Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Τινάζεται στον αέρα το πρωτάθλημα - Συλλήψεις μεγαλοπαραγόντων για τα “στημένα”! - Λίστα με 70 κατηγορούμενους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα των 41 “στημένων” αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο που εντόπισε η Ουέφα. Από το πρωί της Τετάρτης και μετά από εντολή της εισαγγελίας, η Αστυνομία σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε γιγάντια επιχείρηση  σε σπίτια και γραφεία ιδιωτών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Συνολικά έγιναν 6 προσαγωγές και 9 συλλήψεις. Από τους 9 που συνελήφθησαν, όπως διαρρέτεαι οι τρεις είναι γνωστοί παράγοντες. ηχηρά ονόματα στον χώρο του ποδοσφαίρου, ένας προπονητής, ένας διαιτητής, ένας μάνατζερ και τρεις που έχουν σχέση με το παράνομο στοίχημα. Όπως έχει διαρρεύσει τα τρία αδικήματα για τα οποία πιθανώς να ασκηθούν διώξεις είναι η στοιχηματική απάτη το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως έγινε γνωστό θα απαγγελθούν κατηγορίες σε τουλάχιστον 70 άτομα, κάποιοι εξ αυτών είναι ποδοσφαιριστές, διαιτητές, άνθρωποι μπλεγμένοι με το παράνομο στοίχημα, ακόμα και πρόεδροι ΠΑΕ.

Σε παράλληλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ελέγχονται για το αν συμμετείχαν ή για το αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες 4 διαιτητές της Superleague, αντιπρόεδροι και πρώην πρόεδροι ΠΑΕ αλλά και αρκετοί ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στα “στημένα”.
 
 
Τα 39 ελληνικά ματς που η Ουέφα θεωρεί "ύποπτα" ως στημένα

Ο εισαγγελέας καλεί ως ύποπτους 25 προέδρους για τα "στημένα"

Τα Ξάνθη-Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα-Καστορία στη λίστα


newsit.gr

Γιάννης Μιχελάκης...«Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο κ. Μόσιαλος.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο κ. Μόσιαλος.
Μετά το χθεσινό ρεκόρ ψεύδους, σήμερα σπάει και το ρεκόρ…ταχύτητας.
Με 24 ώρες καθυστέρηση, προσπαθεί να καλύψει τα ψέματα που έλεγε χτες. Ότι, δήθεν, ήταν μόνο η Τρόικα και όχι η κυβέρνηση που διαβεβαίωνε ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το 2012.

Μπορεί, βέβαια, η Τρόικα να το έλεγε αυτό, αλλά τόσο ο πρωθυπουργός, στις 12 Αυγούστου 2010, όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, στις 16 Μαρτίου του 2011, διαβεβαίωναν ότι θα βγούμε ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι έλεγε η Τρόικα. Δηλαδή, πριν το τέλος του 2011!

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Μόσιαλος, σε δηλώσεις του, στο “Κανάλι 6”, στις 19 Αυγούστου 2010, υποστήριζε ότι “έτσι και αλλιώς έχουμε χρήματα μέχρι και το τέλος του 2012”.

Ας μην προσπαθεί, λοιπόν, ο κ. Μόσιαλος να κρυφτεί πίσω από δηλώσεις άλλων, όταν υπάρχουν οι δηλώσεις Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, αλλά και οι δικές του».

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του Υφυπουργού Οικονομικών & Τουρισμού της Γερμανίας Ernst Burgbacher»


 
Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του Υφυπουργού Οικονομικών & Τουρισμού της Γερμανίας Ernst Burgbacher θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 19.00 μμ στο Ναύπλιο στο Amphitryon Hotel με αντικείμενο θέματα επενδύσεων και τουριστικής ανάπτυξης στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

2 στους 3 διαφωνούν με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης


Σε νέα έρευνα μίας ακόμη εταιρείας (GPO, Mega 21/6, με δειγματοληψία 20-21/6) βεβαιώνεται το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και αποτυπώνεται η μαζική διαφωνία των πολιτών με το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που προετοιμάζει η κυβέρνηση. Αποκαλύπτεται παράλληλα ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης προσλαμβάνεται αρνητικά από το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών, οι οποίοι θεωρούν επίσης σε μεγάλο βαθμό ότι έτσι ή αλλιώς η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι περισσότερο αποτελεσματική από την προηγούμενη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις απαντήσεις που καταγράφονται στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 21% από 20,2% τον προηγούμενο μήνα και το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 20,1% από 21,9%, με αποτέλεσμα να σημειώνεται συνολική ανατροπή κατά 2,6% υπέρ της ΝΔ μέσα σε ένα μόνο μήνα.



Ιούνιος 2011
Μάιος 2011
Διαφορά
ΝΔ
21,0
20,2
+0,8
ΠΑΣΟΚ
20,1
21,9
-1,8
ΚΚΕ
9,2
9,0
+0,2
ΛΑΟΣ
6,5
7,0
-0,5
ΣΥΡΙΖΑ
4,0
3,3
+0,7
Δημ. Αριστερά
3,0
2,4
+0,6
Άρμα Πολιτών
2,2
2,5
-0,3
Οικολόγοι-Πράσινοι
2,1
2,4
-0,3
Δημ. Συμμαχία
2,0
2,5
-0,5
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
+0,9
-1,7
+2,6


Την ίδια ώρα, το 58,8% απάντησε ότι έχει αρνητική γνώμη για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης με το 40% να απαντά θετικά, ενώ το 63,2% απάντησε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι περισσότερο αποτελεσματική από την προηγούμενη, με μόνο το 35,5% να προσδοκά το αντίθετο. Αποτυπώνεται δηλαδή με σαφήνεια ένα καθαρά αρνητικό γενικό πλαίσιο για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το οποίο εμφανώς πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η αλλαγή προσώπων μέσω ανασχηματισμού.
Το πρόβλημα της κυβέρνησης οφείλεται στην πολιτική που ακολουθεί, όπως πολύ χαρακτηριστικά αποκαλύπτεται από τις απαντήσεις που δόθηκαν σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όπου οι 2 στους 3 (66,3%) απάντησαν ότι το αντιμετωπίζουν αρνητικά με μόνο το 23,4% να απαντά θετικά (το 10,3% δεν πήρε θέση).
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΡΟΙΚΑ

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποτελούμενη από τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον καθηγητή Τρύφων Κολλίντζα, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με αντιπροσωπεία της τρόικας, την οποία ενημέρωσαν για την πρόταση της Συμμαχίας για το μεσοπρόθεσμο, η οποία υιοθετήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων.
Εκ μέρους της τρόικας στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο προϊστάμενος της διοικητικής ομάδας της γενικής διεύθυνσης οικονομικών και χρηματοδοτικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοάο Νογκουέϊρα Μάρτινς, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Αντρέα Βέστφαλ και ο εκπρόσωπος της γενικής διεύθυνσης οικονομικών και χρηματοδοτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πίτερ Βάις.

Πύρρειος νίκη με αλλαγή στρατηγών, όχι στρατηγικής - Παραμένει «ευαγγέλιο» το Μεσοπρόθεσμο


Χωρίς εκπλήξεις, μόνο με μάχες οπισθοφυλακών σε επίπεδο αγορεύσεων και με τους ηθοποιούς να έχουν αλλάξει ρόλους, αλλά και με… σκηνοθετικές διαφοροποιήσεις, η κυβέρνηση νίκησε χθες σε μια ανούσια μάχη άνευ αντιπάλου, λαμβάνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών της.

Παρενεβλήθη άλλο ένα ανούσιο επεισόδιο σχετικά με το πότε ήλθε η Δημοκρατία στην Ελλάδα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πάγκαλο να πυροδοτεί και πάλι το κλίμα, τη Νέα Δημοκρατία να αντιδρά αποχωρώντας από την αίθουσα, τους κυρίους Παπανδρέου και Βενιζέλο να λειτουργούν πυροσβεστικά και την ανησυχία για την εικόνα που θα δινόταν στο εξωτερικό να οδηγεί και πάλι τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αίθουσα.

Παπαδιαμάντης περί πολιτικών ανδρών…

«Η γενεολογία της πολιτικής είναι συνεχής και γνησία κατά τους προγόνους. Η αργία εγέννησε την πενίαν.
Η πενία έτεκε την πείναν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.
Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου. Τότε και τώρα πάντοτε η αυτή. Τότε δια της βίας, τώρα δια του...

 δόλου και δια της…βίας.
Πάντοτε αμετάβλητοι οι σχοινοβάται ούτοι οι Αθίγγανοι, οι γελωτοποιοί ούτοι πίθηκοι (καλώ δ’ ούτω τους λεγομένους πολιτικούς). Μαύροι χαλκείς κατασκευάζοντες δεσμά δια τους λαούς εν τη βαθυζόφω σκοτία του αιωνίου εργαστηρίου των…»

Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2011/06/blog-post_9796.html#ixzz1PxSnCYam

Τοποθέτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση






Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, άσκησα μια διαφορετική αντιπολίτευση. Το έκανα, όχι μόνο γιατί απεχθάνομαι τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, αλλά γιατί η χώρα βρίσκεται σε δεινή θέση και απαιτούνται διαφορετικές πολιτικές συμπεριφορές. Άλλες απ’ αυτές που είχαμε συνηθίσει από τη Μεταπολίτευση.
Δεν βρίσκομαι εδώ για να αντιδικώ με τον Πρωθυπουργό. Αλλά για να βοηθώ να ανοίξουν νέοι δρόμοι για τη χώρα. Γιατί οι παλιοί «μονόδρομοι» είδαμε που οδήγησαν: Σε αδιέξοδο...
Δεν βρίσκομαι εδώ για να προσυπογράφω εύκολες δήθεν «λύσεις», που συνήθως είναι βολικές υπεκφυγές. Αλλά για να αναζητήσουμε αληθινές λύσεις, που θα βγάλουν τη χώρα από την τραγική θέση στην οποία βρίσκεται…
Αυτό έκανα. Κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
Αλλά και δεν θα δεχθώ, ψέματα, ύβρεις και προπαγανδιστικές στρεβλώσεις των θέσεών μας.
Μας λέτε ότι η Τρόϊκα «απορρίπτει» πλήρως το Σχέδιό μας. Πρώτα-πρώτα, σας είχαμε πει εμείς ποτέ ότι συμφωνούμε με την Τρόϊκα;

Η λέξη της εβδομάδας (λέξεις της παραλίας): Σαγιονάρα

γράφει ο Γιώργος ΔαμιανόςΗ “ιστορία” της λέξης Σαγιονάρα

Σαγιονάρα στα γιαπωνέζικα σημαίνει “αντίο”. Αυτός ο γιαπωνέζικος χαιρετισμός θα γίνει γνωστός στη Δύση, μετά το β’ παγκόσμιο πόλεμο, όταν ο Αμερικανός συγγραφέας James Albert Michener (1907; – 1997) έγραψε το μυθιστόρημα “sayonara”. Η λέξη, όμως, θα φτάσει στα λαϊκά στρώματα το 1957, όταν ο σκηνοθέτης Joshua Logan θα μεταφέρει το μυθιστόρημα του Michener στη μεγάλη οθόνη και θα σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία για τα δεδομένα της εποχής του. Πρόκειται για μία ρομαντική αμερικάνικη ταινία με τον Μάρλον Μπράντο, στο ρόλο ενός Αμερικανού πιλότου, που ερωτεύεται μία γιαπωνέζα (την Ουμέκι Μιγιόσι). Κατά το σενάριο ο Μπράντο θα εγκαταλείψει την αγαπημένη του, εξ ου και ο “δακρύβρεχτος” τίτλος “σαγιονάρα” (: αντίο).
Καλά όλα αυτά, αλλά τι σχέση έχει ο χαιρετισμός, το μυθιστόρημα και η ταινία με τα τα υποδήματα/ παντόφλες*; Κατά σύμπτωση οι γιαπωνέζες ηθοποιοί της ταινίας φοράνε τα παραδοσιακά τους υποδήματα που μοιάζουν με τις παντόφλες (αργότερα, κυρίως εμεις, οι Έλληνες, θα ονομάσουμε “σαγιονάρα” ) και από τότε θα σημειώσουν μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Δύση. Έπρεπε, βέβαια, να δώσουν και ένα όνομα σε αυτά τα υποδήματα και τι το πιο εύκολο από τον τίτλο της ίδιας της ταινίας : Sayonara. Φαίνεται πάντως ότι η λέξη παρέμεινε, κυρίως, στην Ελλάδα, αφού οι αγγλόφωνοι τα ονομάζουν: flip-flops, γαλλ.: Tong, ιταλ: infradito.
Για την Ιστορία της ταινίας, η Μιγιόσι θα γίνει η πρώτη Ασιάτισσα που θα πάρει το βραβείο Όσκαρ. το υπόλοιπο Cast: Marlon Brando (Lloyd ‘Ace’ Gruver), Patricia Owens (Eileen Webster), Red Buttons (Joe Kelly), Miiko Taka (Hana-ogi), Ricardo Montalban (Nakamura)
* Η παντόφλα, πιθανόν, ετυμολογείται από το πάντα + φελλός (: εξ ολοκλήρου από φελλό)24grammata.com