Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Για τη ζωντανή μετάδοση του star

Κάποιος ενοχλήθηκε φαίνεται από τη ζωντανή μετάδοση του star μέσω ίντερ..Εδώ και αρκετή ώρα έφυγαν οι τεχνικοί αφήνοντας την κάμερα σταθερά στοχευμένη στο σημείο που είναι οι συνδικαλιστές της Δ.Ε.Η. Αυτός ο κάποιος τράβηξε το αυτάκι του καναλάρχη - ιδιοκτήτη του star για το ατόπημά του.
Ε, να μην παίρνουν και τα μυαλά μας αέρα. Στην Ελλάδα Κυβέρνηση και καναλάρχες πάνε χέρι χέρι, διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη όπως τους βοελύει.
Κρίμα...
 
από tromaktiko

Εντυπωσιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, από τους "αγανακτισμένους πολίτες"


Θετικά ανταποκρίθηκαν οι Αθηναίοι πολίτες στο κάλεσμα, μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα και να διαδηλώσουν αλά...ισπανικά.

Χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της Αθήνας, δηλώνοντας ειρηνικά αγανάκτηση για τα μέτρα λιτότητας. Στην εντυπωσιακή συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» πολιτών, χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ακούστηκαν έως στιγμής σποραδικά συνθήματα κατά τη κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, ενώ αναρτήθηκαν και πανό υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος.


Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη
Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργο πραγματοποιούν από τις έξι το απόγευμα «Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο», που συντόνισαν την κινητοποίηση τους, κατά το παράδειγμα των Ισπανών «Ιndignados», μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κ.α.)
Οι διαδηλωτές είχαν προειδοποιήσει ότι η κινητοποίηση θα είναι ειρηνική, χωρίς πανό και πλακάτ που να υποδηλώνουν κάποια οργανωμένη συλλογική ταυτότητα και οποιοδήποτε διακριτικό και προειδοποίησαν ότι δε θα δεχτούν «κομματικές συμμετοχές και παρεμβάσεις».
Βάλτε ξυπνητήρια, ξυπνήστε στις οκτώ, κλείστε την τηλεόραση ελάτε από εδώ» και «ξεσηκωθείτε» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν πιο πολύ στη συγκέντρωση.
Στις επτά, οι διαδηλωτές κατέλαβαν και το οδόστρωμα της παραλιακής, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι τις έντεκα το βράδυ.

Απόψε στις εννιά προγραμματίζεται σιωπηλή διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων» και στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Στο Βόλο 2.000 πολίτες του Βόλου συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην παραλία της πόλης, έξω από το κτήριο "Παπαστράτου", στο πλαίσιο των διαδηλώσεων των «Αγανακτισμένων πολιτών». Οι πολίτες διαδηλώνουν αυτή την ώρα ειρηνικά κατά της κρίσης, αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.
Στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, περίπου 300 άτομα, κυρίως νέοι, ντυμένοι με μαύρα ρούχα πραγματοποιούν σιωπηλή διαμαρτυρία.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας έχουν συρρεύσει περίπου 2.000 πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα διαμαρτυρίας μέσω του Ιντερνετ.

Στην Κρήτη
Μεγάλη είναι και η συγκέντρωση στο Ηράκλειο, με ανθρώπους κάθε ηλικίας να διαδηλώνουν κατά του Μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής.
Πάνω από 1.000 άτομα είναι συγκεντρωμένα στην Πλατεία Αγοράς των Χανίων, ενώ η προσέλευση συνεχίζεται. "Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα σε μια αγορά", τόνισαν.
Στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη συγκεντρώθηκαν οι "αγανακτισμένοι" του Ρεθύμνου. Νέοι άνθρωποι, μαθητές, οικογενειάρχες, περίπου χωρίς σημαίες και πανό, διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης.
Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται μέσω Facebook και σε άλλες πόλεις, όπως το Ναύπλιο, τα Γιάννενα, η Αρτα η Ζάκυνθος και η Κομοτηνή κλπ.
Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter και αποτελούν κινήσεις πολιτών, χωρίς κομματικές ταυτότητες.




H συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα ( ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ)



Συνεχής ενημέρωση και ζωντανή εικόνα από το star.gr  και

STOPCARTEL TV-GR.


«Αγανακτισμένοι πολίτες» καλούν σε διαδηλώσεις
Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».
Ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις των «Αγανακτισμένων πολιτών» στα ισπανικά πρότυπα (των κινητοποιήσεων του κινήματος 15-Μ) στις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Η έκκληση για συμμετοχή των πολιτών, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των νέων έναντι των μέτρων, που επιβάλλονται από το μνημόνιο, γίνεται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter.
Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».
Kινητοποίηση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Χαλκοκονδύλη από τη συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ κατά της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι πρόκειται να κάνουν πορεία προς το υπουργείο οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος. Παρόντες στη συγκέντρωση σε εκδήλωση συμπαράστασης είναι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας εργαζομένων στον ΟΤΕ και του σωματείου των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν μεταφέρει στο χώρο της συγκέντρωσης γερανούς και ανυψωτικά μηχανήματα της επιχείρησης.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Παιχνίδια με το Σύνταγμα και τους θεσμούς, δεν επιτρέπουμε.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ
 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Δ.
κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΗΝ 5η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
(ΑΘΗΝΑ 25 ΜΑΪΟΥ 2011)


«Η κυβέρνηση  επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το Σύνταγμα και την αναθεώρησή του, την κορυφαία διαδικασία Πολιτειακής μας αυτοεπιβεβαίωσης, ως μέσο για τη νομιμοποίηση της πολιτικής της ατζέντας.

Επιλογή που και τη διαδικασία απαξιώνει αλλά και το ενδιαφέρον, για τις πραγματικές στοχεύσεις της Αναθεώρησης, αποπροσανατολίζει.

Τελευταίο παράδειγμα, η αναφορά από τον Υπουργό Εσωτερικών,  για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, μέσα από σχετική Συνταγματική πρόβλεψη. Είναι δήλωση και πρόταση απαράδεκτη, που θέτει εκποδών την ελάχιστη εργασιακή σταθερότητα. Εμείς, ως κόμμα, στηρίζουμε την εργασιακή εφεδρεία.

Και το λέμε αυτό, πέρα και πάνω από τα στενά κομματικά κριτήρια, διότι είναι γνωστό σε όλους ότι τη δημόσια διοίκηση κατά κανόνα τη στελέχωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την τελευταία τριακονταετία. Ακόμη και σήμερα να είστε βέβαιοι, ότι πολλοί «πηδούν» μέσα από το παράθυρο.

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες προβλέψεις αφορούν το Δημόσιο και τα εργασιακά δικαιώματα, θα αφορούν το διάστημα από εδώ και πέρα. Αιφνιδιασμοί με το Σύνταγμα δεν είναι δυνατοί, ούτε και επιτρεπτοί.

Η διαρκής επίκληση-προσχηματική κατά κανόνα- από την κυβέρνηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, μας προβληματίζει και για τα θέματα, που φέρνουν στο προσκήνιο αβασάνιστα.

Μετά λοιπόν την αρχική προσπάθεια να περιληφθεί Συνταγματική πρόβλεψη για τη λεγόμενη δημοσιονομική πειθαρχία, που συνάντησε τη σθεναρή αντίστασή μας και απορρίφθηκε, καθώς και την πρόταση εντυπωσιασμού για Συνταγματική απαγόρευση της πώλησης ακίνητης περιουσίας, που η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της και τις εξαγγελίες της ακυρώνει, ακολούθησε μια σειρά ερμηνειών και εφαρμογών του μνημονίου, που ακροβατούν στα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας.

Εφιστούμε την προσοχή όλων.

Παιχνίδια με το Σύνταγμα και τους θεσμούς, δεν επιτρέπουμε.

Το τόνισε ρητά ο Πρόεδρός μας, με αφορμή δηλώσεις-παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας από Κοινοτικούς αξιωματούχους.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν καθαρά διακριτούς ρόλους.

Άλλο η στήριξη μέτρων για την ανάπτυξη και άλλο η αναζήτηση συνυπεύθυνων και συνενόχων.

Την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ως Νέα Δημοκρατία την έχουμε αναδείξει σε κορυφαία προτεραιότητά μας, παράλληλα με την ανάγκη άμεσης διεξόδου της χώρας μας από την κρίση, που χρονολογικά προηγείται.

 Το αποδεικνύουμε με τη σοβαρή προεργασία, σχεδιασμό και καταμερισμό εργασιών που κάνουμε, αλλά και με το πολιτικό μας δυναμικό που συμμετέχει.

 Την κορυφαία αυτή διαδικασία, δεν μπορούμε και δεν την αντιμετωπίζουμε μέσα αποκλειστικά από το κομματικό μας πρίσμα».

«Βαρύτατο ατόπημα »

Ο  Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Γρηγόριος Αποστολάκος, σχετικά με την απόσυρση από το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού των Ποντιακών, Αρβανίτικων και Βλάχικων από την κατάταξή τους στην κατηγορία Ξένες Γλώσσες στο διαδικτυακό τόπο http://opengov.gr «Ανοικτή Διακυβέρνηση», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Βαρύτατο ατόπημα του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου αποτελεί η καταγραφή στο διαδικτυακό τόπο http://opengov.gr/ των Ποντιακών, Αρβανίτικων και Βλάχικων ως ξένων γλωσσών.Μετά από την Ερώτηση που κατέθεσα τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 και τη σημερινή μετατροπή της σε Επίκαιρη Επερώτηση που υπογράφεται από 15 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσαν ως απόδειξη της ενοχής και των ολέθριων ενεργειών τους, να διορθώσουν το διαδικτυακό τόπο. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν, όπως και η υποχρέωση του κου Πρωθυπουργού να δώσει εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό για τις κοινωνικά και εθνικά επιζήμιες μεθοδεύσεις των συνεργατών του».

Διλήμματα, όπως “μέσα ή έξω από την Ευρώπη” και “μέσα ή έξω από το Ευρώ”, όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά προκαλούν σύγχυση και βλάπτουν σοβαρά τον τόπο

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλο λάθος να θέλουν ορισμένοι να μετατρέψουν ένα οικονομικό πρόβλημα σε πρόβλημα θεσμών.
Διλήμματα, όπως “μέσα ή έξω από την Ευρώπη” και “μέσα ή έξω από το Ευρώ”, όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά προκαλούν σύγχυση και βλάπτουν σοβαρά τον τόπο».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.
κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, θα ήθελα την εκτίμησή σας. Τι είναι αυτό που κάνει περισσότερο ζημιά στον τόπο; Η περαιτέρω παραμονή της κυβέρνησης και η εφαρμογή της πολιτικής αυτής ή μια εκλογική αναμέτρηση με άγνωστο το αποτέλεσμα από τώρα; Θα ήθελα μια άποψη του κόμματός σας.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Εμείς έχουμε καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση. Είναι μια πρόταση κοστολογημένη -είναι η 3η πρόταση μέσα σε ένα χρόνο- που πιστεύουμε ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη. Δεν μπορούμε εμείς να καθορίσουμε τις εκλογές. Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε αυτό το οποίο έκανε το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, που εκβίαζε με τις εκλογές. Για να μην θεωρηθεί, όμως, ότι τις φοβόμαστε -έχουμε πει και το ξαναλέω- ότι οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες. Όποτε και αν τις αποφασίσουν, είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε.

Βασιλιάς Ίκελος & Η Σιωπή της Πόλης

Ο Νίκος Καρακάσης, συγγραφέας των βιβλίων "Βασιλιάς Ίκελος" από τις εκδόσεις Κέδρος και του free ebook "H σιωπή της πόλης" από τις Bορειοδυτικές Εκδόσεις, σας προσκαλεί σε μια παρουσίαση και συζήτηση για τα έργα του και την πραγματικότητα του ψηφιακού βιβλίου στη λογοτεχνία.
Δευτέρα, 30 Μάιος · 7:30 μ.μ. - 9:00 μ.μ.,

στο Floral
Θεμιστοκλέους 80
Θα μιλήσουν οι: Γιώργος Γλυκοφρύδης (συγγραφέας), Γιάννης Πλιώτας (υπεύθυνος των Βορειοδυτικών Εκδόσεων) και Λίλιαν Tσιαβού (φιλόλογος).
 

Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας

“Η Κυβέρνηση και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζουν να τορπιλίζουν και να υποτιμούν τους θεσμούς που διέπουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων και να συμπεριφέρονται προσβλητικά απέναντι στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Με πρόσφατη αυθαίρετη απόφαση τους, χωρίς διάλογο, και με τη γνωστή πλέον λογική του, αποφασίζουμε μόνοι μας σε κλειστά γραφεία και εφαρμόζουμε με εγκυκλίους τις αποφάσεις μας -διαδικασία που εμφανίζει σοβαρά ουσιαστικά αλλά και νομικά ελαττώματα και καταστρατηγεί το πνεύμα του νόμου πλαίσιου και του συντάγματος, σχετικά με το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων- επιβάλουν στα λεγόμενα «καθηγητικά τμήματα» συμπερίληψη στα προγράμματα σπουδών υπέρμετρου αριθμού υποχρεωτικών παιδαγωγικών  μαθημάτων. Μεταβάλουν ουσιαστικά τα Τμήματα πρωτίστως σε παιδαγωγικά, αλλοιώνοντας τον επιστημονικό  χαρακτήρα τους, αφού πρόκειται για Τμήματα όχι μόνο φιλολογικά, αλλά και μαθηματικά, φυσικά, χημικά, πληροφορικής, βιολογίας, κ.α. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε μια νέα επίδειξη προχειρότητας και ανευθυνότητας προκαλεί αναστάτωση και εκνευρισμό στην πανεπιστημιακή κοινότητα, καχυποψία για πιθανή εξυπηρέτηση «υμετέρων» και αβεβαιότητα για την τυπική κατοχύρωση και την ισοτιμία των παλαιοτέρων αποφοίτων με τους  νέους απόφοιτους των ιδίων πανεπιστημίων. Αντί το υπουργείο παιδείας  να δημιουργεί αποφοίτους δύο ταχυτήτων και αθέμιτο μεταξύ τους ανταγωνισμό, θα έπρεπε η παιδαγωγική επάρκεια να διαπιστώνεται από την συμμετοχή σε ειδικά προγράμματα πέραν του κύκλου σπουδών κάθε Τμήματος που θα λειτουργούν σε πανεπιστημιακό επίπεδο κεντρικά, για όλους τους ενδιαφερόμενους αποφοίτους,  όπως προτείνεται από το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας”.

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών χαιρετίζει τις συγκεντρώσεις και κατεβαίνει στις πλατείες

                                   

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία  των «Αγανακτισμένων πολιτών»   οι οποίοι απόψε θα διαδηλώσουν ειρηνικά στις κεντρικές πλατείες όλων των πόλεων της χώρας μας. Οι συγκεντρώσεις αυτές εκφράζουν τη δίκαιη αγανάκτηση του λαού μας εναντίον της κυβέρνησης της τρόικα και του διαφθαρμένου πολιτικού συστήματος,  για την κατοχή της χώρας μας για την άκυρη και παράνομη  υπογραφή του μνημονίου, για τις ζοφερές ημέρες που έφτασαν κιόλας.
Η συγκεντρώσεις αποτελούν μία αυθόρμητη κίνηση των πολιτών της χώρας μακριά από κομματικές οργανώσεις, ομάδες συμφερόντων και ιδεολογικές τοποθετήσεις με συγκλίνουσα την απαίτηση όλων για εθνική κυριαρχία, λαϊκή ανεξαρτησία και πατριωτική αναγέννηση.

Για το Γραφείο Τύπου
Ιωάννα Κολοβού

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ (Video)

Πρόσληψη είκοσι ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Ξυλόκαστρου-Ευρωστίνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1 /2011 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Έχοντας υπόψη:
  1. 1. Τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
  1. 2. Την υπ' αριθμ. 22272/12-5-2011 Εγκριτική Απόφαση της Τετραμελούς Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ: 33/2006 (Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα, ΦΕΚ 280/Α/28-12-2006), όπως  ισχύει.
  1. 3. Τις  διατάξεις του Ν. 3852/2010.
  1. 4. Το άρθρο 49 παρ. 8γ. του Ν. 3943/31-3-2011.
  1. 5. Το υπ΄ αριθμ. 22996/13-5-2011 έγγραφο του  Γ. Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης.
  1. 6. Την υπ΄ αριθμ. 13/26-1-2011  απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλόκαστρου-Ευρωστίνης.
  1. 7. Την υπ΄ αριθμ. 1465/6-4-2011 απόφαση του Γ. Γ. Αποκεντρωμένης  Διοίκησης  Πελοποννήσου, Δυτικής  Ελλάδας και  Ιονίου.
  1. 8. Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΦΕΚ. 761/19-5-1999)
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι (20) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Ξυλόκαστρου-Ευρωστίνης, που εδρεύει στο Ξυλόκαστρο, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α στο επισυναπτόμενο αρχείο), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β στο επισυναπτόμενο αρχείο).
Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝOY

Καθαρισμός Τοπικής Κοινότητας Σαραντάπηχου

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, η Τοπική Κοινότητα Σαραντάπηχου, σας προσκαλούν στον καθαρισμό του χωριού το Σάββατο 28/05/2011 και ώρα 10:00 π.μ.
Σημείο συνάντησης η πλατεία του χωριού(το ορεινό Σαραντάπηχο).
Το 2011 ανακηρύχθηκε "Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντικών Δραστηριοτήτων που προωθούν την ενεργό συμμετοχή του πολίτη".
Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας, βοηθήστε στην προστασία του.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Περικλής Μενούνος

Ανταλλαγή νέων στη Βουλγαρία 18-25 Ιουνίου 2011

Πρόγραμμα «Ανταλλαγής νέων» εγκρίθηκε για 4 νέους από το Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στην πόλη Karlovo της Βουλγαρίας από τις 18 έως τις 25 Ιουνίου 2011.
Οι νέοι που θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα πρέπει να είναι από 18 έως 30 ετών, ενώ θα συνοδεύονται από ένα ομαδάρχη. Το θέμα του προγράμματος είναι η ένταξη των νέων στην εργασία μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμβάλουν οικονομικά μόνο όσο το 30% του κόστους των αεροπορικών και τοπικών τους εισιτηρίων ενώ όλο το υπόλοιπο κόστος φιλοξενίας, διατροφής, εκπαίδευσης και δραστηριοτήτων καλύπτεται από το πρόγραμμα.
Στο ίδιο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν νέοι από 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ισπανία, Ιταλία, Εσθονία, Πολωνία, Σλοβακία, Βουλγαρία και η Ελληνική ομάδα από το Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του προγράμματος Ανδρικόπουλο Ευθύμιο για τη δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 6934293191 έως τις 27 Μαΐου 2011 και ώρα 17.00.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου, προωθεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νέα γενιά σε δράση» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας - Γ.Γ. Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας.
Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει δράσεις Ανταλλαγών Νέων, Σεμιναρίων, Εθελοντισμού για νέους από και προς την Ελλάδα, προωθώντας την εκπαίδευση και τον πολιτισμό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι νέοι που μπορούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα είναι από 16 έως 30 ετών. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με σύγχρονες υπηρεσίες βρίσκεται κοντά στους νέους υποστηρίζοντας δραστηριότητες εκπαίδευσης και πολιτισμού αξιοποιώντας παράλληλα Ευρωπαϊκές και Εθνικές χρηματοδοτήσεις. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου και η Δημοτική κοινωφελής επιχείρηση (ΔΗΚΕΞ), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το “Γραφείο πληροφόρησης νέων” του Δήμου.
Το “Γραφείο πληροφόρησης νέων ” στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 12.00 έως 17.00 Τηλ. Επικοινωνίας 2743360312, 6934293191.
Το Γραφείο πληροφόρησης νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού

Αγωνιστική διάσχιση Ζήρειας την Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και η μη κερδοσκοπική εταιρεία «North Col» σας καλούν να παρακολουθήσετε την αγωνιστική διάσχιση Ζήρειας την Κυριακή 29 Μαΐου 2011.
Να είστε όλοι εκεί
Μήκος διαδρομής:38,2 χιλ. (!)
Εκκίνηση: Πλατεία Γκούρας στις 08:30 π.μ.
Θέση Βαρνεβό, Άνω Τρίκαλα περίπου στις 11:00 π.μ. περνάει ο πρώτος αθλητής
Η Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας είναι ένας ορεινός αγώνας τρεξίματος σε ορειβατικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους της Ορεινής Κορινθίας.
Με εκκίνηση το χωριό Γκούρα στους πρόποδες της Ζήρειας, η διαδρομή διασχίζει τον ορεινό όγκο της μέχρι τα Άνω Τρίκαλα, περνώντας από την κορυφή της στα 2.376μ αλλά και την προστατευόμενη από τη Natura 2000 χαράδρα της Φλαμπουρίτσας.
Οι απότομες κλίσεις των μονοπατιών, το τεχνικό τερραίν και η διάρκειά τους, κατατάσσουν την Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας στους απαιτητικούς αγώνες στην Ελλάδα.
Για το 2011, ο αγώνας έχει την ξεχωριστή τιμή να αποτελεί μέρος του πρωταθλήματος Skyrunning® Trials από τους οποίους θα επιλεχθούν 5 αγώνες από όλο τον κόσμο για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012.
Τα καλύτερα μέρη για να παρακολουθήσουμε την πορεία των αθλητών είναι η θέση «Βαρνεβό» στην Άνω Συνοικία Τρικάλων όπου και είναι ο κεντρικός σταθμός του αγώνα, ο 3ος Σταθμός Ανεφοδιασμού στο ξύλινο κιόσκι, με το χαρακτηριστικό πυροφυλάκιο, στα 1.410 μ. υψόμετρο. Το συγκεκριμένο σημείο είναι και το ακρότατο σημείο του αγώνα στα 21.3χλμ από την αφετηρία. Για τους μη μυημένους θα πάρουν τον δρόμο για Τρίκαλα και περίπου 4 χιλ. από το χωριό  μετά από μία στροφή στο αριστερό τους χέρι θα δουν ένα ξύλινο κιόσκι. Εκεί ακριβώς είναι  ο κεντρικός σταθμός και ένα πολύ καλό σημείο για  να βλέπουμε τους αθλητές να ανεβαίνουν από την χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Ένα άλλο καλό σημείο είναι το αθλητικό κέντρο Ζήρειας. Μετά από επαφή που είχαμε με τους διοργανωτές μας ενημέρωσαν ότι ο πρώτος αθλητής θα φτάσει στο Βαρνεβό περίπου στις 11:00 π.μ. και μισή ώρα μετά στο αθλητικό κέντρο Ζήρειας, οπότε από τις 11 το πρωί να είστε όλοι εκεί για να χειροκροτήσουμε και να εμψυχώσουμε τους αθλητές. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένας ιδιαίτερα επίπονος αγώνας απόστασης 38,2 χιλ. με μεγάλες κλίσεις και ιδιαίτερα σκληροτράχηλο τερραίν.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στο site www.zccr.gr.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Περικλής Μενούνος

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης από Ψηλά


Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και το Δίκτυο Μεσόγειος S.O.S. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καλούν τις Δημοτικές Παρατάξεις, τους φορείς και τους συλλόγους του Δήμου, τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όλους εσάς στον καθαρισμό των ακτών μας από το Μελίσσι μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 05-06-2011 και ώρα 09:00 π.μ.
Τα ακριβή σημεία συνάντησης για τον καθαρισμό των ακτών θα ανακοινωθούν σύντομα.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 27433-60209 & 6973-986683.
Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Περικλής Μενούνος

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Αλλαγή «σελίδας»…

Αυτό που ήταν γνωστό τις τελευταίες μέρες, οριστικοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ, όπου στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Γιάννης Βαφειάδης, ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή του, από τη θέση του προέδρου.

«Φεύγω νικητής, φεύγω πρωταθλητής και πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έγινε, αυτόν τον 1,5 χρόνο που ήμουν εδώ. Συγχαρητήρια στους παίκτες και σε όλους όσους βοήθησαν, για να επιστρέψει η ομάδα στην Α’ Κατηγορία», ήταν μερικά από τα λόγια του.
Όσον αφορά τους λόγους της αποχώρησης, «είναι προσωπικοί και δεν θέλω να αναφερθώ, στο συγκεκριμένο θέμα. Θέλω να γίνει σεβαστό αυτό», τόνισε.
Αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τους τέσσερις πρώην συμβούλους του, το οποίο μέσα στη χρονιά τον ανάγκασε να αποχωρήσει, αλλά στη συνέχεια το σκέφτηκε και επέστρεψε, ενώ δέχθηκε και «πιέσεις» από τον κόσμο που βρέθηκε στην αίθουσα, για να παραμείνει στη θέση του προέδρου και να συνεχίσει το έργο του. Τους ευχαρίστησε, αλλά επέμεινε στην αρχική του θέση.
Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους, ζήτησαν από τον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης, κ. Κασκαντάμη, να επαναληφθεί, την ερχόμενη εβδομάδα, ίδια μέρα και ώρα η συνάντηση, για να γίνει γνωστό το θέμα, μήπως και βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις τύχες του συλλόγου. Κάτι που τελικά υπερίσχυσε ως άποψη.
Πάντως αξίζει να αναφερθεί, ότι ο κ. Βαφειάδης, δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει και οικονομικά αλλά και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορεί, την ομάδα, όχι όμως από κάποιο πόστο.
Πλέον ο Παννεμεατικός γυρίζει… σελίδα και θα πρέπει να βρει το δρόμο του. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα, καθώς θα πρέπει αφού βρεθεί ο νέος πρόεδρος, να γίνει και ο σχεδιασμός της νέας περιόδου.
Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, θέλει πάρα πολλές προσθήκες, καθώς είναι αρκετοί οι παίκτες που το «συμβόλαιό» τους λήγει και από 1η Ιουνίου, είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους (Μπέκος, Κόλλιας, Σιτές, Βασιλειάδης, Δουλκέρογλου, Σγούρος), φυσικά αν ικανοποιηθούν από την πρόταση των νέων ιθυνόντων, αν υπάρξει τέτοια, ίσως και να συνεχίσουν. Αλλά αυτή τη στιγμή, ταμείο γίνεται, χωρίς να υπάρχουν στο ρόστερ των «λιονταριών», οι συγκεκριμένοι.
Πάμε στους γηγενείς παίκτες. Αυτή τη στιγμή, σίγουροι είναι οι Τσιάκος, Τσιωτάκης, Ρογκάκης, Καρνασιώτης, Τζίνης, Ζαφείρης, Μπίζιος. Ο τελευταίος μαζί με τους Κονγκίνη και Σεφεράι, είναι παίκτες που ο απερχόμενος πρόεδρος, πλήρωσε στις πρώην ομάδες τους, για να τους αγοράσει. Οπότε η περίπτωσή τους, ίσως είναι πιο περίπλοκη.
Φυσικά υπάρχει και η ακαδημία του συλλόγου, που μπορεί να δώσει παίκτες, αλλά σίγουρα δεν έχουν την εμπειρία, για να βρεθούν αμέσως σε τόσο υψηλό επίπεδο.
Το σίγουρο είναι ότι θα δοθεί βάση σε παιδιά της περιοχής.
Παικτικά ναι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, που θα κληθεί νέα διοίκηση να λύσει. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό χρέος, καθώς ο κ. Βαφειάδης, έχει πληρώσει τα πάντα.
 

Η Κόρινθος σήμερα στη Θήβα

Κανονικά θα διεξαχθεί σήμερα (25/5) το φιλικό Κορίνθου με την Θήβα στην Θήβα. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε πολλή δύσκολη θέση με αποτέλεσμα να υπήρξε περίπτωση αναβολής της αναμέτρησης κυρίως από την μεριά το Βοιωτών. Ωστόσο οι προσπάθειες του Αντώνη Αυλωνίτη έπιασαν τόπο ο οποίος έπεισε τους παίκτες να κατέβουν για το φιλικό ενώ και η διοίκηση υποσχέθηκε πως σύντομα θα υπάρξουν πληρωμές
Οι δύο ομάδες στην αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 17.15 θα κάνουν αρκετές δοκιμές νέων παικτών.

Σεισμός 3 βαθμών στην Κόρινθο

Σεισμική δόνηση 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης, 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κορίνθου. Το εστιακό βάθος του σεισμού ορίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Ν.Δ. Κορινθίας :Συνέντευξη Τύπου για την επανεκκίνηση της Οικονομίας


Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, στις 12.00 μ.μ., θα παραχωρηθεί Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων των κεντρικών γραφείων της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας, στην Κόρινθο, στη συμβολή των οδών Κολιάτσου και Περιάνδρου.
Το θέμα της συνέντευξης τύπου θα είναι η πρόταση του κόμματός..

μας για την επανεκκίνηση της Οικονομίας, «Ζάππειο ΙΙ», και σε αυτή θα συμμετέχουν ο βουλευτής του νομού, οι πολιτευτές του νομού μας, τα μέλη της Π.Ε. της Ν.Δ., ο Γραμματέας Περιφερειακής Οργάνωσης Ν.Δ. Πελοποννήσου και ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Καθημερινά η τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποβαθμίζεται επικίνδυνα. Την περασμένη Δευτέρα, οι πρυτάνεις, μέσα από την έκτακτη σύνοδό τους, απεύθυναν κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που βαίνει ανεξέλεγκτη. Ιστορικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο. Άλλα αναστέλλουν τη διδασκαλία και την έρευνα, ενώ οι καθηγητές και οι φοιτητές βιώνουν την ανασφάλεια και την πλήρη αβεβαιότητα.
Το υπουργείο Παιδείας, αδιαφορεί και εμπαίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα προκλητικά. Ακόμα και μπροστά στη θαρραλέα πρόταση των πανεπιστημιακών φορέων του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ τα Ιδρύματα να συμβάλλουν με ίδιους πόρους στη στήριξη των αναγκών τους, μέσα από την απελευθέρωση της έρευνας και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, ο κ. Πανάρετος καθυστερεί και δεν απαντά ούτε στα βασικά.
Η Δημοκρατική Συμμαχία, καλεί την υπουργό Παιδείας, να αναλάβει πρωτοβουλίες. Χρόνος δεν υπάρχει. Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι εξεταστικές περίοδοι και οι φοιτητές αγνοούν ακόμα αν θα λειτουργούν τα τμήματά τους. Απελευθερώστε άμεσα τα Πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ, από τον ασφυκτικό έλεγχο των χρηματοδοτήσεων και παραχωρήστε τους πλήρη οικονομική αυτοτέλεια».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ

 Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, γερμανική αποστολή αποτελούμενη από μαθητές κι εκπαιδευτικούς του Βερολίνου που επισκέπτονται την Κορινθία στα πλαίσια Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος.

          Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο και του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Commenius.  Υπό το σχέδιο σχολικών συμπράξεων, στη συγκεκριμένη περίπτωση, της Επαγγελματικής Σχολής Κιάτου με Επαγγελματικό Λύκειο του Βερολίνου, τόσο οι Έλληνες, όσο και οι Γερμανοί μαθητές κλήθηκαν να παρουσιάσουν χειροκατασκευές με θέμα «Πάνας και Τράγος», έργα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία που θα εκτεθούν την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις αποθήκες ΑΣΟ, στην παραλία του Κιάτου. Το Κέντρο Νέων Κορινθίας στήριξε το πρόγραμμα αυτό και υπήρξε ο εμπνευστής της συνεργασίας ύστερα από επίσκεψη Γερμανών εκπαιδευτικών το Μάρτιο του 2010 στην Κορινθία, με ευθύνη του.

          Ο κ. Δέδες κατά τη συνάντησή του με την ομάδα που επισκέφτηκε το νομό μας και παρουσία του κ. Π. Πούλου, εκπροσώπου του Κέντρου Νέων Κορίνθου, παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της Κορινθίας σε ιστορικό, γεωγραφικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο και ενθάρρυνε τέτοιου είδους δράσεις που ενισχύουν την Ευρωπαϊκή συνεργασία και την ομαδική αλληλεγγύη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις εκπαιδευτικές δράσεις των δύο χωρών και στους τρόπους με τους οποίους νέα άτομα μπορούν να εκπαιδεύονται σε διαφορετικούς πολιτισμούς αφομοιώνοντας βασικά στοιχεία της κουλτούρας τους.

          Αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και στο Βερολίνο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Αγανακτισμένοι κατά της κρίσης σήμερα σε Σύνταγμα, Λευκό Πύργο, Πάτρα και άλλες 31 πόλεις



Διαδήλώσεις στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, στο Σύνταγμα. στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, και σε άλλες 31 ελληνικές πόλεις διοργανώνουν την Τετάρτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, bloggers και χρήστες του διαδικτύου, ακολουθώντας το παράδειγμα των νέων της Ισπανίας, για να δηλώσουν αυθόρμητα και ειρηνικά την αγανάκτησή τους κατά της κρίσης χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες, όπως υπογραμμίζουν σε σελίδες που έχουν φτιάξει στο Facebook. Ο τίτλος της σελίδας για τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη είναι  «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ», και η διεύθυνσή της www.facebook.com/event.php?eid=206334352736094
Ο τίτλος της αντίστοιχης σελίδας για το Σύνταγμα είναι «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ», και για τη διεύθυνσή της πατήστε εδώ.
Ο τίτλος της σελίδας για την Πάτρα είναι «Patras Greek Revolution», και η διεύθυνσή  της είναι http://www.facebook.com/event.php?eid=211318218901137
Το www.eklogika.gr στηρίζει και συμμετέχει στις διαδηλώσεις αγανάκτησης κατά της κρίσης.
Το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ", γράφουν στη σελίδα της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.
«Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο», υπογραμμίζουν. «Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.
Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο».
Είναι φανερό ότι οι bloggers που πήραν τη σχετική πρωτοβουλία κάνουν ότι μπορούν αφενός για να διαφυλάξουν το ακομμάτιστο της πρωτοβουλίας τους, για να αποφύγουν κάθε προσπάθεια καπελώματος από κόμματα και οργανώσεις αλλά και για να διατυπώσουν με ειρηνικό αλλά ηχηρό τρόπο την αγανάκτησή τους.

«Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας», επισημαίνουν σε διευκρινιστική δήλωση που δημοσιοποίησαν στην ίδια σελίδα στο Facebook. «Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά. Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.
Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα».

Οι διαχειριστές της σελίδας δηλώνουν ότι δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) έφτασαν τους 19.
Την ώρα που γράφτηκε αυτό το θέμα (το βράδυ της Τρίτης) το μήνυμα της αυθόρμητης συγκέντρωσης στον Λευκό Πύργο είχε φτάσει σε 113000 άτομα από τα οποία σύμφωνα με online πληροφόρηση της σελίδας είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν 11400 άτομα, 4137 άτομα είχαν απαντήσει ότι ίσως πάρουν μέρος, 4516 είχαν απαντήσει ότι δεν θα δώσουν το παρών, ενώ 93619 άτομα δεν είχαν απαντήσει ακόμη.
Στις 10 το πρωί της Τετάρτης το μήνυμα της αυθόρμητης συγκέντρωσης στον Λευκό Πύργο είχε φτάσει σε πάνω από 160000 άτομα από τα οποία σύμφωνα με online πληροφόρηση της σελίδας είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν 18507 άτομα (Στις 12.30 μμ 20067 άτομα), 6407 άτομα είχαν απαντήσει ότι ίσως πάρουν μέρος, 7184 είχαν απαντήσει ότι δεν θα δώσουν το παρών, ενώ 129917 άτομα δεν είχαν απαντήσει ακόμη.
Τα αντίστοιχα νούμερα για την Πάτρα (το βράδυ της Τρίτης ) ήταν 30000 περίπου άτομα στα οποία στάλθηκε το μήνυμα, 3373 είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν, 1173, ίσως και 1587 όχι.
Στις 10 το πρωί είχαν ενημερωθεί 38000 άτομα, 4879 είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν (στις 12.30μμ 5248 άτομα), 1513, ίσως και 2017 όχι.
Στη σελίδα για τη διαδήλωση του Συντάγματος 5327 χρήστες είχαν δηλώσει ότι τους αρέσει το βράδυ της Τρίτης , στις 10 το πρωί είχαν φτάσει τους 21403, στις 12.30μμ 24550.
Εν τω μεταξύ και νέες πόλεις προστίθενται στο κίνημα των αγανακτισμένων και διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Όλες οι πόλεις που θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις; αγανακτισμένων κατά τις κρίσης είναι: ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ , ΑΡΤΑ, ΒΟΛΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΛΑΡΙΣΑ, ΚΟΖΑΝΗ, KEΡΚΥΡΑ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΧΙΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΣΗΤΕΙΑ, ΣΑΜΟΣ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΡΟΔΟΣ, ΛΑΜΙΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΕΡΡΕΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΞΑΝΘΗ, ΧΑΝΙΑ, ΠΥΡΓΟΣ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΣΥΡΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟ, ΦΛΩΡΙΝΑ,
Δείτε στο google maps όλες τις πλατείες συγκεντρώσεων Αγανακτισμένων κατά τςη κρίσης
http://www.stumbleupon.com/su/3lfH4F/maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&t=h&msa=0&msid=212817676416621586771.0004a40c920e1ff81f11a&ll=38.548165%2C25.466309&spn=7.884452%2C17.402344&z=6

Για να δείτε όλα τα links πατήστε στον σύνδεσμο του θέματος http://www.eklogika.gr/news/4906

«Λεφτά υπάρχουν», αλλά ως τις… 14 Ιουλίου! Κάθε «γιατρός» και μια γνώμη μπροστά στον ετοιμοθάνατο ασθενή

Της ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

Το έργο «Το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου της συναίνεσης» παίχτηκε χθες στην υπό κατάρρευση χώρα, με τους υπουργούς να ανακοινώνουν σε όλους τους τόνους πως «λεφτά έχουμε», αλλά… ως τις 14 Ιουλίου – ημέρα της Γαλλικής Επανάστασης και της Πτώσης της Βαστίλης, οπότε έπιασε δουλειά η… γκιλοτίνα.
Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων – πλην Παπαρήγα που δεν πήγε και πλην Δημαρά που δεν εκλήθη – κύλησαν σύμφωνα με το… πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων στις δύσκολες στιγμές, αλλά οι πολιτικοί αρχηγοί επανέλαβαν και κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου, όλα όσα διακήρυσσαν σε όλους τους τόνους πριν από τα (μάταια, όπως επιβεβαιώθηκε) ραντεβού.

Για το Κίνημα του Ναυτικού: Τότε ξέραμε τον εχθρό μας…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μέρες σαν κι’ αυτές, μέρες που η ανάγκη για εθνική ενότητα βαφτίστηκε «συναίνεση», μέρες που η ανάγκη για εθνική ομοψυχία ευτελίστηκε, καταλήγοντας σε μια προσπάθεια «να τα βρουν» πέντε άνθρωποι μεταξύ τους, μέρες που η χώρα έβαλε πωλητήριο και βγήκε στη δημοπρασία της ντροπής, νιώθεις πως δεν έχει απομείνει κάτι για να γιορτάσεις.

Και ξαφνικά, από το βάθος των χρόνων προβάλλει μια επέτειος – άλλη μια επέτειος για το ντροπιασμένο Έθνος – και κοντοστέκεσαι. Νομίζεις πως έχεις τελειώσει με τις μαγιάτικες μνήμες και επετείους – Ποντιακή Γενοκτονία, ενσωμάτωση της Επτανήσου, δολοφονία Λαμπράκη, θάνατος Παναγούλη…

Αλλά όχι. Υπάρχει κάτι ακόμη. Κάτι ακόμη για να κάνει το ταπεινωμένο Έθνος να βγάλει το κεφάλι από τις ερημιές.

Απόψε στις οκτώ, θα είμαστε εκεί. Θα ξαναδούμε το «Βέλος». Το αντιτορπιλικό της ανταρσίας κατά της δικτατορίας. Το σύμβολο της Αντίστασης. Του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα είμαστε εκεί, στην τελετή του ΓΕΝ και του Συνδέσμου Α/Τ «Βέλος», με Πρόεδρο τον πρωτεργάτη του Κινήματος, επίτιμο αρχηγό ΓΕΝ, ναύαρχο Νίκο Παππά.

25 Μαΐου 1973. 38 χρόνια από τότε. Από το Κίνημα του Ναυτικού.

Από το διάγγελμα:

38 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΜΑΣ- Οι φαύλοι έγιναν τιμητές

Γράφει ο Τάκης Χατζηπέρος

Έχουν ήδη περάσει 38 χρόνια από την ημέρα, που τελείως αυθόρμητα, πήραμε την μεγάλη απόφαση ν’ αντισταθούμε στο τότε τυραννικό καθεστώς που είχε βάλει στον «γύψο» τη χώρα όπου γεννήθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και να ακολουθήσουμε τον Κυβερνήτη μας Νίκο Παππά στην εξορία.

Η ανταρσία του Α/Τ ΒΕΛΟΣ ήταν μια από τις κορυφαίες αντιδικτατορικές ενέργειες και μοναδική στα Νατοϊκά χρονικά.

Το κτύπημα στην χούντα των επίορκων, ξενόδουλων Συνταγματαρχών ήταν μεγάλο, γιατί είχε παγκόσμια απήχηση .

Γιατί απεδείχθη περίτρανα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ήταν όλες «μαζί» τους, όπως ισχυρίζοντο.

Ανάλογη βέβαια ήταν κι η αντίδραση της ξενόδουλης χούντας.

Μετά τις πρώτες σπασμωδικές ανακοινώσεις περί οπερέτας»  κτλ. άρχισαν να συνειδητοποιούν την σοβαρότητα της κίνησης η οποία τους ανάγκασε, λόγω της διεθνούς κατακραυγής, ν' ανοίξουν τις φυλακές, να κλείσουν τα ξερονήσια, να δώσουν αμνηστία στις χιλιάδες των πολιτικών κρατουμένων, να κάνουν το ψευτοδημοψήφισμα, να «διώξουν» τη βασιλεία και να δώσουν μια δημοκρατική επίφαση στο αυταρχικό καθεστώς με τον Μαρκεζίνη κτλ.

Βέβαια, η ανταρσία του Α/Τ Βέλος δεν είχε την ανάλογη αξιολόγηση και προβολή όπως άλλες αντιδικτατορικές ενέργειες, πιστεύω όμως ότι η Ιστορία θα της δώσει τη θέση που της πρέπει...

Όταν παίρναμε  την απόφαση για να συμβάλουμε κι εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις, στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι κάποια μέρα θα φτάναμε στην τραγική κατάσταση που μας έχουν οδηγήσει  σήμερα.

Μας ήταν, όπως και στον καθένα Έλληνα Δημοκράτη Πατριώτη, αδιανόητο ότι θαρχόταν κάποια μέρα που θα χάναμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ μας, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας και την ΕΘΝΙΚΗ μας ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ , από τα τραγικά λάθη τις παραλήψεις και αλόγιστη, ληστρική θα την χαρακτήριζα, διαχείριση του δημόσιου πλούτου.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η πιο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ χώρα της Ευρώπης έχει φτάσει ένα βήμα πριν από την καταστροφή, χωρίς ελπίδα κι όραμα, χωρίς προοπτική, χωρίς αύριο για την νεολαία και τις γενιές που θάρθουν.

Και το πιο τραγικό είναι ότι αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ, γίνονται  τιμητές κι έχουν το θράσος να βγαίνουν και να μας συμβουλεύουν πώς θα βγούμε από το τέλμα που μας οδήγησαν. Αντί να ζητήσουν ειλικρινά συγνώμη, να φέρουν τα λεφτά πίσω και να εξαφανισθούν από προσώπου ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ!

--Ο Τάκης Χατζηπέρος έλαβε μέρος στην Ανταρσία του Βέλους ως σημαιοφόρος και σήμερα είναι ναύαρχος ε.α
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Μ.Αγγελάκας : « H Eλλάδα που αντιστέκεται »

Image


Άρθρο του Μανώλη Αγγελάκα,
Γραμματέα Οργανωτικού Νέας Δημοκρατίας,
Πρώην Ευρωβουλευτή,
στο "ΠΑΡΟΝ της Κυριακής", στις 22 Μαΐου 2011


Επιστρέφοντας πρόσφατα από ταξίδι στη Γερμανία συλλογιζόμουν πώς άλλαξαν
τα πράγματα  για τη χώρα μας μέσα σε λίγα  χρόνια . Γιατί ,από την αισιοδοξία που
μας έδινε η συμμετοχή μας  στη μεγάλη οικογένεια  των τετρακοσίων ενενήντα
εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών πέσαμε στη σημερινή κατάθλιψη και την
αντιμετώπιση μας ως το «μαύρο πρόβατο » της Ευρώπης ; Ποια ήταν τα λάθη τα
δικά μας και σε ποιο βαθμό μας βοήθησαν και οι εταίροι μας να  φθάσουμε ως
εδώ ;

Ο γάμος του πρίγκιπα με ποδήλατο ….(ΒΙΝΤΕΟ)

Παράκρουση έχουν πάθει στην Αγγλία …με το γάμο του William και ανάμεσα σε αυτούς ο δήμαρχος του Λονδίνου που έκανε ένα βίντεο με καρτούν τους μελλόνυμφους να κάνουν ποδήλατο και τον ίδιο να τους χαιρετά πάνω σε ενα ποδήλατο ….

podilatakias.gr

Τέλος το ποδήλατο για τον Αμυρά στην ΕΡΤ

Ένα από τα αγαπημένα του «π» (με τα οποία κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας), το ποδήλατο, αναγκάζεται να εγκαταλείψει ο Γιώργος Αμυράς. Το όνομα του… Βαρόνο Φον Ντράις –ουσιαστικά δηλαδή του ίδιου του παρουσιαστή ο οποίος εμφανιζόταν μεταμφιεσμένος με κράνος και στολή ποδηλάτη- εξαφανίστηκε από το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ για την εκπομπή «Ποδήλατο παντού» που θα προβληθεί την Κυριακή.
Μετά τις αντιδράσεις για την διπλοθεσία του δημοσιογράφου, και μάλιστα σε εκπομπή εξωτερικής παραγωγής, ο Γιώργος Αμυράς αποχωρεί από το «Ποδήλατο παντού» όπου είχε αναλάβει ρόλο αρχισυντάκτη και… καμουφλαρισμένου συμπαρουσιαστή. Στο εξής, αναλαμβάνει την εκπομπή σόλο η Μαρίνα Τζόκα.
 Επιτέλους, κατάλαβαν στην ΕΡΤ πόσο γελοίο είναι να μεταμφιέζεις έναν παρουσιαστή για να καλύψεις το γεγονός ότι είναι διπλοθεσίτης και μάλιστα σε εξωτερική παραγωγή;
Πηγή: REAL.GR

podilatakias.gr

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Ανδρέας Ψαράκος -ΠΟΔΗΛΑΤΑ 1985 - 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανδρέας Ψαράκος -ΠΟΔΗΛΑΤΑ 1985 - 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 
8.30  μ.μ.
 
Το ποδήλατο έχει την τιμητική του στη νέα, έκτη ατομική έκθεση του Ανδρέα Ψαράκου, που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου από τις 3 Ιουνίου. Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει ζωγραφικά έργα και μικρογλυπτά, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα ποδήλατα.

Ο θεατής θα κάνει μέσα από τα έργα της έκθεσης ένα ταξίδι στο χρόνο, θα αναγνωρίσει στα έργα του καλλιτέχνη το δικό του ποδήλατο των παιδικών και εφηβικών χρόνων, άλλοτε στολισμένο και χρωματισμένο να ταξιδεύει τα όνειρα και άλλοτε απλό και μοναχικό παρατημένο σε ένα τοίχο, στο χωριό, στο λιβάδι στο δρόμο με χαραγμένες επάνω του ατελείωτες στιγμές φυγής και απόδρασης. 

Για το έργο του καλλιτέχνη η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχοινά αναφέρει: «Για τον Ανδρέα Ψαράκο δεν υπάρχουν στη ζωγραφική δεδομένα. Με το εξασκημένο κι αισθαντικό του βλέμμα και το συναιρετικά ελεύθερο του σχέδιο, επιλέγει κι αναμορφώνει ορισμένα στοιχεία από την εγγύτερη του καθημερινότητα, μεταβάλλοντας τα υποβλητικά σε τοπία εσωτερικής ενατένισης.

Η αμεσότητα  να συλλαμβάνει και να μεταποιεί εικαστικά, χαρακτηρίζει τα έργα του ταλαντούχου όσο και ευρηματικού ζωγράφου. Το σχέδιο επικεντρώνεται στα καίρια και απέριττα στοιχεία των αντικειμένων ή των καταστάσεων της καθημερινότητας, μιας καθημερινότητας από την οποία ο Ανδρέας Ψαράκος αντλεί εναύσματα, οικοδομεί στη συνέχεια ένα δομούμενο μικρόκοσμο γεμάτο αντιθετικές ισορροπίες χρωμάτων και υποβόσκουσες  εντάσεις. Μέσα από την αφαιρετική χειρονομιακή και εξπρεσιονιστική  γραφή του εμφανίζονται αντικείμενα που φέρνουν στο προσκήνιο ενδιάθετες δυνάμεις».
Το ζήτημα είναι η αθωότητα και όπως λέει και ο Μπέκετ  «το ποδήλατο είναι μέγα καλό και πρώτο. Αλλά μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο αν χρησιμοποιηθεί κακώς». Σε ότι αφορά τα μικρογλυπτά η  αφαιρετική τεχνική   προσδίδει  δύναμη  στην κατασκευή,  αφήνει το χρώμα να πρωταγωνιστεί και την αλήθεια να φωτίζει.

Κατά την ιστορικό τέχνης Ελευθερία Διαμαντοπούλου «τα ποδήλατα του Ανδρέα Ψαράκου,  με την επιμονή του στο ίδιο θέμα, πέρα από αφετηρία πειραματισμών με το χρώμα και το φως, δηλώνει την ανάγκη του ανθρώπου για έλεγχο του κόσμου του -εσωτερικού ή εξωτερικού- και επιβολή του πάνω σε αυτόν. Αποτελεί για τον δημιουργό μια καθησυχαστική αναδημιουργία μιας μετρήσιμης μνήμης μέσω ενός εικαστικού σύμπαντος, που ορίζεται όσο ένας τροχός από τον άλλο. Μαζί του νοιώθουμε αποστασιοποιημένοι και κυρίαρχοι ενός ελεγχόμενου σύμπαντος. Το ποδήλατο με το γαλάζιο και μπλε φόντο ναρκοθετεί αυτή την ναρκισσική ασφάλεια. Εισβάλλοντας στον χώρο που πατούμε μας προσκαλεί και προκαλεί να διανύσουμε μαζί σαν αναβάτες νοεροί τη συνάντησή μας με το απρόσμενο χάος. Παίζοντας σε λεπτή ισορροπία μεταξύ μνήμης και ονείρου μάς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να το ερμηνεύσουμε διπλά.»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Ανδρέας Ψαράκος γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας. Άρχισε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον Βρασίδα Βλαχόπουλο. Σπούδασε στην Σχολή Βακαλό με δασκάλους τον Βαγγέλη Δημητρέα και τον Γιάννη Βαλαβανίδη. Φοίτησε στην Γερμανική Σχολή Γραφικών Σπουδών και με κρατική υποτροφία το πρόγραμμα μελέτης των φυτικών χρωμάτων ( Κρήτης ) ενώ φιλοτεχνεί αφίσες μεγάλων διαστάσεων για θεατρικές παραστάσεις. Έργα του σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2008 συνεργάζεται με την Καπόπουλος Fine Arts.

Διάρκεια έκθεσης έως 24  Ιουνίου 2011 
Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου
Κολοκοτρώνη 4, Κόρινθος
Τηλ.: 27410 – 20120

Ολοκληρώθηκε η γενική απογραφή

NAFTEMPORIKI.GR
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, αργά χθες το βράδυ, η διαδικασία της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, η οποία ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας. Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ανά την επικράτεια, ικανοποίηση επικρατεί στην ΕΛΣΤΑΤ, για την εξέλιξη της διαδικασίας, ενώ όσοι πολίτες δεν κατάφεραν να απογραφούν, μπορούν να απευθυνθούν από σήμερα και μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα, στα κατά τόπους γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
«Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, οι κάτοικοι της χώρας, στην πλειονότητά τους, συνεργάστηκαν άψογα με τους απογραφείς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, μετά το τέλος της διαδικασίας απογραφής, και πρόσθεσε: «Η ΕΛΣΤΑΤ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους κατοίκους της χώρας, που άνοιξαν την πόρτα τους και βοήθησαν με τη συνεργασία τους στην καταγραφή του πληθυσμού και στη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων».
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, είτε λόγω ελλείψεων στις τάξεις των απογραφέων, είτε λόγω της άρνησης μερίδας πολιτών, ο κ. Γεωργίου επισήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε σημαντική μεταστροφή του κλίματος, αναφέροντας: «Ειδικά τις τρεις τελευταίες ημέρες, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην ανταπόκριση του κόσμου». Σημείωσε, δε, ότι: «Ηταν πάρα πολλοί αυτοί, που έρχονταν στα γραφεία μας, ή τηλεφωνούσαν, και ζητούσαν να απογραφούν, γεγονός που βοήθησε σημαντικά το έργο των απογραφέων».
Για όσους δεν πρόλαβαν να απογραφούν, ο κ. Γεωργίου διευκρίνισε ότι "εάν για οποιονδήποτε λόγο κάποιοι πολίτες δεν έχουν απογραφεί, μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, από σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου, μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο της γενικής απογραφής, που αντιστοιχεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και να απογραφούν εκεί, αλλά όχι με κατ' οίκον επίσκεψη».
Η χώρα είναι χωρισμένη σε 94 εποπτείες, σε κάθε μία από τις οποίες λειτουργεί ένα ή και περισσότερα από τα 110 γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, στα οποία μπορούν να απευθυνθούν όσοι πολίτες επιθυμούν να απογραφούν.
Από χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ έχουν αναρτηθεί τα κατά τόπους γραφεία, ενώ πληροφορίες δίνονται και από τους 35 τηλεφωνητές της ΕΛΣΤΑΤ.
Τα πρώτα βασικά αποτελέσματα της απογραφής αναμένονται τον Ιούνιο και θα αναφέρονται στον μόνιμο πληθυσμό ανά δημοτική ενότητα της χώρας, καθώς και στην κατανομή των απογραφέντων ανά φύλο.
Οι συγκεντρωτικοί ανωνυμοποιημένοι στατιστικοί πίνακες αναμένεται να παρουσιαστούν σε ενάμιση χρόνο.
Ο κ. Γεωργίου, πάντως, ευχαρίστησε θερμά «όλους όσοι βοήθησαν με τη συνεργασία τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η γενική απογραφή», αλλά ιδιαιτέρως τους 53.000 απογραφείς, τους 13.000 τομεάρχες και τα 700 στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, «που εργάστηκαν σκληρά και θα συνεχίσουν να εργάζονται, για την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού, για τη χώρα, έργου».
Πληροφορίες για τα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, για όσους επιθυμούν να απογραφούν μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, υπάρχουν στον ιστότοπο: http://www.apografi2011.gr/ , καθώς και στα τηλέφωνα 213 135 2138-40
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ