Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Γιορτή του πατέρα 12 Ιουνίου

Η ιδέα της 'Ημέρας του Πατέρα' γεννήθηκε στις ΗΠΑ χάρη στους πεσόντες στον εμφύλιο πόλεμο. Στην Ευρώπη, ονομάστηκε 'Γιορτή' τόσο από το Γερμανικό έθιμο της γιορτής μπύρας - εξοχής όσο και από τους διαζευγμένους την τελευταία δεκαετία για να θυμίσουν την ύπαρξή τους.
Στις ΗΠΑ καθιερώθηκε την τρίτη Κυριακή του Ιούνη, στην Αυστραλία στις 8 Σεπτεμβρίου και αλλού είχε θρησκευτικό χαρακτήρα και γιοραταζόταν την ημέρα της Αναλήψεως, Πεντηκοστής και τη δεύτερη Κυριακή του Ιούνη.
Στην Ευρώπη, θεωρήθηκε καλό να την γιορτάζουμε τη δεύτερη Κυριακή του Ιούνη διότι ακόμα δεν έχουν κλείσει τα σχολεία και μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται θέματα σχετικά με την ανατροφή, τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τη χαρά της πατρότητας.
Ο ΣΥΓΑΠΑ επί εξαετίας, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί την κοινωνία για το θέμα των διαζευγμένων μπαμπάδων και τη σημασία της ίσης και δίκαιης αντιμετώπισής τους στα ελληνικά δικαστήρια. Ετσι, διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις για τη γιορτή του πατέρα και συντονίζει παγκόσμιο κίνημα αντίστασης κατά της δικαστικής καταστροφής πατέρα-παιδιού μετά το διαζύγιο. Τη γιορτή αυτή καθιέρωσε ο ΣΥΓΑΠΑ μέσω του Προέδρου του Νίκου Σπιτάλα, στην Ευρώπη.
Εχει μηνιαία εφημερίδα (Γονείς & Παιδί), εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή στη Δράμα, οργάνωσε 16 Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια και έχουν εκδώσει σειρά γραμματοσήμων τα ΕΛΤΑ. Ιδιαίτερα, για τη γιορτή του πατέρα (12-6-2011), υπάρχει νέα έκδοση.
Την Κυριακή 12 Ιουνίου οργανώνει εκδήλωση σε όλες τις ελληνικές πόλεις όπου θα μοιραστούν μπαλόνια, αυτοκόλλητα και άλλα δωράκια για παιδιά, αφίσες, έντυπα, εφημερίδες και άλλο υλικό.
Η Κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο ΡΟΛΟΪ της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του Δήμου Νεάπολης - Συκεών και θα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά.
Από τις 11 και 30 και μετά θα δοθεί παράσταση από κλόουν. Επίσης θα δοθεί μουσική Παράσταση από το συγκρότημα "Νεράιδα" με τραγούδια για τον Πατέρα. Ερμηνευτές: Ο Αλέξανδρος, η Άννυ, η Λίκα, η Μαρία και η Νίνα. Χορωδία και παιδικά μπαλέτα θα καλύψουν την εκδήλωση.
Υπεύθυνη και Μαέστρος Χορωδίας: η Μέγκι Κούλη - Μποστογανασβίλι.
Θα παρευρεθεί ο Ολυμπιονίκης πυγμαχίας Γιώργος Στεφανόπουλος ο οποίος έγραψε πρόσφατα βιβλίο με τίτλο: 'Μια ζωή σαν Ριγκ' και διηγείται την σχέση του με το παιδί του και το τρομερό διαζύγιό του.
Και άλλες εκπλήξεις με συμμετέχοντες από το greek idol, κτλ

SYGAPA - ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ- ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΓΟΝΕΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ



 Parakato.gr

Η «Αγανάκτηση» πήγε… Πλατεία



Ραντεβού στο Σύνταγμα  δίνουν και σήμερα  Κυριακή οι «Αγανακτισμένοι και παρά τον βροχερό καιρό γέμισαν πάλι το κέντρο της Αθήνας
- Δίνουν ραντεβού την Τετάρτη στις 7 το πρωί έξω απο τη βουλή
- Σύνθημα τους: "Η Χούντα δεν τελείωσε το '73-  Εμείς θα την κηδέψουμε σε τούτη την πλατεία"
Για 19η μέρα η πλατεία Συντάγματος γέμισε Αγανακτισμένους, στο τρίτο κατα σειρά πανευρωπαϊκό τους ραντεβού.
Ο βροχερός καιρός δεν τους πτόησε και πολλοί λένε οτι ακόμα κι αν έβρεχε, δεν θα έμεναν σπίτι τους.
Νέοι, ηλικιωμένοι, οικογένειες με παιδιά, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, όλοι μαζί ενώνουν τις φωνές τους και εκφράζουν την οργή τους για τα επώδυνα μέτρα λιτότητας. Και ζητούν ένα καλύτερο μέλλον
Χιλιάδεςπολίτες κατέβηκαν στο κέντρο πλημμυρίζοντας την Αμαλίας, την Οθωνος, τη Γεωργίου ενώ κλειστές είναι Πανεπιστημίου και Σταδίου.

"Δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία - θα είμαστε εδώ κάθε μέρα στην πλατεία" είναι ένα απο τα συνθήματά τους ενώ απο τα μεγάφωνα ακούστηκε κάλεσμα για συγκέντρωση έξω απο τη Βουλή, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 7 το πρωί.

Οι Αγανακτισμένοι σχεδιάζουν αποκλεισμό της Βουλής την ημέρα που θα ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο
Το σύνθημα  «δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θάμαστε όλοι εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία»,  με το οποίο  πάνε πλατεία  οι «Αγανακτισμένοι» -  19η ημέρα των κινητοποιήσεων του κινήματος -  μέχρι τώρα δεν δείχνει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Όπως έγινε γνωστό, οι  «Αγανακτισμένοι»  δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του Κοινοβουλίου σήμερα Κυριακή. Αυτή η δυναμική κινητοποίηση προγραμματίζεται να γίνει το βράδυ της 14ης Ιουνίου.
Στόχος των  «Αγανακτισμένων» είναι να μην καταφέρει να μπει στη Βουλη ούτε ένας βουλευτής κι έτσι εκ των πραγμάτων να μη μπορεί να ψηφίσει υπέρ της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στις 15 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία έχει οριστει η  κρίσιμη  ψηφοφορία για το  «Μνημόνιο 2» .
Επίσης, σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» κυκλοφόρησαν σε έντυπη μορφή τα ψηφίσματα των λαϊκών συνελεύσεων των προηγούμενων ημερών,  κάτι που θα κάνουν πλέον τακτικά, ώστε να ενημερώνονται έγκυρα και αυτοί που δεν αποφασίζουν να προσέλθουν στην πλατεία Συντάγματος.

 

Εκλογέςστην Τουρκία: Αυτοδυναμία για το κόμμα του Ερντογάν

Με καταμετρημένο το 45,3% των ψήφων, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προηγείται με 53,1% και ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 22,2 , το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 13,3% και οι ανεξάρτητοι με 6,1%.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, το κυβερνών κόμμα εκλέγει 332 βουλευτές και ακολουθούν τα ΡΛΚ με 133, το ακροδεξιό κόμμα με 57 και οι ανεξάρτητοι με 28 βουλευτές.

Πάντως τα συγκεκριμένα ποσοστά αναμένεται να αλλάξουν, όσο ενσωματώνονται οι ψήφοι της δυτικής Τουρκίας, πράγμα που σημαίνει ότι θα μειωθεί ελαφρώς το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος και θα αυξηθεί το ποσοστό του ΡΛΚ.

Πέρα από την αυτοδυναμία του κυβερνώντος κόμματος στα πρώτα συμπεράσματα αξίζει να αναφερθεί η η αύξηση της δύναμης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και η επιτυχία του ακροδεξιού κόμματος που ξεπέρασε το εθνικό όριο του 10%.

Τα αποτελέσματα των «exit poll» που ανακοίνωση το CNN Turk έχουν ως εξής: ΚΔΑ 50,3%, ΡΛΚ 27,1%, ΚΕΚ 12,7% και ανεξάρτητοι 5,5%.
newsbeast.gr

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ετοιμάζεται να αποκλείσει τη Βουλή!

Τη “μητέρα των μαχών” ετοιμάζονται να δώσουν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ με αποκλεισμούς ΧΥΤΑ, δημοσίων κτιρίων και της Βουλής για να μην περάσει το Μνημόνιο 2.

Στην ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρεται:

“Οι επόμενες μέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου μνημονίου, θα οδηγήσει τη χώρα και τους εργαζόμενους σε σκληρή λιτότητα, σε εκτίναξη της ανεργίας, σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων οργανισμών, υπηρεσιών και επιχειρήσεων, σε συρρίκνωση Δημοσίων υπηρεσιών και σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.

Το νέο μνημόνιο προβλέπει την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας και την κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας, μιας και όλες οι αποφάσεις για την άσκηση οποιασδήποτε πολιτικής εκχωρούνται πλέον στην τρόικα, εκπρόσωποι της οποίας θα εγκατασταθούν ως επίτροποι σε κάθε Υπουργείο.

Η εμμονή σ' αυτή την πολιτική οδηγεί τη χώρα μας στο γκρεμό και τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια και την επαιτεία.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να ανατραπεί από το γενικό ξεσηκωμό του λαού μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν τη δικιά τους σφραγίδα για να οδηγηθούν οι εξελίξεις σε λύσεις υπέρ του λαού και κατά του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ αυτοί την κρίση.
Το μέλλον του λαού μας δεν είναι να εργάζεται σκληρά και φτηνά για να αποπληρώνονται οι διεθνείς τοκογλύφοι-δανειστές και να θησαυρίζουν αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση.

Αυτές τις μέρες κάτι καινούργιο γεννιέται στο Σύνταγμα και τις πλατείες των μικρών και των μεγάλων πόλεων. Ο λαός μπαίνει στο προσκήνιο και οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα πρέπει να βρίσκονται εκεί για να δώσουν το δικό τους μήνυμα.
Για τη σημερινή κατάσταση δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες.

Οι εργαζόμενοι πάλεψαν όλη την προηγούμενη περίοδο, κάτω από δύσκολες συνθήκες, αμφισβήτησης και ηττοπάθειας πολλές φορές, για να αποδοκιμάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και για να κρατήσουν αναμμένη τη φλόγα της ανατροπής τους.

Η μαζική κινητοποίηση του λαού δεν προήλθε από ένα μήνυμα στο face book ή από ένα τυχαίο γεγονός. Αν δεν είχαν προηγηθεί οι μαζικές απεργίες και οι διαδηλώσεις, αν δεν υπήρχαν στο ενεργητικό μας οι μεγάλες απεργίες της 5ης Μαΐου 2010, της 15ης Δεκεμβρίου 2010 και 23 Φεβρουαρίου 2011, το οποιαδήποτε κάλεσμα στο διαδίκτυο δεν θα είχε αποδέκτες.

Το βασικό μήνυμα λοιπόν είναι ότι όλοι οι αγώνες έχουν νόημα και προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι στην κοινωνική συσπείρωση για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Τώρα όμως είναι η κρίσιμη στιγμή. Το στοίχημα για το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να είναι: Ή ΤΑ ΜΕΤΡΑ Ή ΕΜΕΙΣ !!!

Σ' αυτή την κατεύθυνση η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους συλλόγους και τους εργαζόμενους να δώσουν τις επόμενες μέρες τη «ΜΗΤΕΡΑ» ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ.

1. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε γενική πολιτική απεργία και σε μαζικό-διαρκές αποκλεισμό της Βουλής με στόχο την αποτροπή των διαδικασιών ψήφισης του νέου μνημονίου της καταστροφής.

2. Όταν κατατεθεί το νέο μνημόνιο στη Βουλή, με ευθύνη των συλλόγων και σε συνεργασία με όλους τους άλλους φορείς γίνονται τα δημαρχιακά κτίρια των πρωτευουσών των Νομών, κέντρα τοπικού συντονισμού, συζητήσεων και οργάνωσης πολύμορφων πρωτοβουλιών με στόχο την ενεργοποίηση του λαού και τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις. Στην Αττική τα δημαρχιακά κτίρια που θα καταληφθούν είναι: Περιστερίου, Νέας Ιωνίας, Ζωγράφου, Αγίου Δημητρίου και Πειραιά.

3. Τις ίδιες μέρες καταλαμβάνονται οι Χ.Υ.Τ.Α. στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού είναι δυνατόν με στόχο την παράλυση κάθε δραστηριότητας και

4. Συμμετέχουμε σε άλλες πρωτοβουλίες κατάληψης Δημοσίων κτιρίων και πρωτοβουλιών, όπως δεν πληρώνω διόδια, εισιτήρια στα Μ.Μ.Μ. και τον αποκλεισμό των Ταμείων των Νοσοκομείων.

5. Προετοιμάζουμε σε ημέρα που θα ορισθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους του συλλόγους να οργανώσουν τη συζήτηση και ενημέρωση των εργαζομένων, την προετοιμασία και το συντονισμό με άλλους φορείς και συνδικάτα και την οργανωμένη τους παρουσία στις λαϊκές κινητοποιήσεις που γίνονται καθημερινά στις πλατείες.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γεν Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος Ιωάννης Τσούνης"
newsit.gr

Προβλήματα από τη νεροποντή στην Αττική

Πρωτόγνωρη για καλοκαίρι βροχή έπεσε στην Αττική και ο ουρανός ''σκίστηκε'' από κεραυνούς.
Πάνω από 2 ώρες έκλεισε και πάλι όπως πάντα η λεωφόρος Πειραιώς στο ύψος Π.Ράλλη και Χαμοστέρνας ενώ με δυσκολία κινούνταν τα αυτοκίνητα στη Λ.Αθηνών στην περιοχή ''Παλατάκι''.
Η Πυροσβεστική δέχτηκε 10 κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια σε Βριλλήσια, Πεντέλη, Μαρκόπουλο και Άνω Λιόσια.Στις ίδιες περιοχές οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια παρασύροντας κάδους απορριμμάτων και άλλα αντικείμενα.
Βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν όλη τη χώρα, απογοητεύοντας τους εκδρομείς του τριημερου του Αγίου Πνεύματος.

Ο καιρός της Κυριακής

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι περιμένουμε για την Κυριακή κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Στα νησιά θα έχουμε εναλλαγή συννεφιάς και λιακάδας ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο σε σχέση με το Σάββατο.

Τη Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος, θα έχουμε σποραδικές βροχές και μεμονωμενες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά όλης της χώρας αλλά και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Βροχές θα έχουμε και στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα έχει σημαντική μεταβολή.

Στην Αττική, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 28 με 30 βαθμοί κελσίου.

Ο καιρός του τριημέρου σε - Ναύπλιο: Περιμένουμε αρχικά λιακάδα αλλά αργότερα θα συννεφιάσει και θα εχουμε κάποιες αρχικά λίγες βροχές την Κυριακή και τη Δευτέρα.
- Σπάρτη: Στους 27 με 28 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία.Πρόσκαιρη βροχή Κυριακή και Δευτέρα.
Άστατος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως από το απόγευμα.Νεφώσεις και πιθανά και βροχές θα έχουμε στα νησιά. Η θερμοκρασια θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης

 
Επανήλθε στις προκλητικές δηλώσεις ο Θεόδωρος Πάγκαλος – ύστερα από την...κρίση σύντομη κρίση αυτογνωσίας που πέρασε – και αυτή τη φορά, υποστήριξε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης».  Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου του Σάββάτου, ο κ. Πάγκαλος κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Γενεύη, φέρεται να υποστήριξε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης και αν υπάρχει έστω και ένας τότε θα πρέπει να του στήσουμε άγαλμα».
«Εάν υπάρχει ένας πολίτης που δεν έχει λάβει ποτέ αμοιβή που δεν δικαιούταν εξαιτίας πολιτικής επιρροής ή γνωριμιών δεξιά και αριστερά, που δεν απέφυγε ποτέ να πληρώσει φόρους, ο οποίος πάντοτε ζητούσε απόδειξη όταν αγόραζε κάτι, ε, αυτού του ανθρώπου πρέπει να του κάνουμε άγαλμα στην πλατεία Συντάγματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα υπογράμμισε «ότι θα ήταν πολύ άσχημο για το μέλλον της χώρας μας και για την ιστορία να εξάγουμε το συμπέρασμα πως κάποιοι έκλεψαν τα χρήματα των Ελλήνων και αυτή είναι η αιτία της κρίσης».
Μάλιστα, επεξηγώντας την γνωστή του φάση «μαζί τα φάγαμε» τόνισε: «Το 70% των δαπανών του κράτους είναι για μισθούς και συντάξεις, έτσι δεν είναι; Ε, λοιπόν, γι’ αυτό είπα ότι όλοι μαζί τα φάγαμε!»
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η διαφθορά στο Δημόσιο, προέκυψε από τους πολίτες που πληρώνουν «γρηγορόσημο», για να κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους. Μάλιστα, ο ίδιος είδε τη γενικευμένη διαφθορά να έρχεται κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας του Κώστα Σημίτη.
«Υπάρχουν, άραγε, κάποιοι που δεν ανήκουν στο σύστημα; Για παράδειγμα, τα μικρά κόμματα που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι αθώα;» διερωτήθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας Τρίτη και Τετάρτη στην Αθηνών - Πατρών , στο Δερβενι λόγω έργων της ΔΕΗ.

Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες, αποξήλωσης και τοποθέτησης αγωγών μέσης και χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, που διέρχονται του αυτοκινητοδρόμου.
Συγκεκριμένα, οι διακοπές θα σημειωθούν την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 10.30 το πρωί για πέντε λεπτά, στο 99,5 χλμ της εθνικής οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Την Τετάρτη 15 Ιουνίου η κυκλοφορία θα διακοπεί περίπου στις 8.30 το πρωί στο 132,7 χλμ, για δέκα λεπτά της ώρας, και στις 9.30 στο 141,5 χλμ, στο Δερβενι επίσης για δέκα λεπτά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.