Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​Ο ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΦΙΓΙΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, με το Γάλλο Πρωθυπουργό κ. Φρανσουά Φιγιόν, στο Πρωθυπουργικό μέγαρο στο Παρίσι.
            Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:
           
            «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Γάλλο Πρωθυπουργό θέματα που αφορούν -αυτή την εποχή- τις δύο χώρες, αλλά και την Ευρώπη.
            Εξέφρασα τις θέσεις μας για την Οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα.
Παρέθεσα τα στοιχεία που δείχνουν ότι η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και εξήγησα τη δική μας εναλλακτική πρόταση.
Επίσης, διατύπωσα την άποψή μας για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, ώστε να βγούμε μια ώρα νωρίτερα από αυτό.
 Είχα την ευκαιρία να τονίσω, για μιαν ακόμα φορά, ότι συμφωνούμε μεν απολύτως με το στόχο μείωσης του ελλείμματος και αποκλιμάκωσης του χρέους, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς επανεκκίνηση και ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας. Και προς την κατεύθυνση αυτή ανέφερα στο Γάλλο πρωθυπουργό ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο  να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για επενδύσεις στην Ελλάδα. Όμως, όλα αυτά απαιτούν μια άλλη πολιτική. Ο φίλος κ. Φιγιόν άκουσε με προσοχή τις θέσεις μας.
            Συζητήσαμε, επίσης, την κατάσταση σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, συμφωνώντας στην ανάγκη αναβίωσης της πρωτοβουλίας “Ένωση για την Μεσόγειο”, στόχο στον οποίο η Γαλλία και η Ελλάδα μπορούν να έχουν πολύ σημαντική συμβολή και μεγάλα περιθώρια συνεργασίας.
            Έθεσα, επίσης, το καυτό πρόβλημα που λέγεται λαθρομετανάστευση με δύο κύρια αιτήματα: την ανάληψη κοινής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας ώστε να υπάρξει επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους και την αναθεώρηση της Συμφωνίας Δουβλίνο-ΙΙ, ώστε να μοιραστούν επιτέλους, τα βάρη από τη λαθρομετανάστευση πιο δίκαια ανάμεσα στις χώρες μέλη της Ένωσης. Στο σημείο αυτό επισήμανα και το ρόλο της Τουρκίας, η οποία, όχι μόνον αρνείται να εφαρμόσει τις συμφωνίες επαναπροώθησης λαρθομεταναστών, αλλά εξακολουθεί να τους προωθεί προς το ευρωπαϊκό έδαφος, αυτό της Ελλάδας.
Μιλήσαμε, επίσης, με τον κ. Φιγιόν για τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα. Πολύ σημαντικό ότι στην Κοινή Αγροτική πολιτική και τις εξελίξεις μετά το 2013 είμαστε σύμμαχοι – με κοινές θέσεις – με τη Γαλλία.  
            Συνεχίζω, αύριο στις Βρυξέλλες, τις συναντήσεις μου με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος μου πάντα είναι να αναδείξω ότι η πολιτική της συνεχούς ύφεσης δεν βοηθά την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση. Και ότι, αντίθετα, η συνέχιση αυτής της λαθεμένης πολιτικής, βαθαίνει την κρίση, διαλύει τη μεσαία τάξη, τραυματίζει την κοινωνία μας και δημιουργεί αισθήματα απόγνωσης σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό». 

Κίνημα "Αγανακτισμένων" Πολιτικών

Ι. Γιάνναρος .... Αλήθεια έχουμε όντως χάσει την ψυχή μας ή βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο αναζήτησης αξιών πολιτικής


Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ 

Έπεσε στην αντίληψη μου μια πρόσφατη συνέντευξη της βουλευτού Κορινθίας κας Κ. Φαρμάκη, σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό των Αθηνών και άκουσα προσεκτικά την τοποθέτηση της για τον Μ. Θεοδωράκη, τις πρωτοβουλίες του και την πρόσφατη ομιλία του στα Προπύλαια. Ομολογουμένως εξεπλάγην από τις απόψεις και τις αναφορές της βουλευτού για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη μας, τις οποίες και δεν θέλω καθόλου να αναφέρω εδώ, και αμέσως το μυαλό μου γύρισε στο πρόσφατο παρελθόν και σε μια ιστορία που βίωσα και για την οποία έχω προσωπική άποψη.

Πριν από κάποια χρόνια ένας φίλος ξυλοκαστρίτης μου είχε γνωρίσει την τότε μηχανικό – πολιτευτή κα Κ. Φαρμάκη και είχα βρεθεί σε ένα καφέ της πόλης. Μου είχε κάνει εξαιρετική εντύπωση η απλότητα της και οι αντιλήψεις της για την πολιτική, και όντως είχα πει στο φίλο μου ότι αξίζει να βοηθηθεί γιατί πρέπει στην πολιτική να υπάρχει και το νέο το διαφορετικό. Από τότε έως και σήμερα δεν την έχω ξαναδεί, ούτε παρακολουθώ την πορεία της στην βουλή, απλά υπέπεσε στην αντίληψη μου αυτό το ολιγόλεπτο βίντεο και ομολογώ σάστισα. Προσπαθούσε χθες να καταλάβω τι έχει μεσολαβήσει και από την εικόνα που είχα στο μυαλό μου πριν χρόνια, με αυτή που αντίκρισα χθες το βράδυ, τι έχει μεσολαβήσει, τι έχει συμβεί και ποιος είναι ο λόγος αυτής της ολικής μετάλλαξης ακόμα και αξιόλογων ανθρώπων.

Μέσα λοιπόν σε αυτές τις απορίες και τις αναζητήσεις, μου ήρθε στο μυαλό μου μια προσωπική μου ιστορία, για την οποία και μπορώ να τοποθετηθώ με δεδομένο ότι την γνωρίζω πολύ καλά, δεν πέφτω έξω και την οποία θα σας διηγηθώ σύντομα και περιεκτικά.

Λίγο πριν τις εκλογές του 2000 που και πάλι το πολιτικό σύστημα ταλανιζόταν, μια παρέα φίλων – ένας εκ των οποίων ήμουν και εγώ – τρώγαμε σε μια ταβέρνα των Πετραλώνων και συζητάγαμε τις πολιτικές εξελίξεις. Ένας φίλος από την παρέα, εξαιρετικός επαγγελματίας του ιδιωτικού τομέα με μεγάλες γνωριμίες και απήχηση στην Αθήνα, μας ανακοίνωσε την διάθεση και την πρόθεση του να κατέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή και μάλιστα όχι στην Αθήνα, όπου είχε και το πλεονέκτημα, αλλά στη γενέτειρα του, δηλαδή σε ένα νομό της Κεντρικής Ελλάδας. Οι φίλοι του αντιδράσαμε λέγοντας του ότι δεν ταιριάζει ο ακέραιος χαρακτήρας του και οι ευαισθησίες του με το παρόν πολιτικό σύστημα και τις στρεβλώσεις του και ότι σύντομα θα απογοητευτεί από την προσπάθεια του. Αυτός μας κοίταξε στα μάτια και με απίστευτο πάθος και διάθεση μας εξήγησε το όνειρο να προσφέρει στον τόπο του, την ανιδιοτέλεια του και να μην τα πολυλογώ όχι μόνο μας έπεισε, αλλά μας φανάτισε κιόλας και την επόμενη μέρα στρωθήκαμε στη δουλειά να τον βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και ξενύχτια ατελείωτα με σκέψεις – ιδέες, τα «πάντα όλα» που λέει και ο ποιητής.

Στις πρώτες εκλογές δεν κατόρθωσε να εκλεγεί, παρά τον εξαιρετικό του αγώνα και το άλλο πρόσωπο της πολιτικής που επιδίωξε να αναδείξει και την επομένη των εκλογών από κοινού χαράξαμε νέα πορεία, με τις ίδιες προδιαγραφές θεωρώντας ότι «ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα» και ότι οι αξίες πάντα δικαιώνονται στη ζωή, αρκεί να μην χάσεις την ψυχή σου και τα οράματα σου. Στις επόμενες εκλογές και ενώ το ΠΑΣΟΚ συνετρίβη εκλογικά, ο φίλος μας βγήκε πρώτος σε σταυρούς βουλευτής αφού ο απλός κόσμος ήρθε και επιβράβευσε το ήθος, τη διάθεση, το νεαρό σχετικά της ηλικίας και έθεσε στο περιθώριο παλαιούς βουλευτές με χρόνια εμπειριών και θητεία ετών σε υπουργικές θέσεις.

Ο αγαπητός αυτός φίλος όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταλλάχθηκε και σταδιακά υιοθέτησε όλα αυτά τα οποία απορρίπταμε και κοροϊδεύαμε, άλλαξε ο χαρακτήρας του και κυνήγησε τις πολιτικές θέσεις και την ανέλιξη, αναζητώντας στηρίγματα σε κομματικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Στην πολιτική του πορεία μπήκε σε Επιτροπές στη Βουλή, μίλησε σε πολλές συνεντεύξεις καυτηριάζοντας την αντιπολίτευση, έκανε και αυτός πύρινους – ξύλινους λόγους στη βουλή και γενικά υιοθέτησε ένα άλλο στυλ που τον αποξένωσε από τα εξαιρετικά χαρίσματα που είχε πριν γίνει βουλευτής. Λίγο αργότερα και όταν το ΠΑΣΟΚ έγινε πάλι κυβέρνηση, πέρασε και από υπουργική θέση και άλλα πολλά τα οποία και δεν θέλω να αναφέρω εδώ για να μην κουράσω, αφού θέλω να καταλήξω στην τελική μου σκέψη.

Οι φίλοι του, πρώην πλέον αφού όλοι μας έχουμε κρατήσει αποστάσεις μη αναγνωρίζοντας τον σήμερα, σε πρόσφατη μας συνάντηση αναρωτιόμασταν και συζητάγαμε τι έχει συμβεί και πως μπορεί ένας άνθρωπος με αξίες, να χάσει την ψυχή του, να μεταλλαχτεί, να γίνει επιφανειακός, να γίνει καιροσκόπος και τελικά καταλήξαμε : Θέλει μεγάλο κουράγιο και πολύ ισχυρό χαρακτήρα να μην σε μεθύσει η εξουσία, να μην σε μετατρέψει σε πειθήνιο όργανό της, να μην υποχρεωθείς να συναλλαχθείς (εννοώ μεταφορικά και με πολικούς όρους, όχι με την κυριολεξία) και να μην κάνεις εκπτώσεις στις αξίες σου και κυρίως να διατηρήσεις καθαρό μυαλό και σκέψη, ώστε υλοποιήσεις αυτό για το οποίο σε τίμησε ο απλός κόσμος απαξιώνοντας άλλους συναδέλφους σου. Εδώ λοιπόν είναι και το κυριότερο πρόβλημα αυτής της χώρας και των πολιτικών της και πολλές φορές το σύστημα που κλήθηκαν να υπηρετήσουν του υποχρεώνει να συμπεριφερθούν με αυτό τον τρόπο για να φανούν χρήσιμοι και να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Να γιατί ο κόσμος σήμερα ξύπνησε και θέλει καθαρές λύσεις, πολιτικούς που να μην έχουν χάσει την ψυχή τους, φωτεινούς ανθρώπους που θα είναι κομμάτι της κοινωνίας και όχι απόμακροι και κλεισμένοι στους τοίχους των πολιτικών γραφείων χωρίς να αφουγκράζονται τον απλό κόσμο που υποφέρει.

Θα μου πει κάποιος ωστόσο, τι μας λες ρε φίλε υπάρχουν τέτοιοι δεν υπάρχουν όλοι τους είναι για «πέταμα», όλοι τους είναι έτσι και θα απαντήσω : όχι δεν είναι όλοι έτσι, απλά οι υγιείς δυνάμεις και οι άνθρωποι που έχουν «εσωτερική ολοκλήρωση», δεν κινητοποιούνται με την ταχύτητα των καιροσκόπων, έχουν άλλους ρυθμούς και υπευθυνότητα και σκέψη. Σε αυτή τη φάση συλλογίζονται, βλέπουν τις εξελίξεις, είναι μέσα στον κόσμο, αντιπαθούν να κάνουν πομπώδεις ομιλίες εντυπωσιασμού λέγοντας «έχω άποψη», «εγώ ξέρω», «κατά την γνώμη μου….». Βλέπουν τη σοβαρότητα του προβλήματος, αναζητούν ένα σχέδιο μία λύση μέσα από την κοινωνία και όχι με τα γνωστά «καπέλα» και μένει πλέον να γίνει το κίνημα των αγανακτισμένων η «κρίσιμη μάζα» ενεργοποίησης των ευαίσθητων αντανακλαστικών τους, που είναι και η πατρίδα και ο πολιτισμός μας και η αξιοπρέπεια μας ως χώρα, όπως όμως την αντιλαμβάνεται ο μέσος έλληνας και όχι ο σύγχρονος πολιτικός.

Isthmos.gr

Γενική Συνέλευση στον Π.Α.Σ. ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Π.Α.Σ. ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (1929)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ομάδας μας στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρχαίας Κορίνθου. Σκοπός είναι η συγκέντρωση όλων όσων αγαπούν την ομάδα μας έτσι ώστε από την νέα περίοδο να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, καθώς και στο μελλοντικό πνεύμα ανάπτυξης του αθλητισμού στην περιοχή μας, με την παρουσία νέων ανθρώπων στον αθλητισμό.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ.

Ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου του Συλλόγου «ΠΑΝΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ» κ. Απόστολου Κουνέλη προς τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου κ. Αντώνη Κλαδούχο .

ΠΑΝΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1957

Μελβούρνη 24/05/2011

Προς
Τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου
κ. Αντώνη Κλαδούχο

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συλλόγου μας, θα ήθελα να σας εκφράσω την βαθειά ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες μου για την τεχνο - υλική βοήθεια που προσφέρατε ώστε να στεφτεί με επιτυχία το Φεστιβάλ σταφίδας και κρασιών που οργανώσαμε πρόσφατα εδώ στην δεύτερη πατρίδα μας.
Το οπτικοακουστικό υλικό μαζί με το Ρεθίτικο κρασί που μας στείλατε, χάρισαν αξέχαστες στιγμές στους πολυάριθμους συμπάροικους Κορινθιακής και όχι μόνο, πατριάς και θύμισαν αξέχαστες νεανικές στιγμές πίσω στη γενέτειρα πατρίδα.
Το Φεστιβάλ ( 1η χρονιά φέτος ) καθιερώθηκε στις καρδιές των συμπατριωτών μας που μας ζητούν πλέον να το καθιερώσουμε σε ετήσια βάση με παράλληλη προβολή των προϊόντων στην εδώ αγορά. Πιστεύουμε ότι με την βοήθειά σας θα το πετύχουμε.
Κ. Δήμαρχε, σας ευχαριστώ εσάς και τους συνεργάτες σας για το ενδιαφέρον που δείξατε και θα ήθελα από τώρα να σας απευθύνω πρόσκληση να παρευρεθείτε στο επόμενο Φεστιβάλ που προγραμματίζουμε.
Να είστε καλά και υγιής ώστε να μπορείτε να προσφέρετε στην τοπική αυτοδιοίκησης και στην Πατρίδα σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Σας χαιρετώ εγκάρδια

Απόστολος Κουνέλης

Πρόεδρος

«Έπεσε έξω» ο προγραμματισμός

Οι δεκάδες ομιλητές του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ «έριξαν» έξω το πρόγραμμα που υπήρχε με αποτέλεσμα να αναβληθεί για αύριο στις 5 το απόγευμα η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος και για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
newsbeast.gr

Βαριές κουβέντες στη Βουλή κατά Παπακωνσταντίνου - Κακλαμάνης: "Μια κυβέρνηση πρέπει να έχει παντελόνια για να μην πω... το άλλο!"

Β.Παπανδρέου: "'Οταν το 2009 σου είπα να πάρεις μέτρα με αντιμετώπισες σαν ούφο!"
- Καρύδης: "Οι μισοί ψηφοφόροι μας είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι μισοί στις πλατείες!" 
- Τι είπαν Νασιώκας, Κρεμαστινός, Μακρυπίδης, Πετσάλνικος, Γείτονας
- Φήμες ακόμα και για ηρωϊκή έξοδο βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος



Μπορεί να εμφανίστηκε με έντονη διάθεση αυτοκριτικής και να απολογήθηκε για τις αστοχίες, όπως είπε στην εφαρμογη των μέτρων, όμως ο υπουργός Οικονομικών δεν "έψησε" τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και εδώ και αρκετή ώρα τ΄ ακούει για τα καλά στο ΚΤΕ Οικονομικών.

Απ' όσους έχουν μιλήσει μέχρι στιγμής την πιο έντονη κριτική έχουν ασκήσει η Βάσω Παπανδρέου και ο Απόστολος Κακλαμάνης οι οποίοι είπαν σκληρές κουβέντες τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

"Οταν σε είχα επισκεφθεί στα τέλη του 2009", είπε στο πρώτο ενικό στον κ.Παπακωνσταντίνου, "και σου είχα πει να πάρεις μέτρα, με αντιμετώπισες σαν ούφο! Τι έχει κάνει για τους κερδοσκόπους; Η διαδικασία ακριβής δανειοδότησης μιας χώρας δεν οδηγεί πουθενά."
Και συνέχισε: "Αφήστε τα κόλπα του opengov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας. Το σχέδιό σας έχει κοντά πόδια."

Η κα Παπανδρέου έκλεισε την τοποθέτησή της με την εξής φράση: "'Οταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία!"

Aνάλογου ύφους ήταν και η τοποθέτηση του Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος είπε: "'Οσοι ξεγέλασαν το λαο πήγαν στο Γουδί. Αν ξεπουλήσετε βιομηχανίες και κτήματα και δημόσια περιουσία στη Θράκη να το σκεφτείτε καλά".

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ                              

Επιφανους 1
11742, Αθήνα
τηλ. 210-9214863
fax  210-9236325
e-mail: mikisthe@otenet.gr



Δ     Η    Λ     Ω     Σ     Η


            Με κάλεσαν να μιλήσω σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η απάντησή μου υπήρξε θετική. Επικοινώνησα με τον Πρύτανι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πρότεινα να πάρει μέρος και αυτός στη συγκέντρωση, πράγμα που δέχθηκε και μάλιστα με συγκίνηση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
            Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανις με … δελτίο τύπου και όχι με απ’ ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές όπως θα ήταν φυσικό αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον … ξεγέλασαν «ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης» και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει. Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα.
            Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στην Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα, επί εποχής βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στην Θεσσαλονίκη, γνώριζα το Κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις. Σήμερα όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο Δήμαρχος με τον Πρύτανι και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χτες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου.
            Εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε κείνες τις εποχές, που η Εξουσία με αντιμετώπιζε σαν πολίτη β΄ κατηγορίας.
            Η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα  που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι.
            Έτσι στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα «καταλάβω» μόνος μου τον δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας.
           
            Αθήνα,  7.6.2011



            Μίκης Θεοδωράκης

Δημοτικά σχολεία στο Ξυλόκαστρο και στο Φενεό πήραν το χρυσό στην... επιστροφή βιβλίων!

Το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα γίνει η βράβευση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου και του Δημοτικού Σχολείου Φενεού στην Κορινθία. Τα 2 σχολεία τηςΚορινθίας είναι οι νικητές του εθελοντικού προγράμματος συλλογής και επαναχρησιμοποίησης σχολικών βιβλίων, που σχεδίασε το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων.
Τα δύο σχολεία συμμετείχαν στο εθελοντικό πρόγραμμα και διακρίθηκαν, αφού συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό σχολικών βιβλίων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν την επόμενη σχολική χρονιά. Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων, να αναπτύξουν αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στη διαχείριση των δημόσιων αγαθών, να ενεργήσουν συλλογικά και να μάθουν για τον εθελοντισμό.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ



ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο πρωθυπουργός φαίνεται να προσανατολίζεται στην επιλογή κάποιου διχαστικού δημοψηφίσματος. Μάλιστα αναφέρεται ότι, παρά τις αντιδράσεις ακόμα και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, έχει δώσει σχετικές οδηγίες στον Υπουργό Εσωτερικών.
Το παράδοξο είναι ότι ενώ αρχίζει προετοιμασία αορίστως για κάποιο δημοψήφισμα δεν έχει αποφασιστεί ποιο θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί:
Δηλαδή, δεν υπάρχει κάποιο κρίσιμο ζήτημα που να οδηγεί σε μια τέτοια μεθόδευση. Αντίθετα πρώτα επιλέγεται η μεθόδευση και ύστερα αναζητείται το ερώτημα. Το κάρο μπαίνει μπροστά από το άλογο. Δεν τους ενδιαφέρει η ουσία, αλλά το επικοινωνιακό παιχνίδι της διαδικασίας. Και αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη τέχνασμα.

Όπως έχουμε πει ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα είναι διχαστικό και αποπροσανατολιστικό. Και βέβαια τα διλήμματα που κατασκευάζει η κυβέρνηση προκαλούν σύγχυση, δεν ωφελούν αλλά βλάπτουν τον Τόπο.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Πάνω στη λανθασμένη πολιτική που βλάπτει την ελληνική οικονομία πάνε να προσθέσουν και ένα δημοψήφισμα που διαιρεί τον Ελληνικό λαό.

Ελπίζουμε, όλες αυτές οι διαρροές να μείνουν σενάρια για το καλό του τόπου

Στο θέμα της συναίνεσης έχουμε απαντήσει επαρκώς.

Δεν είναι η έλλειψη συναίνεσης που εμποδίζει την κυβέρνηση να κυβερνήσει.

Αντίθετα, η κυβέρνηση προσπαθεί πίσω από τη συζήτηση αυτή να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι συνυπογραφή στο λάθος δεν πρόκειται να υπάρξει.

Άμεσος και βασικός στόχος μας είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Και θέλω να σας πω ότι στη θέση μας αυτή προσχωρούν όλο περισσότεροι.

Σας θυμίζω τις σχετικές αναφορές που έκανε σήμερα το πρωί, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μίμης Ανδρουλάκης, όπως και τις δηλώσεις που έκανε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο «Real Fm».
 

θολά δημοψηφίσματα και αγκυλωτοί σταυροί

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ο κ. Παπανδρέου πετάει κορώνες για θολά  δημοψηφίσματα, προκειμένου να αγοράσει χρόνο, για μια κυβέρνηση που εδώ και καιρό έχει τελειώσει. Ένα δημοψήφισμα πρέπει να γίνει στον τόπο και αυτό να αφορά αν η επόμενη Βουλή θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος.
 Η αναθεώρηση του Συντάγματος  και οι πολιτικές αλλαγές που θα επιφέρει,  θα αποτελέσουν μια ανατροπή στην πράξη των στρεβλώσεων και των ανεπαρκειών που  έχει επιβάλλει το πολιτικό σύστημα τα τελευταία 30 χρόνια
».  

Επίσης, δήλωσε:


«Οι αγκυλωτοί σταυροί και οι άλλες ημιφασιστικές γραφικότητες, συνιστούν φαινόμενα ενός χυδαίου και αδιέξοδου αντιευρωπαϊσμού, τον οποίο  καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το έθνος μας σήμερα, είναι να αποκοπεί η Ελλάδα από την Ευρώπη.
 Καλώ τους συμπολίτες μας που γράφουν ιστορία με την ειρηνική τους διαμαρτυρία, να προστατεύσουν οι ίδιοι την αξιοπρέπεια, το όνομα και την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας, απομονώνοντας τους αυτουργούς, αλλά και τους εκφραστές αυτών των ακροτήτων
».

«Ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκό σχέδιο "Μάρσαλ" για την ελληνική οικονομία»
Παρέμβαση Θεόδωρου Σκυλακάκη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα τολμηρότερο πρόγραμμα που θα ζητά ταχύτερη προσαρμογή, αλλά θα προσφέρει και σοβαρή αναπτυξιακή βοήθεια με τη μορφή ενός ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ. Θα είχε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Και την επιτυχία αυτή την έχουμε όλοι ανάγκη».

Και πατερναλιστικό ύφος; Τι ανοησίες είναι αυτές;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν καταλάβαμε καλά, έχουμε περάσει στο στάδιο του πατερναλισμού. Και όλοι εκείνοι που ο λαός όχι απλώς δεν τους ακούει (πλέον, διότι παλαιότερα τους άκουγε μια χαρά και τους επέτρεπε να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο), αλλά τους πετάει ό,τι βρει μπροστά του (νερά, καφέδες, ντομάτες, τζατζίκια), αποφάσισαν να… νουθετήσουν τους «Αγανακτισμένους»!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Φταίνε, βέβαια, και οι δημοσιογράφοι, αυτοί οι καινούργιοι «εχθροί του λαού», που επιμένουν να ζητούν από όσους εκτίθενται δίνοντας συνεντεύξεις, τη γνώμη τους για το Κίνημα των «Αγανακτισμένων».

Οπότε, κάτι πρέπει να πουν οι άνθρωποι. Και αρχίζουν τις νουθεσίες:

Πορεία προς το χάος με δεμένα τα χέρια - Το δείπνο σερβίρεται, αλλά οι κατσαρόλες είναι άδειες

Προσπάθεια να γίνει πιο… εύπεπτο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα κατέβαλαν χθες τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση του (άτυπου) υπουργικού συμβουλίου και στον απόηχο της μεγαλύτερης  συγκέντρωσης  που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Υπό την πίεση της «Πλατείας» - όπου οι κατσαρόλες είναι άδειες -  και για ατέλειωτες ώρες, συζητήθηκαν τα νέα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνει το Μνημόνιο 2, ενώ - αν και όλοι θεωρούν δεδομένο ότι η μεταπολίτευση οδηγείται προς το τέλος της  (όπως φέρεται ειπών ο Ευάγγελος Βενιζέλος) – προς το παρόν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εξορκίζουν τις εκλογές, αλλά και το δημοψήφισμα.

Ροκ Συναυλία στο Γυμνάσιο Δερβενίου με το συγκρότημα Pavida Somnia

Τα παιδιά του Γυμνασίου Δερβενίου σας προσκαλούν στη ροκ συναυλία που διοργανώνουν με το συγκρότημα Pavida Somnia την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 και ώρα 21:15 που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους.

Είσοδος 2€




Δημοτικό Σχολείο Ροζενών - Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2010-2011

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚH

Σ΄ ένα στέκι παλιό, σ' ένα μαγαζί,
άνθρωποι πέρασαν πολλοί και
διαφορετικοί ...
Γλέντι, διασκέδαση, χαρά,
ετούτο δεν αλλάζει.
Αλλάζει όμως ο χορός που τους διασκεδάζει.
Ρούχα, χτενίσματα, χοροί
αλλάζουν με την εποχή.
Μες στο ταξίδι αυτό της μουσικής,
έλα μαζί μας αν θέλεις και θα δεις.
Το γλέντι αυτό ποτέ δε θα ξεχάσεις
και το σφυγμό κάθε εποχής θα πιάσεις.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 στις 7 μ.μ.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

Ο αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης 112

Ένας αριθμός που πρέπει να θυμάστε σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αν βρεθείτε!

Είναι ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
  • Δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση τους Ευρωπαίους πολίτες σε περιπτώσεις που χρειαστούν βοήθεια.
  • Σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης χρειαστείτε βοήθεια όπως π.χ. ασθενοφόρου, πυροσβεστικής ή αστυνομίας καλέστε το 112.
  • Στην τηλεφωνική σας κλήση θα απαντήσει αμέσως εξειδικευμένο προσωπικό με το οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες.
  • H κλήση στο 112 από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, από τηλεφωνικό θάλαμο ή υπαίθρια τηλεφωνική συσκευή με κερματοδέκτη ή καρτοδέκτη είναι χωρίς χρέωση.
  • Ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης 112 λειτουργεί και στην Ελλάδα για να εξυπηρετεί τους Ευρωπαίους πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Θυμηθείτε: Όταν βρεθείτε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρειαστείτε ΒΟΗΘΕΙΑ... καλέστε 112.
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Το αίμα είναι ζωή - Εθελοντική Αιμοδοσία

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της ζωής» την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 από τις 09:00 μ.μ. έως τις 13:30 μ.μ. και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 από τις 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Βλασίου 20.

Καλοκαιρινή Γιορτή από Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Μάννας

 

40 Θέσεις στο Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

Με σαράντα υπαλλήλους θα ενισχυθεί ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων στο Νομό Κορινθίας.

Οι θέσεις αφορούν:
-τριάντα ΥΕ Εργάτες καθαριότητας - συνοδοί απορ/φόρου
-έξι ΔΕ Οδηγούς απορ/φόρου
-δύο ΔΕ Χειριστές μηχανημάτων (εκσκαφέα τύπου JCB)
-δύο ΔΕ Οδηγούς απορ/φόρου (με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)
Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 9 Ιουνίου 2011.
Τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 27443 60120

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ

Τις διοικητικές εξελίξεις και τις πληρωμές των οφειλομένων τους περιμένουν οι παίκτες της Κορίνθου. Μπορεί οι προπονήσεις στις περισσότερες ομάδες να έχουν σταματήσει, όμως στην ομάδα του Ισθμού συνεχίζονται έστω με μία- δύο προπονήσεις τη βδομάδα, αλλά και με κάποια φιλικά. Αυτή την εβδομάδα η «Μπάρτσα» προσπαθεί να κλείσει φιλικό τεστ, το οποίο πιθανότατα να είναι και το τελευταίο για τη φετινή σεζόν.
Από εκεί και πέρα, οι παίκτες βρίσκονται στο… ακουστικό τους, αφού περιμένουν από τη διοίκηση να τους καλέσει για να πάρουν μέρος των οφειλομένων τους


ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο λογιστής της Παναχαϊκής και ο Αλέξης Κούγιας την έκανε δεκτή, όπως γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσης.
Παράλληλα, η Πατρινή ΠΑΕ καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τους μετόχους την Πέμπτη στις 30 Ιουνίου και ώρα 19.00.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή αναφέρει:

«1) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι το ΔΣ προκηρύσσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για τις 30 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. με θέματα :

Α) Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

Β1) Αντικατάσταση μελών ΔΣ

Β2) Εκλογή νέων μελών ΔΣ

2) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Αλέξιος Κούγιας έκανε δεκτή την παραίτηση του πρώην λογιστή της ΠΑΕ από όλες τις αρμοδιότητες του».

Ένταση στη Γ.Σ.του Πανηλειακού

Δεν υπήρξε εξέλιξη στη χθεσινή, 6/06, Γενική Συνέλευση του Πανηλειακού, κατά τη διάρκεια της οποίας δημιουργήθηκε ένταση.
Στην αρχή της Γ.Σ., που έγινε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο παρουσία περίπου 150 ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν φίλοι της ομάδας, αλλά όχι φορείς της πόλης, το λόγο πήρε ο Κώστας Θεοδωρόπουλος. Ο απερχόμενος πρόεδρος τόνισε ότι δεν έχει προκύψει κάποιο ενδιαφέρον και ως εκ τούτου η συνέχεια για το σύλλογο δείχνει ζοφερή.
Εκείνη τη στιγμή ο Κώστας Ντάβαρης, ο επιχειρηματίας που είχε ενδιαφερθεί για τον Πανηλειακό, ζήτησε να μάθει περισσότερα στοιχεία για την ομάδα. Ο Θεοδωρόπουλος του μετέφερε πως αν θέλει να μάθει μπορούν να συναντηθούν οι δυο τους για να του λύσει οποιαδήποτε απορία.
Τότε επενέβη ένας φίλαθλος και δημοσιογράφος, ο οποίος είπε ότι η διοίκηση δεν θέλει να δώσει την ομάδα. Δήλωση που προκάλεσε ένταση, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η Γενική Συνέλευση.
Όταν και πάλι συνεχίστηκε, αποφασίστηκε να παρθούν αποφάσεις στη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη, που είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιουνίου. Από αυτή θα προκύψει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και σε περίπτωση που δεν συγκροτηθεί Δ.Σ. του ΤΑΠ, ο Πανηλειακός θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Δʼ Εθνικής.

Κουράστηκαν και φεύγουν απο τον Παναθηναϊκό οι Γιαννακόπουλοι

Tην πρόθεσή της οικογένειάς του να αποχωρήσει από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ,ο Παύλος Γιαννακόπουλος.
Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μπάσκετ των «πρασίνων» υπογράμμισε σχετικά
«Έχουμε κουραστεί τόσο πολύ που ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να αποχωρήσουμε από τον Παναθηναϊκό. Σαράντα χρόνια κούρασης δεν πληρώνονται με τίποτα. Αν βρούμε θα είμαστε ευτυχείς. Δεν έχει σχέση η ΠΑΕ με την ΚΑΕ. Στην ΠΑΕ υπάρχει μία μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι μία ατομική, μία οικογενειακή επιχείρηση που προσπαθούμε να διατηρήσουμε στα πλαίσια εκείνα που θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε κανονικά».
Παράλληλα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε ως απαράδεκτα τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά τον αγώνα σε βάρος παικτών του Ολυμπιακού τονίζοντας ότι
«Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα. Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΑ. Ο αθλητισμός είναι για να ενώνει τους ανθρώπους κι όχι να τους χωρίζει. Λυπάμαι που δεν το πήρα χαμπάρι για να κατέβαινα πρώτος εγώ και να γινόμουν ανθρώπινη ασπίδα. Όλοι οι αθλητές είναι το ίδιο πράγμα για μένα. Αυτά τα γεγονότα τα καυτηριάζαμε και τα καυτηριάζουμε. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μόνο αν εφαρμοστούν οι νόμοι θα λυθεί το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατό να συλλαμβάνεται οποιοσδήποτε και την επόμενη μέρα να είναι ελεύθερος. Όποιους πιάνουν, θα πρέπει να τους βάζουν 5-10 μέρες φυλακή για να τους γίνεται μάθημα».


“Αποχαιρετήστε το εφάπαξ!”

Πραγματική σφαγή του εφάπαξ των υπαλλήλων επέβαλε η τρόικα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μειώσεις που θα έρθουν σε τρία στάδια μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα μειώσουν ως και 15.000 τα χρήματα που περιμένουν μια ζωή οι υπάλληλοι.

Δεν φτάνει που υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν 28 μήνες να πάρουν τα χρήματα (χωρίς τόκο) από το εφάπαξ, τώρα επιβάλλεται ελέω νέου μνημονίου ως και περικοπή 30%.
Η αρχή των περικοπών θα γίενι απλό Σεπτέμβριο, 10% θα είναι η μείωση. Ωστόσο με την αδυναμία του Ταμείου Πρόνοιας του Δημοσίου να δώσει χρήματα αναμένεται και νέα μείωση από αρχές του 2012, άλλο ένα 10%.
Ο στόχος όμως είναι μια νέα μείωση 10% από το 2013 με στόχο στα επόμενα δύο χρόνια το Δημόσιο να πληρώσει 600 εκατομμύρια λιγότερα για εφάπαξ.
Έτσι οι περισσότεροι απ΄ όσους ήδη έχουν καταθέσει χαρτιά θα βρεθούν να χάνουν κατά μέσο όρο 5.000 ως 7.000 ευρώ από Σεπτέμβρη, σχεδόν 10.000 ευρώ όσοι πάρουν το εφάπαξ μετά τον Ιανουάριο του 2012 και περίπου 15.000 λιγότερα θα λάβουν εκείνοι που θα πάρουν εφάπαξ μετά τον Ιανουάριο του 2013.
Στόχος; Το εφάπαξ που κατά μέσο όρο κινείται σήμερα στις 50.000 ευρώ να μην ξεπερνάει από το 2013 τις 35.000.

newsit.gr

“Μπλόκο” σε μείωση αφορολόγητου και απολύσεις – 9ωρη θυελλώδης συνεδρίαση του Υπουργικού και στο βάθος... δημοψήφισμα

- Μένει στις 12.000 το αφορολόγητο για μισθωτούς συνταξιούχους, αλλά...
- Συζητείται έκτακτη εισφορά σε όλους
- Ανοιχτή η μείωση του αφορολόγητου ακίνητης περιουσίας στις 100.000
- Μετά τις 28 Ιουνίου και με 151 ψήφους το μεσοπρόθεσμο

"Είμαι έτοιμος για τις μεγάλες αλλαγές που θα προωθήσουμε, να αξιοποιήσουμε ακόμα και το θεσμό του δημοψηφίσματος, για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ή και τη γνώμη όπως προβλέπει το σημερινό μας Σύνταγμα. Για το λόγο αυτό θέλω άμεσα και από τον Υπουργό Εσωτερικών να φέρει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν να εφαρμόσουμε όταν χρειαστεί αυτή τη δημοκρατική πρόβλεψη του σημερινού Συντάγματος" δήλωσε ο Πρωθυπουργός αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Όπως αποκαλύφθηκε οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμη ανοιχτές, ωστόσο η ψήφιση που ορίζεται για τις 28 του μήνα θα γίνει με απλή πλειοψηφία και όχι με την ψήφο 180 βουλευτών.
Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, όπως τουλάχιστον περιέγραψε σε συνομιλία με δημοσιογράφους ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Αντιδράσεις και στο βάθος... νέο φορολογικό

Αυτός που ουσιαστικά δέχθηκε ερωτήσεις αλλά και τις παρατηρήσεις όλων καθ' όλη τη διάρκεια του υπουργικού ήταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Από όλους σχεδόν τους υπουργούς τέθηκε το θέμα του αφορολόγητου των μισθωτών και των συνταξιούχων. Εδώ για πρώτη φορά ο υπουργός φάνηκε ανοιχτό να παραμείνει το αφορολόγητο στις 12.000 επεσήμανε όμως ότι περιμένει προτάσεις που θα εξασφαλίσουν στο κράτος αντίστοιχα έσοδα.
Παράλληλα ακούστηκαν ενστάσεις όπωςτης αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, η πρόταση της υπουργού Εργασίας κυρίας Λούκας Κατσέλη για σύνδεση του αφορολόγητου με την τεκμαρτή κλίμακα και για συνεχή διαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα του χρέους και τη στήριξη της απασχόλησης. Η Αννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να υπάρξουν “παράθυρα” εξαίρεσης στην αναλόγία 1/10 στην πρόσληψη εκπαιδευτικών, θέμα που τέθηκε και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ η κ. Διαμαντοπούλου διατύπωσε ενστάσεις και για τις περικοπές σε επιδόματα ανέργων.

Μειώσεις φόρων το Σεπτέμβριο

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πρόθεση να φέρει τον Σεπτέμβριο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει απλοποίηση του συστήματος, μειώσεις φορολογικών συντελεστών, μειώσεις της φορολογίας των επιχειρήσεων και μειώσεις του ΦΠΑ.
Για φέτος πάντως δήλωσε ότι εφόσον δεν κατατεθεί πρόταση ισοδύναμου αποτελέσματος, σχεδιάζεται μείωση του αφορολόγητου για την επιβολή ΦΜΑΠ στις 100.000 ευρώ.
newsit.gr

Τι …έχει σειρά μετά το Παναρίτι και το Παραδείσι; «Όργιο ναρκωτικών ουσιών» στην ορεινή Κορινθία!

Η είδηση πριν λίγες μέρες για τον 42χρονο Ι.Κ από το τοπικό διαμέρισμα Παραδείσι του δήμου Σικυωνίων ο οποίος είχε «εργαστήριο» ναρκωτικών ουσιών ήταν ένα από τα θέματα τα οποία σχολιάστηκαν περισσότερο την εβδομάδα που πέρασε.
Τι άλλο θα περίμενε να δει κανείς να έχει στην κατοχή του ο 42χρονος ο οποίος όπως αναφέραμε προφυλακίστηκε κιόλας! Πριν από λίγους μήνες γράφαμε για τον μεγάλο αριθμό ναρκωτικών ουσιών που είχαν κατασχέσει οι αστυνομικοί στο Παναρίτι! Μέχρι και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ είχε επιστρατευτεί για να εντοπίζει τα δενδρύλλια χασίς! Τέτοια περίπτωση όμως όπως στο Παραδείσι δεν έχουμε συναντήσει ξανά, από ότι τουλάχιστον θυμόμαστε στην ορεινή Κορινθία! Ακόμα και οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Κορίνθου δεν πίστευαν στα μάτια τους με όλα αυτά που είχαν μπροστά τους.
Όπως μας ανέφεραν αστυνομικοί οι συλλήψεις στις ορεινές περιοχές δεν θα σταματήσουν εδώ! Ακούγεται για «όργιο» ναρκωτικών ουσιών στην ορεινή Κορινθία και από εδώ και πέρα θα …χτενίζουν αυτές τις περιοχές! Τι έγινε τελικά! Σε λίγο οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών δεν θα είναι στην …παραλία αλλά στις…. κορυφές των βουνών! Αν από ότι φαίνεται οι μεγαλέμποροι έχουν από καιρό …απλώσει τα πλοκάμια τους στην ορεινή Κορινθία! Το λέμε ξανά ότι οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για «όργιο ναρκωτικών ουσιών» σε αυτές τις περιοχές!

korinthiannews.gr

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Image

Image
Δελτίο Τύπου

Αθήνα , 5 Ιουνίου 2011


Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Οργάνωση Νέων της
Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Τομέα Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας
και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Υδροναύτες» προχώρησε στον καθαρισμό του
βυθού της περιοχής του Παλαιού Φαλήρου.

Κατερίνα Φαρμάκη εναντίον Μίκη Θεοδωράκη (video)



"... δεν ακούω αυτά που λέει ο κ. Θεοδωράκης. Ξέρω πάρα πολύ καλά τί κάνει σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Ότι παίρνει την κόρη του και μία ομάδα συνεργατών που παίζουν μπουζούκια και περιφέρονται ανά την περιφέρεια για να μαδούν κυριολεκτικά τις πρώην Νομαρχίες με εκδηλώσεις".

"... οι πολίτες θέλουν ανθρώπους που να έχουν κολλήσει ένσημα, να έχουν δουλέψει".

"... οι Έλληνες πολίτες αυτή τη στιγμή είναι δέσμιοι των οικονομικών συμφερόντων, των μεσαζόντων, των συντεχνιών".

"... και καλώ όποιον Έλληνα έχει δουλέψει και ξέρει πώς βγαίνει το μεροκάματο, να με ακούσει και αυτή τη στιγμή να μην ακούει τέτοιες φωνές (δηλ. του Μίκη Θεοδωράκη) οι οποίες τίποτε άλλο δεν προσφέρουν παρά να διχάζουν σήμερα την ελληνική κοινωνία".

"... ο Μίκης Θεοδωράκης έχει προσφέρει πάρα πολύ στον Πολιτισμό αλλά όχι στην Πολιτική".

"... αυτά που ανέφερα για τον Μίκη Θεοδωράκη δεν είναι καταγγελία, είναι η πραγματικότητα και καλώ όποιον νομίζει ότι δεν είναι έτσι να έχω τον αντίλογο".

Η Αικατερίνη Φαρμάκη - Γκέκη είναι Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κορινθίας.


(από την εκπομπή του Στέλιου Μορφίδη, Channel 9, 1 Ιουν. 2011)


Parakato.gr | Κατερίνα Φαρμάκη εναντίον Μίκη Θεοδωράκη (video) http://www.parakato.gr/2011/06/video_06.html#ixzz1OZ5GBTlM

prisma news στα τοπικά δρώμενα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο διαδίκτυο…  http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική…. και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας… Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το
πρωί με 12 το μεσημέρι.


Μετά την Κυριακάτικη επιτυχημένη συγκέντρωση «Αγανακτισμένων» και στο Ξυλόκαστρο, το Ραντεβού στην πλατεία Αγίου Βλασίου ανανεώθηκε για την Προσεχή Κυριακή στις 7 το απόγευμα. Να είμαστε και αυτή τη φορά όλοι εκεί, πιο πολλοί και πιο δυνατοί γιατί ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.


Συνεχίζονται καθημερινά οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις και θα κορυφωθούν για μια ακόμη φορά, την Κυριακή


Την Κυριακή από τις 9 το πρωί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία στα Γραφεία του, επί της Αγίου Βλασίου 20. Η αιμοδοσία θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 15 Ιουνίου από τις 4 το απόγευμα Μη λείψει κανείς


Ο Πολιτιστικός σύλλογος "ΑΠΑΝΩ ΓΙΑΛΟΣ" οργανώνει αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και δημοτικό τραγούδι με τη γνωστή τραγουδίστρια ΜΑΡΙΩ και τη ρεμπέτισσα ΠΑΝΩΡΑΙΑ, το Σάββατο στο εξοχικό κέντρο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ στην Ευρωστίνη (Ζάχολη), πληροφορίες τηλ. 6936 44 78 00 και 6977 61 35 575


Το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου διοργανώνει 3ήμερη εκδρομή στην ΑΝΔΡΟ από 27 έως 29 Ιουνίου, τιμή εκδρομής 160 €, πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής, τηλ 2743 0 28 235 Δευτέρα -Παρασκευή 8 με 2μιση το πρωί και τα απογεύματα 4 με 7μιση, Δευτέρα και Πέμπτη.


Ο Προοδευτικός σύλλογος Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» και η τοπική κοινότητα, σε συνεργασία με την +τοπία, ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας, διοργανώνουν Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με θέμα τη Συκιά Κορινθίας. Προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να προσκομίσει κάποιο εικαστικό έργο του, πίνακα, φωτογραφία, κολλάζ, γλυπτό ή όποια άλλη καλλιτεχνική δημιουργία, με θέμα την πανέμορφη Συκιά. Τελευταία ημέρα παραλαβής έργων, Τετάρτη 15 Ιουλίου, τηλ. Επικοινωνίας: 6937 336 883, 6976 895 582 και 27430 28 940
++++++++++++++
http://prismavirus.blogspot.com/

Τι πρέπει να προσέχετε όταν κολυμπάτε

Μία απλή ζάλη στη στεριά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Αντίθετα, η ίδια ζάλη μέσα στη θάλασσα μπορεί να σημαίνει … ακόμα και απώλεια της ζωής. Πολλοί πιστεύουν ότι ο πνιγμός αφορά αυτούς που δεν γνωρίζουν να κολυμπούν. Αυτό δεν είναι σωστό. Κατά κανόνα, αυτός που δεν γνωρίζει να κολυμπά δεν εκτίθεται στον κίνδυνο της κολύμβησης στα βαθιά νερά. Η κράμπα που συνήθως στη στεριά κανέναν δεν απασχολεί, στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, αποτελεί αιτία πνιγμού.
Σε ορισμένα ευαίσθητα άτομα το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει σπασμό των αγγείων της καρδιάς, που οδηγεί σε στηθάγχη, αρρυθμία, συγκοπτικά επεισόδια . Αλλά και πέραν των ειδικών περιπτώσεων, γενικότερα κάθε άρρωστος ο οποίος υποχρεούται να παίρνει φάρμακα για την πίεσή του ή την καρδιά του πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα το μπάνιο του στη θάλασσα.
Κάθε καλοκαίρι οι παραλίες κατακλύζονται από κόσμο που θέλει να απολαύσει τα θαλασσινά μπάνια. Εν τούτοις, κάθε χρόνο γνωρίζουμε ότι θα χαθούν 300-400 ζωές από πνιγμό. Οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες καλούνται να δώσουν τη μάχη. Το ερώτημα που παραμένει είναι γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες απώλειες.
Κατ’ αρχάς ο άνθρωπος, όταν κολυμπά, δεν βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον. Οτιδήποτε του συμβεί στη στεριά που να μπορεί να αναταχθεί, δεν επαναλαμβάνεται με την ίδια επιτυχία στη θάλασσα. Απλά πράγματα όπως μία ζάλη ή μία λιποθυμία μπορεί να οδηγήσουν σε πνιγμό. Ακόμα και ένας εμετός, που στη στεριά ξεπερνιέται εύκολα, στη θάλασσα μπορεί να οδηγήσει σε εισρόφηση των εμεσμάτων στους πνεύμονες με αποτέλεσμα την ασφυξία και τον θάνατο. Γι’ αυτό, δεν πρέπει κανείς να μπαίνει στη θάλασσα φαγωμένος, αμέσως μετά το φαγητό.

Γενικά, κάθε άνθρωπος που παίρνει φάρμακα και ιδιαίτερα αγγειοδιασταλτικά και διουρητικά, πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα. Τα φάρμακα αυτά προκαλούν αγγειοδιαστολή και αφαιρούν νερό από τον οργανισμό και έτσι μπορούν να οδηγήσουν σε ελάττωση της πίεσης και σε λιποθυμία με τραγικά πολλές φορές αποτελέσματα.
Τα φάρμακα αυτά παίρνουν συνήθως οι άρρωστοι που πάσχουν από υπέρταση, στεφανιαία νόσο και σακχαρώδη διαβήτη. Γι’ αυτό, οι ασθενείς αυτοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το καλοκαίρι, όταν υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες, και πολύ περισσότερο όταν κολυμπούν στη θάλασσα. Ειδικότερα, όταν κάποιος μοναχικός κολυμβητής αισθανθεί αιφνίδιο πόνο στο στήθος (στηθάγχη), είναι δυνατόν αβοήθητος να πάθει τα πάντα.
Γενικότερα, τα άτομα που πάσχουν από οποιαδήποτε καρδιοπάθεια και ιδιαίτερα αρρυθμίες πρέπει να είναι συντηρητικά. Συνιστάται να κολυμπούν σε μικρό βάθος (1-2 μέτρα) και πάντα να επιδιώκουν να υπάρχει κοντά τους ο σύντροφος, ο φίλος, ο γνωστός. Με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες ενός ανεπιθύμητου συμβάντος. Το ίδιο συνιστάται για τα άτομα της τρίτης ηλικίας όταν κολυμπούν.
Πρέπει να θεωρηθεί αξίωμα ότι όποιος πάσχει από οτιδήποτε πρέπει να συμβουλεύεται τον γιατρό του για τα καλοκαιρινά μπάνια του. Οι φαινομενικά υγιείς πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πιθανόν, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας της θάλασσας, να τους συμβούν αγγειακά επεισόδια από σπασμό των αρτηριών με αποτέλεσμα πολλές φορές να έχουμε δυσάρεστα συμβάντα.
Όμως, το καλοκαιρινό μπάνιο είναι μία μοναδική απόλαυση, την οποία θεωρητικά δεν πρέπει να στερείται κανένας. Γι’ αυτό, η σωστή ενημέρωση για τους κινδύνους σε συνδυασμό με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων αναμφισβήτητα βοηθούν ώστε ο καθένας να απολαμβάνει ακίνδυνα το μπάνιο του.
Κανένας ίσως δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από κανέναν άνθρωπο τη θάλασσα και την κολύμβηση. Γι’ αυτό, κάθε οργανωμένη Πολιτεία φροντίζει για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών με στόχο την αποφυγή των κινδύνων του μπάνιου της θάλασσας.



 http://podilatakias.gr/blog/?p=6321#ixzz1OZ0dwxwk

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΜΙΑΣ (1) ΘΕΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Πλ.Εθν.Μακαρίου
Ταχ. Κώδικας: 22100
Αρμόδιος: Β. ΤΖΑΒΕΛΛΑ
Τηλέφωνο/fax:2713-601134/601174
e-mail: politis@arcadia.gr
Τρίπολη 3 -6-2011
Αρ.Πρωτ.: 11895/3675
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΜΙΑΣ (1) ΘΕΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Έχοντας υπόψη:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θέλω να κάνω ένα σχόλιο για το προπαγανδιστικό σποτ που κυκλοφόρησε από χθες η κυβέρνηση. Θα μπορούσε κανείς να απαντήσει με ένα ερώτημα:
Σε ποιους απευθύνονται; Και
Ποιος τους πιστεύει;
-       Λένε ότι «στους 20 μήνες που πέρασαν, έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα».
Η αλήθεια είναι ότι στους 20 μήνες που πέρασαν χάθηκαν όσα κερδήθηκαν χρόνια ολόκληρα.
-       Λένε ότι «χτίζουν την Ελλάδα που θέλουμε».
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε.
Το λένε όλοι οι Έλληνες.
Το λένε οι πολίτες που διαδηλώνουν στις πλατείες.
Αμφισβητούν τις πολιτικές τους ακόμα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Συγκρούονται μεταξύ τους ακόμα και οι υπουργοί που συγκροτούν την κυβέρνηση.
-       Μιλούν για «μια χώρα που κινείται με ορμή προς τα εμπρός».
Η αλήθεια είναι ότι τίποτε δεν κινείται προς τα εμπρός.
Τα πάντα είναι σήμερα χειρότερα απ’ ό,τι πριν 20 μήνες.
Η χώρα βουλιάζει στην ύφεση.
Η αγορά πάγωσε.
Ο πληθωρισμός καλπάζει.
Η ανταγωνιστικότητα υποχωρεί.
Το ΕΣΠΑ καρκινοβατεί.
Τα μεγάλα έργα εγκαταλείπονται.
-       Μιλούν για «μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη».
Που τα βλέπουν όλα αυτά;
Στην κοινωνική κατάθλιψη;
Στις δεκάδες χιλιάδες λουκέτα;
Στις περικοπές συντάξεων και μισθών;
Στις συνεχιζόμενες φοροληστρικές επιδρομές;
Στην ανεργία που εκτοξεύτηκε στα ύψη;
Στις απολύσεις εργαζόμενων;
Στη μετανάστευση των νέων παιδιών;
Στην έξαρση της εγκληματικότητας;
Στην ανασφάλεια που νιώθουν καθημερινά οι πολίτες;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χθες, είχαμε μία πρωτόγνωρη προσέλευση κόσμου στις πλατείες όλης της χώρας και ιδιαίτερα στο Σύνταγμα. Κάποιοι, μάλιστα, κάνουν λόγο ακόμα και για 200.000 αγανακτισμένων πολιτών. Θέλω να μου πείτε εσείς, πρώτον το σχόλιό σας πως βλέπετε να εξελίσσεται αυτό το κίνημα διαμαρτυρίας των πολιτών, πως μπορεί να εκφραστεί; Και, με δεδομένο ότι όλοι αυτοί προτάσσουν την αντιμνημονιακή πολιτική, αν θεωρείτε στη Νέα Δημοκρατία πως όλοι αυτοί είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι του κόμματός σας.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θα ήταν ανοησία και αυθάδεια να πει κάποιος ότι θεωρεί εν δυνάμει ψηφοφόρους του τους πολίτες που διαδηλώνουν στις πλατείες.
Οι διαμαρτυρίες στις πλατείες δεν γίνονται από κομματικούς στρατούς, δεν γίνονται με κομματικές σημαίες, αλλά κάτω από σύμβολα που ενώνουν.
Είναι ακομμάτιστες και ακηδεμόνευτες. Και όποιος προσπαθήσει να τις καπελώσει, απλά θα αποδείξει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ότι δεν κατάλαβε τι συμβαίνει.
Αυτό, πάντως, που μπορώ να σας πω είναι ότι όλοι γνωρίζουν γιατί διαδηλώνουν καθημερινά, όλοι αυτοί οι άνθρωποι.
Είναι γιατί έχουν χάσει τη δουλειά τους.
Γιατί κλείνουν τα μαγαζιά τους.
Γιατί δεν αντέχουν τις περικοπές των μισθών και των συντάξεών τους.
Γιατί δεν αντέχουν άλλους φόρους.
Γιατί βλέπουν πως, με αυτές τις πολιτικές, δεν έχουν μέλλον τα παιδιά τους.
Είναι γιατί νοιώθουν να απειλείται, να γκρεμίζεται η αξιοπρέπειά τους.
Και, βέβαια, όλοι γνωρίζουν ότι όλα αυτά οφείλονται στη λάθος οικονομική πολιτική, στα σκληρά, τα επαχθή μέτρα του Μνημονίου.
Όπως γνωρίζουν και ποιοι είναι εκείνοι που ψήφισαν «ναι» και ποιοι ψήφισαν «όχι» στο Μνημόνιο.
Ξέρουν και ποιοι μετέτρεψαν ένα πρόβλημα ελλείμματος σε κρίση εμπιστοσύνης και τελικά σε κρίση δανεισμού, με αποτέλεσμα να έρθουν αυτά τα σκληρά μέτρα.
Ποιοι οδήγησαν τη χώρα στα αδιέξοδα με τα οποία οι ίδιοι επιχειρούν να εκβιάσουν, σήμερα, τους πολίτες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θεωρείτε δηλαδή ότι μπορεί να εκφραστεί αυτό το κίνημα μέσα από την αλλαγή μείγματος από την πολιτική τη δική σας;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Νομίζω ότι η δήλωσή μου είναι ξεκάθαρη και απαντά και στην ερώτησή σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με αφορμή την προώθηση της νέας συμφωνίας με την Τρόικα, η οποία προφανώς αυτό θα οδηγήσει σε ένα νέο Μνημόνιο, θα ήθελα να ξεκαθαρίσει η Νέα Δημοκρατία ποια ακριβώς στάση θα κρατήσει όταν θα έρθει στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ο Αντώνης Σαμαράς το έχει ξεκαθαρίσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κυβέρνηση, εδώ και τρεις – τέσσερις μήνες, μας μιλάει για τα μέτρα, για ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Φτάσαμε σε μια νέα συμφωνία ή τουλάχιστον στην πρόθεση μιας νέας συμφωνίας με την Τρόικα που περιλαμβάνει νέες δραστικές περικοπές στους μισθούς, κυρίως με τη μείωση του αφορολογήτου. Έχουμε στην ουσία περικοπές φορολογικές. Έχουμε και απολύσεις στο Δημόσιο, που φαίνεται πως είναι όρος της Τρόικας και των Βρυξελλών. Απέναντι σε όλα αυτά τα νέα μέτρα τα οποία είναι υπό προώθηση - και αφήνω το μεσοπρόθεσμο ως μεσοπρόθεσμο, γιατί δεν ξέρουμε και τι είναι αυτό το μεσοπρόθεσμο - η Νέα Δημοκρατία ποια στάση θα κρατήσε; Υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης ή δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Καταρχήν έχουμε πει ότι δεν ζητούν συναίνεση, ζητούν συνυπογραφή. Συνυπογραφή στο λάθος, συνυπογραφή στη συνέχιση ενός λάθους που βουλιάζει τη χώρα στην ύφεση.
Δεύτερον, εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη θέση: Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από αυτό.
Τρίτον, όσον αφορά τα μέτρα, έχουμε τοποθετηθεί. Σε ανακοίνωση που εκδώσαμε την Παρασκευή, αναφέρουμε ότι επιβεβαιώνεται ουσιαστικά ότι η συνταγή που ήδη εφαρμόζεται έχει αποτύχει και ότι εξαιτίας αυτής της αποτυχίας χορηγείται, με νέα δέσμη μέτρων, περισσότερη δοσολογία από το ίδιο λάθος φάρμακο. Έτσι, όμως, δεν αναζωογονείται η οικονομία, αλλά μπαίνει πιο βαθειά στην ύφεση. Αναζωογόνηση της οικονομίας μπορεί να γίνει με τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει και έχουμε αναπτύξει στο «Ζάππειο 2». Σε κάθε περίπτωση – όπως έχουμε, ήδη, πει - περιμένουμε την εξειδίκευση των μέτρων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εάν κάποιος βουλευτής της Ν.Δ. ψηφίσει επί της αρχής -γιατί απ΄ ό,τι καταλαβαίνω ο κ. Σαμαράς δεν θα ψηφίσει επί της αρχής - θα διαγραφεί;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Όταν θα έρθει η ώρα της απόφασης για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, το κόμμα θα τοποθετηθεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν πρέπει ένας βουλευτής να ξέρει τι ρίσκο παίρνει ανάλογα με τη στάση; Γιατί πρέπει να το πείτε μετά;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Δεν το λέμε μετά. Πριν θα το πούμε. Όταν έρθει το θέμα αυτό - επαναλαμβάνω- το κόμμα θα τοποθετηθεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στη διαδικασία έχει γίνει γνωστό, ότι το μεσοπρόθεσμο θα έρθει με τη μορφή ενός άρθρου και θα ψηφιστεί σε μια μέρα.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Σας θυμίζω ότι σ’ αυτό το θέμα υπάρχουν αντιδράσεις και μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ήθελα να ρωτήσω ως προς τη Νέα Δημοκρατία: Επειδή τα χρονικά περιθώρια ξεπερνάνε τη θητεία της συγκεκριμένης κυβέρνησης και πιάνει την επόμενη πιθανόν, όποια και αν είναι αυτή, η Νέα Δημοκρατία δεν θα αντιδράσει, να ζητήσει μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ή μια άλλη διαδικασία;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Όλες αυτές οι ερωτήσεις στηρίζονται σε υποθετικά σενάρια. Θα περιμένουμε να υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις και πάνω σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να ρωτήσω αν ισχύει η δήλωση του Α. Σαμαρά, που είχε κάνει πριν από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Είχε πει, τότε, στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, ότι σε κρίσιμες στιγμές, σε στιγμές που θυμίζουν μάχες και πόλεμο, όποιος δώσει τη δυνατότητα στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί αυτά που θα πει, αυτά που θα δηλώσει, αυτός που θα δώσει όπλα στον αντίπαλο, αναλαμβάνει και την ευθύνη απέναντι στην παράταξη και τη χώρα.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Όλες οι δηλώσεις του Προέδρου ισχύουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα, λοιπόν, δεν μπορεί κάποιος στη Βουλή να πάει κόντρα σε αυτό που είναι επίσημη γραμμή του κόμματος…

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Επειδή, με ρωτήσατε προηγουμένως για το θέμα κομματικής πειθαρχίας, σχετικά με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την οικονομία, είπα: όταν θα έρθει στη Βουλή και ξεκαθαριστούν όλες οι λεπτομέρειες, η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί πάνω στο θέμα αυτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός ο κ. Χατζηγάκης ζητά τη σύγκληση Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο. Και, δεν σημαίνει αυτό ότι θα το καταψηφίσει ή θα το υπερψηφίσει ο ίδιος, απλώς θέλει να υπάρξει μια ενημέρωση και μια συζήτηση επ’ αυτού. Θέλω ένα σχόλιο γι’ αυτό. Και επιπλέον τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι, αν δεν ψηφιστεί τελικά το μεσοπρόθεσμο, η χώρα πηγαίνει για χρεοκοπία;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Όσον αφορά στο θέμα του κ. Χατζηγάκη δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας – για εκείνους που ισχυρίζονται ότι, αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η χώρα πηγαίνει για χρεοκοπία – ερωτώ: Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και θα φταίει η ΝΔ για αυτό; Δεν θα φταίνε εκείνοι που οδήγησαν τα πράγματα σε ένα τέτοιο αδιέξοδο;  
Και πόσες φορές ακόμα θα τεθεί το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα;
Μπορεί να λένε «ψηφίστε το αυτό, σας αρέσει - δεν σας αρέσει, ωφελεί – δεν ωφελεί τον τόπο, δουλεύει – δεν δουλεύει, γιατί αλλιώς θα έλθει χρεοκοπία;»
Τι νόημα έχει τότε να τίθεται κάτι σε ψηφοφορία;
Τι νόημα έχει να ψηφίζουν οι βουλευτές;
Τι νόημα έχει η ίδια η Βουλή, όταν η κυβέρνηση δεν ζητά τη γνώμη των βουλευτών, αλλά μόνο την ψήφο τους, ακόμα και με το στανιό, για να νομιμοποιήσουν κάτι που έχει αποφασιστεί ερήμην τους;
Είναι ή δεν είναι εκβιασμός;
Κάτι ακόμα:
Το ίδιο ερώτημα αποτελεί ομολογία, ότι δεν μπορούν να πείσουν και προσπαθούν να εξαναγκάσουν.
Το ίδιο ερώτημα δεν βοηθά την Οικονομία.
Το ίδιο ερώτημα απαξιώνει πλήρως τη Δημοκρατία.
Είναι εκβιαστικό δίλημμα.
Και είναι ψεύτικο δίλημμα γιατί δεν λέει καν την αλήθεια:
Η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία, αν συνεχιστεί ο ίδιος λάθος δρόμος, η ίδια λάθος συνταγή.
Θυμίζω ότι πέρσι, μας έλεγαν ότι το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Τώρα που οι στόχοι δεν πιάστηκαν, τώρα που η πολιτική εκείνη απέτυχε, τώρα που αποδεικνύεται ότι είναι λάθος η συνταγή, μας λένε ότι η συνέχισή της είναι –και πάλι- μονόδρομος. Και επικαλούνται το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα. Την απειλή χρεοκοπίας και τον ισχυρισμό ότι τα κάνουν για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία.
-       Κάποιος δεν πρέπει να τους πει ότι βάζουν τη χώρα σε αδιέξοδο;
-       Κάποιος δεν πρέπει να υποδείξει άλλο δρόμο, αφού ο δρόμος που ακολουθείται ως τώρα δεν βγαίνει;
-       Κι αν δεν τα πει αυτά η Αντιπολίτευση ποιος θα τα πει;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σήμερα έχουμε 6 Ιουνίου, την Πέμπτη φέρνει το μεσοπρόθεσμο η κυβέρνηση.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ έχει μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Τι τους εμποδίζει; Γιατί, δηλαδή, τίθεται το θέμα για τη Ν.Δ. και όχι για το ΠΑΣΟΚ;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν μιλάω για τη Ν.Δ., μιλάω γενικά γιατί είστε πολιτικός και ο πολιτικός δεν απευθύνεται, ούτε λογοδοτεί στο κόμμα του. Απευθύνεται και λογοδοτεί στον ελληνικό λαό. Εγώ, λοιπόν, ρωτάω τον πολιτικό: Εάν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, η χώρα έχει μεγάλες πιθανότητες χρεοκοπίας; Ναι ή όχι;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θέση μας είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, για να βγει η χώρα από την ύφεση. Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αντιμετώπιση της ύφεσης με τις συγκεκριμένες προτάσεις του Ζαππείου ΙΙ, που οδηγούν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και έξοδο από την κρίση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε θέλω να το πείτε και εδώ για να γραφτεί  και στα πρακτικά της Ν.Δ. και στην ενημέρωση που μας δίνετε. Μιλήσατε το πρωί για το ταξίδι του κ. Σαμαρά σε σχέση με το μεσοπρόθεσμο. Απαντήσατε ότι ο κ. Σαμαράς ταξιδεύει στις Βρυξέλλες να ενημερώσει τους ευρωπαίους αξιωματούχους για τις θέσεις της Ν.Δ. και όχι για να δώσει δέσμευση ότι η Ν.Δ. - ανεξάρτητα αν το καταψηφίσει - αν έρθει στην κυβέρνηση θα το εφαρμόσει.   

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Απάντησα σε μια ερώτηση που τέθηκε με βάση έναν τίτλο που υπάρχει σήμερα στα “ΝΕΑ” και δεν ισχύει. Απάντησα με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα για μας. Στόχος μας βασικός είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από αυτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή το λέτε πάρα πολύ καιρό ως κόμμα, για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Οι κρούσεις που έχετε κάνει σε κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματικούς έχουν αποδώσει; Γιατί νομίζω ότι εδώ και ένα χρόνο που εφαρμόζεται το μνημόνιο, μιλάτε για την επαναδιαπραγμάτευσή του. Ο κ. Σαμαράς θα έχει επαφές με τους ευρωπαίους. Έχετε δει εσείς θετική ανταπόκριση από τους ευρωπαίους; Γιατί το κλίμα που μεταφέρεται από έγκριτους συναδέλφους από τις Βρυξέλλες είναι ότι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, από τον Γιούνκερ, μέχρι δεν ξέρω και εγώ τον κ. Ρομπάι είναι κάθετα αρνητικοί στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης. 

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Πέραν των σχολίων τα οποία μου λέτε και τα οποία ακούω και εγώ, υπάρχει μια πραγματικότητα. Υπάρχει η πραγματικότητα της Ιρλανδίας. Η Ιρλανδία επαναδιαπραγματεύθηκε ένα μνημόνιο το οποίο είχε ήδη υπογραφεί, σας θυμίζω. Και με βάση αυτή την επαναδιαπραγμάτευση, οι Ιρλανδοί κατόρθωσαν να κερδίσουν καταρχήν ένα βασικό πράγμα –που, για μας, είναι μέσα στις προστάσεις μας στο Ζάππειο ΙΙ και μάλιστα είναι ο βασικός άξονας του Ζαππείου ΙΙ- όσον αφορά το θέμα των φορολογικών συντελεστών. Οι Ιρλανδοί λοιπόν:
Πρώτον, πέτυχαν και κράτησαν το φορολογικό συντελεστή στο 12,5%, που για αυτούς είναι  η κινητήριος δύναμη για ανάπτυξη. Εμείς ζητάμε φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις 15%. Δεν ζητάμε το 12,5% που κράτησαν οι Ιρλανδοί. Η ίδια η τρόικα με την οποία συζητάμε και εμείς, δέχθηκε στην Ιρλανδία το 12,5%.
Δεύτερον, μείωσαν τις εργοδοτικές εισφορές και στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία.
Τρίτον, αύξησαν το κατώτατο ωρομίσθιο κατά 1 ευρώ.
Τέταρτον, στην Πορτογαλία, σας θυμίζω, δέχθηκαν να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές, κάτω από τα 1500 ευρώ. Στις δικές μας προτάσεις είναι στα 700 ευρώ. Και λάβετε υπόψη σας ότι στην Πορτογαλία ο κατώτατος μισθός είναι πολύ μικρότερος από το δικό μας, είναι 485 ευρώ.
Άρα, λοιπόν, βλέπετε ότι στην πράξη -μιλάω με γεγονότα- η τρόικα δέχθηκε, μετά από επαναδιαπραγμάτευση, συγκεκριμένα πράγματα πολλά από τα οποία είναι βασικοί άξονες των προτάσεών μας στο Ζάππειο ΙΙ. Άρα εάν πας σε επαναδιαπραγμάτευση, εάν πιστέψεις και δεν πας με μισή καρδιά, όπως σας έχω ξαναπεί, αν πας να διαπραγματευτείς και το πιστεύεις αυτό, η πράξη αποδεικνύει –κι έχουμε τα παραδείγματα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας- ότι μπορείς να πετύχεις.   

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εάν ζητηθεί από τον πρόεδρο της Ν.Δ. -όπως λένε οι πληροφορίες από τους συνάδελφους στην Ευρώπη- να δεσμευθεί ότι στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση θα υλοποιήσει το μεσοπρόθεσμο και ότι δεν γίνεται επαναδιαπραγμάτευση, θα το δεχθεί αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ.; 

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Για μας, το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης είναι βασικός άξονας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όμως ο επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος της Πορτογαλίας δήλωσε σαφώς ότι θα κάνει τα πάντα για να τιμήσει τις δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές του.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ:  Μιλάτε για τα χρήματα που έχουν πάρει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το μνημόνιο προφανώς όχι για τα χρήματα και τις δεσμεύσεις απέναντι δανειστές του. Στα οποία δεν περιλαμβάνονται μόνο αυτά τα χρήματα είναι και το πακέτο που συνοδεύει το δάνειο. Δηλαδή η διαφορά θα είναι να υπάρξει κεντροδεξιά εφαρμογή του Μνημονίου;   

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει θέμα κεντροδεξιάς εφαρμογής του Μνημονίου. Σας θυμίζω το παράδειγμα που ανέφερε στην ομιλία του στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του κόμματος, για το τι είχε γράψει, τι είχε πει ο καθηγητής κ. Αδαμάντιος Πεπελάσης: Ότι υπέγραψαν με κλειστά τα μάτια. Δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση, δεν υπήρξε κανένα αίτημα από μέρους μας. Αυτό έχει οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα. Η λάθος συνταγή δεν βγαίνει και το βλέπουμε καθημερινά. Το βλέπουμε στην ύφεση, στα ποσοστά της ανεργίας, στην ανάπτυξη, στον πληθωρισμό. Δεν υπάρχει κανένα νούμερο που να έχουν πέσει μέσα. Στη διαπίστωση ότι αυτή η συνταγή δεν βγαίνει, στην άποψη, δηλαδή, που επί μήνες φωνάζει η Ν.Δ., προσχωρούν, εντός και εκτός συνόρων, παρά πολλοί πρώην υποστηρικτές του Μνημονίου και της πολιτικής του. Για μας, λοιπόν, βασικό είναι -για αυτό και το τονίζω- το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης. Και ανέφερα, σε σχετική ερώτηση, ότι είναι κάτι που έχει δεχθεί η τρόικα αλλού. Σας ανέφερα παραδείγματα από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, μείωση εργοδοτικών εισφορών, όχι οριζόντιες περικοπές. Όλα αυτά ισχύουν εκεί…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όποτε, δηλαδή, αυτό που  μας λέτε είναι στην πράξη το εξής: Αυτό το πράγμα δεν βγαίνει, το μνημόνιο δεν βγαίνει, η πολιτική δεν βγαίνει κτλ. Παρόλα αυτά εσείς λέτε στην κυβέρνηση να κυβερνήσει και να εφαρμόσει αυτή την πολιτική, παρόλο ότι εσείς διαφωνείτε . Δεν την εμποδίζετε.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Έχω πει το εξής: Ότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται δημόσια ότι ουσιαστικά δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, λόγω της έλλειψης συναίνεσης. Τους απαντούμε ότι, πίσω από την «έλλειψη συναίνεσης» προσπαθούν να κρύψουν την αναποτελεσματικότητά τους και την ανικανότητά τους να εφαρμόσουν την πολιτική τους. Γιατί, που τους έχουμε εμποδίσει εμείς να εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα; Άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχουν. Στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, τόσους μήνες, τι τους έχει εμποδίσει; Είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις που ακόμα δεν έχουν γίνει. Άρα η Ν.Δ. που τους εμποδίζει; Πίσω από την «έλλειψη συναίνεσης» κρύβουν την αδυναμία, την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητά τους. Αυτό έχουμε πει.
Από εκεί και πέρα λέμε:
Πρώτον: δεν υπάρχει θέμα συναίνεσης στο λάθος. Για αυτό και έχουμε πει ότι οι προτάσεις μας στο Ζάππειο πρέπει να εφαρμοστούν, όχι με το «σύστημα κουρελού», πάρτε δυο μέτρα από εδώ, βάλτε τα με άλλα δυο μέτρα από κει για να φτιάξουμε ένα πράγμα, κάτι τέτοιο δεν δίνει λύσεις. Πρέπει να υπάρξουν χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, για συγκεκριμένους λόγους, για να πέσουν χρήματα στην αγορά και να έρθει ανάπτυξη.
Δεύτερον: να υπάρξουν μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Παράδειγμα οι προτάσεις που καταθέσαμε για το θέμα της οικοδομής.
Τρίτον: να υπάρξει βέβαια και περιορισμός της σπατάλης στον κρατικό τομέα. Και βέβαια όλα αυτά να ενισχυθούν με τις αποκρατικοποιήσεις, για να μπορέσει να ενισχυθεί το ταμείο. Με συγκεκριμένες προτάσεις πάλι.
Στον ΟΠΑΠ λέμε «όχι».
Στο θέμα της ΔΕΗ υπάρχει μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη πρόταση. Και σας λέω, ξανά, αυτό που είπα στην αρχή: Δεν ζητούν συναίνεση. Συνυπογραφή στο λάθος, ζητούν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συναίνεση στο λάθος δεν δίνετε, αλλά παρόλα αυτά λέτε «συνεχίστε να κυβερνάτε εσείς».

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Για το θέμα των πρόωρων εκλογών έχουμε τοποθετηθεί. Τώρα, κάποιος με ρώτησε για τις αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για την τοποθέτηση ξένων επιτρόπων στα υπουργεία και έχω δει και μια κυβερνητική ανακοίνωση, δεν είναι του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Καταρχήν εγώ άκουσα υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να σχολιάζουν το θέμα των ξένων επιτρόπων στα υπουργεία. Σας θυμίζω, ότι ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, είπε το Σάββατο στο “MEGA”, ότι «δεν πρόκειται να δεχθεί έναν μπάστακα έξω από το γραφείο του, που θα του λέει τι να υπογράφει και τι όχι». Σας θυμίζω, επίσης, ότι είναι ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος  Γερουλάνος, που είπε, χθες στη “ΝΕΤ”, ότι κανένας υπουργός δεν θα δεχθεί επίτροπο στο υπουργείο του.
Και η απορία μου είναι: Μήπως τελικά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε πρώτα να απευθυνθεί στα στελέχη της για το θέμα αυτό;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή αναφερθήκατε και πριν για το μεσοπρόθεσμο, ότι ουσιαστικά είναι εκβιασμός και προς τους βουλευτές, αλλά και προς την κοινωνία, δεν θεωρείτε ότι η κυβερνητική ανακοίνωση, αυτό που έγινε χθες προς τα Μέσα, είναι ένας έμμεσος εκβιασμός να τη στηρίξουν; 

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θέλω να επαναλάβω –γιατί το θεωρώ σημαντικό- ότι άκουσα για ξένους επιτρόπους σε σχόλια υπουργών. Άκουσα τον κ. Σκανδαλίδη να λέει «δεν θα δεχτώ μπάστακα έξω από το υπουργείο μου» και τον κ. Γερουλάνο να λέει ότι «εγώ δεν νομίζω ότι κανένας υπουργός θα δεχθεί επίτροπο στο υπουργείο του». Άρα, λοιπόν, οι παραινέσεις αυτές της χθεσινής κυβερνητικής ανακοίνωσης, καταρχήν θα έπρεπε να απευθύνονται στα στελέχη της κυβέρνησης. Οι τοποθετήσεις αυτές των υπουργών, αλλά και οι τοποθετήσεις άλλων βουλευτών ή στελεχών του κυβερνώντος κόμματος για το θέμα των ξένων επιτρόπων -δεν είναι μόνο οι δύο που σας ανέφερα- δείχνουν την εικόνα της κυβέρνησης. Δείχνουν το σκορποχώρι που σας έχω πει τόσο καιρό. Δείχνουν ότι δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους. Είναι ξεκάθαρο αυτό.      

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν είναι μια απειλή της κυβέρνησης προς τα Μέσα Ενημέρωσης, όταν λέει ότι αν χρεοκοπήσουμε, θα χρεοκοπήσετε και εσείς; 

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Είναι σαφές αυτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επικαλεστήκατε την Ιρλανδία και τη μείωση φορολογικών συντελεστών. Το Σάββατο, αν θυμάμαι καλά, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, σε συνέντευξη Τύπου, είπαν ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί δεν θα έχει άμεσα αποτελέσματα.    

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Κανένα πρόγραμμα από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί δεν φέρνει άμεσα αποτελέσματα. Βλέπουμε, όμως, ότι η πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο δεν φέρνει θετικά αποτελέσματα. Και όχι μόνο δεν έχει αποδώσει καρπούς, αλλά αντίθετα, όπως σας είπα, σε όλα έχει πέσει έξω. Δεν υπάρχει ένας δείκτης στον οποίο να έχουν πέσει μέσα. Εμείς, λοιπόν, λέμε ότι η πολιτική που προτείναμε εκτιμάται ότι μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα θα αποδώσει καρπούς. Επαναλαμβάνω: Κανένα μέτρο όταν το εφαρμόσεις δεν σου αποδίδει από την πρώτη μέρα.
Μερικά παραδείγματα πως κάποιες από τις προτάσεις μας θα φέρουν σε σύντομο χρόνο αποτελέσματα: για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών: Να μπορούν να διατηρηθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να αυξηθούν οι θέσεις αυτές. Επιπλέον, με το δεδομένο ότι, όταν μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές, αυτόματα αυξάνεται το προς κατανάλωση εισόδημα, θα υπάρξει μεγαλύτερη κίνηση στην αγορά και θα αυξηθούν τα έσοδα για το κράτος. Σας λέω μερικά απλά παραδείγματα. Για τα θέματα των αριθμών θα ήθελα να μην επεκταθούμε. Έχω παρακαλέσει τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με αφορμή όλη αυτή τη συζήτηση, να έρθει να σας κάνει αύριο μια παρουσίαση, με οικονομικά στοιχεία και να απαντήσει στις απορίες σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στην αυριανή ενημέρωση θα θέλαμε για το εργασιακό και το ασφαλιστικό, το πακέτο που έχει κλειδώσει. 

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Επειδή αυτό το θεωρώ κομβικό, αλλά και λόγω επικαιρότητας -δηλαδή και σε σχέση με το βίντεο της κυβέρνησης για τον 1 χρόνο μνημονίου, το οποίο δόθηκε και τα οικονομικά στοιχεία που δίνονται και με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει- θα έχετε μια τεκμηριωμένη ενημέρωση με συγκεκριμένους αριθμούς και στοιχεία.
    
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση από τη Ν.Δ. για το εργασιακό και ασφαλιστικό και έχει δώσει ήδη αυτό, έχει κάνει ανακοίνωση το υπουργείο.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θα σας ενημερώσουμε για όλα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάνω σ’ αυτό η επισήμανση του συναδέλφου ισχύει δημοσιογραφικά δεν υπάρχει καμία αναφορά στα εργασιακά ζητήματα. Πλην της ανεργίας που πιάνει…

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Σας θυμίζω, για παράδειγμα, το θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Πολύ συγκεκριμένο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Έχει να κάνει με το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Σε όλα θα τοποθετηθούμε. Ούτως ή άλλως, σας έχουμε πει ότι το Ζάππειο II δεν είναι το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Είναι εφτά βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, εφτά βήματα για να μπορέσει η οικονομία να αρχίσει να βγαίνει από την ύφεση. Να υπάρξει επανεκκίνηση για να μπορέσει να βγει από το τέλμα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στην ανακοίνωση για το μεσοπρόθεσμο, χαρακτηρίζετε μάλλον εκβιαστικό το δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση. Ή ψηφίζετε μεσοπρόθεσμο ή πάμε σε χρεοκοπία. Παρακάτω όμως λέτε ότι η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία αν συνεχιστεί αυτός ο δρόμος. Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση…

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Με τη λανθασμένη πολιτική.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι αυτό λέτε…

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία αν συνεχιστεί ο ίδιος λάθος δρόμος η ίδια λάθος συνταγή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό που κάνει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Καταλαβαίνουμε το ίδιο;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Είναι σαφής η δήλωση που σας έκανα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκβιαστικό δίλημμα από τη Ν.Δ. στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει κανένα εκβιαστικό δίλημμα από τη Νέα Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε θα μου επιτρέψετε, μισό λεπτό; Λέτε ότι η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Είναι κατανοητό;
 
Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ένα λεπτό, να το εξηγήσουμε αυτό. Εμείς βλέπουμε μια πολιτική που εφαρμόζεται. Βλέπουμε εδώ και ένα χρόνο να εφαρμόζεται μια συγκεκριμένη πολιτική. Με αυτή την πολιτική η χώρα, αντί να κάνει βήματα εξόδου από την κρίση, βουλιάζει όλο και πιο πολύ στο τέλμα. Αυτό το βλέπουμε όλοι. Το δίλημμα που βάζει η κυβέρνηση «ή ψηφίζετε το μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία», στην ουσία είναι ένας εκβιασμός. Τον ίδιο εκβιασμό τον ζήσαμε με το μνημόνιο πριν από 1 χρόνο.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με συγχωρείτε. Έχετε βάλει στη μέση τους βουλευτές.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Δεν  έχουμε βάλει κανέναν στη μέση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και ο ένας λέει εκβιαστικό δίλημμα από τη μια πλευρά και ο άλλος λέει εκβιαστικό δίλημμα από την άλλη πλευρά.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Κανένα άλλο σχόλιο.