Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ομόφωνα αποφάσισαν να γονατίσουν τον Έλληνα - Έκτακτη εισφορά για 4 χρόνια σε εισοδήματα άνω των 8.000 ευρώ

Nέο κάλεσμα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς έκανε ο πρωθυπουργός
- Γ. Παπανδρέου: Κανένα πρόβλημα να αξιοποιηθούν πρόσωπα από όλα τα κόμματα σε καίριους τομείς
- Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή
- Στις 200.000 το αφορολόγητο ακίνητης περιουσίας
- Δεν αυξάνεται (μάλλον) το πετρέλαιο, αυξάνεται το φυσικό αέριο

Από δω και πέρα μάλλον θα πρέπει να μιλάμε με... τούρκικους όρους. Βάζουν «κεφαλικό φόρο», «κατεβάζουν» στο μισό το αφορολόγητο για κατοχή ακίνητης περιουσίας, αλλά το ξανασκέπτονται για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης κίνησης.

Μεταξύ των σκληρότατων μέτρων, η κυβέρνηση ενέκρινε ομόφωνα την έκτακτη εισφορά σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 8.000 ευρώ και η οποία θα ισχύει για 4 χρόνια. Η έκτακτη εισφορά θα ξεκινά από 1% έως 3% και σύμφωνα με πληροφορίες για εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ θα ισχύει το ποσοστό 3%. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι κάποιος με εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ θα χάνει έναν μισθό τον χρόνο.

Με το μέτρο αυτό ουσιαστικά κλείνει το θέμα του αφορολόγητου.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ:Ζητούμε επαναδιαπραγμάτευση για να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.
κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Υπάρχει μια δήλωση - φαντάζομαι όλοι τη γνωρίζετε - της υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας κας Λαγκάρντ, η οποία κάνει ουσιαστικά παραίνεση για να γίνει και στην Ελλάδα, ό,τι έγινε στην Πορτογαλία. Πάνω σε αυτό το θέμα, θέλω να σας κάνω μια δήλωση:

Αίγιο: Βρήκε μετά από 37 χρόνια την αδερφή της στο facebook!

Η μία γνώριζε για την ύπαρξη της άλλης, αλλά δεν είχαν συναντηθεί ποτέ. Ώσπου οι δύο αδερφές συναντήθηκαν λόγω facebook και οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν συγκινητικές...

H επισφράγιση της μεγάλης έκπληξης και του απρόσμενου δώρου που τους επεφύλασσε η ζωή, ήταν η συνάντηση των δύο ετεροθαλών αδελφών, της Άντζελας (που ζει στα Σελιανίτικα) και της Τόνιας (που ζει στη Θήβα), οι οποίες μετά από 37 χρόνια αναζήτησης η μία για την άλλη, βρέθηκαν τελικά τυχαία μέσω Facebook και ανακάλυψαν, επίσης τυχαία, πως είναι αδελφές!

Ο πατέρας των κοριτσιών πρώτα απέκτησε την Άντζελα και δυόμιση χρόνια μετά το διαζύγιό του, αρραβωνιάστηκε τη μητέρα της Τόνιας αλλά δυστυχώς σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγο πριν το γάμο. Έτσι, η Τόνια γεννήθηκε και μεγάλωσε χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πατέρα της.

Η Άντζελα και η Τόνια, γνώριζαν πως κάπου έχουν μια αδελφή αλλά μην έχοντας επαφές με τον πατέρα τους, ούτε σωστά στοιχεία (ονόματα, διευθύνσεις κλπ.) έψαχναν σε λάθος κατεύθυνση. Ποτέ όμως δεν απελπίστηκαν και με κάθε ευκαιρία έκαναν τις μικρές τους έρευνες. Η Τόνια το προχώρησε λίγο πιο πέρα, ψάχνοντας την αδελφή της στο Facebook.
Τελικά, το Facebook ήταν και η αφορμή για να γνωριστούν οι δύο κοπέλες και τελικά, μετά από συνομιλίες τους, να επιβεβαιώσουν πως είναι αδελφές και πως μάλιστα έχουν τεράστιες ομοιότητες μεταξύ τους, καθώς τόσο η οικογενειακή τους κατάσταση όσο και το...επάγγελμά τους είναι ίδια!
Η δε φωτογραφία τους, αποκαλύπτει πως εκτός από το χρώμα των μαλλιών τους (καθώς η Τόνια τα βάφει ξανθά), μοιάζουν πολύ στο πρόσωπο, στο σωματότυπο, στην ομιλία, στις κινήσεις...
Σύμφωνα με το dete.gr, το πρώτο ταξίδι για να συναντηθούν το έκανε η Τόνια την Κυριακή το απόγευμα, όταν ήρθε στα Σελιανίτικα και επιτέλους, έσφιξε στην αγκαλιά της τη μεγάλη της αδελφή, που την περίμενε με λαχτάρα. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την ένταση της στιγμής, το παράπονο, την ανακούφιση, την ανείπωτη χαρά της ένωσής τους.
"Από δω και πέρα, δε θα χωρίσουμε ποτέ" δηλώνουν κι οι δύο και μάλιστα, σκέφτονται ακόμα και να μετακομίσουν η μία ή η άλλη, ώστε να μένουν κοντά και να μη χάσουν ούτε ένα λεπτό της υπόλοιπης, κοινής τους πια ζωής και πορείας. Προς το παρόν, μιλούν με τις ώρες η μία με την άλλη στο skype και γνωρίζονται, ανταλλάσσουν σκέψεις, κάνουν όνειρα...

newsit.gr

Χρήστος Σταϊκούρας...«Οι θριαμβολογίες της Κυβέρνησης έχουν “κοντά ποδάρια”.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη δημοσιοποίηση της ύφεσης της Ελληνικής Οικονομίας το 1ο τρίμηνο του 2011:

«Οι θριαμβολογίες της Κυβέρνησης έχουν “κοντά ποδάρια”.
Πολύ γρήγορα διαψεύδονται.
Η ύφεση διαμορφώθηκε στο 5,5% το 1ο τρίμηνο του έτους, από 4,8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
Η χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη.
Επιβεβαιώνοντας, όπως αναφέρει και η Έκθεση της Τρόικας, ότι η ύφεση για το 2011 θα είναι βαθύτερη από τις εκτιμήσεις.
Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι, με την επιμονή της στην ίδια λανθασμένη οικονομική πολιτική, διευρύνει τα αδιέξοδα.
Αδιέξοδα και για την Οικονομία και για την Κοινωνία.
Αδιέξοδα που καθιστούν επιβεβλημένη την επανεκκίνηση της οικονομίας, με βάση τις προτάσεις που κατέθεσε πρόσφατα στο “Ζάππειο ΙΙ” ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Α. Σαμαράς».

H Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στη πλατεία Αριστοτ​έλους στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη του αγώνα κατά της κυβέρνησης του μνημονίου κηρύσσει απόψε ο Μίκης Θεοδωράκης στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους, με σκοπό να μεταδώσει τη Σπίθα που άναψε η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών και σε άλλες αγανακτισμένες πόλεις της Ελλάδας. Μαζί του ο Γ. Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Νότης Μαριάς, Αν. καθηγητής Θεσμών της Ε.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Κώστας Ζουράρις, πολιτειολόγος και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. Το Μίκη Θεοδωράκη και την εκδήλωση πλαισιώνει η Τιμητική Επιτροπή από επιφανείς Θεσσαλονικείς: Βούλα Πατουλίδου, Πόπη Μοσκώφ, Κωστής Γκορτζής, ναύαρχος και Νίκος Παρασκευόπουλος καθηγητής Νομικής του Α.Π.Θ.Η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Μανώλη Μητσιά.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2010)

Λαέ της Θεσσαλονίκης!
Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας, που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα ως τον Λευκό Πύργο φωνάζοντας ΟΧΙ στο Μνημόνιο, Έξω η Τρόικα, Κάτω η Κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος.
Και μετά ήρθε η ώρα του Λαού. Πρώτα στα Προπύλαια στην Αθήνα με τους 50.000 Αθηναίους και τώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην λαομάνα Θεσσαλονίκη. Έτσι κι εμείς, όπως ως τώρα φωνάζαμε «ΟΧΙ στο Μνημόνιο», ας βροντοφωνάξουμε σήμερα «ΟΧΙ και στο Νέο Μνημόνιο», που θα βάλει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθειά στις σάρκες του Λαού και που αυτή τη στιγμή φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή η Κυβέρνηση για να ψηφιστεί.

Η επίσημη ανεργία έφτασε το 16,2% - Γενικός ξεσηκωμός από ΓΣΕΕ και κόμματα


 

Στο 16,2% εκτινάχθηκε το Μάρτιο το επίσημο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα σύμφωνα με την Στατιστική Αρχή ( ΕΛΣΤΑΤ) ξεσηκώνοντας ΓΣΕΕ και κόμματα της αντιπολίτευσης που μιλούν μέχρι και για ...22% της ανεργίας μέχρι τέλος του χρόνου, εάν δεν αλλάξει η κυβερνητική πολιτική. Με κύριο αίτημα την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς ο αριθμός των μη απασχολούμενων ξεπέρασε τον αριθμό των εργαζομένων, πραγματοποιείται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ την Πέμπτη στην Αθήνα.
Αναλυτικότερα
Τα επίσημα στοιχεία της Ανεργίας

Ρίχνει τους τόνους ο Μπουτάρης στην «κόντρα» του με τον Μίκη Θεοδωράκη

Βήματα πίσω κάνει ο Γ. Μπουτάρης στην «κόντρα» του με το Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν τη συγκέντρωση της Σπίθας στη Θεσσαλονίκη και μετά τη συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησε ο μουσικοσυνθέτης χθες το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι τελικά δεν πρόκειται να στείλει τη δημοτική αστυνομία, καθώς το μόνο που θα μπορέσει να κάνει είναι να κόψει μια κλήση. Επανέλαβε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να στείλει και τα ΜΑΤ, τα οποία εξάλλου δεν είναι στην δικαιοδοσία του. «Αυτά είναι γελοία πράγματα, δεν είμαι χαζός να κάνω φασαρία», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Έκτακτη» εισφορά διάρκειας... τεσσάρων ετών! - Πως θα εφαρμοστεί

Έκτακτη εισφορά σε εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ, με κλιμακωτό συντελεστή, περιλαμβάνεται στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που παρουσιάζεται το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η «έκτακτη» εισφορά θα ισχύσει για τέσσερα χρόνια και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για τα εισοδήματα του 2010.
Το πακέτο των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν θα συνίστανται σε νέους φόρους, εξάλειψη των φοροαπαλλαγών, αλλά και σε εξίσωση μισθών και εργασιακού καθεστώτος δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο και δεν θα εφαρμοστεί φέτος η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Κ. Γκιουλέκας... καλά θα κάνει ο κ. Μπουτάρης να αντιληφθεί ότι η άσκηση εξωτερικής πολιτικής είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του

Ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή τα όσα φέρεται να πρότεινε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχετικά με το ότι οι Σκοπιανοί μπορούν να ονομάζονται «Μακεδόνες», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δυο νησιά μας σε Κορινθιακό και Σαρωνικό στο "μάτι" της Τουρκίας;

ΣΑΜΠΑΧ: "Η Ελλάδα, πουλάει 12 «κελεπούρια» νησιά"!
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η τουρκική εφημερίδα Sabah σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι «η Ελλάδα η οποία βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση, άρχισε να πουλά τα νησιά της»!
Η Sabah τονίζει ότι οι τιμές των νησιών κυμαίνονται από 1.5 εκατομμύριο Ευρώ μέχρι και 15 εκατομμύρια Ευρώ. Πάντως τούρκοι κτηματομεσίτες δηλώνουν πως αυτά τα νησιά στις τιμές που διατίθενται είναι «κελεπούρια»
Η τουρκική εφημερίδα δίνει τα ονόματα κάποιων νησιών όπως η «μικρή Αμοργός», «Άγιος Αθανάσιος», «Άγιος Θωμάς» κτλ 
onalert.gr

Tα δύο τελευταία προαναφερόμενα νησιά βρίσκονται στον Κορινθιακό και στο Σαρωνικό κόλπο .

Στον Κορινθιακό κόλπο, 1,5 χιλιόμετρα από την πόλη της Ιτέας και σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου, βρίσκεται αυτό το όμορφο νησί.
Αγίου Αθανασίου νησί.... είναι ένα μικρό, ιδιωτικό νησί, σχεδόν Knoll, των 10.811 τ.μ. Πεύκα και ελιές είναι διάσπαρτα σε όλο το έδαφος και μια μικρή αμμουδερή παραλία βρίσκεται στη βορειοδυτική περιοχή του νησιού. .Το περιβάλλον είναι φυσικό και ήσυχο, όσον αφορά στο εσωτερικό, το θαλασσινό νερό που douses η ακτή είναι κρυστάλλινα και πλούσια σε ζωή θάλασσα.
Απρόσκοπτη, πλήρης και χωρίς περιορισμούς υπολειμματικού δικαιώματος κυριότητας, καθώς και απαραίτητα δικαιολογητικά από διάφορες δημόσιες αρχές.
Αγίου Αθανασίου νησί είναι ένα ιδανικό μέρος για ήρεμες και μοναδικές φυσικές συνθήκες διαβίωσης σε συνδυασμό με τη σύγχρονη αντίληψη της μια άνετη διαμονή. Κατάλληλο για την ανάπτυξη μιας ιδιωτικής βίλας (εξοχικό σπίτι ή μόνιμης διαμονής).Τιμή 1,5 εκατ.ευρώ


Άγιος Θωμάς ...νησί αποτελεί μέρος της αλυσίδας Διαπόρι στο Σαρωνικό Κόλπο, μια περιοχή mythologized Ελλάδα για την πλούσια σμαραγδένια ομορφιά της γραφικότερα νησιά της. Το νησί είναι στη μέση σε μια αλυσίδα από τρία νησιά σήμερα διαθέσιμα προς πώληση, και ανέρχεται συνολικά 300 στρέμματα, εκ των οποίων 50 είναι σαφής για αγορά.
Προσβάσιμο από την Κόρινθο με θαλάσσιο ταξί, περίπου 20 λεπτά, Αθήνα. 45 λεπτά. Υπάρχουν 2 γραφικά χωριά στην άμεση περιοχή με πολυτελείς κατοικίες κατά μήκος των ακτών που περιβάλλουν. Η πλησιέστερη πόλη της Κόρφου είναι ένα ήσυχο χωριό θέρετρο πολλά μικρά ιστιοφόρα σκάφη των οποίων η τελεία shimmering Σαρωνικού και Αργολικού κόλπου. Η πόλη των Μεγάρων είναι μόλις μισή ώρα μακριά, καθιστώντας την τοποθεσία απολύτως πρωταρχικό για την τροφοδοσία ενός θερέτρου στην ελίτ της Ευρώπης.Τιμή 15 εκατ. ευρώ

Η φλόγα των Special Olympics φτάνει στην Kορινθία

Τα χρώματα της ελπίδας των Special Olympics φθάνουν αύριο με πρώτο σταθμό την Κορινθία.

Στις 4 μετά το μεσημέρι, η φλόγα θα σταματήσει στην πλατεία Ευαγγελίστριας στους Αγίους Θεοδώρους κι ακολούθως μέσω του Ισθμού θα κατευθυνθεί στην Κόρινθο.
H άφιξη της φλόγας των Special Olympics στην Κόρινθο θα γίνει στις 17:45, όπου θα αρχίσει η λαμπαδηδρομία και από τις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως θα φτάσει στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής.
Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, θα αναχωρήσει για το Λουτράκι, μέσω των οδών Δαμασκηνού, Ερμού και τις Παραλιακής οδού, όπου θα φτάσει στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Κρήνης και θα γίνει η τελετή υποδοχής.
Η φλόγα της ελπίδας θα διασχίσει την Δυτική Κορινθία και θα συνεχίσει το ταξίδι της στην Δυτική Ελλάδα με προορισμό την Πάτρα το Σάββατο.



Δημοψήφισμα; Η απάντηση δόθηκε στην Πλατεία!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ώστε δεν υπάρχει θέμα δημοψηφίσματος για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα! Κακώς έγινε όλη αυτή η φασαρία, κακώς δημιουργήθηκαν φρούδες ελπίδες και προκλήθηκαν αντιδράσεις για τον κίνδυνο να διχαστεί ο λαός!
Απλώς δεν υπήρχε θέμα και τζάμπα κουβεντιάζαμε – την ώρα που πανταχόθεν έρχονταν αντικρουόμενα μηνύματα περί επικείμενης χρεοκοπίας ή στήριξης.
Όπως έγινε γνωστό, εκεί που κάθονταν και κουβέντιαζαν επί εννέα (αριθμός 9) ώρες στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, είπαν να πουν και καμιά… μπιπ!
Την πέταξε ο πρωθυπουργός, έτσι, για να μας επαναλάβει την «πάγια θέση» του υπέρ των δημοψηφισμάτων. Δεν είχαν τι να πουν και μιλούσαν για τον καιρό!

Η τρόικα βρίσκεται ήδη στην «επόμενη μέρα» - Και ομολογεί την αποτυχία της

Σοφία Βούλτεψη
Ο κίνδυνος να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από την κυβερνητική πλειοψηφία, λόγω των αντιδράσεων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που απειλεί με πτώση την κυβέρνηση, ενισχύει τις πιέσεις που οι δανειστές ασκούν στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Κατά τις συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους Φιγιόν, Ρομπάι, Μπαρόζο, το μήνυμα ήταν σαφές: Κάλεσαν την αξιωματική αντιπολίτευση να «συνεργαστεί». Να αλλάξει δηλαδή στάση, καθώς αν γίνουν εκλογές και λάβει μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί από τώρα η συνέχιση της πορείας που η σημερινή κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα.
Με λίγα λόγια, η τρόικα πολιτικά βρίσκεται ήδη στην επόμενη ημέρα και απλώς χρησιμοποιεί την προηγούμενη για να διαμορφώσει από τώρα την αναγκαία για την «επιβίωση» του χρέους συμφωνία του πολιτικού κόσμου.
Ενός πολιτικού κόσμου που προσπαθεί να κρατηθεί στις κόκκινες γραμμές του, καθώς πάνω σε κινούμενη άμμο βρίσκονται κυβέρνηση, κοινοβούλιο και αντιπολίτευση, αναπτύσσοντας τις δυνάμεις τους σε ένα ναρκοθετημένο πεδίο και με τις έξωθεν πιέσεις να ενισχύονται.

ΑΠΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΠΡΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ...την Κυριακή



ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Ώρα 7.30 μ.μ.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Ώρα 9.30μ.μ.

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΠΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΠΡΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
Ώρα 6.30 μ.μ

Δήλωση Κόλλια για την άρση ασυλίας του

από Jenny's World

«Ήδη από όταν η υπόθεση συζητήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ζήτησα από τους συναδέλφους μου να προτείνουν στην Ολομέλεια την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας. Το ίδιο αίτημα επανέλαβα και σήμερα, ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Το πνεύμα του νόμου σχετικά με τη βουλευτική...
ασυλία αφορά περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται πολιτική δίωξη. Τέτοιο θέμα δεν υπήρχε στη συγκεκριμένη περίπτωση και, ως εκ τούτου, θεωρώ υποχρεωτική την εκδίκαση της υπόθεσης από την τακτική δικαιοσύνη.
Είναι πάγια η θέση μου ότι κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου. Το πολιτικό ήθος και η νομιμότητα είναι ύψιστο χρέος για όλους μας, ιδιαίτερα τώρα, που η αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος βρίσκεται σε κρίση. Η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές της δημοκρατίας. Σύμφωνα με αυτές τις αρχές, η άρση της βουλευτικής μου ασυλίας για τη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν για εμένα αδιαπραγμάτευτη επιλογή.»

Πολίτης Της Κορινθίας

Η λέξη της εβδομάδας: Πλατεία Τι σημαίνει η λέξη πλατεία (> πιάτσα > πιάτο);


24grammata.com / από τη ζωή των λέξεων
γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος


Τούτες τις ημέρες ζούμε, ή ζουν ορισμένοι, “μέρες πλατείας”. Για ακόμα μια φορά στις πλατείες  αγωνίζονται όλοι όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξει κάτι. Η πρόθεση τους τους είναι ιδανική, το αποτέλεσμα τους θα το κρίνει η ιστορία. Τι σημαίνει, όμως, η λέξη πλατεία; Πρόκειται για ουσιαστικοποιημένο θηλυκό του αρχαίου επιθέτου πλατύς/εια/ύ. Η αρχική έκφραση ήταν “πλατεία οδός” και προσδιόριζε το μεγάλο (πλατύ/ φαρδύ) δρόμο του χωριού ή της πόλης, που συνήθως, βρισκόταν στο κέντρο της πόλης και εκτελούνταν οι εμπορικές δραστηριότητες. Σιγά σιγά από το “πλατεία οδός” χάθηκε η λέξη οδός και έμεινε μόνο η “πλατεία”. Το ίδιο συνέβη με τις φράσεις:  ιατρική επιστήμη > ιατρική, γραμματική τέχνη > γραμματική
Ομόρριζα της λ. πλατεία είναι: η πλάτος, πλάτη, πλάτανος Πλαταιές (πλατιά επιφάνεια), Πλάτων (αρχ. σημ. “αυτός που έχει φαρδιές πλάτες”) κ.ά.
Αξιοπερίεργο είναι και το “ταξίδι” της λ. πλατεία στην Εσπερία: στα Λατινικά μεταφέρθηκε ως δευτερόκλιτο επίθετο  plattus/a/um > ιταλικά: piazza, γαλλικά: plat, ισπανικά: plaza (στην Plaza de Cataluña διαδηλώνουν, τούτες τις ημέρες,  οι Ισπανοί “αγανακτισμένοι”). Δεν πρέπει να λησμονήσουμε και το ιταλοποιημένο, αλλά ελληνικής καταγωγής,  πιάτο ή το υποκοριστικό του πιατέλα. Το πιάτο είναι η ιταλική εκδοχή του plattus, και εδώ παρουσιάζεται με τη στενή έννοια του “πινακίου” (: επίπεδου πιάτου)

24grammata.com

EΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

‘Ενας πολύ γνωστός οικονομολόγος και παλαιός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, μου διηγήθηκε τις προάλλες έναν διάλογό του, πριν από πολλά χρόνια, με τον Ζακ Ντελόρ, από τους αρχιτέκτονες του Μάαστριχτ. Αυτός τούπε, σχολιάζοντας τα σχέδια εισαγωγής, τότε, ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος: «Αυτό το πράγμα δεν βγαίνει. Βάλατε το κάρο μπροστά από το άλογο. Φτιάχνετε νόμισμα χωρίς κράτος». Ο Ντελόρ τον κύτταξε καλά-καλά, ήπιε μια γουλιά από το ποτό που συνήθιζε τα απογεύματα και του απάντησε: «Mε περνάς για ηλίθιο; Ασφαλώς και δεν γίνεται. Φτιάχνουμε το νόμισμα, ώστε, όταν έρθει η κρίση, να αναγκαστούν οι Ευρωπαίοι να φτιάξουν και το κράτος». Θα το φτιάξουν όμως; ‘Η θα διαλύσουν την ‘Ενωση εις τα εξ ων συνετέθη, εγκαινιάζοντας μια μεγάλη περίοδο ιστορικής οπισθοδρόμησης για όλη την ήπειρο; Προς το παρόν μάλλον κάνουν ότι μπορούν για να επιτείνουν την κρίση, αγοράζοντας χρόνο με εμβαλωματικές λύσεις που χειροτερεύουν την αρρώστια.

Β.Παπαγεωργόπουλος: “Ασεβείς προς τα “σύμβολα”, Αδιάβαστοι στους νόμους”

Για το θέμα της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στην Πλατεία Αριστοτέλους ο Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
  Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ:   «Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για την «απαγόρευση» της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στην Πλατεία Αριστοτέλους και επειδή είναι φανερό ότι πολλοί δεν γνωρίζουν ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους Νόμους, ούτε τις διαδικασίες, θα ήθελα να ενημερώσω ότι:
1. Βάσει του Συντάγματος (άρθρο 11) οι «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» είναι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ
2.Για συγκεκριμένους λόγους που περιγράφονται στο Σύνταγμα  ΜΟΝΟΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ μπορεί να απαγορεύσει συγκεκριμένη υπαίθρια δημόσια συνάθροιση.
3. Η άδεια για δημόσια υπαίθρια συνάθροιση δίδεται από την Δημοτική Αρχή, ΜΕΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, για να προληφθεί περίπτωση δύο συγκεντρώσεων την ίδια ημέρα και ώρα στον ίδιο χώρο και για να επιτραπεί η τοποθέτηση εξεδρών, ηχητικών εγκαταστάσεων, χρήση εγκαταστάσεων ΔΕΗ, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κ.λ.π.
4. Η διαδικασία είναι:
α) Ο ενδιαφερόμενος ζητά άδεια από την Δημοτική Αρχή.
β) Η Δημοτική Αρχή ζητά άδεια από την Αστυνομία.
γ) Επί θετικής απαντήσεως της Αστυνομίας η Δημοτική Αρχή εκδίδει την άδεια και μεσολαβεί για την τοποθέτηση εξεδρών, τοποθέτηση ηχητικών, παροχή ρεύματος κ.λ.π.
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΤΑ «ΣΥΜΒΟΛΑ» ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ,
ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;»

http://papageorgopoulos.wordpress.com/

H Περιφέρεια Πελοποννήσου "κύρηξε " τον πόλεμο κατα των κουνουπιών








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τρίπολη, 8 – 6 – 2011
Αρ. Πρωτ.: 23163/7092
Προς: 1. Τον κ. Περιφερειάρχη
Πελοποννήσου
2. Τους κ. Αντιπεριφερειάρχες
Πελοποννήσου
3. Τα μέλη του Περιφερειακού
Συμβουλίου Πελοποννήσου
Κοιν: 1. κ.κ. Βουλευτές Περιφέρειας
Πελοποννήσου
2. Μ.Μ.Ε. Περιφέρειας
Πελοποννήσου
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Παρακαλείσθε να παρευρεθείτε σε έκτακτη συνεδρίαση του
Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί στις
10 Ιουνίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 3.00 μ.μ, στο
«Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης» , με μοναδικά
θέματα συζήτησης:
1. Ένταξη έργου: «Καταπολέμηση κουνουπιών ΠΕ Μεσσηνίας», στο
Πρόγραμμα Επενδύσεων από πιστώσεις ΚΑΠ έτους 2011.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης.
2. Ένταξη έργων:
α. «Καταπολέμηση κουνουπιών στην ΠΕ Αργολίδας»,
β. «Καταπολέμηση κουνουπιών στην ΠΕ Αρκαδίας»,
γ. «Καταπολέμηση κουνουπιών στην ΠΕ Κορινθίας» και
δ. «Καταπολέμηση κουνουπιών στην ΠΕ Λακωνίας»
στο Πρόγραμμα Επενδύσεων από πιστώσεις ΚΑΠ έτους 2011, με
εγκεκριμένο προϋπολογισμό και πίστωση 24.600,00€ ανά έργο.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ

To κέικ βοηθά τα παιδιά με αλλεργία στο γάλα

Η κατανάλωση ψημένων γλυκών που περιέχουν γάλα μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με αλλεργία στο γάλα να την ξεπεράσουν …
σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Allergy and Clinical Immunology.Τα αλλεργικά παιδιά που κατανάλωναν μαγειρεμένο γάλα, μέσα σε muffin (μικρά ατομικά κέικ), κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών παρουσίασαν μείωση έως και εξαφάνιση των αλλεργικών συμπτωμάτων τους σε σύγκριση με τα αλλεργικά παιδιά που απλά απέφευγαν το γάλα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους έχουν τη δυναμική να διαφοροποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα παιδιά με αλλεργία στο γάλα – η κλασική αντιμετώπιση συνίσταται στην πλήρη αποχή από την κατανάλωση γάλακτος.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι ειδικοί έδωσαν σε 88 παιδιά με διαπιστωμένη αλλεργία στο γάλα ηλικίας 2-17 ετών ψημένα γλυκά που περιείχαν γάλα και σύγκριναν τις αντιδράσεις τους με βάση μια ομάδα αναφοράς 60 αλλεργικών παιδιών τα οποία απείχαν εντελώς από το γάλα. Όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα σχεδόν τα μισά από τα 88 παιδιά ήταν σε θέση να φάνε γιαούρτι ή να πιουν άπαχο γάλα χωρίς να εκδηλώσουν αλλεργικά συμπτώματα.
Συγκριτικά αυτό ήταν εφικτό για λιγότερο από το ¼ των παιδιών που απέφευγαν το γάλα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η θέρμανση του γάλακτος ενδεχομένως αλλάζει τη σύσταση των πρωτεϊνών του και μειώνει τις πιθανότητες αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος σ’ αυτές. Τονίζουν, όμως, ότι προτού η «θεραπεία με κέικ» δοκιμαστεί ευρύτερα είναι απαραίτητο να διεξαχθούν περισσότερες σχετικές έρευνες.
Πηγή: vita.gr
Διαβάστε περισ.: http://podilatakias.gr/blog/?p=6371#ixzz1Ol35Aevu