Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Άκαρπη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – Όχι Παπανδρέου σε εκλογές



«Προχωρώ μόνος μου χωρίς εκλογές. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Φράση που σηματοδοτεί και την πλήρη αποτυχία των συνομιλιών. Απορρίφθηκε από την αντιπολίτευση -πλην ΛΑΟΣ- και η οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας  ή κυβέρνηση τεχνοκρατών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, πηγές της Προεδρίας διαπίστωναν ότι «υπήρξαν σημεία σύγκλισης»,  ότι «το κλίμα στη συνάντηση ήταν πολύ καλό» και ότι δεν ετέθη θέμα εκλογών ή δημοψηφίσματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κ.Παπούλιας, απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς, υπογράμμισε ότι «η παρούσα στιγμή είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και είναι σημαντικό να συνεννοηθούμε» και εκτίμησε ότι «υπάρχει το περιθώριο σύγκλισης σε σημαντικά θέματα».

Ο κ. Παπούλιας φέρεται επίσης να ζήτησε να διασφαλισθεί η κοινωνική συνοχή και να προστατευθούν οι οικονομικά αδύναμοι.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών χωρίς κανένα νέο δεδομένο, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς και ξεκαθάρισε ότι η ευθύνη για την μη ανεύρεση κοινού τόπου βαρύνει την κυβέρνηση . «Κάποιοι έβαλαν τις καρέκλες τους πάνω από την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης. Για άσκηση ιδεολογικής τρομοκρατίας στο λαό «τύπου Μπιν Λάντεν» έκανε λόγο η Γ.Γ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα. Για συνεργασία ενάντια στο λαό μίλησε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας και ζήτησε εκλογές.
Αναμένονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού  από το Μέγαρο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της σύσκεψης και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Στο μεταξύ, από τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον κ. Παπούλια, φέρεται να δήλωσε  «ανοικτός σε όλα» και ότι δεν τους κάλεσε για να  εκβιάσει με εκλογές, αλλά αντιθέτως να ζητήσει τη συναίνεση τους, προκειμένου να βελτιωθεί το πολιτικό κλίμα και να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στους δανειστές και στις αγορές. Υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά το 2013.
Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να πρότεινε τη συγκρότηση μίας κυβέρνησης με συμμετοχή υπερκομματικών προσώπων σε καίριες θέσεις. Θέση που διατύπωσε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητώντας κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τεχνοκράτες. Η πρόταση απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

eklogika.gr

Κωνσταντινούπολη ! Η Πόλη των πόλεων, η μεταξύ των δύο κόσμων Ανατολής και Δύσης ευρισκόμενη…

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Κωνσταντινούπολη ! Η Πόλη των πόλεων, η μεταξύ των δύο κόσμων Ανατολής και Δύσης ευρισκόμενη…

Ένα Μιράζ πάνω από την Αγία Σοφία !

Ποιός  παλαιός Άγιος, καί ποιός διορατικός προφήτης θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι πάνω από την ένδοξη αυτή Εκκλησιά θα ερχόταν εποχή πού θα πετούσαν σιδερένιες μηχανές σκίζοντας με τρομερό βρόντο τον αέρα;





"…. Οι Ελληνες μόλις διέτρεξε η φήμη πως έπεσε η Πόλη, άλλοι άρχισαν να τρέχουν προς το λιμάνι στα πλοία των Βενετσιάνων και των Γενοβέζων και καθώς ορμούσαν πολλοί πάνω στα πλοία βιαστικά και με ακαταστασία χάνονταν, γιατί βούλιαζαν τα πλοία. 

Και έγινε εκείνο που συνήθως γίνεται σε τέτοιες καταστάσεις. Με θόρυβο, φωνές και χωρίς καμιά τάξη έτρεχαν να σωθεί ο καθένας μέσα σε σύγχυση…

…. Ένα μεγάλο πλήθος άνδρες και γυναίκες, που όλο και μεγάλωνε από τους κυνηγημένους, στράφηκε προς τον πιο μεγάλο ναό της Πόλης, που ονομάζεται Αγια Σοφιά. 

Μαζεύτηκαν εδώ άνδρες, γυναίκες και παιδιά…

ΠΡΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

   Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της Ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα. Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.

Σύσκεψη της Γραμματείας των ΠΕ Πελοποννήσου και συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος




26 Μαΐου 2011
Στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Γραμματείας των Περιφερειακών Ενοτήτων του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 στις 19.00, ενώ στις 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια του συνδυασμού στην Κόρινθο. Λεπτομέρειες για την ώρα και το χώρο που θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση
Γραφείο Τύπου
Νέα Πελοπόννησος 

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Έχουμε προτείνει ένα διαφορετικό σχέδιο από την αποδεδειγμένα λανθασμένη κυβερνητική συνταγή. Το οποίο στηρίζεται, όχι σε περισσότερους φόρους, αλλά σε λιγότερους. Για να δουλέψει η Οικονομία. Μόνο τότε θα αρχίσουν να παράγονται έσοδα για τους πολίτες, αλλά και για το κράτος. Μόνο τότε θα υπάρξει Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Πρόκειται για το Ζάππειο-ΙΙ, που το παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πριν τρεις εβδομάδες…
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να ενσωματώσει στο κυβερνητικό Σχέδιο μέρος από τις προτάσεις του Σχεδίου μας, χωρίς, όμως, το πιο σημαντικό, που είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Επισημάναμε ότι, χωρίς μείωση των φόρων, όλο το υπόλοιπο χάνει σε αποτελεσματικότητα και δεν πετυχαίνει την Επανεκκίνηση της Οικονομίας.
Προτείναμε την πιο ισχυρή βάση για συναίνεση: τη συναίνεση για επαναδιαπράγματευση των όρων του Μνημονίου. Με έμφαση το ξαναλέω: στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τα υπόλοιπα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Σε συνδυασμό πάντα με τη μείωση της σπατάλης και τις αποκρατικοποιήσεις.
Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν έχει διάθεση για συναίνεση σε επαναδιαπραγμάτευση. Άλλωστε, δεν είχε διαπραγματευθεί το Μνημόνιο ούτε στην αρχή.
Ο κ. Παπανδρέου, μας είπε ότι συζητάει το φορολογικό, μόνον… αν πειστεί η Τρόικα! Του απάντησα ότι πρέπει να συμφωνήσουμε μεταξύ μας πρώτα. Κι ύστερα να πάμε να διαπραγματευθούμε με την Τρόικα!
Δεν ήταν, λοιπόν, η δική μας διαφωνία ως τώρα που οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο. Και, ασφαλώς, ακόμα κι αν εμείς συμφωνούσαμε από δω και στο εξής στην ίδια αποτυχημένη συνταγή, δεν θα άλλαζε τίποτε.
Μετά από μια εβδομάδα καλλιεργούμενης στρατηγικής φόβου, ο Πρωθυπουργός ζήτησε σύνοδο πολιτικών αρχηγών, χωρίς να υπάρχει κανένα καινούργιο στοιχείο και ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο.
Γιατί το μόνο που αξίζει να συζητήσουμε πια είναι πως θα επαναδιαπραγματευθούμε τους όρους του Μνημονίου.
Δεν προσυπογράφουμε μια πολιτική που ισοπεδώνει την Οικονομία και διαλύει την Κοινωνία.
Δεν προσυπογράφουμε μια Πολιτική που αποκλίνει όλο και περισσότερο από τους στόχους που θέτει.
Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς που ακυρώνουν το νόημα και το περιεχόμενο της Δημοκρατίας μας.
Τι αξία θα είχε να συμφωνούσαμε εμείς με κάτι που διαλύει την Ελληνική Οικονομία;
Διέξοδος για την Ελλάδα υπάρχει: Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, για να αναπνεύσει η Ελληνική Οικονομία και να βγούμε από την κρίση.

Μήπως η χώρα κυβερνάται από Ταλιμπάν;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά τι θα πει αυτό; Τι θα πει «έχουμε λεφτά μέχρι τις 14 Ιουλίου»; Συμφωνούν επ’ αυτού όλοι όσοι έχουν παραμείνει στο προσκήνιο του δημόσιου βίου της χώρας για πάνω από πέντε (άντε δέκα) χρόνια;

Και παρ’ όλα αυτά εκστομίζουν την συγκεκριμένη φράση απλώς σαν απειλή; Του τύπου «κάντε ό, τι καταλαβαίνετε, το μαγαζί κλείνει»;

Και δεν ντρέπονται να παρουσιάζονται μπροστά στον κόσμο; Μετά από τέσσερα (πέντε αν βάλουμε και την πρώτη ενίσχυση-δώρο) κοινοτικά πλαίσια στήριξης;

Και επιμένουν ότι μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης, ενώ το πρόβλημα είναι οι ίδιοι;