Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Οι Αγανακτισμένοι δίνουν μη ψήφο εμπιστοσύνης - Φρούριο η Βουλή

Tεράστιες αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τη Βουλή υπό το φόβο μήπως οι Αγανακτισμένοι επιχειρήσουν να εισβάλλουν.  Δηλώνουν την μη ψήφο εμπιστοσύνης τους στη Βουλή.


Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο ραντεβού των Αγανακτισμένων σήμερα έξω από τη Βουλή, όπου την ίδια ώρα μέσα θα υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία ψηφοφορίας για να παράσχουν οι βουλευτές ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.
Οι Αγανακτισμένοι έχουν μεγάλες βλέψεις για απόψε το βράδυ, καθώς περιμένουν ότι θα συγκεντρωθούν δεκάδες χιλιάδες κόσμου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και στην ουσία να δηλώσουν τη δική τους μη ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μάλιστα, οι Αγανακτισμένοι έχουν στήσει και κάλπες προκειμένου όσοι πηγαίνουν στην πλατεία Συντάγματος να ψηφίζουν πως δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην παρούσα κυβέρνηση και στους αντιπροσώπους του κοινοβουλίου γενικότερα.Για το λόγο αυτό, η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός με τεράστιες δυνάμεις να έχουν στην κυριολεξία περικυκλώσει τη Βουλή και να μην μπορεί να περάσει τίποτα απολύτως.

Από την πλευρά τους οι Αγανακτισμένοι όσο περνάει η ώρα ολοένα και αυξάνονται, ενώ σχεδιάζουν και πάλι να αποδοκιμάσουν τους βουλευτές κατά την έξοδό τους από τη Βουλή.

Στο σκοτάδι απόψε πολλά χωριά της Κορινθίας


Ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών ηλεκτρικού ρεύματος στο Δισυνδεδεμένο Σύστημα το βράδυ της Τρίτης 21ης Ιουνίου 2011 στην Κορινθία


20.30-21.30ΚΟΥΤΣΙ, ΝΕΜΕΑ, ΠΕΤΡΙ, ΚΑΣΤΡΑΚΙ, ΤΙΤΑΝΙ, ΓΥΜΝΟ, ΨΑΡΙ,ΤΜΗΜΑ ΚΙΑΤΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
21.30-22.30ΖΕΜΕΝΟ, ΒΕΛΙΝΑ, ΚΑΙΣΑΡΙ, ΚΛΗΜΕΝΤΙ, ΚΑΛΛΙΑΝΟΙ, ΚΑΣΤΑΝΙΑ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΜΕΛΙΣΣΙ, ΣΥΚΙΑ, ΔΙΜΗΝΙΟ

Γιάννης Μιχελάκης...Ο κ. Μόσιαλος βούτηξε για τα καλά στο ψέμα. Αλλά ο Ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Μόσιαλος, έσπασε σήμερα ένα ακόμη ρεκόρ. Χρειάστηκαν μόλις 48 ώρες για να αρχίσει τη διαστρέβλωση της αλήθειας. Αφορμή τα όσα έλεγαν οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, για την έξοδο της χώρας στις αγορές από τα τέλη του 2011, αρχές του 2012. Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αυτά ήταν εκτιμήσεις των δανειστών μας και όχι της κυβέρνησης.

Του θυμίζουμε, λοιπόν, ποια είναι η αλήθεια και ποιοι δήλωναν ότι θα βγούμε στις αγορές πιο πριν από το 2012:
-Γ. Παπανδρέου, συνέντευξη στο “Christian Science Monitor”, 12 Αυγούστου 2010:
«Παρόλο που ο μηχανισμός ΔΝΤ, Ε.Ε. μας καλύπτει πλήρως μέχρι το 2012, ελπίζουμε να επιστρέψουμε στις αγορές του χρόνου». (Δηλαδή το 2011).
  • Γ. Παπακωνσταντίνου, συνέντευξη Τύπου, Βρυξέλλες, 16 Μαρτίου 2011: «Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η αγορά θα ανοίξει και πριν από το 2012 για την Ελλάδα».

Ο κ. Μόσιαλος βούτηξε για τα καλά στο ψέμα. Αλλά ο Ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση».

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ‘Ολι Ρεν,  την πρόταση του κόμματός της για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ. 

Τα βασικά σημεία της πρότασης της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι:

Τα ενδεχόμενα πολιτικών εξελίξεων που κρύβει η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης

Τα ενδεχόμενα πολιτικών εξελίξεων που κρύβει η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης

 

Υπογραφή:Χρήστος Καψάλης


Η  ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Διότι, εάν η κυβέρνηση εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα  έχει εξασφαλίσει, εκτός απρόβλεπτου και συγκλονιστικού απροόπτου, και την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εκτελεστικών νόμων που θα που θα ακολουθήσουν. Εάν όλα εξελιχθούν κατ΄αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση θα έχει κερδίσει χρόνο για την εφαρμογή του νέου προγράμματος και θα μένει η πίεση των Αγανακτισμένων για δικαιότερη κατανομή των βαρών που συνοδεύουν το Μεσοπρόθεσμο.
Τι θα συμβεί όμως εάν η κυβέρνηση δεν συγκεντρώσει τις 151 ψήφους που απαιτούνται για την δεδηλωμένη εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου. Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα παραιτηθεί και θα προκηρυχτούν αμέσως εκλογές, εκτός εάν υπό την πίεση των Ευρωπαίων συντηρητικών ο Αντώνης Σαμαράς αλλάξει στάση και αποδεχτεί τον σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης συνεργασίας, κάτι εξαιρετικά δύσκολο υπό τις υπάρχουσες προϋποθέσεις (Όχι όμως και μετά από εκλογές).
Εάν όμως προκηρυχτούν εκλογές, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι και δανειστές θα αδράξουν την ευκαιρία, να αναβάλουν την πληρωμή της 5ης δόσης, εκβιάζοντας ουσιαστικά το πολιτικό σύστημα -και τους πολίτες - της χώρας για την καταβολής της μετά την εκλογή νέας κυβέρνησης (συνεργασίας κατά προτίμηση) και την άνευ όρων υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
Υπάρχει όμως ένα ακόμη ενδεχόμενο. Κάποιοι από τους  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δώσουν σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά επιφυλασσόμενοι για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αναλόγως όχι μόνο του περιεχομένου του αλλά και των μέτρων εφαρμογής του. Σε αυτή την περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα που αναλύονται σε αυτό το άρθρο θα ισχύουν για την συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της 28ης Ιουνίου.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι το ισχυρότερο όπλο του πολιτικού συστήματος απέναντι στους εκβιαστές Ευρωπαίους συμμάχους και δανειστές είναι η δυναμική εκείνων που το αμφισβητούν. Όσο περισσότερο γεμίζουν οι πλατείες, όσο το κίνημα αγανάκτησης φουντώνει, τόσο το πρόβλημα της Ελλάδας θα αντιμετωπίζεται με ευνοϊκότερους όρους από την τρόϊκα και τις αγορές, με ή χωρίς εκλογές.
Της σημερινής κρίσιμης ψηφοφορίας θα προηγηθούν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος θα ενημερώσει τους βουλευτές για τα αποτελέσματα της συνόδου του Eurogroup αλλά και για τις όποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Κρίσιμοι παράγοντες στις εξελίξεις ίσως αποδειχθούν η Βάσω Παπανδρέου, από το ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει διαφωνήσει ανοιχτά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ενώ έχει ασκήσει κριτική και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος υπογράμμισε στην ομιλία του από το βήμα του Κοινοβουλίου ότι «οι Έλληνες αυτό που θέλουν να δουν, έστω και τη δωδεκάτη, στα πρόθυρα δηλαδή μιας εθνικής κατάρρευσης, είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συνεννοηθούν και να καταρτίσουν ένα εθνικό σχέδιο για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος και ο ορίζοντας της προοπτικής».

Το ΟΧΙ των Αγανακτισμένων από το Σύνταγμα, τον Λευκό Πύργο και τις άλλες πλατείες

 
Την Τρίτη και ενώ οι στο Κοινοβούλιο οι Έλληνες θα καλούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ανασχηματισμένη κυβέρνηση, στην πλατεία Συντάγματος, στο Λευκό Πύργο και σε δεκάδες άλλες πλατείες ελληνικών πόλεων οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν την δική τους ψήφο "ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο real-democracy.gr.
«Την Tρίτη 21 Ιουνίου, υπογραμμίζεται στο site των Αγανακτισμένων της Πλατείας Συντάγματος, ο Πρωθυπουργός ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για την "νέα" του κυβέρνηση. Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι "φυλλοροούμε", αλλά εμείς κάθε Κυριακή γινόμαστε περισσότεροι. Την Τρίτη στις 19:00 δίνουμε και εμείς στην δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο "ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ". Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά».
Στην πλατεία Συντάγματος όμως το τεράστιο ημερολόγιο μετρά αντίστροφα τις ημέρες έως την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή υποδηλώνοντας ότι εκείνη είναι η κρίσιμη μέρα αναμέτρησης, αφού όπως γράφουν όλες οι σελίδες των Αγανακτισμένων στο Facebook και τα blogs που έχουν δημιουργηθεί «ο στόχος έιναι να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο».
Εν τω μεταξύ την Τρίτη καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η ΑΔΕΔΥ και προφανώς οι οι διαδηλωτές του δημόσιου τομέα θα ενωθούν με τους Αγανακτισμένους σε κοινή διαμαρτυρία.
Το blog των Αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου καλεί αντιστοίχως «να πλημμυρίσει ο Λευκός Πύργος και όλες οι πλατείες για να «στείλουμε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι συνεχίζουμε και δε θα φύγουμε αν δεν φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ».
Ανάλογα είναι τα μηνύματα για μαζικές κινητοποιήσεις σε όλες τις ελληνικές πόλεις.
Στην Καλαμάτα οι Αγανακτισμένοι στήνουν στην πλατεία συμβολικά την δική τους κάλπη και καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν συμβολικά με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.
Η συμβολική πεζοπορία κατοίκων της Σπάρτης που ξεκίνησαν την Κυριακή από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με προορισμό την πλατεία Συντάγματος, συνεχίζεται και όπως υπολογίζεται οι διαδηλωτές - πεζοπόροι θα φτάσουν το απόγευμα της Τρίτης στο Σύνταγμα.
"Οι Σπαρτιάτες ξεκινάμε πορεία από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Λακεδαιμόνιοι, Πελοποννήσιοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι, κάτοικοι αυτού του πλανήτη συνταχθείτε μαζί μας" αναφέρουν στο κάλεσμά τους.
*Η φωτογραφία είναι της Μαρίνας Προβατίδου
Δείτε το αφιέρωμα του eklogika.gr στους Αγανακτισμένους
Πως ξεκίνησε το Κίνημα των Αγανακτισμένων
Τα Link των «Αγανακτισμένων» σε facebook, blogs, σε ποιες πόλεις γίνονται συγκεντρώσεις
&Δείτε στο google maps όλες τις πλατείες συγκεντρώσεων «Αγανακτισμένων»
Αγανακτισμένοι: Livestreaming από Σύνταγμα & Λ. Πύργο
Το μήνυμα των Αγανακτισμένων - Τι λέει η κραυγή τους και σε ποιους απευθύνεται
Το Κίνημα των αγανακτισμένων μέρα προς μέρα
Τι λένε για τους Αγανακτισμένους κόμματα - πολιτικοί αρχηγοί
Έρευνα της Public Issue για τους Αγανακτισμένους
Ενδεκτικά videos από τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων
European Revolution: Οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ευρώπη, Posters

http://www.eklogika.gr/news/5176

ΕΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΕΛΟ – ΣΤΙΜΑΓΚΑ – ΚΟΥΤΣΙ - ΝΕΜΕΑ»




Σημαντική για την Κορινθία, αποδείχτηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 20ης Ιουνίου 2011, όπου έγινε δεκτή και υπερψηφίστηκε η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε για την ένταξη του έργου « Βελτίωση – Διαπλάτυνση Επαρχιακής Οδού Βέλο – Στιμάγκα – Κούτσι - Νεμέα », προϋπολογισμού 6.100.000 ευρώ.
Το έργο έχοντας πλήρη ωριμότητα και εκπονημένες τις απαιτούμενες μελέτες, αποτελεί το δεύτερο έργο οδοποιίας για την Κορινθία που ύστερα από εισήγηση του κ. Δέδε εντάσσεται ώστε να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013»
Το τμήμα της Επαρχιακής Οδού που θα ανακατασκευαστεί αποτελεί την έξοδο προς τις βόρειες περιοχές του Νομού και προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών. Η αναβάθμιση της Επαρχιακής Οδού θα συμβάλλει τα μέγιστα στην περιοχή, της οποίας οι δραστηριότητες αφορούν στην καλλιέργεια και την παραγωγή γεωργικών προϊόντων και οίνου. Βελτιώνοντας λοιπόν το προς το εκτέλεση τμήμα της Επαρχιακής Οδού, θα εξασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία τόσο στην Επαρχιακή Οδό, όσο και τους αγροτικούς δρόμους που συμβάλλουν σε αυτή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπερψήφιση της εισήγησης, τόνισε την αναγκαιότητα του έργου και τη συμβολή του στην αγροτική και εμπορική ανάπτυξη της περιοχής και της τοπικής οικονομίας. Τέλος, ο κ. Δέδες υπογράμμισε πως το έργο αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία στην οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του φράγματος του Ασωπού, αφού ο επαρχιακός αυτός δρόμος αποτελεί μία από τις παράπλευρες υποδομές, ένα από τα παράπλευρα δίκτυα που συμβάλλουν γενικότερα και στην αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής αλλά ταυτόχρονα θα αναδείξουν και το ίδιο το φράγμα εκτός από το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο στο νομό και σε τουριστικό αξιοθέατο που μπορεί να αποτελέσει έναν ιδιαίτερο πόλο ανάπτυξης της περιοχής.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μαργαρίτης Τζίμας ...Οι απόστρατοι, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την ανεξαρτησία του πνεύματος που διαθέτουν, δεν επηρεάζονται από κανέναν


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας, για τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη στη Βουλή για τη διασύνδεση της Νέας Δημοκρατίας με τις Ενώσεις Αποστράτων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας κ. Μπεγλίτη ότι, δήθεν, η Νέα δημοκρατία επηρεάζει τις Ενώσεις Αποστράτων της χώρας.
Οι απόστρατοι, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την ανεξαρτησία του πνεύματος που διαθέτουν, δεν επηρεάζονται από κανέναν.
Ζουν το δικό τους δράμα μετά τη ληστρική επιδρομή στα εισοδήματά τους και το κύρος τους από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η Νέα Δημοκρατία σέβεται απολύτως το ρόλο και το κύρος των αποστράτων της χώρας, αλλά και την τεράστια προσφορά τους στην Πατρίδα μας.
Είναι έξω από τις πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας ο επηρεασμός του ευαίσθητου χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, τους μάχιμους και τους απόστρατους, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που τα δείγματα της πολιτικής του, με τις κρίσεις των αξιωματικών δηλώνουν πως έχει βάλει στόχο την κομματική άλωση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι πρακτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σε συνδυασμό με το ρεβανσισμό που επιδεικνύει, δεν της δίνουν το δικαίωμα να εξαπολύει αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας.
Για τη Νέα Δημοκρατία ο ρόλος των Αποστράτων Αξιωματικών είναι εθνικός»

Δικαίωσαν πάλι τις μούντζες και τα γιούχα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Υποθέτω ότι μετά την κυριακάτικη συζήτηση στη Βουλή δεν θα ξαναενοχληθεί κανείς (μεγάλος, μικρός και μικρομέγαλος) για τις μούντζες που εκτοξεύονται εναντίον του (περιεχομένου) του κτιρίου.

Ούτε για το γνωστό σύνθημα «να καεί, να καεί κλπ κλπ».

Ούτε για τις διαμαρτυρίες και τα γιούχα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάνουν το παν για να δικαιολογούνται τέτοιες εκδηλώσεις, εμφανιζόμενοι όχι απλώς κατώτεροι των σημερινών περιστάσεων, αλλά ως ένα περίεργο μίγμα νταή της γειτονιάς και χαιρέκακου κουτσομπόλη – γένους αρσενικού, βεβαίως, άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλές γυναίκες για να λάβουν μέρος στη σαπουνόπερα.

Οι ατακαδόροι της εποχής των (λέμε τώρα) παχιών αγελάδων, έχουν εξελιχθεί σε ένα είδος θλιβερής καρικατούρας, που δείχνει πως η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς ελπίδα – όσο τουλάχιστον παραμένει στα χέρια τους.

ΑΝΑΛΥΣΗ: ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ«Με το συμπάθιο, Έλληνες»!


Την ώρα που εμείς παρακολουθούσαμε άφωνοι μια μαύρη κωμωδία στην πολιτική μας σκηνή, ο κ. Ερντογάν κέρδιζε για τρίτη συνεχή φορά τις  βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.

Το γεγονός παρουσιάστηκε ως θρίαμβος, αλλά με μια ψυχραιμότερη ματιά και από κάποια απόσταση χρόνου, μπορούμε να καταλήξουμε στις ακόλουθες διαπιστώσεις:

 Παρά τις προσπάθειές του, με ρόζ κασέτες,  ο κ. Ερντογάν  δεν κατάφερε να αφήσει εκτός Κοινοβουλίου το Κόμμα του κ. Μπαχτσελί, με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώσει τις 330 έδρες που επιθυμούσε για να είναι ο απόλυτος άρχοντας της εξουσίας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών , τα οποία κατά παράξενο τρόπο τα προέβλεψαν ακριβώς λίγο πριν τις εκλογές οι αμερικανικές εφημερίδες, έχουν ως εξής:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Σε εφαρμογή του άρθρου 178 «Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης» του
Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και
Αποκεντρωμένης
Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α/07-06-2010), η Περιφέρεια
Πελοποννήσου
προσκαλεί εκπροσώπους:
α) των οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων,
β) των επιμελητηρίων και των επιστημονικών οργανώσεων, συλλόγων
και φορέων,
γ) των συνεταιριστικών οργανώσεων,
δ) της αποκεντρωμένης διοίκησης στην οποία υπάγεται η Περιφέρεια
Πελοποννήσου (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου, Δυτικής Ελλάδας &
Ιονίου),
ε) των κρατικών υπηρεσιών που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια
Πελοποννήσου,
στ) των οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην
Περιφέρεια Πελοποννήσου,
καθώς και τους
καταθέσουν εγγράφως τη βούληση τους.
Στην Επιτροπή συμμετέχουν υποχρεωτικά οι
Πελοποννήσου
του προέδρου, μπορεί να είναι από τριάντα πέντε (35) έως εξήντα (60) μέλη.
Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών ορίζονται ως
μέλη μετά από κλήρωση και δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς
καταλόγους.
Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής προσκαλούνται και συμμετέχουν και οι
εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή,
καθώς και οι επικεφαλείς των περιφερειακών παρατάξεων που
εκπροσωπούνται στο περιφερειακό συμβούλιο.
Η περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια τουλάχιστον
μια φορά ανά τρίμηνο και διατυπώνει τη γνώμη της για τα θέματα που
εισάγονται προς συζήτηση:
α) Εισηγείται στο περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με τις βασικές
αναπτυξιακές προτεραιότητες της περιφέρειας.
β) Γνωμοδοτεί ως προς θέματα γενικότερου περιφερειακού ενδιαφέροντος,
που παραπέμπονται σε αυτή από το περιφερειακό συμβούλιο ή τον
περιφερειάρχη.
γ) Εξετάζει τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της
περιφέρειας και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και
την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο νέο θεσμό, ναδήμαρχοι της Περιφέρειας. Ο συνολικός αριθμός των μελών της, συμπεριλαμβανομένου
ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
Οι υποψηφιότητες των μελών υποβάλλονται εγγράφως μέχρι και
την
Διεύθυνσης Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Πλατεία Εθνάρχου
Μακαρίου, 22100 Τρίπολ η. Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να
περιλαμβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας (Επωνυμία Φορέα με
σφραγίδα/Ονοματεπώνυμο Δημότη, Τηλέφωνο, Διεύθυνση, Τ.Κ., fax, email).
5η Ιουλίου 2011, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Γραφείο της
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η παρούσα πρόσκληση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας
Πελοποννήσου (
τύπου στις τοπικές εφημερίδες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να
απευθύνονται στο γραφείο της Διεύθυνσης Διοίκησης κατά τις
εργάσιμες ημέρες και ώρες και στο τηλέφωνο
www . ppe l . gov . gr ) και περίληψη της θα σταλεί ως δελτίο2713 601134.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Δημοσκόπηση ALCO:1,7% μπροστά η ΝΔ, στον Παπανδρέου χρεώνεται η αποτυχία συναίνεσης

Κατά 1,7% προηγείται η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για τον Real FM, με την αποχή να διαμορφώνεται στο 15% και το ποσοστό των αναποφάσιστων να αγγίζει το 10% (9,7%)
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 21,3% , το ΠΑΣΟΚ 19,6%.
Το ΚΚΕ  7,6%, ο ΛΑΟΣ  5,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ  3,1%, η ΔΗΣΥ   2,4%, η Δημοκρατική Αριστερά  2,3%,  οι Οικολόγοι, και  το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνουν 1,1%.

Όσον αφορά την αποτυχία στο εγχείρημα της συναίνεσης μεταξύ των δύο κομμάτων, το 33% των ερωτηθέντων επιρρίπτει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ το 25% στον Αντώνη Σαμαρά. Το 6% εκτιμά ότι έφταιγαν και οι δύο, ενώ το 36% δεν παίρνει θέση.