Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Οι αγανακτισμένοι της Κορίνθου προς τους βουλευτές Κορινθίας... εμείς σας προσλάβαμε και εμείς σας απολύουμε. Δεν μας εκπροσωπείτε πια!

Οι αγανακτισμένοι πολίτες της Κορίνθου, πραγματοποίησαν πριν από λίγο πορεία από τα Περιβολάκια προς στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του νομού όπου επέδωσαν ή θυροκόλλησαν, όπου βρήκαν κλειστά γραφεία, ψήφισμα το οποίο αναφέρει, ''Κύριοι, κυρίες εμείς σας προσλάβαμε και εμείς σας απολύουμε. Δεν μας εκπροσωπείτε πια. Δεν σεβαστήκατε την χώρα που μας μεγάλωσε. Δεν σεβαστήκατε τους ηλικιωμένους. Δεν σεβαστήκατε τα όνειρα των παιδιών μας. Δεν σεβαστήκατε τίποτα και ένα είναι το μόνο σίγουρο. Ότι δεν θα μείνετε ατιμώρητοι. Η αυτοοργάνωση στις πλατείες θα φέρει την καταιγίδα στα κεφάλια σας''.

Θρίλερ με την έκτακτη συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου αύριο - Όλα ανοιχτά για πρόωρες εκλογές μετά την παραίτηση Λιάνη

- Ματαιώθηκε όλο το πρόγραμμα του ΠτΔ για τη συνάντηση - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο εκλογών
- Δεν ψηφίζουν το Μεσοπρόθεσμο Λιάνης και Αθανασιάδης και πλέον μένουν 154 βουλευτές
- Ο Γ. Λιάνης ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
- Δραματική απάντηση της κυβέρνησης σε Λιάνη: "Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας"

Η παραίτηση του κυβερνητικού βουλευτή Γιώργου Λιάνη ο οποίος αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί και να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο ήταν αυτό που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και έφερε καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Γίνεται "αμερικανάκι" ο Παναθηναικός

Στο άκουσμα «Galatioto Sports Partners» ίσως και να μην δώσετε μεγάλη έμφαση και προσοχή.
Αν όμως σας έλεγαν ότι πρόκειται για την εταιρεία που ενδιαφέρεται να αναλάβει τη διαπραγμάτευση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός; Ε, τότε σίγουρα αλλάζει το όλο πράγμα…
Ποια είναι όμως αυτή η εταιρεία που θα μεσολαβήσει για να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός επενδυτής για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό; Ιδού λοιπόν:
Το αφεντικό της εταιρείας, Σαλβατόρε ΓκαλατιότοΗ «Galatioto Sports Partners» ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια και είχε ως σκοπό τη διαμεσολάβηση για την υπεύθυνη και όσον το δυνατόν κερδοφόρα αγοραπωλησία συλλόγων! Ανάμεσα στις ομάδες που έχουν ζητήσει τη βοήθεια του Σαλβατόρε Γκαλατιότο είναι τεράστιοι σύλλογοι των ΗΠΑ και μάλιστα απ' όλα τα αθλήματα!
 
 
Το αφεντικό της εταιρείας, Σαλβατόρε Γκαλατιότο(φωτο)

Οι Νιου Γιορκ Γιάνκις, οι Νιου Γιορκ Τζάιαντς, οι Σικάγο Καμπς,
οι Νιου Γιορκ Μετς, οι Ουάσινγκτον Ρέντσκινς, οι Σάρλοτ Μπόμπκατς, οι Νιου Τζέρσεϊ Ντέβιλς, οι Σαν Φρανσίσκο Τζάιαντς, ακόμα και οι Φοίνιξ Σάνς!
Ανάμεσα στις ομάδες που χρειάστηκαν τη βοήθεια της «Galatioto Sports Partners» ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως και η Ιντερ. Μάλιστα, ο Γκαλατιότο είχε βοηθήσει και τον μεγάλο Μάικλ Τζόρνταν να αγοράσει μέρος των μετοχών των Σικάγο Μπουλς. Ο Σαλβατόρε Γκαλατιότο είναι ο πρόεδρος της εταιρείας, αντιπρόεδρος ο Ρας Γκράνικ και διευθυντές οι Μπρεντ Τζόνστον, Μπραντ Κάτσερ και Φιλ Λάντολφι.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η «Galatioto Sports Partners» έχει να επιδείξει τουλάχιστον 70 deal με τεράστιο οικονομικό όφελος και τζίρο, με το ποσό να ανέρχεται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου.
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ
Νιου Γιορκ Γιάνκις
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
Σικάγο Καμπς
Νιου Γιορκ Μετς
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Σάρλοτ Μπόμπκατς
Νιου Τζέρσεϊ Ντέβιλς
Σαν Φρανσίσκο Τζάιαντς
Φοίνιξ Σάνς

Όπως αποκάλυψε το «theplayer.gr» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη προκειμένου να διαπραγματευτεί την πώληση των «πρασίνων» μέσω εταιρείας που λειτουργεί ως dealer. Για την ακρίβεια όχι όποιας και όποιας εταιρείας!
Πρόκειται για πραγματικό Κολοσσό όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για αγοραπωλησίες ομάδων, έχοντας να επιδείξει τεράστια deals στο ενεργητικό της! Αφεντικό της εταιρείας είναι ο Σαλβατόρε Γκαλατιότο, ο οποίος συναντήθηκε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για το ενδεχόμενο συνεργασίας. Άλλωστε είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου θέλει να απεμπλακεί από τα διοικητικά της ομάδας.
Ο Γκαλατιότο που έχει αναλάβει μερικά από τα μεγαλύτερα Deals των σπορ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μίλησε στο SentraGoal.gr και από τη μία πλευρά σεβάστηκε το ενδιαφέρον που έδειξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, από την άλλη, δεν έδειξε διάθεση να πει μεγάλες κουβέντες.
 "Ναι η αλήθεια είναι ότι μιλήσαμε με τον κ.Γιαννακόπουλο" είπε αρχικά ενώ κατόπιν ερώτησης τόνισε... "Δε βρεθήκαμε, δεν κάναμε ραντεβού επειδή το πρόγραμμά μας δεν το επέτρεπε, ωστόσο είχαμε μία σύντομη συνομιλία στο τηλέφωνο".
Οπως καταλαβαίνετε, οι ερωτήσεις που θα μπορούσαμε να του απευθύνουμε ήταν πολλές... "Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η συνομιλία μας ήταν εμπιστευτική και θα παραμείνει τέτοια... Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο".
Το μέγεθος του Παναθηναϊκού πάντως θα μπορούσε να προκαλέσει ενδιαφέρον στους Αμερικάνους... θα μπορούσε μεν, αλλά δεν είναι και σίγουρο όμως... "Από τη στιγμή που δεν ξέρω τι συμβαίνει στην ευρωπαϊκή αγορά, δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα. Απ'ό,τι κατάλαβα από τη συνομιλία που είχαμε, ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα δεδομένου ότι δεν ξέρω τίποτα για την ευρωπαϊκή αγορά του μπάσκετ".
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος λοιπόν, έκανε την κίνησή του. Και μπορεί οι αρχικές πληροφορίες που διέρρευσαν να είχαν έντονο στοιχείο υπερβολής, σε γενικές γραμμές όμως, αποδεικνύεται ότι η διάθεση αποχώρησης της οικογένεια Γιαννακόπουλου από τον Παναθηναϊκό είναι πραγματική. Οχι όμως ελαφρά τη καρδία και παραχωρώντας την ομάδα στον πρώτο τυχόντα.
Πάντως σε επικοινωνία που είχε το SentraGoal με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ είπε: «Ρωτήστε τον Δημήτρη» επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις διαπραγματεύσεις που γίνονται.

sentragoal.gr

ΝΕΟ Δ.Σ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΙΝΙΩΤΩΝ

Μπορούμε να είμαστε κοντά, όσο μακριά κι αν είμαστε….

ΝΕΟ, μάς προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 11/06/11 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Μεσινιωτών , γεγονός μάλιστα που φάνηκε αναμενόμενο, εν όψει της μεγαλύτερης από κάθε άλλη φορά παρουσίας του κόσμου στη Γεν. Συνέλευση.
Νέοι άνθρωποι λοιπόν, καλούνται ν' αποτελέσουν το "νέο επιτελείο στρατηγικής", που θα επιχειρήσει να αναβαθμίσει την εν γένει λειτουργικότητα και παραγωγικότητα του Συλλόγου μας, στο πλαίσιο των καταστατικών σκοπών του αλλά και των απαιτήσεων των "νέων καιρών", όπως υποστηρίχθηκε και από νέους ομιλητές στη Γεν. Συνέλευση.
Ελπιδοφόρος η εξέλιξη αυτή και μένει τώρα να φανούν σταδιακά και τα προσδοκώμενα αγαθά αποτελέσματα, για τα οποία, βέβαια, θα χρειασθεί όπως πάντα και χρόνος και κόπος, αλλ' όχι μόνο!
Η θέληση για προσφορά και εργασία, ο ζήλος κατά την άσκησή της και το "μεράκι", που δεν σ' αφήνει να "φυγομαχήσεις" μπροστά σε δυσκολίες και αντιξοότητες, αποτελούν καίριους συντελεστές της επιτυχίας! Εξυπακούεται, φυσικά, και η κατανόηση και συμπαράσταση όλων μας.
Είθε να υπάρξουν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι προϋποθέσεις αυτές, ώστε η "νέα πορεία" ν' αποτελέσει γεγονός και ν' αποβεί, πραγματικώς συμφέρουσα για τον Σύλλογο και επιτυχημένη διαδρομή για τους φορείς της!
Δεσμευόμαστε λοιπόν όσο περνάει απ το χέρι τόσο το δικό μου όσο και του νέου Δ.Σ να κάνουμε ότι μπορούμε για να πάμε τον σύλλογο πιο μακριά. Για να έλθουμε όλοι κοντά .
Για να βάλουμε το σύλλογο εκεί που του αξίζει να είναι. Μέσα στην καρδιά μας. Γιατί πρέπει να κάνουμε πολλά. Όσα πιο πολλά μπορούμε. Για μας και τα παιδιά μας.
Για να θυμούνται όλοι το Μεσινό σαν το πιο ζωντανό χωριό του Φενεού , της Κορινθίας, της Πελοποννήσου κι όχι «σα μια ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι» που λέει και το τραγούδι. Ολοζώντανο όπως είναι τώρα.
Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε, με τη βοήθειά σας, τη συμπαράσταση και την αγάπη σας. Και να ξέρετε...
Μπορούμε να είμαστε κοντά, όσο μακριά κι αν είμαστε.

Συγχαρητήρια λοιπόν ανήκουν, μαζί με τις ευχές μας για επιτυχία, στη νέα σύνθεση του Δ.Σ., που για την ιστορία είναι οι εξής:
• Ιωάννης Γ. Λαλιώτης Πρόεδρος
• Αθανάσιος Σ. Μπράμης Αντιπρόεδρος
• Αικατερίνη Γ. Δουβίκα Γ. Γραμματέας
• Ιωάννης Β. Λαλιώτης Ταμίας
• Γεώργιος Π. Δουβίκας μέλος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει δώσει μια συνέντευξη ο κ. Ρεν και ουσιαστικά αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξει συγκυβέρνηση στην Ελλάδα, ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για να δοθούν τα χρήματα και ότι πλέον οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν έχουν χρόνο. Θα κάνετε ένα σχόλιο;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Σας είχαμε πει ότι εμείς αυτό το οποίο ζητάμε, αυτά που έχουμε ζητήσει μέσα από το «Ζάππειο ΙΙ», είναι ουσιαστικά αυτά που ήδη έχουν γίνει δεκτά  για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Θέλω να επαναλάβω, για ακόμη μια φορά, ότι εμείς ζητάμε αυτά τα οποία έχουν πάρει ήδη οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί. Και σας είχα δώσει αρκετά στοιχεία γι’ αυτό Το ζήτημα, λοιπόν, είναι να γίνει ουσιαστικά ό,τι συνέβη στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία. Το ζήτημα είναι γιατί αρνούνται αυτά τα οποία δώσανε στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία. Και το ζήτημα είναι γιατί δεν τα ζητά η κυβέρνηση. Και στο θέμα των οριζόντιων περικοπών από ένα όριο και πάνω και στο θέμα των φορολογικών συντελεστών και στο θέμα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και στο θέμα των μέτρων, ειδικά για τους ανέργους νέους, τα κίνητρα που δίνονται και πολλά άλλα.
Είναι όλα αυτά, τα οποία περιλαμβάνονται στις προτάσεις μας στο «Ζάππειο ΙΙ».
Και, μάλιστα -μιας και αναφέρεστε στο διεθνές περιβάλλον- υπάρχει ένα άρθρο στον Guardian, που κρίνει την πολιτική του Μνημονίου. Ακούστε, λοιπόν, πως χαρακτηρίζει ο Guardian την πολιτική αυτή: «ακραίο δημοσιονομικό μαζοχισμό, που δεν πρόκειται να πετύχει».

Γιάννης Οικονόμου...Η εθνική υποχρέωση για την αποφυγή της χρεοκοπίας επιβάλλει άμεσες κινήσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Τα σενάρια τρόμου για την ελληνική οικονομία στο εξωτερικό δίνουν και παίρνουν.
Η εθνική υποχρέωση για την αποφυγή της χρεοκοπίας επιβάλλει άμεσες κινήσεις.
Πρώτο βήμα, η αλλαγή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της κυβέρνησης που στηρίζεται κυρίως στην εξοντωτική φορολόγηση, με την υιοθέτηση ενός δίκαιου σχεδίου που θα μειώνει τις δαπάνες και την παρέμβασή του κράτους στην οικονομία.
Δεύτερο βήμα, η εθνική συνεννόηση και η συνεργασία όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, τόσο για την υλοποίηση των αναγκαίων πολιτικών, όσο και για την επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας.
Αν αυτά δεν γίνουν, ο τόπος πρέπει άμεσα να οδηγηθεί σε εκλογές και οι πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον της Ελλάδας».

 

Στο ίδιο έργο θεατές

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗ​ΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

Οι επαναλαμβανόμενες δημόσιες προσκλήσεις του πρωθυπουργού για συναίνεση είναι πλέον εμφανές ότι στερούνται ειλικρινούς πρόθεσης και απλώς καταδεικνύουν την αγωνιώδη απόπειρα αναζήτησης συνενόχων στον οδυνηρό δρόμο της αποτυχίας.
Η συναινετική ρητορεία του κ. Παπανδρέου πάσχει διότι προσφέρει μια πρόταση που είναι καθυστερημένη, σε λάθος βάση, και εντέλει εκβιαστική.
·         Είναι καθυστερημένη, διότι:
για σχεδόν 1,5 έτος η κυβέρνηση αγνοούσε -όποτε δεν λοιδορούσε- τις προτάσεις της ΝΔ. Αντιθέτως ο πρωθυπουργός απολαμβάνοντας όλο αυτό το διάστημα άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αποφάσιζε κατά το δοκούν. Η κυβέρνηση είχε όλη την άνεση να προωθήσει το πρόγραμμά της, χωρίς οργανωμένες αντιδράσεις αντιπολιτευόμενων συνδικαλιστών, χωρίς τηλεοπτικές παραστάσεις αντιπολιτευτικής αγανάκτησης, και χωρίς κραυγές για άμεσες εκλογές. Όσα δηλαδή έκανε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση. Αντιθέτως είχε απέναντί της μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία πολιτεύτηκε με υπευθυνότητα, στήριξε ό,τι θεωρούσε σωστό για την οικονομία και τον τόπο και έκανε κριτική για κάθε τι που πίστεψε ότι ήταν επιβλαβές. Ποιος έφταιξε, λοιπόν, πού καταλήξαμε εδώ; Η έλλειψη συναίνεσης της Νέας Δημοκρατίας;
·         Είναι σε λάθος βάση διότι:
ενώ το Μνημόνιο Ι έχει αποτύχει παταγωδώς και τα αρνητικά ρεκόρ της ελληνικής οικονομίας προκαλούν ίλιγγο –η ανεργία πάνω από 16%, τα έσοδα βουλιάζουν, τα «λουκέτα» αυξάνονται, οι νέοι παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης-  η κυβέρνηση φέρνει ένα νέο Μνημόνιο (ΙΙ), με την ίδια αποτυχημένη συνταγή.
Επιβάλλει φόρους και περικοπές που πλήττουν τα θύματα και του πρώτου Μνημονίου. Μέτρα που οδηγούν την κοινωνική συνοχή στα όρια της κατάρρευσης και τους αγανακτισμένους πολίτες να μπει τέλος σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική.    
Η ΝΔ δεν μπορεί να συναινέσει στο λάθος. Δεν μπορεί να υπογράψει μια προδιαγεγραμμένη αποτυχία που θα σημάνει και νέες μάταιες θυσίες, βαθύτερη βουτιά στην ύφεση και στο χρέος.
·         Είναι εκβιαστική, διότι :
ενώ έχει προκληθεί η κυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά να φέρει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με άρθρα ξεχωριστά ώστε να υπάρξει η επιλογή της ψήφισης όσων θα ωφελήσουν τη χώρα και την οικονομία επιμένει στη ψήφιση σε ένα άρθρο –ίσως και για να ελέγξει τις αντιδράσεις στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Τι συναίνεση, όμως, μπορεί να δοθεί σε έναν τέτοιο εκβιασμό; 

Εν κατακλείδει, ο κ. Παπανδρέου την πρόταση για συναίνεση θα έπρεπε να την απευθύνει πρωτίστως στους δικούς του υπουργούς και βουλευτές. Ο ορυμαγδός των επικριτικών δηλώσεών τους, μόνον την τελευταία εβδομάδα, που κοινό παρανομαστή τους έχουν την παραδοχή της απόλυτης αποτυχίας του Μνημονίου Ι, τις επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του Μνημονίου ΙΙ και την καυστική κριτική της κυβερνητικής ανικανότητας, είναι πρωτοφανής. 
Η Νέα Δημοκρατία έχει καταστήσει σαφές ότι ανεξάρτητα από το ποιες και από πού είναι οι παραινέσεις για σύμπραξη στην κυβερνητική πολιτική, η απόφασή της υπαγορεύεται μόνον και αποκλειστικά από το συμφέρον του ελληνικού λαού και της χώρας. Αυτό είναι το κριτήριο του αιτήματός μας να επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο, να κερδίσουμε τους όρους που κέρδισαν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.  Εν πάση περιπτώσει, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με την ίδια συνέπεια και υπευθυνότητα που χαρακτήρισε τη στάση μας έως σήμερα.

Θανάσης Δαβάκης:«Η απώλεια του Patrick Leigh Fermor είναι απώλεια για την Ελλάδα».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, για την απώλεια του Patrick Leigh Fermor, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απώλεια του Patrick Leigh Fermor είναι απώλεια για την Ελλάδα. Σήμερα που μετράμε τους αληθινούς φίλους μας, ο Patrick Leigh Fermor είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
Πολέμησε για την ελευθερία της πατρίδας μας και μέσα από αυτό τον αγώνα, δέθηκε μαζί της. Εάν η Μεγάλη Βρετανία ήταν η χώρα που γεννήθηκε, την Ελλάδα επέλεξε σαν πατρίδα της καρδιάς του.
Θα μπορούσαμε ακόμη να τον χαρακτηρίσουμε ως έναν από τους τελευταίους μεγάλους ρομαντικούς φιλέλληνες, των οποίων η μακρά σειρά ξεκινά από τις απαρχές του 18ου αιώνα. Τα ταξιδιωτικά του διηγήματα, όπως η «Ρούμελη» και κυρίως η «Μάνη» του, απηχούν την αγάπη, τον θαυμασμό και το πάθος του για αυτούς τους τόπους.
Αποχαιρετώντας τον Patrick Leigh Fermor αποχαιρετούμε έναν ξεχωριστό, ιδιαίτερο και απόλυτα δεμένο με τον τόπο μας».

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΨΑΡΑΚΟΥ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΨΑΡΑΚΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΕΙΑ. ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011. ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ:09:00-13:00 ΚΑΙ ΠΕΜΤΗ:19:00-21:00.
Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου
Κολοκοτρώνη 4, Κόρινθος
Τηλ.: 27410 – 20120
                                                                                                                              agallery@otenet.gr

Νίκος Νικολόπουλος: Οι Νέοι της Πατρίδας μας έχουν δικαίωμα στην Ελπίδα.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, αρμόδιος σε θέματα εργασίας και μεταναστευτικού, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις περικοπές του μεσοπρόθεσμου προγράμματος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, όχι μόνον δεν εγγυώνται την έξοδο της οικονομίας από την κρίση, αλλά επιφυλάσσουν και σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις.
Οι Έλληνες πολίτες αναρωτιούνται: Πως τα ίδια περιοριστικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που υλοποιήθηκαν από το 1ο Μνημόνιο και απέτυχαν μέχρι τώρα να φέρουν αποτελέσματα, θα εφαρμοστούν αυτή τη φορά με επιτυχία;
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και αποτυχημένη.
Ειδικά οι περικοπές μισθών και συντάξεων κλονίζουν την κοινωνική συνοχή, περιορίζουν τη ζήτηση, ενισχύουν την ύφεση, απομακρύνουν την ανάπτυξη.
Οι νέοι μας, σύμφωνα με τις επιταγές της Μνημονιακής Πολιτικής, θα εισάγονται στην αγορά εργασίας με μισθό 591,65 ευρώ, αντί των 739,56 ευρώ (μικτές αποδοχές) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης. Δηλαδή, κάτω ακόμη από το κατώφλι της φτώχειας.
Και αυτό αποδεικνύεται από επίσημα στοιχεία.
Όριο Κινδύνου Φτώχειας 7.578 ευρώ το χρόνο για ένα άτομο (Eurostat).
Ετήσιο εισόδημα νέου εργαζόμενου με βάση το Μνημόνιο ΙΙ,  6.962 ευρώ.
Οι Νέοι της Πατρίδας μας έχουν δικαίωμα στην Ελπίδα.
Διεκδικούν δουλειά.
Απαιτούν σεβασμό και αξιοπρέπεια.
Όλα αυτά, τους τα στερεί, για άλλη μια φορά, το Μνημόνιο ΙΙ».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΑΤΡΩΝ


Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη, στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.» και «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΥΣ Α.Ε.» υποδέχτηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δέδες, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011.
          Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος και μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κα Ν. Νικολάκου και κ. Α.Παπαφωτίου, καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Α.Παπαγγελόπουλος,  Ν. Πετρόπουλος, Α.Πισιμίσης και Κ. Λέγγας.
          Σκοπός της συνάντησης μεταξύ των θεσμικών και κατασκευαστικών φορέων ήταν να εξεταστούν σε άμεσο χρόνο και με επιτόπου παρατήρηση τα παράπλευρα έργα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών.
          Ύστερα από τη συνάντηση, ο κ. Δέδες συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κκ. Α. Παπαγγελόπουλο και Α. Πισιμίση, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και της ΔΕΚΕ, εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών καθώς και το μελετητή του έργου πραγματοποίησαν επί τόπου επίσκεψη στην περιοχή από το Ζευγολατιό έως το Κιάτο, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση των παράπλευρων υποδομών του εθνικού δικτύου.

         Ιδιαίτερα στην περιοχή του Ζευγολατιού, όπου παρέστη και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης, πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη εκτενής αναφορά στα προβλήματα έργων απορροής των τριών ρεμάτων που βρίσκονται ανάντι της εθνικής οδού και στα οποία οφείλονται τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Βόχας και κυρίως στην Ευαγγελίστρια. Στη συνέχεια, κατά την επίσκεψη στο Μούλκι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Σ. Σταματόπουλο και συγκεντρωμένους κατοίκους, οι οποίοι έθεσαν λεπτομερείς προτάσεις ενισχύοντας τις ήδη κατατεθειμένες λύσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, για τις αναγκαίες διευθετήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και  τις τροποποιήσεις που απαιτούνται στη χάραξη των παράπλευρων δικτύων για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας του έργου.
          Ύστερα από την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Δέδες αφού χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των πολιτών της περιοχής, δεσμεύτηκε πως παρά την ολιγωρία που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα έτη, η Περιφέρεια θα επιμείνει, προκειμένου να επιτευχθούν δόκιμες λύσεις που θα βελτιώσουν την υφιστάμενη κατάσταση. Τέλος, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη εντός του Ιουνίου, στην Κορινθία, όπου μεταξύ των άλλων θα εξεταστεί και η επέκταση και διαπλάτυνση του  παράπλευρου δικτύου που όπως χαρακτήρισε στις δηλώσεις του ο κ. Δέδες, αποτελεί έργο πνοής για την Κορινθία που θα αναιρέσει τη σημερινή κυκλοφοριακή ασφυξία της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου–Πατρών και των παράπλευρων οικισμών.



                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Λαϊκή Συνέλευση Ξυλοκάστρου...Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του νομού Κορινθίας..


ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΤΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Παναγιώτη  Μπεγλίτη, Κατερίνα  Φαρμάκη, Άγγελο  Μανωλάκη, Κώστα  Κόλλια

Ξυλόκαστρο  12-6-2011

Κύριοι βουλευτές.
Έχετε εκλεγεί με την ψήφο του Κορινθιακού λαού για να μας εκπροσωπήσετε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, εργαζόμενοι και αγωνιζόμενοι για την διασφάλιση των συμφερόντων όλων των πολιτών και την τήρηση του Συντάγματος.
Σας θυμίζουμε ότι κατά το σύνταγμά μας : «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.»
Η λαϊκή κυριαρχία όμως καταλύεται όταν δεν υπάρχει οικονομική ανεξαρτησία, όταν τα παράνομα και εν κρυπτώ δάνεια που συνάπτει η Ελληνική κυβέρνηση, στόχο έχουν την ικανοποίηση των πιστωτών μας, την υποταγή μας στην διεθνή κερδοσκοπία και όχι την πραγματική ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας. Επί πλέον η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση, χωρίς αυτή να έλθει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, ισοδυναμεί στην ουσία με κατάργηση αυτού του ίδιου του συντάγματος.
Έτσι οδηγούμαστε σ’ έναν οικονομικό εφιάλτη, από το ένα μνημόνιο στο άλλο και καταλαβαίνουμε ότι η επιβίωσή μας εξαρτάται από επαναλαμβανόμενους δανεισμούς με δυσχερέστερους και βαρύτερους κάθε φορά όρους. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι στόχος αυτής της πορείας είναι εκτός των άλλων και η εκποίηση του Δημόσιου πλούτου της Χώρας μας, όπως αποκαλύπτουν τα πρώτα σχέδια των ιδιωτικοποιήσεων.
Σας κάνουμε γνωστό ότι δεν δεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Καλούμε και εσάς, που μας εκπροσωπείτε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να πείτε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο ΟΧΙ, στην πολιτική επικύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Σας καλούμε να μη συνδέσετε το όνομά σας με την επιχειρούμενη εκποίηση του μέλλοντος, του δικού μας και των παιδιών μας. Εάν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε το ΟΧΙ, να παραιτηθείτε από τη θέση στην οποία σας στείλαμε. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν μας εκπροσωπείτε και διαφωνούμε ρητά με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γραφτούν τα ονόματά σας στην Ιστορία, είτε ως Λεωνίδας, είτε ως Εφιάλτης.
Τέλος, επικαλούμεθα το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του συντάγματος που ορίζει ότι η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και σας λέμε ότι θα είμαστε έξω στους δρόμους και στις πλατείες και θα μας βρείτε απέναντί σας, εάν ψηφίσετε θετικά αυτό το κατάπτυστο κείμενο.

Λαϊκή συνέλευση πλατείας Ξυλοκάστρου

Φορολογική παράνοια


Φορολογική παράνοια    ΣΕ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ» της ελληνικής οικονομίας… εξελίσσεται πλέον ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς με την φοροκαταιγίδα και την «πλημμυρίδα» περικοπών που εξαπολύει, κατόπιν συνεννοήσεων και συμφωνιών με τους «εμπειρογνώμονες» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οδηγεί στην οριστική οικονομική καταστροφή εκατομμύρια Ελληνες πολίτες και εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις.
 ΤΟ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ φοροαμόκ του υπουργού Οικονομικών θα μετατρέψει αυτόματα σε… οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχασαν τη μισθωτή εργασία τους ή αναγκάστηκαν να βάλουν «λουκέτο» στα μαγαζιά τους τον τελευταίο χρόνο καθώς και όσους αμείβονται πλέον με μισθούς πείνας, εξαιτίας των επαχθών μέτρων του πρώτου… «Μνημονίου Παπακωνσταντίνου». Παράλληλα, η φορολογική μανία του υπουργού Οικονομικών θα τινάξει στον αέρα τους προϋπολογισμούς εκατομμυρίων άλλων απλών και νομοταγών ανθρώπων που ακόμη εργάζονται με αξιοπρεπείς αποδοχές ή ασκούν βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών και ολοκληρωτικής καταστροφής της ελληνικής οικονομίας που έχει θέσει σε εφαρμογή ο υπουργός Οικονομικών τον κάνει πλέον επικίνδυνο για τη χώρα και τους πολίτες!
ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ο υπουργός έχει άγνοια κινδύνου για τις συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζει, αλλά επειδή, αντιθέτως, δείχνει να κινείται συνειδητά βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και κατόπιν συνεννοήσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο! Φαίνεται δηλαδή ότι όλη η ιστορία των Μνημονίων και των σκληρών μέτρων που τα συνοδεύουν έχει ένα και μοναδικό στόχο: να ισοπεδώσει οικονομικά την Ελλάδα, ώστε να την καταστήσει πάμφθηνη… «επενδυτική ευκαιρία» για κάθε επίδοξο… κερδοσκόπο «μεγαλοεπενδυτή»!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Θεατρική ομάδα του Ε.Π.Α.Λ. Ξυλοκάστρου - Θεατρική Παράσταση “Της Κακομοίρας” (Ο Μπακαλόγατος)

Η Θεατρική ομάδα του Ε.Π.Α.Λ. Ξυλοκάστρου παρουσιάζει το έργο των Χρήστου & Γιώργου Γιαννακόπουλου “Της Κακομοίρας” (Ο Μπακαλόγατος). Κυριακή 19 Ιουνίου 8.30μ.μ. Θέατρο ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ
Είσοδος ελεύθερη



2ο Γυμνασίο Ξυλοκάστρου - Θεατρική παράσταση «Ομήρου Ιλιάδα».

Ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ομήρου Ιλιάδα».
Σάββατο 18 Ιουνίου 8.30μ.μ. Θέατρο ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ
Είσοδος ελεύθερη

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου μας Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, περίπου 60 μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου δημιούργησαν προς τιμήν του ένα αφιέρωμα σε συνεργασία με τους καθηγητές τους: Αντ. Αράπογλου, Μ. Παπαδοπούλου, Αθ. Μαρούδα, Αλ. Κουμπιό, Ν. Εσμερλή και την κα. Β. Ντίκεϋ.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 8.30μ.μ. Θέατρο ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ
Είσοδος ελεύθερη

2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου - «Μια Παράσταση Μικρή»

Οι μαθητές & οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου με αφορμή το πρόγραμμα “ θεατρικές διαδρομές” που υλοποίησαν την φετινή σχολική χρονιά τους με την καθοδήγηση και εμψύχωση της σεναριογράφου και σκηνοθέτριας κας. Ντίκεϋ Βέρας, μας παρουσιάζουν «Μια Παράσταση Μικρή».
Πέμπτη 16 Ιουνίου Ώρα 20:30, στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός
Είσοδος ελεύθερη

3ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου - Θεατρική Παράσταση «Ας παίξουμε τους μεγάλους».
Οι τελειόφοιτοι του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου παρουσιάζουν το έργο του Αντώνη Δελώνη: «Ας παίξουμε τους μεγάλους» (Όταν τα παιδιά αποφασίζουν να κάνουν ... κυβέρνηση).
Τετάρτη 15 Ιουνίου Ώρα 20:00, στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός
Σας περιμένουμε όλους
Είσοδος Ελεύθερη

Η Ελλάδα σε ξένα χέρια! Διαταγή Όλι Ρεν να συγκυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία!

 ''Η Ελληνική κυβέρνηση θα πάρει την αντιπολίτευση στο καράβι''
- ''Γιώργο-Αντώνη ο χρόνος σας τελείωσε''
- ''Βρείτε τα για να σας σώσουμε από χρεοκοπία''
- Πλησιάζει η λύση στην ελληνική κρίση - Στα σκαριά σχέδιο εθελοντικής επιμήκυνσης στη διάρκεια των ομολόγων

Είτε κάτι ξέρει ο Φινλανδός επίτροπος για επικείμενο κυβερνητικό γάμο ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας, που αγνοούν όλοι οι ''ιθαγενείς'' κάτοικοι αυτής της χώρας είτε, λόγω της ζητιανιάς μας, έχει τελείως αποθρασυνθεί και συμπεριφέρεται ως ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.
 
Διαβάστε λέξη προς λέξη τι δήλωσε στην εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ: ''Αναμένω, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει την αντιπολίτευση στο καράβι, ότι θα ενώσει τη χώρα''.
 
Ο ίδιος, εξαντλώντας το αυστηρό ύφος που αρμόζει στη θέση του και που του επιτρέπει η θέση μας, προειδοποιεί-απειλεί ευθέως τον Γ.Παπανδρέου και τον Α.Σαμαρά κραδαίνοντας το ''όπλο'' της χρεοκοπίας: '' Οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν πλέον πολύ χρόνο. Υπάρχουν προϋποθέσεις υπό τις οποίες βοηθάμε την Ελλάδα να μειώσει το χρέος και να αναθερμάνει την οικονομία. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνον, εάν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Αθήνα στηρίξουν το πρόγραμμα
 
Ο κύριος Ρεν μας υπενθιμίζει για άλλη μία φορά το παράδειγμα της Πορτογαλίας και δείχνει να ''αφουγκράζεται'' καλύτερα από οποιονδήποτε Έλληνα πολιτικό πόσο κρίσιμες είναι οι στιγμές για τη χώρα μας: ''Οι Ευρωπαίοι εταίροι εξήγησαν στους Έλληνες, πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθεί συναίνεση στη χώρα. Αυτό συνέβη στην Ιρλανδία, συνέβη στην Πορτογαλία, γιατί δεν μπορεί να είναι εφικτό στην Ελλάδα; Υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες, κατά τις οποίες εσωτερικές πολιτικές διαμάχες μπαίνουν στην άκρη και λαμβάνονται θεμελιακές αποφάσεις για μια χώρα''.

Ο κοινοτικός επίτροπος μετά το μαστίγιο μας έδωσε και λίγο καρότο αφού είπε πως κοντεύει η λύση της ελληνικής κρίσης με εθελοντική μετακύλιση του χρέους.

''Ετοιμάζουμε μία συμφωνία στη βάση της "Πρωτοβουλίας της Βιέννης", όπου οι τράπεζες διακρατούν εθελοντικά τα ελληνικά ομόλογα για περισσότερο χρονικό διάστημα.Ετοιμαζόμαστε να βρούμε μία λύση, η οποία βασίζεται στην εθελοντική επιμήκυνση της διάρκειας των ομολόγων και κάτω υπό προϋποθέσεις που δεν θα οδηγήσει σε πιστωτικό επεισόδιο''.
 
Διαβάστε επίσης :
 
newsit.gr

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Πρώτον: Δεν υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης. Είναι σαν να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, καθώς είναι άλλα και εντελώς διαφορετικά τα μνημόνια της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Σ’ αυτά δόθηκε πρόνοια για χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές για μείωση εργοδοτικών εισφορών, αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου και περικοπές σε συντάξεις που ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ και πάνω, έτσι ώστε να μη θίγονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Αναζητούνται πρόσωπα για ανασχηματισμό - Μπρα-ντε-φερ εντός και εκτός συνόρων

    ΦΩΤΟ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Σοφία Βούλτεψη
Η εμμονή του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου σε μια πολιτική που έχει αποτύχει και η απροθυμία παραδοχής του μοιραίου λάθους, που ήλθε ως αποτέλεσμα μιας πρωτοφανούς πολύμηνης ολιγωρίας, προκαλεί πια σοβαρούς κραδασμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (μαζί με το «μητρικό» Μνημόνιο), δεν συναντά μόνο την αντίδραση της κοινωνίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά αμφισβητείται ευθέως και από κυβερνητικούς βουλευτές που δεν κρύβουν την πρόθεσή τους να παραιτηθούν αν υποχρεωθούν να ψηφίσουν συγκεκριμένες διατάξεις, αλλά και από πρωτοκλασάτους υπουργούς, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ουσιαστικά, το σχέδιο νόμου βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ ακόμη και ενδεχόμενος ανασχηματισμός, που ήδη συζητείται ως σενάριο εκτόνωσης, δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα, καθώς είναι αδύνατον να φανταστούμε ποιοι θα δέχονταν να ψηφίσουν και να εφαρμόσουν ό,τι δεν μπόρεσε το παρόν οικονομικό επιτελείο.

Το Άγιο Πνεύμα έφυγε μετανάστης…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν περίμενε κανείς να πληροφορηθεί – έστω δια της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος – πώς φτάσαμε ως εδώ, μάλλον δεν έγινε σοφότερος, παρά την χθεσινή πνευματική (λέμε τώρα) αργία.

Ως γνωστόν, οι χρήσιμες πληροφορίες είτε αποκρύπτονται επιμελώς, είτε περνούν απαρατήρητες – πάλι επιμελώς.

Για παράδειγμα, παραμονές της εορτής του πνεύματος, που ως φαίνεται την Ελλάδα την έχει εγκαταλείψει εντελώς – πληροφορηθήκαμε (;) από την ετήσια έκθεση της Κομισιόν για την ανταγωνιστικότητα, ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η χώρα μας διέθεσε για επενδύσεις στην Έρευνα και στην Καινοτομία μόλις το 0,58% του ΑΕΠ!

Ποσοστό γελοίο που αποκαλύπτει το έλλειμμα πολιτικής βούλησης να πάει η χώρα μπροστά.

Εξώδικος διαμαρτυρί​α

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σπίθα Χανίων
www.spithachanion.gr

Εξώδικη αυστηρή προειδοποίηση προς τους τοπικούς βουλευτές από  μέλη και φίλους της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Χανίων.

Με εξώδικη διαμαρτυρία προς τους βουλευτές Βαλυράκη Ιωσήφ, Δαμιανάκη Ευτύχιο και Κουρουπάκη Ευαγγελία, τα μέλη και οι φίλοι της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Χανίων, καταγγέλλουν τους επαχθείς αντεθνικούς και αντιλαϊκούς όρους του Μνημονίου.
Η διαμαρτυρία κοινοποιείται και στον βουλευτή Χανίων Χρήστο Μαρκογιαννάκη προς γνώση του και για κάθε νόμιμη συνέπεια.

Διαβούλευση για το πολιτικό χρήμα και τις θεσμικές αλλαγές



Image


Διαβούλευση για το πολιτικό χρήμα
και τις θεσμικές αλλαγές


Η κρίση που διανύουμε δεν είναι μόνον οικονομική. Είναι πρωτίστως κοινωνική
και πολιτική. Για να διαφυλάξουμε την τιμή και τη λειτουργικότητα της Δημοκρατίας
μας, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Μια αναγκαία τομή είναι η
επανεξέταση του πλαισίου για το «πολιτικό χρήμα» και τις θεσμικές αλλαγές, που
αφορούν το εκλογικό σύστημα, τη λειτουργία της Βουλής και των κομμάτων.

Η ΟΝΝΕΔ παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο. Διαμορφώνουμε ένα Εργαστήριο Ιδεών,
που δεν έχει στόχο να αναδείξει ένα εξαντλητικό πλαίσιο προτάσεων, αλλά να εκθέσει
τις απόψεις των νέων για τις αλλαγές. Έχει ήδη διεξαχθεί μια πρώτη, εσωτερική
διαβούλευση. Στο διάλογο θα παρέμβουν πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι.
Τα πορίσματα, θα αξιολογηθούν και θα διαμορφωθούν από την Οργάνωση σε μία
δέσμη βασικών προτάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινάμε στις 14 Ιουνίου 2011 ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση
και ψηφοφορία. Καλούμε τους νέους να συζητήσουν ελεύθερα, να προτείνουν
ανοιχτά, στο onned.gr/workshop.


Οι ιδέες  μας είναι η δύναμή μας.

Από το Γραφείο Τύπου
onned-korinthias.gr

Οι 50ρηδες βάζουν κάτω τους 30ρηδες

Οι άνδρες και οι γυναίκες άνω των 50 αξιολογούν το σεξ πολύ ψηλά στη λίστα των… δραστηριοτήτων τους σε … σχέση με τους 30ρηδες.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη το σεξ έρχεται στην τρίτη θέση, μετά από την κηπουρική και το φαγητό έξω από το σπίτι, ενώ για έναν στους πέντε (δηλαδή ποσοστό 18%) βρισκόταν στην πρώτη θέση της λίστας!

Όσο για τους 30ρηδες… αυτοί προτιμούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους είτε στο γυμναστήριο, είτε τρώγοντας, είτε… βλέποντας τηλεόραση.
Κατέταξαν το σεξ στη δέκατη θέση της λίστας, με μόλις το 3% να το θεωρεί την… αγαπημένη τους δραστηριότητα.
Οι άνδρες και οι γυναίκες άνω των 50 αξιολογούν το σεξ πολύ ψηλά στη λίστα των… δραστηριοτήτων τους σε … σχέση με τους 30ρηδες.
 Σύμφωνα με μια νέα μελέτη το σεξ έρχεται στην τρίτη θέση, μετά από την κηπουρική και το φαγητό έξω από το σπίτι, ενώ για έναν στους πέντε (δηλαδή ποσοστό 18%) βρισκόταν στην πρώτη θέση της λίστας!

Όσο για τους 30ρηδες… αυτοί προτιμούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους είτε στο γυμναστήριο, είτε τρώγοντας, είτε… βλέποντας τηλεόραση.
Κατέταξαν το σεξ στη δέκατη θέση της λίστας, με μόλις το 3% να το θεωρεί την… αγαπημένη τους δραστηριότητα.


podilatakias.gr/

Μεσοπρόθεσμο: Έχετε γεια βρυσούλες, ρεύμα, οδοί, ραχούλες...

Μετά από την ανάγνωση του αντισυνταγματικού κυβερνητικού νομοσχεδίου (ενός άρθρου, χωρισμένο σε 3 κεφάλαια!) με τον τίτλο "Μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015", έχουμε να πούμε τα παρακάτω: