Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 9 Ιουνίου

Σε 24ωρη απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ καλεί η ΓΣΕΕ τους εργαζόμενους την Πέμπτη, ενώ η ΑΔΕΔΥ καλεί σε στάσεις εργασίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Απεργούν επίσης οι υπάλληλοι στις τράπεζες, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ απεργούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ, λιμενεργάτες, οι δικαστικοί υπάλληλοι. Στάσεις εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το απεργιακό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Γέμισε η πλατεία Συντάγματος- Οι «αγανακτισμένοι» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για 15η μέρα

Η λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή, για 15η συνεχή μέρα έχει γεμίσει από «Αγανακτισμένους» πολίτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την τρόικα, το χρέος, το τραπεζικό σύστημα, καθώς και για τους έλληνες πολιτικούς.

Με συνθήματα διαμαρτυρίας και πανό κατά του μνημονίου, της λιτότητας και της ανεργίας, άνθρωποι όλων των ηλικιών, πιστοί στο ραντεβού τους, απαίτησαν, για άλλη μία ημέρα, ελπίδα και καλύτερο αύριο.

Επί της πλατείας, τα αντίσκηνα των εθελοντών των ομάδων εργασίας έχουν πολλαπλασιαστεί. Οι συμμετέχοντες, πραγματοποιούν και σήμερα τις καθιερωμένες συνελεύσεις τους, με αμεσοδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες, οι οποίες διαρκούν ως αργά το βράδυ.

Σε πρόσφατο ψήφισμά της Γενικής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, οι «Αγανακτισμένο», απευθύνουν κάλεσμα για αποκλεισμό της Βουλής από αύριο, παραμονή της ημέρας κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Αποφασίστηκε δε, γενική απεργία κατά την ημέρα κατάθεσης προγράμματος στη Βουλή, ενώ έχει δρομολογηθεί η δημιουργία ανοιχτής ομάδας για να ενημερώνει και τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς. Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα στις άλλες πόλεις για τον πανελλαδικό συντονισμό την ερχόμενη Κυριακή, στο Σύνταγμα.

Νωρίτερα, εκατοντάδες «Αγανακτισμένοι» δικυκλιστές, έφτασαν μαρσάροντας και κορνάροντας στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η προσέλευση του κόσμου αύξανε με την ώρα, παρά τον απειλητικό συννεφιασμένο ουρανό.
Δύο μουσικές σκηνές έχουν στηθεί στην πλατεία, προκειμένου να φιλοξενήσουν μουσικά δρώμενα.

newsbeast.gr

Τρόικα: "Αποτύχατε σε όλα" - Απειλούν με την 5η δόση εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς μεταδίδει, με τηλργράφημά του από το Βερολίνο, ότι περιήλθε στην κατοχή του αντίγραφο έκθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η οποία τονίζει ότι η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα ενδέχεται να μην αποδεσμευτεί έως ότου διορθωθεί η υποχρηματοδότηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της.

Η έκθεση της λεγόμενης τρόικας αναφέρει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην επιτύχει τους στόχους τους όσον αφορά την μείωση του ελλείμματος χωρίς περαιτέρω μέτρα σταθεροποίησης και ότι η ύφεση που πλήττει τη χώρα φαίνεται πως είναι πιο παρατεταμένη και βαθύτερη από ό,τι θεωρείτο αρχικά.

«Η χρηματοδοτική στρατηγική χρειάζεται να επανεξεταστεί. Δεδομένης του ότι απέχει πολύ η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δανεισμού το 2012, το πρόγραμμα προσαρμογής είναι σήμερα υποχρηματοδοτημένο», σημειώνεται στην έκθεση, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

«Η επόμενη αποδέσμευση (της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα) δεν μπορεί να λάβει χώρα έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της υποχρηματοδότησης αυτής». Η τρόικα ανέφερε ότι πρόκειται να συσταθεί σύντομα η υπηρεσία αποκρατικοποιήσεων στην οποία θα μπορούν να διορίζουν μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Στην ουσία η τρόικα περιγράφει στην έκθεσή της μία πλήρη αποτυχία της ελληνικής οικονομίας να εξυγιανθεί και στην ουσία με βάση αυτή την έκθεση απειλείται η χρηματοδότηση της χώρας μας με την εκταμίευση της νέας δόσης, που σε περίπτωση δεν δοθεί η χώρα δεν θα έχει ρευστό προκειμένου να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στην έκθεση γίνεται και για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όπου αναφέρεται πως μία ενδεχόμενη πολιτική συναίνεση δεν φαίνεται να έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.
newsit.gr

Σειρά συναντήσεων Αντώνη Σαμαρά και Σταύρου Δήμα με κορυφαίους παράγοντες της Ε.Ε, στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε σήμερα, στις Βρυξέλλες, σειρά συναντήσεων με κορυφαίους παράγοντες της Ε.Ε.
Το μεσημέρι, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Wilfried Martens. Στη συνέχεια είχε γεύμα με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Wilfried Martens, με συμμετοχή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy.  Και, τέλος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso.
Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα, μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Σταύρο Δήμα, διαδοχικά, με τον Βίλφρεντ Μαρτένς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Πρόεδρο της Κομισιόν.
Τους θέσαμε υπ’ όψιν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, που δείχνουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η σημερινή οικονομική πολιτική στην Ελλάδα δεν αποδίδει και πρέπει να αλλάξει.
Παρουσιάσαμε τα βασικά σημεία της δικής μας εναλλακτικής πρότασης και τονίσαμε ότι μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.
Τονίσαμε ότι συμφωνούμε με τους βασικούς στόχους – δηλαδή τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους - αλλά ότι πρέπει να αλλάξει η εφαρμοζόμενη Πολιτική μέσα από επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
Υπογραμμίσαμε ότι το σχέδιό μας προβλέπει εκτενείς περικοπές από τη σπατάλη του Δημοσίου. Αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει απαραίτητα μέτρα, που τονώνουν την οικονομία, ώστε να καταπολεμηθεί μαζί με το έλλειμμα και η βαθιά ύφεση. Και να στηριχθεί η κοινωνική συνοχή, χωρίς την οποία κανένα σχέδιο εξυγίανσης δεν μπορεί να αποδώσει ως το τέλος.  
Και βεβαίως, επιβεβαιώσαμε την απόλυτη στήριξή μας στην ανάγκη αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Άλλωστε, και τα δύο αποτελούν  προτάσεις στις οποίες εμείς επιμένουμε εξ αρχής.
Και θέλω εδώ να γίνει απολύτως σαφές: Στηρίξαμε και στηρίζουμε ό,τι είναι σωστό για την Πατρίδα, ενώ δεν μπορούμε να στηρίξουμε οτιδήποτε έχει ήδη αποδειχθεί λάθος.
Το διήμερο αυτό είχε ένα διπλό αποτέλεσμα: Και συνεισφέραμε στην εθνική προσπάθεια για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και οι απόψεις μας ακούστηκαν με προσοχή από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κώστας Τζαβάρας ...η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει το έργο της ποινικής δίωξης με την ίδρυση ειδικού σώματος της Δικαστικής Αστυνομίας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, επισκέφτηκαν, χθες 7.6.2011, το Πρωτοδικείο Αθηνών, συνεχίζοντας τις συναντήσεις με τους προϊσταμένους των μεγάλων δικαστηρίων, προκειμένου να ενημερωθούν για τα καθημερινά προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Μαριέττα Γιαννάκου "Ένα ισχυρό κοινό νόμισμα χρειάζεται έναν ισχυρό προϋπολογισμό"

                                                        
                                                                                        
                                                                                           Στρασβούργο, 8 Ιουνίου 2011
Υπερψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, η έκθεση Garriga  για το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς. Η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κα Μαριέττα Γιαννάκου, αφού συνεχάρη τον εισηγητή για την ολοκληρωμένη έκθεσή του προχώρησε στην εξής δήλωση: " Με δεδομένες τις μεγάλες εσωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ίδια η Ένωση αλλά και οι πολίτες της και λαμβάνοντας υπόψη τον ενισχυμένο διεθνή χαρακτήρα της, αντιλαμβανόμαστε ότι κύριος στόχος της πολιτικής της ΕΕ πρέπει να είναι η μείωση των υφισταμένων κοινωνικών, οικονομικών και εδαφικών ανισοτήτων. Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός είναι ότι το Κοινοβούλιο υπερψήφισε δύο προτάσεις- κλειδιά: πρώτον, τη δημιουργία μιας ενδιάμεσης κατηγορίας περιφερειών που φεύγουν από το στόχο ένα, ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξής τους και, δεύτερον, ο συντονισμός και η συνέργια ανάμεσα στα διαρθρωτικά ταμεία προκειμένου ενισχυθεί η πολιτική συνοχής".
Η κα Γιαννάκου παραδέχθηκε ότι η επιτυχημένη πολιτική συνοχής αποτελεί από μόνη της ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία. Με την έννοια αυτή το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, επταετούς διάρκειας, θεμελιώνεται  στις δράσεις της στρατηγικής Ευρώπη 2020 και έχει ως γνώμονα  την ανάκαμψη της Ευρώπης από την κρίση με την προώθηση έξυπνης, διατηρήσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.  Ως πολιτικές προτεραιότητες και στόχοι ορίζονται η προώθηση της απασχόλησης, η ενίσχυση της καινοτομίας, της έρευνας και της ανάπτυξης, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η βελτίωση των επιπέδων εκπαίδευσης και η προώθηση της κοινωνικής ένταξης, ιδίως με τη μείωση της φτώχειας, οι πολιτικές για τη μετανάστευση και η εξασφάλιση πόρων για την ανάπτυξη δύσβατων και ακριτικών περιοχών.
¨Όπως σημείωσε στη συνέχεια η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ: "ο προϋπολογισμός της Ένωσης αποτελεί κύριο μηχανισμό ενεργοποίησης της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών και ισχυρό εργαλείο μιας μεταρρύθμισης, η οποία θα μπορούσε να κινητοποιήσει πρόσθετους ιδιωτικούς και δημόσιους χρηματοδοτικούς πόρους προς υποστήριξη των επενδύσεων, λειτουργώντας ως καταλύτης όσον αφορά στην πολλαπλασιαστική επίδραση των δαπανών της ¨Ένωσης. Ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα πρέπει να αυξηθεί και να βασιστεί σε πραγματικούς ίδιους πόρους. Αν θέλουμε μια Ευρώπη ισχυρή για τους πολίτες της και έναντι όλου του κόσμου πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο προϋπολογισμός της ¨Ένωσης αποτελεί εργαλείο συνολικής και ολοκληρωμένης ανάπτυξης σε μια στιγμή που τα κράτη μέλη μόνα τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον διεθνή ανταγωνισμό. ¨Ένα ισχυρό κοινό νόμισμα χρειάζεται έναν ισχυρό προϋπολογισμό που ισορροπημένα θα στηρίζει την πολιτική συνοχής".
Η κα Γιαννάκου ολοκλήρωσε την παρέμβασή της υπογραμμίζοντας ότι το Κοινοβούλιο ζητάει από το Συμβούλιο να δεχθεί την πρότασή του αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη θέσπιση των πολιτικών προτεραιοτήτων ενός ολοκληρωμένου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, καθώς οι προβλέψεις για περιοδική προσαρμογή των προγραμμάτων δαπανών στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και περιστάσεις έχουν αποδειχθεί μέχρι σήμερα ανεπαρκείς. Η πρόταση του Κοινοβουλίου μέσω της έκθεσης Garriga μπορεί να διασφαλίσει τη διαφανή και αποτελεσματική χρηματοδότηση των πολιτικών της Ένωσης προς το αμιγές συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών.

Πληρώνουμε παράνομα διόδια στην Κορίνθου - Πατρών ; ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ

Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

Από τις 4 Απριλίου 2011 οι εργολάβοι που κατασκευάζουν το τμήμα Κόρινθος-Πάτρα θα έπρεπε να έχουν σταματήσει να εισπράττουν διόδια, αφού δεν έχουν ολοκληρώσει τα έργα μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία των 32 μήνων. Με βάση τη σύμβαση και συγκεκριμένα το άρθρο 24.2.3 του νόμου 3621/2007, «παύει η πληρωμή διοδίων τελών στα μη ολοκληρωμένα τμήματα» που περιλαμβάνονται στο κομμάτι από τον ανισόπεδο κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου ώς την Πάτρα, το οποίο σήμερα είναι διάσπαρτο από εργοτάξια και δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία ούτε ένα νέο τμήμα!

"Αεροπορικά πυρά" Γιαννακοπούλου κατά Ρέππα

Λυπάμαι γιατί τέτοιου είδους τερτίπια, έχουν οδηγήσει το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς σε αναξιοπιστία, υποστηρίζει η βουλευτής.

Την αντίδραση της βουλευτού Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντιας Γιαννακοπούλου προκάλεσε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό, παρότι, όπως υποστηρίζει, σε ελάχιστη απόσταση λειτουργεί το αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Η βουλευτής κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ενώ, συνάμα, με γραπτή ανακοίνωσή της εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Δημήτρη Ρέππα, εκφράζοντας «μεγάλη απορία κι έκπληξη» για την ανακοίνωση του υπουργού Υποδομών, με την οποία «ανασκευάζει» όσα, όπως υποστηρίζει, της είχε αναφέρει ο κ. Ρέππας το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, σχετικά με τη μη λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη.

«Η αναδίπλωση του κ. Ρέππα, προφανώς εκφράζει την πολιτική σχολή που πρεσβεύει ότι «άλλα λέμε στη Μεσσηνία και άλλα στην Αρκαδία» για το ίδιο θέμα. Εγώ δεν έχω τελειώσει αυτήν τη «σχολή», ούτε ενστερνίζομαι τις πρακτικές της.

Λυπάμαι, δε, γιατί τέτοιου είδους τερτίπια, έχουν οδηγήσει το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς σε αναξιοπιστία», υποστηρίζει η βουλευτής.

Απάντηση Ρέππα

 
«Καλό είναι να μιλούμε λιγότερο και να δουλεύουμε περισσότερο. Άλλωστε, το δημόσιο πολιτικό ήθος κατακτάται με πράξεις, όχι με λόγια. Κι αυτό το ήθος είναι εύκολα αντιληπτό αν κάποιος το διαθέτει ή όχι» απαντά το γραφείο Τύπου του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά την «αιχμηρή» εναντίον του Δημήτρη Ρέππα δήλωση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Νάντιας Γιαννακοπούλου σχετικά με το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι σήμερα το πρωί εκδόθηκε δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποίο: «Το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης, ο Δημήτρης Ρέππας το έθεσε πρώτος εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό το θέμα παραμένει. Ως αρμόδιος υπουργός δεν πρόκειται να το χειριστεί με τρόπο επιπόλαιο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Έχει αποδείξει ότι οι εντυπώσεις δεν τον ενδιαφέρουν. Όλα εξαρτώνται από τη μελέτη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και το ενδιαφέρον ιδιωτών επενδυτών. Το κράτος δεν πρόκειται να διαθέσει πόρους, ιδίως αυτήν την περίοδο για ένα ακόμη αεροδρόμιο. Έχει κάθε συμφέρον όμως, να αξιοποιήσει τα δικαιώματά του σε αυτή τη σημαντική υποδομή, προσελκύοντας ιδιωτικά κεφάλαια και αξιόπιστους επενδυτές».


Άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κώστα Κόλλια αποφάσισε η Βουλή

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Κορινθίας (ΝΔ)  Κώστα Κόλλια , καθώς και των  βουλευτών Ιω. Αμοιρίδη (ΠΑΣΟΚ), Λ. Μίχου (ΠΑΣΟΚ),  και Π. Μαρκάκη (ΛΑΟΣ) αποφάσισε η Βουλή,κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.
«Ναι» στην άρση της ασυλίας του, του κ.  Κόλλια, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια,  ψήφισαν 168 βουλευτές, 13 είπαν «όχι», παρών 8 και βρέθηκε ένα άκυρο.
Για τον κ. Αμοιρίδη, ο οποίος κατηγορείται για ρύπανση του περιβάλλοντος, ψήφισαν «ναι» στην άρση της ασυλίας του 133 βουλευτές, 49 όχι, βρέθηκαν 7 παρών και ένα άκυρο.Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Μίχου, ο οποίος κατηγορείται για ελαφρά σωματική βλάβη και απειλή, ψήφισαν 167, κατά 17, παρών 5 και βρέθηκε ένα άκυρο.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Μαρκάκη, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και απιστίας, ψήφισαν 148, 30 κατά, 11 παρών και ένα άκυρο. Για την κατηγορία για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, που του αποδίδεται, επίσης υπέρ της άρσης ψήφισαν 151, κατά 30, 8 παρών και βρέθηκε ένα άκυρο.

Παραλύει η χώρα αύριο Πέμπτη 9 Ιουνίου

Συγκεκριμένα, τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο αυτά μέσα σταθερής τροχιάς, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Με εξαίρεση τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συμμετάσχουν με ολιγόωρες στάσεις εργασίας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για την προσεχή Πέμπτη, 9 του μηνός, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, το μετρό θα εκτελεί δρομολόγια μετά τις 8 το πρωί, ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Tα τελευταία δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου θα πραγματοποιηθούν έως και 25 λεπτά, πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης στάσης εργασίας.
Συγκεκριμένα, από Πειραιά προς Κηφισιά το τελευταίο δρομολόγιο θα αναχωρήσει στις 20:35 και από Πειραιά για Ομόνοια στις 20:45. Από Κηφισιά για Πειραιά και για Ομόνοια θα αναχωρήσει στις 20:35. Τέλος, από Ομόνοια για Πειραιά θα αναχωρήσει στις 21:09 και από Ομόνοια για Κηφισιά στις 20:59.

Σημειώνεται, ότι την ίδια μέρα οι συρμοί του Μετρό θα πηγαίνουν μέχρι τη στάση "Δουκίσσης Πλακεντίας", καθώς από το σταθμό αυτό μέχρι το αεροδρόμιο το δίκτυο ελέγχεται από τον ΟΣΕ.

Τέλος, 24ωρη απεργία για την ίδια ημέρα έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Διαβάστε αναλυτικά ποιοι απεργούν24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

- ΟΤΟΕ (τράπεζες)
- ΟΤΕ
- ΕΛΤΑ (ταχυδρομεία)
- ΛΙΜΑΝΙΑ
- ΔΕΚΟ (ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ κλπ)
- ΕΡΤ (δημοσιογράφοι και τεχνικοί)

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

- ΑΔΕΔΥ
- Υγειονομικοί υπάλληλοι ΙΚΑ
- Έκτακτοι αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών κατά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι απαράδεκτες.Καταδεικνύουν τον πανικό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.
κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από το γραφείο του πρωθυπουργού της Γαλλίας κ. Φιγιόν εκδόθηκε χθες μια ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, όπου σαφέστατα ο κ. Φιγιόν δηλώνει, πως προέτρεψε τον κ. Σαμαρά να συναινέσει με την κυβερνητική πολιτική και προφανώς με τα μέτρα και το μεσοπρόθεσμο. Έχετε κάποιο σχόλιο;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ο κ. Φιγιόν ευχή εξέφρασε. Δεν ήταν προϋπόθεση. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέπτυξε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και, βέβαια, έμεινε σταθερός στις θέσεις και τις απόψεις του.

Νίκος Νικολόπουλος... διώξεις και οι εκκαθαρίσεις διευθυντικών στελεχών του ΙΚΑ που δεν πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ-καρατομήθηκαν από τους 75 οι 65 διευθυντές

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, αρμόδιος σε θέματα εργασίας και μεταναστευτικού, κ. Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Στην Κωνσταντινούπολη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Εικοσιτετράωρη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Οι δύο άνδρες έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη             κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Συναντήθηκαν, επίσης, με τον Υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις  κ. Εγκεμέν Μπαγκίς και το Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης κ. Καντίρ Τοπμπάς.

Στη συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ενημερώθηκαν για τις διαφαινόμενες εξελίξεις στην Τουρκία, με τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 12ης Ιουνίου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις εκδηλώσεις με την ευκαιρία της Αφής της Φλόγας της Ελλάδας, για τους ΧΙΙΙ Παγκοσμίους Αγώνες Special Olympics-ΑΘΗΝΑ 2011, η Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί από τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Αβραμόπουλος, θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο σήμερα το βράδυ, στο Μουσείο της Ακρόπολης και αύριο Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, θα παραστεί στην Τελετή Αφής της Φλόγας, στην Πνύκα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης απόψε στις 7 καταλαμβάνει την Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης απόψε στις 7 καταλαμβάνει μαζί με τις Σπίθες της Θεσσαλονίκης, της Βορείου Ελλάδος αλλά και όλους τους Δημοκρατικούς Πολίτες της πόλης την Πλατεία Αριστοτέλους.  Ύστερα από την πρωτοφανή άρνηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης να παραχωρήσει την Πλατεία ,η Κίνηση Ανεξαρτήτων Πολιτών δηλώνει ότι συνεχίζει δυναμικά τον αγώνα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, δημοκρατική, .απηλλαγμένη από τις ληστρικές δεσμεύσεις του μνημονίου και των υποστηρικτών του.

Οι Σπίθες της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη καταγγέλλουν τη στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          Οι Σπίθες της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη καταγγέλλουν τη στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη .
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να παραχωρήσει την Πλατεία Αριστοτέλους για την προγραμματισμένη ομιλία του “ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ” ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7.30 μμ.
Ο Δήμαρχος επικαλείται γελοίους λόγους και απλά και μόνο εξοφλεί τα πολιτικά γραμμάτια προς το ευρύτερο κόμμα του Μνημονίου ( ΠΑΣΟΚ – Μπακογιάννη – Μάνος) και όχι μόνο, που τον στήριξαν για την εκλογή του.
Παρόλα αυτά η Εκδήλωση θα γίνει κανονικά και ο Μίκης Θεοδωράκης θα συναντηθεί με το λαό της Θεσσαλονίκης , είτε το θέλουν,  είτε όχι. 
ΣΠΙΘΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι μούντζες τους θύμισαν την ψήφο τους!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συντόνισαν χθες τα πυρά τους κατά του κ. Παπακωνσταντίνου δεν το ψήφισαν το Μνημόνιο;

Και όλοι μαζί δεν χειροκροτούσαν μπροστά στις τηλεοράσεις, βλέποντας πέρσι τον Απρίλιο τον κ. Παπανδρέου να απευθύνει το δραματικό του διάγγελμα από το Καστελόριζο, αποκαλώντας το ΔΝΤ «ασφαλές καταφύγιο»;

Και όλοι μαζί δεν έβγαιναν επί μήνες στις τηλεοράσεις υποστηρίζοντας πως «σωθήκαμε από την χρεοκοπία» και πως έπρεπε να ψηφιστεί το Μνημόνιο «διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις»;

Και όλοι μαζί δεν έπιναν μέλι όταν ο Όλι Ρεν επενέβαινε στα εσωτερικά της Ελλάδας, επιπλήττοντας την αντιπολίτευση και απειλώντας (ακόμη και χθες) ότι δεν θα δοθεί η πέμπτη δόση αν δεν υπάρξει «συναίνεση»;

Πιθανή καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου δείχνει η αμφισβήτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Αμφισβητήθηκε ευθέως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης τόσο ως προς την πολιτική στόχευση όσο και ως προς το αποτέλεσμα, στη μαραθώνια συνεδρίαση σχεδόν 10 ωρών, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (ΚΤΕ) για την Οικονομία. Αμφισβητήθηκε επίσης η βεβαιότητα του πρωθυπουργού ότι η κυβερνητική πολιτική έχει θετικό πρόσημο. Οι ομιλίες κάποιων βουλευτών, όπως μεταφέρθηκαν αποσπασματικά, δείχνουν ότι παρά τις διευκρινίσεις 2,5 ωρών που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, δεν αποκλείουν 'ανταρσίες' κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Οκτώ πρώην δημοτικοί συμβούλοι Ευρωστίνης κατά του δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Κλαδούχου γιά απρεπή και ανάρμοστη ενέργεια

Η αμετροέπεια, η αλαζονική συμπεριφορά, η στρέβλωση των γεγονότων, η έλλειψη σεμνότητας του Δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου κατά την γνώμη μας ακυρώνει την ψήφο που έλαβε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στον τέως Δήμο Ευρωστίνης.
 
 
 
 
Δερβένι 7/6/2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την απρεπή και ανάρμοστη ενέργεια του δήμαρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Κλαδούχου με την οποία απροειδοποίητα και προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου της 16ης Μαΐου του 2011 που έγινε στο Δερβένι επιτέθηκε παραποιώντας και παραχαράζοντας τα γεγονότα εναντίον της πλειοψηφίας του προηγούμενου δημοτικού συμβούλιου του τέως πλέον δήμου Ευρωστίνης.

Κύριε Δήμαρχε
Είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ανδρών να αποφεύγουν τα πισώπλατα χτυπήματα. Αυτό όμως δεν σας χαρακτήρισε στην εν λόγω συνεδρίαση. Πόσο μάλλον που χτυπήσατε όχι μονό αντιπάλους αλλά και φίλους σας. Αν στοχεύατε να πετύχετε με τον τρόπο αυτό ,το δικό σας ‘κόλπο Grosso’, αποτύχατε. Οφείλατε να μας καλέσετε επίσημα στην εν λόγω συνεδρίαση, εάν είχατε σκοπό να αναφερθείτε στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής του τέως δήμου Ευρωστίνης, και να μην καταφύγετε στον μονόλογο σας που άφησε αναπάντητα τα όσα ειπώθηκαν.
Εάν έχετε οτιδήποτε στα χέρια σας που να αμφισβητεί την εντιμότητα μας, εάν διαπιστώσατε παράνομη ενέργεια οποιουδήποτε, ένας μόνο δρόμος υπάρχει: Η Δικαιοσύνη.

Κύριε Δήμαρχε
Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε κανενός είδους παιχνίδι ακόμα και ανεξάρτητα από την στάση του ανεξήγητα σιωπώντος   προηγούμενου Δημάρχου Ευρωστίνης.
Η αμετροέπεια, η αλαζονική συμπεριφορά, η στρέβλωση των γεγονότων, η έλλειψη σεμνότητας του Δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου κατά την γνώμη μας ακυρώνει την ψήφο που έλαβε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στον τέως Δήμο Ευρωστίνης.
Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι τους τέως Δήμου Ευρωστίνης που προσφέραμε στα δημοτικά πράγματα ο κάθε ένας από την μεριά του, είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες ενέργειες που προσβάλουν το ήθος και την εντιμότητα μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του τέως δήμου Ευρωστίνης
Νίκος Βυζάς
Θανάσης Κακοκέφαλος
Κώστας Γκολφινόπουλος
Σωτήρης Κατσούλης
Αλέκος Κανελλόπουλος
Νίκος Κεκερής
Βασίλης Κούκιος
Μαγδαληνή Τσοπανά
 

Έφτασε ο πρώτος μίνι καύσωνας του καλοκαιριού

Τι προβλέπει για το Newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Το πρώτο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού φτάνει σιγά - σιγά από την Αφρική και θα ανεβάσει τον υδράργυρο τις επόμενες μέρες στους 36 και ενδεχομένως τοπικά στους 37 βαθμούς κελσίου. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας αφού από την Πέμπτη το βράδυ και κυρίως από την Παρασκευή θα αρχίσει από τα βόρεια να δροσίζει.
Πιο αναλυτικά:

ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ
Ζεστός θα διατηρηθεί ο καιρός με τοπικές συννεφιές πάλι στα δυτικά και νότια όπου ενδεχομένως το απόγευμα να εκδηλωθούν πάλι τοπικές μπόρες στα βουνά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς ακόμη και της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο ουρανός, οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, τοπικά στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ, στα ανατολικά οι βοριάδες θα ενισχυθούν 3 με 4 μποφόρ αλλά το απόγευμα θα γυρίσουν και εδώ σε νοτιάδες 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει τους 36 και ενδεχομένως τους 37 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός σε ολόκληρη τη χώρα, τοπικές μόνο νεφώσεις περιμένουμε και πάλι το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου δεν αποκλείεται να έχουμε λίγες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειότερα τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, γρήγορα όμως θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ γρήγορα θα γυρίσουν και εδώ βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση πρώτα στα δυτικά και στην συνέχεια στα ανατολικά, θα προλάβει πάντως να φτάσει στα ανατολικά τους 36 βαθμούς.

Για την Αττική προβλέπεται:

ΣΗΜΕΡΑ
Περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 34 και ενδεχομένως τους 35 βαθμούς κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ
Για την Αττική θα είναι η πιο ζεστή ημέρα με λίγες συννεφιές το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια, εξασθενημένους ανέμους και τον υδράργυρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς


newsit.gr

Ο 'Ηλιος έχει νεύρα! - Ηλιακή καταιγίδα θα προκαλέσει προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες

Δεν έχει την καλύτερη διάθεση ο Ηλιος τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ τις τελευταίες ώρες σημειώνονται πολλές εκρήξεις οι οποίες ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα στις δορυφορικές επικοινωνίες αλλά και στην ηλεκτροδότηση στη Γη.

Oι εκρήξεις που σημειώνονται θα προκαλέσουν προβλήματα που έχουμε να δούμε από το 2006 και η μαγνητική καταιγίδα αναμένεται τις επόμενες ώρες να "αγγίξει" τον πλανήτη μας.

'Ολα αυτά αναμένεται να γίνουν από τις 20.00 ώρα Ελλάδας και να τελειώσουν μέσα σε 24 ώρες....



newsit.gr

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΕΙΧΑ …ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ, ΝΙΟΠΛΙΑ, ΚΟΥΠΕΡ ΚΑΙ ΜΑΝΑ ΟΜΩΣ…

Τελικά, ο Έλβιο μου την …γλύτωσε!

Γράφει ο Σωτήρης Γεωργούντζος
soti.geor@yahoo.gr

Εδώ και πολύ καιρό, από την αρχή μάλιστα της αγωνιστικής περιόδου που μόλις μας τελείωσε, μέσα από άρθρα μου στον τοπικό κυρίως τύπο, τις εκπομπές αλλά από την «ηλεκτρονική» μου επικοινωνία με φίλες και φίλους στο ίντερνετ ,είχα τολμήσει την πρόβλεψη πως οι Δερμιτζάκης, Νιόπλιας, Κούπερ και …Μάννα σύντομα θα αποτελούσαν παρελθόν από τους πάγκους των ομάδων τους.


Προβλέψεις βέβαια αρκετά παρακινδυνευμένες για τους πρώτους τρεις κόουτς, καθώς όλοι τους, λίγο πολύ, εκείνο τον καιρό εμφάνιζαν αρκετά …ανεβασμένες τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο - τουλάχιστον των ομάδων τους, ενώ σίγουρα για τον Ελληνοαργεντινό τεχνικό αυτή μου η …μαντεψιά, νομίζω πως , για ευνόητους λόγους, φάνταζε ως η πιο πιθανή απ’ όλες τις προαναφερόμενες.

Και πριν ο αλέκτωρ λοιπόν λαλήσει τρεις, ο Παύλος μας αποχαιρέτησε σχεδόν με το καλημέρα από τον ΠΑΟΚ (ευτυχώς εδώ που τα λέμε και για τον δικό μας τον Φωτάκη, τον οποίο ο εκκολαπτόμενος κόουτς τον είχε κυριολεκτικά θάψει μεταξύ πάγκου και εξέδρας), ο Νικολάκης τελικά δεν κατάφερε να γίνει ποτέ του …Νικόλας και έτσι έφυγε και αυτός …νύχτα από τον ΠΑΟ, ενώ ο πάλε ποτέ μεγάλος Έκτωρ Ραούλ Κούπερ, ευρισκόμενος εδώ και καιρό δυστυχώς σε μία δίνη πρόωρης προπονητικής παρακμής, στα μέσα της περιόδου μας αποχαιρέτισε και εκείνος από τον Άρη!

Αντίθετα, κόντρα επαναλαμβάνω σε όλες τις προβλέψεις και τα προγνωστικά, ο προπονητής της Μαύρης Θύελλας, κατά την άποψή μου ως επιβάτης περισσότερο - παρά μηχανοδηγός - της «μελανόλευκης» αμαξοστοιχίας, η οποία κατά κοινή ομολογία έτρεχε σχεδόν μόνη της φέτος (ειδικά μετά το μεγάλο διοικητικό πρόβλημα που προέκυψε στα μέσα περίπου του πρωταθλήματος, στην ομάδα της Αμαλιάδας) στο δρομολόγιο του 6ου ομίλου της Δ’ Εθνικής, παρέμεινε τελικά έως το τέλος …ακλόνητος στη θέση του!

Και μάλιστα, προφανώς και ως επιτυχημένος βέβαια, αλλά και ως «εκλεκτός» και …παραδοσιακά πάντα φίλος του Σταύρου Παπαδόπουλου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Έλβιο Μάνα θα συνεχίσει και την νέα αγωνιστική περίοδο στο τιμόνι της ιστορικής και λαοφιλούς Καλαμάτας, παίρνοντας παράλληλα θα λέγαμε και μια ολοκληρωτική ρεβάνς από …εμένα και από τις …αρχικές μου εκτιμήσεις και …προβλέψεις!

Σημεία των καιρών, αν έχεις τύχη …διάβαινε, ικανότητα, άνωθεν πάντα «υψηλή» προστασία, όπως θέλετε πείτε το, αλλά όπως στη ζωή γενικά έτσι και στο ποδόσφαιρο, καλώς ή κακώς, το …αποτέλεσμα μετράει. Και αυτό τώρα «λέει» πως οι «Νιόπλιες» και οι «Δερμιτζάκιδες», ακόμη και καμία φορά και οι «Κούπερ» πέφτουνε, οι κάθε λογής όμως «Έλβιο» (πάντα) μένουν!

Υ.Γ.
Όπως είχαμε προαναγγείλει – σχεδόν …ανακοινώσει - πριν από ένα περίπου μήνα ο Αστέρας Τρίπολης (έστω και αν …ξαναμπήκε από το …παράθυρο) παρέμεινε τελικά και φέτος στην Σούπερ Λίγκα. Έτσι λοιπόν ο Παύλος Δερμιτζάκης, αν και αποτελεί πια παρελθόν από την Αρκαδική ΠΑΕ, δεν συνέδεσε …απόλυτα το όνομά του την χρονιά που μας πέρασε με την «καταστροφή» δύο ομάδων της Ά Εθνικής κατηγορίας!
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θέλω να κάνω μια τοποθέτηση στο θέμα του δημοψηφίσματος. Ο πρωθυπουργός φαίνεται να προσανατολίζεται στην επιλογή κάποιου διχαστικού δημοψηφίσματος. Μάλιστα αναφέρεται ότι, παρά τις αντιδράσεις ακόμα και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, έχει δώσει σχετικές οδηγίες στον Υπουργό Εσωτερικών.
Το παράδοξο είναι ότι, ενώ αρχίζει προετοιμασία αορίστως για κάποιο δημοψήφισμα, δεν έχει αποφασιστεί ποιο θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί:
Δηλαδή, δεν υπάρχει κάποιο κρίσιμο ζήτημα που να οδηγεί σε μια τέτοια μεθόδευση. Αντίθετα, πρώτα επιλέγεται η μεθόδευση και ύστερα αναζητείται το ερώτημα. Το κάρο μπαίνει μπροστά από το άλογο. Δεν τους ενδιαφέρει η ουσία, αλλά το επικοινωνιακό παιχνίδι της διαδικασίας. Και αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο, παρά ένα ακόμη τέχνασμα.
Όπως έχουμε πει, ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα είναι διχαστικό και αποπροσανατολιστικό. Και βέβαια τα διλήμματα που κατασκευάζει η κυβέρνηση προκαλούν σύγχυση, δεν ωφελούν, αλλά βλάπτουν τον Τόπο.
Πάνω στη λανθασμένη πολιτική που βλάπτει την ελληνική οικονομία, πάνε να προσθέσουν και ένα δημοψήφισμα που διαιρεί τον Ελληνικό λαό.
Ελπίζουμε, όλες αυτές οι διαρροές να μείνουν σενάρια, για το καλό του τόπου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή είστε κατά οποιουδήποτε δημοψηφίσματος;

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Διακήρυξη Ανοιχτού Διεθνούς Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού σε ευρώ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2011 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΩΝ-ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ-

Σε 20 μήνες χάθηκαν όλα !



Image

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
από τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Γ.Μιχελάκη


Θέλω να κάνω ένα σχόλιο για το προπαγανδιστικό σποτ που κυκλοφόρησε από
χθες η κυβέρνηση. Θα μπορούσε κανείς να απαντήσει με ένα ερώτημα:

Σε ποιους απευθύνονται; Και Ποιος τους πιστεύει;

- Λένε ότι «στους 20 μήνες που πέρασαν, έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα».

Η αλήθεια είναι ότι στους 20 μήνες που πέρασαν χάθηκαν όσα κερδήθηκαν χρόνια
ολόκληρα.

-  Λένε ότι «χτίζουν την Ελλάδα που θέλουμε».

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε.
Το λένε όλοι οι Έλληνες.
Το λένε οι πολίτες που διαδηλώνουν στις πλατείες.
Αμφισβητούν τις πολιτικές τους ακόμα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Συγκρούονται μεταξύ τους ακόμα και οι υπουργοί που συγκροτούν την
κυβέρνηση.

- Μιλούν για «μια χώρα που κινείται με ορμή προς τα εμπρός».

Η αλήθεια είναι ότι τίποτε δεν κινείται προς τα εμπρός. Τα πάντα είναι σήμερα
χειρότερα απʼ ό,τι πριν 20 μήνες. Η χώρα βουλιάζει στην ύφεση. Η αγορά πάγωσε.
Ο πληθωρισμός καλπάζει. Η ανταγωνιστικότητα υποχωρεί. Το ΕΣΠΑ καρκινοβατεί.
Τα μεγάλα έργα εγκαταλείπονται.

- Μιλούν για «μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη».

Που τα βλέπουν όλα αυτά; Στην κοινωνική κατάθλιψη; Στις δεκάδες χιλιάδες
λουκέτα; Στις περικοπές συντάξεων και μισθών; Στις συνεχιζόμενες φοροληστρικές
επιδρομές; Στην ανεργία που εκτοξεύτηκε στα ύψη; Στις απολύσεις εργαζόμενων;
Στη μετανάστευση των νέων παιδιών; Στην έξαρση της εγκληματικότητας;
Στην ανασφάλεια που νιώθουν καθημερινά οι πολίτες;

Θα ήταν ανοησία και αυθάδεια να πει κάποιος ότι θεωρεί εν δυνάμει ψηφοφόρους
του τους πολίτες που διαδηλώνουν στις πλατείες.

Οι διαμαρτυρίες στις πλατείες δεν γίνονται από κομματικούς στρατούς, δεν γίνονται
με κομματικές σημαίες, αλλά κάτω από σύμβολα που ενώνουν.

Είναι ακομμάτιστες και ακηδεμόνευτες. Και όποιος προσπαθήσει να τις καπελώσει,
απλά θα αποδείξει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ότι δεν κατάλαβε τι συμβαίνει.
Αυτό, πάντως, που μπορώ να σας πω είναι ότι όλοι γνωρίζουν γιατί διαδηλώνουν
καθημερινά, όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

Είναι γιατί έχουν χάσει τη δουλειά τους.

Γιατί κλείνουν τα μαγαζιά τους.

Γιατί δεν αντέχουν τις περικοπές των μισθών και των συντάξεών τους.

Γιατί δεν αντέχουν άλλους φόρους.

Γιατί βλέπουν πως, με αυτές τις πολιτικές, δεν έχουν μέλλον τα παιδιά τους.

Είναι γιατί νοιώθουν να απειλείται, να γκρεμίζεται η αξιοπρέπειά τους.

Και, βέβαια, όλοι γνωρίζουν ότι όλα αυτά οφείλονται στη λάθος οικονομική πολιτική,
στα σκληρά, τα επαχθή μέτρα του Μνημονίου.

Όπως γνωρίζουν και ποιοι είναι εκείνοι που ψήφισαν «ναι» και ποιοι ψήφισαν «όχι»
στο Μνημόνιο.

Ξέρουν και ποιοι μετέτρεψαν ένα πρόβλημα ελλείμματος σε κρίση εμπιστοσύνης
και τελικά σε κρίση δανεισμού, με αποτέλεσμα να έρθουν αυτά τα σκληρά μέτρα.

Ποιοι οδήγησαν τη χώρα στα αδιέξοδα με τα οποία οι ίδιοι επιχειρούν να
εκβιάσουν,
σήμερα, τους πολίτες.


onned-korinthias.gr

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΡΥ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Άποψη του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Λουτρακιώτικη παραλία : Φως και εικόνες γλυκές πιότερο κιαπτο μέλι. Γαλήνη απέραντη. Βάλσαμο. Σιωπή. Ηρεμία. Δρόμοι Λουτρακιώτικοι ευρείς προς τη διανόηση. Προς τον στοχασμό. Προς τον παράδεισο. Προς τη δική σου Δαμασκό. Εκεί που σκάει το κύμα της παραλίας αυτής ξεδιπλώνονται αναμνήσεις. Ξεθωριάζουν μύθοι. Κλείνουν βαθειές, παλιές και νέες πληγές. Στα βότσαλά της λουτρακιώτικης παραλίας ο ήλιος δακρύζει από χαρά. Στο ηλιοβασίλεμά της η ματιά χαμηλώνει με κατακόκκινα σαν αίμα συναισθήματα. Το Λουτράκι όντως σχετίζεται μέναν απτους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Κορινθίας μας και του κόσμου ολόκληρου. Και ζητά επίμονα τη σύνδεσή του με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο. Εμμένει στην χρηματοδοτική διασφάλιση ενός ποσού, ύψους 1,5 εκατομ.euro΄, για να συμπεριληφθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013"