Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Συγκέντρωση των ΄Αγανακτισμένων΄ στο Ξυλόκαστρο

Με αφορμή την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας, είναι ανάγκη οι πολίτες να αφυπνιστούμε και να σπάσουμε τη σιωπή μας. Δημιουργήσαμε την "Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης" και καλούμε τους συμπολίτες μας σε ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση στην κεντρική πλατεία Ξυλοκάστρου την Τετάρτη 1-6-2011 στις 7 το απόγευμα. Έχει έλθει η ώρα που πρέπει να ακουστεί η φωνή μας, έχει έλθει η ώρα που πρέπει την υπόθεση της ζωής μας και το μέλλον μας να το πάρουμε εμείς, στα χέρια μας. Για την καλύτερη προετοιμασία της συγκέντρωσης, οργανώνουμε ανοιχτή προσυγκέντρωση στο ανοιχτό θέατρο "Βασίλης Γεωργιάδης ", την Κυριακή 29-5-2011 στις 7 το απόγευμα.


Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης


 

Συναντήσεις χωρίς ατζέντα και απειλές αλά... Ιράκ - Ο χρόνος τελειώνει!

 
 
Τησ Σοφίας Βούλτεψη
 
Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Όπως ήταν αναμενόμενο. Και όπως πάντα συμβαίνει όταν αναζητούνται λύσεις προβλημάτων χωρίς να έχει προσδιοριστεί το πρόβλημα και χωρίς να έχουν όλοι συμφωνήσει σχετικά με το ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα.

Όπως πριν από μερικές μέρες, κατά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, έτσι και κατά την μαραθώνια, 3,5 ωρών, σύσκεψη υπό την προεδρία του κ. Κάρολου Παπούλια, η πολιτική κατάσταση στη χώρα παρέμεινε στάσιμη και βαλτωμένη.

Δεν θέλουν να μάθει ο λαός πού πήγαν τα λεφτά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Χρειαζόμαστε περισσότερο πειστικές απαντήσεις σχετικά με τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε στη Βουλή (από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ) η πρόταση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την σύσταση ad hoc κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει τις συνθήκες υπό τις οποίες δημιουργήθηκε το θηριώδες και προδοτικό χρέος των 340 δις ευρώ.

Προήλθε από κακοδιαχείριση, από διασπάθιση δημοσίου χρήματος, από λοβιτούρες και μίζες που επιβάρυναν τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγόραζε η χώρα, από υπέρογκους τόκους, από προείσπραξη εσόδων του δημοσίου (με τις ανάλογες προμήθειες);

Είναι όλο νόμιμο ή μήπως υπάρχει ένα μέρος που είναι παράνομο, άκυρο και επαχθές;