Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΞΑΝΑ...

Απόψε ήταν ακόμα καλύτερα και ουσιαστικότερα. Οι καχυποψίες πολλών ξεπεράστηκαν και ο βηματισμός ξεκίνησε. Ακούστηκαν πολλές νέες φωνές, ο Γιάννης Ρασούλης και ο Γιώργος Αραπάκης με τις κιθάρες τους, είπαν τραγουδιστά τα μηνύματα της συγκέντρωσης και ο προβολέας έδειχνε ζωντανά το Σύνταγμα. Ραντεβού την άλλη Κυριακή 12/6/2011, εν αναμονή του πανελλαδικού καλέσματος για την πλατεία Συντάγματος.

 

Ένατος σερί τίτλος για τον Παναθηναϊκό και καραγκιοζιλίκι στο τέλος

Τη δύναμη της έδρας του εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε του Ολυμπιακού με 101-94 και έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για ένατη συνεχόμενη φορά. Το παιχνίδι είχε τρομερή ένταση, απίστευτο ανταγωνισμό και τον Διαμαντίδη εκτός μάχης από το 2' ! Με τον ηγέτη τους καθηλωμένο, οι "πράσινοι" κατάφεραν να πάνε το ματς μέχρι την παράταση, όπου ήταν πιο αποφασιστικοί και έφτασαν  στη νίκη χάρη σε ένα σερί 9-0. Το παιχνίδι είχε άγρια ομορφιά με σκληρές μάχες και πολλή ένταση από παίκτες, προπονητές και φυσικά το "φίλαθλο" κοινό που για μία ακομα φορά δόξασε τη χώρα μας. Στην εξέλιξη του σκορ υπήρχαν τρομακτικές εναλλαγές με τις ομάδες να ανταλλάσουν μικρά σερί και, ενίοτε, να προσφέρουν υψηλής ποιότητας θέαμα. Οι παίκτες απεελυθέρωσαν τρομερή ενέργεια σε υπεροχα καρφώματα και τάπες και το παιχνίδι κρίθηκε στη δύναμη και το πάθος όπου ο Παναθηναϊκός είχε τα πρωτεία. Σε επίπεδο "καλλιγραφίας" ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, μοιράζοντας σωστότερα την μπάλα, γεγονός που του έδωσε το καταπληκτικό του εντός παιδιάς ποσοστό (59% στα δίποντα, 43% στα τρίποντα), όμως έχασε το παιχνίδι στις κατοχές. Οι "πράσινοι" αγωνίστηκαν με λύσσα, δάγκωσαν στα επιθετικά ριμπάουντ (16-3), και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν πολύ περισσότερες επιθέσεις. Ως προς το σκορ τη δουλειά έκανε το 87% στις βολές (33/38) - πολύ πίσω ο Ολυμπιακός - αλλά και τα τρίποντα-μαχαιριές του Φώτση που ήταν ο πλέον καθοριστικός παίκτης του παρκέ. Μεγάλο ματς από τον Αντώνη Φώτση (6/6 τρίποντα), που μαζί με τους Μπατίστ και Καλάθη έπαιξαν και για τον Μήτσο. Από πλευράς φιλοξενούμενων κορυφαίος ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης Τριάμισι δευτερόλεπτα πριν το τέλος το εθνικό μας καραγκιοζιλίκι βγήκε ξανά πανηγυρικά με τον κόσμο να εισβάλλει στο παρκέ, χωρίς να έχει τελειώσει το ματς. Χρειάστηκαν επίμονες προσπάθειες για να τους βγάλουν έξω οι άνθρωποι των γηπεδούχων, ενώ όταν επιτέλους παίχτηκαν αυτά τα δευτερόλεπτα, μετά τη λήξη του 4ου τελικού, μερικοί λεβέντες των «πράσινων» μπήκαν στο παρκέ και παρά την παρέμβαση του Διαμαντίδη και άλλων παικτών του Παναθηναϊκού , πρόλαβαν να χτυπήσουν τον Ματ Νίλσεν, τον Ζόραν Έρτσεγκ, τον Γιάννη Μπουρούση, τον Κώστα Παπανικολάου, τον Βασίλη Σπανούλη αλλά και τον Βαγγέλη Αγγέλου που μετά το περιστατικό ήταν φανερά εκνευρισμένος και τόνισε οτι οι αστυνομικές αρχές είχαν διαβεβαιώσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα... Ο βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς μάλιστα αποχώρησε από το γήπεδο με μαυρισμένο μάτι (!), ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης δέχτηκε κλωτσιά από φίλαθλο του Παναθηναϊκού όπως καταγγέλουν οι «ερυθρόλευκοι».
Ευτυχώς η σειρά τελείωσε και θα περάσουμε μερικούς μήνες χωρίς τέτοιες ασχήμιες.
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 41-39, 60-61, 83-83 (καν. διάρκεια), 101-94 (παράταση).
Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 5, Περπέρογλου, Μπατίστ 22, Φώτσης 22, Σάτο 9, Νίκολας 9, Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης, Βουγιούκας 6, Καλάθης 16, Καϊμακόγλου 11
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7, Λούκας 2, Σπανούλης 18, Πρίντεζης 11, Μπουρούσης 16, Κέσελ, Πελεκάνος 5, Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 9, Γλυνιαδάκης 4, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 8

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - Να τελειώσουμε και τα λέμε...


Στη διαβεβαίωση οτι έχει εξασφαλίσει όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη νομιμότητά της, προχώρησε η ΠΑΕ Παναχαϊκή. Με ανακοίνωση που εξέδωσε μάλιστα έκανε σαφές πως ο Αλέξης Κούγιας θα τοποθετηθεί για όλα και θα κινηθεί νομικά, αφότου τελειώσει η υπόθεση.
"Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι έχει εξασφαλίσει όλες τις έγγραφες αποδείξεις από τράπεζες και από βεβαιώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή πληροφορήθηκε τόσο δημοσιεύματα στην Πάτρα όσο και την δήλωση του Κώστα Μακρή και δηλώνει ότι σε αυτό το στάδιο δεν θα τοποθετηθεί αφού εκείνο που προέχει είναι η δικαίωση της ομάδας. Μετά την δικαίωση της ομάδας η ΠΑΕ Παναχαϊκή και ο πρόεδρος της θα τοποθετηθούν τόσο νομικά όσο και ηθικά
".

Επίσης ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ Fm και υποστήριξε ότι:
«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή, τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2009 δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ σε κανέναν όσον αφορά στα τρέχοντα. Όσον αφορά στα παρελθόντα χρέη έχουμε προβεί σε ρυθμίσεις που προκαταβάλουμε. Σαν «κεραυνός εν αιθρία» βρέθηκε ένα πιστοποιητικό που δεν ήταν νόμιμο στο φάκελό μας και αφορά φορολογική ενημερότητα για παρελθόντα χρέη. Ένα χαρτί που έστειλε ο λογιστής. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν 17 χρόνια στον Πανηλειακό, ενώ ήταν στην Παναχαϊκή για 3 χρόνια επί Μακρή. Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, εγώ το μόνο που κάνω είναι να ασχολούμαι με τις πληρωμές. Δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι είναι πλαστό εάν δεν το δούμε. Εμάς δεν μας έχει καλέσει κανείς επίσημα. Ο διοικητής της εφορίας της Πάτρας μου γνωστοποίησε το γεγονός, αμέσως μόλις ενημέρωσε η ΕΠΟ».

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - Τέλος τα μεγάλα συμβόλαια

Ο ισχυρός άντρας του Παναιγιαλείου, Γιάννης Παπαπέτρου, σε δηλώσεις του τόνισε ότι θα σταματήσουν τα μεγάλα συμβόλαια, ενώ στην ουσία είπε ότι έχει ήδη συμφωνήσει με προπονητή:
 "Έχουμε εισήγηση από τον νέο τεχνικό (σ.σ. τον Νίκο Κουρμπανά)για το ποιους θέλει να κρατήσει και για τους υπόλοιπους προσπαθούμε να βρούμε μία φόρμουλα για να αποχωρήσουν με μείωση 50%-60% για να αποφύγουμε τις προσφυγές. Τέλος τα μεγάλα συμβόλαια και οι προκαταβολές για τις οποίες 'ματώσαμε΄ την περσινή σεζόν Έγινε τεράστιο λάθος και αισιοδοξούμε να μείνουμε στην κατηγορία. Ακόμη και στην Δ' εθνική η διοίκηση θα είναι εδώ».

Πιό κοντα στην Δ' Εθνική ο Πανηλειακός

Για απόψε το βράδυ (20.00) ,στο Λάτσειο Δημοτικό Πύργου, είναι προγραμματισμένη η τρίτη και πιο καθοριστική Γενική Συνέλευση του Πανηλειακού, όπου θα συζητηθεί το μέλλον της ομάδας του Πύργου στην κατηγορία. Εάν και σήμερα  δεν υπάρξει απόφαση και δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιον επιχειρηματία, τότε το σενάριο που λέει ότι ο Πανηλειακός θα αγωνίζεται στη Δʼ Εθνική από τη νέα σεζόν δεν είναι μακρινό

Μήνυμα Βασίλη Λεβέντη προς αγανακτισμ​ένους πολίτες (video). Να κάψουν τα πτυχία τους όσοι οικονομολό​γοι μιλούν για αναδιάρθρω​ση


Σε αυτό το video ο πρόεδρος της ένωσης κεντρώων εκφράζει την άποψη του για τους αγανακτισμένους πολίτες που κατακλύζουν τις πλατείες όλης της Ελλάδας αναφέρει τις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.
Προτείνει άμεση παραίτηση του Γ.Παπανδρέου και σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον κ.Λουκά Παπαδήμο. Κατακεραυνώνει όσους οικονομολόγους μιλούν για αναδιάρθρωση. Τους προτρέπει "να κάψουν τα πτυχία τους όσοι οικονομολόγοι μιλούν για αναδιάρθρωση. Αν έχουν πράγματι πτυχία και δεν είναι χασάπηδες" "Παπανδρέου και Σαμαράς δεν θέλουν σοβαρούς δίπλα τους, θέλουν λιβανιστήρια. Που τον βρήκε ο Σαμαράς αυτόν τον Μηταράκη ; " Δείτε το VIDEO

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ: "Το Μνημόνιο, αντισυνταγ​ματική σύμβαση κατοχής

"Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας διοργάνωσε χθές εκδήλωση με θέμα «Οι Συμβάσεις Δανεισμού (Μνημόνιο) και η υποθήκευση της Ελλάδος».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στηναίθουσα Τελετών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Μέγαρο της Ιονίου Ακαδημίας.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών."


το βίντεο :




Πηγή: http://enaigeira.blogspot.com/2011/06/blog-post_8706.html

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων απέκτησε... iPad!

Γνωστός λάτρης της τεχνολογίας και δεινός "γκατζετάκιας" ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει πλεόν στη συλλογή του κι ένα iPad!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας αγαπάει την τεχνολογία και χρησιμοποιεί με ευχέρεια ηλεκτρονικό υπολογιστή, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, laptop και Blackberry.
Οι ιερείς και οι επίτροποι του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, που εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής στην ομώνυμη συνοικία του Αιγίου, του έκαναν το ιδανικό δώρο, ενα iPad!
Το σύγχρονο εργαλείο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.filodimos.gr, δόθηκε στον κ. Αμβρόσιο κατά το εορταστικό τραπέζι για τα εγκαίνια του ναού, που δόθηκε στην αίθουσα "Μαργαρίτα" του ξενοδοχείου TELIS. Βεβαίως, ο Σεβασμιώτατος το καταχάρηκε το δώρο του αλλά χάρηκε διπλά, όταν το άνοιξε και βρήκε στο background της οθόνης...τη φωτογραφία του Ιερού Ναού!
Καλορίζικο!

Άλλα… κόλπα στο Ξυλόκαστρο!!! Στις σοβαρές καταγγελίες ο Α. Κλαδούχος δεν απαντάει!


ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Στις 26 Μαΐου ο πρώην δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Δ. Σκούρας ανέφερε μεταξύ άλλων στην Korinthian news: «Το έργο από το ξενοδοχείο Καιανή Ακτή μέχρι το ξενοδοχείο Φαντίρα κοντεύει να τελειώσει αν και έχει καθυστερήσει πάρα πολύ να γίνει. Το κόστος του έργου τελικά είναι διπλάσιο από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί. Το έργο είναι αμφιβόλου απόδοσης και αισθητικής και εκτός των άλλων προκύπτουν παράπλευρες δυσμενείς επιπτώσεις στα καταστήματα της παραλίας και του εμπορικού κέντρου. Με το έργο αυτό κόπηκαν περίπου 300 θέσεις παρκινγκ χωρίς να βρεθεί από την δημοτική αρχή ανάλογος χώρος για την στάθμευση των οχημάτων. Εν ολίγοις μιλάμε για αποθέωση της ερασιτεχνικής κατασπατάλης διαχείρισης δημοτικών πόρων».
Αυτά ανέφερε ο κ. Σκούρας και από τη δημοτική αρχή του κ. Κλαδούχου καμία απάντηση! Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον δήμαρχο κ. Κλαδούχο αλλά δεν κατέστη εφικτό! Εκτός και αν ο δήμαρχος αποδέχεται όλα αυτά που λέει ο κ. Σκούρας!!! Εδώ γίνονται σοβαρές καταγγελίες από την μειοψηφία και από την δημοτική αρχή δεν ακούγεται τίποτα! Στα σοβαρά θέματα και τις σοβαρές καταγγελίες η δημοτική αρχή του κ. Κλαδούχου και ο δήμαρχος δεν απαντούν! Όπως και όσα είχαν ακουστεί παλαιότερα με την υπόθεση του τουριστικού περιπτέρου (την γνωρίζετε όλοι την ιστορία). Παρά τις καταγγελίες, ειδικά όταν έφτασαν στο σημείο να γκρεμίσουν τις παράνομες κατασκευές, από την δημοτική αρχή…. σιγή ιχθύος!

http://korinthiannews.gr/