όχι μικρότερα ελλείμματα.
Ο κ. Παπανδρέου επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή εν όψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Προαναγγέλλει νέες φοροεπιδρομές, νέες οριζόντιες περικοπές σε βάρος όσων πλήρωσαν ήδη, όσων δεν αντέχουν άλλο…
Σ’ αυτή την αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω.
Υπενθυμίζω ότι το βασικό συστατικό της πρότασής μας για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν η ασφυξία της αγοράς, οφείλεται κυρίως στην πολιτική της άγριας υπέρ-φορολόγησης των πάντων.
Μόνο καινούργιο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής οι αποκρατικοποιήσεις. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις δίνουν την εντύπωση ότι οδηγούνται σε εκποίηση, χωρίς αναπτυξιακή διάσταση και με πενιχρά αποτελέσματα σε διαλυμένο χρηματιστήριο…
Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Αλλά είμαστε αντίθετοι στην βιαστική εκποίηση και στα μέτρα ταμειακού πανικού. 
Υπάρχουν μεμονωμένα θετικά στοιχεία, όπως οι συμβάσεις εκμετάλλευσης λιμανιών και αεροδρομίων. Τα προτείναμε από το Δεκέμβριο του 2009. Τώρα μόλις τα εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Ή όπως η διαφαινόμενη πρόθεση του κ. Παπανδρέου να υιοθετήσει και κάποιες από τις προτάσεις μας στο Ζάππειο-ΙΙ: αυθαίρετα, επαναπατρισμός κεφαλαίων, εργασιακή εφεδρεία.
Όμως, λίγα σωστά, σε ένα συνολικό λάθος, δεν δίνουν τη λύση.
Και κάτι εξ ίσου σημαντικό:
Κανένας στην κυβέρνηση δεν δίνει καμία εξήγηση γιατί η συνταγή αυτή απέτυχε σε όλα…
Και κανείς τους δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τις θυσίες που πήγαν χαμένες…
Σήμερα υποβάλλουν τον Ελληνικό λαό σε νέες θυσίες. Χωρίς καμιά προοπτική, αφού επαναλαμβάνουν σήμερα όσα απέτυχαν ως τώρα.
Αν δεν υπάρξει το δημιουργικό σοκ μείωσης των φόρων, σε συνδυασμό με τη μείωση της σπατάλης του Κράτους και τις τολμηρές αποκρατικοποιήσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα, Επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα υπάρξει.
Η κοινωνία επιθυμεί συναίνεση σε ό,τι είναι ωφέλιμο.
Όχι σε ό,τι βλάπτει την πατρίδα.
Η κοινωνία αναζητεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης.
Όχι συμφωνία κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο. Κάτι τέτοιο αφήνει έξω την κοινωνία...
Τέτοια συναίνεση δεν δίνω.
Με το Ζάππειο ΙΙ, υπέδειξα το δρόμο Επανεκκίνησης της οικονομίας και Επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου.
Η κυβέρνηση δεν τολμά να κάνει Επανεκκίνηση και δεν σκέφτεται να κάνει Επαναδιαπραγμάτευση.
Επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος και ξεπερνά τα όρια αντοχής της οικονομίας και του λαού μας.
Εμείς παραμένουμε αντίθετοι. Και προωθούμε την Επανεκκίνηση ως μόνο δρόμο για να βγούμε από το αδιέξοδο».

Τελευταία ευκαιρία...


Η χαριστική βολή, για όλους μας, ετοιμάστηκε. Η σφαίρα μπήκε στη θαλάμη και μας σημαδεύει. Έχουμε την τελευταία ευκαιρία αντίδρασης. Ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί και ας συντονιστούμε. Τελειώνουμε...

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=278015

Είναι άμεση ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να οργανώσουν την αντίδρασή τους και να συντονιστούν μεταξύ τους. Γίνεται προσπάθεια οργάνωσης μιας συνέλευσης στο Ξυλόκαστρο και καλό θα ήταν να γίνουν ανάλογες προσπάθειες σε όλη την Κορινθία και να συντονιστούμε. Όποιοι είναι διαθέσιμοι ας επικοινωνήσουν...

Α.Α.Ζ.

Φήμες : «Πρόωρες εκλογές στις 26 Ιουνίου εξαγγέλει ο Παπανδρέου»

Φωτιά στα σενάρια για πρόωρες εκλογές στις 26 Ιουνίου βάζει η συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια, την Τετάρτη. Ο Παπανδρέου φάινεται να πετάει το μπαλάκι της συναίνεσης στο Σαμαρά για να έχει άλλοθι για κάλπες. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού συζητούν πολύ έντονα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε αυτό βοηθά και το επικίνδυνο κλείσιμο της ψαλίδας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, με τον χρόνο να κυλά αρνητικά για το κυβερνών κόμμα. Την Τετάρτη στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Παπανδρέου μπορεί να ανακοινώσει το κλείσιμο της Βουλής και την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Όλα θα εξαρτηθούν από την στάση του Σαμαρά αλλά και από την στάση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στην περίπτωση που πάμε σε πρόωρες εκλογές, το πιθανότερο σενάριο είναι οι εκλογές την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011. Και ας έχει προηγηθεί η Σύνοδος Κορυφής. Αναμένονται εξελίξεις.

Η συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά

Σαράντα πέντε λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς (πλην της Αλ.Παπαρήγα) με ζητούμενο τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στα νέα οικονομικά μέτρα. Υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Σαμαρά, ο Γ. Παπανδρέου τού ευχήθηκε χρόνια πολλά για τα χθεσινά του γενέθλια (έκλεισε τα 60 του χρόνια). «Να κεράσουμε τον κ. πρόεδρο, διότι χθες γιόρταζε, είχε γενέθλια», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στο προσωπικό του Μαξίμου Ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, απ' όπου θα κάνει δηλώσεις.

Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί :
• στις 12:15 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη
• στις 13:30 με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα
• στις 14:30 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη
• στις 15:30 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλη

Δεν διαβιβάστηκαν στη Βουλή τα ονόματα των βουλευτών που ζήτησαν αναδρομικά

Με την επίκληση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων

Απορριπτική είναι η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη στο αίτημα των βουλευτών Παπαδημούλη και Μαρκάκη να διαβιβαστούν τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που έχουν ζητήσει αναδρομικές αυξήσεις.

Στην απάντησή του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ ο κ. Καστανίδης επισημαίνει πως «περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων».

Ο υπουργός ενημερώνει δε τους βουλευτές πως έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο συνολικά 821 εφέσεις - αγωγές συνταξιούχων βουλευτών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δημοσιευμένες αποφάσεις και αυτές που εκκρεμούν είτε στο ΙΙ Τμήμα είτε στην Ολομέλεια
 
newsbeast.gr

Άλλες δύο ομάδες... με πρόβλημα στις αδειοδοτήσεις τους

Πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός των δύο ομάδων του Νοτίου ομίλου (Κόρινθος και Χερσόνησος) είναι άλλες δύο ομάδες οι οποίες έχουν πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις τους στο πρωτάθλημα και είναι πολύ πιθανό να έχουν πρόβλημα εν όψει της νέας αγωνιστικής περίοδου.
Τα ονόματα των δύο συλλόγων δεν έχουν γίνει, ακόμα, γνωστά όμως δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν σημαντικές εξελίξεις.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ
Στο μεταξύ ραντεβού για προπόνηση στο γήπεδο έχουν οι παίκτες της Κορίνθου σήμερα το απόγευμα στις 17.00 , χωρίς να είναι σίγουρο αν θα πάνε όλοι οι παίκτες που έχουν απομείνει στο ρόστερ.
Ωστόσο, είναι άγνωστο αν θα υπάρξει «απαρτία». Μετά την ανακοίνωση της ΕΠΟ για το πρόβλημα που έχει η «Μπάρτσα» με την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, οι παίκτες δεν έχουν καμία ενημέρωση από τη διοίκηση για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.
Έτσι δεν αποκλείεται αρκετοί από αυτούς που έχουν απομείνει στο ρόστερ του συλλόγου να προτιμήσουν να καθίσουν στα σπίτια τους και να μην μεταβούν σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις για τη φετινή σεζόν!

ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Ο "ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ"
Τέλος η FOOTBALL LEAGUE & FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ, αποφάσισε ότι ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των Πρωταθλητών του 1ου και του 2ου Ομίλου, προκειμένου να αναδειχθεί ο "ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ" της FOOTBALL LEAGUE 2, θα διεξαχθεί πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Γιατί είναι καλύτερα να ταξιδεύεις με παρέα

ΔΕΙΤΕ: Πολύ δυνατό επιχείρημα...




newsbeast.gr

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποστόμωσε Ερντογάν και Ομπάμα

Κανονικό τούρκικο παζάρι έκανε σύμφωνα με τα Wikileaks ο Τούρκος Πρωθυπουργός προκειμένου να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Χάλκης. Ζητούσε από την Ελλάδα... απίθανα ανταλλάγματα, αλλά η απάντηση που έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκοψε το ... βήχα, το δικό του, αλλά και των Αμερικανών.

Ο Ταγιπ Ερντογαν όταν η Ελληνική Κυβέρνηση έθεσε το θέμα της Χάλκης έβγαλε έναν μακρύ κατάλογο δικών του αιτημάτων. Ζήτησε ανταλλάγµατα για τη µειονότητα της Θράκης, όπως την αναγνώριση των µουφτήδων και την αύξηση της χρηµατοδότησης των µειονοτικών σχολείων και του αριθµού των τούρκων δασκάλων. Ως και την κατασκευή τζαµιού στην Αθήνα, ζητούσε η Αγκυρα, ειδικά, κάθε φορά που πιεζόταν από την Ουάσιγκτον για την επαναλειτουργία της Χάλκης.
Οι Τούρκοι αξιωµατούχοι επαναλάµβαναν τον ισχυρισµό περί «αµοιβαιότητας» ακόµη και στον Πατριάρχη, καθώς το θέµα είχε θέσει ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν στον κ. Βαρθολοµαίο τον Αύγουστο του 2009.
Σύμφωνα με “Τα Νέα” όμως, και οι Αµερικανοί επέµειναν να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι για τη Χάλκη η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση, κάτι που απέρριψε ο Πατριάρχης. «∆εν θα ήταν λογικό να συνδεθεί το θέµα της µουσουλµανικής µειονότητας στη Θράκη και του τζαµιού στην Αθήνα µε το θέµα του Πατριαρχείου, ούτε να εµπλακεί η ελληνική κυβέρνηση στη συζήτηση για τη Χάλκη. Ακόµη κι ο Ερντογάν χαρακτήρισε τη Χάλκη τουρκικό θεσµό και ότι το Πατριαρχείο δεν είναι εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης».
newsit

Η λέξη της εβδομάδας: Παξιμάδι

Το παξιμάδι οφείλει το όνομα του στο Λόγιο Πάξαμο (α' αιώνα μ.Χ) από τη Βοιωτία.
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Από την αρχαιότητα, οι φτωχές κοινωνικές τάξεις δεν έτρωγαν, πάντα, το πολυπόθητο ψωμί αλλά βολεύονταν, συνήθως, με την πιο φτηνή εκδοχή του, τα "κρίθινα" ή τις "κριθαρίδες" (άρτος με κριθάλευρο). Μάλιστα, κατά τον α' αιώνα μ.Χ, ο Λόγιος Παξαμάς ή Πάξαμος από τη Βοιωτία πρότεινε να ψήνεται δύο φορές ο άρτος (άρτος διπυρίτης), ώστε να αποβάλλει όλο το νερό και να επιτευχθεί η μακροχρόνια διατήρηση του. Με αυτό τον τρόπο θα χόρταινε ψωμί τόσο ο φτωχός κοσμάκης όσο και οι ναυτικοί, οι ταξιδιώτες και όσοι εργάζονταν μακριά από το σπίτι τους. Προς τιμή του "εφευρέτη", Παξάμου, το αρτοπαρασκεύασμα αυτό ονομάστηκε "παξαμάς", "παξαμάτιον", “παξιμάδιον", "παξαμίδα". Ο Αndrew Dalby, στο βιβλίο του «Siren Feasts», υποστηρίζει ότι από την ελληνική λέξη παξιμάδι δημιουργήθηκαν: η Αραβική: bashmat ή basquimat, η Τούρκικη: beksemad, η Σερβοκροατική: peksimet, η Ρουμάνικη: pesmet και η Βενετσιάνικο: pasimata (στη διάλεκτο της Τοσκάνης το pasimata προσδιορίζει ένα παραδοσιακό γλυκό). O δίπυρος ή διπυρίτης άρτος στα Λατινικά μεταφράστηκε ως pane biscoctus< pane: ψωμί, bis: δύο φορές, coctus: ψημένο > biscoctus > biscotto> μπισκότο ή, κατά τους αρχαίους Έλληνες, "διπυρίτης"  για τη συνέχεια  24grammata.com
(για την ιστορία του μπισκότου δες εδώ).
Ο Λόγιος και Γραμματικός Παξαμάς ή Πάξαμος έγραψε τα  “Οψαρτυρικά κατά στοιχείον”, το  Δωδεκάτεχνον, έστι δε περί αισχρών σχημάτων: Βαφικά βιβλία , Γεωργικά  κ.ά. Το περιεχόμενο των έργων είναι άγνωστο σε μας. Γνωρίζουμε, μόνο τους τίτλους των έργων του από το λεξικό Σούδα (ή Σουίδα) 24grammata.com

Δ.Καραχάλιος - Έλλειψη Εθνικής Αξιοπρέπειας

Image

Tου Διονύση Κ. Καραχάλιου,
Γραμματέα Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος.

Ο Γ. Παπανδρέου, μετά την πανθομολογούμενη, ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη,
αποτυχία υλοποίησης των στόχων του Μνημονίου, είναι πανέτοιμος να αποδεχθεί, για
μια ακόμη φορά, ο,τιδήποτε η τρόϊκα θεωρεί αναγκαίο να του επιβάλει, για την
υποτιθέμενη σωτηρία της χώρας μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν αρκετή η μέχρι σήμερα πρόθυμη ευκαμψία
του πρωθυπουργού μας, αν δεν υπήρχε η σθεναρή αντίσταση του Αντώνη Σαμαρά.
Αντίσταση που προκαλεί εύλογη αμηχανία στην τρόικα, κυρίως διότι έχει πλέον
διαπιστώσει και η ίδια, 1ον) ότι οι λύσεις που επέβαλε σε βάρος της ελληνικής
οικονομίας κάθε άλλο παρά αποτελεσματικές έχουν αποδειχθεί μέχρι σήμερα και,
2ον)
ότι το «άλογο» στο οποίο στοιχημάτιζε για την εφαρμογή του σχεδίου
διάσωσης της Ελλάδας, δηλαδή η κυβέρνηση Παπανδρέου, στερείται ικανοτήτων
και δυνατοτήτων
να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που, χωρίς διαπραγμάτευση,
υποχρεώθηκε να αναλάβει.

Μέσα σʼ αυτό το πλαίσιο, οι παραινέσεις Ρεν και Γιούνκερ περί ανάγκης συναίνεσης
της αντιπολίτευσης, μπορεί να δημιουργούν ένα αίσθημα ανακούφισης στην
κυβέρνηση, αφού αποβλέπουν στην μετάθεση ευθυνών που της ανήκουν
αποκλειστικά, αλλά, ταυτόχρονα, αναδεικνύουν μια ακόμη αβελτηρία της: Την
πλήρη ανικανότητά της να διατηρήσει τα ελάχιστα ψήγματα εθνικής
αξιοπρέπειας που της έχουν απομείνει.
Ο Γ. Παπανδρέου όφειλε να καταστήσει σαφές, προς κάθε κατεύθυνση, ότι
υποδείξεις θεσμικού χαρακτήρα
, που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας της
κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, δεν είναι επιτρεπτές, ούτε ανεκτές.

Όμως, μια τέτοια στάση προϋποθέτει συναίσθηση εθνικής αξιοπρέπειας, την
οποία είναι δύσκολο να αναζητήσει κανείς σε εκείνους που, χωρίς να τους ζητηθεί,
διαπόμπευσαν την Ελλάδα σε όλα τα διεθνή fora και, σήμερα, δεν έχουν την
στοιχειώδη ευαισθησία να παραδεχθούν τις εγκληματικές ευθύνες τους.
ONNED Korinthias

300 «νέοι Σπαρτιάτες » συγκεντρωμένοι έξω από την Βουλή των Ελλήνων σε 24ωρες εναλασσόμενες βάρδιες ζητούν δημοψήφισμα !






Από πολύ καιρό τώρα, αφουγκραζόμενοι την σάπια κατάσταση περιμέναμε ότι στο τέλος κάτι θα συμβεί και κάτι θα γίνει…

Θεωρούσαμε αδιανόητο μία Ελλάδα πού γέννησε ήρωες να μη έχει σήμερα να παρουσιάσει κάποιους πού χωρίς να είναι εντεταγμένοι σε κάποιο κόμμα, θα προέβαιναν σε πολιτική διαμαρτυρία για τα όσα μας συμβαίνουν, για τα όσα μας επιβάλλουν, και για τα όσα άλλα μας ετοιμάζονται…

Δεν ξέρουμε αν η παραπάνω κίνηση θ΄ αντέξει στον χρόνο, άν θα κρατήσει «όσο καιρό χρειάζεται…», αν θα γίνει και η Ελλάδα Ισπανία…



Όμως, το ότι βρέθηκαν κάποιοι Έλληνες με τέτοιο αγωνιστικό φρόνημα κι΄ άφησαν τις δουλειές τους, τις οικογένειές τους, τον ελεύθερο έστω χρόνο τους, για να κατέβουν σε μόνιμη διαμαρτυρία, είναι παρήγορο πού δείχνει ότι η Ελλάδα ζεί και δεν πέθανε, έστω κι΄ αν κάποιοι θέλουν όπως – όπως να την πεθάνουν…

Και πρέπει να γίνει κι΄ αυτό για να συνειδητοποιήσουν επιτέλους και οί πολιτικοί μας ότι οί καιροί της λευκής επιταγής «ψηφιστήκαμε και ότι θέλουμε κάνουμε…» πέρασαν, κι΄ ότι θα πρέπει να μάθουν να σέβονται και τον λαό από τον οποίον πηγάζει η καλοπέρασή τους…

Κι΄ ακόμη, ότι αν θέλουνε να κοιτάζουν ίσα και δίκαια στα μάτια τους Έλληνες πολίτες θάπρεπε και οί ίδιοι να ζητήσουνε περικοπές από τους μισθούς τους, τις ίδιες και περισσότερες πού επέβαλλαν στον λαό κι΄ όχι να καλοτρώνε, να καλοπίνουνε αυτοί και τα παιδιά τους και ο Ελληνικός λαός να εκτελεί τα φιρμάνια και τις συνταγές της Τρόϊκας και της Πεντόϊκας πού αυτοί οί ίδιοι με τις κλεψιές και τις παγαποντιές τους μας φέρανε…
ΟΙ  ΛΑΟΙ  ΞΥΠΝΑΝΕ...

Επιμελητήριο Κορινθίας: Διακανονισμός ωφειλών προς τη ΔΕΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Το Επιμελητήριο Κορινθίας ενημερώνει τα μέλη του ότι ο διακανονισμός οφειλών προς τη ΔΕΗ πρέπει να γίνεται πριν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε επικοινωνία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Νανόπουλου με τον κ. Μιχάλη Λίλη, Διευθυντή κλάδου Πωλήσεων  Πελοποννήσου και Ηπείρου, για την εξυπηρέτηση επιχειρηματιών έγινε γνωστό ότι η διαδικασία διακανονισμού  της οφειλής είναι πολύ πιο δύσκολη και ακριβή αν έχει προηγηθεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για την διευκόλυνση πληρωμών οφειλών των επιχειρήσεων.
Αν παρόλα αυτά   συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα για την επιχείρηση, παρακαλούνται τα μέλη να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Κορινθίας για την αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.

Επιμελητήριο Κορινθίας, Στοιχεία Επικοινωνίας: 2741024464 εσωτ. 913 κα Τσελέπη, 920 κα Πανούση, email: info@korinthcc.gr, keta@korinthcc.gr, http://www.korinthiacc.gr/

Δημοκρατική Συμμαχία ….. οι σύνεδροι του νομού Κορινθίας

ISTHMOS.GR


Οι σύνεδροι που θα εκπροσωπήσουν το νομό μας  στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις 27,28,29 Μαΐου στην Αθήνα  είναι κατά αλφαβητική σειρά οι ακόλουθοι 

ΒΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ 
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΚΚΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΕΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΞΕΝΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΙΤΣΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΡΑΧΑΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΟΝΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ