Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Λοβέρδος: «Ψαλίδι» σε 300 κλινικές του ΕΣΥ και στο 1/3 των διοικήσεων νοσοκομείων

 



κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Τη δραστική συγχώνευση 300 κλινικών νοσοκομείων (από 1.900 σε 1.600) και τη μείωση των διοικήσεων των νοσοκομείων από 136  σήμερα σε 83, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας  Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια σύσκεψη με τους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με στόχο περαιτέρω περικοπές, ύψους 350 εκατ. ευρώ. «Υπάρχει περιθώριο για ακόμη μεγαλύτερη μείωση, καθώς πριν από 15 χρόνια οι κλινικές του ΕΣΥ δεν ξεπερνούσαν τις 950», είπε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι με την παρέμβαση αυτή «χαλάνε κάποια μαγαζιά».
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, το πόρισμα των συγχωνεύσεων είναι έτοιμο και θα δοθεί για συζήτηση στις περιφέρειες για πέντε έως έξι μέρες. Στη συνέχεια, θα αναρτηθεί για 15 μέρες στο Διαδίκτυο και θα ακολουθήσει κατάθεση στη Βουλή.
Ο υπουργός Υγείας, υποστήριξε ότι στο τέλος του έτους θα έχει επιτευχθεί ο στόχος μείωσης κατά 1,3 δις. Ζήτησε από τους διοικητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι «τα ποντίκια χορεύουν κάτω από τα πόδια τους». Ανέφερε  ότι ο χρόνος νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεί που έδωσε στη δημοσιότητα, από το σύνολο των νοσοκομείων, το 80% έχουν διπλογραφικό μηχανογραφικό σύστημα και τα 114 εμφανίζουν ικανοποιητική πληρότητα.

eklogika,gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ



.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να πάμε σε ένα θέμα το οποίο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση χθες και αφορά στη σύγκρουση του Προέδρου της Ν.Δ. με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., τον κ. Καρατζαφέρη. Χρησιμοποιήθηκαν φράσεις στο Κοινοβούλιο, οι οποίες δεν τιμούν και τον ίδιο το θεσμό του Κοινοβουλίου, ενώ ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. συνέχισε και σήμερα το πρωί με ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ποια πρέπει να είναι η απάντηση της Ν.Δ.; Τιμά -αν θέλετε- το σύνολο της παράταξης, το να γίνεται αυτό το δημόσιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών; Θα συνεχίσετε εσείς σε αυτή τη λογική; Τι σκοπεύετε να κάνετε;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Άλλο θέμα.

Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης – κιβωτός μιας Πανανθρώπινης και διαχρονικής Πολιτισμικής κληρονομιάς


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, η Πατρίδα μας εξέπεμπε σ’ ολόκληρο τον κόσμο μια λαμπρή εικόνα. Ύστερα από μια μακρά προσπάθεια, πολλών ετών από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εγκαινιάζαμε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Στέλναμε παντού στον κόσμο την εικόνα της Ελλάδας του Πολιτισμού και της Ιστορίας. Την εικόνα της Ελλάδας που διεκδικεί τα δίκαιά της και κάνει πράξη τα οράματά της. Και ήταν, δυστυχώς, η τελευταία θετική προς τα έξω εικόνα, το τελευταίο γεγονός που διαφήμιζε την Πατρίδα μας.
Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης – κιβωτός μιας Πανανθρώπινης και διαχρονικής Πολιτισμικής κληρονομιάς – γινόταν κτήμα, όχι μόνον των Ελλήνων, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Τα γλυπτά του, σύμβολα αρχών, αξιών και ιδανικών, που κάποτε γεννήθηκαν σε αυτόν τον Τόπο, αλλά σήμερα αποτελούν κτήμα ολόκληρης της Ανθρωπότητας, αναδεικνύονταν σ’ ένα περίτεχνο χώρο, για να φωτίζουν, να εμπνέουν και να ακτινοβολούν. Αλλά και να διεκδικούν την επανένωσή τους, με ό,τι αφαιρέθηκε, χρόνια πριν, από τον Ιερό Βράχο.
Το νέο Μουσείο, το πρώτο που λειτουργεί ως Ν.Π.Δ.Δ. ανεξάρτητο από τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, παρέχει πρωτοποριακές υπηρεσίες και συνιστά κορυφαίο πρότυπο λειτουργίας για τα άλλα μεγάλα Μουσεία της Πατρίδας μας. Πρότυπο που είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετηθεί και να επεκταθεί άμεσα και στα άλλα μεγάλα Μουσεία μας, στις δύσκολες μέρες που διέρχεται η Πατρίδα μας. Είναι, άλλωστε, ο Πολιτισμικός μας πλούτος ένας σημαντικός μοχλός άσκησης Εξωτερικής Πολιτικής.
Δύο χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του, το Μουσείο της Ακρόπολης στέλνει καθημερινά στους πολίτες του κόσμου την εικόνα της Ελλάδας που μπορεί να αξιοποιεί τον πλούτο της, να δημιουργεί, να παλεύει και να κερδίζει. Περίπου 3,3 εκατομμύρια πολίτες, από κάθε γωνιά της Γης, επισκέφθηκαν στα δυο αυτά χρόνια το νέο Μουσείο. Και σίγουρα έχουν κάτι άλλο να πουν σε σχέση με όσα ακούγονται τους τελευταίους καιρούς για την Πατρίδα μας. Γιατί η Ελλάδα, πέρα από την καταχνιά της οικονομικής κρίσης, είναι η χώρα που έφερε το φως του Πολιτισμού. Και σίγουρα μπορούμε, και πάλι, με σχέδιο, με πίστη και με εθνική αυτοπεποίθηση να τα καταφέρουμε».

η ΑΕΚ να επιστρέψει σύντομα στη θέση που δικαιωματικά της αξίζει τονίζει η ΝΔ


Η σημερινή απόφαση του Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την οποία, φαίνεται πλέον να υποβιβάζεται η ΑΕΚ στη Α2 κατηγορία, σηματοδοτεί μια εξέλιξη δυσάρεστη για το ελληνικό μπάσκετ. Μια ιστορική ομάδα ,με μακρόχρονη προσφορά, η πρώτη ελληνική ομάδα που έφερε ευρωπαϊκό τίτλο στη χώρα, ανοίγοντας το δρόμο για όλες τις υπόλοιπες που ακολούθησαν, δικαιούται να ανήκει στο χώρο των ισχυρών του ελληνικού μπάσκετ.
Η ΝΔ εκφράζει τη λύπη της για τις σημερινές εξελίξεις και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν ώστε η ΑΕΚ να επιστρέψει σύντομα στη θέση που δικαιωματικά της αξίζει.

Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στο γνωστό διδακτικό παραμύθι, ο βασιλιάς κυκλοφόρησε γυμνός ανάμεσα στους υπηκόους του, επειδή για λόγους απόλυτης ηλιθιότητας πίστεψε τον απατεώνα ράφτη του. Ήταν γυμνός, αλλά νόμιζε πως φορούσε την ωραιότερη φορεσιά του.

Στην τραγική ελληνική πραγματικότητα, ο βασιλιάς γνωρίζει πως είναι γυμνός, αλλά προσπαθεί να πείσει τους υπηκόους του πως είναι ντυμένος.

Για να το πετύχει, χρησιμοποιεί διάφορα τεχνάσματα: Εγκαταλείπει το στέμμα του και το ξαναφοράει, αλλάζει θέσεις στα μέλη του Συμβουλίου του, ανατρέπει τη σειρά των ευνοουμένων, βάζει τους γελωτοποιούς να κάνουν κολοτούμπες, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή όσων καταδυναστεύει.

Ουδείς γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους διεξάγεται αυτές τις μέρες συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ποιο είναι το νόημά της; Τι εξυπηρετεί; Από πότε κάθε φορά που γίνεται ανασχηματισμός τίθεται και θέμα ψήφου εμπιστοσύνης;

Η Πελοπόννησος Σήμερα

Στην εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα", στο TV Super με τον Σ. Μασούρη, φιλοξενήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας, σχετικά με τις τελευταίες καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, το κυβερνητικό κενό των δύο ημερών και τις συνεχείς κυβερνητικές παλινωδίες που κατέληξαν σε ανασχηματισμό και στην εφαρμογή μεθόδων "διαχείρισης κρίσεων".Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε επίσης ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, Κ. Ρέλλιας.


Δείτε το σχετικό video :